![]() |
#601 | |||
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
![]() A braliście udział w jakimś konkursie czy skąd oni o was wiedzieli? Cytat:
![]() Taka chuda jesteś? Ja też przez to kp chyba usycham normalnie. Jak jeszcze przestanę karmić i mi cycki znikną to będę już w ogole jak z Oświęcimia wyglądać ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2016-12-20 o 13:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mój też oczami je, ale jak mu dasz pod nos to nawet polizać nie chce, dziwne dziecko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68767461]Pięknie ![]() Ja się wczoraj bawilam Zosia literksmi na tablicy magnetycznej. Ona pokazywała mi literke, ja mówiłam imię rozpoczynające się na tą literke i ona ją sobie przyklejala. Z jak Zosia było obok Anety i Piotrka, wyciągnęła H, mówię jej H jak Hania. A ona do mnie "Hajusia obok Josi" [COLOR="Silver"][/QUOTE] Miód na matczyne serce ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja osobiście znam dziecko, które po ukończeniu 2 tyg przesypiało całe noce. To moja sis. Dostawała butle o 19 i spała prawie do 7. Mama karmiła ją kp tylko dwa tyg, nie szło im, więc dała młodej butle, a ta przekręciła całą butelkę i padła i obudziła się dopiero rano. Mama całą noc przy niej czuwała, bo myślała że zabiła dzieciaka z przekarmienia. ![]() Koniec nadrabiania. Książę wstał. Córcia mi się pochorowała, a było już tak dobrze. Noc koszmar znowu, ale już się do tego przyzwyczajam.... Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2016-12-20 o 13:52 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejdziemy we czwórkę do księdza i on nam da figurkę Jezuska. Nie bylo żadnego konkursu. Mieszkamy w małej mieścinie, wszyscy nas znają no i nas wytypowali ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Zazdroszczę Waszym figurom, że usychaja przy kp. Ja przystopowalam i teraz pewnie będę tyła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie wrzucilam firanki na "pranie codzienne" z wirowaniem
![]() ![]() Ehh przerwa na wizaż zaliczona, lece szorować następne okno ![]() Od jutra mam faceta w domu, przez prawie miesiąc - odbiera ojcowski i zaległe wolne. Jak się nie zagryziemy to będzie swiateczny cud ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Rozeznanie
|
Leon jednak nie taki Zawodowiec. Wysypało mu buźkę pod noskiem i policzek- taka lekka kaszka czerwonawa. Teraz ciekawe czy po mandarynce czy po serze tatusia?
![]() Firanki musiałam wyprać dwa razy. Okazało się, że pralka nie była taka do końca czysta i na białym woalu zostały jakieś czarne paprochy z ubrań i musiałam prać ponownie. Mądra Polka po szkodzie ;-) Ja na zakupy "za minutę zamknięcie sklepu" nigdy nie chodzę, ale tak się złożyło że mi mąż wrócił z Lublina dopiero o 20 i co miałam zrobić jak dzisiaj i jutro znowu w trasie daleko jest. Cytat:
Będzie co wspominać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
Cytaty mi zeżarło
![]() Muszka fajne wyróżnienie z tym Jezuskiem ![]() ![]() Fiazo zazdro figury ![]() Mi nic nie schodzi samo ![]() Marlena będzie dobrze ![]() Bylam kupic sobie coś na Święta i kupiłam kilka bluzeczek dla M, siateczkę do memlania warzyw dla M, śliniak dla M i jedną bluzkę dla siebie ![]() A moje dziecko zostalo z babcią i spała 2! godziny ![]()
![]() |
#608 |
Konto usunięte
|
Marlena już ja wiem jak takie wolne wygląda... Faceci mają zwykle wtedy tyle rzeczy do zrobienia. Mój to musi drewno do kominka pociąć, poukładać, coś gdzieś poprzykręcać, coś tam przylutować i i tak go więcej nie ma niż jest... Twój to pewnie będzie auto dopieszczał
![]() miszka myslałam, że to Kuba będzie w żłobku leżał ![]() ![]() Honcia brawo za zakup bluzki dla siebie ![]() ![]() Ja byłam w biedrze i kupiłam mleko Bebiko, żeby mieć na czym kaszki przygotowywać. Nie chce mi się odciągać , a poza tym kaszka nie chce zgęstnieć. Ceny mm mnie przeraziły i jestem wdzięczna moim cudownym piersiom karmicielkom że działają i nie muszę pustoszyć portfela ![]() I dzisiaj już bardziej Ignasiowi smakował ziemniaczek z dynią. Ale sam chciał ostro łyżeczkę do buzi wkładać. Ufajdał się strasznie ale parę łyżeczek wszamał ![]() No i jeszcze chrupę taką długą kukurydzianą pochłonął i chciał drugą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
No to ja już zaczęłam pieczenie piernikowych spodów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Rozeznanie
|
Mialam piec piernik ale chwilowy bral wody u nas no i czekam. Oliwka sobie drzemke ucina a ja siedze i 'pachne'
Miszka tez w pierwszej chwili myslalam ze Kuba bedzie Jezuskiem ![]() Lena kciuki zeby z mezem przez okres jego wolengo byla sielanka w domu. Jak moj tz ma wolne to caly plan dnia mam rozwalony ale do przezycia to jest. Ważne ze spedzamy czas razem. |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Rozeznanie
|
Aaaaa jednak nie ma wolnego ;/ dwa dni dostał a w piątek idzie do pracy bo nie napisał wcześniej wniosku o ojcowski i dziś chciał a okazało się że za późno. A prosilam tydzien temu żeby to zrobił. Grrr wiem że kobiecie się nie dogodzi no ale wkurza mnie to wszystko bardzo. Nie umiem się cieszyć z tego że jesteśmy razem. Mam wiecznego dola i ciągle chodzę wku...
Tak więc do swiat będę latać na szóstym biegu, bo tak to miałam ładnie wszystko zaplanowane na 3 dni a tak to nie wiem co jak i kiedy zrobie. Jutro szczepienie, z rana chciałam ten piernik upiec, bo dziś zajelam się oknami, później jechać na zakupy bo nie mamy połowy prezentów. W czwartek miałam robić pierogi, a z tym się schodzi popołudnie i piątek miałam sprzątać, a tu dupa. Nie wiem kiedy się wyrobie. Głowa mnie ciągle boli, chyba z nerw. |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Zakorzenienie
|
Miały być dwa, a będą trzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje.
Lena nie dziwię Ci się, że się wkurzasz. ![]() Australia Ty na blaszce o wymiarach, które podawałaś, pieczesz caly piernik z kilograma mąki w trzech warstwach? Ja na tej blaszce mam 3 warstwy i 1/3 ciasta i nie wiem co zrobię z resztą, chyba będzie leżakować nieupieczone do nowego roku.
![]() |
#614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Zakorzenienie
|
Miszka wow jaki was zaszczyt spotkał, super
Sliweczka szczupla jestem ale nie wysuszona, brzuszek jeszcze jest. Lubie rzeczy dopasowane, a nie jak mi cos wisi jak worek i podwiewa po schabach Australia zaszalałaś z piernikami. Ja nie robię nic. Tylko jakieś postne danie na wigilię i na następny dzień sałatkę. Idziemy do teściów i do mojej mamy więc nie muszę się wysilać |
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam napisać, że moje gwiazdki ważą 7.930 i 7.300. Kinia jest już taki kloc, że już mnie ręce bolą jak ją noszę, nie wiem jak Wy sobie dajecie radę z większymi dziećmi, np. Dzanet.
![]() ![]() |
![]() |
#618 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
___ Miałam piec ten piernik ale chyba zrobię to jutro rano. Wróciłam godzinę temu z basenu, przed chwilą Ignaś zasnął. I jeszcze cholera, jak pływałam to nie zauważyłam końca basenu i przywaliłam łbem. Mam teraz zarąbistego guza nad prawym okiem. Póki co jest czerwony, do świąt pewnie zrobi się śliwkowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Wczoraj pojechałam do fizjo i coś pogmatwalam bo wizytę mieliśmy na dziś. Wykorzystując już wyjazd pojechałam do galerii i Ikeii. Kupiłam.resztę prezentów, na szybko weszłam do Ikei po wkładkę do gotowania na parze. Dziś u fizjo Hania strasznie marudzila ![]() U pediatry też byliśmy. Osluchowo jest ok.Katar spływa tylną ścianą i stąd kaszel. Dostaliśmy syrop Suprimen i jakieś kropelki do nosa. Spacery Pani dr polecala bo świeże powietrze oczyszcza nosek. Powód kataru nieznany. Elaine piesek już wyszedł z choroby! Nie muszę opisywać swojej radości bo jest ogromna i nie do opisania. Z pracą TZ to pogmatwane na maksa. Raczej do poprzedniej nie wróci :/ ma propozycję pracy w budżetówce też w kontroli, tylko wynagrodzenie 1/3-tego co w poprzedniej pracy... ale umowa o pracę, socjal, 13stka, możliwość awansu. Jeśli weźmie tą pracę to będzie więcej dyżurów brał lub innej pracy w gabinecie lub lecznicy szukał. Tak czy,siak pracować musi ![]() Elaine chodzisz z Gabi na basen? Fiazo gratuluję zabka ![]() Lena przytulam. U Ciebie zapewne teściowie swoje 5gr wrzucają ![]() Śniadania bym nie zaniosla. Ma blisko do pracy chłop to niech się ogarnia. Może wyjdę na zolze, ale Ty też masz przy dziecku obowiazki. U mnie piernik wczoraj upieczony, jedzie z Nami na święta. Trochę mi dziwnie bo to pierwsze święta tzn wigilia spędzona poza domem.rodzinnym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Nie będzie lekko bo Nasze domy rodzinne dzieli 400km ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#621 |
Ania
|
Nadrobilam,od dziś powinna być na bieżąco.. Postaram się bardziej!😙
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |||
Konto usunięte
|
[QUOTE=miszkaaa;68805951]Nie licząc kleiku na wieczór to my.
Bo panicz nic innego nie chce jeść. Czyli wygląda na to, że dwie największe Kulki na wątku są mlekożerne🍼 ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- To chyba powtórke Belfra oglądacie bo normalnie to się już skończył. Jest za☠☠☠isty! Czasami nie można nadążyć za akcją. Już nie mogę się doczekać drugiej części. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale fajnie, ze Was tak docenili! Niech Wam koniecznie ktoś cyknie fotker, chcemy to zobaczyć! Kurde a gdzie reszta moich cytatów?! Wrrr |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzisiaj były jeszcze dodatkowe atrakcje w postaci dmuchanej kuli do której się wchodzi i wpuszcza na wodę. Ja się nie odważyłam ![]() W środy starszaki mają lekcje z instruktorem na miejskim basenie i tam siedzę i zajadam się szarlotką z lodami ![]() Madzia super że piesio wyzdrowiał! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Konto usunięte
|
Cos się popsulo.. W sumie mam ochotę ująć to inaczej, ale pewnie większość z Was juz po spowiedzi. .
Australia poszalalas z tymi piernikami! 👏 Maria Francesca brawo za wagę Twoich gwiazd! Szok, ważą juz więcej niż niektóre nasze jedynaki! Masz moc w cyckach! A co do mojej kluchyr, wstyd się przyznać, ale ona malo jest noszona. Raczej przenoszona z miejsca na miejsce. Bawimy się na ziemi, jak marudzi, to zmieniamy otoczenie i tyle. Swoje pierwsze trzy miesiące życia spala tylko w chuście w ciągu dnia. Aż jestem pod wrażeniem, ze (jak mnie wszyscy straszyli) "nie przyzwyczaila się" i juz tego ode mnie tak nie wymaga. |
![]() ![]() |
![]() |
#625 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Sliweczko jak koty? Pchły na dobre pozegnane? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
Maria duże dziewczyny już
Madzia super że osłuchowo czysta. 400km to kawał drogi dzieli wasze rodziny. Sliweczka ups musiało boleć Mój dziś marudny bo drugi ząbek w natarciu, jeszcze sie nie przebił, obstawiam dzisiejszą noc lub jutro. Budził już mi się dwa razy. |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hania waży 7010 i ma 74cm ![]() ![]() Leżę już w łóżku i mam zamiar wcześniej zasnąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#628 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68823531]
Maria Francesca brawo za wagę Twoich gwiazd! Szok, ważą juz więcej niż niektóre nasze jedynaki! Masz moc w cyckach! .[/QUOTE] To nie tylko cycki, to też hipp i nutramigen ![]() My ostatnio żegnaliśmy gości i nie miałam siły, żeby trzymać Kinię na rękach. Madzia super, że z pieskiem już dobrze. Od ponad pół godziny próbujemy odłożyć dziewczyny do łożeczek i nic. Na rękach śpią, odłożone wariują. Kingę jakos udało mi się uspokoić, a Dorcię trzymam właśnie na ręku, a drugą piszę. Jeszcze mąż, pomimo urlopu, musi coś zrobić w pracy, więc chodzi wściekły. Zaraz spróbuję odłożyć Dorcię po raz 12.658.739-ty.
![]() |
#629 | |
Zakorzenienie
|
Maria, to jestem zdziwiona, że tak dużo Ci tego ciasta zostało. Musiałaś robić ciensze te warstwy i pewnie dlatego
![]() Cytat:
![]() A Wy często do fizjo jeździcie? Widać jakieś postępy? ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Moje dziecię jeszcze zasypia. Nie wiem co jej jest, po ostatniej drzemce obudziła się z krzykiem, ciężko było ją uspokoić. A teraz już prawie śpi, ale macha jedną ręką jak opętana ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Rozeznanie
|
Madzia brawa dla tzta za wyjscia z Hania na basen. Ostatnio nawet o tym myslalam. Moj tżt w sumie wszystko przy Oliwce zrobi (oprocz karmienia narazie bo cyca nie ma) ale ba basenie to ich we dwoje z Oliwka sobie nie wyobrażam, przynajmniej narazie.
U mnie piernik tez upieczony i przełożony ![]() ![]() Sliweczka troche tapetki nalozysz i guza nie będzie widac 😜 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.