|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
w anglii czy w norwegii robia wywolanie po dwich tygodniach po terminie. a u nas to juz trzeba tydzien po. noe patrza na nic tylko trzeba i juz.
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy po porodzie też nam będzie tak gorąco. Dzisiaj jak byłam na ktg to raz, że zawsze to są jakieś emocję a dwa to było tam mi tak goraco, że wyszły mi czerwone placki na buzi i prawie się zlały z klorem szminki 😆 najlepsze jest to, że z jednej strony ten placek jest większy. No śmiesznie wygladam wtedy haha ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Dziewczynki a ile razy zmieniacie ubranka swoim bobaskom? |
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Mi po porodzie było właśnie zimno przez jakiś czas, a teraz juz nie jest mi gorąco jak w ciąży😊
A ubranko zmieniam jak się uleje, osika, ubrudzi i po kąpieli nieraz 5 razy dziennie, a nie raz cały dzień jest w tym samym Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3814 |
|
Zadomowienie
|
U mnie ginek po terminie z om kaze przyjezdzac co dwa dni na ktg i tydzien trzema pozniej juz kazee zostac na oddziale. Tak przynajmniej slyszalam, jutro sie zapytam o to. Z tą oksytocyna, wywolywaniem no wiadomo to jest ingerencja juz ale czy wiadomo jak by dana osoba przechodzila porod bez jej podania? No tez tak ciezko stwierdzic, kazdy tez ma inny prog bólu. Moja koleżanka tez miala wywolywany no i wiem ze bolalo ale ona mowi ze no nie wie jak by bolalo gdyby samo mialo przyjsc wszystko. I tak musimy to wszystko znieść
)
|
|
|
|
#3815 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj maz kilka lat temu na slowo dziecko prawie mdlal, w wieku 30 lat stwierdzil, ze czas wydoroslec, kupic dom, zareczyc sie...wziąć slub... i powiedzial, ze ma juz plan na zycie. Tylko nie przewidział, ze o dzidzie bedziemy sie starac 2 lata prawie i teraz sobie mowi, ze mogliśmy wczesniej zacząć starania no ale kto wiedzial. Cytat:
Cytat:
Mysle, ze to zalezy od poloznej i szpitala. Ale znajoma miala wywolywany 10 dni po tp i biedna rodzila 40 godzin! Porazka. Zrobilam skarpete dla Lili do kompletu na kominek. Jak wyjdzie na swieta to dostanie do niej prezent. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Z usg I tr. 16-17.12
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Ja mam misie z mojego dzieciństwa, muszę je wyprać 😆 |
||
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam zadnego fajnego duzego misia, a po dzieciach siostry nie chcę
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- przez misie dziecko może dziwnie kaszleć? |
|
|
|
#3818 |
|
Zadomowienie
|
Hejo, ledwo za Wami nadążam, ale podczytuje regularnie, najczęściej z małą przy cycu
U nas tż boi się trochę przewijać małą, bo z reguły młoda drze się wtedy w niebogłosy i wierzga nogami we wszystkie strony :P ale ogólnie to jest w niej zakochany i czasem stoi nad nią jak śpi i tak tylko na nią patrzy Co do smarowania pupy to też chciałam zrobić krem sroki ale jakoś tego jeszcze nie zrobiłam, ale smarujemy się masłem kokosowym ![]() A położną na szczęście mamy super niczego się nie czepiała a była bardzo pomocna
|
|
|
|
#3819 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro ogarniam temat 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
Na pupę też? Pod pieluche?🤔 Tż fajny mi się trafił Ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca A chłopa przed śmiercią 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
Dałam po kropelce soli fizjologicznej bo wyczytałam w necie że można zamiennie Tyle że ona miała wylecieć z noska karola gdy położyłam go na boku a nie wyleciało I teraz słyszę że ciężko oddycha jakby miał katar Co robić dziewczyny? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3820 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie wiem czy moge ale pozwole sobie poinformowac niefacebookowe grudniowki, ze Marlena tuli juz córeczkę!!!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3821 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co zrobić gdy nie wyleciala? A karol głodny? Jak on ma oddychać? Nie chciałam dawać po żeby się nie wystraszyl i nie porzygal... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
U Karola stoją moje dwa misie z czasów mojego dzieciństwa lekko styrane zyciem czyt. Mną 🙈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3822 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na bluzkę Za 3 razem do nosa Dałam jedna krople bo Bałam się że go utopie Ty dajesz po jednej dziurce? Czy dwie na raz? Macierzyństwo to ciężki kawał chleba 😩 Ile tego aplikować w ciągu dnia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Jadę do Lidla po pieluchy Jupi ! wychodne znowu 🙆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Ps kupię też kg mąki ziemniaczanej 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dajesz mu aby nawilzyc śluzówke to niewiele, mój ma jakieś glutki i czasem słyszę że mu coś tam przeszkadzam wiec z 1/3 ampulki mu wciskam aby porzadnie wyczyścić. Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Jak często kapiecie maluszki? Ja kąpie co dwa dni według zaleceń położnej, ale zastanawiam się czy nie powinnam codziennie :myśli:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3826 | |
|
Raczkowanie
|
Aaa i dojednej zazwyczaj aplikuje.
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3827 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie też coś mu tam harczy? Az 1/3 ? Dużo 😨 Ta ampułki to taka mała z ukrecanym lebkiem rozumiem Czyli do jednej i czekamy aż kichnie A potem do drugiej... Dzięki za rady jjb😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
Jak mi dziś po kąpieli padnie wcześniej niż ok północy to zacznę zastanawiać się nad codziennym kapaniem 🤔 Bo tak to będzie miec dwie pory zasypiania a to chyba niewychowawczo, co nie?🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Jbb Wyczekuje tylko aż lodówka będzie pusta I okropna matka wykrada się po zmroku na miasto Podrzucajac dziecko ojcu 😎 Specjalnie kupuje mało Żeby często wychodzić 😶 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Dobra zadzieram kiece i lecę 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Cos nam Kazik cicho siedzi, pewnie rodzi
|
#3831 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle moja położna polecała nacieranie bobasa zwykła parafiną. To ja tu szukam kosmetyków z dobrymi składami a ta mi z parafiną wyjechała i twierdzi, że na wszystkich dzieciach jakie miała pod opieką się sprawdziło Ale póki co to do mnie nie przemawia, spróbuje z oliwką hipp i olejem kokosowym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-12-07 o 18:15 |
|
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko czy zawsze znajdziemy czas zeby o tej samej porze wykapac itp? no nie wiem. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3833 |
|
Rozeznanie
|
Relacja
O 3.15 odeszly wody O 5.20 trafilam na oddział. Rozwarcie na 1.5 cm i brak skurczy. O 8.40 zaczeli mi dawac oxy. Około 11 zaczęły się skurcze ale rozwarcie tylko na 3 cm a bolało jak cholera. Coś jeszcze mi podali i w pol godziny rozwarcie na 9 po 10 minutach pełne. Rodzimy. Mało co z tego pamiętam. Połožna mnie opieprzała ze przec, nie przepec, teraz. Wymeczona jak jasna cholera. Mała owinieta szyje miala pepowin ale wszystko ok. Byłam cieta i bolało ale szycie juz nie boli Dzieki za kciuki. Przypaly sie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bylas bardzo dzielna :-* Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
Marlen gratulacje! 👏
A ja nie rodze, jade na to ktg ✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3838 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi nawet ostatnio udalo sie odwiezc synka do przedszkola i poplotkowac z znajomymi mamuskami... Cytat:
||
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

)
?

Ale póki co to do mnie nie przemawia, spróbuje z oliwką hipp i olejem kokosowym.