|
|
#1861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Zaraz spiszę co i jak, ale nie wybuchło, nie płone i nie śmierdzi drożdżami , tak po krótce ![]() Cytat:
Już spisuję, czekajcie
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Mirela, jakoś wytrzymamy. Twarde jesteśmy
tylko wklej już te zdjęcia Marzenko, olejkami eterycznymi??A jakimi?? Opisuj, opisuj, ja już mam długopis w łapci, żeby zgapić
|
|
|
|
|
#1863 |
|
Zadomowienie
|
Dobry Dzień dziewuszki.
Jaka pogoda u Was? W Poznaniu ciepło, ale słonko za chmurki ucieka. Ja tymwczasem wrzuciłam na Biochemię kilka składów moich kosmetyków do włosków do zanalizowania, zaraz pewnie się przerażę
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dzisiejsza maseczka jajeczno - drożdżowa przedstawia się w sposób następujący
:Skład: 1/4 szklanka mleka (bez konserwantów )3/4 kostki drożdży 3 żółtka sok z całej cytryny 5 kropli olejku eterycznego rozmarynowego 5 kropli olejku eterycznego tymiankowego 2 łyżki stołowe odżywki Jantar Nie miałam żadnego olejku ani rycynowego, ani kokosowego, ale gdybym miała to bym dała ![]() Więcej grzechów nie pamiętam ![]() Wrażenia: Pierwsze wrażenia, po rozmieszaniu mleka z drożdżami i jajkami to uderzający po nosie smrodek drożdży...Myślę sobie, no nic, trzeba być twardym ![]() Poszłam do pokoju po olejki i odżywkę i wróciłam do kuchni, to myślałam, że odór mnie zabije Wycisnęłam cytrynę, dolewałam olejki eteryczne i odżywkę jantar i smrodek zniknął. W całej kuchni rozprzestrzeniał się zapach olejków eterycznych Byłam dumna z moich "czarowniczych" umiejętności Przy nakładaniu wanna była bardzo interesująca, w żółte ciapki ale ilość mam odpowiednią na całej długości włosów, nakładanie na skórę połączone z delikatnym masażem Cóż więcej, teraz siedzę z tym ustrojstwem na głowie, które niekiedy skutecznie wykapuje mi spod czepka i ręcznika Za pół godziny idę zmyć, wtedy wrażeń nastąpi ciąg dalszy ![]() Przepraszam, że tak długo opisałam, ale chciałam wiernie oddać moje bełtanie ![]() Gratuluję kto dobrnął do końca
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musicie poczekac bo mam mokre włosy:P |
|
|
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Tak??
To dobrze czy źle, bo nie wiem czy się śmiać czy płakać nad sobą Poczekamy
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że lepiej sobie wydrukuję, zamiast spisywać Czekam na wrażenia ze ściągania ustrojstwa z włosów |
|
|
|
|
|
#1868 |
|
Wtajemniczenie
|
virka, brzmi to bardzo... interesujaco. tyle ze ty masz dlugie wlosy wiec pewnie nam to polowa twojej porcji wystarczy
![]() a rozumiem, ze te olejki to w celu zabicia zapachu?
|
|
|
#1869 | ||
|
Raczkowanie
|
Czekam i czekam
Dawaj zdjecia Ja jutro wkleje (tak jak obiecałam) Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nie ma jak coś sobie samemu namieszać
|
||
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1871 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie to mi samo spływa ![]() Cytat:
A olejki eteryczne, to nie tylko dla zabicia zapachu, lecz także jako składnik działający leczniczo: rozmaryn- http://www.wizaz.pl/images/oleje_ete...=rozmaryn#opis tymianek- http://www.wizaz.pl/images/oleje_eteryczne/?o=tymianek_linalol#opis Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tylko w lewym, bo do prawego nie chce kapać No nic, idę zmywać ![]() Ale jeszcze za chwilkę, bo poprawiłam ułożenie folii i już mi do ucha nie cieknie
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ będę wtedy piękna i wyjątkowa
Ale już na serio idę
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mirelko czekamy Niezły mix Marzeno czekam na relację po zmyciu
|
|
|
#1877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hi hi dziękuję za relację Chyba poczekam ze dwa tygodnie zanim zastosuję to "coś" żeby zobaczyć gdzie i jakie włosy Ci wyrosną
|
||
|
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
...wyjątkowa na pewno |
|
|
|
|
#1879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale Marzenka to robi taka multi efekt, widze ![]() a, Marzenko, mam pytanko. te plukanki to stosujesz po myciu codziennie? bo mam wobec tego obawy... tzn ty pewnie nie myjesz codziennie [ja niestety tak] wiec inaczej zadam pytanie. pluczesz je po kazdym myciu? i pytanie pomocnicze: czy myslisz, ze moge plukac je po kazdym myciu tj codziennie?
|
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że odpowiedziałam za Marzenę, nie zwróciłam w ogóle uwagi, że blonndee wpisała w poście imię. Nie dość, że sklerotyczka, to do tego ślepa
![]() Ziołowe płukanki są fajne ![]() ![]() ![]() Trzeba tylko uważać przy suchych włosach i przy farbowanych, bo ziółka lubią wysuszać włosy. Codzienne stosowanie to chyba jednak za dużo, ja myślę, że dwa - trzy razy w tygodniu powinno styknąć |
|
|
|
|
#1881 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem z powrotem
Zaraz je spiszę ![]() Cytat:
![]() No wiesz, a pięknie , toć to będzie uroda nie z tej ziemi Cytat:
![]() Cytat:
), wcześniej codziennie.Staram się płukać co drugie mycie. Na początku możesz codziennie, jak najbardziej, tylko musisz sprawdzić, jak Twoje włosy reagują na zioła czy się nie wysuszają przez nie. Moje nie, ale są dziewczyny na wizażu, które muszą płukać samą skórę głowy, bo końce im wysusza. Więc w Twoim przypadku w grę by wchodziło robinie wcierek ziołowych (gdyby wysuszały Ci końce). Wrażeń cd ![]() Płuka się to ustrojstwo rewelacyjnie, samą wodą wszystko zeszło bez najmniejszych problemów Przy myciu miałam dodatkowo aromaterapię węchową , bo dają te olejki niemiłosiernie (ale nie w nadmiarze) ![]() Wystarczyło jedno mycie szamponem A reszta wrażeń będzie po wyschnięciu włosów ![]() Cytat:
![]() Ja tam nie raz odpowiadałam do imiennych postów
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko, nie zauważyłaś efektów od razu?? Jestem w szoku, myślałam, że w uszach to już będziesz miała Busha...tfu busz co najmniej
|
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już tam siedzi, a ja nic o tym nie wiem
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Donoszę z wrocławskiego pola bitwy, że deszcz zremisował ze słońcem i prze ostro do przodu, z czego my Wrocławianie (czyt. ja) zadowoleni nie jesteśmy
|
|
|
|
|
#1885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma co przepraszac![]() wlosy od razu po plukance mam troche 'tepe' w dotyku, ale jak wyschna...
|
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmmm na spektakularne efekty trzeba będzie niestety poczekać, ale mówią, że cierpliwość jest cnotą. Teraz Marzenko czekam na pierwsze wrażenia po wyschnięciu ![]() Chciałam się jeszcze podzielić z Wami opinią pewnej osoby o oleju kokosowym. Mianowicie odbyłam wczoraj rozmowę telefoniczna z moim bratem, który przebywa obecnie w Londynie. Nabył gdzieś w jakimś hinduskim sklepiku (za moją namową oczywiście ) olej kokosowy i wczoraj przez pół godziny prawił mi peany na jego cześć. Stwierdził, że włosy są lepiej nawilżone, odżywione no i ze nie musi już używać odżywki. Teraz ma się porozglądać za innymi specyfikami i skonsultowac co warto nabyć a co nie. Jaby tak jeszcze coś dla swojej wspaniałej sis nabył to bym nie miała nic przeciwko
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego poczekam
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1888 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() żart taki Wiecie, że ja ciągle zapominam kupić oleju kokosowego ![]() |
|
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to się doczekałaś ![]() Daje fotki, ale jak się będziecie śmiać to ale się natrudziłam robiąc zdjęcia włoskom od tyłu i udało mi się zrobic tylko kawałek a to zdjęcie drugie to takie oo, zrobione na szybko więc ciii
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

, tak po krótce 

[moge to sobie tak tlumaczyc...?]
coś sobie samemu namieszać 

...wyjątkowa na pewno