|
|
#121 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Miranda Kerr i inne tematy część IV
Cytat:
W sowie mają jeszcze świetne espresso z sosem do wyboru Tęcza to się chyba nazywało
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę kolejną nową twarz na wątku Marianna witamy
![]() A jak przygotowania świąteczne - zaczęłyście już? Menu świąteczne zaplanowane? Ja w tym roku spóźniłam się z pierniczkami ![]() No i kwestia prezentów, zostawiłam na ostatnia chwilę, ale większość kliknęłam online, na szczęście dostawa zdąży na czas
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2017-01-30 o 16:57 |
|
|
|
|
#123 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To były pyszne rożki z prawdziwą śmietanką i kryształkami soli i karmelu. Pycha! Jeszcze lepsze od tych z Sowy Cytat:
|
||
|
|
|
|
#124 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Zaraz lecę na wigilię firmową. Cytat:
Mnie chyba najbardziej podoba się ulica Kubusia Puchatka, ale też Dowcip i Bagno. Kubusia Puchatka jest w wielu miastach. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pierników nigdy nie piekę, nie przepadam. Wolę kruche ciasteczka w dekoracjami.
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
I jak się firmowa Wigilia udała?
![]() Cytat:
), będę tez przygotowywać uszka do barszczu, sałatki ![]() Poniżej najnowsza (bardzo fajna moim zdaniem) stylizacja Mirandy, sama ubieram się podobnie na wieczorne wyjścia, tylko takich kozaków za kolano mi brakuje ![]() źródło: bellazon
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2017-01-30 o 10:24 |
|
|
|
|
|
#126 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam się w mroźny i mglisty poniedziałkowy wieczór, brr!
Jak tam Wasze nastroje przedświąteczne?Cat, udało Ci się wykonać misję i zamknąć temat prezentów w weekend? Mi niestety się nie powiodło Przy okazji buszowania po sklepach, wpadłam do perfumerii i... zakochałam się w zapachu Black Opium od YSL Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez maytha Czas edycji: 2016-12-19 o 19:24 |
||||
|
|
|
|
#127 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tym razem kliknęłam wszystko online i uniknęłam przedświątecznej gorączki w sklepach. W zeszlym roku pamiętam jak w ostatnim tygodniu w ścisku i kolejkach kupowałam prezenty. maytha a tobie udało się już wszystko kupić? Cytat:
co zresztą było widać ostatnio przy moich zarowych zdobyczach
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2016-12-20 o 19:25 |
||||
|
|
|
|
#128 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczęta!
Teo, jak impreza? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zapomniałam napisać, że byłam w kinie na Nowym początku. Podobał mi się. Taki nieprzekombinowany i wyważony. Chociaż chyba większe wrażenie zrobił na mnie Interstellar (mimo że tam nie było obcych ).Za tydzień wybieramy się na Pasażerów. Mam nadzieję, że nie będzie przerostu formy nad treścią. Edytowane przez Cat Lover Czas edycji: 2016-12-21 o 19:46 |
|||
|
|
|
|
#129 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry.
Do przedświątecznej gorączki doszła mi jedna duża sprawa do załatwienia, a wszystko przez moją głupotę lub nieuwagę, lub pecha... Zgubiłam (?) kluczyki do samochodu wraz z autopilotem. Ponieważ łatwo namierzyć auto, do którego pasują kluczyki, to nie zostaje mi nic innego, jak jutro jechać i załatwić sprawę w serwisie. I być jakieś 5-6 stów do tyłu.Całe mieszkanie przekopałam, wszystkie ubrania, samochód, wszystko. Nie ma ![]() A dziękuję, było miło, ale krótko. Tym razem nie mogłam zostać na dłużej i się pobawić. Cytat:
Ja się zestresowałam samochodem W weekend weszłam na stronę pomagasię, żeby wybrać jakić cel i przelać kasę.. ogrom cierpienia jest nie do opisania. Nie godzę się na taki świat. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Cytat:
Wgniótł mnie w siedzenie.Pasażerowie też mogą być ciekawi, szkoda ylko, ze 3/4 fabuły pokazane w trailerze. A my jutro idziemy za Star Warsy.
|
|
|
#130 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że to coś tylko przejściowego... Straszne są takie rzeczy...Cytat:
Może jakąś nietypową torebkę albo ciuch miałaś tego dnia? Chociaż na pewno już to analizowałaś...Cytat:
![]() Miłego seansu! |
|||
|
|
|
|
#131 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko przeszukałam. Ja nawet nie mam gdzie zgubić za bardzo tych kluczy: z garażu wchodzę 3 piętra w górę i jestem w domu. Nie wychodzę nawet na dwór, idę klatką. ![]() Cytat:
Joke..Nie lubię tej sagi, ale ostatnia część była świetna! Nigdy nie obejrzałam natomiast tych najstarszych części, zasypiam zawsze po 20 minutach.
|
|
|
#132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
Co do Pasażerów to trailer wydaje się ciekawy, ale tak jak napisała Teo większość fabuły została w zwiastunie opowiedziana ten film jest chyba na podstawie książki.A my już byliśmy i w sumie mi się podobało.Tylko pierwsze 30 min. filmu było ciężkie do strawienia - już myślałam, że nie wysiedzę do końca, ale potem fabula się zawiązała i zrobiło się ciekawie. Szkoda tylko, że ta część taka fatalistyczna.Cytat:
To prawda, że na świecie aż za dużo jest cierpienia w szczególności szkoda mi dzieci.Cytat:
A jak o przedświątecznej gorączce mowa to ja dzisiaj po pracy zabieram się za sprzątanie, a jutro jadę już do rodzinnego domu i zabieram się za pieczenie i gotowanie w sumie to nie mogę się już pichcenia doczekać
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2016-12-22 o 11:44 |
|||
|
|
|
|
#133 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My zaraz wyruszamy do kina.Cytat:
![]() Cytat:
Jutro ruszamy z kopyta z ciastami i lepimy pierogasy.
|
|
|
#134 |
|
Wtajemniczenie
|
Wesołych świąt, dziewczyny! Niech to będzie dokładnie taki czas, jaki najbardziej lubicie.
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny życzę Wam ciepłych, radosnych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie najbliższych oraz dużo radości i pomyślności w 2017 roku 🎄🌟😊
P.S. Wczoraj udało mi się przygotować większość potraw na święta: wszystko się udało teraz tylko świąteczny relaks
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2016-12-24 o 10:42 |
|
|
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dziękuję za życzenia! Ja również Wam wszystkim życzę spokojnych, radosnych i przede wszystkim magicznych Świąt Bożego Narodzenia!
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,
dziękuję za życzenia. Mam nadzieję, że spędziłyście Święta w wyjątkowej, rodzinnej atmosferze. |
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Część dziewczyny
Dziękuję Wam wszystkim za życzenia.A jak tam po świętach? Chwalcie się prezentami. U mnie święta upłynęły bardzo spokojnie, rodzinnie i trochę leniwe, ale właśnie tego mi było trzeba. Obejrzałam trochę filmów. I choć nie objadałam się jakoś szczególnie to na jedzenie już patrzeć nie mogę Szykujecie się na wyprzedaże, chyba się właśnie zaczęły. Ja może zajrzę, jak znajdę czas, ale nie mam też jakoś ciśnienia na zakupy. Niestety to co upatrzyłam w sklepie online już zniknęło ![]() I najnowsza (już wiosenno-letnia) kampania Mirandy ![]() Koradior Spring - Summer 2017: źródło:bellazon
|
|
|
|
#139 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
U mnie święta też minęły spokojnie, choć najlepszy był chyba wczorajszy wieczór: książka, wino, cisza. Niestety w tym roku po raz 1. w życiu nie odczułam żadnej magii świąt, cieszę się, że jest po wszystkim i można wrócić do normalności. Zdjęłam już część ozdób i czekam na wiosnę. Pod choinką znalazłam dwie zamówione książki kucharskie [kuchnia włoska i skandynawska] oraz piękny świąteczny koc, który idealnie pasuje do mojego świątecznego kubeczka. Do tego drobiazgi kosmetyczne oraz od męża piękne etui na telefon, klucze i karty = taka malusieńka kopertówka do ręki. Wszystko więc trafione, przydatne i piękne. Od dziś są rzeczywiście jakieś przeceny, ale postanowiłam trochę ograniczyć wydawanie kasy bez przemyślenia, bo choć rozrzutna nie jestem, nie mam karty kredytowej itd., to kupuję sporo rożnych nie zawsze potrzebnych drobiazgów, które ostatecznie po zsumowaniu są niezłą kasą. Do tego typu przemyśleń skłonił mnie doskonały blog o zarządzaniu pieniędzmi http://marciniwuc.com/ http://marciniwuc.com/dlaczego-kupuj...rzebne-rzeczy/
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Teo fajne prezenty. Jestem ciekawa kuchni skandynawskiej, bo jakoś nie kojarzę potraw, za to włoską kuchnię uwielbiam. A może wrzucisz fotkę etui - kopertówki
![]() Co do kwestii wydatków to ja również rozrzutna nie jestem i staram się wydawać z głową, jednakże zdarza mi się kupować takie drobnostki np. kosmetyczne, które niby niewiele kosztowały, ale po zsumowaniu kwota się uzbiera. Staram się jakoś sensownie zarządzać finansami, nie zawsze jest to łatwe. Chętnie przejrzę polecane blogi, zawsze chętnie poznam metody na jeszcze lepsze zarządzanie domowym budżetem. Nie przepadam za plotkami, ale ostatnio mało się u Mirandy dzieje więc poniżej wrzucam nowe fotki - według doniesień Miranda spędziła święta w towarzystwie Evana, ale również byłego męża Orlando (ze względu na syna). źródło: bellazon/forumgwiazd.pl
|
|
|
|
#141 | ||
|
Rozeznanie
|
Święta, święta i po świętach. U mnie było bardzo przyjemnie i jak co roku: dużo jedzenia, dużo śmiechu, dużo gier planszowych i karcianych - uwielbiam spędzać czas w taki sposób
Ja też pod choinką znalazłam sporo drobiazgów, między innymi piżamę (tak się złożyło, że nawet 2 ), skórzane rękawiczki, kilka par świątecznych skarpet, świecę o pięknym lawendowym zapachu, a także trochę słodyczy i kosmetyków. Dostałam też czerwony futerkowy brelok do kluczy, dzięki któremu czuję, że moje życie będzie piękniejsze, zgadnijcie dlaczego! Do tej pory, mimo mojej dbałości o porządek w torebce, znalezienie kluczy zajmowało mi zdecydowanie za dużo czasu, z takim brelokiem powinno trwać to sekundę ![]() A największe wrażenie i tak zrobiła na mnie kartka świąteczna, którą otrzymałam od najbliższej koleżanki. Były na niej życzenia, do których dopisała "NIE ZMIENIAJ SIĘ" i zrobiło mi się niesamowicie miło gdy to czytałam. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny.
Najgorsze święta w moim życiu. Wstyd się przyznać, ale zupełnie niepotrzebnie i niespodziewanie pokłóciłam się z tatą... Poszło w sumie o pierdołę, a skończyło się źle. Byłam na Pasażerach. Nie polecam. Jedynym w miarę interesującym aspektem filmu jest rozdarcie wewnętrzne głównego bohatera i dylemat etyczny związany z wybudzeniem z hibernacji Jennifer Lawrence (filmowej Aurory) i tym samym skazanie jej na spędzenie reszty życia w przestrzeni kosmicznej na statku. Jim ostatecznie to robi, bo nie może znieść samotności. Cała reszta – do bani. Przez cały film zżymałam się widząc pływającą Aurorę w słusznych rozmiarów basenie. Oczywiście rzeczony basen nie miał w ogóle racji bytu, bo po kiego grzyba basen na statku, gdzie wszyscy ludzie (łącznie z załogą) mają spać przez 120 lat?? Jest jeszcze drzewo... które nie wiadomo skąd i jak znajduje i zasadza Jim – na pokładzie lecącego statku, of kors (drzewo na moje oko ogrodnika-amatora) ma już dobre 10-15 lat (?) Ostatecznie w końcówce filmu znajdują się nawet kury, ale już się ich nie czepiam; po basenie i drzewie kury już nie zrobiły na mnie większego wrażenia. Jeszcze mogłabym się czepnąć aspektów technicznych i fizycznych (rzekomo statek leci z prędkością równą połowie prędkości światła, ale jakoś to nie pasuje do różnych rzeczy). No i zupełnie bzdurny i nieprzekonujący powód, dla którego Aurora znalazła się na statku – postanowiła sobie zrobić wycieczkę na odległą planetę – bagatela 12o lat (w jedną stronę!), spędzić na tej planecie rok, po czym wrócić na Ziemię. W skrócie – film dla zupełnie niewymagającego odbiorcy. |
|
|
|
|
#143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musi być z ciebie fajna dziewczyna ![]() Cytat:
Właśnie gdzieś czytałam, że nie za dobry ten film. Nowe fotki Mirandy: źródło: JustJured/DailyMail/Bellazon
||
|
|
|
|
#144 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teo, Maytha, fajne prezenty. Ja dostałam kilka książek, upatrzony wcześniej koreański balsam do włosów (który okazał się klapą), świąteczny sweter, poduszkę z printem (głowy kota ), jeszcze jakieś inne kosmetyki i drobiazgi.Cytat:
|
||
|
|
|
|
#145 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
http://mandel-store.com/kategoria/po...-grey-charcoal http://mandel-store.com/strona/portphonetka-mandel Przydatna rzecz. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://whiteplate.com/2016/02/skagen...ka-ze-szwecji/ Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj się, Cat. Hhmm, tak myślałam. To ja się nawet nie będę teraz wybierać, poczekam, aż będzie w TV.
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2016-12-29 o 21:06 |
|||||||
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładny i przydatny, bo wszystko można posegregować - ja lubię mieć porządek w torbie, a ten gadżet bardzo to ułatwia. Tylko w moim przypadku nie sprawdziłoby się połączenie w jednym miejscu telefonu i kart kredytowych, funkcji typowo portfelowych - mój telefon w zasadzie non stop dzwoni i nie chciałabym za każdym razem wyciągać etui i wyjmować z niego telefonu.To ja chyba jestem odosobniona, ale w ogóle nie tęsknię za śniegiem i bardzo, bardzo się cieszę z obecnej pogody - bez śniegu z ok. 0 - 2 C bez siarczystego mrozu i oby tak zostało.maytha wrzuć fotkę breloka EDIT: Jako, że wszystkie lubimy tu wnętrza podrzucam linka do nowojorskiego apartamentu Adriany Limy - jak wam się podoba:http://www.elle.pl/s/elle-deco-ludzi...ski-apartament Miranda poleciała do Sydney na ślub swojego brata: źródło:bellazon
|
|
|
|
|
#147 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie chcę zrzędzić, tym bardziej, że jutro Sylwester, ale ten ostatni tydzień roku mam beznadziejny. Ta historia z tatą i jeszcze zaliczyłam kilka wpadek w pracy Buuuu.---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Właśnie słucham sobie tego kawałka baaardzo głośno . Refren jest bardzo fajny.https://www.youtube.com/watch?v=DS3UmyOA-u4 A ten kawałek, też z tej płyty, jest w sam raz, gdy jest się w sentymentalno-ckliwym nastroju :https://www.youtube.com/watch?v=zXGUQ9kP7CA |
|||
|
|
|
|
#148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam dzisiaj w pracy dyżur, ale na szczęście w ostatniej chwili czynności zostały odwołane
Cytat:
Cytat:
Ja natomiast chcę żeby ten 2016 się już skończył - najgorszy rok w moim całym życiu, patrzę z nadzieją w 2017, że będzie dla mnie lepszy. Cytat:
|
|
|
#149 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aż tak źle? Rozumiem, że ma to związek z tym wypadkiem (z wiosny?)? Ale zdaje się, że w tym roku poznałaś swoją miłość od pierwszego wejrzenia, to chyba nie mógł być aż tak kiepski? ![]() No to życzę nam wszystkim, aby nowy rok 2017 był lepszy od tego. Udanego Sylwestra i pomyślnego nowego roku, Dziewczyny! |
||
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Nie odzywam się, ale jak zawsze przygniata mnie nadmiar obowiązków. Cieszę się że miło spędziłyście święta i jesteście zadowolone z prezentów, a Ty Cat zapomnij o problemach bo najważniejsze to pogodzić się z tatą, szkoda czasu na spory ![]() Pink właśnie, przecież poznalas ukochanego więc ten rok chyba nie był aż tak beznadziejny ![]() Dla mnie 2017 bedzie na pewno przełomowy, ślub, koniec studiów i na dodatek jeszcze planujemy ruszyć z budową domu! Tempo dla mnie jest szaleńcze jak na razie, wszystko zmienia się błyskawicznie i chcę też w miarę możliwości zwolnić. A jutro z samego rana wyjeżdżam, żeby spędzić trochę czasu w górach. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

no to się nie popisałam - żeby nie wiedzieć co jest w moim własnym mieście
Mnie chyba najbardziej podoba się ulica Kubusia Puchatka, ale też Dowcip i Bagno. 
Jak tam Wasze nastroje przedświąteczne?

Ponieważ łatwo namierzyć auto, do którego pasują kluczyki, to nie zostaje mi nic innego, jak jutro jechać i załatwić sprawę w serwisie. I być jakieś 5-6 stów do tyłu.
Wgniótł mnie w siedzenie.
Straszne są takie rzeczy...
Może jakąś nietypową torebkę albo ciuch miałaś tego dnia? Chociaż na pewno już to analizowałaś...
w sumie to nie mogę się już pichcenia doczekać