|
|
#901 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - Część XIV
Cytat:
ale dziękuję bardzo za odpowiedź! Jakby coś Wam się obiło o uszy o nowej/remontowanej sali z kucharkami to dajcie znać, może jakiś cudem wyjdę za mąż w 2018
|
|
|
|
|
|
#902 |
|
Konto usunięte
|
Nooo, ślub po 1,5 roku związku to bardzo szybko. Przemyśl to dokładnie.
Wiem, że zaraz będą głosy "ja/moja babcia/moja kuzynka/przyjaciółka wzięła ślub po 2 miesiącach związku". Ja bym się nie zdecydowała, przecież po 7 miesiącach się jeszcze dobrze nie zna drugiej osoby. Dla mnie to naprawdę dziwne. Nie piszę tego złośliwie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#903 |
|
Przyczajenie
|
od maja związek,ale nie napisałam,że znamy się od maja
znamy się już od dawna i bardzo dobrze
|
|
|
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
Ja wzielam slub po roku znjamosci z moim mezem i to byla najlepsza decyzja.Teraz czekamy na nrodziny naszego synka
nie ma co generalizowac
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#907 |
|
Przyczajenie
|
Czy któraś z was miała plener w górach? Zaręczyliśmy się na giewoncie i marzy mi się sesja np na Kasprowym, ale boję się kosztów. W.Kielcach reportaż+ sesja (w okolicach, do kilku godzin) to koszt ok 3k. + dojazd do Zakopanego, sesja, jakiś pokój do odpoczynku....Zastanawiam się nad znalezieniem drugiego fotografa z Zakopanego tylko na sesje. Myslicoe ze finansowo ma to sens?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#908 | |
|
Przyczajenie
|
właśnie dzwoniłam i już jest od talerzyka! (a powiem szczerze, że ta sala byłaby super, zwłaszcza, że dość blisko ode mnie
) Cytat:
W tym roku jeszcze były tam wesela z kucharkami, ale niestety nie ma tam takiej możliwości. A jest tam tak pięknie! Ale dzięki za propozycje, w końcu coś się uda znaleźć, musi!
|
|
|
|
|
|
#909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia w szukaniu dalej ! A próbowałaś w "Stara fabryka" w Małogoszczu? |
|
|
|
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
spróbuj pod wiatrakami
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- i w niestachowie jest duza sala ale nie wiem jak sie nazywa
|
|
|
#913 |
|
Raczkowanie
|
Ja wzięłam ślub w równe 1.5 roku w nasza rocznicę można powiedzieć i uwierzcie mi że biorąc ślub po długim czasie znajomości nie ma pewności czy to ten jedyny i że się zna ta osobę w 100%
życie potrafi naprawdę platac figle i nawet gdy wydaje nam się że kogoś dobrze znamy bo jesteśmy z kimś np 4 lata to jedna sytuacja czasami sprawia że przez te x lat nic nie wiesz o drugiej osobie.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#914 |
|
Przyczajenie
|
Kochana Czarna kawa i Rock Styl Studio słyszałam ze sa podobno super i chyba sie umowie do ty tych 2 miejsc na makijaz i dopiero podejme decyzję, a robie to tylko dlatego ponieważ mam poważne problemy z cera i muszę mieć pewność!
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Kochana Czarna kawa i Rock Styl Studio słyszałam ze sa podobno super i chyba sie umowie do ty tych 2 miejsc na makijaz i dopiero podejme decyzję, a robie to tylko dlatego ponieważ mam poważne problemy z cera i muszę mieć pewność! |
|
|
|
|
#915 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Mam problem ze znalezieniem fryzjerki / fryzjera - szukam koniecznie takiej osoby, która przyjdzie do domu. Ślub będzie dosyć wcześnie i nie będzie czasu na jakiekolwiek dojazdy do salonu. Chcę zamówić uczesanie dla siebie i 2 innych osób (Mama i Świadkową). Macie jakieś namiary na kogoś kto uczesze w domu? Bardzo Wasz proszę o pomoc, ponieważ co dzwonię do salonów to słyszę, że dojazd do klienta nie wchodzi w grę...
Edit: A tak a propos waszej dyskusji na temat czasu potrzebnego do decyzji o ślubie. Tak sobie myślę, że jest to bardzo indywidualna sprawa. Dla kogoś wystarczy pół roku, a dla innej osoby i pięć lat to mało. Tak czy inaczej, każdej decyzji o małżeństwie towarzyszy pewnego rodzaju niepewność co do tego, co przyniesie życie, co z kolei ciągnie za sobą potrzebę zaufania i pewności, że dla dobra tego związku jesteśmy w stanie wiele zrobić. I taka pewność u niektórych pojawi się szybciej, a niektórzy potrzebują po prostu więcej czasu. My w dniu ślubu (12 sierpnia) będziemy już ze sobą prawie dwa i pół roku.
Nic to! Edytowane przez elik133 Czas edycji: 2016-12-20 o 18:59 |
|
|
|
|
#916 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Jeżeli chodzi o czas znajomości przed slubem to naprawdę jest to bardzo indywidualna sprawa i po roku możesz sie chajtnąć i może to być miłośc na całe zycie. Mysle ze tu nie ma reguły.
Ja też zaczynam planowanie wesela i chyba od innej storny niż wszyscy jak tu czytam opinie hehhe. Mam juz : zespół zaklepany - novi, a na poprawiny Dj Janusz Wsół makijaż w rock styl studio ![]() fotograf Pan Michał Bulski no i została mi sala do znalezienia na ok 150-160 os/ z noclegiem na ok. 70 os. . Mam troche miejsc do zwiedzenia! napisze moją opinie jak już bede po
|
|
|
|
|
#917 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję, że tyle z Was mi odpisało
dla osób szukających w przyszłości samej sali do wynajęcia to na tę chwilę są Skoki, a w Ojcowym Dworze powiedzieli, że się dogadamy reszta sal niestety już catering.. i koniec końców, sala w Skokach miała dogodniejsze terminy niż Ojcowy Dwór i zdecydowaliśmy się właśnie na nią jeśli chodzi o czas znajomości przed ślubem to moi rodzice znali się pół roku i byli zeswatani i są do tej pory bardzo szczęśliwi, więc chyba nie ma reguły Wesołych Świąt Kochane! |
|
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna na pewno jeździ, druga obcina i czesze u siebie w domu, ale mysle ze jakby trzeba było to tez by przyjechala musisz mi na priv przypomnieć zeby Ci podac numery bo nie mam ich u siebie w telefonie.
|
|
|
|
|
|
#919 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny jaką wódkę wybrałyście na wasze wesele ?
|
|
|
|
|
#920 |
|
Raczkowanie
|
Palace. Tania i jest ok. Pod pasowała ludziom
do tego ładna butelka
|
|
|
|
|
#921 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam stumbrasa
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#923 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny. Jezeli ktoś szuka miejsca na wesele to polecam hotel Stodółka, ponieważ mój brat w tym roku miał tam wesele i to mam mam szwagierkę Japonkę
Wesele było mega! Jedzenie pyszne, pokoje piekne i duze! cały hotel wynajeliśmy bo trzeb było przenocować szanowna rodzinkę z Japonii Ogólnie brat sie bardzo denerwował jak to wszystko wyjdzie bo zawsze to inna kultura, jedzenie itd. Szczerze to wesele był lepsze od nie jednego na jakim byłam! Goście sie bawili do 6.00! i najważniejsze bardzo smakowało im nasze polskie dania! Dodam ze obsługa zasługuje na medal. Są kochani i czuć z ich strony taka opiekuńczość! to tyle ![]() A teraz przyszedł czas na mnie Planuję wesele na rok 2019 i zapraszam 350 os. ( duza rodzinka moja i narzeczonego + znajomych sie troszkę nazbierało )Stodółka jest super ale z racji ilość osób muszę poszukać dużej sali! Może ktoś cos poleci kto robił wesele na tak dużą ilość osób lub ma rozeznanie w temacie? |
|
|
|
|
#924 |
|
Przyczajenie
|
Duża sala jest w Borkowie "Patver" i bardzo ładna jest w Krajnie "Anioł Wita"
Edytowane przez rybeczka2016 Czas edycji: 2016-12-31 o 11:19 |
|
|
|
|
#925 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czy 300-400 zdjęć z wesela to teraz norma? Większość fotografów ma pakiety z taką ilościa zdjęć. Nie za mało tych zdjęć? Nie wliczając sesji.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#926 |
|
Przyczajenie
|
A gdzie kupiłaś i jaka cena ? ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Słyszałam o Palace ale jej nie próbowałam butelka faktycznie ciekawie wygląda. A gdzie kupiłaś ? i jaką ilość ?
|
|
|
|
|
#927 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny ! Czy wiecie coś na temat,, Astorii" w Końskich? Pozdrawiam Ewa
|
|
|
|
|
#928 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#929 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo patrzyłam w Internecie na ceneo, to można znaleźć Palace za 32zł - 0.7 - w jakiś dyskontach alkoholowych internetowych (plus do tego koszty dostawy (16zł za 12 butelek)) Ale kupienie w sprawdzonym miejscu w Kielcach byłoby znaczenie prostsze. Bo Pałacówka rzeczywiście ma ładną butelkę, a mój narzeczony stwierdził, że w porządku w smaku. I też się do niej przymierzamy. Cytat:
Cytat:
Bardzo byś mi pomogła tymi kontaktami. Ostatnio byłam obciąć włosy i Pani powiedziała, ze mogłaby się zgodzić, ale gdyby nic w tym dniu nie miała już zaplanowanego. A ma już czesanie w salonie na 8:30, więc do mnie nie przyjedzie.
|
|
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam 400 zdjęć w pakiecie (już z plenerem) i wydaje mi się to bardzo dużo. Jak słyszę, że ktoś ma 1000 to jest to dla mnie ogromna liczba.
Właśnie dostałam swoje zdjęcie . Mimo złej pogody w Tatrach wyszły bardzo ładnie i jestem zadowolona. Tyle, że mają taki mroczniejszy klimat, a mnie zawsze podobały się zdjęcia w słońcu. Ale, cóż zrobić, pogody się nie przewidzi.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

ale dziękuję bardzo za odpowiedź! Jakby coś Wam się obiło o uszy o nowej/remontowanej sali z kucharkami to dajcie znać, może jakiś cudem wyjdę za mąż w 2018

2017