Zimowe wyprzedaże 2016/17 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-06, 13:46   #31
Make4Up
Zakorzenienie

Dot.: Zimowe wyprzedaże 2016/17

Cytat:
Napisane przez matumaini Pokaż wiadomość
a czemu od srody?
H&M zazwyczaj w środku tygodnia tak oficjalnie informuje o wyprzedaży, w zeszłym roku był to 10.12 (czwartek). Sklep online i tak funkcjonuje osobno, a to z ich fb: "sklep on-line i sklepy stacjonarne funkcjonują na odrębnych zasadach, i tak samo jak różnią się asortymentem, tak samo mają różne promocje i przeceny." Wyżej pisałam, że zakładka "wyprzedaż" już jest Ale czytam jak ludzie żalą się, że czekają na paczki to mnie to nie zachęca.

Edytowane przez Make4Up
Czas edycji: 2016-12-06 o 15:37
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 15:25   #32
1b2bbb5684126f8b7a188c93b710cf6ff4f9fa92_68c202f1c70b6
Konto usunięte

Cytat:
ladne
duzy byl wybor?
Spory, ale to zależy od sklepu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
1b2bbb5684126f8b7a188c93b710cf6ff4f9fa92_68c202f1c70b6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 15:44   #33
matumaini
TU i TAM

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
H&M zazwyczaj w środku tygodnia tak oficjalnie informuje o wyprzedaży, w zeszłym roku był to 10.12 (czwartek). Sklep online i tak funkcjonuje osobno, a to z ich fb: "sklep on-line i sklepy stacjonarne funkcjonują na odrębnych zasadach, i tak samo jak różnią się asortymentem, tak samo mają różne promocje i przeceny." Wyżej pisałam, że zakładka "wyprzedaż" już jest Ale czytam jak ludzie żalą się, że czekają na paczki to mnie to nie zachęca.
zakladka wyprzedaz jest caly rok :P
matumaini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 16:02   #34
nniee
Zakorzenienie

Hej
Terranova do -50% stacjonarnie i online

Na tegorocznych wyprzedażach będę polować na spodnie czarne z wysokim stanem sztuk kilka, sukienkę na wesele i buty ślubne
Stary 2016-12-06, 16:03   #35
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
zakladka wyprzedaz jest caly rok :P
Może nie zwróciłam uwagi tak oficjalnie to nie zaczęli jeszcze. Może zajrzę co tam stacjonarnie. W zeszłym roku bez szału, albo ja jakaś wymagająca jestem
Stary 2016-12-07, 11:13   #36
asiulka90
Przyczajenie

kiedy zaczyna sieć LPP?
asiulka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-07, 12:36   #37
behappy02
Przyczajenie

Wiecie co ile w H&M jest dokładany nowy asortyment? Jak na razie zrobiłam tylko zapas szalików na kolejne 50 lat i kupiłam jeden sweter ;/
behappy02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-07, 13:17   #38
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka90 Pokaż wiadomość
kiedy zaczyna sieć LPP?
Ja czekam na Mohito, ale przeglądając fb to tylko widziałam, że szykują coś przed świętami. A widziałam też komentarze, że dopiero po świętach grudzień/styczeń ma być wyprzedaż

Cytat:
Napisane przez behappy02 Pokaż wiadomość
Wiecie co ile w H&M jest dokładany nowy asortyment? Jak na razie zrobiłam tylko zapas szalików na kolejne 50 lat i kupiłam jeden sweter ;/
Z tego co się orientuję to sukcesywnie dokładają, w nocy wyjeżdża z magazynu i jest wykładane. Byłam wczoraj, ale nic mnie na tyle nie urzekło.
Stary 2016-12-07, 13:54   #39
empee
Rozeznanie

Ja pamiętam czasy, kiedy Reserved zaczynało wyprzedaż 27 grudnia, zaraz po Świętach. Kończyłem wtedy chyba gimnazjum, czyli nie tak dawno, jakieś 6 lat temu - teraz od kilku lat zaczynają w połowie grudnia, ale widać, że chcą znowu wrócić do starej tradycji.

I tak dużo jest przecen teraz, choć oficjalnie wyprzedaży nie ma. Widziałem dużo męskich kurtek obniżonych nawet 40%, damskie płaszcze też tańsze. I pojedyncze akcesoria, buty, męskie plecaki, torebki. Chcą się pewnie nachapać i odbić straty, które zrobił im Tallinder, dlatego nie ma żadnych akcji rabatowych ani nic.
empee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-07, 14:40   #40
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez empee Pokaż wiadomość
Ja pamiętam czasy, kiedy Reserved zaczynało wyprzedaż 27 grudnia, zaraz po Świętach. Kończyłem wtedy chyba gimnazjum, czyli nie tak dawno, jakieś 6 lat temu - teraz od kilku lat zaczynają w połowie grudnia, ale widać, że chcą znowu wrócić do starej tradycji.

I tak dużo jest przecen teraz, choć oficjalnie wyprzedaży nie ma. Widziałem dużo męskich kurtek obniżonych nawet 40%, damskie płaszcze też tańsze. I pojedyncze akcesoria, buty, męskie plecaki, torebki. Chcą się pewnie nachapać i odbić straty, które zrobił im Tallinder, dlatego nie ma żadnych akcji rabatowych ani nic.
Też mam wrażenie, że chcą odrobić straty i tak oficjalnie pewnie zaczną jak najpóźniej. Z Mohito ponoć chcą zrobić drugą Zarę, żeby im się to nie skończyło jak z Tallinderem. Chytry dwa razy traci

Widziałam że New Look ruszył dziś.
Stary 2016-12-07, 15:14   #41
empee
Rozeznanie

Oni całe LPP chcą przerobić na polski Inditex. Z tym, że bądź co bądź Inditex ma dużo lepsze jakościowo rzeczy IMO. Też o tym myślałem Marki typu House i Cropp celują raczej w grupę, której nie stać na kupowanie rzeczy w takich cenach, jakie proponują w sklepach, zniżki umożliwiały wielu ludziom porządne zakupy. Teraz rabatów brak, ceny wysokie w stosunku do jakości, wzornictwo też w tym sezonie nie powala. Tak naprawdę oprócz jakichś pojedynczych sztuk nie widzę nic dla siebie. Wierzchnie damskie, które zawsze były ich mocną stroną, też w tym roku nie zachwycają, niektóre płaszcze wyglądają jak sfilcowane już na wieszaku w sklepie W końcu ludzie zaczną odchodzić do konkurencji, bo teraz nawet Bershka czy P&B mają częściej akcje rabatowe, nawet w Black Friday. A LPP? Darmowa dostawa, która jest darmowa po przekroczeniu 150 złotych! Ktoś w dziale marketingu powinien wylecieć z hukiem, bo ewidentnie taka polityka im nie służy.

Edytowane przez empee
Czas edycji: 2016-12-07 o 15:17
Stary 2016-12-08, 08:55   #42
empee
Rozeznanie

Dzisiaj ruszył też Orsay, do -50%.
Stary 2016-12-08, 09:03   #43
Kissulka
Wtajemniczenie

Cytat:
Oni całe LPP chcą przerobić na polski Inditex. Z tym, że bądź co bądź Inditex ma dużo lepsze jakościowo rzeczy IMO. Też o tym myślałem Marki typu House i Cropp celują raczej w grupę, której nie stać na kupowanie rzeczy w takich cenach, jakie proponują w sklepach, zniżki umożliwiały wielu ludziom porządne zakupy. Teraz rabatów brak, ceny wysokie w stosunku do jakości, wzornictwo też w tym sezonie nie powala. Tak naprawdę oprócz jakichś pojedynczych sztuk nie widzę nic dla siebie. Wierzchnie damskie, które zawsze były ich mocną stroną, też w tym roku nie zachwycają, niektóre płaszcze wyglądają jak sfilcowane już na wieszaku w sklepie W końcu ludzie zaczną odchodzić do konkurencji, bo teraz nawet Bershka czy P&B mają częściej akcje rabatowe, nawet w Black Friday. A LPP? Darmowa dostawa, która jest darmowa po przekroczeniu 150 złotych! Ktoś w dziale marketingu powinien wylecieć z hukiem, bo ewidentnie taka polityka im nie służy.
Mają duże straty przez otwarcie i wygaszanie Tallindera, dlatego teraz w innych brandach LPP nie ma aż tylu promocji. Muszą się odbić.
Kissulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 09:38   #44
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulka90 Pokaż wiadomość
kiedy zaczyna sieć LPP?
Koleżanka pracująca w LPP powiedziała, że ruszają od razu po świętach
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Mademoiselle_Pauline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 11:45   #45
mlenka_85
Rozeznanie

Hej czy wiecie może kiedy rusza Massimo?
mlenka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-08, 12:05   #46
empee
Rozeznanie

Massimo chyba ostatni tydzień przed Świętami czyli jakoś po 18.12, zazwyczaj zaczynają tydzień wcześniej niż reszta Inditexu.
Stary 2016-12-08, 12:54   #47
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
O to to. Co roku się przymierzam do zakupu i co roku stwierdzam, że szajs i chodzę w starym jak świat płaszczu, który jest w 80% z wełny i 20% kaszmiru.

Cytat:
Napisane przez Kissulka Pokaż wiadomość
Mają duże straty przez otwarcie i wygaszanie Tallindera, dlatego teraz w innych brandach LPP nie ma aż tylu promocji. Muszą się odbić.
Tyle czy faktycznie się taką taktyką odrobią. Jak nie ma dużych zniżek to ludzie też kupią mniej, nie raz się kupuję "a wezmę bo promocja".
Cytat:
Napisane przez Mademoiselle_Pauline Pokaż wiadomość
Czyli jednak, no trudno. Ja i tak najlepsze rzeczy kupiłam na samych końcówka wyprz. w Stradim dżinsy i spódnicę za 37 zł / szt. w Sinsayu na letniej spódnice na teraz z fajnego grubszego materiału ala zamsz za szałową kwotę 12 zł
Stary 2016-12-09, 06:42   #48
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
O to to. Co roku się przymierzam do zakupu i co roku stwierdzam, że szajs i chodzę w starym jak świat płaszczu, który jest w 80% z wełny i 20% kaszmiru.

Tyle czy faktycznie się taką taktyką odrobią. Jak nie ma dużych zniżek to ludzie też kupią mniej, nie raz się kupuję "a wezmę bo promocja".

Czyli jednak, no trudno. Ja i tak najlepsze rzeczy kupiłam na samych końcówka wyprz. w Stradim dżinsy i spódnicę za 37 zł / szt. w Sinsayu na letniej spódnice na teraz z fajnego grubszego materiału ala zamsz za szałową kwotę 12 zł
Czyli po świętach, no trudno.
Tak można coś upolować zwłaszcza jak ktoś nosi XS albo powyżej L. Ja niestety noszę S/M,więc najbardziej chodliwe rozmiary, ale też udaje mi się wyłowić super perełki.
Dwa sezony temu kupiłam np. czarną skórzaną kurtkę w Stradim z 399 przecenioną na 129 zł , futrzaną kamizelkę na która polowałam przez miesiąc i udało mi się kliknąć ją za 36 zł i skafander na dziecięcym dziale H&M z 199 zł na 40
Sezon temu wiele naprawdę tanich rzeczy upolowałam online w Orsay np jeansowe spodenki z wysokim stanem z 80 na 20 zł a torbę w Stradim ze 150 na 36 zł.
Ale mnie niestety takie zniżki gubią, mam tyle szmat że teraz solennie obiecałam sobie nic nie kupywać jeśli naprawdę mi się bardzo nie spodoba.
Jedyne czego naprawdę potrzebuję to adidasy, bo moje sześciolatki odmówiły już posłuszenstwa, muszę poszukać takich ze skórzanym środkiem, jak jest materiałowy to w miesiąc robię dziurę na pięcie i potem obciera mi nogę. Przyda też mi się szafirowy komin taki bym mogła ze 2 razy się nim owinąć, no i szarym kompletem też nie pogardzę. Może botki skórzane Lasockiego jakby się trafiły jakieś ze 40proc taniej.A tak to w sumie niczego nie potrzebuję. Na wyprzedaży zapoluję w Pandorze.

Edytowane przez bleuclair
Czas edycji: 2016-12-09 o 06:47
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 12:08   #49
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Czyli po świętach, no trudno.
Tak można coś upolować zwłaszcza jak ktoś nosi XS albo powyżej L. Ja niestety noszę S/M,więc najbardziej chodliwe rozmiary, ale też udaje mi się wyłowić super perełki.
Dwa sezony temu kupiłam np. czarną skórzaną kurtkę w Stradim z 399 przecenioną na 129 zł , futrzaną kamizelkę na która polowałam przez miesiąc i udało mi się kliknąć ją za 36 zł i skafander na dziecięcym dziale H&M z 199 zł na 40
Sezon temu wiele naprawdę tanich rzeczy upolowałam online w Orsay np jeansowe spodenki z wysokim stanem z 80 na 20 zł a torbę w Stradim ze 150 na 36 zł.
Ale mnie niestety takie zniżki gubią, mam tyle szmat że teraz solennie obiecałam sobie nic nie kupywać jeśli naprawdę mi się bardzo nie spodoba.
Jedyne czego naprawdę potrzebuję to adidasy, bo moje sześciolatki odmówiły już posłuszenstwa, muszę poszukać takich ze skórzanym środkiem, jak jest materiałowy to w miesiąc robię dziurę na pięcie i potem obciera mi nogę. Przyda też mi się szafirowy komin taki bym mogła ze 2 razy się nim owinąć, no i szarym kompletem też nie pogardzę. Może botki skórzane Lasockiego jakby się trafiły jakieś ze 40proc taniej.A tak to w sumie niczego nie potrzebuję. Na wyprzedaży zapoluję w Pandorze.
No właśnie ja w Stradim kupowałam te rzeczy w rozm 38 Spódnica była jakoś ze 100 przeceniona a dżinsy to ze 114 czy 149 nawet :P O dziwo dotrwały do tej najniższej zniżki bo chyba ceny spodni/spódnic nie spadają niżej niż 36,99.
W Sinsay to noszę wszystkie rozmiary marka kierowana głównie do młodych lub bardzo młodych no ale coś i dla siebie znajdę.
Kupuję raczej rzeczy klasyczne albo takie co nie będą się wyróżniać za bardzo, że to był hit danego sezonu.
Stary 2016-12-09, 14:40   #50
a*a*a*
Ania

Cytat:
Też mam wrażenie, że chcą odrobić straty i tak oficjalnie pewnie zaczną jak najpóźniej. Z Mohito ponoć chcą zrobić drugą Zarę, żeby im się to nie skończyło jak z Tallinderem. Chytry dwa razy traci

Widziałam że New Look ruszył dziś.
Z tym robieniem z Mohito drugiej Zary, to nie tyle chodzi o promocje, rabaty (a raczej ich brak :P) i inne rzeczy widoczne dla klienta, tylko bardziej o system, sposób, warunki pracy i pewne rozwiązania ułatwiające tę pracę - czyli rzeczy niewidoczne dla klientów. Bo teraz to trochę 'średniowiecze'. :P
Cytat:
Napisane przez Mademoiselle_Pauline Pokaż wiadomość
Potwierdzam! Można dopisać do listy powyżej.
Stary 2016-12-09, 20:45   #51
empee
Rozeznanie

Dzisiaj widziałem też już wyprzedaże w CCC. I Takko Fashion, jeżeli kogoś interesuje
Stary 2016-12-10, 12:50   #52
empee
Rozeznanie

Co do moich łupów wyprzedażowych to póki co jest to khaki bomberka z H&M - przeceniona ze 199.90 na 99,50 I guzik mnie obchodzi czy będzie za rok na nie taki szał jak w tym roku, ale jest super i będzie idealna na wiosnę!

Po Świętach czaję się na trampki w Kazar, czarny plecak w Zarze/BSK/P&B i bluzę z Bershki I jakieś ciemnoszare jeansy.
Stary 2016-12-11, 13:58   #53
asiulek8989
Raczkowanie

czy sklep internetowy Zara zaczyna wyprzedaż tego samego dnia, co stacjonarny, czy może dzień wcześniej?
asiulek8989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-11, 14:15   #54
KeshiaSaintMartin
Rozeznanie

Buty Lasocki na eobuwie.com.pl -30% po wpisaniu kodu z Karty stałego klienta
You changed my life.

-?-
KeshiaSaintMartin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-11, 14:25   #55
carisma carpenter
Raczkowanie

Ponawiam pytanie o Mango może ma ktoś jakieś info?bardzo zależy mi na zakupie dla mamy płaszcza na gwiazdkę, wydaje mi się a nawet jestem pewna że rok temu zaczęli przed świętami, ktoś wie jak w tym roku? będę bardzo wdzięczna za info
Stary 2016-12-11, 14:38   #56
empee
Rozeznanie

Zara zaczyna online 26.12 około 22.00.
Mango rusza chyba w tym tygodniu - rok temu było coś około 13-15 grudnia, tak mi się zdaje.
Stary 2016-12-11, 14:54   #57
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carisma carpenter Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie o Mango może ma ktoś jakieś info?bardzo zależy mi na zakupie dla mamy płaszcza na gwiazdkę, wydaje mi się a nawet jestem pewna że rok temu zaczęli przed świętami, ktoś wie jak w tym roku? będę bardzo wdzięczna za info
też mi się wydaję (jak wizażance wyżej), że już przed świętami są tzw. dni vip, chyba dla odbiorców newslettera
Stary 2016-12-11, 16:44   #58
megi314
Wtajemniczenie

Mnie to nawet nie cieszy tak bardzo rozpoczęcie wyprzedaży jak ich pogłębienie mango z tego co pamietam rusza jeszcze przed świetami
Stary 2016-12-11, 18:42   #59
empee
Rozeznanie

Tymczasem do końca dnia trwa w Mango Outlet promocja - 25% zniżki przy zakupach za bodajże m.in 300 zł.
Stary 2016-12-11, 20:24   #60
Rvda88
Zadomowienie

A kojarzycie, czy Promod zaczyna wyprzedaże przed, czy po świętach? Mnie się kojarzy rok temu 24.12. grudnia, ale mogę się mylić...

Rvda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości