Kieleckie Panny Młode - Część XIV - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-12-14, 12:40   #901
lila9876
Przyczajenie

Dot.: Kieleckie Panny Młode - Część XIV

Cytat:
Napisane przez KasDi Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie napisałaś, na ile osób potrzebujesz sali weselnej. O żadnych nowych salach do wynajmu nie słyszałam. Ale może warto przejrzeć dawną listę? Jedna z wizażanek ją tworzyła.

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=38
Mamy ok 180 gości, zaczęłam poszukiwania od tej listy i albo sala jest po drugiej stronie Kielc albo terminy już pozajmowane (Skoki i Mikołajczyk). Boję się, że moje wesele będzie dopiero w 2019 .. ale dziękuję bardzo za odpowiedź! Jakby coś Wam się obiło o uszy o nowej/remontowanej sali z kucharkami to dajcie znać, może jakiś cudem wyjdę za mąż w 2018
lila9876 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-14, 15:49   #902
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez karolina2606 Pokaż wiadomość
. Jesteśmy razem od maja
Nooo, ślub po 1,5 roku związku to bardzo szybko. Przemyśl to dokładnie.
Wiem, że zaraz będą głosy "ja/moja babcia/moja kuzynka/przyjaciółka wzięła ślub po 2 miesiącach związku". Ja bym się nie zdecydowała, przecież po 7 miesiącach się jeszcze dobrze nie zna drugiej osoby. Dla mnie to naprawdę dziwne. Nie piszę tego złośliwie.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-14, 16:01   #903
karolina2606
Przyczajenie

od maja związek,ale nie napisałam,że znamy się od maja znamy się już od dawna i bardzo dobrze
karolina2606 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-14, 19:14   #904
antena22
Zadomowienie

Ja wzielam slub po roku znjamosci z moim mezem i to byla najlepsza decyzja.Teraz czekamy na nrodziny naszego synka nie ma co generalizowac
Stary 2016-12-14, 19:35   #905
koolorowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lila9876 Pokaż wiadomość
Hej! Moja przygoda z planowaniem ślubu dopiero się zaczyna i powiem szczerze, że jestem trochę przerażona! Od wczoraj prześledziłam część XIII, dzisiaj dokończyłam XIV i dzięki Wam mam masę numerów na kosmetyczki, fryzjerki, kwiaciarki itp. Ślub planujemy na 2018, ale powoli dochodzę do wniosku, że chyba trochę za późno się za to wzięłam teraz intensywnie poszukuję sali weselnej (zależy mi na sali z kucharkami), dzwoniłam dzisiaj do sali w Zaborowicach, która bardzo nam się spodobała, ale na 2018 już jest tam catering .. Jedyną salę, która znalazłam to sala w Skokach, ale powiem szczerze, że wolałabym coś innego. Wiecie może, czy jest jakaś nowa sala albo jakaś sala w remoncie, z nowym właścicielem, gdzie będzie można wynająć samą salę? Będę strasznie wdzięczna za pomoc
"Gościniec" w Korczynie , koło Piekoszowa
koolorowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-15, 00:53   #906
niemampomyslu_
Raczkowanie

Cytat:
Mamy ok 180 gości, zaczęłam poszukiwania od tej listy i albo sala jest po drugiej stronie Kielc albo terminy już pozajmowane (Skoki i Mikołajczyk). Boję się, że moje wesele będzie dopiero w 2019 .. ale dziękuję bardzo za odpowiedź! Jakby coś Wam się obiło o uszy o nowej/remontowanej sali z kucharkami to dajcie znać, może jakiś cudem wyjdę za mąż w 2018
Dworek na Podzamczu chyba wynajmuje.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

niemampomyslu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-15, 07:23   #907
ilonka2204
Przyczajenie

Czy któraś z was miała plener w górach? Zaręczyliśmy się na giewoncie i marzy mi się sesja np na Kasprowym, ale boję się kosztów. W.Kielcach reportaż+ sesja (w okolicach, do kilku godzin) to koszt ok 3k. + dojazd do Zakopanego, sesja, jakiś pokój do odpoczynku....Zastanawiam się nad znalezieniem drugiego fotografa z Zakopanego tylko na sesje. Myslicoe ze finansowo ma to sens?

ilonka2204 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-15, 11:32   #908
lila9876
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez koolorowana Pokaż wiadomość
"Gościniec" w Korczynie , koło Piekoszowa
właśnie dzwoniłam i już jest od talerzyka! (a powiem szczerze, że ta sala byłaby super, zwłaszcza, że dość blisko ode mnie )

Cytat:
Napisane przez niemampomyslu_ Pokaż wiadomość
Dworek na Podzamczu chyba wynajmuje.

W tym roku jeszcze były tam wesela z kucharkami, ale niestety nie ma tam takiej możliwości. A jest tam tak pięknie!

Ale dzięki za propozycje, w końcu coś się uda znaleźć, musi!
Stary 2016-12-15, 14:08   #909
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

Cytat:
Ojcowy Dwór - okolice Niestachowa
Nelsari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-15, 15:52   #910
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antena22 Pokaż wiadomość
Ja wzielam slub po roku znjamosci z moim mezem i to byla najlepsza decyzja.Teraz czekamy na nrodziny naszego synka nie ma co generalizowac
Nawet nie wiedziałam, ze tak krótko sie znaliście przed ślubie

Cytat:
Napisane przez ilonka2204 Pokaż wiadomość
Czy któraś z was miała plener w górach? Zaręczyliśmy się na giewoncie i marzy mi się sesja np na Kasprowym, ale boję się kosztów. W.Kielcach reportaż+ sesja (w okolicach, do kilku godzin) to koszt ok 3k. + dojazd do Zakopanego, sesja, jakiś pokój do odpoczynku....Zastanawiam się nad znalezieniem drugiego fotografa z Zakopanego tylko na sesje. Myslicoe ze finansowo ma to sens?

Ja bardzo chciałam taki plener w górach, ale ślub miałam w październiku. Chcieliśmy zrobic sesje w lato, ale los spłatała nam figla i zaszłam w ciąże, takze nie mam żadnej sesji po ślubie i nie mam z tym problemu
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-15, 18:17   #911
koolorowana
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie dzwoniłam i już jest od talerzyka! (a powiem szczerze, że ta sala byłaby super, zwłaszcza, że dość blisko ode mnie )

W tym roku jeszcze były tam wesela z kucharkami, ale niestety nie ma tam takiej możliwości. A jest tam tak pięknie!

Ale dzięki za propozycje, w końcu coś się uda znaleźć, musi!
Ja mam tam wesele 1 lipca 2017 to bez talerzyka, a Ty pewnie w 2018? Nie wiedziałam, że już od 2018 jest z talerzykiem.
Powodzenia w szukaniu dalej ! A próbowałaś w "Stara fabryka" w Małogoszczu?
koolorowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-15, 18:31   #912
ZakochanaZabka
Zadomowienie

spróbuj pod wiatrakami

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

i w niestachowie jest duza sala ale nie wiem jak sie nazywa
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-17, 00:45   #913
ninus112
Raczkowanie

Ja wzięłam ślub w równe 1.5 roku w nasza rocznicę można powiedzieć i uwierzcie mi że biorąc ślub po długim czasie znajomości nie ma pewności czy to ten jedyny i że się zna ta osobę w 100% życie potrafi naprawdę platac figle i nawet gdy wydaje nam się że kogoś dobrze znamy bo jesteśmy z kimś np 4 lata to jedna sytuacja czasami sprawia że przez te x lat nic nie wiesz o drugiej osobie.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
ninus112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-20, 12:26   #914
LiliaPuch
Przyczajenie

Kochana Czarna kawa i Rock Styl Studio słyszałam ze sa podobno super i chyba sie umowie do ty tych 2 miejsc na makijaz i dopiero podejme decyzję, a robie to tylko dlatego ponieważ mam poważne problemy z cera i muszę mieć pewność!

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Kochana Czarna kawa i Rock Styl Studio słyszałam ze sa podobno super i chyba sie umowie do ty tych 2 miejsc na makijaz i dopiero podejme decyzję, a robie to tylko dlatego ponieważ mam poważne problemy z cera i muszę mieć pewność!
LiliaPuch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-20, 15:44   #915
elik133
Raczkowanie

Hej dziewczyny. Mam problem ze znalezieniem fryzjerki / fryzjera - szukam koniecznie takiej osoby, która przyjdzie do domu. Ślub będzie dosyć wcześnie i nie będzie czasu na jakiekolwiek dojazdy do salonu. Chcę zamówić uczesanie dla siebie i 2 innych osób (Mama i Świadkową). Macie jakieś namiary na kogoś kto uczesze w domu? Bardzo Wasz proszę o pomoc, ponieważ co dzwonię do salonów to słyszę, że dojazd do klienta nie wchodzi w grę...

Edit: A tak a propos waszej dyskusji na temat czasu potrzebnego do decyzji o ślubie. Tak sobie myślę, że jest to bardzo indywidualna sprawa. Dla kogoś wystarczy pół roku, a dla innej osoby i pięć lat to mało. Tak czy inaczej, każdej decyzji o małżeństwie towarzyszy pewnego rodzaju niepewność co do tego, co przyniesie życie, co z kolei ciągnie za sobą potrzebę zaufania i pewności, że dla dobra tego związku jesteśmy w stanie wiele zrobić. I taka pewność u niektórych pojawi się szybciej, a niektórzy potrzebują po prostu więcej czasu.
My w dniu ślubu (12 sierpnia) będziemy już ze sobą prawie dwa i pół roku.

Edytowane przez elik133
Czas edycji: 2016-12-20 o 18:59
elik133 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-21, 12:12   #916
MartaJantar
Przyczajenie

Talking Dot.: Kieleckie Panny Młode - Część XIV

Hej dziewczyny. Jeżeli chodzi o czas znajomości przed slubem to naprawdę jest to bardzo indywidualna sprawa i po roku możesz sie chajtnąć i może to być miłośc na całe zycie. Mysle ze tu nie ma reguły.

Ja też zaczynam planowanie wesela i chyba od innej storny niż wszyscy jak tu czytam opinie hehhe.
Mam juz :
zespół zaklepany - novi, a na poprawiny Dj Janusz Wsół
makijaż w rock styl studio
fotograf Pan Michał Bulski
no i została mi sala do znalezienia na ok 150-160 os/ z noclegiem na ok. 70 os. . Mam troche miejsc do zwiedzenia! napisze moją opinie jak już bede po
MartaJantar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-23, 23:35   #917
lila9876
Przyczajenie

Dziękuję, że tyle z Was mi odpisało dla osób szukających w przyszłości samej sali do wynajęcia to na tę chwilę są Skoki, a w Ojcowym Dworze powiedzieli, że się dogadamy reszta sal niestety już catering.. i koniec końców, sala w Skokach miała dogodniejsze terminy niż Ojcowy Dwór i zdecydowaliśmy się właśnie na nią

jeśli chodzi o czas znajomości przed ślubem to moi rodzice znali się pół roku i byli zeswatani i są do tej pory bardzo szczęśliwi, więc chyba nie ma reguły

Wesołych Świąt Kochane!
Stary 2016-12-27, 08:00   #918
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elik133 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Mam problem ze znalezieniem fryzjerki / fryzjera - szukam koniecznie takiej osoby, która przyjdzie do domu. Ślub będzie dosyć wcześnie i nie będzie czasu na jakiekolwiek dojazdy do salonu. Chcę zamówić uczesanie dla siebie i 2 innych osób (Mama i Świadkową). Macie jakieś namiary na kogoś kto uczesze w domu? Bardzo Wasz proszę o pomoc, ponieważ co dzwonię do salonów to słyszę, że dojazd do klienta nie wchodzi w grę...

Edit: A tak a propos waszej dyskusji na temat czasu potrzebnego do decyzji o ślubie. Tak sobie myślę, że jest to bardzo indywidualna sprawa. Dla kogoś wystarczy pół roku, a dla innej osoby i pięć lat to mało. Tak czy inaczej, każdej decyzji o małżeństwie towarzyszy pewnego rodzaju niepewność co do tego, co przyniesie życie, co z kolei ciągnie za sobą potrzebę zaufania i pewności, że dla dobra tego związku jesteśmy w stanie wiele zrobić. I taka pewność u niektórych pojawi się szybciej, a niektórzy potrzebują po prostu więcej czasu.
My w dniu ślubu (12 sierpnia) będziemy już ze sobą prawie dwa i pół roku.
Ja miałabym 2 takie panie jedna na pewno jeździ, druga obcina i czesze u siebie w domu, ale mysle ze jakby trzeba było to tez by przyjechala musisz mi na priv przypomnieć zeby Ci podac numery bo nie mam ich u siebie w telefonie.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-27, 15:37   #919
rybeczka2016
Przyczajenie

Dziewczyny jaką wódkę wybrałyście na wasze wesele ?
rybeczka2016 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-29, 08:24   #920
aga_fe
Raczkowanie

Palace. Tania i jest ok. Pod pasowała ludziom do tego ładna butelka
aga_fe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-29, 11:51   #921
ninus112
Raczkowanie

Ja miałam stumbrasa

ninus112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-29, 21:49   #922
very niceee
Zadomowienie

Cytat:

Ja miałam w górach sesję, po słowackiej stronie, bo po naszej polskiej od tego roku trzeba płacić. Jest o tym wzmianka na stronie TOPR-u. Ogólnie, to piękne są zdjęcia w górach, ale ja średnio polecam ze względu na zmiany pogody. U nas rano było załamanie pogody i lalo, jak z cebra. Zdjęć jeszcze nie mam i ciągle się zastanawiam, jak wyszły w takich warunkach.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-30, 14:51   #923
AsiaKier
Przyczajenie

Hej Dziewczyny. Jezeli ktoś szuka miejsca na wesele to polecam hotel Stodółka, ponieważ mój brat w tym roku miał tam wesele i to mam mam szwagierkę Japonkę Wesele było mega! Jedzenie pyszne, pokoje piekne i duze! cały hotel wynajeliśmy bo trzeb było przenocować szanowna rodzinkę z Japonii Ogólnie brat sie bardzo denerwował jak to wszystko wyjdzie bo zawsze to inna kultura, jedzenie itd. Szczerze to wesele był lepsze od nie jednego na jakim byłam! Goście sie bawili do 6.00! i najważniejsze bardzo smakowało im nasze polskie dania! Dodam ze obsługa zasługuje na medal. Są kochani i czuć z ich strony taka opiekuńczość! to tyle

A teraz przyszedł czas na mnie
Planuję wesele na rok 2019 i zapraszam 350 os. ( duza rodzinka moja i narzeczonego + znajomych sie troszkę nazbierało )

Stodółka jest super ale z racji ilość osób muszę poszukać dużej sali! Może ktoś cos poleci kto robił wesele na tak dużą ilość osób lub ma rozeznanie w temacie?
AsiaKier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-30, 23:05   #924
rybeczka2016
Przyczajenie

Duża sala jest w Borkowie "Patver" i bardzo ładna jest w Krajnie "Anioł Wita"

Edytowane przez rybeczka2016
Czas edycji: 2016-12-31 o 11:19
Stary 2016-12-31, 10:37   #925
ilonka2204
Przyczajenie

Dziewczyny, czy 300-400 zdjęć z wesela to teraz norma? Większość fotografów ma pakiety z taką ilościa zdjęć. Nie za mało tych zdjęć? Nie wliczając sesji.

ilonka2204 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-31, 12:01   #926
rybeczka2016
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ninus112 Pokaż wiadomość
Ja miałam stumbrasa

A gdzie kupiłaś i jaka cena ?

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_fe Pokaż wiadomość
Palace. Tania i jest ok. Pod pasowała ludziom do tego ładna butelka

Słyszałam o Palace ale jej nie próbowałam butelka faktycznie ciekawie wygląda. A gdzie kupiłaś ? i jaką ilość ?
Stary 2017-01-02, 18:31   #927
skmaksio
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny ! Czy wiecie coś na temat,, Astorii" w Końskich? Pozdrawiam Ewa
skmaksio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-03, 08:17   #928
aga_fe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rybeczka2016 Pokaż wiadomość
A gdzie kupiłaś

Słyszałam o Palace ale jej nie próbowałam butelka faktycznie ciekawie wygląda. A gdzie kupiłaś ? i jaką ilość ?
Palace kupiliśmy w Społem kapselek na Sienkiewicza - mają różne pakiety weselne.
aga_fe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-03, 11:19   #929
elik133
Raczkowanie

Smile Dot.: Kieleckie Panny Młode - Część XIV

Cytat:
Napisane przez aga_fe Pokaż wiadomość
Palace kupiliśmy w Społem kapselek na Sienkiewicza - mają różne pakiety weselne.
A mogę zapytać, jaka cena mniej więcej od butelki (i czy 0.5, czy 0.7)
Bo patrzyłam w Internecie na ceneo, to można znaleźć Palace za 32zł - 0.7 - w jakiś dyskontach alkoholowych internetowych (plus do tego koszty dostawy (16zł za 12 butelek))
Ale kupienie w sprawdzonym miejscu w Kielcach byłoby znaczenie prostsze.

Bo Pałacówka rzeczywiście ma ładną butelkę, a mój narzeczony stwierdził, że w porządku w smaku. I też się do niej przymierzamy.

Cytat:
Dziewczyny, czy 300-400 zdjęć z wesela to teraz norma? Większość fotografów ma pakiety z taką ilościa zdjęć. Nie za mało tych zdjęć? Nie wliczając sesji.

Myślę, że to wystarczy całkowicie. Nasza forograf ma dwa pakiety do wyboru - minimum 250 zdjeć i minimum 400 (zależnie od tego czy sam ślub +3h wesela, czy przygotowania w domu + ślub + dłużej na weselu. Najpierw zdecydowaliśmy się na mniejszy pakiet, ale w końcu zmieniliśmy na większy. To 400 zdjęć to mi się wydaje aż zanadto, nawet nie planujemy robić pleneru (chyba, że coś nie tak z pogodą w dniu ślubu, albo coś innego popsuje zdjęcia, no to może rozważymy plener, ale nie sądzę)

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ja miałabym 2 takie panie jedna na pewno jeździ, druga obcina i czesze u siebie w domu, ale mysle ze jakby trzeba było to tez by przyjechala musisz mi na priv przypomnieć zeby Ci podac numery bo nie mam ich u siebie w telefonie.
Napisałam do Ciebie na privie Bardzo byś mi pomogła tymi kontaktami. Ostatnio byłam obciąć włosy i Pani powiedziała, ze mogłaby się zgodzić, ale gdyby nic w tym dniu nie miała już zaplanowanego. A ma już czesanie w salonie na 8:30, więc do mnie nie przyjedzie.

elik133 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-03, 13:01   #930
very niceee
Zadomowienie

Ja też mam 400 zdjęć w pakiecie (już z plenerem) i wydaje mi się to bardzo dużo. Jak słyszę, że ktoś ma 1000 to jest to dla mnie ogromna liczba.

Właśnie dostałam swoje zdjęcie. Mimo złej pogody w Tatrach wyszły bardzo ładnie i jestem zadowolona. Tyle, że mają taki mroczniejszy klimat, a mnie zawsze podobały się zdjęcia w słońcu. Ale, cóż zrobić, pogody się nie przewidzi.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości