![]() |
#2071 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2072 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez macie taki apetyt na wieczór? Masakra... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2074 |
Zadomowienie
|
Ja sie juz zegnam.
Spijcie zdrowo. Snijcie kolorowo, byle nie o porodach😉😂 Zmykam spac. Ciao! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Wtajemniczenie
|
Veluś śpisz? Wstawaj
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2078 |
Rozeznanie
|
Byłam dziś w szpitalu zrobić usg na 13 tydz myślałam ze pomiary porobią a lekarka mi mówi ze oni tylko zobaczą czy serce bije i jaka jest długość płodu.No żarty jakies z ta opieka nad ciężarnymi w Irlandii.A jeszcze dodatkowo dała mi jedno zdjęcie z usg i patrzę a tam nie widać kości nosowej pytam sie lekarki czemu nie widać a ona ze oni dopiero na połówkowym robią usg anatomiczne a teraz dziecko wyglada normalnie jak na 13 tydz.Zapisalam sie na jutro na wizytę prywatna u polskiego lekarza zapłacę i wszystkiego sie dowiem
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brdzie dobrze! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() Bedzie dobrze trzymamy kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Masakra kazali mi lezec a ja co chwile wstawalam na siku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obyś się dowiedziała jutro wszystkiego ![]() Nogi ogoliłam, jutro z rana nacieram na gabinet ![]() brzuch mnie ze steru boli, a wiecie czym się stresuję? że będzie już mógł powiedzieć płeć, okaże się że to chłopak a po mnie będzie widać rozczarowanie :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Zadomowienie
|
Dostalam dodatkowo dupaston. Dalej nic sie nie dowiedzialam. Jedynie lekarz przeczytal sobie : obserwacja w kierunku.... i nie doczytal czego. Lekarz nie chcial nic powiedziec. Takze czekam do rana. Ale zdenerwowalam sie ze dupaston mi dali :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#2086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2088 |
Zakorzenienie
|
Maja, nie wkręcaj sobie. Duphaston jest wszechstronnym lekiem. Dobrze, że Ci coś dali, a nie leżysz bez niczego. Odpoczywaj, a rano wypytaj o wszystko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2090 |
Rozeznanie
|
Dzięki ewelinka
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Rozeznanie
|
Ja mam takie przeczucie ze będę miała chłopca a maz obstawia dziewczynkę hehe i tak sie przekomarzamy kto ma racje
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Ja teraz czuję dziewuszkę. Ciekawe czy we wtorek będzie coś widać i czy moje przeczucie się sprawdzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2096 |
Rozeznanie
|
Macie racje nie ma co panikować jutro idę do polskiego lekarza to już ja go szczegółowo wypytam
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Nastała moja pora, więc nadrabiam
![]() Na początku Paula i Kacperkova gratuluję udanych wizyt! ![]() Eeee Vela dopiero dzień zaczyna, dzisiaj nawet udało się funkcjonować bez popołudniowej drzemki ![]() Trochę popracowałam, byłam na zakupach - kupiliśmy gwiazdkowe prezenty, ale jeszcze trochę nam zostało niestety ![]() A smalec właśnie zjadłam z kanapeczką. Przerzuciłam się na bardziej wykwintne dżemy ![]() [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6860838 1]maajjaa88 - ale w domku jednorodzinnym nie masz czynszu ale masz co rok opłaty od gruntu, które nie są małe. Do tego masz opłaty za ogrzewanie które też kosztują. Tona węgla w zimie to koszt ok 1500 zł i to wystarcza ci przy -15 stopniach na grzanie przez miesiąc, a jak jest zimniejsza zima do 0 30 to nawet po 15 dniach ci się węgiel kończy. Do tego musisz mieć drewno na ogrzanie domku. Z opłat dochodzą ci jeszcze inne, typu woda, ścieki. Jak widzę ile rodzice płacą za mieszkanie w domku jednorodzinnym to powiem że naprawdę są to wyższe koszta niż w blokach. I to jest malutki domek, raptem kuchnia, maleńka łazienka i 2 pokoje. Do tego dochodzą problemy zimą, bo to rury zamarzają, a latem musisz wylwewać tony wody na trawnik, by był zielony. No i wywóz z szamba. No chyba że masz podłączenie do sieci - to ci to odpada.[/QUOTE] Niestety nie mogę się zgodzić z Tobą ![]() Węglem nie palimy, wydaje mi się że w tych nowych domach, to większość ogrzewa jednak gazem lub/i kominkiem. My właśnie ogrzewamy gazem cały dom - przy naprawdę mroźnych zimach i grzaniu non stop na full wychodzi 2000 zł za dwa miesiące. A tak średnio to góra 1500 zł, czyli za miesiąc 750 zł. Są teraz nowoczesne piece, my ustawiamy godziny grzania, jak nikogo nie ma w domu to piec jest na podtrzymaniu, kaloryfery zaczynają grzać w określonych godzinach. Do tego jest podłogówka która robi całą robotę. Mamy też kominek więc gdy jest chłodniej, a nie ma mrozu to tym się ogrzewa dom. Zamarzanie rur? Nie ma czegoś takiego, chyba że w domach z lat 50. Za wodę nie płacimy, bo mamy swoją studnię głębinową. Za śmieci płacimy mało, bo segregujemy. Szambo i ścieki? Nie wiemy co to bo mamy swoją oczyszczalnie. Wylewanie wody na trawnik by był zielony? Jakieś bzdury. Deszcz nawodni, spokojnie. Owszem, są duże koszty na początku przy budowie, ale później cała ta inwestycja się zwraca. Nie po roku, czy dwóch, ale po 5 czy 10 latach. Nie oszukujmy się dom to skarbonka, ale wolę wydawać na swoje niż płacić wynajem czy czynsze. Kwestia co komu bardziej pasuje. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A teściowi kupiliśmy zestaw kosmetyków. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Każdy jest kowalem swojego losu, niestety. I jeżeli ktoś nie ma pracy to znaczy że nie chce jej mieć. Takie moje zdanie. Można założyć swoją firmę, brać zlecenia na różne sesje, czy zdjęcia reklamowe, obróbki graficzne. Rozumiem, że nie ma pracy w zawodzie. Ja też w nim nie pracuje. Ale gdy było ciężko pracowałam w galerii handlowej w zwykłym sklepie z ciuchami, zarabiałam 5,50 za godzinę, ale pracowałam. Niedawno też wysyłałam CV do różnych sklepów bo sytuacja nas do tego zmusiła. Ja nie mogę sobie pozwolić na to, by nie pracować. Nie zostawiłabym mężowi na głowie całego naszego utrzymania. Tym bardziej, że miesięcznie z własnej kieszeni muszę pokryć samochód - 1300 zł, Zus 2500 zł, koszty typu księgowa, paliwo, telefon - 400 zł, + mąż ma kredyt 900 zł. Dlatego Zielonymigotku uważam, że to że nie masz pracy jest tylko i wyłącznie Twoim wyborem i gdybyś chciała to byś ją znalazła. Nawet w jakimś sklepie na pół etatu, aby trochę odciążyć męża i mieć na swoje wydatki. Ale tak jak wspomniałam, każdy jest kowalem swojego losu. I dokładnie, trzeba się cieszyć tym co się ma, bo inni mają znacznie gorzej. Wstyd się przyznać, ale ja sama czasem muszę się do tego przekonywać, zwłaszcza gdy jęczę mężowi o pieniądze ![]() Ale nauczyłam się już doceniać to co mam ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Nie oglądałam dzisiaj, jutro na VOD obejrzę, ale domyślam się o co chodzi bo tam akurat wątek na czasie ![]() Lubię najbardziej te ciążowe wątki w tym serialu ![]() ![]() Cytat:
![]() Główka do góry, spróbuj zasnąć a jutro rano wszystkiego się dowiesz. Trzymamy tu bardzo mocne kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo ![]() Cytat:
Wyrodna matka ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- A poodpisuje jeszcze bo nie mam co robić ![]() Cytat:
![]() Jej teorie są podobne do teorii mojego lekarza, więc może dlatego tak szybko ją polubiłam, i zaczęłam jej wierzyć. Pewnie gdyby zaprzeczała temu co mówi mój ginekolog, nie przekonałaby mnie tak łatwo. Gdy prowadzi transmisję Live, to nieraz nie wiem czy mam się śmiać czy płakać jak niektóre dziewczyny w komentarzach zadają pytania. Np. wczoraj - czy w ciąży można jeść szynkę? ![]() Niektóre to jakby się z choinki urwały ![]() Niech uświadamia mamy, bo czasem ich przekonania wołają o pomstę do nieba! [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6860486 6]Mi mamaginekolog również nie odpowiada, ale dlatego że to co ona opowiada ma się nijak do rzeczywistości w jakiej mieszkam. Ja bardzo się zdenerwowałam jak czytałam, że ona robi od razu pierwsze usg po 4tc na NFZ - a ja musiałam czekać do końca 11 tc na pierwsze. Więc to mi nie odpowiada, że w większości placówek niestety te jej nowoczesne sprawy które porusza są "jakimś wymysłem" i mimo że ci się należą - i tak nie będziesz mieć tego zrobionego, bo tak działają placówki. Są stare i mają stare procedury. Więc drażni mnie to troszkę, bo z jednej strony ona otwiera oczy na to co każdej ciężarnej powinno się należeć - ale się nie należy. A ja nie mam sił kłócić i stresować się z przychodniami i całym NFZ bym miała tak jak ona mówi. I to w każdej przychodni mam to samo - a obdzwoniłam ich troszkę, pochodziłam zanim trafiła do tej do której chodzę teraz.[/QUOTE] Zielonymigotku z tego co pamiętam, to tutaj 50% dziewczyn, jak nie więcej chodzi do lekarza na NFZ i Ty jako jedyna nie miałaś zrobionego USG do 7 tygodnia ciąży. Owszem system jest jaki jest, ale to jest tylko i wyłącznie dobra wola lekarza, a Twój najwyraźniej takiej nie miał. Pamiętam dobrze tą relację mamyginekolog i ona nie mówiła aby zrobić USG w 4 tc ( bo w tym czasie to ledwo pęcherzyk ciążowy będzie widoczny) tylko, że prowadząc ciąże na NFZ warto zrobić jeszcze dwa dodatkowe USG - ok 6 tc, tak aby potwierdzić dobrze umiejscowioną ciążę i bijące serduszko, i potem w 36 tc, aby sprawdzić wagę i przepływy. Inne dziewczyny takie USG miały, więc nie możesz obwiniać za to systemu, bo jak widać system można obejść, trzeba tylko trafić na odpowiedniego lekarza.
![]() Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2016-12-14 o 21:50 |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 |
Wtajemniczenie
|
Veluś nie jesteś wyrodną matką- po prostu będziesz miała bliźniaki i to parkę
![]() Moja mam ma 21arów i stary domek 240 m. Roczny podatek to 350 zł i nie jest to działka rolna. Za wodę na 3 osoby płacą kilkadziesiąt złotych, a za prąd ponad 100 zł w lato gdzie się robi różne rzeczy na podwórku i zużywa tego prądu. Za śmieci nie wiem ile dokładnie płaci, ale coś mi świta 30-60 zł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2099 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zadomowienie
|
Ktoras z Was pytala o magnez. Mysle ze dostaje go w tabletce razem z nospa. Mylam sie i czulam jak kawalek brzucha sie napial ale juz sama nie wiem czy to nie bylo jelito. Wizyty ponoc o 9. Mam nadzieje ze czegos sie dowiem w koncu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.