Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-09, 00:28   #4291
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II

Cytat:
Napisane przez BIG Pokaż wiadomość
Animator-może twoj pomysl dla Dla ciebie J trzeba by zrealizować
Proszę o konto na kase za znaczki.
Jaki pomysł
A konto przesłane na PW

Cytat:
Napisane przez Norton Pokaż wiadomość
INFORMACJA DLA WSZYSTKICH. Już od ponad roku mamy czat "Misja w Zambii". Jeśli to możliwe to proszę o rozmowy na czacie na temat misji, pomocy misjom, o adopcji serca i o wszystkim co jest związane z nazwą pokoju. Ponieważ na czat przychodzi dużo nowych osób i mogą się oni zastanawiać, kim są ludzie na tym czacie (popatrz niżej)
Rozmowy bardzo odbiegające od tematu można prowadzić na "priva". Proszę członków forum o miłe witanie odwiedzających i zapraszanie na nasze www.adopcjaserca.pl. Pamiętajmy nasze www, forum, czat, i inne informacje w mediach lub publikacje w prasie służą po to, aby pomagać Misji w Zambii.
Popieram,popieram,popiera m.......itd
Mam nadzieję,ze niektórzy ograniczą swoje rozmowy do tematu,bo czasami ciężko się przebić z konkretnymi informacjami(znam z autopsji).
Jeszcze raz popieram

Cytat:
Napisane przez Mikrejsza Pokaż wiadomość
co do chatu to mam problem z wejściem na niego...:/ chyba już były takie sytuacje i jakoś to omijaliście a że ja w tych sprawach jestem zielona...to czekam na rady

a wydaje mi się że forum dobrze funkcjonuje. Zawsze witaliśmy nowe osoby (przynajmniej jak ja wchodziłam to zawsze widziałam zainteresowanie nowym nickiem i pytania innych osób czy to nowa osoba czy ktoś z forum). A z tematami to nie da się tak zrobić żeby każda nowa osoba trafiała na taki fragment rozmowy, w którym od razu będzie się orientować. Bo przecież organizacja paczek, wysyłek rozliczeń do rodziców, allegro i przygotowywanie fantów na allegro to też pomoc misji-tyle że jak ktoś wejdzie w trakcie takiej rozmowy to nie powiąże tych faktów-ja sama czasem wchodząc na chat przez pierwszych ileś tam minut nie wiedziałam o co chodzi . Nie da się takich sytuacji wyeliminować (tym bardziej, że takie rozmowy są jak najbardziej potrzebne bo wyjaśniamy tam wiele rzeczy których nie da się załatwić między dwiema osobami-bo potrzeba np wspólnej decyzji czy różnych pomysłów). Niestety nowe osoby czasem mimo powitania boją się pytać-na to jednak wpływu nie mamy, możemy więc tylko gorąco apelować o odwagę

Jw,mówimy z Nortonem z doswiadczenia...
A co do czatu przesyłam ustawienia które mają być jeśli ktoś ma ICeQ jeśli klikniemy w "Zaawansowane(ust.serwera ....)"

Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
Kochani to ja dawna KasiaKrzysztoek (czat: KasiaS). Zmieniłam , bo mąż mi tu mówić, że żoną już jestem Mam pytanie. Niedawno zostaliśmy rodzicami, nasze dziecko jest malutkie i koszt utrzymania go rocznie to 50 dolarów. Kurs dolara teraz jest strasznie słaby (2.3 zł), nie wiem ile mam wpłacić na konto Brać pod uwagę zmianę kursu?
Kasiu przelicznik dolara na złotówki to nasza sprawa...tzn Polski,a przecież w Zambii nie tanieje żywność dlatego że w Polsce spadł dolar z 3 na 2,30....czy nie tak?

Cytat:
Napisane przez AgulaP Pokaż wiadomość
Właśnie pakuję wreszcie tą pakę 20 kg (ciężka robota ). Nie jestem pewna czy jak ją zafoliowałam, obkleiłam taśmą i sznurkiem to starczy? Nie trzeba już obszywać, tak ? Jurtro wkleję zdjęcia to mi powiecie czy dobrze

Dopiero zobaczyłam jak dużo jest tych materiałów opatrunkowych od Mikrejszy i jakie fajne, martwi mnie tylko to że sporo tam jest maści, kropli do oczu i chyba jakięś jodyny czy spirytusu. Trochę się boję czy jak to prześwitlą to nie będzie jakiegoś problemu bo wpisane będą zabawki i uranka . Macie z tym jakieś doświadczenia? Te rzeczy są super i na pewno bardzo potrzebne więc dobrze żeby doszły.

Idę kończyć, pa
Ja tylko folią obklejam,fakt że bardzo dokładnie ok 2 rolek na jedna paczkę,nie obszywam materiałem.
A co do materiałów opatrunkowych to Kasia mówiła że ta fundacja może nam to wysyłać na swój koszt....leki ,materiały opatrunkowe,środki higieniczne itp...
Więc chyba (wg mnie )szkoda płacić za wysyłkę tego ,tylko jeśli Kasia sie zgodzi to do Kasi a ona przez Fundacje.Chyba że ktos ma inny pomysł?
Wszystko inne wysyłamy a środki higieniczne itp przez fundację...
Nie prześwietlą,nie prześwietlą....chyba...by le nie było to w ilościach hurtowych...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ICeQ.jpg (37,8 KB, 11 załadowań)

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 01:00   #4292
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Na chwilę obecną nie sądzę, żeby były jakieś problemy co do wysłania paczek. Powtarzam jednak, że dopiero pierwszy raz byłam u nich jako wolontariusz, nie jestem jeszcze zadomowiona, dlatego nie mogę obiecać, że każda przesyłka zostanie sfinansowana. Kiedy paczka zostanie zorganizowana zawsze mogę się zapytać, czy Fundacja ją wyśle. Proszę jedynie o nie przesyłanie jednej paczki waty, czy podpasek do mnie ponieważ nie mam miejsca na przechowywanie produktów w domu.

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 01:50   #4293
nicki86
Zadomowienie

Ja niestety na chat dalej dostać sie nie mogę...

Wiem, że pewnie ta sprawa była poruszana tysiąc razy, ale ... co mozna napisać takiemu dziecku w pierwszym liście?? Na pewno kim jestesmy, czym sie zajmujemy, gdzie mieszkamy... ale co jeszcz? Wiem, że to zupełnie inna rzeczywistość niż ta którą my tu mamy i jakoś ciężko mi się ustosunkować. Piszę do pięcioletniej dziewczynki, choć wiem, że listem będzie zainteresowana reszta jej rodziny... pewnie macie już w tej kwestii doświaczenie więc czekam na Wasze rady
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 08:34   #4294
Marcin76
Przyczajenie

Witajcie. Chyba czas byście mnie poznali, ponieważ ja znam Was już od kilku miesięcy
A więc - jestem Marcin i wraz z żoną i córką mieszkam w Wlkp. Niedawano do naszej rodzinki dołączyła mała Juliet (zdjęcie widoczne w avatarze) ma 4 lata i nie ma to, tamto.... zakochaliśmy się w niej odrazu.A moja córka Natalka odrazu zrobiła paczke z zabawkami, ubraniami itp. Wszak teraz ma siostrę jak sama twierdzi
Odnośnie przelewów, listów, paczek itd...to nie ukrywam, że czuję sie troche jak dziecko we mgle więc, pewnie nieraz poproszę kogoś o pomoc
Cieszę się bardzo, że dołączyłem do grona tak wyjątkowych ludzi.
Pozdrawiam.
Marcin76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 09:15   #4295
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

Witaj Marcin76! Bardzo się cieszymy, że dołączyłeś do naszego grona .

Jeśli będziesz miał jakieś pytania, to zadawaj je śmiało, chętnie odpowiemy.

DlaCiebieJ - mogłabyś szczegółowiej opisać, jak ty właściwie tą paczkę pakujesz...? Jak to owijasz folią? Spożywczą? i na to jescze taśma do paczek...? I ty to wszystko na poczcie robisz...?
Stary 2008-03-09, 09:28   #4296
Schreck
Raczkowanie

GG do Schreck Send a message via Skype™ to Schreck

Witam w niedzielne przedpołudnie,

W tygodniu będę próbowac nawiązac kontakt ze Związkiem Polskich Kawalerów Maltańskich i zainteresowac ich naszą działalnością - także proszę trzymajcie kciuki.

Pozdrawiam
ZACZNIJ MYŚLEĆ SAMODZIELNIE
Schreck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 10:23   #4297
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez Marcin76 Pokaż wiadomość
Witajcie. Chyba czas byście mnie poznali, ponieważ ja znam Was już od kilku miesięcy
A więc - jestem Marcin i wraz z żoną i córką mieszkam w Wlkp. Niedawano do naszej rodzinki dołączyła mała Juliet (zdjęcie widoczne w avatarze) ma 4 lata i nie ma to, tamto.... zakochaliśmy się w niej odrazu.A moja córka Natalka odrazu zrobiła paczke z zabawkami, ubraniami itp. Wszak teraz ma siostrę jak sama twierdzi
Odnośnie przelewów, listów, paczek itd...to nie ukrywam, że czuję sie troche jak dziecko we mgle więc, pewnie nieraz poproszę kogoś o pomoc
Cieszę się bardzo, że dołączyłem do grona tak wyjątkowych ludzi.
Pozdrawiam.
witaj Marcin
my takze sie cieszymy że kolejny rodzic do nas dołączył.
Pewnie wiecej jest takich ukrytych czytajacych rodziców i tak naprawdę to chyba nie wszyscy zdają sobie sprawe z tego że na dzień dzisiejszy jest ponad 360 adopcyjnych rodziców i 100 oczekujących
gdyby choćby co 5 osoba tutaj pisała no to niezła gormadka.

Co do listu to piszcie tak aby dziecko zrozumiało, myslę że najlepiej wysyłać duzo fotografii, np. każdego członka rodziny, psa, kotka choomika , papugę, kwiatki w ogródku itp. starajmy sie jednak unikać fotografii wyposażenia mieszkania, duzo zabawek, rowerki itp. dziecku moze być żal że tego nie ma ...
i nie mozemy absolutnie dzieciom robić nadziei na opuszczenie kraju i zamieszkania z nami ...
rozumiecie

co do paczek to - wszystko w Zambii mozna kupic, fakt ze np. podpaski, cukier i olej są drozsze niz u nas ale trzeba dwa razy przemyśleć czy nie lepiej wysłać pieniadze w tutule wpisując co za nie kupić i komu.
Zapoznajcie sie dokładnie z cennikiem poczty polskiej.

Ja polecam wysyłanie ubranek i zabawek oraz ksiazeczek, pomocy dydaktycznych po dzieciach, nie kupować nowych i wysyłać bo wtedy to juz łaćznie z wysyłką bedzie 2 razy droższe niz w Zambii.

Rzeczy po dzieciach najlepiej wysyłać paczka ekonomiczną dojdzie po pół roku ale nie będzie kosztowała tyle co utrzymanie dziecka przez 2 lata - no tak ,takie są ceny priorytetów.
Priorytetem wysyłamy listy do 500 g - sporo tam sie zmieści wiataminek w proszku (vibowit) ozdób do włosków, kalkulator, zegarek, zdjęcia.

no to na tyle

Cytat:
Napisane przez Schreck Pokaż wiadomość
Witam w niedzielne przedpołudnie,

W tygodniu będę próbowac nawiązac kontakt ze Związkiem Polskich Kawalerów Maltańskich i zainteresowac ich naszą działalnością - także proszę trzymajcie kciuki.

Pozdrawiam
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-09, 10:25   #4298
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

witajcie

widzę, ze lista wspaniałych ludzi wydłuża sie to wspaniałe. gratuluje prześlicznych dzieciaczków

DlaCiebieJa czy nr konta wciaż taki sam? prześle jutro kaskę na opłaty

MAMA czy ja mogłabym dostać adres meila do siostry Marty?

my właśnie skonczylismy małą paczuszke priorytetem wyslemy do Teddyego no i kartki z życzeniami do Siostry i Pani Gertrudy Banda. mam nadzieję, ze dojdą na święta

nie pamiętam komu należy zgłaszać wpłate na party świąteczne dlatego wpiszę że 50zł poszło

pozdrawiam Madzia
Stary 2008-03-09, 11:04   #4299
AgulaP
Raczkowanie

GG do AgulaP

A ja bym bardzo prosiła o dodanie mi Natshy Kabaso 291a na piewszej stronie

Witam nową rodzinkę
Stary 2008-03-09, 13:34   #4300
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marcin76 Pokaż wiadomość
Witajcie. Chyba czas byście mnie poznali, ponieważ ja znam Was już od kilku miesięcy .
Witam nowego Tatę I wszystkich czytających Najwięcej jest ich wieczorami, chyba że to "nasi" tylko nie zalogowani
Dodany do listy

Cytat:
Napisane przez AgulaP Pokaż wiadomość
A ja bym bardzo prosiła o dodanie mi Natshy Kabaso 291a na piewszej stronie
Dodane
Jeśli jeszcze kogoś brakuje lub są jakieś błędy to dawać znać

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 14:09   #4301
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dodane
Mikrejsza- Cacious Lupenga i Esther Lupenga

witam nowego tatusia

Edytowane przez Mikrejsza
Czas edycji: 2008-03-09 o 14:48 Powód: literówka ;)
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-09, 14:33   #4302
AgulaP
Raczkowanie

GG do AgulaP

No to spróbuję wkleić zdjęcia paczki, kartki zrobionej dla S. Józefy i zdjęć dla moich dzieciaków. Na paczce jeszcze sznurek będzie oczywiście

Dzięki za błyskawiczną reakcję Seona

zdjęci pzu 2 i paczka 013.jpg

zdjęci pzu 2 i paczka 031.jpg

zdjęci pzu 2 i paczka 032.jpg

zdjęci pzu 2 i paczka 033.jpg

zdjęci pzu 2 i paczka 040.jpg
Stary 2008-03-09, 14:37   #4303
AgulaP
Raczkowanie

GG do AgulaP

ale się cieszę że już pojedzie do Dzieciaków !!!!
i reszta zdjęć : (chyba dobrze zapakowane, nie?)

Obraz skan.jpg

zdjęci pzu 2 i paczka 042.jpg

zdjęci pzu 2 i paczka 045.jpg
Stary 2008-03-09, 14:44   #4304
Mikrejsza
Rozeznanie

super zapakowane

Agula, to może w deklaracji dodaj "środki opatrunkowe" żeby nie było jakby co problemu?? bo te wszystkie rzeczy które Ci wysłałam można właściwie pod to podciągnąć

ps.hihi, dostałam cynk że MAMA może dostanie dziś zdjęcie mojej małej Esther także czekam

ps2. mukashana jest teraz w szpitalu?? czy już po leczeniu ??
ps3. Ula wysłałam Ci maila nt allegro-jakby nie doszedł to daj znać bo załącznik był spory i dłuuugo się wysyłało, także nie jestem pewna czy dojdzie
Stary 2008-03-09, 15:05   #4305
AgulaP
Raczkowanie

GG do AgulaP

Mikrejsza - dzięki, tak zrobię

teraz tylko obrazki muszę dokończyć na aukcję
Stary 2008-03-09, 16:06   #4306
tereska
Rozeznanie

Witam wszystkich.
Agula- jestem pod wrażeniem.....dobra robota!
Witam nowe Mamusie i nowych Tatusiów- mam nadzieje, że się tu zadomowicie.

Szukam rodziców dzieciaczków, które są rodzeństwem mojego dziecka:
nr 139- Joyce Mwanza i nr 143- Sophia Mwanza. Jeśli czytacie to forum, to proszę odezwijcie sie.....
Pozdrawiam

tereska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 16:08   #4307
gosiakk7
Rozeznanie

Witam wszystkich - "starych" i "nowych" rodziców.

Urlop...urlop...i po urlopie...niestety ale cóż - takie życie. Było cudnie! Dobrze że miałam jako-taki dostęp do netu to mogłam Was czytać na bieżąco, bo miałabym teraz problem

M@gd@len@ - wpłata na party wielkanocne dopisana do listy. Przypominam przy okazji, że jutro wieczorem dam MAMIE ostatecznie znać ile jest na koncie. Na chwilę obecną mamy 992,20 pln

MAMA- taka mała uwaga a propos konkursu na logo Arki Noego...tam nie ma informacji, że to chodzi o misję w Zambii. Owszem, jest nazwa miejscowości, ale nie sądzę żeby ktokolwiek patrzył na mapie gdzie jest Mpanshya. Poza tym ta nazwa pojawia się dopiero gdzieś w środku informacji, także na początku nie wiadomo o co chodzi. Nie ma też chyba żadnego linka do tego forum, a szkoda Da się to zmienić?
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 17:07   #4308
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

Mikrejsza - nie doszło.

AgulaP - ale fajna ta Twoja paczucha!!!
Stary 2008-03-09, 17:20   #4309
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość

M@gd@len@ - wpłata na party wielkanocne dopisana do listy. Przypominam przy okazji, że jutro wieczorem dam MAMIE ostatecznie znać ile jest na koncie. Na chwilę obecną mamy 992,20 pln
to dzieciaczki będą mieć party

Ula, a teraz?? zmniejszyłam załącznik

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-09, 19:28   #4310
nicki86
Zadomowienie

Ależ tu chaos... ale bardzo pozytywny widać że każdy się stara jak tylko może... muszę powiedzieć Wam, że to mi sie udziela
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 19:58   #4311
Asienka83
Zadomowienie

Cytat:
Dodane
Seonka jeśli mogę Cię prosić, to dodaj jeszcze naszą córeczkę Ma na imięIhenesa Zimba
Z góry bardzo dziękuję

Witam nowych rodziców

edit.
Ojej, teraz patrzę i już jest dodana Fajnie, dzięki
Stary 2008-03-09, 20:11   #4312
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

Mikrejsza - mam. dzięki

Kochani! Na allegro wystawiam dziś i jeszcze jutro ostatnie aukcje Świąteczne. Jest 15 nowych karteczek (ostatnia szansa) i będą jescze ozdoby od tereski.

Zajrzyjcie koniecznie!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1040361.JPG (80,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1040506.JPG (75,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1040508.JPG (60,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1040510.JPG (79,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1040513.JPG (79,5 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1040514.JPG (75,9 KB, 4 załadowań)
Stary 2008-03-09, 20:31   #4313
Marlenen
Raczkowanie

GG do Marlenen

Witam Nowych Rodziców!

Ja się kiedyś oferowałam, że porobie biżuterię na nasze aukcje Niestety problemy finansowe i z czasem nie bardzo mi na to pozwalają, ale jak tylko mi sie uda... to zrobię coś na nasze aukcje mam nadzieję, że to nastapi już niedługo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-09, 21:24   #4314
malacia
Przyczajenie

GG do malacia

DlaCiebieJ - prześlij mi proszę nr konta do opłaty za znaczki

Nieco milczący ze mnie rodzić - ale czytam forum na bieżąco
Jesteście super - znalazłam tyle informacji, że w sumie nie mam już nawet o co pytać

To może przy okazji dam się poznać trochę bliżej Mam na imię Ania, mieszkam w Kielcach.
Czytałam troszkę o budowie Arki - jeśli byłoby trzeba służę pomocą merytoryczną z zakresu budownictwa - na ile będę w stanie
malacia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 21:53   #4315
Schreck
Raczkowanie

GG do Schreck Send a message via Skype™ to Schreck

Witam tuż przed nocą i tygodniem pracy,

Malacia, Ahamar - wkrótce zasypię Was pytaniami na tematy budowlane - od fundamentów - po krycie dachów - wychodzi na to, że nie będę musiał dręczyc pytaniami ojca mojego kolegi na tematy budowlane...

Pozdrawiam i dobrej nocy
ZACZNIJ MYŚLEĆ SAMODZIELNIE
Schreck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 21:57   #4316
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Cytat:
nie wiem jak inni ale ja dla uproszczenia przyjęłam sobie stały kurs 3 zł-przez te wahania właśnie-tyle że ja robię wpłatę raz/rok więc nie chciałam potem tego komplikować . A jak troszeczkę więcej dla dzieciaczków pójdzie to Siostra dobrze to spożytkuje
Mikrejsza Ja po prostu wpłacam na dzieciaka 400 pln licząc po stareńkim kursie i to jest lepiej dla dzieciaka.Druga sprawa, że te 4 dzieciaki to jam na spółę z kilkonastoma rodzinami i składamy sie po dysze co miesiąc a jak się uzbiera 400 to wpłacam.
Cytat:
Napisane przez Dla ciebie J. Pokaż wiadomość
Jaki pomysł
A konto przesłane na PW
Dla ciebie J Ja wiem jaki, być może się kiedyś na ten temat tu wypowiadałem, nie pamiętam, ale jutro go zaczne realizować.

Przepraszam wszystkie panie za brak życzeń,(po prostu nie znalazłem już czasu by wejść na forum, choć szedłem spać po 24:00) ale ja Was codziennie szanuję, a moja żonka to dostaje co miesiąc kwiatka w kolejną rocznicę miesięczną naszego ślubu. Jesteście po prostu jak kwiaty na łące i doceniam wasz geniusz o którym mówił Jan Paweł II. Życzę więc Wam samych radości w życiu i by Was nikt nie zrywał z tej łąki i byście sobie nie brali męskich kłopotów na głowę, bo swoich macie sporo. Za bardzo nie słuchajcie feministek, ale o swoje się domagajcie

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 22:11   #4317
Markos
Raczkowanie

Witam wszystkich nowych rodziców (stałych - żeby nie powiedzieć starych - forumowiczów też) Wszystkim paniom składam spóźnione, ale naprawdę szczere życzenia
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ja niestety na chat dalej dostać sie nie mogę...
Spróbuj zainstalować ICeQ - szczegółowe informacje, jak to zrobić, zamieścił New Rock w poście nr.2967 str.99 wątku. Poniżej masz link do tego postu:
Cytat:
To ja poproszę o wpisanie imion i nazwisk "moich" dzieci:
Chiteu Mwanza i Steven Nyangu
Markos jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-09, 22:22   #4318
beautyb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Animator Pokaż wiadomość
Za bardzo nie słuchajcie feministek, ale o swoje się domagajcie
dziękujemy za wszystkie życzenia

tylko: w byciu feministką nie ma niczego złego. i nie ujmuje to nic naszej kobiecości, jak mniemam.
pozdrawiam
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 22:43   #4319
mukashana
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mukashana

Cytat:
ps2. mukashana jest teraz w szpitalu?? czy już po leczeniu ??
p

Mikrejsza jeszce mnie kurde nawet nie zaczeli leczyc. Tylko debatuja i robia wielkie oczy, i jeszce wbijaja mi grube igly i wysysaja krew

okazalo sie,ze to jednka preawdopodobnie nie jest ten robak tylko malaria. Jak nie urok to sraczka (sorry ). Jutro wracam do szpitala bo bylam na przepustce... ehhh.
Stary 2008-03-10, 00:09   #4320
beautyb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mukashana Pokaż wiadomość
Mikrejsza jeszce mnie kurde nawet nie zaczeli leczyc. Tylko debatuja i robia wielkie oczy, i jeszce wbijaja mi grube igly i wysysaja krew

okazalo sie,ze to jednka preawdopodobnie nie jest ten robak tylko malaria. Jak nie urok to sraczka (sorry ). Jutro wracam do szpitala bo bylam na przepustce... ehhh.
trzymaj się, kochana
i nie pozwól tam robić na sobie żadnych eksperymentów. mają cię wyleczyć!
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości