|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Folinka u mnie skurcze nadal , miałam jakieś pol h przerwy w ciągu dnia gdzie dalam rade zasnąć a tak to niedługo będzie 48h skurczy ...
Iwonka te skurcze są nieregularne i w czasie i sile ... Aczkolwiek tych lekkich juz nie mam wcale od wczorajszej wizyty na ip... Małą czuje cały aczkolwiek jeśli dziś w nocy się nie zrobią regularne albo nie odejda wody, to jutro się położe juz na szpital. A mój gin jest w szpitalu w którym nie chce rodzic dlatego takie zamieszanie ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka to u ciebie tez sie cos juz rozkreca
ale macie jeszcze kupe czasu, to twoja niepierwsza ciaza wiec pewnie wiesz o czym piszesz, ze masz jeszcze troche czasu ![]() Kaziowa, masz masakre szkoda ze nie ma jak ci pomoc ![]() U mnie nadal cisza, ciekawe co jutro bedzie na ktg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama nie wiem Wiadomo jest sporo podobieństw, ale też mówi się, że każda ciąża inna... Za pierwszym razem nie miałam takich akcji ze skurczami i wywoływali Maksa 10 dni po terminie Za drugim razem przedwczesne skurcze, potem mnóstwo fałszywych alarmów i poród 3 dni po terminie. Więc idąc tym tropem jak mi teraz znowu przyspieszy, to powinnam urodzić przed terminem ![]() A Ty dałaś dziś czadu z tymi schodami Cóż, możesz być przynajmniej pewna tego, że maksymalnie za kilka dni już zobaczysz Julka! ![]() Samych dobrych wieści na jutrzejszych wizytach i ktg dla wszystkich!
|
|
#4654 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy mi sie wody nie Sącza. Mam te paski, wyszedl mi nr 8, miedzy zielonym a niebieskim kolorem. Zastanawiam sie czy jechac i to sprawdzić czy lepiej polozyc sie spac i sie porzadnie wyspac. Troszke szybko bo do tp mam jeszcze 12 dni.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, co oznacza nr 8, bo nigdy tego nie używałam.
Wyśpij się albo zadzwoń do szpitala, u mnie i tak zawsze trzeba dzwonić przed przyjazdem... Położne pewnie będą wiedzieć lepiej, jak z tymi paskami. Ale wiesz z drugiej strony, jak tu podchodzą do odejścia wód...
|
#4657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#4658 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky, to moga byc wody, bo mocz ma odczyn lekko kwasny, a 7 to juz neutralny. Jesli zasadowy to to siuski na pewno nie sa. No i jeszcze fakt ze na lezaco bardziej leca...
jak dla mnie wszystko wskazuje na wodyWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak po cichu ci zazdroszcze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4662 | |||||
|
Zadomowienie
|
Wygrzebuję zaległości...
itstoo, Ty chyba pytałaś o kolki... Jak tam sytuacja u Was na froncie? ![]() Moja rada jest taka, żeby próbować wszystkiego aż znajdziemy sposób, który pomoże naszemu dziecku. Każdemu dziecku co innego pomaga Po pierwsze którykolwiek lek z simetikonem (Bobotic/Espuminan/Sab Simplex... Niektórzy twierdzą, że cudowna skuteczność SS opiera się tylko na większym dawkowaniu...), jak to nie pomaga to niektórzy próbują Biogaię (dobre bakterie przewodu pokarmowego) lub Delicol (enzym laktaza, żeby brzuszek łatwiej strawił laktozę). Do tego moc różnych sposobów jest w necie - masaże, robienie rowerka nóżkami dziecka, itd. U nas na początku pomagało tylko ciągłe noszenie "na tygryska" czyli na brzuchu, a potem Delicol zdziałał cuda!Cytat:
![]() Cytat:
Ale skoro cały tekst jest dobry, a środek ten zdaje się nie ma skutków ubocznych, to można przeżyć tą reklamę... ![]() Cytat:
Kurka, co gorsze nawet nie pamiętam za dobrze, wydaje mi się, że prosto do buźki czy samo na łyżeczce podawałam. Z mlekiem też jak najbardziej może być tak jak piszesz Tyle że właśnie potem najlepiej zapchać dzioba natychmiast piersią, bo daje to to rybami nieprzeciętnie... ![]() Cytat:
![]() Ja jedno moje dziecko kąpałam codziennie, drugie co drugi dzień - żyją obydwaj ![]() Cytat:
Takie różnice po 2 dni w tą czy w tamtą to nic. W praktyce w szpitalach kierują się standardowo terminem z om wpisanym zwykle do książeczki
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-12-12 o 02:08 |
|||||
|
|
|
#4663 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie to po porodzie wiesz co mnie ucieszyło ?? To że mój pęcherz zrobił się normalnych rozmiarów. Juz nie musiałam biegać co chwile siku. Co za ulga! A tak to.. hm... dziecka bałam się dotknąć żeby krzywdy nie zrobić. No i sytuacja z karmieniem. Także niech Julek sobie odpoczywa i ty matka tez , bo jak już go będziesz trzymać pod pachą przy cycku o 4 rano to wspomnisz jak było ekstra mu w brzuszku . Piękne i pomysłowe ! Cytat:
Cytat:
Nie ma co płakać Muffinka. Będzie dobrze. Musi posiedzieć na obserwacji w inkubatorze bo nikt nie wypuści młodego bez sprawdzenia czy wszystko ok. Lepiej ze w szpitalu działają niż miałoby coś w domu byc. Nie denerwuj się bo dziecku się udziela. Tez pamiętam jak dowiedziałam się o tym serduszku u Alicji. Bardzo się denerwowalam ale nie pokazałam tego nawet tztowi bo po co go stresować. O "wadzie " Alicji powiedziałam tylko siostrze i wam. Nie chce żeby co chwile wszyscy mnie wypytywali o to serduszko bo po co mam wciąż o tym myśleć. Wierzę że będzie oki i takie mam nastawiene. Tego samego Tobie życzę :-* Trzymam kciuki i oczywiście gratuluję :-* pięknie jest mieć dziecko co ?? :-D A laktator ja mam canpola. Nowy u nas w sklepie za 220. Na allegro 170. Ładnie ściąga ( bez różnicy wg mnie między madelą szpitalna a tym właśnie ) , cena dobra, łatwo na olx dorwać jak ktoś chce zaoszczędzić ( ja kupiłam za 130zl używany 2 tygodnie ). I pasują do niego butelki canpol oraz avent szerokie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:03 ---------- Velvet lepiej urodz po nowym roku a nie w starym. Bo wtedy będziesz miała za darmo pneumokoki (będą już obowiązkowe w kalendarzu szczepień dzieci urodzonych po nowym roku-1200zl zostanie wam w kieszeni!!) Także zaciskaj nóżki Ps. No i będziesz mogła się obeżrec smakołyków na sylwestra. He he golonka i te sprawy👌👌 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4664 |
|
Zadomowienie
|
Nic mnie nie boli a spac mi sie nie chce
az dziwnie tak
|
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdro z Marcelem na rekach od 1 w nocy ✌.
Marcel mysli: Cały dzień spalem żeby nabrać sił, żeby się mamie w nocy nie nudziło, a ona sie złości ze chce spac😂 Kocham cie synku ❤ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Itso
co jak co ale widzisz synek Ci uatrakcyjnia noce ![]() Lucky daj znac co z Wami ![]() Ja Wam powiem ze czuje sie dziwnie.. Mam takie przeczucie ze to bedzie na dniach. Wczoraj w wc poczulam ze cos mi wypada.. Byl to przezroczysty glutek na wodzie zwinął się w kształt krewetki. Bez kewi itp ale to musial być zalążek czopa tak mi się przynajmniej wydaje.. 2 razy wieczorem poczułam takie mrowienie w plecach dziwne uczucie ale po chwili przechodzilo. No i od wieczora boli mnie podbrzusze nie wiem czy to okresowo bo ja okresy mialam bezbolesne i cieżko mi teraz to stwierdzić ... Ale jest to taki ból ciągły o tej samem mocy tzn cały czas czuje te podbrzusze.. Przed drugą obudzilam sie z brzuchem twardym jak kamien, teraz o 5 znowu. Jak szlam teraz do toalety to czuje ze mala jest nizej. Tak wiec mam przeczucie że u mnie to naprawde na dniach zobaczymy czy się sprawdzi..
❤ Marcelinka ❤ Edytowane przez xjustyniaaax Czas edycji: 2016-12-12 o 05:43 |
|
|
|
#4667 |
|
Zadomowienie
|
Lucky daj znać co u Ciebie!
Itso i Marcel - siemka 👋 Justyna jak dodo zobavzy z rana ze chcesz kolejkę minąć to się fochnie 😂 Ja ciągle skurczowo, ale od 12 miałam w miarę regularne 10-13 minut i w tym czasie spalam. Nabrały siły i dłuższe były ale kolo 4 się znów rozregulowaly i teraz są czasem 5,7 albo prawie 20 minut ... Nie urodze w tym roku chyba 😩😩😩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
E bez takich jaj, niech kazda czeka na swoja kolej, a nie mie sie tu rozpychac
Ide jesc owsianke.
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Boszz co za noc, mam wrazenie ze moj brzuch zrobil sie ciezszy od wczoraj, nie umiem przekrecic sie na drugi bok :/ do tego w nocy przy obrocie wieloryba cos mi pstrykneko w bozenie juz myslalam ze jakies wody odejda czy cos ale nic sie nue zadzialo. Malenka daje Ci czas do 22.12 na ewakuacje a jak cos sie nie podoba z tym terminem to siedz do nowego roku ...
|
|
|
|
#4670 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chce Julka przy sobie a nie w sobie 😩 Cytat:
Cytat:
Nic wiecej nie jestem w stanie napisac Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spalam dzisiaj 5 godzin tylko. Cos glowa mnie boli. Mam nadzieje ze nie bierze mnie przeziebienie 😩 Po poludniu jade na ktg i coekawa jestem dalszego planu dzialania, czy dostane juz skierowanie jakies? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4672 |
|
Zadomowienie
|
Justyna no termin z om masz ns srode a to pełnia
więc jak najbardziej wskazane zeby cos zaczelo sie dziac cos czuje ze w tym tygodniu pojawi sie kilka nowych wizazowych dzieciaczkow![]() Ja to na ten tydzoen nie liczę,bardziej realny wydaje mi sie następny i to przed samymi swietami az dzis zapytam gina ile bedzie mnie po twrminie trzymal jak nic nie bedzie sie dziac, oczywiscie jak nie zapomnę bo u mnie to standard![]() ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- I teraz bym pospala, a tu trzeba wstawac i jedzieny z mezem do szpitala, musi zrobic sobie oezeswietlenie kregoslupa, potem zachaczymy o ryneczek, na chwilke do domku, i potem ginek a mi sie chce spac!! Kazik ty z tymi skurczami to naprawde, ja juz bym chyba zwariowala i byla u swojego gina na oddziale ale tez mysle ze.on by tak nie trzymal mnie z takimi skurczami w domu. |
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
6
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw sie wywolaniem ja rano zglosilam sie na oddzial a o 23:55 mialam dziecko po drugiej stronie brzucha
|
|
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
boje sie tej oxy, podobno boli bardziej niz porod sam od siebie
![]() i boje sie jeszcze dodatkowo, że pomimo podania oxy skonczy sie na cc ![]() i chyba odwołam wigilie u nas, bo nawet jesli urodzilabym dzis* to w domu bylabym 14-15 grudnia, a chcialabym miec troche czasu na dojscie do siebie i nie bedzie mi sie chcialo oprzatac gosci. ciekawe jak zareaguje na to tesciowa, ktora sobie nie wyobraza swiat bez synusia :/ ale ja z nowonarodzonym dzieckiem nie chce przyjmować tłumów na raz w domu *ale dziś to już na pewno nie urodzę Edytowane przez papaPapaya Czas edycji: 2016-12-12 o 07:09 |
|
|
|
#4676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja tak jak papaya wolalabym żeby samo się rozkrecilo ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4678 |
|
Zadomowienie
|
Papaya ja byłam pewna ze my z terminem na 6.12 to w prawie 20 dni zdazymy sie ogarnąć do świat a tu będzie ciężko ...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niegrzeczne te nasze dzieci
|
|
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wigili... Nie planuj jej nawet.zobacz jak malo udzielaja sie mamusie ktore juz urodzily. A jak tesciowa bardzo chce z synem spedzic wigilie to moze niech ona sie zorganizuje i Was zaprosic. Na pewno latwiej bedzie isc do niej na dwie godzinki niz goscic kogos u siebie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

ale macie jeszcze kupe czasu, to twoja niepierwsza ciaza wiec pewnie wiesz o czym piszesz, ze masz jeszcze troche czasu 
szkoda ze nie ma jak ci pomoc 
Sama nie wiem
Za drugim razem przedwczesne skurcze, potem mnóstwo fałszywych alarmów i poród 3 dni po terminie. Więc idąc tym tropem jak mi teraz znowu przyspieszy, to powinnam urodzić przed terminem
Cóż, możesz być przynajmniej pewna tego, że maksymalnie za kilka dni już zobaczysz Julka!

jak dla mnie wszystko wskazuje na wody

Po pierwsze którykolwiek lek z simetikonem (Bobotic/Espuminan/Sab Simplex... Niektórzy twierdzą, że cudowna skuteczność SS opiera się tylko na większym dawkowaniu...), jak to nie pomaga to niektórzy próbują Biogaię (dobre bakterie przewodu pokarmowego) lub Delicol (enzym laktaza, żeby brzuszek łatwiej strawił laktozę). Do tego moc różnych sposobów jest w necie - masaże, robienie rowerka nóżkami dziecka, itd. U nas na początku pomagało tylko ciągłe noszenie "na tygryska" czyli na brzuchu, a potem Delicol zdziałał cuda!
Ale skoro cały tekst jest dobry, a środek ten zdaje się nie ma skutków ubocznych, to można przeżyć tą reklamę...
Według reguły neo 26.12 a według USG 22, co się w sumie pokrywa z owulacją. A jak nie urodzę to mam się zgłosić w Sylwestra. Jak żyć
? Mam nadzieję, że urodzę bez niczyjej pomocy jakoś do 20
Takie różnice po 2 dni w tą czy w tamtą to nic. W praktyce w szpitalach kierują się standardowo terminem z om wpisanym zwykle do książeczki