Czerwcowe mamusie 2017 cz.II - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-13, 09:24   #1651
vanessa1781
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Dziekuje ale link mi nie dziala, nie wiem czemu.

Gratuluje udanych wizyt! Ciekawe czy w przyszlym tygodniu moj uparciuszek pokaze mi kim jest, taki prezent dla mamusi na swieta

Oczywiscie wstalam z bolem glowy ;/ Obejrzalam relacje mamyginekolog, mowila ciekawe rzeczy. Warto obejrzec. Mowila m.in. o paracetamolu i dlaczego lepiej go wziac niz meczyc sie z bolem glowy.

U mnie sloneczko swieci ale jest przymrozek.
U mnie też mróz -8. Czekam aż trochę spadnie żeby pójść z córką choć na 10 minutowy spacer.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kalina198 Pokaż wiadomość
Gratuluje wiadomosci. Bardzo szybko potwierdzona plec! 😍super.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Ale namieszalam.
To znak, ze trzeba isc spac.
Wiola, Vela albo ma kiepski dzien (wiem cos o takich) albo odpoczywa, albo odsypia. Albo sie obrazila😜

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

A i wiecie, ze spanie na lewym boku to mit. Ciesze sie, bo mnie to stresowalo... a teraz totalny luz.
Sama szerzylam takie teksty ale od dzis juz ciiii...

Jeśli chodzi o ten lewy bok. Jedna położna kazala leżeć tylko na lewym, inna mówiła żeby się przekrecacprzekrecac bo dziecko się ułoży w lewej części macicy (Nie wiem jak skoro później dziecko juz zajmuje cała macice) w każdym bądź razie ja leżąc plackiem 20 tygodni nie dałabym rady leżeć cały czas na lewym boku. Leżałam i na plecach i na prawym, jak mi się chciało. Mi nic się nie działo, nie miałam omdlen itp i dziecko też zdrowe.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 09:36   #1652
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
U mnie też mróz -8. Czekam aż trochę spadnie żeby pójść z córką choć na 10 minutowy spacer.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Jeśli chodzi o ten lewy bok. Jedna położna kazala leżeć tylko na lewym, inna mówiła żeby się przekrecacprzekrecac bo dziecko się ułoży w lewej części macicy (Nie wiem jak skoro później dziecko juz zajmuje cała macice) w każdym bądź razie ja leżąc plackiem 20 tygodni nie dałabym rady leżeć cały czas na lewym boku. Leżałam i na plecach i na prawym, jak mi się chciało. Mi nic się nie działo, nie miałam omdlen itp i dziecko też zdrowe.
Dlatego warto posluchac mameginekolog.

kalina198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 09:43   #1653
Kasiulka07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Danarie Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki !😊

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

To świetne informacje!😊

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Dziś kolejna ciężka noc tym razem ja nie kaszlalam za dużo ale za to córeczka się budziła płakała i też kaszlala. Zastanawiam się czy leki i antybiotyk nie powoduje u niej boli brzuszka itp dziś ją poobswrwuje. Niedługo przyjedzie moja mama żeby nam pomóc jestem tak chora z córą że nie jestem w stanie nawet się nią zająć oby tylko nam to przyszło. O 14 mam wizyte u swojej gin i usg zobaczymy co powie na mój stan zdrowia. Dodam że mam jeszcze przepukline pepkową która mocno mnie boli od tego kaszlu w 1 ciąży nie była dużym problemem i rodziłam naturalnie a tu mam wątpliwości bo ciągły kaszel i kichanie w niczym nie pomaga.
Trzymam kciuki żeby Wam szybko przeszło to choróbsko no i za usg żeby wszystko było dobrze!

U mnie też dziś słonecznie ale mroźno!

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 09:51   #1654
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to SzczerbataZuzia

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Wpieprzam smalec Mąż wczoraj przywiózł z Zakopca

Dzień upłynął mi pod hasłem: "rzygania ciąg dalszy"...
Dodatkowo rano byłam w pracy, później miałam wizytę u endokrynologa i niestety dobrych wieści nie usłyszałam
Ale to napiszę Wam jutro bo choć spać mi się nie chce, to mam mega mdłości i ciężko się pisze, mieni się w oczach wszystko.

Dziękuje Wiolka i Kalina za pamięć i troskę

I wszystkim dziewczynom gratuluję udanych wizyt Cudownie czytać takie informacje
Veluś ale mi Ciebie szkoda, ze się tak męczysz

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Hej. Ja od rana mam lenia. Zaraz muszę wepchać tyłek do wanny. Wybrałabym się do ciucha, ale nie wiem, czy będę mieć wenę. Popołudniu mam genetyczne.
Trzymam kciuki i proszę o relację z badań

Cytat:
Napisane przez Kasiulka07 Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Trochę mnie tutaj nie było, podczytywałam Was jak tylko mogłam ale jakoś weny do pisania nie miałam no i jeszcze miałam parę spraw na głowie.
Wczoraj miałam genetyczne i jak narazie wszystko dobrze trochę to u mnie trwało bo moje dziecko akurat ucieło sobie drzemkę podczas badania i nie chciało się dobrze pokazać płci jeszcze nie poznałam ale nawet nie liczyłam na to

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

No i gratuluję również udanych wizyt

Super, że dzidzia zdrowa

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
W sumie smalec to taki dżem ze świni
W sumie racja

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

A myśmy dzisiaj byli w laboratorium i malutki i ja.
Malutki nie płakał - dzielnego mam synka.
Ja chciałam płakać, ale głupio mi było przed Kacperkiem

A tak na poważnie, to mnie serce boli jak nie mogę zjeść śniadamia zaraz po otwarciu oczu

MOJA WIELKA MIŁOŚĆ, MOJE SPEŁNIONE MARZENIE
KACPEREK 20.10.2015 godz. 13.42, 3290g, 53cm

Będzie druga dzidzia - czerwiec 2017

SzczerbataZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 10:01   #1655
pannaanna_87
Zakorzenienie

Witam mamuski dostalam wyniki z prenatalnych i wszystko ok. Jeszcze czekam na papa ja wzielam dwa apapy wczoraj bo nie wytrzymalam..musze polubic w koncu ta mameginekolog.
Mnie boli gardlo..lekarz polecil tylko jakies cukierki szalwiowe ..ja musze posprzatac..chcialabym tez zrobic porzadki w szafie..oj chcialabym..jakies chętne??
Mam nadzieje ze 2stycznia poznam plec.. Bedzie prawie 16 tydz
Trzymam kciuki za kolejne dobre wiesci ..

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 10:13   #1656
kacperkova
Zadomowienie

Głowa mi pęka

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 10:14   #1657
maajjaa88
Zadomowienie

Kolejne dobre wiesci z ran

Mam pytanie, jutro chce zaniesc mocz do badania, czuje ze cos jest nie tak dlatego zrobie badanie. Tylko zawsze mowia ze ma byc po nocy, ale jak mam oddac po nocy skoro do lazienki czasem i 5 razy musze wstawac? Zazwyczaj musze isc o 23, 1, 4 i 7 rano no i pozniej ok 8 jak wstaje. Jak to zrobic? Teraz w nocy bylam w szoku bo wstalam tylko po 23 i po 4 rano wiec dla mnie wielki sukces.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-13, 10:20   #1658
kalina198
Zadomowienie

Cytat:

Mam pytanie, jutro chce zaniesc mocz do badania, czuje ze cos jest nie tak dlatego zrobie badanie. Tylko zawsze mowia ze ma byc po nocy, ale jak mam oddac po nocy skoro do lazienki czasem i 5 razy musze wstawac? Zazwyczaj musze isc o 23, 1, 4 i 7 rano no i pozniej ok 8 jak wstaje. Jak to zrobic? Teraz w nocy bylam w szoku bo wstalam tylko po 23 i po 4 rano wiec dla mnie wielki sukces.
Mozesz wstawic do lodowki mocz na nie wiecej niz 4 godziny, moze mniej... ale ja zrobilam tak, ze jak wstalam w nocy, to sie napilam, zeby miec czym nasiusiac rano. Jak cos ma tam byc w tym moczu to bedzie.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Witam mamuski dostalam wyniki z prenatalnych i wszystko ok. Jeszcze czekam na papa ja wzielam dwa apapy wczoraj bo nie wytrzymalam..musze polubic w koncu ta mameginekolog.
Mnie boli gardlo..lekarz polecil tylko jakies cukierki szalwiowe ..ja musze posprzatac..chcialabym tez zrobic porzadki w szafie..oj chcialabym..jakies chętne??
Mam nadzieje ze 2stycznia poznam plec.. Bedzie prawie 16 tydz
Trzymam kciuki za kolejne dobre wiesci ..

U mnie szafy tez sie prosza o porzadki. Moze do nowego roku dam rade🙈🙉🙊.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Piekne, krotkie, mleczne paznokcie gotowe. Prawie jak naturalne😂
A teraz czas cos zjesc. Chyba pasztet... tylko szkoda, ze ogorki sie skonczyly od tesciowej.

Stary 2016-12-13, 10:27   #1659
pannaanna_87
Zakorzenienie

U mnie na sniadanie standard platki z mlekiem

Stary 2016-12-13, 10:28   #1660
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
U mnie na sniadanie standard platki z mlekiem

U mnie byly wczoraj na kolacje😊.
Znalazlam ogory i jestem w 7 niebie.

Stary 2016-12-13, 10:30   #1661
pannaanna_87
Zakorzenienie

Ja wczoraj na kolacje zapiekanka w nowym lokalu w miescie z elektrowniami hehehe. 45 cm mniaaaaam

Stary 2016-12-13, 10:32   #1662
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
Ja wczoraj na kolacje zapiekanka w nowym lokalu w miescie z elektrowniami hehehe. 45 cm mniaaaaam

Oooo... ja to musze odwiedzic to ino wino i ta grecka knajpke. Ale mi smaki robisz. Czekam na wolne z mezem...
I jak zapiekanki?

Stary 2016-12-13, 10:40   #1663
pannaanna_87
Zakorzenienie

Fajne..pelno ludzi..knajpka nowa nazywa się z ogorem czy bez smaczne a dawno mialam ochote na zapiekanke ino wino polecam lunch.. 25 zl przystawka danie i deser do 17 od pon do piatku..jedno jest na rynku drugie na kosciuszki..menu lunchowe podaja na swoich fbookach i zmieniane co tydzien. Tylko to mniejsze porcje podane w nowoczesny sposob ale mega pysznee.wyższy lewel
Ja dzis na obiad planuje makaron z warzywami po chinsku... albo faszerowany baklazan kasza w sosie pomidorowym

Stary 2016-12-13, 10:44   #1664
ewelinka2311
Wtajemniczenie

ja się pytam gdzie jest ten legendarny power po pierwszym trymestrze o którym tyle słyszałam ?! :p

tyle mam do zrobienia takich pierdołowatych rzeczy a nie mogę się za nic zabrać
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 10:47   #1665
pannaanna_87
Zakorzenienie

Ja tez czekam na ten power jeszcze kilka dni i ponoc drugi trymestrmoze wtedy posprzatam w szafie

Stary 2016-12-13, 10:53   #1666
Danarie
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuje ale link mi nie dziala, nie wiem czemu.

Gratuluje udanych wizyt! Ciekawe czy w przyszlym tygodniu moj uparciuszek pokaze mi kim jest, taki prezent dla mamusi na swieta

Oczywiscie wstalam z bolem glowy ;/ Obejrzalam relacje mamyginekolog, mowila ciekawe rzeczy. Warto obejrzec. Mowila m.in. o paracetamolu i dlaczego lepiej go wziac niz meczyc sie z bolem glowy.

U mnie sloneczko swieci ale jest przymrozek.
Faktycznie nie działa to może to podobny ranking 😊 http://m.filmweb.pl/film/Kevin+sam+w...cznych,1198351

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kalina198 Pokaż wiadomość
Masakra jakas was dopadla. Nie przesadz z lekami rozrzedzajacymi wydzieline u dziecka. Z doswiadczenia mojej pediatry wynika, ze nie ma po jakims czasie wydzieliny chorobowej (jest taka, ktorej sie nie leczy, bo to sluz naprodukowany na zapas) w oskrzelach i dziecko dalej kaszle i moze kaszlec przez 3 miesiace do czasu kolejnej infekcji i tak caly rok. Mam tylko na mysli, ze moze teraz twoja corka (corka prawda?) potrzebuje regeneracji i odpoczynku, bo leki wykanczaja. Sa pomocne ale moga zaszkodzic. Niech ja lekarka dobrze oslucha, na kaszel w nocy dobry jest sinecod w kroplach. U nas pomagalo bardzo. Bo to nie kaszel z krtani? Jesli taki szczekajacy, to spacer na mrozie pomoze.
Trzymaj sie. Dobrze, ze bedziesz miec pomoc.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Ja dzis mialam okropna noc... nic prawie nie spalam. A tyle planow na dzis zrobilam. Chcialam machnac sobie hybrydy, zrobic ozdoby do przedzkola na kiermasz - do przyniesienia na dzis, chcialam zagniesc kruche ciasto na coasteczka, ogarnac chate i chyba nic wiecej, bo zakupy juz mam zrobione. Oby choc 2 punkty zostaly zrealizowane do czasu kiedy odbiore karateke.

Może masz rację 3 tyg brała mucosolvan do inhalacji a wcale wydzieliny nie miała plus inne leki co zalecił lekarz. Teraz niestety już jest zapalenie płuc i antybiotyk i jedynie do inhalacji berodual. Dziś 5 dzień szału nie ma z poprawa kaszlu u córeczki kontrolę będzie mieć zobaczymy co powiedzą. Co do mnie póki co nie ma antybiotyku ale jakaś tam lekka poprawę czuje chyba wygrzewanie robi swoje
Danarie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 10:53   #1667
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewelinka to na kiedy masz termin że już końcówka 16? U mnie początek 15,1 a termin mam na 01.06

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

A jakie probiotyki możesz polecić?chciałam wziąć enterol jak mąż przywlokl jelitowke ale na ulotce info że nie wskazane dla kobiet w ciąży.
Wiesz co, aż siadłam z kalendarzem i policzyłam te tygodnie bo już sama zwątpiłam w to w którym jestem i czy czegoś nie pokrochmaliłam. I jak wół mi wyszło, że 1 czerwca kończę 40 tydzień wg dnia ostatniej miesiączki
to ja już nie wiem czemu nam tak różnie wychodzi :p
Stary 2016-12-13, 10:53   #1668
maajjaa88
Zadomowienie

Cytat:
Faktycznie nie działa to może to podobny ranking 😊 http://m.filmweb.pl/film/Kevin+sam+w...cznych,1198351
Ten juz dziala ale na watku swiatecznym jest wypisane chyba ze 150 filmow siatecznych, takze na pewno cos wybiore
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 11:02   #1669
Danarie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka07 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki żeby Wam szybko przeszło to choróbsko no i za usg żeby wszystko było dobrze!

U mnie też dziś słonecznie ale mroźno!

Dziękuję 😙

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:

Też biegalam do wc teraz już mniej z tego co się orientuję to mocz do pobrania przynajmniej po 4-5h przerwie oddaj. Nie pij też dużo w nocy może tak często nie będziesz potrzebowała siusiu no i częste picie rozrzedza mocz i może zakłócić wynik badania.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
ja się pytam gdzie jest ten legendarny power po pierwszym trymestrze o którym tyle słyszałam ?!

tyle mam do zrobienia takich pierdołowatych rzeczy a nie mogę się za nic zabrać
Ja miałabym power czuje ze gdyby nie choroba to wreszcie bym odżyła bo mdłości i zmęczenie minęły
Stary 2016-12-13, 11:03   #1670
daiquiricubano
Zadomowienie

Hej, dziewczyny! Ja po 3 dniach przerwy znowu biegam do kibelka 😣 a myślałam, że już się skończyło 😯 no i pogoda ładna, a mi głowa chce eksplodowac 😣

Gratuluję wszystkich wizyt wczorajszych i trzymam kciuki za dzisiejsze 😙 dajcie szybciutko znać, jak poszło 😊

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-13, 11:05   #1671
Danarie
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz co, aż siadłam z kalendarzem i policzyłam te tygodnie bo już sama zwątpiłam w to w którym jestem i czy czegoś nie pokrochmaliłam. I jak wół mi wyszło, że 1 czerwca kończę 40 tydzień wg dnia ostatniej miesiączki
to ja już nie wiem czemu nam tak różnie wychodzi :p
A liczysz skończone tyg czy zaczęte? Ja mam dziś 15,2 tc a Om miałam 29.08

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Ten juz dziala ale na watku swiatecznym jest wypisane chyba ze 150 filmow siatecznych, takze na pewno cos wybiore
Super i dzięki Tobie ja też coś wybiorę na święta 😄
Stary 2016-12-13, 11:08   #1672
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Może masz rację 3 tyg brała mucosolvan do inhalacji a wcale wydzieliny nie miała plus inne leki co zalecił lekarz. Teraz niestety już jest zapalenie płuc i antybiotyk i jedynie do inhalacji berodual. Dziś 5 dzień szału nie ma z poprawa kaszlu u córeczki kontrolę będzie mieć zobaczymy co powiedzą. Co do mnie póki co nie ma antybiotyku ale jakaś tam lekka poprawę czuje chyba wygrzewanie robi swoje
Moja jak miała w zeszłym roku to zapalenie płuc to tak na prawdę dopiero przy jakimś 15 zastrzyku widzialysmy ż pielęgniarką poprawę a kaszlała później jeszcze z dobre 2 tygodnie.

My wróciliśmy ze spacerku. Z tym moim szatanem to nie spacery w ciąży uciekala mi co chwilę. Specjalnie wózka nie brałam tylko chciałam żeby sama pochodziła i się zmęczyła. Padła po spacerze w 5 minut i śpi jak aniołek A ja taka sama padnięta.
Stary 2016-12-13, 11:12   #1673
Danarie
Raczkowanie

Cytat:
Moja jak miała w zeszłym roku to zapalenie płuc to tak na prawdę dopiero przy jakimś 15 zastrzyku widzialysmy ż pielęgniarką poprawę a kaszlała później jeszcze z dobre 2 tygodnie.

My wróciliśmy ze spacerku. Z tym moim szatanem to nie spacery w ciąży uciekala mi co chwilę. Specjalnie wózka nie brałam tylko chciałam żeby sama pochodziła i się zmęczyła. Padła po spacerze w 5 minut i śpi jak aniołek A ja taka sama padnięta.
To pozostaje się uzbroić w cierpliwość tyle tyg kaszel i chyba tak łatwo nie ma co liczyć że sam odejdzie.

Zazdroszczę spaceru my to od dawna na spacerze nie byłyśmy. A teraz to już ogóle 😣
Stary 2016-12-13, 11:15   #1674
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Widzę, że nie tylko mnie głowa boli, a raczej ściska do środka i na oczy nie mam siły patrzeć

Stary 2016-12-13, 11:15   #1675
vanessa1781
Zakorzenienie

Zgodnie z obietnicą mój brzucholek zdjęcie robione teraz, wieczorem ma on jeszcze większe wymiary

Edytowane przez vanessa1781
Czas edycji: 2016-12-15 o 11:50
Stary 2016-12-13, 11:16   #1676
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
A liczysz skończone tyg czy zaczęte? Ja mam dziś 15,2 tc a Om miałam 29.08

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Super i dzięki Tobie ja też coś wybiorę na święta 😄
skończone
ja om 25.08
Stary 2016-12-13, 11:18   #1677
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
To pozostaje się uzbroić w cierpliwość tyle tyg kaszel i chyba tak łatwo nie ma co liczyć że sam odejdzie.

Zazdroszczę spaceru my to od dawna na spacerze nie byłyśmy. A teraz to już ogóle 😣
tak na prawdę to nasz pierwszy spacer chyba od 2 miesięcy. Ostatnio jak wracalysmy ze żłobka po 15 to już ciemno się robi. Zresztą ostatnio pogoda tez nie zachęcała, deszcz, wiatrzysko. A dziś słoneczko i mrozik więc stwierdziłam że dotlenienie dobrze zrobi jej oskrzelom i mi przy okazji.
Stary 2016-12-13, 11:20   #1678
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Zamówiłam małemu śpiwór do wózka skip hop, bo jednak na święta jedziemy do Karpacza.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Zgodnie z obietnicą mój brzucholek zdjęcie robione teraz, wieczorem ma on jeszcze większe wymiary
Ale fajny

Stary 2016-12-13, 11:21   #1679
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
skończone
ja om 25.08
no to wg Om termin porodu jak byk wychodzi 1.06
Stary 2016-12-13, 11:22   #1680
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
Piekny!!😁

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości