|
|
#1741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierścionkowe rozważania, część VII :D
Cytat:
.Miłej nauki. Własnie buty...ja musze natychmiast cos kupić ![]() Cytat:
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Ja jestem z samego rana wykończona, wzięłam się za świąteczne porządki, muszę je sobie rozłożyć w czasie bo w ten weekend nic nie uda mi się zrobić z powodu studiów. No ale teraz mam satysfakcję z dobrze wykonanej pracy (tylko mam nadzieję, że nie zacznie padać i deszcz nie zachlapie moich lśniących okien Mam nadzieję, że przez tych kilka świątecznych dni odpocznę i zregeneruję siły. Święta z TŻtem i jego rodzinką i slodkie nicnierobienie, już nie mogę się doczekać
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
niuniuniau już kiedyś miałam Ci to pisać ale zapomniałam więc ilekroć patrze na Twojego nicka przypomina mi się skecz tych takich od plusa i nazwali ten skecz NIUNIUNIN więc jakoś tak podobnie wzrokowo do Twojego strasznie lubie ten skecz i tą nazwę niuniunin
i czasem się tak zwracam do mojego męża bo on też zna ten skecz a skąd taka nazwa u Ciebie?Pozdrawiam
|
#1744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
to było straszneCytat:
Cytat:
![]() Dorinko wczoraj napisałam, że dla mnie ten serial też jest porażką
|
|
#1745 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moj tez czasem gotuje, jak ma czas![]() Cytat:
Mamy skype i maile, wiec ciagly kontatk ze soba Ja jestem tutaj, ale sercem razem z Nim![]() Cytat:
a jak widze w nocy ze biedaczek odkryty to go przykrywam![]() Sanetko na 2 miesiace a potem znowu jedzie L_V Fajnie ze macie zaplanowane juz wszystko Capri Uwazam ze jestes jak najbardziej normalna To Wasz dzien i Wy bedziecie w nim najwazniejsi. Choc pomysl, czy nie chcualabys zeby Wasi rodzice byli w tym dniu razem z Wami??Ja jeszcze nie wiem jak bedzie wygladal moj slub,ale najchetniej to chcialabym zaprosic tylko rodzicow i rodzenstwo Nie wyborqazam sobie ze mogloby nie byc mojej mamy na slubie Najwaznie jsze ze bedziemy ja i Tz Ze bedziemy jednoscia![]() Niuniau: Ja jutro planuje mycie okien
|
||||
|
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
Anitko, na tą osobę, z którą się dziś spotykam mogę liczyć zawsze. Wspaniała kobieta
I wie też, że nie ma co mnie naciskać, po prostu jest i wiem, że zawsze mogę do niej przyjść.
|
|
|
|
#1747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo co innego można wykombinowac jeszcze ? ![]() Twin tak serial porażka ![]() Cytat:
![]() Ja dziewczyny od zeszłego piątku, czyli zamówienia kiecki jakaś taka podekscytowana jestem, tak się już nie mogę doczekac tego lipca.. , lęk
|
||
|
|
|
#1748 |
|
Raczkowanie
|
Czeeesc
![]() ale okropna dzis pogoda, zupelnie inaczej niz wczoraj i jeszcze wracajac z ang. 19-nastka pojechala do zajezdni a nie na wprost przez rondo onz i musialam gonic przez to cale wielkie rondo na inny przystanek No i przez to ze jest tak zimno i wietrznie to od razu humor mi siadl. Przynajmniej za to kupilam sobie wczoraj czarny kardigan z h&m (tylko te kolejki do przymierzalni w zlotych tarasach, poglupieli czy co??) no i z nowosci TZ leci na 3 dni do anglii na konferencje :/ |
|
|
|
#1749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc trochę nie bardzo... a przecież nie zaprosimy rodziny na ślub a potem wszyscy wrócą z powrotem do domów,. Tym bardziej, że nikt z rodziny TŻa nie mieszka w naszym mieście.EDIT: Cytat:
Prawda pogoda się zepsuła. Jednak gdy leżę w łóżku nie robi mi to różnicy ![]() Byłam w H&M w sobotę i też kolejki były okropne... poza tym nie znalazłam nic ciekawego a myślałam, że uzupełnię szafę.
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2008-03-12 o 12:43 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#1750 | ||
|
Zakorzenienie
|
...a ja w sobotę podczas gdy mój TZ będzie w drodze na kawalerskie w Krakowie.
Cytat:
...co moze doprowadzic tak jak w moim przypadku do duzego pobudzenia i drazliwość![]() Cytat:
Ale z tego powodu to nie ma co płakać...nieprawdaż? ![]() Cieszyć się trzeba że kardigan kupiony ![]() 3 dni mówisz to nie tak strasznie...potęsknisz troszkę i bedzie OK ![]() Kupiłam szpileczki, o takie http://www.butyk.pl/towar.2232.Polbu...ssa_73405.html Mają być klasyczne i wygodnie i mam nadzieję ze takie będą
|
|
#1751 | ||
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki
Cytat:
Najpierw myslelismy, ze bedziemy sami, potem jak rodzina sie dowiedziala, no to, w porzadku, najblizsza rodzina, potem ze strony TZ-ta kuzynka sie dowiedziala, to tez by chciala przyjechac, szczegolnie, ze bierze slub w sierpniu i na pewno nas zaprosi. Az mi sie w glowie od tego wszystkiego kreci. Nigdy nie lubilam wesel, szczegolnie, ze kiedys wszystkie wydladaly tak samo i nuda. Swojego tez nie widzialam jakos, choc wszyscy mi wmawiali, ze kiedys go zapragne. Ja zawsze bylam troche na odwrot, po za tym sens jest wtedy, kiedy ludzie nie mieszkaja jeszcze za soba, a po slubie nastepuje taki przelom w ich zyciu. U nas to bardziej formalnosc i dlatego nie czuje potrzeby nawet na najblizsza rodzine. Mama chcialaby przyjechac, ale ojciec, cos na zasadzie,"trudno jak trzeba to pojade". Nigdzie z domu sie nie rusza, nie podrozuje, nawet do swojej rodziny na poludnie Polski mu za daleko i woli jak ewentualnie oni przyjada. Dlatego generalnie mi nie zalezy. A TZ-ta najblizsi, pytaja, a jak a gdzie, a jak ubrani aaaa...Odechciewa mi sie wszystkiego Na pewno cos ze mna nie tak ![]() Cytat:
Nie wiem moze mi przejdzie, ale na razie jestem na etapie, ze wolalabym juz byc po i nie miec dylematow. ![]() Anitko, dobrze, ze rozladowalas sytuacje z TZ-tem, po tym rzeczowym telefonie. Faceci przy kolegach nie moga swiergolic do telefonu jak to kochaja i inne czulosci, bo to w ich oczach niemeskie. Jak TZ tak do mnie gada, to od razu pytam, czy nie jest sam i wiem o co chodzi Madra z Ciebie kobietka!
|
||
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie robię porządków, chociaż dziś zaplanuję co będziemy robić na święta tzn jakie smakołyki i zaczne robić listę zakupów
![]() nie wiem kiedy zaczynam pracę może od przyszłego poniedziałku szczerze mówiąc wolałabym po świętach bo teraz bym mogła sobie na spokojnie wszystko wysprzątać ![]() A właśnie jedynie co zrobiłam to porządek w szufladach tzn z lekami i takimi duperelkami w sensie nici, biżuteria, jakies dokumenty itd.
|
#1753 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oni właśnie tak rozumiję-jak będzie chciała sie przytulić to to zrobi Dlatego należy się przytulać, nie koniecznie czekając aż ktos to za nas zrobi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno jakieś zdenerwowanie będzie, to życiowa decyzja, ale myślę, że nie ma się czego bać. Ja takią mieszankę uczuć przeżywałam jak mieliśmy razem zamieszkać. Wtedy do mnie dotarło, że to już cos poważnego i nie tak łatwo będzie się rozstać gdyby co. Brałam te moje myśli za objaw tego, że bardzo świadomie podejmuję tą decyzje i na pewno będzie słuszna. I nie pomyliłam się. Teraz też czuję coś takiego, że to coś ważnego, nawet bardzo ważnego się dzieje z nami, ale decyzję co do tego, czy to TEN podjęłam już bardzo dawno temu. Choć muszę przyznać, że od zaręczyn jakoś zupełnie inaczej się czuję. Myślę, że to umacnia dodatkowo, zbliża do sibie, taka pewność co do tego, że chcemy byc razem.![]() A tak w ogóle to witam wszystkie dziewczęta
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej nawet nie wiedziałam kto to ten karolak ale polubiłam go w Testosteronie. Aż teraz się uśmiecham jak sobie przypomnę.. |
|
|
|
|
#1755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dorinko pieknie bedziesz wygladac! O, ja wlasnie BOJE SIE, ze cos sie nie uda, a bede musiala udawac, ze jestem taaaka szczesliwa, tak na zawolanie. Skad mam wiedziec, czy nie przejdzie mi przez glowe, ze wolalabym, zeby juz wszyscy sobie poszli? A tu musisz sie usmiechac od ucha do ucha. Po za tam moja rodzina potem musze sie zajac, nie pojda jak wszyscy, tylko bede musiala organizowac im czas. A mowie, mieszkamy razem od osmiu lat i to nie jest jakas wielka sprawa ten slub teraz. |
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Caperuci mowię Ci jak najbardziej normalna reakcja.
JA byłam przerazona myślą o slubie. Dokładnie w taki sam sposó i z tych samych powodów co Ty. Najpierw padł pomysł cichego slubu, poźniej że jednak nie bo rodzice i moje rodzeństwo muszą być a jak rodzice to oczywiście dziadkowie. Więc ok zamówilismy termin. Powiadomilismy rodziców...no i się zaczęło. Kuzyn z pretensjami, ze jak to tak na moim slubie nie będzie. To on przyjedzie nawet bez zaproszenia. Ciocia to samo. No i z planowanych 15 zrobiło sie 38 osob....ale teraz zperspektywy czasu to się nawet cieszę. Generalnie mimo moich obaw wszystko poszlo gładko, bez nerwów (no powiedzmy ) i pieknie.Weselicha nie było, smutno nie było, noc poślubną spędziliśmy razem a nie siedząc przy stole. A dlaczego slub w Niemczech...Twój TZ nie jest Polakiem?? Cytat:
Oj mi piesek tez by się przydał. Póki nie mamy własnego mieszkania jest to niemożliwe niestety
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-03-12 o 14:25 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#1757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mama to co innego, ale ojciec i siostra, to tez nie wiadomo, jak to bedzie, bo zbytniego entuzjazmu nie przejawiaja. To ja mam sie starac, zeby ich zadowolic? Nawet gadac o tym ciezko. Nie wiadomo po kim gorszego humoru mozna sie bardziej spodziewac w razie co, po mnie czy po nich, bo cos im sie tam bedzie nie podobalo. Nie chce lamac sobie tym glowy, bo to ma byc dzien moj i Tz-ta, przynajmniej teoretycznie. Boje sie strasznie. I juz. TZ jest Polakiem wychowanym w Niemczech. Jego mama sie tu urodzila, ale z kolei wychowala a w Polsce. TZ ma tu cala swoja rodzine, a slub w Niemczech ulatwi mi po prostu zycie. Poza tym tu w ciagu tygodnia moga dostac termin, a dla ciekawostki dodam, ze nie trzeba, ani swiadkow, ani obraczek. Dobre co? |
|
|
|
|
#1758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z drugiej strony byłby problem co ze zwierzakiem zrobić gdy np byśmy jechali do Polski na tydzień albo gdzieś na wakacje na dłużej.
|
|
#1759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Caperuci ja mysle ze w takim razie powinniście załatwić tą formalność bez zbędnych ceregieli.
Zreszta moja kuzynka w Angli tak zrobiła i ja myslę ze bardzo dobrze zrobiła. Miała takie podejscie jak Ty...nie dośc ze mieszka ze Swoim TZ juz od lat, to jeszcze 2 dzieci maja, wiec po prostu nadszedł czas na sformalizowanie zwiazku. Skoro nie potrzebujesz specjalnej oprawy, a trudno jest pogodzic Twoje marzenia z rzeczywistoscia to się nie gimnastykuj. Weźcie slub, po moze zorganizujcie sobie krótki wyjazd dla uczczenia i bedzie pieknie ![]() ...a TZ jak się na to zapatruje???
|
#1761 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki SoNeRkO! Pewnie tak bedzie tylko, poki co, w czarnych barwach wszystko widze. To juz nie pierwsza rzecz do ktorej tak podchodze, a potem okazuje sie calkiem na odwrot i wtedy glowe zachodze jak moglam byc taka pesymistka. Najwazniejsze jest, ze po tylu latach z TZ wszystko sie uklada Ja tyz jestem spragniona polskich seriali i filmow w ilosciach kazdych, ale jak chala jakas to nie mam u mnie szans ![]() A piesek to straszna odpowiedzialnosc. Ja sobie sprawie po 60-tce jak juz nie bede wyjezdzac nigdzie. |
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
No jeszcze nie mamy podpisnej umowy. powiedzmy, ze sobie "upatrzyliśmy" lokal
![]() Cytat:
i tak będzie biadolenie, że wbrew tradycji. ![]() Co Ty, nie wszystko. Logistyka tu bedzie najtrudniejsza. Moi goscie beda jechali z dlaeka, a my nie kupujemy noclegu No własnie, mekitnoszku, jest odwrotnie. Dla domów weselnych jestesmy nieopłacalni, i nie chcą rezerwowac sal ponizej 60 os. natomiast nie zamkną dla Ciebei całej restauracji, bo inaczej musiałabys zapłacic dodatkowa opłate za brak utarhu w tym dniu czy cos w tym stylu. |
|
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślę, że może czasem lepiej się mile zaskoczyć niż niemile rozczarowac ![]() co do pieska to właśnie super sprawa po 60tce ![]() a Ty też za granicą?że spragniona polskich seriali?
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorszy jest pusty dom |
|
|
|
|
#1765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
TZ na poczatku myslal tak jak ja, potem ze z najblizsza rodzina, potem ta kuzynka go skolowala, wiec mowie, ze trzeba zrobic, jak pierwotnie zakladalismy. Na to tez, ze rodzinie bedzie przykro i ze zobaczymy, he,he Najlepiej kiedys jego brat mu powiedzial," jak to nie chcesz wesela, wesele nie jest dla Ciebie tylko dla rodziny!". Szczeka mi opadla. I tak wlasnie para mloda jest najwazniejsza co dla niektorych. |
|
|
|
|
#1766 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajne buciki. Ale ja bym nigdy nie kupila butow bez mierzenia, choc dziewczyny pisza ze te z butyk sa mega wygodne. Ale ja mam takie nogi, ze 3/4 butow w ogole totalmnie na mnie nie pasuje. Bez przymiarki ani rusz. A i tak pozniej na 99% beda obcierac. Hello
|
||
|
|
|
#1767 | |
|
Rozeznanie
|
Witaj Apolonio i Mekintoszku i L_V
Ja w deutschlandzie i bez polskiej tele Cytat:
Edytowane przez caperucitaroja Czas edycji: 2008-03-12 o 13:40 Powód: poprawka |
|
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1769 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poki co najpierw narzeczona, a potem zona![]() ![]() ![]() Dorinko te emocje przed samym slubem to normalne ![]() Leci i przyleci A potem wycaluje i wypiesci 3 dni szybko minaCytat:
Duzo zdrowkaCytat:
A buciki sliczne ![]() Cytat:
A ja cos palne,albo cos. Ale z drugiej strony, to bedzie Ten dzien, jedyny wyjatkowy. Ta radosc, bicie serc., dwoch serc..To i tak On bedzie najwazniejszy chocby wokol bylo kilkadziesiat osob z rodzinyI wiesz Capri mysle ze w tym dniu bedziesz kwitnac u boku Tza Rzeczywiscie juz sporo mieszkacie z Tz My jeszcze nie mieszkamy razem ale kiedys na pewno bedziemy ![]() Co do madrosci, to zmadrzalam jakis czas temu ![]() Cytat:
no i sie przytulam ile wlezie :Cytat:
A Tz ma I wiem ze jak bedziemy mieli swoje mieszkanko, to wspolokatorem bedzie tez czworonozny przyjacielFajnie ze masz pieska Rozbawi, polize, nawet gdy jest Ci smutno
|
||||||
|
|
|
#1770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A kotek super pomysl! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

dalam sie namowic na male co nieco, chociaz troche sie przedluzalo i bylam zmeczona. ale TZ to zauwazyl i skonczylismy zabawy,poszlismy spac.

to było straszne
Ze bedziemy jednoscia
, lęk 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)