|
|
#4771 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Witam
Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa. Nie martwię się o pracę, ale o moich chłopaków strasznie. Paulina mi się Gabi wciąż wydaje taki malutki i że zagniotl. A to że chłopaki imprezowicze to mój też taki. Cały czas z mama, a wystarczy że ktoś inny do niego zagada to taki rozbawiony i szczęśliwy. A jak mama gada i próbuje rozbawić to bee. Haneczko to moja blizną czasami mnie piecze jak za mocno się spodniami ścianę, czasami czuję odretwienie jeśli przypadkiem się opre o coś blizna lub młody kopnie. Jak pytałam lekarza to odp że normalne bo różnie się goją blizny. Jak idzie dietowanie? Pochwal się efektami żebym się zmobilizowała )Mieszka sto lat dla Niedźwiadka ![]() Dziś podjęłam decyzję o końcu kp. Niestety dziś pobudki jak w zegarkiem w ręku co 40 min. Jadł za każdym razem po 30 min z obu cyckow, zasypiał, odkladalam do łóżeczka i po 40 min pobudka. A gdy próbowałam ululac i nie dać cycka to ryk na całą dzielnicę. Nie mam już siły, i tak planowałam skończyć po 6 mcach. Dziś na siłę wpycham Gabiemu butle czy z mm z moim mlekiem, z kubka też nie chce. Wodę czy sok napije się z butli, a poczuje że mleko to wypluwa i nie chce. Wiem że chodzi mu o opakowanie, bo do butli się nie przytuli. Będzie glodowal aż zje któreś mleko. Nie mogę iść do pracy i myśleć że ryczy głodny. Próbowałam go nakarmić kleikiem, bo myslalam że może tak sobie mąż poradzi jutro, ale niestety może że dwie łyżeczki polknol resztę wypluwal. Jestem ciekawa jak długo będzie walczył i boję się że długo będzie siedział na głodnego. Boję się też nocy. Z następnym dzieckiem będę mądrzejsza i od początku będzie codziennie czy co drugi dzień dostawać butle co by nie mieć taki problemów jak teraz. Idę na drzemkę, bo w nocy snowi spać się nie chcialo, a teraz śpi już godzinę :/
|
#4772 |
|
Zadomowienie
|
Justynan nie ma sensu od początku dawac butle jak nie ma potrzeby. Kazde dziecko inne. Widzisz, mieszko od poczatku tylko cyc, raz w 2mcu chciałam dac mm na probe to nie chcial. Teraz pije bez problemu. A gabi w koncu zalapie mleko z butli. Zaglodzic sie nie da. Trzymam kciuki, tez konczymy kp. Mam nadzieję na swieta juz nie cycowac.
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie jaram się zdjęciami na fb i informacjami nt rozszerzania diety u innych naszych dzieciaków, że zapomniałam, że u nas też już czas. Hahaha. Muszę zrobić zapasy słoikow i ruszamy. A dzisiaj może uda mi się kupić kleik kukurydziany bo będziemy u lekarza w innym mieście to dam kleik. Może zostanie lepiej przyjęty niż kaszka ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- A jakie macie śliniaki silikonowe? Wiem, że temat milion razy walkowany ale tak jak pisałam powyżej, jakoś się zagapilam bo myślałam, że u nas jeszcze duuuzo czasu...😎 |
||
|
|
|
#4775 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam z ali 2 szt. i z baby ono jeszcze jeden. Jeszcze nie używałam więc nie wiem czy fajne
Muszę kupić jeszcze kilka zwykłych.Ignaśko się już wietrzy prawie 2h
|
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80307223/
ale nie wiem czy polecać, bo jeszcze nie przymierzałam nawet ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Omnomnom, ale się nażarłam mandarynek
|
|
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój zawód leśnika z pasji, ale pracuję w drugim zawodzie, pracę znalazłam zanim skończyłam leśnictwo, a warunki dobre, więc nie zmieniałam. Tak jak piszecie, lasy to firma rodzinna Plusy studiów to poznanie męża i super znajomych.Haneczka moja rana po cc dalej jest tkliwa. Paulinagm ja robię dzisiaj piernik (a co, jak wszyscy to wszyscy), mleko daję sojowe, najlepiej zastępuje krowie w przetworach. Zamiast masła daję olej, margarynę też można, ale miękkie mają z reguły dodatek produktów mlecznych, a tych w kostce unikam ze względu na tłuszcze utwardzane. Miszka współczuję nocy, oby szybko się to skończyło. Australia moje nadal podobne do męża, tylko oczy chyba moje. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Zapomniałam dodać, że wczoraj byliśmy w operze. Nie podobało mi się wprawdzie (rodzice w dzieciństwie w dobrej wierze katowali mnie filharmonią, a ja bardziej plastyczna niż muzyczna), ale pierwszy raz chyba od lutego byłqm w obcasach, full make up itd. W tym czasie ogarniała je szwagierka, jak wróciliśmy Espumisan poszedł w ruch i noc była znośna, bo ostatnie 3 noce to dramat. Raz nawet był przez 45 minut krzyk, którego nie dało się ukoić. Tylko zakraplacz tego Espumisanu to jakaś masakra.
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
MariaFrancesca, witamy w PiernikTeam
|
|
|
|
#4779 |
|
Rozeznanie
|
Justyna ale przecież może mu nie odpowiadać butla, może mu nie odpowiadac smak mm.. co o Twojego z butli to odciagniete też inaczej smakuje niz z dystrybutora
daj małemu czas
|
|
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziecię zasnęło ![]() Coraz bardziej mnie zastanawia czemu Marysia wydziera się jak widzi moich teściów. Listonosz czy kurier nie robi na niej takiego wrażenia Dzisiaj była Pani z Amnesty International (chciała mi wcisnąć jakieś członkostwo za 35 zł miesięcznie ) i też ją na spokojnie przywitała
|
|
|
|
|
#4781 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę się hamował ostatnio, ale Mała i tak w ryk A co do teściowej, to może jej głos nie pasi? Już sama nie wiem ![]() Ale najgorsze, że jedziemy do nich na Święta, więc już widzę ten wigilijny lament |
|
|
|
|
#4783 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, ze na brzuszku chce więcej leżeć.Cytat:
Cytat:
)Cytat:
JUSTYNKA przytulam. Musisz byc mega zmęczona. Z kaszkami to od razu calego posilku nie zastąpi, zwykle na poczatek kilka łyżeczek. Ale wprowadzaj, bo Gabryś czesto sie budzi. A tym bardziej ze wracasz do pracy. Muszę odkopac sliniaki,niekapek, 360itd. Zakupić kaszki (orkiszowa z holle i jaglana z babydream) i ruszyć od nowego roku porządnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
piernik nastawiony, przekonał mnie argument Twojego taty (dobrze pamiętam?).---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Przypomniało mi się, że szwagierki dziecko 9 miesięczne wcinało pieczoną dynię i jaglankę na mleku kokosowym, akurat robiłam. Widać, że jej smakowało. Ja tu piszę i piszę, a Wy nic i nie mam co czytać.
|
|
#4785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak ![]() Siedzą cholery na fejsie pewnie
|
||
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Australia u nas jest tak samo ryk na teścia, i ciotke tż która z nimi mieszka. Ale wrzask taki, ze sie zanosi
i tez jedziemy tam na Wigilie, najpierw do mnie potem tam bo to 3 ulice dalej, ale będzie juz pozno dosc i Nadia marudna więc juz to widze ![]() ![]()
|
|
|
|
#4787 |
|
Rozeznanie
|
Australia może teście są za głośno lub robią dziwne miny czy coś. Córka brata bała się jak ktoś do niej robił głupie miny, syn koleżanki boi się jak ktoś za głośno gada do niego lub "pieje z zachwytu", zamiast normalnie mówić. Mój synek znowu nie lubi jak ktoś obcy przystawka do niego twarz, chce całować. Jak już zna taka osobę to już nie ma problemu.
Mój syn do godziny 17 wypił 30 ml mojego mleka z butelki, 10 ml sztucznego, 10 ml zmieszanego. Po 17 godzinie w końcu wypił 150 ml zmieszanego mleka. A ile było płaczu i nerwów. Po umyciu po 19 chciałam dać butle, ale po uśmiechał się po wypluwal smoczka, polozylam do łóżeczka i zasnol sam. Chyba już że zmęczenia. Przepraszam, może dla Was zbyt drastycznie wyglądał ten dzień, ale wolalam go przeglodzic jak będę ją w domu niż mialby jutro walczyć z nim mój mąż. Tz nie należy do cierpliwych osób i by zrobił Wielka tragedie że Gabryś płakał cały dzień. Co do butelek nie wiem czy mu nie odpowiadają skoro wodę i soki z nich pije. Co do mleka pił takie jak był młodszy i go raz na jakiś czas dokarmialam, więc stwierdziłam że powinno być ok. Szczerze to po dzisiejszym dniu już wymeczona jestem a muszę się jeszcze przygotować do pracy. Nie mogę nic znaleźć :/ będzie jutro ciężko. oby mi tylko cycki nie wybuchły. Wcześniej muszę wstać i odciągnąć ile się da.
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
U mnie dzień był intensywny i stąd nieobecność ale obiecuję się poprawić jutro Justynko mocne kciuki za jutro chlopaki dadzą sobie radę a Gabi na pewno oswoi się z mleczkiem z butli MariaF zazdroszczę tej opery nie żebym kiedykolwiek była ale wlaśnie takiego wielkiego wyjścia to już sto lat nie miałam... Niby bylismy latem na weselu ale nie czulam się jeszcze wtedy "jak kobieta".M jadla dzisiaj marchewkę z brokulem i bardzo jej smakowało jutro powtórka kupilam też niekapek i dalam jej troszkę wody ale oczywiście kubek jest taki piękny, ze trzeba bylo wszystko wylac na siebie oglądajac zyrafkę
|
#4789 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pamiętam, ze chcialas karmić max pol roku bo Cie to w ogóle nie krecilo, wiec ogromne gratulacje! za to, ze bylas tak długo dzielna i się poświęciłas. Na prawdę nie wiem czy ja bym tak umiała Powodzenia w skończeniu KP, oby poszło bezbolesne! Cytat:
Cytat:
Ja polecam ślinianki z kieszonka z TT lepsze niz te chińskie.U nas również ta kostka drewniana służyła za podnóżek 😂👍 Ha ha ha 😂😂😂😂👍👌 |
|||
|
|
|
#4790 | |||
|
Ania
|
Hejo hejo
![]() Kurcze, tak się zastanawiam z tą blizną.. bo mnie od kilku dni pobolewa.. ale w sumie mama mi mówiła, że to tak może być, więc się nie martwię. Nie boli mocno, więc jest ok ![]() U mnie w bliskiej rodzinie panuje znowu jakiś wirus jelitówki, czy coś podobnego.. Oby Hanię ominęło ![]() Ja kazałam dziś mężowi kupić przyprawę do piernika jutro zrobię też![]() Cytat:
Niedługo będziesz mogła wyciągnąć mu rączki ![]() Cytat:
![]() Powodzenia jutro!!! ![]() Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#4791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4792 | ||
|
Konto usunięte
|
W życiu nie byłam w operze
Nie wiem czy by mi się podobało, bo za bardzo nie lubię takiego śpiewu- wycia. Już wolę darcie mordy ![]() Ale ogólnie fajne takie wielkie wyjście. Ja bym poszła do teatru... Cytat:
Ciekawe co jej tak nie spasowało... Ale teściom musi być głupio, że wnuczka tak na nich reaguje ![]() Cytat:
Justynka kciuki za jutro Chłopaki dadzą radę |
||
|
|
|
#4793 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nebbud, berodual, 3%NaCl, 0,9%NaCl Cytat:
A jak robisz te inhalacje? inhalatorem tłokowym czy nasiadówki? Moja rodzina bardzo wierząca, a my tak nie bardzo, tzn. wierzymy ale gorzej z praktyką, no ale nikt nam afery z tego nie robi. A co tż jej powiedział?Może trzeba raz a dobitnie Cytat:
Gratulacje Ciociu ![]() Cytat:
Nie pomogę, bo nam nie opada.W spacerówce jeździmy od września, ale nasza gondola była malutka 71cm. Cytat:
nocy.To ja poproszę przepis na pierniczki, jak takie dobre ![]() Nie dziwie Ci się, że się stresujesz. Dobrze będzie, dacie rade. Gabryś zostaje z tatą, a ten mu krzywdy nie zrobi Głowa do góry Wszystkie trzymamy za Was kciuki |
||||
|
|
|
#4794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosmos jakiś! No wygląda na to, że pojedziemy dzień wcześniej... ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4796 | ||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/45843999 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nocy współczuję, ale może faktycznie dieta może coś pomoże![]() Cytat:
dopiero później stopniowo upodabniają się do mnie. Są też bardzo podobne do siebie, w szczególności chłopaki, choć jakby Frania ubrać w kiecke, to cała mała Zocha![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj najgorsza noc ever z przerwą w nocy na spanie. Od 3.40 do 4.30 wisieliśmy na inhalatorze, bo biedny tak kasłał, że nie mógł jeść, potem nie mógł usnąć, to bujałam go w leżaczku do 7 i wręczyłam tż-towi. W związku z tym, że poprawy u Franka nie ma pojechałam z nim do lekarza. Prawie godzinę próbowaliśmy wymyślić jak mu pomóc, bo kaszel już mu się ciągnie przeszło miesiąc, mniej lub bardziej intensywny ale jest i to jeszcze taki krtaniowy. I tak odstawiamy sterydy i inhalujemy samą solą do czwartku-jeśli powodem kaszlu są zęby/ślina/glucior, jeśli nie będzie poprawy mam receptę na antybiotyk, bo może to krztusiec nie chce mi się w to wierzyć, no ale ja lekarzem nie jestem, choć bardzo marzyłam :brzyda l: Z resztą zobaczymy jak noc, a jutro rano jadę ze starszakami, mam nadzieję, że z nimi lepiej i wrócą do szkoły/przedszkola.Spokojnej nocy idę szykować prezenty w kapcie. Dzieciaki dla wszystkich powyciągały buty przy łóżkach-taka nasza tradycja mikołajkowa
|
||||||||||||
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Ania brawo dla Mai za lezenie na brzuszku. Widzę że ma otwarte dłonie więc super
Miszka najlepszego z okazji 6 miesięcy Justyna nie każde dziecko kp nie chce butli. Tu dużo od dziecka zależy. Niektóre przecież nawet smoczka nie tolerują Australia a może zapach, perfumy. Moje dzieci często tak reagowały na wypryskana teściową Majkela do inhalatora wlewam. Co do tel teściowej to mąż się rozłączył. Wczoraj mi teściowa tylko wspomniała z tekstem"chociaż jedna osoba by mogła przyjść" ale ja olałam to Z tym krztuścem to może zrób badanie krwi. Aaaaa ja jeszcze nic nie włożyłam do butów, Tomek dziś przylepa, a ja neptyk |
|
|
|
#4798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
My jeszcze wariatujemy pod kołderką z córką W temacie mikolajek wczoraj mąż pyta: Co chcesz Kochanie od Mikolaja? A ja na to: Blender sobie kupiłam. Ty coś chcesz? 6 par skarpet dzisiaj sobie kupiłem Tak że ten... U nas po prezentach Majkela oby to nie byl krztusiec i oby szybko przeszło
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! A moje dziecko jeszcze śpi
Mi się chce siku, ale poczekam aż się obudzi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.

)

Super to jest, gryzak zawsze podręką 

daj małemu czas 
chlopaki dadzą sobie radę a Gabi na pewno oswoi się z mleczkiem z butli
nie żebym kiedykolwiek była ale wlaśnie takiego wielkiego wyjścia to już sto lat nie miałam... Niby bylismy latem na weselu ale nie czulam się jeszcze wtedy "jak kobieta".
jutro powtórka
za to, ze bylas tak długo dzielna i się poświęciłas. Na prawdę nie wiem czy ja bym tak umiała

Chłopaki dadzą radę 
Nie pomogę, bo nam nie opada.
Kosmos jakiś!
Mi się chce siku, ale poczekam aż się obudzi