![]() |
#3751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V
Zaraz ucieramy choinkę 😍 Jakoś wolę się nią cieszyć w grudniu, bo w styczniu to nie to samo 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3752 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po sn czułam się dobrze i nie było komplikacji. I oby teraz też tak było. Najgorsza opcja to rodzić sn , przezywać ten potworny ból, a na koniec jednak się okazuje że musi być cc. Podwójny ból.... Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() ja za tydzień mam zamiar ubrać ![]()
![]() |
#3753 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wasze autokorekty są chociaż zabawne, a moja taka drętwa, nie ma nawet wprowadzonego rodzaju żeńskiego.... Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3754 | ||||
Zakorzenienie
|
U nas dziś ciężka noc, tz u rodziców zdechł piesek po 14 latach
![]() QUOTE=lolita25;68491456]Wy tak obliczacie te dni do porodu, a ja już nawet przestałam liczyć, bo siedzę jak na bombie, mam nadzieję, że nadal szyjka trzyma i nie położy mnie w szpitalu na sterydy jeszcze przed świętami ![]() Wczoraj byliśmy cały dzień poza domem, od rana wybraliśmy się na zakupy, obiad na mieście, po południu u siostry a wieczorem u męża babci i muszę napisać, że nawet dobrze się czułam ![]() Korzystacie z kas pierwszeństwa? Ja wczoraj już któryś raz wbiłam się w mega kolejkę, miny ludzi bezcenne ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze nie korzystałem sama od siebie, ale chyba nie zawaham się jeśli następnym razem będą mega kolejki przedswiateczne Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3755 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ten przecięty policzek to wiesz... taki pech, zawsze się może coś zdarzyć, po sn też dzieci bywają lekko podeformowane, zdarza się pęknięcie obojczyka. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- a masz stamtad lekarza albo załatwioną połozną? wiem, że bez tego mega cięzko się tam wbić. kolezanke mojej siostry bez zadnych tam pleców bezceremonialnie 2 lata temu odesłali do innego szpitala.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3758 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Leżałam dwa razy na ginekologii połączonej z patologią ciąży. Niestety ogrom osób palących w ubikacjach to były ciężarne ![]() Co do porodu - przed ciążą byłam pewna, że chcę CC. Wiele w tym myśleniu zmieniła szkoła rodzenia. Niestety mam mocne skrzywienie kręgosłupa lędźwiowego, które spowodowało przestawienie macicy. W styczniu mam konsultację u ortopedy, on zdecyduje, czy z takim kręgosłupem mogę rodzić SN. Jeśli będzie jakiekolwiek zagrożenie zaklinowania dzidziusia to absolutnie CC. Jeśli nie to idę na bój z SN ![]() Też miałam dren i cewnik po laparoskopii, wyciąganie drenu było nieprzyjemne ale nie bolało. Lekarz poradził kasłać przy wyciąganiu i to wiele pomogło ![]()
Edytowane przez sreberko4 Czas edycji: 2016-12-11 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3759 |
Zadomowienie
|
Co do kas pierwszenstwa to w Anglii nikt nie zwraca uwagi na to, ze jestem w ciazy. Tu mowia, ze ciaza to nie choroba.. Ostatnio bardzo dlugo stalam w autobusie bo byly korki i nawet nikt nie zapytal czy chce usiasc.
Dorwalam paprykarz szczecinski. 💣😎 nie moge sie doczekac kanapki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3760 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze wracając do porodów... i sn i cc każde obarczone jest jakimś ryzykiem i mam nadzieję, że każda z nas urodzi bez komplikacji i tak jak chce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3761 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3762 | |||
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny dawno się nie udzielałam z powodu braku czasu. Jestem na bieżąco ale tak pędzicie że trudno się wbić. Tym razem udało mi sie trochę zacytować
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A na koniec Komoda Milenki wszystko posortowane. Najgorsze jest to że dużo dostałam a mam ochotę dalej kupować i muszę się powstrzymywać ![]() A i jeszcze fota tego co zafundowali mi na ostatnim pobraniu krwi. Mały siniak owszem Ale takiego krwiaka Nie mialam nigdy. ![]()
że nie opuszczę Cię..." --> 30 czerwca 2012 ![]() Edytowane przez paulinka009 Czas edycji: 2016-12-11 o 11:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to przeszłam 7 lat temu. Mieliśmy pieska 11 lat... długo to przeżywałam ![]() ![]()
![]() |
#3764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba napiszę do prezydenta miasta, żeby u nas coś takiego zrobił ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na krwiaka brak mi słów. Nigdy takiego nie widziałam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3766 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam położną, w styczniu jesteśmy umówione. Oczywiście i tak szukam alternatywy. Moja lekarka przyjmuje w szpitalu w Piasecznie, ale nie sądzę, żebym tam dotarła (druga strona Warszawy). Dlatego w drugiej opcji stawiam na szpital Orłowskiego (o któremu się dowiedziałam w sumie dzięki Tobie). ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3770 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Paulinka, wow! Ale dużo ubranek i jaki porządek 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Ja się właśnie cały czas zastanawiam czy sn czy cc (mogę mieć na życzenie, bo to druga będzie). Przez całą ciążę byłam przekonana, ze sn, a teraz zaczynam się wahać. Koleżanki jak się dowiadują to mi zaczynają opowiadać o swoich koszmarnych porodach i opowieściach typu: miałam pęknięcie do odbytu, miałam kleszcze, nie mogłam normalnie usiąść przez pół roku i tak wszystkie. Jeszcze przyjaciółka, która jest adwokatem i prowadzi różne sprawy związane z porodem i oskarżeniem szpitala mówi, ze osobiście mnie zaciagnie na stół. Denerwuje mnie to, bo zamiast mówić coś miłego i że dam radę, to każdy tylko starszy 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3771 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz komodę malm z ikea? bo mam taką i nijak nie pomyślałam, żeby w ten sposób poukładać ubranka, a marudziłam, że mi się nie mieści. Muszę wyprasować i poukładać jak u Ciebie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3772 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie rozmawiałam z wieloma koleżankami o porodach, ale z tych kilku osób, które znam, to każda, której nie nacięto, pękła po odbyt lub nawet jedna w głąb odbytu... Więc skoro i tak mam być szyta, to wolę na brzuchu. Z drugiej strony przed paru laty nie było popularne uelastycznianie skóry olejkami i masażami, żeby uniknąć pęknięć... ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3773 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [QUO2TE=Fantazja_;68500296]ale krwiak ![]() masz komodę malm z ikea? bo mam taką i nijak nie pomyślałam, żeby w ten sposób poukładać ubranka, a marudziłam, że mi się nie mieści. Muszę wyprasować i poukładać jak u Ciebie ![]() dziękuję ![]() Tak to Ikea komoda jest super ![]() ![]() Ja się dam naciąć. Wolę to niż popekac. A te opowieści koleżanek o matko jak by nie wiedzialy jak wygląda i na czym polega poród. To nic pięknego i przyjemnego nawet krowy płaczą z bólu przy porodzie I dają radę. Komplikacje były są i będą. Poród wiąże się nawet z ryzykiem śmierci i trzeba mieć to na uwadze. To nasze szczęście że postęp medycyny jest tak duży i naprawdę trzeba się cieszyć że mamy taką pomoc i jesteśmy narażone na takie drobne komplikacje a nie gorsze.
że nie opuszczę Cię..." --> 30 czerwca 2012 ![]() Edytowane przez paulinka009 Czas edycji: 2016-12-11 o 12:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3774 |
Zakorzenienie
|
Fantazja, współczuję :-( Strata pieska jest okropna :-(
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3775 |
Zakorzenienie
|
Ja tez ulozylam tak ubranka!
IMG_1481460973.250877.jpg Kto chce notatki z warsztatów o karmieniu piersią po ang, proszę o PW! |
![]() ![]() |
![]() |
#3776 |
Zadomowienie
|
Świetnie to wyglada!! Mam do wykorzystania komodę która ma zarówno półki jaki i szuflady. I chyba przekonalyscie mnie do szuflad
![]() ![]() |
![]() |
#3777 |
Zakorzenienie
|
Tez tak bede ukladala ubranka. To fajna metoda bo wszystko widac i nic nie zaslania. Komoda sie wietrzy w domu. Jak wyjde to poukladam ciuszki.
Panie polozne mowia ze u mnie w brzuchu lobuz mieszka😉 bo ucieka od ktg albo kopie w glowice😁 i trzeba sie nameczyc zeby go "zlapac". Dzisiaj juz 5 porpdow bylo, slyszalam jak salowe mowily. Jeden nawet slyszalam jak spacerowalam. U mnie na ktg zero skurczy. Jutro badania kontrolne i moze do domu. Nie bardzo umiem cytowac na telefonie kilka postow ale chcialam po wiedziec tylko ze przykro mi z powodu pieska 😔 I ze wozek jest sliczny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3778 |
Zakorzenienie
|
Laski, mam głupie pytanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3779 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przed ciążą też myślałam - tylko cc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.