Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-05, 13:14   #4771
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Witam
Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa. Nie martwię się o pracę, ale o moich chłopaków strasznie.

Paulina mi się Gabi wciąż wydaje taki malutki i że zagniotl. A to że chłopaki imprezowicze to mój też taki. Cały czas z mama, a wystarczy że ktoś inny do niego zagada to taki rozbawiony i szczęśliwy. A jak mama gada i próbuje rozbawić to bee.

Haneczko to moja blizną czasami mnie piecze jak za mocno się spodniami ścianę, czasami czuję odretwienie jeśli przypadkiem się opre o coś blizna lub młody kopnie. Jak pytałam lekarza to odp że normalne bo różnie się goją blizny.
Jak idzie dietowanie? Pochwal się efektami żebym się zmobilizowała )

Mieszka sto lat dla Niedźwiadka

Dziś podjęłam decyzję o końcu kp. Niestety dziś pobudki jak w zegarkiem w ręku co 40 min. Jadł za każdym razem po 30 min z obu cyckow, zasypiał, odkladalam do łóżeczka i po 40 min pobudka. A gdy próbowałam ululac i nie dać cycka to ryk na całą dzielnicę. Nie mam już siły, i tak planowałam skończyć po 6 mcach.
Dziś na siłę wpycham Gabiemu butle czy z mm z moim mlekiem, z kubka też nie chce. Wodę czy sok napije się z butli, a poczuje że mleko to wypluwa i nie chce. Wiem że chodzi mu o opakowanie, bo do butli się nie przytuli. Będzie glodowal aż zje któreś mleko. Nie mogę iść do pracy i myśleć że ryczy głodny. Próbowałam go nakarmić kleikiem, bo myslalam że może tak sobie mąż poradzi jutro, ale niestety może że dwie łyżeczki polknol resztę wypluwal.
Jestem ciekawa jak długo będzie walczył i boję się że długo będzie siedział na głodnego. Boję się też nocy.
Z następnym dzieckiem będę mądrzejsza i od początku będzie codziennie czy co drugi dzień dostawać butle co by nie mieć taki problemów jak teraz.
Idę na drzemkę, bo w nocy snowi spać się nie chcialo, a teraz śpi już godzinę :/

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 13:49   #4772
CarycaKatharina
Zadomowienie

Justynan nie ma sensu od początku dawac butle jak nie ma potrzeby. Kazde dziecko inne. Widzisz, mieszko od poczatku tylko cyc, raz w 2mcu chciałam dac mm na probe to nie chcial. Teraz pije bez problemu. A gabi w koncu zalapie mleko z butli. Zaglodzic sie nie da. Trzymam kciuki, tez konczymy kp. Mam nadzieję na swieta juz nie cycowac.
Stary 2016-12-05, 13:59   #4773
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Mamy ale Franek i tak gryzie materiał a nie ta gumę
Moja i to i to, ale częściej ten gryzak jednak Super to jest, gryzak zawsze podręką

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Justyna, może inną butelkę spróbuj?
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:50   #4774
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Może ktoś w szkole zaciąży i się załapiesz

Chłopaki imprezowicze
My w tym tygodniu weźmiemy młodego na wycieczkę do Ikei. Nie uwierzycie ale mąż mnie wyciąga

Buuuu... Dobrze że chociaż kaskę zwrócili.

Ja miałam pchacz dla Igora i nie był zainteresowany Tak się teraz zastanawiam co się z nim stało i gdzie jest... Pewnie komuś dałam

Mi dzisiaj przyszły kaszki z Gemini i myślę że za kilka dni podam kleik. Mam mleko zamrożone to będzie w sam raz.
Spóźnione sto lat dla Niedźwiadka! Wy to już śmiało możecie dietę rozszerzać
Dzięki.
No właśnie jaram się zdjęciami na fb i informacjami nt rozszerzania diety u innych naszych dzieciaków, że zapomniałam, że u nas też już czas. Hahaha.
Muszę zrobić zapasy słoikow i ruszamy.
A dzisiaj może uda mi się kupić kleik kukurydziany bo będziemy u lekarza w innym mieście to dam kleik.
Może zostanie lepiej przyjęty niż kaszka

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj dla Kubusia!
Współczuję nocy, oby dzisiejsza była lepsza!

No na przykład... Chociaż nie ukrywam, że wolałabym w końcu umowę na dłużej niż rok

Wow Moja w Ikei zasnęła

A jak u Was z podobieństwem? Ja z dumą stwierdzam, że Marysia coraz bardziej jest do mnie podobna
Mi się wydaje, że Kuba nue jest podobny do nikogo ( tak samo było z Maksem) ale jak ostatnio patrzylam na zdjęcia Maksa w tym samym wieku to są bardzo podobni. Z tym, że Kuba to łysolek w porównaniu z włoskami jakie Maksiul miał

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

A jakie macie śliniaki silikonowe?
Wiem, że temat milion razy walkowany ale tak jak pisałam powyżej, jakoś się zagapilam bo myślałam, że u nas jeszcze duuuzo czasu...😎

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 15:23   #4775
201711281320
Konto usunięte

Ja mam z ali 2 szt. i z baby ono jeszcze jeden. Jeszcze nie używałam więc nie wiem czy fajne Muszę kupić jeszcze kilka zwykłych.

Ignaśko się już wietrzy prawie 2h
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 15:28   #4776
australia87
Zakorzenienie

Ja mam ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80307223/
ale nie wiem czy polecać, bo jeszcze nie przymierzałam nawet

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Omnomnom, ale się nażarłam mandarynek
Stary 2016-12-05, 15:46   #4777
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Majkela ja nie potrafię spać z dzieckiem :/ ułożyć się nie mogę, jak tylko się poruszy czy westchnień to ja się budzę. Czuwam zeby mąż go nie zagniotl.
Podziwiam MarieF że śpi że swoją dwójką.
Stwierdziłam, że jak nie zgniotłam nigdy małych kotków z którymi spałam to i z dziećmi dam radę

Mój zawód leśnika z pasji, ale pracuję w drugim zawodzie, pracę znalazłam zanim skończyłam leśnictwo, a warunki dobre, więc nie zmieniałam. Tak jak piszecie, lasy to firma rodzinna Plusy studiów to poznanie męża i super znajomych.

Haneczka moja rana po cc dalej jest tkliwa.

Paulinagm ja robię dzisiaj piernik (a co, jak wszyscy to wszyscy), mleko daję sojowe, najlepiej zastępuje krowie w przetworach. Zamiast masła daję olej, margarynę też można, ale miękkie mają z reguły dodatek produktów mlecznych, a tych w kostce unikam ze względu na tłuszcze utwardzane.

Miszka współczuję nocy, oby szybko się to skończyło.

Australia moje nadal podobne do męża, tylko oczy chyba moje.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Zapomniałam dodać, że wczoraj byliśmy w operze. Nie podobało mi się wprawdzie (rodzice w dzieciństwie w dobrej wierze katowali mnie filharmonią, a ja bardziej plastyczna niż muzyczna), ale pierwszy raz chyba od lutego byłqm w obcasach, full make up itd. W tym czasie ogarniała je szwagierka, jak wróciliśmy Espumisan poszedł w ruch i noc była znośna, bo ostatnie 3 noce to dramat. Raz nawet był przez 45 minut krzyk, którego nie dało się ukoić. Tylko zakraplacz tego Espumisanu to jakaś masakra.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 16:03   #4778
australia87
Zakorzenienie

MariaFrancesca, witamy w PiernikTeam
Stary 2016-12-05, 16:50   #4779
Lena_Marlena
Rozeznanie

Justyna ale przecież może mu nie odpowiadać butla, może mu nie odpowiadac smak mm.. co o Twojego z butli to odciagniete też inaczej smakuje niz z dystrybutoradaj małemu czas
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 17:13   #4780
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Justyna ale przecież może mu nie odpowiadać butla, może mu nie odpowiadac smak mm.. co o Twojego z butli to odciagniete też inaczej smakuje niz z dystrybutoradaj małemu czas
Haha "dystrybutor"! Świetne

Dziecię zasnęło

Coraz bardziej mnie zastanawia czemu Marysia wydziera się jak widzi moich teściów. Listonosz czy kurier nie robi na niej takiego wrażenia Dzisiaj była Pani z Amnesty International (chciała mi wcisnąć jakieś członkostwo za 35 zł miesięcznie ) i też ją na spokojnie przywitała
Stary 2016-12-05, 17:37   #4781
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Haha "dystrybutor"! Świetne

Dziecię zasnęło

Coraz bardziej mnie zastanawia czemu Marysia wydziera się jak widzi moich teściów. Listonosz czy kurier nie robi na niej takiego wrażenia Dzisiaj była Pani z Amnesty International (chciała mi wcisnąć jakieś członkostwo za 35 zł miesięcznie ) i też ją na spokojnie przywitała
Może po prostu ich nie lubi? To Mały człowiek, może mieć swoje zdanie
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 18:07   #4782
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Może po prostu ich nie lubi? To Mały człowiek, może mieć swoje zdanie
Myślę, że do teścia ma "uraz", bo za każdym razem na dzień dobry doskakuje do niej zamiast na spokojnie i ciszej się witać. Zwracaliśmy mu już uwagę, ale chyba nie do końca podziałało Trochę się hamował ostatnio, ale Mała i tak w ryk A co do teściowej, to może jej głos nie pasi? Już sama nie wiem
Ale najgorsze, że jedziemy do nich na Święta, więc już widzę ten wigilijny lament
Stary 2016-12-05, 18:57   #4783
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Załącznik 6778381
Bawimy się coraz częściej na brzuszku i Maja ładnie zaczyna trzymać główkę, przekręcić się I nie złości się przy tym bardzo. Jestem dumna z mojej pannicy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Fajna dziewczynka super, ze na brzuszku chce więcej leżeć.
Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Szalona! brawo Ty!

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Dzięki.

I pchacz ja również polecam.
Dzieciaki uwielbiają wszystko co można pchać. Maks miał nawet kosiarkę bo wszystko jak tata.

I któraś z dziewczyn polecała kiedyś garnuszek na klocuszek.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Mieliśmy coś takiego.
U nas kompletny brak zainteresowania, służyła za podest do wspinania.
Ale może dziewczynka zainteresuje się prędzej i zgodnie z przeznaczeniem

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Dzień dobry.

U nas nocka koszmarna.
Ogólnie chciał spać z cycem w buzi i co go odlaczylam to się budził po chwili.
Po 24 zrobił sobie przerwę i nie spal do 2.30.
Pobudka znów o 5, ciumkanie i znów chce spania z cycem w buzi więc przed ,6 wkurzylam się i zrobiłam butle i obudzilam męża żeby dał a ja poszłam spać. I pierwszy raz popłakałam się w nocy z bezsilności bo nie mam siły funkcjonowac po tylu pobudkach.😥

A wieczorem tak pięknie zasnął sam w łóżeczku.

Dzisiaj kupię albo zamówię kilka słoiczków i chyba zaczniemy rozszerzać dietę.
Zapomniałam się pochwalić, że 2.12. ( jak to ładnie wygląda) moj Niedźwiadek skończył pół roku.😏 Za szybko, zdecydowanie za szybko...
No rozszerzaj. Bo wyglada albo zeby albo skok (raczej jestescie po, wiec nie) albo am am. Gabrynia od weekendu zaczęła stabilnie siedzieć (z dnia na dzień), chwyta dwoma paluszkami i jak cos jemy to tak nas obserwuje, ze az mi glupio jesc. Takze w swieta zaczniemy od dyni, bo tesciowa przygotowala, a my boze Narodzenie we Wloclawku.
Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Stwierdziłam, że jak nie zgniotłam nigdy małych kotków z którymi spałam to i z dziećmi dam radę

Mój zawód leśnika z pasji, ale pracuję w drugim zawodzie, pracę znalazłam zanim skończyłam leśnictwo, a warunki dobre, więc nie zmieniałam. Tak jak piszecie, lasy to firma rodzinna Plusy studiów to poznanie męża i super znajomych.

Haneczka moja rana po cc dalej jest tkliwa.

Paulinagm ja robię dzisiaj piernik (a co, jak wszyscy to wszyscy), mleko daję sojowe, najlepiej zastępuje krowie w przetworach. Zamiast masła daję olej, margarynę też można, ale miękkie mają z reguły dodatek produktów mlecznych, a tych w kostce unikam ze względu na tłuszcze utwardzane.

Miszka współczuję nocy, oby szybko się to skończyło.

Australia moje nadal podobne do męża, tylko oczy chyba moje.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Zapomniałam dodać, że wczoraj byliśmy w operze. Nie podobało mi się wprawdzie (rodzice w dzieciństwie w dobrej wierze katowali mnie filharmonią, a ja bardziej plastyczna niż muzyczna), ale pierwszy raz chyba od lutego byłqm w obcasach, full make up itd. W tym czasie ogarniała je szwagierka, jak wróciliśmy Espumisan poszedł w ruch i noc była znośna, bo ostatnie 3 noce to dramat. Raz nawet był przez 45 minut krzyk, którego nie dało się ukoić. Tylko zakraplacz tego Espumisanu to jakaś masakra.
Woow. Fajne wyjscie)
Cytat:
Myślę, że do teścia ma "uraz", bo za każdym razem na dzień dobry doskakuje do niej zamiast na spokojnie i ciszej się witać. Zwracaliśmy mu już uwagę, ale chyba nie do końca podziałało Trochę się hamował ostatnio, ale Mała i tak w ryk A co do teściowej, to może jej głos nie pasi? Już sama nie wiem
Ale najgorsze, że jedziemy do nich na Święta, więc już widzę ten wigilijny lament
To dość dziwne, ze tak reaguje na teściów faktycznie.

JUSTYNKA przytulam. Musisz byc mega zmęczona. Z kaszkami to od razu calego posilku nie zastąpi, zwykle na poczatek kilka łyżeczek. Ale wprowadzaj, bo Gabryś czesto sie budzi. A tym bardziej ze wracasz do pracy.

Muszę odkopac sliniaki,niekapek, 360itd. Zakupić kaszki (orkiszowa z holle i jaglana z babydream) i ruszyć od nowego roku porządnie.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 19:21   #4784
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
piernik nastawiony, przekonał mnie argument Twojego taty (dobrze pamiętam?).

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Przypomniało mi się, że szwagierki dziecko 9 miesięczne wcinało pieczoną dynię i jaglankę na mleku kokosowym, akurat robiłam. Widać, że jej smakowało.

Ja tu piszę i piszę, a Wy nic i nie mam co czytać.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 19:34   #4785
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
To dość dziwne, ze tak reaguje na teściów faktycznie.

Muszę odkopac sliniaki,niekapek, 360itd. Zakupić kaszki (orkiszowa z holle i jaglana z babydream) i ruszyć od nowego roku porządnie.

Rozmawiałam przed chwilą o tym z mężem. Zaproponował, żebyśmy pojechali dzień przed Wigilią, żeby się Mała przyzwyczaiła... no żałuję, że go o to zagadałam

Cytat:
piernik nastawiony, przekonał mnie argument Twojego taty (dobrze pamiętam?).

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Przypomniało mi się, że szwagierki dziecko 9 miesięczne wcinało pieczoną dynię i jaglankę na mleku kokosowym, akurat robiłam. Widać, że jej smakowało.

Ja tu piszę i piszę, a Wy nic i nie mam co czytać.
Tak

Siedzą cholery na fejsie pewnie
Stary 2016-12-05, 20:05   #4786
Asiek121
Zakorzenienie

Australia u nas jest tak samo ryk na teścia, i ciotke tż która z nimi mieszka. Ale wrzask taki, ze sie zanosi
i tez jedziemy tam na Wigilie, najpierw do mnie potem tam bo to 3 ulice dalej, ale będzie juz pozno dosc i Nadia marudna więc juz to widze
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 20:42   #4787
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Australia może teście są za głośno lub robią dziwne miny czy coś. Córka brata bała się jak ktoś do niej robił głupie miny, syn koleżanki boi się jak ktoś za głośno gada do niego lub "pieje z zachwytu", zamiast normalnie mówić. Mój synek znowu nie lubi jak ktoś obcy przystawka do niego twarz, chce całować. Jak już zna taka osobę to już nie ma problemu.

Mój syn do godziny 17 wypił 30 ml mojego mleka z butelki, 10 ml sztucznego, 10 ml zmieszanego. Po 17 godzinie w końcu wypił 150 ml zmieszanego mleka. A ile było płaczu i nerwów. Po umyciu po 19 chciałam dać butle, ale po uśmiechał się po wypluwal smoczka, polozylam do łóżeczka i zasnol sam. Chyba już że zmęczenia. Przepraszam, może dla Was zbyt drastycznie wyglądał ten dzień, ale wolalam go przeglodzic jak będę ją w domu niż mialby jutro walczyć z nim mój mąż. Tz nie należy do cierpliwych osób i by zrobił Wielka tragedie że Gabryś płakał cały dzień.
Co do butelek nie wiem czy mu nie odpowiadają skoro wodę i soki z nich pije.
Co do mleka pił takie jak był młodszy i go raz na jakiś czas dokarmialam, więc stwierdziłam że powinno być ok.
Szczerze to po dzisiejszym dniu już wymeczona jestem a muszę się jeszcze przygotować do pracy. Nie mogę nic znaleźć :/ będzie jutro ciężko. oby mi tylko cycki nie wybuchły. Wcześniej muszę wstać i odciągnąć ile się da.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 20:54   #4788
Honcia
Zakorzenienie

Heloł
U mnie dzień był intensywny i stąd nieobecność ale obiecuję się poprawić jutro

Justynko mocne kciuki za jutro chlopaki dadzą sobie radę a Gabi na pewno oswoi się z mleczkiem z butli

MariaF zazdroszczę tej opery nie żebym kiedykolwiek była ale wlaśnie takiego wielkiego wyjścia to już sto lat nie miałam... Niby bylismy latem na weselu ale nie czulam się jeszcze wtedy "jak kobieta".

M jadla dzisiaj marchewkę z brokulem i bardzo jej smakowało jutro powtórka kupilam też niekapek i dalam jej troszkę wody ale oczywiście kubek jest taki piękny, ze trzeba bylo wszystko wylac na siebie oglądajac zyrafkę

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 21:11   #4789
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Witam
Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa. Nie martwię się o pracę, ale o moich chłopaków strasznie.

Paulina mi się Gabi wciąż wydaje taki malutki i że zagniotl. A to że chłopaki imprezowicze to mój też taki. Cały czas z mama, a wystarczy że ktoś inny do niego zagada to taki rozbawiony i szczęśliwy. A jak mama gada i próbuje rozbawić to bee.

Haneczko to moja blizną czasami mnie piecze jak za mocno się spodniami ścianę, czasami czuję odretwienie jeśli przypadkiem się opre o coś blizna lub młody kopnie. Jak pytałam lekarza to odp że normalne bo różnie się goją blizny.

Dziś podjęłam decyzję o końcu kp. Niestety dziś pobudki jak w zegarkiem w ręku co 40 min. Jadł za każdym razem po 30 min z obu cyckow, zasypiał, odkladalam do łóżeczka i po 40 min pobudka. A gdy próbowałam ululac i nie dać cycka to ryk na całą dzielnicę. Nie mam już siły, i tak planowałam skończyć po 6 mcach.
Dziś na siłę wpycham Gabiemu butle czy z mm z moim mlekiem, z kubka też nie chce. Wodę czy sok napije się z butli, a poczuje że mleko to wypluwa i nie chce. Wiem że chodzi mu o opakowanie, bo do butli się nie przytuli. Będzie glodowal aż zje któreś mleko. Nie mogę iść do pracy i myśleć że ryczy głodny. Próbowałam go nakarmić kleikiem, bo myslalam że może tak sobie mąż poradzi jutro, ale niestety może że dwie łyżeczki polknol resztę wypluwal.
Jestem ciekawa jak długo będzie walczył i boję się że długo będzie siedział na głodnego. Boję się też nocy.
Z następnym dzieckiem będę mądrzejsza i od początku będzie codziennie czy co drugi dzień dostawać butle co by nie mieć taki problemów jak teraz.
Idę na drzemkę, bo w nocy snowi spać się nie chcialo, a teraz śpi już godzinę :/
Justyna podawanie butli od poczatku wcale nie pomoże w jej zaakceptowaniu później. Jedynie może zaszkodzić laktacji (na poczatku). Moja starsza dostawała moje mleko z butli bo szybko ucieklam na regularne zajęcia zumby 😁 i jak przyszedł czas na koniec KP (10mc) to za olere butli np na noc nie chciała 😜 pila mleko z niekapka. Także ten bunt teraz to nie Twoja wina, po prostu taki cycusiowy egzemplarz 😘 życzę Ci, żeby te nocki wam się poprawiły po odstawieniu, bo to tez niestety nie reguła. Nie martw się na zapas tymi butelkami. Może być tak, ze wrocisz do pracur, maz poda flaszke a Gabi ją od niego weźmie jakby nigdy nic! Po prostu nie chce jej od Ciebie czy jak jesteś w pobliżu.
Pamiętam, ze chcialas karmić max pol roku bo Cie to w ogóle nie krecilo, wiec ogromne gratulacje! za to, ze bylas tak długo dzielna i się poświęciłas. Na prawdę nie wiem czy ja bym tak umiała
Powodzenia w skończeniu KP, oby poszło bezbolesne!
Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Justynan nie ma sensu od początku dawac butle jak nie ma potrzeby. Kazde dziecko inne. Widzisz, mieszko od poczatku tylko cyc, raz w 2mcu chciałam dac mm na probe to nie chcial. Teraz pije bez problemu. A gabi w koncu zalapie mleko z butli. Zaglodzic sie nie da. Trzymam kciuki, tez konczymy kp. Mam nadzieję na swieta juz nie cycowac.
Również gratulacje za te pół roku karmienia i kciuki za bezbolesny koniec!

Cytat:
Dzięki.
No właśnie jaram się zdjęciami na fb i informacjami nt rozszerzania diety u innych naszych dzieciaków, że zapomniałam, że u nas też już czas. Hahaha.
Muszę zrobić zapasy słoikow i ruszamy.
A dzisiaj może uda mi się kupić kleik kukurydziany bo będziemy u lekarza w innym mieście to dam kleik.
Może zostanie lepiej przyjęty niż kaszka

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Mi się wydaje, że Kuba nue jest podobny do nikogo ( tak samo było z Maksem) ale jak ostatnio patrzylam na zdjęcia Maksa w tym samym wieku to są bardzo podobni. Z tym, że Kuba to łysolek w porównaniu z włoskami jakie Maksiul miał

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

A jakie macie śliniaki silikonowe?
Wiem, że temat milion razy walkowany ale tak jak pisałam powyżej, jakoś się zagapilam bo myślałam, że u nas jeszcze duuuzo czasu...😎
Wszystkiego najlepszego dla Kubusia 🎉🎉🎉🎈🎈🎈🎁🎁🎁
Ja polecam ślinianki z kieszonka z TT lepsze niz te chińskie.
U nas również ta kostka drewniana służyła za podnóżek 😂👍
Cytat:
Ha ha ha 😂😂😂😂👍👌
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 21:14   #4790
haneczkab92
Ania

Hejo hejo

Kurcze, tak się zastanawiam z tą blizną.. bo mnie od kilku dni pobolewa.. ale w sumie mama mi mówiła, że to tak może być, więc się nie martwię. Nie boli mocno, więc jest ok

U mnie w bliskiej rodzinie panuje znowu jakiś wirus jelitówki, czy coś podobnego.. Oby Hanię ominęło

Ja kazałam dziś mężowi kupić przyprawę do piernika jutro zrobię też

Cytat:
Haneczko warsztat produkcji małych ludzi
Kasiu, ja dopiero licencjat

Paulina te opaski są straszne. Wyobraź sobie że jest wypadek lub stłuczka nawet. Wtedy. Ale Twoje ciało leci do przodu a gdybyś miała głowę przywiązana to by została na miejscu... A reszta ciała poleciała do przodu...

My po krótkim spacerku, już coraz ciężej mi chodzić z Frankiem w chuscie. Robi hopsa hopsa i próbuje ręce wyciągać, ogląda się do tyłu przechyla na boki. Nie idzie go wcale dociągnąć. ;(
Ale takie opaski są dopuszczone normalnie do użytkowania, więc faktycznie są takie niebezpieczne?

Niedługo będziesz mogła wyciągnąć mu rączki

Cytat:
Witam

/
Hmmm.. moja dieta narazie stoi w miejscu... schudłam jakieś 8kg.. ale narazie musiałam chwilowo przerwać

Powodzenia jutro!!!

Cytat:

Jej!! ale bym poszła do opery zazdroszczę!

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 21:48   #4791
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Australia może teście są za głośno lub robią dziwne miny czy coś. Córka brata bała się jak ktoś do niej robił głupie miny, syn koleżanki boi się jak ktoś za głośno gada do niego lub "pieje z zachwytu", zamiast normalnie mówić. Mój synek znowu nie lubi jak ktoś obcy przystawka do niego twarz, chce całować. Jak już zna taka osobę to już nie ma problemu.

Mój syn do godziny 17 wypił 30 ml mojego mleka z butelki, 10 ml sztucznego, 10 ml zmieszanego. Po 17 godzinie w końcu wypił 150 ml zmieszanego mleka. A ile było płaczu i nerwów. Po umyciu po 19 chciałam dać butle, ale po uśmiechał się po wypluwal smoczka, polozylam do łóżeczka i zasnol sam. Chyba już że zmęczenia. Przepraszam, może dla Was zbyt drastycznie wyglądał ten dzień, ale wolalam go przeglodzic jak będę ją w domu niż mialby jutro walczyć z nim mój mąż. Tz nie należy do cierpliwych osób i by zrobił Wielka tragedie że Gabryś płakał cały dzień.
Co do butelek nie wiem czy mu nie odpowiadają skoro wodę i soki z nich pije.
Co do mleka pił takie jak był młodszy i go raz na jakiś czas dokarmialam, więc stwierdziłam że powinno być ok.
Szczerze to po dzisiejszym dniu już wymeczona jestem a muszę się jeszcze przygotować do pracy. Nie mogę nic znaleźć :/ będzie jutro ciężko. oby mi tylko cycki nie wybuchły. Wcześniej muszę wstać i odciągnąć ile się da.
Powodzenia jutro!

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Heloł

Justynko mocne kciuki za jutro chlopaki dadzą sobie radę a Gabi na pewno oswoi się z mleczkiem z butli

MariaF zazdroszczę tej opery nie żebym kiedykolwiek była ale wlaśnie takiego wielkiego wyjścia to już sto lat nie miałam... Niby bylismy latem na weselu ale nie czulam się jeszcze wtedy "jak kobieta".

M jadla dzisiaj marchewkę z brokulem i bardzo jej smakowało jutro powtórka kupilam też niekapek i dalam jej troszkę wody ale oczywiście kubek jest taki piękny, ze trzeba bylo wszystko wylac na siebie oglądajac zyrafkę
Hahah no przecież jak taka ładna żyrafa, to jak tu nie wylać!
Stary 2016-12-05, 21:51   #4792
201711281320
Konto usunięte

W życiu nie byłam w operze Nie wiem czy by mi się podobało, bo za bardzo nie lubię takiego śpiewu- wycia. Już wolę darcie mordy
Ale ogólnie fajne takie wielkie wyjście. Ja bym poszła do teatru...

Cytat:
Pojedźcie może lepiej wcześniej żeby się przyzwyczaiła i nie było wigilii z ryczącym dzieckiem na ręku Ciekawe co jej tak nie spasowało... Ale teściom musi być głupio, że wnuczka tak na nich reaguje

Cytat:
Heloł

W jakiej formie te warzywka? Papki?

Justynka kciuki za jutro Chłopaki dadzą radę
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 22:06   #4793
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
:
Kochana z czego robisz inhalacje?
.zdrówka dla Franka

Nebbud, berodual, 3%NaCl, 0,9%NaCl

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Majkela zdrówka dla Was

Ja robię inhalacje z zaparzonego majeranku. Łyżeczka majeranku na pół szklanki

Wkurza mnie teściowa na temat wiary. Jestem wierząca, chodzę do kościoła, ale bez przesady , nie spinam się że muszę być co niedziele. A ta dziś zadzwoniła do męża z ochrzanem że nie byliśmy. Niestety ta sama parafia.

A jak robisz te inhalacje? inhalatorem tłokowym czy nasiadówki?
Moja rodzina bardzo wierząca, a my tak nie bardzo, tzn. wierzymy ale gorzej z praktyką, no ale nikt nam afery z tego nie robi.
A co tż jej powiedział?Może trzeba raz a dobitnie

Cytat:
Dzień dobry
Wzruszylam się z rana bo w nocy szwagierka urodziła córeczkę przypomniala mi się moja mala Marcelinka

Zdrowia dla wszystkich

Gratulacje Ciociu

Cytat:
My chyba "przezimujemy" w spacerowce

Dziewczyny co zrobić jak dziecku opada głowa w dol podczas jazdy w foteliku jsk śpi? Mamy źle coś ustawione? Waszym dzieciom też się tak robi? Niepokoi mnie to :/
Nie pomogę, bo nam nie opada.

W spacerówce jeździmy od września, ale nasza gondola była malutka 71cm.

Cytat:
U nas była pierwsza sensowna noc jeszcze nie idealna ale od 21 do 8 z trzema pobudkami i bez gadania nocnego więc czułam się dzic trochę lepiej.

Dziś też upieklam pierwsza partie pierniczkow. Raczej nie do trzymają do świąt ) dlatego będzie trzeba koleje partie piec ) i czeka mnie jeszcze pieczenie imbirowych ludzików z synami szwagierki bo jakoś tak wyszło że co roku je robimy razem szwagierka nie lubi wypieków

Stresuje sie wtorkiem :/ naprawdę, i to coraz bardziej. Przez chorobę Gabrysia nie zmusilam go do mm, bo mi go żal tak było, albo płakał za cyckiem albo glodowal, a w chorobie mleczko mamy pomaga. Recznym laktatorem bym nie uciagla tyle ile potrzebowal. Z resztą i mojego mleka z butli pić nie chce, a soczek czy wodę wypije. Nic jutro będę jeszcze próbować wpychać mu butelkę. Najwyżej wtorek przeżyje na kleiku z mm i warzywach. A jak będzie bardzo płakał mąż przyjdzie z nim do pracy.
nocy.
To ja poproszę przepis na pierniczki, jak takie dobre
Nie dziwie Ci się, że się stresujesz. Dobrze będzie, dacie rade. Gabryś zostaje z tatą, a ten mu krzywdy nie zrobi Głowa do góry Może jak Cię nie będzie w domu, to Gabryś nie będzie czuł mamusi i ładnie mleczko z butelki wypije Wszystkie trzymamy za Was kciuki
Stary 2016-12-05, 22:12   #4794
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
W życiu nie byłam w operze Nie wiem czy by mi się podobało, bo za bardzo nie lubię takiego śpiewu- wycia. Już wolę darcie mordy

Pojedźcie może lepiej wcześniej żeby się przyzwyczaiła i nie było wigilii z ryczącym dzieckiem na ręku Ciekawe co jej tak nie spasowało... Ale teściom musi być głupio, że wnuczka tak na nich reaguje

Ja byłam raz, wycieczką ze szkoły. Nie pamiętam tytułu, ale babka przez dobre kilka minut piała, że umiera, padła i nadal piała, że umiera Kosmos jakiś!

No wygląda na to, że pojedziemy dzień wcześniej...

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Hejo hejo

Kurcze, tak się zastanawiam z tą blizną.. bo mnie od kilku dni pobolewa.. ale w sumie mama mi mówiła, że to tak może być, więc się nie martwię. Nie boli mocno, więc jest ok

U mnie w bliskiej rodzinie panuje znowu jakiś wirus jelitówki, czy coś podobnego.. Oby Hanię ominęło

Ja kazałam dziś mężowi kupić przyprawę do piernika jutro zrobię też

Ale takie opaski są dopuszczone normalnie do użytkowania, więc faktycznie są takie niebezpieczne?

Niedługo będziesz mogła wyciągnąć mu rączki

Hmmm.. moja dieta narazie stoi w miejscu... schudłam jakieś 8kg.. ale narazie musiałam chwilowo przerwać

Powodzenia jutro!!!

Jej!! ale bym poszła do opery zazdroszczę!
8kg to bardzo dobry wynik!
Stary 2016-12-05, 22:28   #4795
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, warzywa byly przetarte

Stary 2016-12-05, 22:52   #4796
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Nie wiem co kupić...chce jakąs zabawke dla Gabi. Porządną, intwraktywną. Szczeniaczka? Kule hule? Podpowiedzcie coś
Mamy szczeniaczka, książeczki grające FP, gąsieniczke FP, garnuszek, pchacz Chicco, kubusia puchatka, który czyta i śpiewa, krzesełko uczydełko-ukochana zabawka Frania. Teraz na gwiazdkę dostanie stoliczek, który ma zdejmowany panel, o taki"
http://www.ceneo.pl/45843999

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
A ja sobie dzisiaj wymyslilam ze znów zrobię wigilię, bedzie 16 albo 19 osob
Wow ale wyzwanie. Podziwiam

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
My wczoraj próbowaliśmy dyni i nie podeszła dla synka bo zwrócił, albo już miał za pełny brzuszek bo dawałam po kp.
U nas rozszerzanie na razie totalna klapa

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Gabrysia w sobote pół roku skończyła. Z tej okazji wpis
http://www.rudymspojrzeniem.pl/2016/...-gwiazdki.html

Jak go wstawialam na blog, to w krzeselku sie podciagnela i usiadla sama (ma ustawiony pół leżąco) a wieczorem stopy chwycila.

Milego dnia!
Gratulacje

Cytat:
Marcelinka dostala wczoraj od babci taką kostkę:
http://allegro.pl/playme-kostka-eduk...733812965.html
Fajna, właśnie się zastanawiam nad podobną

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość

Justynko też nie lubię spać z Krzysiem, ale się powoli przyzwyczajam, bo niestety ostatnio budzi się ok 2:00 i jest nieodkładalny, 2-3 razy próbuję go odłożyć i sie budzi od razu, więc za kolejnym razem zostaje z nami. Teraz, jak ma już 6 msc skończone i jest ogólnie dośc ruchliwy i ogarnięty, juz się tak mocno nie boję o niego. więc śpi albo z nami, albo na brzuszku w łóżeczku go zostawiam (tylko, że mamy monitor oddechu, jak byśmy nie mieli to nie wiem czy bym go już na brzuszku zostawiała)
Oj żeby nie było, to ja też nie lubię spać z dzieciakami, jestem niewyspana-bo czuwam, żeby nie spadło, żeby go nikt nie przygniótł, nie udusił kołdrą; połamana-bo oddaje swoją część łóżka i mój biendy kręgosłup nie raz przyjmuje dziwne kształty,ale wolę to niż wisieć nieprzytomna nad łóżeczkiem

Cytat:
U nas nocka koszmarna.
Ogólnie chciał spać z cycem w buzi i co go odlaczylam to się budził po chwili.
Po 24 zrobił sobie przerwę i nie spal do 2.30.
Pobudka znów o 5, ciumkanie i znów chce spania z cycem w buzi więc przed ,6 wkurzylam się i zrobiłam butle i obudzilam męża żeby dał a ja poszłam spać. I pierwszy raz popłakałam się w nocy z bezsilności bo nie mam siły funkcjonowac po tylu pobudkach.😥

A wieczorem tak pięknie zasnął sam w łóżeczku.

Dzisiaj kupię albo zamówię kilka słoiczków i chyba zaczniemy rozszerzać dietę.
Zapomniałam się pochwalić, że 2.12. ( jak to ładnie wygląda) moj Niedźwiadek skończył pół roku.😏 Za szybko, zdecydowanie za szybko...
Gratulacje dla Kubunia nocy współczuję, ale może faktycznie dieta może coś pomoże

Cytat:
A jak u Was z podobieństwem? Ja z dumą stwierdzam, że Marysia coraz bardziej jest do mnie podobna
Cała trójka po urodzeniu słyszałam, teksty "cały tatuś" i dobrze, tatuś nie miał wątpliwości czyje dzieci dopiero później stopniowo upodabniają się do mnie. Są też bardzo podobne do siebie, w szczególności chłopaki, choć jakby Frania ubrać w kiecke, to cała mała Zocha

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Załącznik 6778381
Bawimy się coraz częściej na brzuszku i Maja ładnie zaczyna trzymać główkę, przekręcić się I nie złości się przy tym bardzo. Jestem dumna z mojej pannicy
Brawo

Cytat:
[/COLOR]A jakie macie śliniaki silikonowe?
Te podwójne z ikeii zielony/pomarańczowy.

Cytat:
[/COLOR]Zapomniałam dodać, że wczoraj byliśmy w operze. Nie podobało mi się wprawdzie (rodzice w dzieciństwie w dobrej wierze katowali mnie filharmonią, a ja bardziej plastyczna niż muzyczna), ale pierwszy raz chyba od lutego byłqm w obcasach, full make up itd. W tym czasie ogarniała je szwagierka, jak wróciliśmy Espumisan poszedł w ruch i noc była znośna, bo ostatnie 3 noce to dramat. Raz nawet był przez 45 minut krzyk, którego nie dało się ukoić. Tylko zakraplacz tego Espumisanu to jakaś masakra.
Ooo fajnie, zazdroszczę wielkiego wyjścia. Aż wstyd się przyznać, ale w operze nie byłam

Cytat:
A ja tam wierzę w teorię, że dzieci jak i zwierzęta dobrych ludzi wyczuwają

Dzisiaj najgorsza noc ever z przerwą w nocy na spanie. Od 3.40 do 4.30 wisieliśmy na inhalatorze, bo biedny tak kasłał, że nie mógł jeść, potem nie mógł usnąć, to bujałam go w leżaczku do 7 i wręczyłam tż-towi. W związku z tym, że poprawy u Franka nie ma pojechałam z nim do lekarza. Prawie godzinę próbowaliśmy wymyślić jak mu pomóc, bo kaszel już mu się ciągnie przeszło miesiąc, mniej lub bardziej intensywny ale jest i to jeszcze taki krtaniowy. I tak odstawiamy sterydy i inhalujemy samą solą do czwartku-jeśli powodem kaszlu są zęby/ślina/glucior, jeśli nie będzie poprawy mam receptę na antybiotyk, bo może to krztusiec nie chce mi się w to wierzyć, no ale ja lekarzem nie jestem, choć bardzo marzyłam:brzyda l: Z resztą zobaczymy jak noc, a jutro rano jadę ze starszakami, mam nadzieję, że z nimi lepiej i wrócą do szkoły/przedszkola.

Spokojnej nocy idę szykować prezenty w kapcie. Dzieciaki dla wszystkich powyciągały buty przy łóżkach-taka nasza tradycja mikołajkowa
Stary 2016-12-06, 06:16   #4797
fiazo
Zakorzenienie

Ania brawo dla Mai za lezenie na brzuszku. Widzę że ma otwarte dłonie więc super

Miszka najlepszego z okazji 6 miesięcy

Justyna nie każde dziecko kp nie chce butli. Tu dużo od dziecka zależy. Niektóre przecież nawet smoczka nie tolerują

Australia a może zapach, perfumy. Moje dzieci często tak reagowały na wypryskana teściową

Majkela do inhalatora wlewam. Co do tel teściowej to mąż się rozłączył. Wczoraj mi teściowa tylko wspomniała z tekstem"chociaż jedna osoba by mogła przyjść" ale ja olałam to

Z tym krztuścem to może zrób badanie krwi.

Aaaaa ja jeszcze nic nie włożyłam do butów, Tomek dziś przylepa, a ja neptyk

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 06:35   #4798
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
My chyba "przezimujemy" w spacerowce

Dziewczyny co zrobić jak dziecku opada głowa w dol podczas jazdy w foteliku jsk śpi? Mamy źle coś ustawione? Waszym dzieciom też się tak robi? Niepokoi mnie to :/

Madziu próbujcie inaczej ustawić fotelik bo najwidoczniej jest zbyt pionowo. Głowa nie powinna opadać bo utrudnia to oddychanie i w razie wypadku no to też stwarza to większe niebezpieczeństwo. Dlatego tak ważne jest dopasowanie fotelika do kanapy które mają też różne nachylenie. Przerabialam temat ze starsza córka w większym już foteliku ale w końcu jest dobrze ustawiony

Stary 2016-12-06, 07:44   #4799
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry

My jeszcze wariatujemy pod kołderką z córką

W temacie mikolajek wczoraj mąż pyta:
Co chcesz Kochanie od Mikolaja?
A ja na to:
Blender sobie kupiłam. Ty coś chcesz?
6 par skarpet dzisiaj sobie kupiłem
Tak że ten... U nas po prezentach

Majkela oby to nie byl krztusiec i oby szybko przeszło

Stary 2016-12-06, 08:05   #4800
australia87
Zakorzenienie

Dzień dobry! A moje dziecko jeszcze śpi Mi się chce siku, ale poczekam aż się obudzi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości