|
|
#301 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
soffinka, niedobra mamusia!
|
|
|
|
#302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha, jaki spryciarz! Moja na szczęście jeszcze tych boków nie odkryła ![]() Cytat:
Ja pierniczki będę robiła z tego przepisu http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...i/przepis.html ale pierwszy raz, więc nie wiem czy takie dobre są rzeczywiście W zeszłym roku robiłam dwa rodzaje, ale jakoś szału nie robiły
|
||
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znaleźć teraz nie mogę... Polecala je w ubueglym roku nasza fit kuleżanka i nawet mi podpasowały Taki gryzoń Moje puzzle na szczęście w jednym kolorze i jeszcze nie wykombinowala, ze mizna to odłączyć
|
|
#304 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
Myslam że będę miała więcej do nadrabiania, Ja padam z jednej strony na pysk, w pracy ciężko, wczoraj trochę posprzatalam na nowym mieszkaniu, do tego znowu jakaś choroba mnie bierze. Z drugiej strony cieszę się z przeprowadzki, czuję się nakręcona. Dziś nawet wstałam o 6 z mężem, zrobiłam mu herbatkę, sobie śniadanie, poprasowalam, dziecku zupke ugotowalam, herbatkę mu zrobiłam, posprzatalam, kartki świąteczne wypisalam, teraz leżę w łóżku i czekam jak synek wstanie. U Gabiego katar nie przechodzi, boje się że znowu będzie chory bo zaczyna chrypic, i pokaslywac, a było tak ostatnim razem. Nocki nadal kijowe :/ Czy pójdzie spać o 20 czy o 22 i tak budzi się ok 1:30 i 6:00 na mleko. Dodatkowo jęczy jak śpi albo trzeba dać smoka bo inaczej się rozryczy. Nie wiem o co chodzi. Dwie noce spał z nami bo co próbowałam odłożyć do łóżeczka to ryk. A przy mnie nawet jak rozudzony w nocy zasypia ładnie :/ Tak, musiałam nauczyć sie z nim spać :/ Trochę jednak nie podoba mi się to mieszkanie, bo wszędzie są płytki :/ nawet w sypialniach. Musimy kupić kakac wykładzinę a tutaj wszystko drogie :/ Trzymajcie kciuki żebym dzis wyszła na tą imprezę z pracy, bo boję się że przez zmęczenie zrezygnuje. :/ Caryca brawo dla Mieszka za siadanie ![]() Lena współczuję okresu ![]() Sliweczka współczuję kataru u Ignasia, znam ten ból. Miszka każde dziecko inne, może dynia mu zasmakuje. Nie bój się blw. Ostatnio Gabi siedząc na lezaczku dostał do ręki gruszkę, miękka i soczysta, dziecko szczęśliwe. Nie wiadomo kiedy odgryzl kawałek zassal go i zrobił się czerwony i w ogóle krztusil się, po chwili wyplul i z uśmiechem na ustach jadł dalej. Irlandzkie mamusię to w ogóle wyluzowany ) już takie maluszki zajadają się czekolada
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna, zdrowia dla Was
Moja maruda dopiero pierwszą drzemkę zalicza. Od wczorajszego wieczoru chyba ją coś męczy. Może jak kupa pójdzie, to będzie lepiej ![]() Jaka cisza na wątku, coś mi się wydaje, że to ostatnia część
|
|
|
|
#306 | |||||
|
Zadomowienie
|
Zdjęć wspólnych też mamy mało. Większość to takie albo tż z dziećmi albo ja. W wakacje kupiliśmy nawet kijek do selfi, ale jakość zdjęć marna. Najwięcej zdjęć ma najstarszy, wtedy tż robił mu co chwila. Teraz czasu co raz mniej, ale może w święta nadrobimy. Może na wiosnę ogarniemy sobie jakąś sesje, jak fundusze pozwolą
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To fajnie, zdrowo, mój po pół godziny budzi się i chce do domu, więc nasze spacery są teraz krótkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#309 |
|
Konto usunięte
|
australia kupiłam taki jaki był w miarę rozsądnej cenie w Leroy Merlin, bo tam miałam najbliżej. Wybór był mały ale nie chciało mi się nigdzie już jeździć.
Taki mam: https://www.leroymerlin.pl/klimatyza...542,l1038.html Ogólnie to uważam że jednak parowe lepsze. Kiedyś mieliśmy ale szlag go trafił... Jak się włączy taki parowy to czuć że inne powietrze, czuć tą wilgoć w powietrzu w całym pomieszczeniu. Te ultradźwiękowe o wiele mniej prądu zabierają ale ta mgiełka wodna opada w dół, nie roznosi się. Jak nawilżacz stoi na podłodze to po kilku minutach robi się tam kałuża. Trzeba by było go chyba jakoś powiesić pod sufitem... Ja postawiłam go na kominku i mgiełka od gorąca zaraz zaczyna parować i nigdzie nie osiada. Justyna Ty to jesteś nie do zajechania! Ja na to wszystko co Ty zrobiłaś rano potrzebowałabym kilku dni ![]() Dużo zdrowia dla Was! I udanej imprezki ![]() Kurczę chyba się zdecyduję jeszcze na małe pierniczki... Tylko nie mam foremek żadnych Dzisiaj mąż odbierze bony z pracy to jutro się wybierzemy chyba na jakieś świąteczne zakupy i może kupię.
|
|
|
|
#310 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#311 | ||||
|
Zadomowienie
|
kiara92 wspóczuję toksycznej teściowej. Przerabiałam podobny temat na początku małżeństwa. Wieszanie się na szyję, całowanie, płacze, nie chciała aby tż się z domu wyprowadził, to zrobiła mu w jego pokoju ołtarzyk z jego zdjęciami i świeczkami, a jak jej moja babcia powiedziała, że powinna się cieszyć, że syn założył rodzinę, to ta jej odpowiedziała, że straciła syna
![]() No nic, mój tż w porę przejrzał na oczy, bo jakby było tak dalej to już bym była dawno po rozwodzie. Stało się jak stało, parę rzeczy na to wpłynęło i z teściową, a raczej ona z nami nie utrzymujemy kontaktu od 6,5 roku., nawet wnuków nie widziała. Ale to jej problem. Życzę Ci tylko, aby Twój tż w porę przejrzał na oczy, bo czas dorosnąć i pokazać mamie, że pępowina już dawno odcięta, teraz jest żona i syn najważniejsi Cytat:
ale tłumaczę sobie że lepszy taki nałóg niż % lub fajki![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() O i tyle nadrabiania. Noc fatal, w oczach beton, zbieramy się do szkoły
|
||||
|
|
|
#312 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja pokazałam mamie kiedyś podobny, tylko było napisane "Czy umyłeś już dla mnie okna j**any bezbożniku?" Oburzyła się i stwierdziłam, że to był głupi pomysł
|
|
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nie ogarniam, już 2 tydzień więcej ją w nocy kołysze niż śpie
głowa mnie boli, wszystko mnie boli jestem mega niewyspana nawet nie ide na spacer bo ostatnio wózek mnie przeciążył.Nie wiem co sie jej dzieje naprawde, sama nad ranem odsypia i w dzień, chociaż wczoraj jej dużo w dzień nie pozwoliłam, dzisiaj od 7 30 do 10 odsypiała noc.. mam dość serdeczenie zasypia zasypia jak ją kołysze za dupke i trzymam rękę. Jak przestaje to od razu wymachuje rączka i koniec spania. Chyba dzisiaj ją owinę kocykiem ale nie tak bardzo.. jestem taka zmęczona................ ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#314 | ||
|
Zakorzenienie
|
U mnie ogórkowa i nalesniki. dzisiaj gotuje moja mama i takie rarytasy wymyśliła
Cytat:
Cytat:
Połóż się przy niej i też odpocznij
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też wieczny nieład i wszystko wszędzie. Ja robie 10 rzeczy naraz i w efekcie nic nie jest zrobione. I to przy niechodzącym dziecku
Mamy 2 pokoje i ledwo sie mieścimy wszędzie wszytsko poupychane, a mój tz wpadł na pomysł, że może wrocimy na miesiac /2 do rodziców do 1 mini pokoiku
|
|
|
|
#316 |
|
Konto usunięte
|
Asiu przytulam
Co to się Nadince porobiło, że tak źle śpi...Długo to już trwa? Nic się nie zmieniło u Was w tym czasie? Tz się chce z powrotem przeprowadzać czy tak tylko chwilowo? |
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz byc bardzo zmęczona tym bardziej, ze calymi dniami jesteś z Małą sama... Szukaj sposobu jakiegoś, moze faktycznie zrób z niej naleśnik
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
W podziękowaniu dla tych, które zostały na Wizażu
|
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co to się wczoraj działo. Ale jak zasnął po 15 to trzeba było budzic bo na noc by nie chciał spać. A tworzenie...mam zamiar zrobić wieniec z bombek bo mam dużo starych i szkoda mi wyrzucić, kupiłam choinkę ze styropianowego stożka i ja chcę ozdobić a klej kupiłam głównie dlatego, że chce chłopakom zrobić mate sensoryczną. Wiesz, różne faktury przyklejać i najszybciej pójdzie tym klejem ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Justyna, może traficie na jakieś wyprzedaże. Ja mimo wszystko wole płytki czy panele choć wiem, że chłodniejsze. Te wykładziny to dla mnie siedlisko kurzu. Tutaj mamy panele i jestem przeszczesliwa. Udanej imprezki Mój też nie odkrył tych boków. Ogólnie mało się nimi interesuje Kurde, pocytowalam i mnie wywalilo. Buuu Aaa, pierniczki będę piekła ze strony moje wypieki i pierniczki Lebkuchen ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- No fajny gryzak! Mam dzisiaj jakiś kiepski dzień. Jakaś niemoc mnie ogarnęła i słabo się od rana czuje |
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Oł fenkju
jestem soł wzruszona i taczt
|
#321 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja jestem cały czas z wami! Ale po dwóch dniach w łóżku trzeba było trochę spiąć pośladki i ogarnac chałupę, pozamawialam trochę prezentów z neta i dopiero chwilkę mam na napisanie do Was, ale czytam w miarę na bieżąco
Franek też jeszcze nie wie że te puzzle mają boki, całe szczęście
|
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bardzo chce wrócić, nie umiem sie tu odnależć tylko się męcze ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- stachursKY !! kiedyś byłam na jego koncercie ![]()
|
|
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Asiek, może to skok jakiś... Pewnie minie w końcu
Miszka Śliweczko, jeszcze Tobie miałam podziękować A więc dziękuję! No ale już wywołane zdjęcia są bez dat, no to co... Siedziałam dwa wieczory i pisałam na zdjęciach daty Muszę dokupić drugi, bo w tym pierwszym są zdjęcia zrobione do października tylko
|
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę ponarzekać, dzisiaj dzień jęczydupy, na rękach nie, bawić sie nie, wszystko na ryk.. już sama sie poryczałam i powiedziałam tż , że albo wracamy do Jeleniej albo skocze z balkonu (a to tylko I pietro ;/ )
Od ponad 2 msc w niedziele wyszłam SAMA na 2 h, do pepco po baterie do szumisia i do natury po dezodorant
|
|
|
|
#325 | |||||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za szczepienie. U nas na razie doidy też nie idzie.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gryzoń niezły z papużyłam i skusiłam się na puzle piankowe. Po córci mam ale puzzle, które starszaki non stop rozwalają, to może jedno barwne nie będą ich kusić![]() Cytat:
To się nazywa power, od razu napisz co brałaś i ja też chce to
|
|||||||
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
w Tesco do jutra białe Pampersy za 33 zł, też uwazam po czasie, że jednak są lepsze od Daddy, i bede szukać na promocji
|
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#330 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ja od kilku lat staram się mieć zawsze ustawioną datę, bo potem jak się ogląda po dłuższym czasie to nie wiadomo nawet który to rok był i trzeba kombinować i rozmyślać żeby do tego dojść ![]() Cytat:
No minie, na pewno minie. Musisz się jeszcze trochę przemęczyć.![]() Pakuj Młodą do wózka, mleko do termosu i sru do Mongolii. Na bank tam spotkasz jedną z naszych zaginionych koleżanek, a i może jakieś inne Wrocławianki uda Ci się wyciągnąć z domów ![]() Ja wczoraj byłam z Ignasiem w sklepie budowlanym i był zachwycony. Oglądał wszystko z zaciekawieniem i nic a nic nie jęczał. Do jutra czy do dzisiaj? Nie zdążyłam kupić i nie wiem czy jutro jeszcze trwa ta promocja czy nie... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

No niestety nie aż tak dobrze jak np. u australii
ale o wiele lepiej niż wczoraj.
W zeszłym roku robiłam dwa rodzaje, ale jakoś szału nie robiły
znaleźć teraz nie mogę... Polecala je w ubueglym roku nasza fit kuleżanka i nawet mi podpasowały

Co to się Nadince porobiło, że tak źle śpi...
musisz byc bardzo zmęczona tym bardziej, ze calymi dniami jesteś z Małą sama... Szukaj sposobu jakiegoś, moze faktycznie zrób z niej naleśnik
jakie to życie powalone!
muszę miksturę nastawić