![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przełomowe maluszki 2007/2008
wy sie kilkoma kilogramami przejmujecie kochane... hihihi, a u mnie nadal jeszcze jakies co najmniej 15kg do zrzucenia... a tak na powaznie to 18-19. Ale ja już cezarette nie biore, bo piersia nie karmie, biore normalne tabletki rigevidon czy jakos tak. poza tym wczoraj zrobilam sobie glodowke oczyszczajaca i mam zamiar sie wziasc za siebie. By choc te 10kg mniej bylo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
Ale tu dzisiaj pusto
![]() ![]() Co porabiacie mamusie? Basiu - głodówka??? Twarda jesteś ![]() Mam jeszcze pytanko. Jak długo dzieci mogą zezować? Małgosi dość często się to zdarza ![]()
![]() |
#723 |
Wtajemniczenie
|
Ja się melduje
![]() Byłyśmy na dłuuugim spacerze i zakupkach przy okazji ![]() Podziwiam Was za te odchudzania. Ja jakoś nie mam na to ani ochoty ani motywacji. Wręcz przeciwnie... Mam ogromny apetyt ![]() Ja dostałam od ginki recepte na cerazette, ale jeszcze jej nie zrealizowałam. I chyba tego nie zrobię. Jest jednak więcej przeciw niż za ich stosowaniem - cena, dokładność stosowania (do 3godz), ciągłość przyjmowania, brak przerw i nieregularne krwawienia, które mogą trwać bez końca itp. Ja niestety teraz mam taki tryb życia, ze pewnie bym zapominała o ich braniu a wtedy tydzień czasu i tak trzeba się dodatkowo zabezpieczac. Nie wiem jak jest z zezem u maluchów. Ala patrzy "równo". Za to bardzo się ślini i pcha rączki do buzi. Możłiwe, ze ją już poczatki ząbkowania mogą męczyć?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Zadomowienie
|
Basiu a czemu juz nie karmisz?? Zanika Ci pokarm??Moja Polcia ostatnio strasznie wygodnicka się zrobiła i lubi jeść z butelki,a najlepiej to jak jej ściagam z cycka i daje butlą - wtedy jest bardzo happy
Jesli chodzi o moja wagę to ja juz 21kg mam za sobą, jeszcze 12kg mi zostało do wagi z przed ciązy. A też biorę cerazette - pewnie dlatego moja waga od paru tygodni stoi w miejscu (a tez macie zwmorzony apetyt po nich??) Jola moja Polcia tez się slini, ale od tego momentu do pierwszego ząbka moga nawet i 4 miesiące upłynąć ![]() ![]() Ja cerazette biorę zawsze rano, wtedy co i daje Poldkowi d3 i syropek, a nie wiedzialam nawet że trzeba tak ściśle przestrzegac godzin brania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
Joluś - ja ze względu na karmienie jem chudo i nie opycham się słodyczami... To nie zadne odchudzanie, chociaż w normalnych warunkach będąc na takiej diecie powinnam tracić na wadze...
A rączki w buzi to zupełnie normalna rzecz ![]() ![]() Justyś - i21 kg??? imponujący wynik!!! ![]() Ja wogóle źle znoszę pigułki, ale jak ognia boję się kolejnej ciąży ![]() ![]()
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
głodówka jednodniowa nie jest taka zła, najważniejsze by dużo pić, woda mineralna, herbatki i co najwazniejsze soki...
![]() co do zezowania, to nie wiem, Łucja też nie ma z tym problemu a co do cerazette i okresu, no to ja miałam dwa okresy i co... i trwały prawie po 2 tygodnie. Po prostu masakra!!! Coś okropnego. Ileż można.... a co do ślinienia się i pchania rączek do buzi, to Łucja ma tak samo... gdzieś od dwóch tygodni... nie wiem czy to początki ząbkowania czy jak... pewnie dziąsełka ją swędzą już co nieco |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
Jolu, Basiu - odnośnie ślinienia się: http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziec...0,2141242.html
To jeszcze raczej nie ząbkowanie. Ok. 10-12 tygodnia rozpoczyna się masowa produkcja śliny u niemowląt. Iza - Antoś tez zezuje, ale podobno to norma, nawet do końca 3 miesiąca. Niemowlęta nie mają jeszcze skoordynowanych ruchu obu gałek ocznych, stąd czasem ten zez. Chyba nie ma się co na razie martwić. Ale zapytaj pediatrę na następnym szczepieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Wtajemniczenie
|
Spać nie mogę. Boli mnie zołądek. Alka też jakaś niepokojna. Dałam jej butle, ale ma spanie gdzieś...
Ilonka - dzięki za info. Już jestem spokojniejsza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Ilonko ja też dziękuje... Jolu tobie nocy nie zazdroszczę, ciekawa jestem jak było później, po tym jak byłaś tutaj na wizażu... mam nadzieję, że choć trochę lepiej
myśmy wstały do jedzenia o 2... ale mała jadła ok 20.30 więc i tak nie jest źle... a rano przetrzymałam ją do 6... choć o 5 się obudziła, to dała się oszukać smoczkiem i zasnęła ![]() a teraz też pobawiłyśmy się niecałe dwie godzinki i śpi ładnie... a potem chcę iść na spacerek, bo tak ślicznie za oknem, a popołudnie ponoć ma być już nie fajne swoją drogą wrzuciłam na bloga kilka filmików małej... tak jakby ktoś chciał zobaczyć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Wtajemniczenie
|
Basiu - mała powierciła się trochę w łóżeczku i zasnęła. Później wstała po 7 i teraz znowu spi.
A ja korzystając z chwili idę się umyć i cosik zjeść. Na spacer też dzisiaj pójdziemy. Na niebie nie ma zadnej chmurki tylko lazurowe niebo. Pięknie jest! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zadomowienie
|
Ilonka - szczepienie mamy za 3 tygodnie. Zapytam
![]() A mi Młgosia urządziła pobudkę o 6.45 i coś nie ma ochoty spać ![]() Mimo pięknej pogody my na spacerek wyjdziemy dopiero między 12 a 13 - taki mamy rytm dnia. Do południa, kiedy Małgosia jest wyspana po nocy i radosna, potrafi przez jakiś czas zająć się sama sobą, a ja mam wtedy czas, żeby ogarnąć troszkę mieszkanie, zrobić pranie, przygotowac coś na obiad. Czasem w międzyczasie dzidzior ucina sobie drzemkę (w zależności od tego o której sie budzi). Im bliżej południa i zmęczenie u dziecka większe, muszę poświęcić dziecku coraz więcej uwagi. Dlatego karmimy się i na spacerek ![]() ![]() ![]() Milenko - co u Was???
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Amelia również slini się i pcha piąstki do buziuni. Nawet ma zaczerwieniony paluszek, w miejscu gdzie najbardziej piłuje. Pochwalę się, a co mi tam ![]() Moja niunia już dwa razy (w prawdzie nieświadomie) powiedziała MAMA!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Wogóle jesteśmy bardzo zdziwieni że Amelia tak bardzo duzo mówi. Każdy jak jej posłucha to wpada w zachwyt że taka mała a już tak wygadana ![]() W niedzielę mielismy gości, to na wychodne moja córcia zaczęła podrywać mojego kuzyna. Usmiechała się, rozmawiała. On teraz o niczym innym nie mówi ![]() czasme jest mi tylko smutno że nie zawsze mam czas siedzieć i z myszką rozmawiać, ale na szczęście zawsze ktoś się chetny znajdzie ![]()
![]() |
#733 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() No i Majka znowu zasneła po 23 ![]() ![]() Justyna moja mała też pokochała butelke ![]() ![]() Z tym ślinieniem to moja mała tez to ma Ilonka po twojej odpowiedzi uspokoiłam sie ![]() Co do odchudzania to oprucz tego że jem lekko strawne potrawy i zero słodyczy od dzisiaj wprowadzam w życie hula hop ![]() ![]() To Ci Amelcia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i flirciara z tej twojej jest... ale Łucja też coś w sobie takiego ma. Byle chłopy wkoło niej były... sto bab by koło niej latało, biegało, zajmowało się nią, to i tak jakby sie choc jeden chłop wkoło pojawił to do niego będzie dyskutować i się chichrać i za nim patrzeć ![]() Cytat:
A co do jedzneia... to ja teraz sie wzielam za siebie, i za swoje kilogramy,zobaczymy co z tego w yjdzie |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
Basiu - nagrywamy, nagrywamy. Narazie mamy nagrania na telefonie, kóre mąż musi wrzucić na komp. Jest tam rozmowa z mamą i poranne budzenie taty. Amelia lubi mówić do taty jak on śpi. Zawsze działa to lepiej niż najgłosniejszy budzik
![]() Kamera też ciągle jest w ruchu, ale chwilowo brak nowej kasetki. Dzisiaj mam zamiar namówić męża na wyjazd po pampersy, parę kaftaników, mleczko, no i obowiązkowo trzeba wywołać zdjęcia maleńkiej i kupić nową kasetkę (najlepiej dwie) heheh...... W weekend byliśmy u teściowej i u babci od strony męża. Każda przy nagraniu porannej rozmowy Amelii z tatusiem płakała. Były to łzy radości i wzruszenia. A tak wogóle jak się tam wszystkie ciotki zjechały to mozna było boki zrywać jaka konkurencja o usmiech mojej córci się toczyła ![]()
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Karolinko kochana to zrzucajcie te filmiki z telefonu i wrzućcie na you tuba to z chęcia pooglądamy, ja własnie wrzucam z dzisiaj filmik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Zadomowienie
|
Fajnie by było zamieścic taki filmik ale do tego potrzeba czasu. jeszcze nie zamieszczalismy filmikow w internecie, wiec pochlonie tez czas zapoznanie się z tym.
Napewno predzej czy pozniej cos wam pokarze ![]()
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Kochana wiesz co to nie takie ciężkie... ja dodaje na you tube i jest
![]() ![]() a tu macie moją małą, która gada do lampy ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=Y03Tj3N_Qq8 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
Mnie Polcia wczoraj zasnęła koło 24 (czyli standardowo) i wstała na jedzenie (ja ją specjalnie obudziłam) o godz. 7 -W SZOKU BYŁAM, ZE MOJE DZIECKO TO TAKI MAŁY SPIOCH. Ale w końcu coś musiała odziedziczyć po rodzicach
![]() My jutro wybieramy sie na szczepienie, mama nadzieję że głupkowata pielęgniarka nie pomyli sobie miednicy z udem ![]() Basia Łucja jest genialna, a jaka ona sliczniutka i słodziutka - poważnie mówię w tym momencie, ona to tak jakby się juz smiała tak bardzo swiadomie ![]() Karolinko mojej Polci tez się kiedyś udało powiedzieć"mmmammma" i "anja"(moja mama ma tak na imię ![]() ![]() Moja mała to gada do "swoich kolegów" (z karuzeli), zawsze pod wieczór ma im tyle do powiedzenia ![]() A jeszcze Wam powiem, ze Polcia jak jest spiąca i chce usnąc to sobie spiewa cos na zasadzie aaaaaaaaaa aaaaaaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłyśmy ze spacerku. Oczywiście nie obyło się bez drobnego zakupu dla dzidzi
![]() To się nam dzieciaki rozgadały. Moja tez nawija jak najęta i faktycznie Justynko czasami jakby rozumiała co się do niej mówi. Ja mam sporo filmików i na aparacie i na kamerze. Jak mąż bedzie miał chwilkę to go zatrudnie do przerzucenia ich na komp ![]() ![]() Idę obiadek jeść, mniam I jeszcze foteczki ze spacerku (Ala spaceruje z kolegą Adrianem, starszym o 1 dzień i mają takie same wózki a od dzisiaj równiez takie same ubranka ![]() Edytowane przez jolineczka Czas edycji: 2009-06-15 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do kompanów z karuzeli... no to u mojej nie oni grają ważną rolę, a po prostu lampa jaka wisi u nas na suficie... najlepszy przyjaciel, kompan do śmiechów i hihów, i do gadki też ![]() Cytat:
![]() Co do tego, żę myslisz iz dzieci rozumieja co sie do nich mowi,to ja jestem zdania,ze wzsystko rozumieja... naprawde. Bo ile razy ta moja mała drańciucha się ze mnie śmieje... A zdjęcia rewelacyjne, a co fajnego kupilas? A na koniec kilka zdjęc ode mnie... z dzisiejszego spacerku, przy okazji z różnymi przeróbkami, bo się bawiłam w photoscape |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Wtajemniczenie
|
NIe będę wam marudzić ze mam doła...
Ali kupiłam dzisiaj taki komplecik: bluza, spodnie i bluzeczka. Przymierzyłam tylko bluze i oto efekt ![]() Edytowane przez jolineczka Czas edycji: 2009-06-15 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Joluś śliczna ta bluza, nie powiem, że nie... ja obserwuje znowu na allegro kilka aukcji z sukienkami dla małej. Uwielbiam ją w sukieneczkach
![]() a co do humoru i doła? To co się dzieje... jak tylko masz ochote, wygadaj się... to pomaga nieraz, przynajmniej mnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Wtajemniczenie
|
E tam nie będe wam smucuc, bo sama popadnę w jeszcze większego dołka...
Basiu - ja dzisiaj byłam w H&M. Chciałam małej kupić jakąś sukieneczkę na święta. I szybciej stamtąd wyszłam jak weszłam... Ceny bajońskie! Sukieneczka mikrutka, cieniutka kosztuje 50 lub 70 zł! No sory, ale za tyle ja coś porządnego sobie kupię na kilka miesięcy a nie dziecku na miesiac. Kurczę kiedyś te ubranka w h&m nie były takie drogie. Potem weszłam na sklep (auchan) i zdumiałam. Na dziale dziecinnym na wieszkach wisiały cudne ciuszki - do wyboru i koloru, sukienki, spódniczki, bluzeczki itp - a ceny - aż przyjemnie było popatrzeć ![]() Sukieneczki od 19 do 30 zł, kopmlety ciuszków, np taki jak mój 25 zł, kurteczki wiosenne za 30 zł Nie wiedziałam co mam wybrac! Jutro znowu cosik kupię. Nie chciałam wszytskiego na raz ![]() Dobrze ze istenieją supermarkety i ciuchlandy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Wtajemniczenie
|
Witam
U mnie znowu koszmar po kąpieli ![]() ![]() Ja wczoraj byłam w H&M i skusiłam sie na sukieneczke i buciki ![]() Basiu świetne filmiki ![]() ![]() Jolu Alunia boska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
Jolu, Basiu - świetne te Wasze maluszki
![]() Ewciu - w końcu nam pokazałaś swoją słodką kruszynkę ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, a Wy zabieracie dzieci do takich dużych sklepow?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Wtajemniczenie
|
Ewuniu - córunia śliczna
![]() I widze, ze w m&h też gustujesz. Iza - pewnie ze nie wszystkie sa az tak drogie, ale te które mnie się pogobały nietsty były... Np sukieneczka do tych bucików widocznych na zdjeciu u Ewy kosztuje 60 zł - a dla mnie to nie jest mało - szczególnie ze taką sukieneczkę malutka nałozy raz. Dobra - Ala płącze wieć lece do niej A ta w ogóle to dopiero wstałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje dziewczyny za komplementy
![]() ![]() ![]() ![]() H&M ma świetne ciuszki ale fakt drogie, ale jak tylko tak jestem to naprawde nie moge sie oprzeć musze coś kupić ![]() ![]() ![]() Bazylko ja jeszcze nie zabieram malutkiej na zakupy a to z tego względu że jeszcze nie ma takich okreslonych godzin wstawania boje sie że obudzi sie z wielkim krzykiem w środku supermarketu ![]() Dziewczyny podziedzcie mi czy u was cos pomogło na te kolki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Wtajemniczenie
|
Nasza mała jezdzi na zakupki i dobrze je znosi czyli spi
![]() Wczoraj troszkę marudziła, ale chyba chciała sama dla siebie wybrac ciuszki i dlatego ![]() Ewcia - ja daje jej Espotikon (kropelki) a jak widze, ze nie pomaga to wtedy stosuje czopek glicerynowy Viburcol. Pomaga. Tylko, ze Alka miała trzy razy kolkę i taką, ze nie cierpiała jaoś strasznie długo - moze to zasługa tych środków które jej podałam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.