|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
![]() A konto przesłane na PW ![]() Cytat:
Mam nadzieję,ze niektórzy ograniczą swoje rozmowy do tematu,bo czasami ciężko się przebić z konkretnymi informacjami(znam z autopsji). Jeszcze raz popieram Cytat:
Jw,mówimy z Nortonem z doswiadczenia... A co do czatu przesyłam ustawienia które mają być jeśli ktoś ma ICeQ jeśli klikniemy w "Zaawansowane(ust.serwera ....)" Cytat:
Cytat:
A co do materiałów opatrunkowych to Kasia mówiła że ta fundacja może nam to wysyłać na swój koszt....leki ,materiały opatrunkowe,środki higieniczne itp... Więc chyba (wg mnie )szkoda płacić za wysyłkę tego ,tylko jeśli Kasia sie zgodzi to do Kasi a ona przez Fundacje.Chyba że ktos ma inny pomysł? Wszystko inne wysyłamy a środki higieniczne itp przez fundację... Nie prześwietlą,nie prześwietlą....chyba...by le nie było to w ilościach hurtowych... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Raczkowanie
|
Na chwilę obecną nie sądzę, żeby były jakieś problemy co do wysłania paczek. Powtarzam jednak, że dopiero pierwszy raz byłam u nich jako wolontariusz, nie jestem jeszcze zadomowiona, dlatego nie mogę obiecać, że każda przesyłka zostanie sfinansowana. Kiedy paczka zostanie zorganizowana zawsze mogę się zapytać, czy Fundacja ją wyśle. Proszę jedynie o nie przesyłanie jednej paczki waty, czy podpasek do mnie ponieważ nie mam miejsca na przechowywanie produktów w domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zadomowienie
|
Ja niestety na chat dalej dostać sie nie mogę...
Wiem, że pewnie ta sprawa była poruszana tysiąc razy, ale ... co mozna napisać takiemu dziecku w pierwszym liście?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Chyba czas byście mnie poznali, ponieważ ja znam Was już od kilku miesięcy
![]() A więc - jestem Marcin i wraz z żoną i córką mieszkam w Wlkp. Niedawano do naszej rodzinki dołączyła mała Juliet (zdjęcie widoczne w avatarze) ma 4 lata i nie ma to, tamto.... zakochaliśmy się w niej odrazu.A moja córka Natalka odrazu zrobiła paczke z zabawkami, ubraniami itp. Wszak teraz ma siostrę jak sama twierdzi ![]() Odnośnie przelewów, listów, paczek itd...to nie ukrywam, że czuję sie troche jak dziecko we mgle więc, pewnie nieraz poproszę kogoś o pomoc ![]() Cieszę się bardzo, że dołączyłem do grona tak wyjątkowych ludzi. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Rozeznanie
|
Witaj Marcin76! Bardzo się cieszymy, że dołączyłeś do naszego grona
![]() Jeśli będziesz miał jakieś pytania, to zadawaj je śmiało, chętnie odpowiemy. ![]() DlaCiebieJ - mogłabyś szczegółowiej opisać, jak ty właściwie tą paczkę pakujesz...? Jak to owijasz folią? Spożywczą? i na to jescze taśma do paczek...? I ty to wszystko na poczcie robisz...? ![]()
#4296 |
Raczkowanie
|
Witam w niedzielne przedpołudnie,
W tygodniu będę próbowac nawiązac kontakt ze Związkiem Polskich Kawalerów Maltańskich i zainteresowac ich naszą działalnością - także proszę trzymajcie kciuki. Pozdrawiam
![]() |
#4297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my takze sie cieszymy że kolejny rodzic do nas dołączył. Pewnie wiecej jest takich ukrytych czytajacych rodziców i tak naprawdę to chyba nie wszyscy zdają sobie sprawe z tego że na dzień dzisiejszy jest ponad 360 adopcyjnych rodziców i 100 oczekujących ![]() ![]() ![]() gdyby choćby co 5 osoba tutaj pisała no to niezła gormadka. Co do listu to piszcie tak aby dziecko zrozumiało, myslę że najlepiej wysyłać duzo fotografii, np. każdego członka rodziny, psa, kotka choomika , papugę, kwiatki w ogródku itp. starajmy sie jednak unikać fotografii wyposażenia mieszkania, duzo zabawek, rowerki itp. ![]() i nie mozemy absolutnie dzieciom robić nadziei na opuszczenie kraju i zamieszkania z nami ... rozumiecie co do paczek to - wszystko w Zambii mozna kupic, fakt ze np. podpaski, cukier i olej są drozsze niz u nas ![]() Zapoznajcie sie dokładnie z cennikiem poczty polskiej. Ja polecam wysyłanie ubranek i zabawek oraz ksiazeczek, pomocy dydaktycznych po dzieciach, nie kupować nowych i wysyłać bo wtedy to juz łaćznie z wysyłką bedzie 2 razy droższe niz w Zambii. Rzeczy po dzieciach najlepiej wysyłać paczka ekonomiczną ![]() Priorytetem wysyłamy listy do 500 g - sporo tam sie zmieści wiataminek w proszku (vibowit) ozdób do włosków, kalkulator, zegarek, zdjęcia. no to na tyle ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4298 |
Zadomowienie
|
witajcie
widzę, ze lista wspaniałych ludzi wydłuża sie to wspaniałe. gratuluje prześlicznych dzieciaczków ![]() DlaCiebieJa czy nr konta wciaż taki sam? prześle jutro kaskę na opłaty MAMA czy ja mogłabym dostać adres meila do siostry Marty? my właśnie skonczylismy małą paczuszke priorytetem wyslemy do Teddyego no i kartki z życzeniami do Siostry i Pani Gertrudy Banda. mam nadzieję, ze dojdą na święta nie pamiętam komu należy zgłaszać wpłate na party świąteczne dlatego wpiszę że 50zł poszło ![]() pozdrawiam Madzia
![]() |
#4299 |
Raczkowanie
|
A ja bym bardzo prosiła o dodanie mi Natshy Kabaso 291a na piewszej stronie
![]() Witam nową rodzinkę ![]() ![]()
#4300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dodany do listy ![]() Cytat:
![]() Jeśli jeszcze kogoś brakuje lub są jakieś błędy to dawać znać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Rozeznanie
|
Mikrejsza- Cacious Lupenga i Esther Lupenga
![]() witam nowego tatusia ![]() Edytowane przez Mikrejsza Czas edycji: 2008-03-09 o 14:48 Powód: literówka ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Raczkowanie
|
No to spróbuję wkleić zdjęcia paczki, kartki zrobionej dla S. Józefy i zdjęć dla moich dzieciaków. Na paczce jeszcze sznurek będzie oczywiście
![]() Dzięki za błyskawiczną reakcję Seona ![]() zdjęci pzu 2 i paczka 013.jpg zdjęci pzu 2 i paczka 031.jpg zdjęci pzu 2 i paczka 032.jpg zdjęci pzu 2 i paczka 033.jpg zdjęci pzu 2 i paczka 040.jpg
#4303 |
Raczkowanie
|
ale się cieszę że już pojedzie do Dzieciaków !!!!
![]() i reszta zdjęć : (chyba dobrze zapakowane, nie?) Obraz skan.jpg zdjęci pzu 2 i paczka 042.jpg zdjęci pzu 2 i paczka 045.jpg
#4304 |
Rozeznanie
|
super zapakowane
![]() Agula, to może w deklaracji dodaj "środki opatrunkowe" żeby nie było jakby co problemu?? bo te wszystkie rzeczy które Ci wysłałam można właściwie pod to podciągnąć ![]() ps.hihi, dostałam cynk że MAMA może dostanie dziś zdjęcie mojej małej Esther także czekam ![]() ps2. mukashana jest teraz w szpitalu?? czy już po leczeniu ?? ![]() ps3. Ula wysłałam Ci maila nt allegro-jakby nie doszedł to daj znać bo załącznik był spory i dłuuugo się wysyłało, także nie jestem pewna czy dojdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Raczkowanie
|
Mikrejsza - dzięki, tak zrobię
![]() teraz tylko obrazki muszę dokończyć na aukcję ![]()
#4306 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkich.
Agula- jestem pod wrażeniem.....dobra robota! Witam nowe Mamusie i nowych Tatusiów- mam nadzieje, że się tu zadomowicie. Szukam rodziców dzieciaczków, które są rodzeństwem mojego dziecka: nr 139- Joyce Mwanza i nr 143- Sophia Mwanza. Jeśli czytacie to forum, to proszę odezwijcie sie..... Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkich - "starych" i "nowych" rodziców.
Urlop...urlop...i po urlopie...niestety ![]() ![]() M@gd@len@ - wpłata na party wielkanocne dopisana do listy. Przypominam przy okazji, że jutro wieczorem dam MAMIE ostatecznie znać ile jest na koncie. Na chwilę obecną mamy 992,20 pln ![]() MAMA- taka mała uwaga a propos konkursu na logo Arki Noego...tam nie ma informacji, że to chodzi o misję w Zambii. Owszem, jest nazwa miejscowości, ale nie sądzę żeby ktokolwiek patrzył na mapie gdzie jest Mpanshya. Poza tym ta nazwa pojawia się dopiero gdzieś w środku informacji, także na początku nie wiadomo o co chodzi. Nie ma też chyba żadnego linka do tego forum, a szkoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Rozeznanie
|
Mikrejsza - nie doszło.
AgulaP - ale fajna ta Twoja paczucha!!! ![]()
#4309 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Zadomowienie
|
Ależ tu chaos... ale bardzo pozytywny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zadomowienie
|
Seonka jeśli mogę Cię prosić, to dodaj jeszcze naszą córeczkę
![]() ![]() Z góry bardzo dziękuję ![]() Witam nowych rodziców ![]() edit. Ojej, teraz patrzę i już jest dodana ![]() ![]()
#4312 |
Rozeznanie
|
Mikrejsza - mam. dzięki
![]() Kochani! Na allegro wystawiam dziś i jeszcze jutro ostatnie aukcje Świąteczne. Jest 15 nowych karteczek (ostatnia szansa) i będą jescze ozdoby od tereski. Zajrzyjcie koniecznie!!!
#4313 |
Raczkowanie
|
Witam Nowych Rodziców!
Ja się kiedyś oferowałam, że porobie biżuterię na nasze aukcje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4314 |
Przyczajenie
|
DlaCiebieJ - prześlij mi proszę nr konta do opłaty za znaczki
![]() Nieco milczący ze mnie rodzić - ale czytam forum na bieżąco ![]() Jesteście super - znalazłam tyle informacji, że w sumie nie mam już nawet o co pytać ![]() To może przy okazji dam się poznać trochę bliżej ![]() Czytałam troszkę o budowie Arki - jeśli byłoby trzeba służę pomocą merytoryczną z zakresu budownictwa - na ile będę w stanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Raczkowanie
|
Witam tuż przed nocą i tygodniem pracy,
Malacia, Ahamar - wkrótce zasypię Was pytaniami na tematy budowlane - od fundamentów - po krycie dachów - wychodzi na to, że nie będę musiał dręczyc pytaniami ojca mojego kolegi na tematy budowlane... Pozdrawiam i dobrej nocy
![]() |
#4316 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla ciebie J Ja wiem jaki, być może się kiedyś na ten temat tu wypowiadałem, nie pamiętam, ale jutro go zaczne realizować. Przepraszam wszystkie panie za brak życzeń,(po prostu nie znalazłem już czasu by wejść na forum, choć szedłem spać po 24:00) ale ja Was codziennie szanuję, a moja żonka to dostaje co miesiąc kwiatka w kolejną rocznicę miesięczną naszego ślubu. Jesteście po prostu jak kwiaty na łące i doceniam wasz geniusz o którym mówił Jan Paweł II. Życzę więc Wam samych radości w życiu i by Was nikt nie zrywał z tej łąki i byście sobie nie brali męskich kłopotów na głowę, bo swoich macie sporo. Za bardzo nie słuchajcie feministek, ale o swoje się domagajcie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4317 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich nowych rodziców
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spróbuj zainstalować ICeQ - szczegółowe informacje, jak to zrobić, zamieścił New Rock w poście nr.2967 str.99 wątku. Poniżej masz link do tego postu: Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II To ja poproszę o wpisanie imion i nazwisk "moich" dzieci: Chiteu Mwanza i Steven Nyangu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 |
Raczkowanie
|
dziękujemy za wszystkie życzenia
![]() tylko: w byciu feministką nie ma niczego złego. i nie ujmuje to nic naszej kobiecości, jak mniemam. pozdrawiam ![]()
#4319 |
Raczkowanie
|
Mikrejsza jeszce mnie kurde nawet nie zaczeli leczyc. Tylko debatuja i robia wielkie oczy, i jeszce wbijaja mi grube igly i wysysaja krew ![]() okazalo sie,ze to jednka preawdopodobnie nie jest ten robak tylko malaria. Jak nie urok to sraczka (sorry ![]()
#4320 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i nie pozwól tam robić na sobie żadnych eksperymentów. mają cię wyleczyć!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.