|
|
#4801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Haneczko ja ogladalam jakiś film z tymi opaskami i głowa manekina naprawdę została na miejscu. Pomijając że większość ludzi nie sciska pasów na Maksa i wkłada dziecko w kurtce czy kombinezonie to dodatkowe miejsce do "odjechania" ciała od ściśle przymocowanej głowy.
Ja narzekalam że nie mam suszarki bo mi się zepsuła i jasno powiedziałam że chce suszarkę w nocy się obudzilam to spala z nami A tz kupił ostatnio sobie polerke do samochodu. Wydał 500 zł więc uważam że prezent mam z głowy chociaż wczoraj wracając z zakupów powiedział że kupił sobie ode mnie takie kolorowe skarpety trochę mi się głupio zrobiło że nic nie mam dla niego ;( może skocze po coś na szybko Franek kombinuje jak się przemieszczać do przodu staje na czterech, buja się w przód i w tył a wczoraj wykombinowal podkurczanie nóg pod siebie i prostowanie, więc skakał jak mała żabka
|
|
|
|
#4802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak dzisiejsza nocka? Mam nadzieję, że dziś lepiej! ![]() Ja będąc dzieckiem też dostawałam prezent do buta Pucowałam zawsze dzień wcześniej i ustawiałam w przedpokoju przy drzwiach Cytat:
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-12-06 o 08:25 |
||
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Co do prezentów...
1481009962090.jpg |
|
|
|
#4804 |
|
Rozeznanie
|
Australia - podejście mojego tz
![]() Mały ma drzemkę a ja mam do piernika wszystko oprócz masła! Nie wiem jak to się stało że wczoraj przegapilam no cóż, poczekam aż wstanie i lecimy na zakupy później robię piernik. A jak uda mi się kupić forremki to zrobie też takie: http://kotlet.tv/pierniczki-najlepsze/ Pochowam do pudełek i będę się modlić by nikt nie znalazł przed świętami chociaż tam jest że mogą być zrobione dwa- trzy dni przed to w razie czego zdaze dorobić
|
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nadal w łóżku Marcelina pocycala i zasneła a ja leżę obok zeby się nie obudziła
|
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym roku zrobię pierniczki z osobnego przepisu (jakiś z Kwestii Smaku mi wstępnie podpasował), bo pierniki robię aż dwa (dla teściów i dla mojej rodzinki), więc na pewno zużyję całe ciasto
|
|
|
|
|
#4807 | |||
|
Konto usunięte
|
U nas nocka nawet względna.Standardowo 3 pobudki przed północą- czyli zanim poszłam spać i potem chyba 4. Teraz jest jęczenie ale do tego to się już przyzwyczaiłam ![]() Edit. Już śpi! Piszę posta godzinę ![]() majkela u was niezły szpital. Zdrówka dużo dla całej trójcy! Dużo macie zabawek ![]() Lena widzę że Twój Franio goni umiejętnościami drugiego Frania i ignaśka soffinkowego. Bardzo dobrze ![]() Mój niestety jak nie umie czegoś dosięgnąć to jęczy zamiast próbować coś pokombinować... Cytat:
U nas nie ma tradycji prezentów na Mikołaja. W przedszkolu dzieci dostawały paczki, w zeszłym roku chodził po wsi Mikołaj na zamówienie to wzięliśmy, w tym roku dzieci dostały słodycze, które tz co roku dostaje z pracy. W tym roku było bogato, bo dostaliśmy 3 paczki Co nieco ujęliśmy starszakom żeby się nie pochorowali z przejedzenia i mamy dla nas spore zaopatrzenie ![]() Cytat:
Cytat:
[COLOR="Silver"]
Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2016-12-06 o 09:53 |
|||
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czasem jestem okropna matka, nie lecę na każde stęknięcie, tylko daję jej szansę żeby jednak pokombinowała ![]() Hahaha spryciarze! Jak masz za dużo Snickersów, to się podziel O tak tak, znam ten ból
|
|
|
|
|
#4809 |
|
Konto usunięte
|
australia paczaj
|
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4811 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny duzo fajnych prezentow od Mikołaja
my nie robimy w tym roku ani sobie ani Oliwce. Od przyszlego roku dziadka będziemy przebierac za Mikołaja ![]() Sliweczka niezly zapasik 😀 Noc u nas wzgeldna jesli nie liczac tego ze pd 22:40 do 1 Oliwie wzielo na rozmowy. Po polnocy wzielam ja do nas ale nic to nie dalo. Zgaszone swiatlo, starzy udaja ze śpią a ona gada i od rana znow to samo Jade dzis ogarnac prezenty na swieta dla rodziców. |
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mi uświadomiłaś, że do swojego nie dodałam tłuszczu, dzięki
![]() Śliweczka to całe zbiory czy tylko część zarekwirowana? My dzisiaj przez pół nocy spaliśmy w czwórkę, bo jakoś chyba byliśmy zbyt padnięci, żeby je odłożyć. Oczywiście gwiazdki nie w pozycji na jezuska, ale ruki pa szwam, czyli rączki przy sobie. Ja tylko przewracałam się z boku na bok, żeby nakarmić i też musiałam wstrzymywać całą noc, bo nje mogłam się uwolnić z ich uścisku.
|
|
#4813 |
|
Zadomowienie
|
Ech dziewczyny... Czekam na miod i tez dołączam do piernikowego teamu
|
#4814 | |
|
Konto usunięte
|
Maria na zdjęciu cała paczka Ignasia i zarekwirowana część starszaków. Już mnie to kusi, ja nie mogę mieć w domu słodyczy
![]() Kasia udanych łowów! Co kupujesz rodzicom? Ja mam zawsze z tym problem... ___ Pół godzinki pospał... Mam nadzieję że wytrzyma do 13:30 żeby się te drzemki za bardzo nie poprzestawiały. U nas optymalnie jak są 2, bo wtedy o 20:00 już śpi. Jak się zdarzy tak, że druga drzemka trwa krócej niż 1,5-2 h to nie wytrzymuje do wieczora i musi być jeszcze trzecia. Wtedy się bujamy do 22. a tego nie lubię za bardzo ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- I już jęki! Nosz kuźwa zatyczki do uszu chyba potrzebuję! Wyspany, najedzony i jęczy... ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() A jak piecyk gazowy? Naprawiony? |
|
|
|
|
#4815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą ja ostatnio stwierdziłam, że powinniśmy z mężem się leczyć. Na co on przytaknął i przyniósł wielką Milkę Oreo A Ignasiowi zęby jakieś wychodzą? W ogóle, jak to jest? Dziecko najbardziej boli to przebijanie się zębów przez dziąsła i potem już jest spoko, czy przez cały ten okres rośnięcia zęba go boli? |
|||
|
|
|
#4816 |
|
Konto usunięte
|
Hahaha my też oboje łakomczuchy
![]() A nie wiem jak to jest z tymi zębami. Starszakom moim wychodziły bez żadnych objawów. A u Ignasia to raczej nie zęby, bo na rączkach wszystkie boleści mijają. Nim się po prostu trzeba zajmować, śpiewać, husiać, wygłupiać się- wtedy jest super. Jak ma się sam sobą zająć to nagle boleści wychodzą na niego
|
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, nie, dodałam jednak, bałam się, że mi nie wyjdzie bez tego. Wydawało mi się, że to będzie łatwizna, ale ciasto było już twardsze i nie było to takie proste.
Śliweczka jak najczęściej zapraszaj gości albo sama się wpraszaj Ja do takiego wnioskudoszłam, bo moje może jakiejś szopki przed obcymi nie odstawiają, ale są zafascynowane i są przynajmniej cicho.
|
|
#4818 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jakbym miała dwoje jęczków to pewnie bym się wybrała
|
|
|
|
|
#4819 |
|
Rozeznanie
|
Pomocy!!! Czy to ciasto na piernik ma być takie że da się z niego zrobić kulkę czy takie w misce rozlewajace się?
|
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4821 |
|
Zadomowienie
|
Sliweczka, piecyk jeszcze nie naprawiony. Czekamy na części.
Z tego co pamiętam to piernikowe ciasto po wyrobieniu jest luźne. Twardnieje po lezakowaniu
|
#4822 | ||||||||
|
Ania
|
Hejo hejo
![]() Muszę dziś pojechać po składniki na tego piernika, bo nie mam wszystkiego ![]() Jakoś kurcze nie czuje, że dziś Mikołaj, może dlatego, że nie kupujemy prezentów? ![]() Cytat:
A robiłaś może wymaz na chlamydię? O prezenty w kapciach, pierwsze słyszę ![]() Cytat:
Cytat:
a to tak jest, jak możesz pospać z dzieckiem, ale nie możesz się ruszyć to zawsze coś dokucza.. albo siku, albo niewygodnie..![]() Cytat:
Ja dla mojego męża nic nie mam, bo nie kupujemy sobie prezentów na Mikołaja ![]() My pod choinkę a w zasadzie łączymy z 28.12 bo mamy naszą rocznicę, w tym roku 8 ![]() Mój mąż mało kreatywny, więc raczej nie zrobi mi niespodzianki i nic dziś nie kupi Cytat:
Cytat:
![]() Ale wyżerka! i to takie dobre te słodycze! ![]() Teraz wieczory ze snicersami i różnymi innymi ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
To jak grzejecie??
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||||
|
|
|
#4823 |
|
Zadomowienie
|
Na szczęście ogrzewanie dziala. Nie mam tylko cieplej wody.
|
#4824 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmowa o Mikołaju rewelacja! ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Czy ono rodzi się z 3 dzieckiem? Bo Śliweczka też wylajtowana...👍 ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Cytat:
Ostatnio wchlonelam 2 paczki a'la lentilkow. Miały być nagroda za koopke dla Maksa. Ale zestawu zazdroszczę. Mogę się wbić na wyzerke? Idę po Maksa i już nie mogę się doczekać aż znajdzie prezenty. Nie dałam rano bo bałam się cyrków przy wyjściu do przedszkola. |
||||
|
|
|
#4825 |
|
Rozeznanie
|
Sliweczko chyba Franek pozazdroscil chłopakom
![]() Aaaaa! Raj na ziemi macie z tz! Maria haha proszę bardzo ![]() Apropo zębów, mamy drugiego! Dwie dolne jedynki się przebiły Dzięki za pomoc z tym piernikiem bo wpadłam w panikę. Na zdjeciu na stronie jest taka kulka śliczna a u mnie taki w sumie budyń
|
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Pieką mi się razowe ciasta bananowe.
Pachnie cuuudownie😋 No i jest szał. Maks znalazł na razie 2 skarpetki z dwoma pojazdami z Boba Budowniczego. Jeszcze czekaja 2 bo Mikołaj kupił wszystkie pojazdy BB. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
Ja zrobię ten piernik dopiero w sobotę bo nie mam miodu. Będzie o parę dni młodszy. |
|
|
|
|
#4827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo Nam też praktycznie dwie naraz się przebiły ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Nocka u nas o niebo lepsza.
Mąż dał butle o 20 i Kuba spał po niej do 1.30. w międzyczasie dalam raz smoka. Potem karmienie o 1.30 i o 2.30, następne koło 4 i pospalismy do 7. Tzn.ja do 8 bo mąż szykował się do pracy i dogladał chlopakôw. No tak to ja mogę funkcjonować ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Bo Ty nie bawilabys się spychaczem i dźwigiem ani resztą a tylko to miał w magazynie😋 |
|
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Łeee, cóż za dyskryminujący Mikołaj...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

w nocy się obudzilam to spala z nami

nie chce mi się w to wierzyć, no ale ja lekarzem nie jestem, choć bardzo marzyłam
:brzyda l: Z resztą zobaczymy jak noc, a jutro rano jadę ze starszakami, mam nadzieję, że z nimi lepiej i wrócą do szkoły/przedszkola.
idę szykować prezenty w kapcie. Dzieciaki dla wszystkich powyciągały buty przy łóżkach-taka nasza tradycja mikołajkowa
Pucowałam zawsze dzień wcześniej i ustawiałam w przedpokoju przy drzwiach
Marcelina pocycala i zasneła a ja leżę obok zeby się nie obudziła
i oby szybko przeszło
Mi się chce siku, ale poczekam aż się obudzi 

Ale czasem jestem okropna matka, nie lecę na każde stęknięcie, tylko daję jej szansę żeby jednak pokombinowała
Miejże litość kobieto!