![]() |
#4951 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Zadomowienie
|
Tak, do publicznego
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Dziewczyny, w Tesco Pampersy Premium Care (różne rozmiary) za 32,99! do 14 grudnia z tego co widzę ![]() A co do tych naszych lepszych nocy, to właśnie nie wiem czy to zasługa późniejszej pory zasypiania, czy tego, że na noc te Pampersy właśnie zakładam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Rozeznanie
|
Witajcie! Tak długo się nie udzielałam, że nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiamy wszystkie maluszki i ich mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
|
Kiara fajnie, że się odezwałaś, nie dziwię się, że w Twojej sytuacji boisz się szczepień, powodzenia, dobrze, że Feluś jest pogodny.
Coś się Kacian dawno nie odzywała.
![]() |
#4957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Twoje podejście rozumiem jak najbardziej. Nie kumam tylko tych, którzy argumentują nieszczepienie na zasadzie "nie bo nie" albo że to trucizna, choć nie mają w tym temacie zielonego pojęcia. Dużo zdrówka dla Felka! ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały czas piszę, że trzeba tatusiom wręczyć dziecko i dać szansę bo oni świetnie sobie radzą. Muszą tylko mieć okazję się wykazać - bez krytycznych spojrzeń😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas to nie działa, białe pampki od początku, a noce słabe ;-) [QUOTE=australia87;6839764 1]Cześć kochana! ![]() Twoje podejście rozumiem jak najbardziej. Nie kumam tylko tych, którzy argumentują nieszczepienie na zasadzie "nie bo nie" albo że to trucizna, choć nie mają w tym temacie zielonego pojęcia. Dużo zdrówka dla Felka! ![]() QUOTE] Ja to mam nosa :-D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Zakorzenienie
|
MariaF zdrówka dla dziewczynek
![]() ![]() ![]() ![]() Śliweczko sto lat dla Igora ![]() Nie narzekaj na "tylko" 40minut drzemki, M śpi z zegarkiem w ręku 30minut. Zawsze. Kiara witaj kochana ![]() ![]() ![]() Też dzisiaj myślałam o Kacian, gdzieś znikneła ![]()
#4961 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba pomaga nam bo w końcu coś zaczęło się odrywac. Teraz śpi. Sam zasnął w łóżeczku ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Pytam, bo u nas po niej idą takie salwy, że jesteśmy w szoku, że to nasz maluszek takie baczyska sadzi. Nie przypuszczalam, że marchewka może być ciężkostrawna Cytat:
Kurde, mój zjada 210ml zagęszczone kleikiem kukurydzianym i nie jest zadowolony jak się kończy. Nie wiem czy mogę dać więcej więc dokarmiam cycem ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Zdrówka dla dziewczynek! oby się nic nie rozwinęło Cytat:
To nie irlandzcy lekarze więc można podrazyc temat badań itd. Spełnienia marzeń i dużo uśmiechu dla Igora😉 Cytat:
A najgorsze, że nie ma kogo zapytać bo nikt nie weźmie odpowiedzialności. A może po prostu zaczekajcie kilka miesięcy aż organizm będzie silniejszy, porobcie badania i wtedy spróbujcie. Powodzenia i kciuki! Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-12-08 o 11:18 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
Pochłaniam Kinder bueno. Dziecko dostało w paczce od babci, tzn.przepraszam od Mikołaja i podzieliło się z mamusią😉.
Chyba zauważyl błagające spojrzenie😍 |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
Miszka 210?! To ma chłopak apetyt
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz, on cały jest poza normą więc i apetyt ma większy. Boję się tylko żeby nie przesadzić. Chociaż pamiętam u starszego kazali mi rozszerzać już po 4 mcu, jakies owsianki itd.bo duży i ma większe zapotrzebowanie. Ale wytrwałam cierpliwie na cycu ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Kurde, Kuba zasnąl na brzuchu, na poduszce i cały czas zagladam na monitor czy nie ułożył się nosem w poduszkę. Chyba zaczęlo się u nas spanie na brzuszku. Coraz częściej tak się układa. Już nie mogę się doczekać doopki w górze! A na czym śpią wasze dzieci? Mają jakieś cienkie podusie czy na materacu? Starszak spał bez poduszki prawie do roku ale widzę. Że Kuba lubi się wtulic i zastanawiam się nad jakąś płaska małą podusią |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marysia śpi na materacu tylko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Konto usunięte
|
Kiara tez ci się nie dziwie. Myślę ze każda z nas by się zastanowila nad kolejnymi szczepieniami po takich przejściach. Te drgawki to na pewno był NOP. Uwazajcie na siebie i odzywaj się częściej
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie zastanawiam się czy pół roku to tez nie za wcześnie. Na razie śpi b.rzadlo na normalnej ale b.plaskiej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Konto usunięte
|
Hania śpi na materacu i w spiworku. Starsza tez długo tak spala i dopiero teraz lubi przykryć się koldra. Choć w nocy i tak się rozkopuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4970 | ||
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68377836]O jej... A co się stało wiadomo? Sam wpadł?
Dobrze ze się odnalazł... Najgorzej to moim zdaniem żyć nadzieją... U mojej koleżanki w przedszkolu babki dzwonią i mówią, ze dziecko jest chore i ktoś ma po nie przyjechać. Bo były sytuacje, ze matka zostawiała dziecko i mówiła opiekunkom o której ma dostać antybiotyk... Ja nie mogę tu dodać zdjęcia a do klubu to się muszę pofatygowac na komputer, bo to tam tez skomplikowane, pierw zdjęcie trzeba zostawić na fotosiku czy tam innym... Na kompa wchodze jak Zosia śpi... Z tym ze ja często padam razem z nią 😂 ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- U nas byl dziś na chwile nasz gospodarz. Akurat siedzialam z Hania na kolanach bo juz w każdej pozycji jeczala i sąsiad mówi do mnie CALA MAMA Bardzo rzadko słyszę, że Hania jest do mnie podobna, więc się ucieszylam i mowie mu NAPRAWDĘ? WSZYSCY MÓWIĄ ŻE DRUGA CÓRECZKA TATUSIA. A on do mnie NIEE, TATUŚ NIE MA TAKICH PAPELKOW ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Nadia śpi na płasko, chociaz ostatnio przez ten katar musialam jej poukładac kocykow tak ze spała pod skos bo inaczej nie mogła oddychać. U babci ma poduszke klin czasem na niej spi , ale to chyba bezpieczne ? ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Śpi pod kocykiem takim grubszym minky zimowym, o dziwo sie nie rozkopuje, bardzo rzadko. Ona wgl pół nocy spi w jednej pozycji ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68401726]Kiara tez ci się nie dziwie. Myślę ze każda z nas by się zastanowila nad kolejnymi szczepieniami po takich przejściach. Te drgawki to na pewno był NOP. Uwazajcie na siebie i odzywaj się częściej[/QUOTE] I te wszystkie objawy po ostatnim szczepieniu to też NOP. Dobrze, że przynajmniej teraz mamy ogarnietą pediatrę. Feluś śpi w cienkim śpiworku. Nóżki przykrywam mu jeszcze kocykiem. Śpi z nami w łóżku, na prześcieradle, a pod głowę daje mu pieluchę bambusową, złożoną na pół. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też muszę się zabrać za rekrutację do żłobka, ale rozeznania jeszcze w ogóle nie robiłam :/ Cytat:
![]() ![]() Australia u Nas ząbków nie ma. Czuć górnego zabka, ale nie widać. Nie wiem czy pisalam pediatra sugeruje, że katar i kaszel lekkki może być od ząbków :/ i tak czekamy. Cytat:
Jesteśmy do niedzieli u TZ rodziców. Sprzątanie i gotowanie mam z głowy. Tylko Hania przez część dnia się zajmuje i odp kiedy Hania zacznie jeść zupki haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() Hania na dzienej drzemce się z kocyka czy pieluszki rozkopie dlatego na noc tylko spiworki ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68402096]Hania śpi na materacu i w spiworku. Starsza tez długo tak spala i dopiero teraz lubi przykryć się koldra. Choć w nocy i tak się rozkopuje[/QUOTE] U Nas to samo. Niczym już nie okrywam bo mamy naprAwdę ciepło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4973 |
Konto usunięte
|
My po szczepieniu. Hania nawet nie zaplakala. 9,58kg i 72cm 😍 mamy skierowanie do fizjoterapeuty bo Hania lekko przekrzywia głowę w lewą stronę. Pewnie pójdziemy i tak prywatnie 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Zakorzenienie
|
My się przyłączamy do ŚpiworekTeam
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68406881]My po szczepieniu. Hania nawet nie zaplakala. 9,58kg i 72cm 😍 mamy skierowanie do fizjoterapeuty bo Hania lekko przekrzywia głowę w lewą stronę. Pewnie pójdziemy i tak prywatnie 😉[/QUOTE] ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68406881]My po szczepieniu. Hania nawet nie zaplakala. 9,58kg i 72cm 😍 mamy skierowanie do fizjoterapeuty bo Hania lekko przekrzywia głowę w lewą stronę. Pewnie pójdziemy i tak prywatnie 😉[/QUOTE]
Wow masz co nosić ![]() Dzielna masz córeczke ![]() Śpiworki Team góra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4976 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68406881]My po szczepieniu. Hania nawet nie zaplakala. 9,58kg i 72cm 😍 mamy skierowanie do fizjoterapeuty bo Hania lekko przekrzywia głowę w lewą stronę. Pewnie pójdziemy i tak prywatnie 😉[/QUOTE]
Dzielna dziewczynka ![]() ![]() ![]() Marcelinka też śpi w śpiworku ![]() Ale jestem zła ![]() ![]()
#4977 | |
Ania
|
Hej hej
![]() ***Moje dziecko wczoraj i dziś urządza sobie dzień krzyków i piszczenia ![]() Ale nie takich negatywnych. Po prostu chyba ćwiczy głos ![]() Oj, jeśli tak, to będzie potrafiła się "wydrzeć" ![]() ***Hania nie chciała pić wody z butelki. W końcu się wkurzyłam i przelałam do zwykłego kubeczka i ładnie wypiła ![]() ![]() ***Kurcze, dumam nad tą pastą do zębów. Ogólnie jest od pierwszego ząbka. Biorę jej naprawdę mało. Nie płuczę Hani buźki, bo się nie da, poza tym w ogóle ponoć nie powinno się płukać zębów po paście, no ale nie o to chodzi. Zastanawiam się, czy mogę Hani szczotkować właśnie z pastą, czy lepiej tą samą wodą. Co sądzicie?? piszecie, że żadna z Was tej pasty nie używa. ***Jak Wasze dekoracje świąteczne?? ![]() Ja mam już choinkę z bibuły, 3 kule z kwiatków i skrzata ![]() Później Wam wrzucę zdjęcia ![]() No i chcę jeszcze choinkę z papierowej wikliny zrobić, bo mi się bardzo podobają ![]() Śliweczka- dużo zdrówka, szczęścia i wszystkiego naj naj dla Twojego dużego już syna!!! ![]() No tak, torta nie możesz zrobić, bo nie zje, ale ciasto marchewkowe.. dobrze, że tam warzywko, to zawsze coś uszczknie tej marchewki ![]() Pisałaś też, że Ignaś płakał jak Cię nie było. Szkoda, bo to znaczy, że gorzej Ci będzie wyjść. Trafił Ci się przylepa egzemplarz ![]() Paulinagm- dobrze, że mąż nic nie mówi o tych prezentach- korzystajcie ![]() Moi rodzice też sporo rzeczy kupowali Hania, dużo więcej niż jego rodzice. Ja nigdy mężowi nie powiedziałam, że moi kupują więcej, jego nie. Niestety, to on czasem mi mówił, że mu głupio, że moi tyle nam dają, a jego nie. No ale jak ktoś woli wydawać na fajki, czy alkohol zamiast kupić dziecku coś skromnego, to jego problem, nie mój. Justyna- świetnie, że się odezwałaś, jak tam po. Brawa dla Ciebie i tż! ![]() Odpoczęłaś trochę psychicznie?? Gabryś taki wymagający, więc taka "odskocznia" to jest chyba dobry pomysł. Może nie najlepsza, bo to praca, ale jednak odskocznia. Mnie też często boli głowa.. od cc. A w zasadzie od podania znieczulenia. Niestety, lekarz nie mógł się wkłuć i był z tym problem i mam jakby powikłania po złym wkłuciu się... A zatoki, jak się raz zaprawi to masakra... często później z nimi problemy są;/ Cytat:
![]() Honcia- ja to bym nie chciała takich atrakcji.. współczuję ![]() MariaFrancesca- oczywiście niezmiennie podziwiam. Sama z takimi maluchami! ![]() Miszka- moja Hania śpi tylko na materacu. Tzn pod materacem ma jeszcze podłożony kocyk, żeby miała wyżej. Karmię ją w nocy na półśpiocha, więc żeby się nie zadławiła. Śpi w śpiworku przykryta jeszcze kocykiem, bo mam cienki śpiworek. Ale moje dziecko w sumie w jednej pozycji śpi na razie ![]() Kołderki ani podusi nie mam zamiaru na razie używać. Aha, śpi z przytulanką swoją i pieluszką. My z mężem też śpimy prawie na płasko. Mamy tylko małe "jasieczki" i tyle. Takie spanie najzdrowsze dla kręgosłupa ponoć ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68406881]My po szczepieniu. Hania nawet nie zaplakala. 9,58kg i 72cm 😍 mamy skierowanie do fizjoterapeuty bo Hania lekko przekrzywia głowę w lewą stronę. Pewnie pójdziemy i tak prywatnie 😉[/QUOTE] Dzielna Hanulka! Waga imponująca- moja córka nie ważyła tyle na roczek ![]() ![]() Ignaś śpi ze mną, więc jest przykryty moją kołdrą.Śpi na płasko albo na poduszce klin, zależy od stanu noska... kiara hejo! Miło że się odzywasz. Też bym się bała szczepić na Twoim miejscu. Ciekawe dlaczego pewien odsetek dzieci tak źle reaguje. I jak to sprawdzić przed pierwszym szczepieniem... Nie wiadomo co robić i co bezpieczniejsze. Oby Wam coś mądrego powiedzieli w tej poradni szczepień i było wszystko ok. ze zdrowiem Felusia ![]() A my właśnie wróciliśmy z McDonalda ![]() Ignaś był tam najgłośniejszym gościem... Nie płakał tylko chyba jak Hania haneczki piszczał i gadał i aż się trząsł jak widział że my jemy. Jeszcze te kolorowe pudełka, lampy, dekoracje no istny szał ![]() No i dziękuję w imieniu Igora za życzenia ![]() Imprezka dla rodzinki w niedzielę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mogę kropeklę lub dwie olejku Olbas gdzieś w okolicy Marceliny na noc uzyć?
Śliweczko śmieciowe jedzenie zawsze smakuje ![]() ![]()
#4980 |
Rozeznanie
|
Czytałam i odpisywalam i wszystko mi się usunęło.
Zaraz będę Was nadrabiać ale muszę się pozalic. Zostawilam Franka z tz, poklocilismy się wcześniej i poszłam na dół, przy okazji napalilam w piecu bo zgaslo i słyszę że Franek strasznie płacze. Przychodzę a on mówi że Franek z łóżka spadl. Bo on poszedł robić mleko i zostawił go na łóżku. Nosz kur... Aaaaa Ci faceci. Wygląda że Frankowi nic nie jest. Schodził z łóżka tyłem więc na nóżki poleciał teraz śpi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.