Lipcówki 2017 ❤ - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-09, 10:10   #2521
AnnaPaula87
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Glukoza poniżej normy.

Leukocyty. Erytrocyty i 6 innych. Raz za mało raz za dużo.

Niski cukier ponoć gorszy od wysokiego :/ trzeba często i mało jeść

Mi się wyniki poprawiły w ciąży
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 10:12   #2522
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Glukoza poniżej normy.

Duże masz te wahania? Normy dla kobiet w ciąży tez sa troszkę inne, pamietam jak właśnie po pierwszej morfologii w poprzedniej ciąży martwiłam sie ze coś nie tak a ginekolog mi powiedziała ze wszytsko jest w normie i okej. Wprawdzie odchyły nie były duże ale praktycznie na każdym wyniku miałam kilka pozycji za wysoko lub nisko.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 10:34   #2523
electric blue
Zadomowienie

Dziewczyny, odczuwacie bóle krzyża?
Mnie wczoraj zaczął boleć krzyż, w ciągu dnia było to dość słabo odczuwalne i to zbagatelizowałam, ale jak się położyłam do spania, to ból się nasilił. Miałam wrażenie, że najbardziej boli z jednej strony i promieniuje na podbrzusze . Nie mogłam spać, do 3.00 kręciłam się w łóżku, ostatecznie pomógł gorący termofor.
Teraz jest dużo lepiej, ale nadal odczuwam ból w krzyżu (tym razem z drugiej strony). Martwię się, że to nie jest dobry objaw... Planowaną wizytę u gina mam we wtorek. Myślicie, że poczekać do wizyty, czy szukać jakiegoś lekarza na dzisiaj? Moja ginekolog mówiła, że pilnie przyjść jak pojawią się krwawienia/plamienia, ale tego na szczęście nie mam i sama nie wiem co robić Nawet nie wiem, czy ten ból ma związek z ciążą, czy może mnie przewiało gdzieś, czy coś...
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 10:37   #2524
Serenely
Zakorzenienie

To ja nawet wiedziałam przed ciążą, że bóle krzyże mogą wystąpić. ;D Blue, Ty panikaro! Mnie tylko że trzy razy może do tej pory bolał, w nocy właśnie - od spania, raz w ciągu dnia po takiej nocy.

Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 10:43   #2525
klaudiakala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kivi5 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem załamana, lekarz nie widzi zarodka, ani bicia serca. To 7t0d. Mam zrobić 2 bety i jeżeli przyrost nie będzie prawidłowy, zgłosić się do szpitala......

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Kivi5 współczuję tej sytuacji, ale nie załamuj się, idź do innego lekarza i uwierz, że będzie dobrze, dobre nastawienie czyni cuda

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Mam ochotę na jajko z majonezem ale to pewnie okaże się za ciężkie ; (

mi po jajkach jest źle to chyba faktycznie ciężkie ale spaghetti mi weszło bardzo dobrze aż jadłam trzy dni pod rząd
Ogólnie codziennie u mnie w domu jest rosół

Co do wózków i łóżeczek ja na razie oglądam i czytam opinie w necie, jestem zielona w temacie, więc najpierw chcę się z nim zapoznać
klaudiakala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 10:48   #2526
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
Mnie wczoraj zaczął boleć krzyż, w ciągu dnia było to dość słabo odczuwalne i to zbagatelizowałam, ale jak się położyłam do spania, to ból się nasilił. Miałam wrażenie, że najbardziej boli z jednej strony i promieniuje na podbrzusze . Nie mogłam spać, do 3.00 kręciłam się w łóżku, ostatecznie pomógł gorący termofor.
Teraz jest dużo lepiej, ale nadal odczuwam ból w krzyżu (tym razem z drugiej strony). Martwię się, że to nie jest dobry objaw... Planowaną wizytę u gina mam we wtorek. Myślicie, że poczekać do wizyty, czy szukać jakiegoś lekarza na dzisiaj? Moja ginekolog mówiła, że pilnie przyjść jak pojawią się krwawienia/plamienia, ale tego na szczęście nie mam i sama nie wiem co robić Nawet nie wiem, czy ten ból ma związek z ciążą, czy może mnie przewiało gdzieś, czy coś...

Mnie tez boli co jakiś czas to normalne niby. Pytałam gin czy można nosić obcasy to mowila ze tak do momentu aż nie zacznie bolec kręgosłup. I ze u mnie to będzie szybko bo jestem wysoka
Stary 2016-12-09, 10:54   #2527
Mała!
Zakorzenienie

Mi.od razu powiedzial, żebym dała spokój z obcasami. Tez mnie czasami pobolewa... kurcze,jak.mnie wkurza ten brak energii tracenie czasu na spanie... synek dziś w domu został, bo coś pokasłuje :/ i tak leżymy cały dzień...

Z tymi wynikami to trzeba wlasnie sprawdzić czy duże te odchylenia...? Bedzie dobrze

A jak wasze brzuszki... moj w tym tygodniu juz,zaczyna wyłazić mam pod pepkiem juz +3 cm

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 10:55   #2528
electric blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
To ja nawet wiedziałam przed ciążą, że bóle krzyże mogą wystąpić. ;D Blue, Ty panikaro! Mnie tylko że trzy razy może do tej pory bolał, w nocy właśnie - od spania, raz w ciągu dnia po takiej nocy.

czyli mam się nie martwić? Myślałam, że mogą boleć dopiero jak już brzuch będzie spory To trochę mnie uspokoiłaś Bo w necie się naczytałam, że bóle krzyża zwiastują poronienie i się przeraziłam...
A myślicie, że przykładanie gorącego termoforu nie zrobi nic maleństwu?
Stary 2016-12-09, 11:16   #2529
Mała!
Zakorzenienie

Electric musisz słuchać swojego ciala i intuicji, jeśli czujesz ze za silno boli, to konsultacja nie zaszkodzi. Natomiast takie bole sa dość czeste.

Stary 2016-12-09, 11:23   #2530
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Glukoza poniżej normy.
Jeśli nie ma dużych odchyleń to myśle, ze lekarz powie, ze ok.
Mi tez wyszło poza narmą kilka parametrów, w tym leukocyty i erytrocyty.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Mi.od razu powiedzial, żebym dała spokój z obcasami. Tez mnie czasami pobolewa... kurcze,jak.mnie wkurza ten brak energii tracenie czasu na spanie... synek dziś w domu został, bo coś pokasłuje :/ i tak leżymy cały dzień...

Z tymi wynikami to trzeba wlasnie sprawdzić czy duże te odchylenia...? Bedzie dobrze

A jak wasze brzuszki... moj w tym tygodniu juz,zaczyna wyłazić mam pod pepkiem juz +3 cm

Ja na codzień chodzę w płaskich, ale za tydzień mam zamiar założyć 10cm obcas
Co do brzucha - teraz cieżko mi ocenić, bo mnie wzdęło po laktozie. Jeszcze cztery dni temu na gorze był płaski, a jedynie na dole lekko odstawał. Nawet kratę jeszcze miałam :P

Cytat:
czyli mam się nie martwić? Myślałam, że mogą boleć dopiero jak już brzuch będzie spory To trochę mnie uspokoiłaś Bo w necie się naczytałam, że bóle krzyża zwiastują poronienie i się przeraziłam...
Termofor na kręgosłup powinien pomoc. Do tego rozciąganie. Czytałam, ze nawet już od 7 tygodnia mogą pojawić się bóle krzyża. Myśle, ze sporo winy jest tez w zmianie trybu życia na bardziej leżący, braku ćwiczeń.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 11:37   #2531
AnnaPaula87
Zadomowienie

Mi wzdęło brzuch nawet lekarka wczoraj się uśmiechnęła ze już brzuszek widać
Stary 2016-12-09, 11:40   #2532
vadi
*sportaddict*

Też się zastanawiam, co na moim brzuchu to wzdęcie, a co ciąża ale widzę, że zmienia się kształt samego brzucha. Zawsze byłam super szczypiorem w talii, a już od jakiegoś tygodnia widzę, że doszła wypukła część i nie spada, niezależnie od czynników zewnętrznych
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 11:48   #2533
AnnaPaula87
Zadomowienie

Mój mąż mówi ze brzuch już się zaczyna nisko od wzgórka jak patrzy z profilu
Stary 2016-12-09, 12:01   #2534
nonie_
Zadomowienie

DZiewczyny, a na bóle pleców polecam basen i pływanie mnie często bolał kręgosłup gdy jeszcze chodziłam do pracy, zaczęłam regularnie pływać i jak ręka odjął w ciąży czułam sie super, juz z dużym brzuszkiem tez chodziłam i mega odciąża przyciągałam tez troche wzrok bo nie często sie widuje kobiety pływające w 9 miesiącu no i teraz tez dźwiganie, noszenie córci mi nie straszne. A chodzę dwa razy w tygodniu

Stary 2016-12-09, 12:27   #2535
vadi
*sportaddict*

Joga też jest super na kręgosłup, cuda mi ponastawiała z tym, że musi to być specjalna joga dla ciężarówek i najlepiej zacząć od 2 trymestru
Stary 2016-12-09, 12:33   #2536
electric blue
Zadomowienie

Cytat:
Electric musisz słuchać swojego ciala i intuicji, jeśli czujesz ze za silno boli, to konsultacja nie zaszkodzi. Natomiast takie bole sa dość czeste.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Termofor na kręgosłup powinien pomoc. Do tego rozciąganie. Czytałam, ze nawet już od 7 tygodnia mogą pojawić się bóle krzyża. Myśle, ze sporo winy jest tez w zmianie trybu życia na bardziej leżący, braku ćwiczeń.
Uspokoiłyście mnie, dziękiW nocy bolało dość mocno, ale też nie na tyle, żebym zwijała się z bólu. Teraz pobolewa ledwo wyczuwalnie.
Będę wygrzewać kręgosłup i poczekam na planową wizytę we wtorek. Mam nadzieję, że do tego czasu nic niepokojącego się nie wydarzy

Pewnie miało na to wpływ, że przestałam ćwiczyć, a wcześniej pilnowałam by jednak robić treningi systematycznie i znacznie więcej leżę/śpię
Stary 2016-12-09, 12:45   #2537
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Niski cukier ponoć gorszy od wysokiego :/ trzeba często i mało jeść

Mi się wyniki poprawiły w ciąży
Dzięki - postaram się

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Duże masz te wahania? Normy dla kobiet w ciąży tez sa troszkę inne, pamietam jak właśnie po pierwszej morfologii w poprzedniej ciąży martwiłam sie ze coś nie tak a ginekolog mi powiedziała ze wszytsko jest w normie i okej. Wprawdzie odchyły nie były duże ale praktycznie na każdym wyniku miałam kilka pozycji za wysoko lub nisko.

Po kilka pkt, więc chyba nie

Cytat:
Mnie zawsze boli kręgosłup.

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Mnie tez boli co jakiś czas to normalne niby. Pytałam gin czy można nosić obcasy to mowila ze tak do momentu aż nie zacznie bolec kręgosłup. I ze u mnie to będzie szybko bo jestem wysoka
Ja chodzę tylko w 15-13 m szpilkach. Nie zamierzam z nich rezygnować.

Cytat:

U mnie też już trochę widać.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Jeśli nie ma dużych odchyleń to myśle, ze lekarz powie, ze ok.
Mi tez wyszło poza narmą kilka parametrów, w tym leukocyty i erytrocyty.

Ja na codzień chodzę w płaskich, ale za tydzień mam zamiar założyć 10cm obcas
Co do brzucha - teraz cieżko mi ocenić, bo mnie wzdęło po laktozie. Jeszcze cztery dni temu na gorze był płaski, a jedynie na dole lekko odstawał. Nawet kratę jeszcze miałam :P

Byłam dziś oglądać wózki. Jestem w 100% zdecydowana na Priama.
Cameleon wizualnie ok, ale nie podobał mi się hamulec, montowanie gondoli i regulacja rączki.

Widziałam te dostawki do łóżek. Fajnie wyglądały. Tylko jakieś 2 babki rozmawiały, że to tylko na chwilę więc szkoda kupować.
Z drugiej strony kołyska tez jest na chwile.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 12:46   #2538
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Uważałabym z termoforem. Ogólnie w ciąży nie są polecane gorące kąpiele, ponieważ powodują rozszerzanie się naczyń krwionośnych i zwiększa się ryzyko poronienia. Termofor niby przykładasz na plecy, no ale sama nie wiem... Najlepiej zapytać lekarza, a na bóle kręgosłupa delikatne ćwiczenia rozciągające - w necie pełno jest filmików - może spróbuj?

Zrobiłam się okropnie nerwowa w tej ciąży. W poprzedniej ostoja spokoju jak nigdy, a teraz byle g. potrafi doprowadzić mnie do furii Muszę wychodzić z pokoju, żeby ochłonąć, jak mnie dzieci wkurzają.

Co do wózków i mebelków to jeszcze dużo czasu mamy. Kołyskę mam, łóżeczka też, zanim się maleństwo urodzi kupimy dziewczynkom łóżka. Z wózkiem będę miała spory problem, ponieważ nie chcę typowch 2w1, a te spacerówki które mnie względnie interesują, albo nie mają opcji z gondolą, albo za drogo wychodzą. No nic jeszcze mam sporo czasu na decyzję. Gorzej sprawa ma się z miejscem w pokojach, ponieważ budujemy dom i na razie mieszkamy u mojej mamy. Opcji wynajmu mieszkania nie ma niestety. Brak miejsca wynagradza nam za to duży ogród. Mój tata zrobił w tym roku dla dziewczynek plac zabaw ze zjeżdżalnią, huśtawkami, trampoliną, także letni czas porodu będzie dla nas idealny.

Edytowane przez springtime
Czas edycji: 2016-12-09 o 12:51
springtime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 12:52   #2539
Serenely
Zakorzenienie

130 uderzeń na minutę - cudowny prezent urodzinowy i oficjalnie was opuszczam, bo jestem w 6t0d, termin na 4 sierpnia

Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 13:00   #2540
vadi
*sportaddict*

Gratulacje i sto lat
Stary 2016-12-09, 13:01   #2541
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Uważałabym z termoforem. Ogólnie w ciąży nie są polecane gorące kąpiele, ponieważ powodują rozszerzanie się naczyń krwionośnych i zwiększa się ryzyko poronienia. Termofor niby przykładasz na plecy, no ale sama nie wiem... Najlepiej zapytać lekarza, a na bóle kręgosłupa delikatne ćwiczenia rozciągające - w necie pełno jest filmików - może spróbuj?

Zrobiłam się okropnie nerwowa w tej ciąży. W poprzedniej ostoja spokoju jak nigdy, a teraz byle g. potrafi doprowadzić mnie do furii Muszę wychodzić z pokoju, żeby ochłonąć, jak mnie dzieci wkurzają.

Co do wózków i mebelków to jeszcze dużo czasu mamy. Kołyskę mam, łóżeczka też, zanim się maleństwo urodzi kupimy dziewczynkom łóżka. Z wózkiem będę miała spory problem, ponieważ nie chcę typowch 2w1, a te spacerówki które mnie względnie interesują, albo nie mają opcji z gondolą, albo za drogo wychodzą. No nic jeszcze mam sporo czasu na decyzję. Gorzej sprawa ma się z miejscem w pokojach, ponieważ budujemy dom i na razie mieszkamy u mojej mamy. Opcji wynajmu mieszkania nie ma niestety. Brak miejsca wynagradza nam za to duży ogród. Mój tata zrobił w tym roku dla dziewczynek plac zabaw ze zjeżdżalnią, huśtawkami, trampoliną, także letni czas porodu będzie dla nas idealny.
Dziewczynki będą szaleć, a Ty obok z mluszkiem odpoczywać
ja też jestem nerwowa, dziś się dostało mężowi bo nie zapytal czy mam ochotę na śniadanie na to co on - a robił dla nas dwojga. A że mi jajka obrzydły to się nie chciałam tknąć jejecznicy i jeszcze mu prawie nawrzucałam że mnie zmusza do jedzenia tego na co nie mam ochoty i jak w ogóle śmiał nie zapytać co bym zjadła
Ale głupio mi się zrobilo i zjadłam w koncu bo bardziej mnie już mdliło z głodu.

Cytat:

Po kilka pkt, więc chyba nie

Byłam dziś oglądać wózki. Jestem w 100% zdecydowana na Priama.
Cameleon wizualnie ok, ale nie podobał mi się hamulec, montowanie gondoli i regulacja rączki.

Widziałam te dostawki do łóżek. Fajnie wyglądały. Tylko jakieś 2 babki rozmawiały, że to tylko na chwilę więc szkoda kupować.
Z drugiej strony kołyska tez jest na chwile.
no to będzie dobrze, zobaczysz

trzymam w takim razie kciuki żebyś priama znalazła w dobrym stanie
Stary 2016-12-09, 13:21   #2542
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
130 uderzeń na minutę - cudowny prezent urodzinowy i oficjalnie was opuszczam, bo jestem w 6t0d, termin na 4 sierpnia

Cytat:
Dziewczynki będą szaleć, a Ty obok z mluszkiem odpoczywać
ja też jestem nerwowa, dziś się dostało mężowi bo nie zapytal czy mam ochotę na śniadanie na to co on - a robił dla nas dwojga. A że mi jajka obrzydły to się nie chciałam tknąć jejecznicy i jeszcze mu prawie nawrzucałam że mnie zmusza do jedzenia tego na co nie mam ochoty i jak w ogóle śmiał nie zapytać co bym zjadła
Ale głupio mi się zrobilo i zjadłam w koncu bo bardziej mnie już mdliło z głodu.

no to będzie dobrze, zobaczysz

trzymam w takim razie kciuki żebyś priama znalazła w dobrym stanie

Dziękuję

Jeszcze dodam, że oba wózki są mega podobne. Jednak w cameleonie gondola jest dla mnie za nisko. Nie dosięgam do buzi dziecka. Dobrze, że na żywo obejrzałam bo nawet o tym nie pomyślałam
Stary 2016-12-09, 13:31   #2543
nonie_
Zadomowienie

Cytat:

Dziękuję

Jeszcze dodam, że oba wózki są mega podobne. Jednak w cameleonie gondola jest dla mnie za nisko. Nie dosięgam do buzi dziecka. Dobrze, że na żywo obejrzałam bo nawet o tym nie pomyślałam

Bugaboo, tak? No ja jak go widzę na zdjęciach na insta to mam wrażenie ze straaasznie nisko jest. Ale mamusie chwalą ze jak na ławce sie siedzi a dziecko obok w wozku to na lepszej wysokości jest niż tradycyjne wózki

Stary 2016-12-09, 13:37   #2544
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Bugaboo, tak? No ja jak go widzę na zdjęciach na insta to mam wrażenie ze straaasznie nisko jest. Ale mamusie chwalą ze jak na ławce sie siedzi a dziecko obok w wozku to na lepszej wysokości jest niż tradycyjne wózki

Dla mnie było zdecydowanie za nisko. Mężowi się podobał, ale w tej kwestii przyznał mi rację. Ja mam 161 cm. On 191 cm wiec jeszcze gorzej bylam w szoku, że jest tak nisko.
Stary 2016-12-09, 13:46   #2545
Adriannaa88
Raczkowanie

Cytat:

Gratuluję 😊 to wspaniała wiadomość 😊 wiem co czujesz 😍

Stary 2016-12-09, 14:00   #2546
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Super, gratulacje Nie uciekaj!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 14:55   #2547
Mała!
Zakorzenienie

Serenely pieknie

Xzora a ćwiczysz dalej? Jeśli tak to co? Bo ja już sie boję, że z fit mamy będę fat mamą po 1 ciazy po roku juz kratka była a reraz kontuzja kolan wszystko zakryła

Stary 2016-12-09, 15:04   #2548
karolinuuusia
Zakorzenienie

Serenely super

Dziewczyny co dziś dobrego jecie ?

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 15:10   #2549
calineczka3
Zadomowienie

Cześć

Podczytuję Was, ale ostatnio nie pisałam bo gorzej się czuję. Jak tylko jestem w domu to leżę, a to kiepska pozycja do pisania

Nic mi nie smakuje i zmuszam się do jedzenia bo jak nie jem to jest mi niedobrze. Najłatwiej wchodzą białe bułki i jajka...

Byłam w tym tygodniu u lekarza i było serduszko
Ale nie wiem, w którym tygodniu jestem Z wyliczeń wychodzi inaczej, a z usg inaczej i nie wiem co się liczy...

Widzę, że już temat wózków na tapecie. Dla mnie to póki co czarna magia.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Serenely super

Ja jak od kilku dni - jajka i bułki Zjadłam jeszcze zupę pomidorową z rozsądku, ale chemii między nami nie było...
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 15:11   #2550
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Serenely super

Ja tylko wymiotuję
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości