|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
a moj zespoł nie robil żadnych problemów. jak zadzwonilismy do nich zapytac sie czy mają wolny terami (bo ze graja swietnie to wiedzieleismy) to oni or razu nas zapraszali na bal karnawalowy na którym grali wieczorem. powiedzielie, ze pogadaja z kierowniczką i nas zapraszają. jak bysmy chieli plytke to tez maja. ale my mielismy od znajomych
![]() No i co wazne od poczatku powiedzieli,z e nie pija i aby im nawet wódki na stoli nie stawiac a to bardzo wazne
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
No dziś się nadzwoniliśmy trochę do tych zespołów, które nam się podobały, więc część ma zajęte terminy. Kumpela dała mi namiary na fajny zespól, jestem po rozmowie z facetem, całkiem inny niż ten, o którym pisałam. Pośmialiśmy się,opowiedział trochę o zespole, jest to zespól 5 os. młody skład, sami faceci i jak to on powiedział nie mają problemów z alkoholem
Podoba mi się ten zespól bo ma perkusje, a to dodatkowe fajne brzmienie. Facet poszedł mi na rękę i z powodu tego, że mamy wspólną znajomą (tą moją kumpele) wstępnie zarezerwował nam termin i pokaże nam płytę z wesela, na którym grali. Jak obejrzymy to mamy dać znać i jeśli będziemy na tak to omówimy szczegóły. Ogólnie zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. No więc mogę powiedzieć, że mamy zespół![]() Samba to nic, że jest tylko jeden pan jeśli super śpiewa i prowadzi imprezę to będzie super. Najważniejsze, że wam się podoba
|
|
|
|
#633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie jest to samo TZ ma 192cm a ja only 160cm ,ale do koscioła będe mieć szpile na 9cm obcasie (kupie takie we Włoszech)a potem do tanczenia troszke niższe dla wygody ,ogólnie bardzo lubie chodzic w butach na wysokim obcasie i TZ tez lubi
|
|
#634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a welonu to juz nie moge sie doczekac dobrze[quote=Ana***;6866283]Z tym welonem to fajna sprawa. Mówiąc o welonie, a tym bardziej go przymierzając, odniosłabym wrażenie, że ślub tuż, tuż To takie "zbliżenie" do tego dnia.![]() Porównując: gdy jest zima i oglądam fotografie z lata, to wydaje mi się, że lato jest za oknem i na dodatek wtedy jeszcze bardziej nie mogę sie doczekać gdy ono nastanie. Może głupie porównanie, ale tak jakoś mnie natchęło . No i nie mogę sie doczekać tych pięknych, upalnych, wakacyjnych dni![]() /quote] tez tak mam ze ogladam sobie zdjecia z lata i mysle ze juz blisko latoo ja zawsze sobie mysle tak marzec swieta maj urodziny mojego tz i nasza 4 rocznica czerwiec moje urodziny i latooo
|
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
ja mam niedosc ze mala stope to wiekszosc butow jest na mnie za szeroka :| dzis haruje do 18 ale za to moj luby po mnie przyjedzie wie taki plus, wczoraj rozmawialismy o naszych planach mieszkaniowych ..jak to u was bedzie wygladac?
bo my planujemy sie wprowadzic pod kniec tego roku do mieszkania ktore zostanie po rodzicach TŻta (oni budują sobie domek) a zaraz po slubie ruszamy z budowa, dzialka juz juest
|
#636 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku, ale Wy narzucacie tempo:P
Ana***, mam nadzieję, że się nie gniewasz, że pominęłam Twój wiek. Mój TŻ jest wyższy ode mnie o głowę, ale chcę mieć buty na niskim obcasie, takim ok 2cm. Tego dnia najważniejsza będzie wygoda. Boję się pomyśleć co by było jakby mnie buty obtarły, masakra:/ |
|
|
|
#637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my po ślubie zamieszkamy w domu moich rodziców ,ale tylko na jakies pół roku może krócej bo własnie jestesmy w trakcie budowy Naszego domu; na wiosne ruszamy z wykopem fundamentów a całe poprzednie wakacje latałam od urzedu do urzędu i załatwiałam pozwolenia i wszystkie pierdoły masakra ile tego jest a obecnie z Tz mieszkamy razem w sumie odkąd sie poznalismy(w akademiku ) od razu zamieszkalismy razem czyli 4 lata
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my po slubie pewnie znajdziemy sobie jakies przyjmne mieszkanko
|
|
|
|
|
#639 |
|
Raczkowanie
|
My mieszkamy razem od ponad roku w mieszkaniu Tż, po ślubie planujemy budowę domu, projekt i działkę już mamy niedaleko mojego rodzinnego domu. Odrazu po ślubie zamieszkamy zapewne z moimi rodzicami, ale też tylko ok pół roku, żeby miec budowę cały czas na oku
i mam nadzieję że szybciutko zamieszkamy w naszym wymarzonym domku obok jeziora prawie w lesie, piękna okolica
|
|
|
|
#640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie w sezonie by się można bylo umowic gdzies zeby przyjsc posluchac na weselu, ale po 1 obawialismy sie ze to juz bedzie za pozno, a po drugie Tż wyjezdzal wiec musialabym za tym sama latac ![]() Cytat:
hehe a dodatkowy plus tego jest taki ze jest tani
|
||
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadzwonilam do nich podalam jaka data mnie interesuje i naszczescie mieli jeszcze wolny termin jesli chodzi o ich przesluchanie to jest to jak narazie nie mozliwe bo jestesmy z moim TZ za granica ale wybieramy sie w wakacje do PL wiec bedzie okazjia ... a dodam ze ja juz mialam okazje ich sluchac bo grali na weselu mojego kuzynka i bawilam sie do bialego rana ... mam tylko nadzieje ze mojemu TZ tez sie spodobaja
|
|
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wykluczone. Mam nadzieję, że nie będę dyskryminowana.![]() ![]() Strippi oby lato nadeszło z prędkością światła. ![]() A co do butów, to rozmiar mam przeciętny: 38 Madzialenka12344321 u nas zespół jest raczej przyzwoity Z tego co słyszałam, to grają na różnych ogromniastych salach, mają super nagłośnienie itd. Umówiliśmy sie z jednym panem z tego zespołu, nie oglądając ich płyt, opierając się jedynie na opini. Na spotkaniu miał dać nam płytkę i tak też zrobił, ale już tego samego dnia podpisywaliśmy umowę, ponieważ pan ten myślał, że jesteśmy "p.Kowalscy", którzy wstępnie rezerwowali termin. Jak się okazało był w błędzie. No i powiedział, że jak tak sprawa stoi, to kto pierwszy podpisze umowę ten lepszy. Dlatego, też podpisaliśmy już wtedy, obawiając się, że "p.Kowalscy" nas uprzedzą.![]() Po obejrzeniu płyty, nie żałujemy. Było to nie fer wobec tamtych ludzi, no ale cóż mi poradzić. Błąd techniczny.
|
|
|
|
|
#643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my juz mieszkamy razem na razie wynajmujemy mieszkanko ale juz powoli rozgladamy sie za dzialka i dobra firma budowlana takze mysle, ze niedlugo po slubie bedziemy mieszkac we wlasnym cieplutkim milutkim domku ![]() co do daty 08.08.09 nio to faktycznie duzio nas az sie martwie czy bedziemy miec dobry zespol na ten dzien po tym cio u was przeczytalam 3majcie kciuki zeby znalezc dobry buziaki
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu coś o rozmiarach, wadze, wzroście...
Więc tak: mam 168 cm wzrostu, ważę 50 kg, noszę rozmiary 34 i 36. Mój TŻ ma 182 cm wzrostu i mogłabym sobie pozwolić na wysoki obcas, ale stawiam na wygodę i raczej w tej kwestii nie będę szaleć . Poza tym i tak mam problem, bo mnie nawet buty, które mam kilka lat potrafią odcisków narobić .Co do mieszkania po ślubie, to już kiedyś pisałam, że będziemy mieszkać w domu z dziadkami TŻa---> oni na dole, my na górze. Po świętach, czyli za jakieś 3 tygodnie przychodzi ekipa remontowa i będą nam robili łazienkę . Jak to pięknie urządzać swoje przyszłe gniazdko .
|
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudny zakup.A z mieszkankiem to fajnie macie, ahh pozazdrościc to jakie kolory łazienki?
|
|
|
|
|
#646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Choć teraz bardziej opłaca sie wybudować domek niż kupić mieszkanie. Po ślubie, choć wydaję mi sie ze to nastanie wcześniej zamieszkamy u rodziców Tż w domu. Będziemy mieć dla siebie całe piętro i wspólna kuchnie . Nie ma to jak u siebie ale niestety na razie nie stać nas na kupno mieszkania a nie chcemy rozpoczynać życia z kredytem .Co do bucików to będę miała niskie bo jestem może z 5cm niższa od Tż . W kościele będę miała na obcasie, na sale zmienię na płaskie lub inne wygodne. Uwielbiam wysokie szpilki jednak nie chodzę w nich na codzien i nie jestem przyzwyczajona. W szpilkach nie dojde nawet do ołtarza . Mam nadzieje ze uda mi sie znaleźć coś ładnego i wygodnego .
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że to będzie coś w beżach, jasnym brązie... Stresuję się tym, kurczę...
|
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Starsi goście i tak przyniosa kwiaty, bo tak wypada wg nich . Siostra kolezanki z pracy wraz z narzeczonym poprosili o pomoce szkolne dla dzieci z domu dziecka. Ten dom dziecka jest blisko mnie. Wielu mnie teraz potepi pewnie, ale ja najchętniej zrobiłabym coś dobrego dla jakiegoś schroniska dla zwierząt. Cała ich masa potrzebuje dosłownie wszystkiego. Mój narzeczony zapewne by na to przystał, ale to kwestia jeszcze do rozwazenia. Wierszyków niestety nie znam takich .
|
|
|
#650 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jeśli ktoś zna to ja proszę o wierszyki z prośbą o karmę dla psów zamiast kwiatów( z tym będzie trudniej) ![]() Cytat:
więc będę 'upominać' rozdając zaproszenia .
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-03-11 o 20:56 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np. nigdy bym nie wzieła zespolu co ma tylko same klawisze, bo bądxmy szczere co oni na tym moga zagrac?? u mnie tez jest 5 osoób ale w tym jedna dziewczyna (zawsze glos żenski sie przydaje) a co do instrumentów to mają: klawisze, perkusję, gitarę elektryczną:0 i nawet saksofon wiec jak dla mnie super
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś znalazłam :"DRODZY GOŚCIE dla nas kwiatów nie przynoście, zamiast ozdób tych nietrwałych prośbe do was wszystkich mamy o zabawki dziś prosimy,swoje szczeście podzielimy w dniu tym dla nas najważniejszym damy radość również innym i maskotki które chcemy na dom dziecka przekażemy!" "Bardzo byśmy chcieli, by w tym dniu uroczym, były uśmiechnięte czyjeś małe oczy. A wiec zamiast kwiatów, do życzeń w Kościele dołaczcie maskotki drodzy przyjaciele. My do Domów Dziecka z nimi pojedziemy i w Waszym imieniu malcom przekażemy. Niech z Naszego szczęscia one tez cos maja i z misiami w reku usmiechy rozdaja." "Mili goście nasi mamy prośbe wielką zamiast kwiatów, które zwiedną checią pałamy wielką, byście nam przynieśli kredki, farbki, pluszaczki, a uradujemy wspólnie kochane dzieciaczki. (Prezenciki przekażemy Dzieciom z Domu Dziecka NR .. w Krakowie)" "Zamiast kwiatów do wazonu które uschną w naszym domu Propozycje mamy taką ....byście serca uchylili, konwenanse odrzucili, dali spokój z kwieciem w dłoni i przynieśli; kilka słoni, myszki miki misie, pieski, koraliki malowanki, kredki, farby, może wielbłąd być dwugarbny nakręcany samolocik albo cały stos łakoci może słodkich krówek worek może mały być traktorek cukiereczki czekoladki Dla dzieciaczków z Dziecka Chatki" Podobają mi się te pomysły, aby zamiast kwiatów dostać pieniążki na fundację, słodycze, artykuły szkolne lub zabawki Muszę to rozważyć z tż. Rozmawialiśmy narazie o maskotkach i jeżeli się na to zdecydujemy to chcemy pół na pół. Kwiaty też się przydadzą, m.in. do podziękowań
|
|
|
|
|
#653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nasz nowy zespół też ma takie instrumenty, jedynie nie wiem czy saksofon mają, facet mi wymieniał dzisiaj, ale nie pamiętam. Ale i tak jestem przeszczęśliwa, że jednak udało się kogoś sprawdzonego znaleźć |
||
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo podoba mi sie taka brzoskwinka, słodziutki kolorek Albo delikatny róż, który też pięknie wygląda.
|
|
|
|
|
#655 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Rymowankę aż tak trudno nie jest stworzyć Cytat:
. A co do maskotek, to wiem, że domy dziecka ich nie potrzebują. Maja tego całą masę. ja maskotki nazywam "obrastaczami kurzu" i nie dostaje ich od bliskich i znajomych. Myślę, że więcej radości i pożytku sprawią dzieciom przybory szkolne, ubranka, słodycze, książeczki.
|
|
|
#656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam w domku 3 łazienki: rózową, zielona i brzoskiwnia. i.. najbardziej polecam brzoskiwnie (ale taką ciemną). bardzo fajny nastrój mozna zrobic przy wieczornej kapieli przy swiecach
|
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
mój dom generalnie jest kolorowy
a mozna było poszalec bo ma 400m2![]() co do sypialni to ja mam rózowo-niebieską, mój brat niebiesko-zółta a rodzice tez rózową a w przyszlosci chce miec sypialnie czerwona albo taka ciemną brzoskiwnie 9z elementami czerwieni) i duzo luster
|
|
|
|
#660 | ||
|
Zakorzenienie
|
keira24 czytałam właśnie, że maskotek nie potrzebują, choć przyjmują wszystko
A pluszaczki tak czy siak znajdą właściciela. Ale tak jak mówisz inne rzeczy są bardziej przydatne. Ja to kocham pluszaki . Cytat:
). Niedawno zmieniłam miejsce zamieszkania, z bloku na domek No i moja mamusia naprawdę uroczo wymyśliła tą brzoskwinkową łazienkę. I tak jak wspomniała Madzialenka12344321 nastrój przy wieczornej kąpieli ze świecamijest niesamowity. ![]() ![]() Z tymże moja łazienka jest w odcieniu jasnej brzoskwini.Cytat:
jak to mówi moja babcia " to nie wąsko" .
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

Podoba mi się ten zespól bo ma perkusje, a to dodatkowe fajne brzmienie. Facet poszedł mi na rękę i z powodu tego, że mamy wspólną znajomą (tą moją kumpele) wstępnie zarezerwował nam termin i pokaże nam płytę z wesela, na którym grali. Jak obejrzymy to mamy dać znać i jeśli będziemy na tak to omówimy szczegóły. Ogólnie zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. No więc mogę powiedzieć, że mamy zespół

pewnie to bardzo męczące jest, nio ale potem pewnie ma tez jakies dni wolne to macie wiecej czasu dla siebie i na odpoczynek
A jak dostal ta lepszą pracę w koncu czy jeszcze nic nie wiadomo?
Mówiąc o welonie, a tym bardziej go przymierzając, odniosłabym wrażenie, że ślub tuż, tuż

Błąd techniczny.
.

Myślę, że to będzie coś w beżach, jasnym brązie...