Mamy ostatniego kwartału 2015 cz. III - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-09, 20:28   #91
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz. III

Diablica, gratulacje!

My też w miękkich paputkach od początku. Nic sie nie koslawi. Pierwsze butki maja byc maksymalnie miękkie, tam nic nie ma 'trzymać' stopy, bo stopa ma sama pracować, wzmacniać mięśnie Miekkie paputki to tak wlasnie, jakby w skarpetkach dziecko chodzilo. Te wszelkie sztywne zapiętki, to stare zalecenia.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 20:30   #92
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Diablica, gratulacje!

My też w miękkich paputkach od początku. Nic sie nie koslawi. Pierwsze butki maja byc maksymalnie miękkie, tam nic nie ma 'trzymać' stopy, bo stopa ma sama pracować, wzmacniać mięśnie Miekkie paputki to tak wlasnie, jakby w skarpetkach dziecko chodzilo. Te wszelkie sztywne zapiętki, to stare zalecenia.
a na zimę kupujesz jakieś ocieplone paputki czy po prostu grubsza skarpeta???

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 20:31   #93
Dotka90
Zakorzenienie

Mam miękkie niechodki z HMu
Stary 2016-12-09, 20:32   #94
Catherine86
Zakorzenienie

Dokladnie Daisy, paputki to jak skarpetki wiec nie ma co koslawic. My mamy ale mala woli popylac w skarpetkach wiec nie zmuszam, jak zacznie chodzic to moze wtedy sie do kapci przekona, poki co nie sa potrzebne. Co do ocieplanych to nie wiem, kup na probe i sie okaze czy dziecku podpasuja

Catherine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 20:35   #95
myszkak
Raczkowanie

Wow diablica gratulacje!
a ja sobie dzis zafundowalam fajny stanik, bylam w sklepie gdzie babeczka dobiera fajnie staniki i okazało sie ze ja nie mam rozmiaru 85 c tylko 75 E normalnie super sie w nim czuje w końcu nic mi nie ucieka przy schylaniu sie
A jeszcze zapytam czy któraś mama kp nie dostała jeszcze okresu? Ja juz duzo mniej karmie a dalej nie mam, nie zebym za nim tesknilam
A moj po domku śmiga w dwoch parach skarpet, butki to tylko na chwilke zeby sie przyzwyczajal do butow
myszkak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 21:13   #96
czekooczekolada
Zakorzenienie

Ja mam i te gumowe skarpetobuty i kapcie befado i befado jej częściej zakładam, w sumie jakoś tak wychodzi. Normalnie chyba chodzi, oprócz tego, że gibie się na boki jak kaczka

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2016-12-09, 21:48   #97
Catherine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszkak Pokaż wiadomość
Wow diablica gratulacje!
a ja sobie dzis zafundowalam fajny stanik, bylam w sklepie gdzie babeczka dobiera fajnie staniki i okazało sie ze ja nie mam rozmiaru 85 c tylko 75 E normalnie super sie w nim czuje w końcu nic mi nie ucieka przy schylaniu sie
A jeszcze zapytam czy któraś mama kp nie dostała jeszcze okresu? Ja juz duzo mniej karmie a dalej nie mam, nie zebym za nim tesknilam
A moj po domku śmiga w dwoch parach skarpet, butki to tylko na chwilke zeby sie przyzwyczajal do butow
Tez tak mialam, nosilam nie ten rozmiar co trzeba, a jak dobralam sobie wlasciwy to roznica kolosalna Teraz nie wyobrazam sobie nosic jakies inne staniki niz dobrze dobrane i dobre jakosciowo, cena tu nie gra roli.
Z okresem to zazdroszcze, moj wrocil po 7 mcach mimo regularnego kp ale w sumie moze to i dobrze bo moglam zaczac dzialac z ta nadzerka.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-09, 22:52   #98
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dziewczyny jaki jest dobry bidon ze slomka?

U nas dzis progres - nauczyla sie pic ze slomki. A druga rzecz -nauczyla sie puszczac banki mydlane, umie tak dmuchnac , ze leca. No ale ona na roczek juz sobie zdmuchnela swieczke, wiec dmuchanie jej idzie dobrze

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2016-12-09, 22:58   #99
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Diablica
Gratulacje!!! Zdrowka zycze! Ja powoli koncze 13 tydz. W przyszlym tyg idziemy na USG moze bedzie widac plec
Wyspimy sie za pare lat
Gratuluję końca I trymestru Jak samopoczucie?
Masz jakieś przeczucia co do płci? G. pokazał się dopiero na połówkowym, za to junior już na pierwszym genetycznym
Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Tylko moim zdaniem, Befado nadają się dla chodzącego dziecka. Takiemu, które się uczy wygodniej będzie w skarpie z absem lub paputkach.
Kiedy G. uczył się chodzić, na zewnątrz lub na zimne posadzki zakładaliśmy Attipasy. Bardzo dobrze się sprawdzały.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;68426386]Dziewczyny, rok temu o tej porze jeszcze nic nie zwiastowało, że to właśnie dzisiaj poznam mężczyznę mojego życia. Dzień zaczął się leniwie, postanowiłam tylko poskładać furę mojego dziecka i leżeć, do terminu był ponad tydzień. No ale zaczęło się ok. 12 i o 14.20 mój największy skarb był już z drugiej strony brzucha, a dla mnie zaczęła się największa życiowa przygoda mieliśmy wzloty, upadki, trudny czas - ale z przewagą dobrych chwil. Dziś wchodzimy w kolejny etap mój synek już nie jest niemowlakiem 😍 kocham nad życie i nie zamieniłabym tego roku na nic innego 😍😍😍 100lat Synku 🎉🎁🎂🎈🎊
[/QUOTE]
Pięknie napisane
Sto lat dla synka
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;68452061]No to po imprezie młody dostał pudełko uczydełko, tipi, ubranka, muzyczny jeździk i kaskę zachwycony grającymi zabawkami

No i odstawiliśmy smoczka już chyba definitywnie.[/QUOTE]
Pokażesz tipi ?
Dziś same wielkie wydarzenia - gratuluję bezbolesnego pożegnania smoka
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ej my też dalej nie chodzimy,a zapowiadalo sie, ze bedzie baardzo szybko chodzil, bo on już ze 3mce śmiga przy meblach! Ale puścić sie nie chce.

Jedynie co, to pojedyncze kroczki zrobi jak go zawolam do siebie, albo jak chodzi miedzy tztem a mna

Ja dzisiaj idę do fryzjera Mama zostaje z młodym i naszą sunią. Jeszcze muszę podjechać do jednego żłobka podpytać o szczegóły, bo chcę sobie porównać z naszym.
G. też długo chodził przy meblach, pojedyncze kroki też się zdarzały. I nagle się przełamał.
Spora zmiana pod względem fryzury? Jak wizyta w żłobku?

Cytat:
Napisane przez szwedka007 Pokaż wiadomość
no to pośpimy chyba jak pójdą na studia i wyprowadzą się z domu
Wtedy będą dzwonić o podwózkę z imprezy

Cytat:
I teraz news w prawdzie świeży, ale potwierdzony przez gina: Grześko będzie starszym bratem
Serducha jeszcze nie widziałam ale jestem dobrej myśli - następna wizyta 22go
Gratuluję Trzymam kciuki za bezproblemową ciążę

Kurde, niby miałam już upatrzoną spacerówkę, a cały czas mam wątpliwości. Jutro kolejny sklep.
Tak w ogóle to G. na własnych nóżkach chodzi, jak mu się zachce. A to nie chce zleźć tam, gdzie prowadzę; a kiedy indziej biega, bo coś zauważy.
Dziś najadłam się obciachu, jak poszliśmy do punktu ksero w galerii handlowej - nie chciało mi się rozkładać wózka, bo to tylko parę kroków od auta. Zauważył kamyki przy kwiatkach na wyspie i zaczął je rozrzucać. Co złapałam i odkładałam, to znajdował nowe. Udało mi się opanować ten kryzys.
Jestem już naprawdę nieporadna z tym brzuchem

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 23:06   #100
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

U nas dzis progres - nauczyla sie pic ze slomki. A druga rzecz -nauczyla sie puszczac banki mydlane, umie tak dmuchnac , ze leca. No ale ona na roczek juz sobie zdmuchnela swieczke, wiec dmuchanie jej idzie dobrze

wow pojętna, moja zamiast dmuchać to by płyn z baniek pewnie wypiła 😂
ad.bidonu nie pomogę my przy lovi 360 jesteśmy 😉

widzè, że w kwestii butów różne zdania. nic, tak jak piszecie zamówię te paputki ocieplane i wypróbujemy. w razie czego mam jeszcze befado w domu, ale paputki jakoś bardziej nam leżà 😊

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Gratuluję końca I trymestru Jak samopoczucie?
Masz jakieś przeczucia co do płci? G. pokazał się dopiero na połówkowym, za to junior już na pierwszym genetycznym

Kiedy G. uczył się chodzić, na zewnątrz lub na zimne posadzki zakładaliśmy Attipasy. Bardzo dobrze się sprawdzały.

Pięknie napisane
Sto lat dla synka

Pokażesz tipi ?
Dziś same wielkie wydarzenia - gratuluję bezbolesnego pożegnania smoka

G. też długo chodził przy meblach, pojedyncze kroki też się zdarzały. I nagle się przełamał.
Spora zmiana pod względem fryzury? Jak wizyta w żłobku?

Wtedy będą dzwonić o podwózkę z imprezy

Gratuluję Trzymam kciuki za bezproblemową ciążę

Kurde, niby miałam już upatrzoną spacerówkę, a cały czas mam wątpliwości. Jutro kolejny sklep.
Tak w ogóle to G. na własnych nóżkach chodzi, jak mu się zachce. A to nie chce zleźć tam, gdzie prowadzę; a kiedy indziej biega, bo coś zauważy.
Dziś najadłam się obciachu, jak poszliśmy do punktu ksero w galerii handlowej - nie chciało mi się rozkładać wózka, bo to tylko parę kroków od auta. Zauważył kamyki przy kwiatkach na wyspie i zaczął je rozrzucać. Co złapałam i odkładałam, to znajdował nowe. Udało mi się opanować ten kryzys.
Jestem już naprawdę nieporadna z tym brzuchem
domyślam siè, że musi być ciężko z rozbrykanym maluchem i drugim pchajàcym się prawie na świat ☺

Stary 2016-12-09, 23:17   #101
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

My mamy dwa z canpolu ze składaną słomka i oba są super. Takie najzwyklejsze i najtańsze.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-10, 06:43   #102
olilina
Zakorzenienie

Dziewczyny co do tych papci, to jak już pisałam, ja jestem uprzedzona, chrześniak ma bardzo silne płaskostopie i bardzo koslawi stópki. Jak byli z nim u ortopedy, to pokazywali jakie nosił paputki i buciki i tamten stwierdził, że musi być chociaż minimalnie usztywniona piętka i ja tego się trzymam, a każda mama robi przecież jak uważa

MYSZKAK ja dostałam 9 miesięcy po porodzie okres.

CZEKOLADA my też mamy najzwyklejszy bidon, chyba z akuku i jest super

Ech dzieci mają chyba w dupce zegarek pod tytułem weekend, dziś pobudka o 7, nie żebym specjalnie narzekała, ale w tygodniu śpimy do ósmej ostatnio,nie licząc pobudek co godzinę w nocy.
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-10, 06:44   #103
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do tych papci, to jak już pisałam, ja jestem uprzedzona, chrześniak ma bardzo silne płaskostopie i bardzo koslawi stópki. Jak byli z nim u ortopedy, to pokazywali jakie nosił paputki i buciki i tamten stwierdził, że musi być chociaż minimalnie usztywniona piętka i ja tego się trzymam, a każda mama robi przecież jak uważa

MYSZKAK ja dostałam 9 miesięcy po porodzie okres.

CZEKOLADA my też mamy najzwyklejszy bidon, chyba z akuku i jest super

Ech dzieci mają chyba w dupce zegarek pod tytułem weekend, dziś pobudka o 7, nie żebym specjalnie narzekała, ale w tygodniu śpimy do ósmej ostatnio,nie licząc pobudek co godzinę w nocy.
Pobudka o 7 powiadasz? My na nogach jesteśmy od 5.50

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-10, 06:50   #104
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Oj jeszcze trochę smoka jednak będzie - nad ranem młody nie potrafi usnąć i nie chce ssać piersi, więc dyduś ląduje w buzi. Ale to i tak już niewiele, więc na razie niech sobie ma jak przestanie się budzić w nocy to przestanie to być potrzebne.
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-10, 06:50   #105
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Tipi takie Załącznik 6788971
To nie nasze, bo naszego jeszcze nie rozłożyłam
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-10, 07:37   #106
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Pobudka o 7 powiadasz? My na nogach jesteśmy od 5.50

No my tez standardowo... Choć polezal ze mna spokojnie do 6.30 wiec zawsze cos...
Stary 2016-12-10, 08:12   #107
Dotka90
Zakorzenienie

Witek poszedl spac wpół do pierwszej Ale zeby idą, jak nic, bo takie płacze, wkładanie rąk do buzi, że aż mi go szkoda.

Corn, kierowniczka nie zrobila na mnie zbyt dobrego wrażenia, choć żlobek sam w sobie raczej fajny. Ale widzę, że krzywo się zapatrują na pieluchy wielo. Więc chyba jednak zostaniemy przy żłobku w Niepołomicach.
Stary 2016-12-10, 08:21   #108
Catherine86
Zakorzenienie

My mamy zwykly bidon z canpolu, zalapala go w lipcu w dwa dni takze nie zmienialam na inny.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Tak czytam o tych pobudkach o 5 czy 6 i sie wzdrygam, toz to ciemna noc. O ktorej wam dzidziole chodza spac, ze tak szybko wstaja? A moze w dzien duzo albo dlugo spia? U nas pobudka zawsze okolo 7-8, kiedys byla o 9 ale teraz szybciej kladziemy spac wiec sie przestawilo. W dzien juz dawno jedna drzemka w granicach 1-3 godziny.

Stary 2016-12-10, 08:46   #109
novakia
Zakorzenienie

Spi od 20. W dzien 2-2.5h. On po prostu tak ma.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Choc przez pierwsze pol roku spal do 7-8. Tylko wtedy kp i czesto jadl a teraz ma ciagly sen
Stary 2016-12-10, 09:09   #110
diablica80
Zakorzenienie

Catherine - Grześ zasypia o 20. W dzień śpi od 40min do 2.5h

Także norma

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

DOTKA współczuję zasypiania

diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-10, 09:14   #111
olilina
Zakorzenienie

Moja ostatnio w dzień śpi 40minut do 1,5h...
A spać idzie między 20.30-21
Te pobudki nocne z płaczem mnie wykończą już chyba 5 czy 6 noc co godzinę budzi się z płaczem i trudno jej z powrotem zasnąć. Chyba zęby?
Stary 2016-12-10, 09:17   #112
Catherine86
Zakorzenienie

O kurcze to faktycznie ranne ptaszki jeszcze jak spia ciagiem to spoko ale jak sa nocne pobudki to juz tak srednio, wiem po sobie jak to wykancza.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Te pobudki nocne z płaczem mnie wykończą już chyba 5 czy 6 noc co godzinę budzi się z płaczem i trudno jej z powrotem zasnąć. Chyba zęby?
Zeby, zeby. U nas tak sie czworki objawialy, masakra z tym placzem.

Stary 2016-12-10, 09:25   #113
Kasiula8708
Rozeznanie

Ja mam jakis najzwyklejszy bidon z pepco,juz drugi i Lence sie super z niego pije
Cytat:
To podobnie u nas ostatnie noce wygladaly,ale nie da sobie zajrzec do buzi choc wydaje mi sie ze dwojka dolna wychodzi
Lenuska ma.dwie drzemki w ciagu dnia i trwaja ok godziny a zasypia mi ok22,dzis po 6sie obudzila,dalam mleko to nie chciala jesc poplakiwala caly czas,nie mogla zasnac,wkoncu wzielam ja na.klate i zasnela a o 9 tatulo nas obudzilwspolczuje wam tak porannego wstawania,ja juz zapomnialam jak to jest a wczesniej moje dziecko tez mi tak wczesnie pobudki robiło

Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-10, 09:27   #114
novakia
Zakorzenienie

Nie narzekalabym gdyby wstawal chocby 6.30-7.00. Ja tez jestem raczej ranny ptaszek. Ale 5😱 brakuje mi tej godziny snu, potem sie snuje jak zombi
Stary 2016-12-10, 09:31   #115
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
moja też tak miała i okazało się, że jest jej zimno w nocy, zamieniłam kocyk ms kołderkę i trzecia noc jest ok.

my śpimy do 9:30/10:30 ale co z tego jak młoda chodzi spać o północy

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Nie narzekalabym gdyby wstawal chocby 6.30-7.00. Ja tez jestem raczej ranny ptaszek. Ale 5😱 brakuje mi tej godziny snu, potem sie snuje jak zombi
ja jak się przebudzę o 5 to się cieszę, że to dopiero połowa nocy 😉

Stary 2016-12-10, 09:44   #116
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Nasza wczoraj spała w południe 3,5 h i wieczorem pobiła rekord tuczenia się do 21:30! Zawsze chodzi spać o 20.

🤍

Stary 2016-12-10, 09:48   #117
Catherine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Szczerze wspolczuje. Faktycznie inaczej sie wstaje kolo 7. U nas o 5 dzis sie obudzila ale po mleku spala do 8. Nie moge narzekac.
Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
moja też tak miała i okazało się, że jest jej zimno w nocy, zamieniłam kocyk ms kołderkę i trzecia noc jest ok.

my śpimy do 9:30/10:30 ale co z tego jak młoda chodzi spać o północy

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

ja jak się przebudzę o 5 to się cieszę, że to dopiero połowa nocy 😉

U nas jak spala pod kocem to sie krecila strasznie i ciagle znajdowalam ja w innej pozycji, do tego mnostwo mojego wstawania zeby ja przykryc, w koncu puknelam sie w glowe i doszlam do wniosku, ze jest jej zimno i zmienilam na kolderke. Od razu lepiej i juz sie nie przekrecala sto razy w nocy.

Stary 2016-12-10, 09:51   #118
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catherine86 Pokaż wiadomość
Szczerze wspolczuje. Faktycznie inaczej sie wstaje kolo 7. U nas o 5 dzis sie obudzila ale po mleku spala do 8. Nie moge narzekac.

U nas jak spala pod kocem to sie krecila strasznie i ciagle znajdowalam ja w innej pozycji, do tego mnostwo mojego wstawania zeby ja przykryc, w koncu puknelam sie w glowe i doszlam do wniosku, ze jest jej zimno i zmienilam na kolderke. Od razu lepiej i juz sie nie przekrecala sto razy w nocy.
nie sprawdzil sie jednak u was spiworek? U nasw dalszym ciagu w uzyciu
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-10, 09:56   #119
olilina
Zakorzenienie

NOVAKIA 5 to jakiś kosmos dla mnie, chociaż do pracy wstawałam o 4:30 😛

CATHERINE, DAISY jak moja próbuję przykrywać w nocy kołdrą, to zaraz się odkopuje albo wybudza :/
Śpi już w body z długim i pajacu, bo wiecznie odkryta jest :/
A na śpiworek to ostatnio szału dostała :/
Stary 2016-12-10, 10:00   #120
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Catherine86 Pokaż wiadomość

no to u nas identycznie było 😉
Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
nie sprawdzil sie jednak u was spiworek? U nasw dalszym ciagu w uzyciu
moja ma śpiworek ale już był tyle razy prany, że jest stosunkowo cienki, więc tak czy siak trzeba przykryć.
kupiłam też z pierzy, ale ciężko jest jej siè w nim przewrócić na plecy/brzuch i się wkurza, a szkoda bo fajny jest... 😕

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
NOVAKIA 5 to jakiś kosmos dla mnie, chociaż do pracy wstawałam o 4:30 😛

CATHERINE, DAISY jak moja próbuję przykrywać w nocy kołdrą, to zaraz się odkopuje albo wybudza :/
Śpi już w body z długim i pajacu, bo wiecznie odkryta jest :/
A na śpiworek to ostatnio szału dostała :/
moja pierwszej nocy też nie wiedziała o co kamman z tą kołdrą 😉

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości