|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz. III
A w ogole to sto lat dla Aleksa! ❤🎉💝💖
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
Wtrącę tylko apropo porodu w Anglii, bo też mam tam znajomą, która rodziła teraz na początku października. Po takim porodzie już nigdy nie zdecydowałabym się na dziecko. Kilka dni po wyznaczonym terminie w końcu około 21szej odeszły wody, w szpitalu powiedzieli żeby przyjechać po 24h jeśli nic się nie zadzieje więcej. Pojechała na drugi dzien wieczorem, po tych 24h! od odejścia wód z minimalną akcja skurczową. Walczyła całą noc i dopiero o 17! następnego dnia, gdy miała 5cm rozwarcia, dostała znieczulenie. O 20 bylo 8cm, myślę sobie ze juz blisko, a mała przyszła na świat o 1 w nocy! wyciągana kleszczami, bo stanęła w kanale rodnym. Moja przyjaciółka dostała na chwilę dziecko i spędziła 1.5h na stole żeby 'ogarnęli jej krocze', efektem jest opadnięty mięsień i mega szycie. Jakby było mało, wynikiem tak późnego przyjścia małej na świat, tyłu godzin bez wód plodowych była infekcja u dziecka leczona ponad tydzień antybiotykiem, czyli jeszcze po takim ciężkim porodzie musiała siedzieć w szpitalu z dzieckiem. Teraz już wiadomo, swoje przeżyła i też będzie skarżyć szpital za ryzyko jakie podjęli nie wykonując cc, nie podając oxy, za traumę która w głowie została.. także dołączam te historie do tych 'nieudanych'..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 36acb097cabec02316c4aaec630d441280b2f16b_63b8b621cf6a6 Czas edycji: 2016-12-09 o 07:58 |
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, rok temu o tej porze jeszcze nic nie zwiastowało, że to właśnie dzisiaj poznam mężczyznę mojego życia. Dzień zaczął się leniwie, postanowiłam tylko poskładać furę mojego dziecka i leżeć, do terminu był ponad tydzień. No ale zaczęło się ok. 12 i o 14.20 mój największy skarb był już z drugiej strony brzucha, a dla mnie zaczęła się największa życiowa przygoda
mieliśmy wzloty, upadki, trudny czas - ale z przewagą dobrych chwil. Dziś wchodzimy w kolejny etap mój synek już nie jest niemowlakiem 😍 kocham nad życie i nie zamieniłabym tego roku na nic innego 😍😍😍 100lat Synku 🎉🎁🎂🎈🎊Kolejna noc w zasadzie bez smoczka, w nocy na chwilę mu dałam, bo nie umiał się wyciszyć i rano i on dalej śpi 😂 Czeko współczuję szwagierce takiego porodu
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
W takim wypadku wolę te niemiłe polskie położne. Wolałbym żeby sam poród przebiegł sprawnie niż decydować się gdzie rodzic bo usłyszało się to i owo o opiece.. też powiem że to nie prawda, narzekać nie mogłam i mimo że też nie miałam łatwo, bo nie dostałam znieczulenia ('nie ma anestezjologa') to i tak porównując z tym jaką praktykę mają w Anglii to siedziałam cicho i z oczami jak 5zl kiedy opowiadała mi jak było u niej. Tragedia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
GRYZIA
dla Alutka Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
Gryzia
Najlepszego !! 100 LAT!! u Nas nocka tragiczna. Mloda z wielkim bolem zasnela przed 23 i budzila sie co chwile... przez pol nocy usypialam ja w nosidelku bo plakala. Dwa razy spala ze mna w lozku, tak sie rozwalala ze szok a i tak to nie pomoglo... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie co, to pojedyncze kroczki zrobi jak go zawolam do siebie, albo jak chodzi miedzy tztem a mna ![]() Czeko, porod masakra.. Gryzia, 100 lat dla Aleksa! Ja w dzien urodzin Witka wylałam morze łez Ja dzisiaj idę do fryzjera Mama zostaje z młodym i naszą sunią. Jeszcze muszę podjechać do jednego żłobka podpytać o szczegóły, bo chcę sobie porównać z naszym.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie moze jakim kurierem przychodza paczki ze smyka?
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Aleksa 😘😘😘
Mnie historia szwagierki czeko szczególnie poruszyła, bo moja córcia byla ulozona miednicowo i nie wyobrazam sobie jakbym ją miała urodzić sn 😥 Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
taaaak... my tez juz 3,5 miesiaca przy meblach, a sama nie chce
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
rzeczywiscie demonizujmy kraj na podstawie kilku opowiesci o trudnych porodach. Bo w Polsce porody sa tylko i wylacznie super i bez traumy
To tak samo jak ja ciagle slysze, ze polozne w Polsce sa wredne i podchodza do rodzacych jak do zwierzat.
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
teraz większość z nas narzeka na nocki... a dzisiaj przeczytałam o regresie snu w okolicach 1,8 miesiąca
http://dziecisawazne.pl/regres-snu-o...ecka-normalne/ piszą, że dotyczchasowe rytuały legną w gruzach i przygotować się trzeba na nowe problemy z usypaniem :P no to pośpimy chyba jak pójdą na studia i wyprowadzą się z domu
|
|
|
|
#43 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;68426386]Dziewczyny, rok temu o tej porze jeszcze nic nie zwiastowało, że to właśnie dzisiaj poznam mężczyznę mojego życia. Dzień zaczął się leniwie, postanowiłam tylko poskładać furę mojego dziecka i leżeć, do terminu był ponad tydzień. No ale zaczęło się ok. 12 i o 14.20 mój największy skarb był już z drugiej strony brzucha, a dla mnie zaczęła się największa życiowa przygoda mieliśmy wzloty, upadki, trudny czas - ale z przewagą dobrych chwil. Dziś wchodzimy w kolejny etap mój synek już nie jest niemowlakiem 😍 kocham nad życie i nie zamieniłabym tego roku na nic innego 😍😍😍 100lat Synku 🎉🎁🎂🎈🎊Kolejna noc w zasadzie bez smoczka, w nocy na chwilę mu dałam, bo nie umiał się wyciszyć i rano i on dalej śpi 😂 Czeko współczuję szwagierce takiego porodu [/QUOTE]Pieknie napisane,sto latek zyczymy:-* Ups ![]() My dopiero wstalysmy choc po 21Lenka juz zasnela,obudzila sie po 7zjadla mleko pokrecila troszke i dospalysmy:-P my tez juz jakis czas przy meblach chodzimy,ale na samodzielne kroczki jeszcze nie pora,za ostrozna jest Co do porodu to ja wybralam jednak szpotal nie polecanu,ogolnie sporo osob narzekalo na niego a co sie okazalo,opieka super byla,lekarze tak samo,szybko zdecydowali o cc,po porodzie takze pielegniarki duzo pomagaly i tak jak Ukrajinka pisze nie mozna tak oceniac ze w Anglii okropne.porody sa bo i w pl sie takie zdarzaja,choc uzywanoe kleszczy mnie przeraza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
SZWEDKA toś optymizmem posiała z tym spaniem
![]() U nas odpukać nocka w swoim łóżeczku tylko Co do chodzenia...każde dziecko musi znaleźć swój indywidualny czas. Grześkowi poszło szybko - za to doskonalenie innych umiejętności zeszło na dalszy plan. MAMA i TATA przeszły do lamusa... Nie mówi prawie nic... na wszystko jest wymuszone AAAAAAA i stękanie. Także no... powoli i każdy dzidziol dojdzie do danego etapu. I teraz news w prawdzie świeży, ale potwierdzony przez gina: Grześko będzie starszym bratem ![]() Serducha jeszcze nie widziałam ale jestem dobrej myśli - następna wizyta 22go
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Wow diablica gratulacje 😍😍😍
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
Diablica 😍😍😍 gratulacje!
A u nas Aleks usnął właśnie na drzemkę bez smoczka w sklepie 😂 wczoraj przez cały dzień oprócz drzemek miał go może z godzinę, więc chyba się pożegnamy z dydusiem skoro tak bezproblemowo idzie
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do chodzenia wlasnie to Domek ani mysli, za to gada duzo i wynajduje nowe sylaby kaka koko gaga oj jest tego troche
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;68426386]Dziewczyny, rok temu o tej porze jeszcze nic nie zwiastowało, że to właśnie dzisiaj poznam mężczyznę mojego życia. Dzień zaczął się leniwie, postanowiłam tylko poskładać furę mojego dziecka i leżeć, do terminu był ponad tydzień. No ale zaczęło się ok. 12 i o 14.20 mój największy skarb był już z drugiej strony brzucha, a dla mnie zaczęła się największa życiowa przygoda
mieliśmy wzloty, upadki, trudny czas - ale z przewagą dobrych chwil. Dziś wchodzimy w kolejny etap mój synek już nie jest niemowlakiem 😍 kocham nad życie i nie zamieniłabym tego roku na nic innego 😍😍😍 100lat Synku 🎉🎁🎂🎈🎊Kolejna noc w zasadzie bez smoczka, w nocy na chwilę mu dałam, bo nie umiał się wyciszyć i rano i on dalej śpi 😂 Czeko współczuję szwagierce takiego porodu [/QUOTE]Sto lat! [1=36acb097cabec02316c4aae c630d441280b2f16b_63b8b62 1cf6a6;68426461]W takim wypadku wolę te niemiłe polskie położne. Wolałbym żeby sam poród przebiegł sprawnie niż decydować się gdzie rodzic bo usłyszało się to i owo o opiece.. też powiem że to nie prawda, narzekać nie mogłam i mimo że też nie miałam łatwo, bo nie dostałam znieczulenia ('nie ma anestezjologa') to i tak porównując z tym jaką praktykę mają w Anglii to siedziałam cicho i z oczami jak 5zl kiedy opowiadała mi jak było u niej. Tragedia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dokladnie tak samo uwazam. Diablica80 gratulacje!
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[/QUOTE] Szczerze to Wam powiem, że jesteśmy w szoku. Ja nawet nie pamiętam kiedy miałam okres ![]() Z lekarzem na razie po omacku idziemy - tyle co z USG można wyczytać. W środę powiedziałam Tż;'towi, że już chyba okres powinien być... I wczoraj test rano w pracy zrobiłam, potem betę - wyszła dość wysoka. Także no
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
Diablica i tak najlepiej, przynajmniej się nie spinasz w czasie starań
|
|
|
|
#53 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak byłam prywatnie... sporo wczoraj czytałam i na te naskórne siè nie zdrcyduję, psychicznie bym tego nie zniosła... zrobimy z kwi, a jaki Ty panel robiłaś, pamiętasz? Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy my mielismy panel pokarmowy, pylki i zwierzeta. Ale to na nfz, to tylko wybrane pokarmy itp tez co najczęściej uczulaja. Ogolny wynik, nie pamietam jak sie nazywa, taki mowiacy ze w ogole dziecko jest alergikiem wyszedl w miare ok. No ale wiadomo ze te testy nic nie mowia, zwlaszcza u tak małych dzieci. Ale czasem warto zrobic bo moze cos wyjdzie akurat. U nas nadal plamy na klatce piersiowej i teraz na twarzy ma jakies suche placki, a nigdy nie mial nic takiego.
Diablica GRATULACJE!!!❤ az mi sie zachciało dzidzi 😛
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie odpisałam bo nie znam się na tych testach. Ja Grześkowi w końcu jeszcze nie robiłam. Teraz podaje mu Zyrtec bo chce kolejną prowokację mm zrobić. A Zyrtec zakrzywia wyniki testów. Ale jak zrobię to na pewno te z krwi ma początek Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#56 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=36acb097cabec02316c4aae c630d441280b2f16b_63b8b62 1cf6a6;68426376]Wtrącę tylko apropo porodu w Anglii, bo też mam tam znajomą, która rodziła teraz na początku października. Po takim porodzie już nigdy nie zdecydowałabym się na dziecko. Kilka dni po wyznaczonym terminie w końcu około 21szej odeszły wody, w szpitalu powiedzieli żeby przyjechać po 24h jeśli nic się nie zadzieje więcej. Pojechała na drugi dzien wieczorem, po tych 24h! od odejścia wód z minimalną akcja skurczową. Walczyła całą noc i dopiero o 17! następnego dnia, gdy miała 5cm rozwarcia, dostała znieczulenie. O 20 bylo 8cm, myślę sobie ze juz blisko, a mała przyszła na świat o 1 w nocy! wyciągana kleszczami, bo stanęła w kanale rodnym. Moja przyjaciółka dostała na chwilę dziecko i spędziła 1.5h na stole żeby 'ogarnęli jej krocze', efektem jest opadnięty mięsień i mega szycie. Jakby było mało, wynikiem tak późnego przyjścia małej na świat, tyłu godzin bez wód plodowych była infekcja u dziecka leczona ponad tydzień antybiotykiem, czyli jeszcze po takim ciężkim porodzie musiała siedzieć w szpitalu z dzieckiem. Teraz już wiadomo, swoje przeżyła i też będzie skarżyć szpital za ryzyko jakie podjęli nie wykonując cc, nie podając oxy, za traumę która w głowie została.. także dołączam te historie do tych 'nieudanych'.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] masakra ! ja to sie ciesze na ten moj polski porod z tymi poloznymi co mialam ;p [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;68426386]Dziewczyny, rok temu o tej porze jeszcze nic nie zwiastowało, że to właśnie dzisiaj poznam mężczyznę mojego życia. Dzień zaczął się leniwie, postanowiłam tylko poskładać furę mojego dziecka i leżeć, do terminu był ponad tydzień. No ale zaczęło się ok. 12 i o 14.20 mój największy skarb był już z drugiej strony brzucha, a dla mnie zaczęła się największa życiowa przygoda mieliśmy wzloty, upadki, trudny czas - ale z przewagą dobrych chwil. Dziś wchodzimy w kolejny etap mój synek już nie jest niemowlakiem 😍 kocham nad życie i nie zamieniłabym tego roku na nic innego 😍😍😍 100lat Synku 🎉🎁🎂🎈🎊Kolejna noc w zasadzie bez smoczka, w nocy na chwilę mu dałam, bo nie umiał się wyciszyć i rano i on dalej śpi 😂 Czeko współczuję szwagierce takiego porodu [/QUOTE]sto lat dla Aleksa ! ![]() zależy w sumie, bo może przyjść i kurierem pocztowym, i UPS, zależy co wybierzesz ![]() Cytat:
planowaliście tak szybko? ![]() gratulacje
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
To samo mi przeszło przez myśl ☺
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
CZEKO założyliśmy z tż, że dajemy sobie czas do końca 2017 na zajście. Jakby się nie udało to bym sobie implant wstawila bo z racji wieku za duże ryzyko na komplikacje. No i było parę "przytulanek" ale bez spiny.. pilnowania owulacji itp. Generalnie ostatnio więcej "cichych dni" mieliśmy także oczy mamy jak 5 zł
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Czeko, szwagierka zamowila dla Grzesia prezent na nasz adres, nie wiem czym przyjdzie wlasnie. A przychodzi w ciagu 2dni tak jak deklaruja?
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daisy, ja nie pisalam o testach bo nie mam na ten temat pojecia.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

mieliśmy wzloty, upadki, trudny czas - ale z przewagą dobrych chwil. Dziś wchodzimy w kolejny etap

Mama zostaje z młodym i naszą sunią. Jeszcze muszę podjechać do jednego żłobka podpytać o szczegóły, bo chcę sobie porównać z naszym.

tragedia.