Miranda Kerr i inne tematy część IV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-12-16, 09:30   #121
Marianna82
BAN stały

Dot.: Miranda Kerr i inne tematy część IV

Cytat:
Napisane przez Cat Lover Pokaż wiadomość
Z kolei w moich stronach cukiernie Sowy są bardzo popularne.
Czasem po buszowaniu w Tikeju zachodzę do jednej z nich na lody o smaku słony karmel.

Teo, przypomniało mi się, że na mojej uczelni jakieś seminaria miał jeden dr z Warszawy. Pamiętam, że kiedyś wspomniał, że mieszka na ulicy Zaczarowanej Dorożki. Aż nie mogłam uwierzyć, że macie takie ulice w stolicy
Uwielbiam lody "słony karmel" to moje tegoroczne, letnie odkrycie
W sowie mają jeszcze świetne espresso z sosem do wyboru Tęcza to się chyba nazywało
Marianna82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 10:27   #122
PinkVanille
Zakorzenienie

Widzę kolejną nową twarz na wątku Marianna witamy

A jak przygotowania świąteczne - zaczęłyście już? Menu świąteczne zaplanowane? Ja w tym roku spóźniłam się z pierniczkami
No i kwestia prezentów, zostawiłam na ostatnia chwilę, ale większość kliknęłam online, na szczęście dostawa zdąży na czas

Edytowane przez PinkVanille
Czas edycji: 2017-01-30 o 16:57
PinkVanille jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 16:50   #123
Cat Lover
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marianna82 Pokaż wiadomość
W sowie mają jeszcze świetne espresso z sosem do wyboru Tęcza to się chyba nazywało
Ha! To moim tegorocznym letnim odkryciem też były lody słony karmel, tyle że nie z Sowy a z... Biedronki To były pyszne rożki z prawdziwą śmietanką i kryształkami soli i karmelu. Pycha! Jeszcze lepsze od tych z Sowy

Cytat:
Napisane przez PinkVanille
no to się nie popisałam - żeby nie wiedzieć co jest w moim własnym mieście ale patrząc na lokalizację to są miejsca gdzie rzadko bywam.
Muszę zatem spróbować ich wypieków
No to już masz odpowiedź
Cat Lover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 17:37   #124
teorema
Wtajemniczenie

Hej.
Zaraz lecę na wigilię firmową.

Cytat:
Z kolei w moich stronach cukiernie Sowy są bardzo popularne.
Czasem po buszowaniu w Tikeju zachodzę do jednej z nich na lody o smaku słony karmel.

Teo, przypomniało mi się, że na mojej uczelni jakieś seminaria miał jeden dr z Warszawy. Pamiętam, że kiedyś wspomniał, że mieszka na ulicy Zaczarowanej Dorożki. Aż nie mogłam uwierzyć, że macie takie ulice w stolicy
Rzeczywiście są tego typu Mnie chyba najbardziej podoba się ulica Kubusia Puchatka, ale też Dowcip i Bagno. Kubusia Puchatka jest w wielu miastach.
Cytat:
Napisane przez Marianna82 Pokaż wiadomość
Będę musiała spróbować, choć akurat za lodami nie przepadam, całymi latami mogę nie jeść tego typu deserów.
Cytat:
Napisane przez PinkVanille Pokaż wiadomość
no to się nie popisałam - żeby nie wiedzieć co jest w moim własnym mieście ale patrząc na lokalizację to są miejsca gdzie rzadko bywam.
Muszę zatem spróbować ich wypieków
W mieście chyba nie sposób znać wszystkiego. Ja co chwila się dziwię, że są miejsca, o których ie miałam pojęcia.

Cytat:
A jak przygotowania świąteczne - zaczęłyście już? Menu świąteczne zaplanowane? Ja w tym roku spóźniłam się z pierniczkami
No i kwestia prezentów, zostawiłam na ostatnia chwilę, ale większość kliknęłam online, na szczęście dostawa zdąży na czas
Wszystko zaplanowane Pierników nigdy nie piekę, nie przepadam. Wolę kruche ciasteczka w dekoracjami.

teorema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-19, 17:47   #125
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Hej.
Zaraz lecę na wigilię firmową.
I jak się firmowa Wigilia udała?

Cytat:
Wszystko zaplanowane Pierników nigdy nie piekę, nie przepadam. Wolę kruche ciasteczka w dekoracjami.
Ja spędzam Święta w rodzinnym domu więc mam trochę mniej do zrobienia, ale zawsze angażuje się w przygotowania więc zamierzam upiec sernik (jako mistrzyni serników ), będę tez przygotowywać uszka do barszczu, sałatki

Poniżej najnowsza (bardzo fajna moim zdaniem) stylizacja Mirandy, sama ubieram się podobnie na wieczorne wyjścia, tylko takich kozaków za kolano mi brakuje
źródło: bellazon

Czas edycji: 2017-01-30 o 10:24
Stary 2016-12-19, 19:19   #126
maytha
Rozeznanie

Witam się w mroźny i mglisty poniedziałkowy wieczór, brr! Jak tam Wasze nastroje przedświąteczne?

Cat, udało Ci się wykonać misję i zamknąć temat prezentów w weekend? Mi niestety się nie powiodło Prawie cały weekend latałam po centrach handlowych i owszem, dokupiłam sporo prezentów, ale nadal nie mam wszystkiego. Jutro powtórka z rozrywki ale mam nadzieję, że to będzie już mój ostatni wypad na zakupy przed Świętami.

Przy okazji buszowania po sklepach, wpadłam do perfumerii i... zakochałam się w zapachu Black Opium od YSL Znacie ten zapach? Według mnie jest szalenie kobiecy, zmysłowy, seksowny, ahh! Pokuszę się o stwierdzenie, że to moja miłość od pierwszego powąchania.

Cytat:

Właśnie przypadkiem odkryłam dobre rogaliki - Rogale Bydgoskie z cukierni Sowa. Znacie? Bardzo dobre, mimo że nie przepadam wcale za słodkościami kupnymi -- wolę swoje.
Nie znam tych rogalików, ale cukiernie Sowa oczywiście kojarzę i zdarzyło mi się kilka razy próbować ich tortów - wszystkie były pyszne

Cytat:
Zdecydowałam się ostatecznie zrobić małe prezenty dla bliskich więc zakupy świąteczne również przede mną.
Kupiłaś coś ciekawego? Z tego co pamiętam, to większość członków Twojej rodziny to miłośnicy czytania książek, więc pewnie w tym roku też postawiłaś na prezenty książkowe, co?

Cytat:
Ja Święta spędzam u "teściów", czyli można powiedzieć, że przyjeżdżam na gotowe, ale nie chciałabym siedzieć bezczynnie, więc też zamierzam zaangażować się w pomoc w przygotowaniach

Cytat:
Poniżej najnowsza (bardzo fajna moim zdaniem) stylizacja Mirandy, sama ubieram się podobnie na wieczorne wyjścia, tylko takich kozaków za kolano mi brakuje
Podoba mi się Mam słabość do spódniczek i noszę je znacznie częściej niż spodnie, nawet zimą.

Edytowane przez maytha
Czas edycji: 2016-12-19 o 19:24
maytha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-20, 19:24   #127
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maytha Pokaż wiadomość
Witam się w mroźny i mglisty poniedziałkowy wieczór, brr! Jak tam Wasze nastroje przedświąteczne?
Ja to już bardzo w świątecznym nastroju chociaż pracy do Świąt mam bardzo dużo to czuję już tą atmosferę, nie mogę się doczekać przygotowań - pieczenia, gotowania, a potem rodzinnej atmosfery przez całe święta

Cytat:
Przy okazji buszowania po sklepach, wpadłam do perfumerii i... zakochałam się w zapachu Black Opium od YSL Znacie ten zapach? Według mnie jest szalenie kobiecy, zmysłowy, seksowny, ahh! Pokuszę się o stwierdzenie, że to moja miłość od pierwszego powąchania.
Sporo właśnie zachwytów tym zapachem słyszałam, jeszcze go nie wąchałam. Jestem go ciekawa więc przy najbliższej wizycie w perfumerii przetestuję

Cytat:
Kupiłaś coś ciekawego? Z tego co pamiętam, to większość członków Twojej rodziny to miłośnicy czytania książek, więc pewnie w tym roku też postawiłaś na prezenty książkowe, co?
Zgadza się książki w mojej rodzinie to zawsze trafiony prezent. Umówiliśmy się z najbliższymi na symboliczne prezenty bez wydawania większych kwot i rzeczywiście zdecydowałam się na książki.
Tym razem kliknęłam wszystko online i uniknęłam przedświątecznej gorączki w sklepach. W zeszlym roku pamiętam jak w ostatnim tygodniu w ścisku i kolejkach kupowałam prezenty.

maytha a tobie udało się już wszystko kupić?

Cytat:
Podoba mi się Mam słabość do spódniczek i noszę je znacznie częściej niż spodnie, nawet zimą.
Ja też co zresztą było widać ostatnio przy moich zarowych zdobyczach

Czas edycji: 2016-12-20 o 19:25
Stary 2016-12-21, 19:42   #128
Cat Lover
Zadomowienie

Cześć Dziewczęta!

Teo, jak impreza?

Cytat:
Napisane przez maytha
Cat, udało Ci się wykonać misję i zamknąć temat prezentów w weekend? Mi niestety się nie powiodło Prawie cały weekend latałam po centrach handlowych i owszem, dokupiłam sporo prezentów, ale nadal nie mam wszystkiego. Jutro powtórka z rozrywki ale mam nadzieję, że to będzie już mój ostatni wypad na zakupy przed Świętami.
A wiesz, że mniej więcej udało mi się dokupić to, czego potrzebowałam, ale też na szczęście już większość kupiłam wcześniej. Te tłumy w galeriach są straszne. Pierwszy raz nie zaparkowałam na parkingu galerii, tylko po drugiej stronie ulicy. Znalezienie miejsca parkingowego graniczyło z cudem. Obiecałam sobie, że za rok wszystkie zakupy zakończę do końca listopada.

Cytat:
Napisane przez maytha
O! Koniecznie muszę sprawdzić ten zapach. Zazdroszczę Ci tej miłości od pierwszego powąchania. Mi zaledwie dwa lub trzy zapachy w życiu tak podpasowały...

Cytat:
Ja to już bardzo w świątecznym nastroju chociaż pracy do Świąt mam bardzo dużo to czuję już tą atmosferę, nie mogę się doczekać przygotowań - pieczenia, gotowania, a potem rodzinnej atmosfery przez całe święta
Ja nie do końca w bardzo świątecznym nastroju, ale powoli mnie ogarnia...

Zapomniałam napisać, że byłam w kinie na Nowym początku. Podobał mi się. Taki nieprzekombinowany i wyważony. Chociaż chyba większe wrażenie zrobił na mnie Interstellar (mimo że tam nie było obcych ).

Za tydzień wybieramy się na Pasażerów. Mam nadzieję, że nie będzie przerostu formy nad treścią.

Edytowane przez Cat Lover
Czas edycji: 2016-12-21 o 19:46
Stary 2016-12-21, 20:28   #129
teorema
Wtajemniczenie

Bry.

Do przedświątecznej gorączki doszła mi jedna duża sprawa do załatwienia, a wszystko przez moją głupotę lub nieuwagę, lub pecha... Zgubiłam (?) kluczyki do samochodu wraz z autopilotem. Ponieważ łatwo namierzyć auto, do którego pasują kluczyki, to nie zostaje mi nic innego, jak jutro jechać i załatwić sprawę w serwisie. I być jakieś 5-6 stów do tyłu.

Całe mieszkanie przekopałam, wszystkie ubrania, samochód, wszystko. Nie ma

Cytat:
I jak się firmowa Wigilia udała?
A dziękuję, było miło, ale krótko. Tym razem nie mogłam zostać na dłużej i się pobawić.

Cytat:
Bardzo lubię takie stylizacje.

Cytat:
Jak tam Wasze nastroje przedświąteczne?
Ja się zestresowałam samochodem W pt chcę natomiast pjechać do koleżanki z pracy do szpitala, której córka bardzo podupadła na zdrowiu... więc nastroje takie sobie.
W weekend weszłam na stronę pomagasię, żeby wybrać jakić cel i przelać kasę.. ogrom cierpienia jest nie do opisania. Nie godzę się na taki świat.

Cytat:
Znam oryginał sprzed lat, bardzo odważny zapach. Black nie znam, przy okazji też pewnie sprawdzę .

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
A wiesz, że mniej więcej udało mi się dokupić to, czego potrzebowałam, ale też na szczęście już większość kupiłam wcześniej. Te tłumy w galeriach są straszne. Pierwszy raz nie zaparkowałam na parkingu galerii, tylko po drugiej stronie ulicy. Znalezienie miejsca parkingowego graniczyło z cudem. Obiecałam sobie, że za rok wszystkie zakupy zakończę do końca listopada.
Ja parkuję auto przy galerii handlowej, bo zaraz obok mam biuro. Dziś wyjeżdżałam sprzed tejże galerii przez ponad 20 minut (to jakieś 150 metrów do przejechania)....

Cytat:
Zapomniałam napisać, że byłam w kinie na Nowym początku. Podobał mi się. Taki nieprzekombinowany i wyważony. Chociaż chyba większe wrażenie zrobił na mnie Interstellar (mimo że tam nie było obcych ).

Za tydzień wybieramy się na Pasażerów. Mam nadzieję, że nie będzie przerostu formy nad treścią.
Interstellar był mistrzowski, to na pewno. Wgniótł mnie w siedzenie.
Pasażerowie też mogą być ciekawi, szkoda ylko, ze 3/4 fabuły pokazane w trailerze.
A my jutro idziemy za Star Warsy.

Stary 2016-12-21, 21:42   #130
Cat Lover
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teorema
W pt chcę natomiast pjechać do koleżanki z pracy do szpitala, której córka bardzo podupadła na zdrowiu... więc nastroje takie sobie.
W weekend weszłam na stronę pomagasię, żeby wybrać jakić cel i przelać kasę.. ogrom cierpienia jest nie do opisania. Nie godzę się na taki świat.

Mam nadzieję, że to coś tylko przejściowego... Straszne są takie rzeczy...

Cytat:
Napisane przez teorema
Do przedświątecznej gorączki doszła mi jedna duża sprawa do załatwienia, a wszystko przez moją głupotę lub nieuwagę, lub pecha... Zgubiłam (?) kluczyki do samochodu wraz z autopilotem. Ponieważ łatwo namierzyć auto, do którego pasują kluczyki, to nie zostaje mi nic innego, jak jutro jechać i załatwić sprawę w serwisie. I być jakieś 5-6 stów do tyłu.

Najgorzej jak nowe klucze dorobisz, a stare się w „cudowny” sposób nagle znajdą. To wtedy będziesz mieć dwa komplety Może jakąś nietypową torebkę albo ciuch miałaś tego dnia? Chociaż na pewno już to analizowałaś...

Cytat:
Napisane przez teorema
Jestem fanką kina sci-fi; uwielbiam klimaty obcych itd., ale jakoś do Star Wars nigdy nie zapałałam miłością

Miłego seansu!
Stary 2016-12-21, 21:54   #131
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam nadzieję, że to coś tylko przejściowego... Straszne są takie rzeczy...
To bardzo trudny przypadek u nich, próbki wysłali za granicę do analizy, bo tu lekarze są bezradni. Ale jest już przełom, mam nadzieję, że będzie z czasem tylko lepiej.
Cytat:
Najgorzej jak nowe klucze dorobisz, a stare się w „cudowny” sposób nagle znajdą. To wtedy będziesz mieć dwa komplety Może jakąś nietypową torebkę albo ciuch miałaś tego dnia? Chociaż na pewno już to analizowałaś...
Pewnie tak będzie, już mi pan w serwisie zaserwował kilka opowieści tego typu. :p
Wszystko przeszukałam. Ja nawet nie mam gdzie zgubić za bardzo tych kluczy: z garażu wchodzę 3 piętra w górę i jestem w domu. Nie wychodzę nawet na dwór, idę klatką.

Cytat:
Jestem fanką kina sci-fi; uwielbiam klimaty obcych itd., ale jakoś do Star Wars nigdy nie zapałałam miłością

Miłego seansu!
Dla mnie Star Wars to słabizna, ale mąż każe Joke..
Nie lubię tej sagi, ale ostatnia część była świetna! Nigdy nie obejrzałam natomiast tych najstarszych części, zasypiam zawsze po 20 minutach.

Stary 2016-12-22, 11:43   #132
PinkVanille
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Cytat:

Interstellar znakomity film, zrobił na mnie ogromne wrażenie, jeden z lepszych filmów jakie oglądałam.
Co do Pasażerów to trailer wydaje się ciekawy, ale tak jak napisała Teo większość fabuły została w zwiastunie opowiedziana ten film jest chyba na podstawie książki.

Cytat:
A my już byliśmy i w sumie mi się podobało.Tylko pierwsze 30 min. filmu było ciężkie do strawienia - już myślałam, że nie wysiedzę do końca, ale potem fabula się zawiązała i zrobiło się ciekawie. Szkoda tylko, że ta część taka fatalistyczna.

Cytat:
B
W pt chcę natomiast pjechać do koleżanki z pracy do szpitala, której córka bardzo podupadła na zdrowiu... więc nastroje takie sobie.
Przykro to czytać - mam nadzieję, że mala wróci do zdrowia.
To prawda, że na świecie aż za dużo jest cierpienia w szczególności szkoda mi dzieci.

Cytat:

Oj Teo współczuję takiego zdarzenia - takie rzeczy potrafią na prawdę popsuć humor i pewnie tak będzie, że potem się kluczyki znajdą. Przysłowiowa złośliwość rzeczy martwych.

A jak o przedświątecznej gorączce mowa to ja dzisiaj po pracy zabieram się za sprzątanie, a jutro jadę już do rodzinnego domu i zabieram się za pieczenie i gotowanie w sumie to nie mogę się już pichcenia doczekać

Czas edycji: 2016-12-22 o 11:44
Stary 2016-12-22, 19:27   #133
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
A my już byliśmy i w sumie mi się podobało.Tylko pierwsze 30 min. filmu było ciężkie do strawienia - już myślałam, że nie wysiedzę do końca, ale potem fabula się zawiązała i zrobiło się ciekawie. Szkoda tylko, że ta część taka fatalistyczna.
O, dzięki za uprzedzenie, czyli jednak się rozkręci My zaraz wyruszamy do kina.

Cytat:
Oj Teo współczuję takiego zdarzenia - takie rzeczy potrafią na prawdę popsuć humor i pewnie tak będzie, że potem się kluczyki znajdą. Przysłowiowa złośliwość rzeczy martwych.
No, już po wszystkim, kluczyk przekodowany, więc przynajmniej nikt mi auta nie ukradnie

Cytat:
A jak o przedświątecznej gorączce mowa to ja dzisiaj po pracy zabieram się za sprzątanie, a jutro jadę już do rodzinnego domu i zabieram się za pieczenie i gotowanie w sumie to nie mogę się już pichcenia doczekać
U nas już zrobiony dorsz po grecku, upichcił się farsz do pierogów i mamy jedną sałatkę. Jutro ruszamy z kopyta z ciastami i lepimy pierogasy.

Stary 2016-12-23, 21:08   #134
teorema
Wtajemniczenie

Wesołych świąt, dziewczyny! Niech to będzie dokładnie taki czas, jaki najbardziej lubicie.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg merryxmas.jpg (86,9 KB, 7 załadowań)

Stary 2016-12-24, 10:41   #135
PinkVanille
Zakorzenienie

Dziewczyny życzę Wam ciepłych, radosnych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie najbliższych oraz dużo radości i pomyślności w 2017 roku 🎄🌟😊

P.S. Wczoraj udało mi się przygotować większość potraw na święta: wszystko się udało Najwięcej frajdy sprawiło mi jednak ubieranie choinki teraz tylko świąteczny relaks

Czas edycji: 2016-12-24 o 10:42
Stary 2016-12-24, 12:53   #136
maytha
Rozeznanie

Dziewczyny, dziękuję za życzenia! Ja również Wam wszystkim życzę spokojnych, radosnych i przede wszystkim magicznych Świąt Bożego Narodzenia!
Stary 2016-12-26, 19:00   #137
Cat Lover
Zadomowienie

Dziewczyny,

dziękuję za życzenia. Mam nadzieję, że spędziłyście Święta w wyjątkowej, rodzinnej atmosferze.

Stary 2016-12-27, 14:57   #138
PinkVanille
Zakorzenienie

Część dziewczyny Dziękuję Wam wszystkim za życzenia.
A jak tam po świętach? Chwalcie się prezentami.
U mnie święta upłynęły bardzo spokojnie, rodzinnie i trochę leniwe, ale właśnie tego mi było trzeba. Obejrzałam trochę filmów. I choć nie objadałam się jakoś szczególnie to na jedzenie już patrzeć nie mogę
Szykujecie się na wyprzedaże, chyba się właśnie zaczęły.
Ja może zajrzę, jak znajdę czas, ale nie mam też jakoś ciśnienia na zakupy. Niestety to co upatrzyłam w sklepie online już zniknęło

I najnowsza (już wiosenno-letnia) kampania Mirandy
Koradior Spring - Summer 2017:
źródło:bellazon

Stary 2016-12-27, 19:21   #139
teorema
Wtajemniczenie

Cześć!
U mnie święta też minęły spokojnie, choć najlepszy był chyba wczorajszy wieczór: książka, wino, cisza.
Niestety w tym roku po raz 1. w życiu nie odczułam żadnej magii świąt, cieszę się, że jest po wszystkim i można wrócić do normalności. Zdjęłam już część ozdób i czekam na wiosnę.

Pod choinką znalazłam dwie zamówione książki kucharskie [kuchnia włoska i skandynawska] oraz piękny świąteczny koc, który idealnie pasuje do mojego świątecznego kubeczka. Do tego drobiazgi kosmetyczne oraz od męża piękne etui na telefon, klucze i karty = taka malusieńka kopertówka do ręki. Wszystko więc trafione, przydatne i piękne.

Od dziś są rzeczywiście jakieś przeceny, ale postanowiłam trochę ograniczyć wydawanie kasy bez przemyślenia, bo choć rozrzutna nie jestem, nie mam karty kredytowej itd., to kupuję sporo rożnych nie zawsze potrzebnych drobiazgów, które ostatecznie po zsumowaniu są niezłą kasą. Do tego typu przemyśleń skłonił mnie doskonały blog o zarządzaniu pieniędzmi http://marciniwuc.com/ Warto poczytać, np. to http://marciniwuc.com/finanse-osobis...g-kena-barbie/
http://marciniwuc.com/dlaczego-kupuj...rzebne-rzeczy/

Stary 2016-12-28, 15:55   #140
PinkVanille
Zakorzenienie

Teo fajne prezenty. Jestem ciekawa kuchni skandynawskiej, bo jakoś nie kojarzę potraw, za to włoską kuchnię uwielbiam. A może wrzucisz fotkę etui - kopertówki
Co do kwestii wydatków to ja również rozrzutna nie jestem i staram się wydawać z głową, jednakże zdarza mi się kupować takie drobnostki np. kosmetyczne, które niby niewiele kosztowały, ale po zsumowaniu kwota się uzbiera. Staram się jakoś sensownie zarządzać finansami, nie zawsze jest to łatwe. Chętnie przejrzę polecane blogi, zawsze chętnie poznam metody na jeszcze lepsze zarządzanie domowym budżetem.

Nie przepadam za plotkami, ale ostatnio mało się u Mirandy dzieje więc poniżej wrzucam nowe fotki - według doniesień Miranda spędziła święta w towarzystwie Evana, ale również byłego męża Orlando (ze względu na syna).
źródło: bellazon/forumgwiazd.pl

Stary 2016-12-28, 23:34   #141
maytha
Rozeznanie

Święta, święta i po świętach. U mnie było bardzo przyjemnie i jak co roku: dużo jedzenia, dużo śmiechu, dużo gier planszowych i karcianych - uwielbiam spędzać czas w taki sposób

Ja też pod choinką znalazłam sporo drobiazgów, między innymi piżamę (tak się złożyło, że nawet 2 ), skórzane rękawiczki, kilka par świątecznych skarpet, świecę o pięknym lawendowym zapachu, a także trochę słodyczy i kosmetyków. Dostałam też czerwony futerkowy brelok do kluczy, dzięki któremu czuję, że moje życie będzie piękniejsze, zgadnijcie dlaczego! Do tej pory, mimo mojej dbałości o porządek w torebce, znalezienie kluczy zajmowało mi zdecydowanie za dużo czasu, z takim brelokiem powinno trwać to sekundę

A największe wrażenie i tak zrobiła na mnie kartka świąteczna, którą otrzymałam od najbliższej koleżanki. Były na niej życzenia, do których dopisała "NIE ZMIENIAJ SIĘ" i zrobiło mi się niesamowicie miło gdy to czytałam.

Cytat:
Pod choinką znalazłam dwie zamówione książki kucharskie [kuchnia włoska i skandynawska] oraz piękny świąteczny koc, który idealnie pasuje do mojego świątecznego kubeczka. Do tego drobiazgi kosmetyczne oraz od męża piękne etui na telefon, klucze i karty = taka malusieńka kopertówka do ręki. Wszystko więc trafione, przydatne i piękne.
Kuchnię włoską znam, ale o skandynawskiej w ogóle nie mam pojęcia. Masz już jakieś sprawdzone przepisy? Na ten moment ze Skandynawią łączy mnie jedynie to, że bardzo podobają mi się mieszkania i domy urządzone w stylu skandynawskim. Taka przytulna prostota zdecydowanie do mnie przemawia

Cytat:
Od dziś są rzeczywiście jakieś przeceny, ale postanowiłam trochę ograniczyć wydawanie kasy bez przemyślenia, bo choć rozrzutna nie jestem, nie mam karty kredytowej itd., to kupuję sporo rożnych nie zawsze potrzebnych drobiazgów, które ostatecznie po zsumowaniu są niezłą kasą. Do tego typu przemyśleń skłonił mnie doskonały blog o zarządzaniu pieniędzmi http://marciniwuc.com/ Warto poczytać, np. to http://marciniwuc.com/finanse-osobis...g-kena-barbie/
http://marciniwuc.com/dlaczego-kupuj...rzebne-rzeczy/
Chętnie poczytam te artykuły, dzięki za linki. Z blogów o podobnej tematyce znam jeszcze taki: http://jakoszczedzacpieniadze.pl/ - zajrzyj w wolnej chwili, może też Ci się spodoba
Stary 2016-12-29, 08:55   #142
Cat Lover
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny.

Najgorsze święta w moim życiu. Wstyd się przyznać, ale zupełnie niepotrzebnie i niespodziewanie pokłóciłam się z tatą... Poszło w sumie o pierdołę, a skończyło się źle.

Byłam na Pasażerach. Nie polecam.

Jedynym w miarę interesującym aspektem filmu jest rozdarcie wewnętrzne głównego bohatera i dylemat etyczny związany z wybudzeniem z hibernacji Jennifer Lawrence (filmowej Aurory) i tym samym skazanie jej na spędzenie reszty życia w przestrzeni kosmicznej na statku. Jim ostatecznie to robi, bo nie może znieść samotności.

Cała reszta – do bani. Przez cały film zżymałam się widząc pływającą Aurorę w słusznych rozmiarów basenie. Oczywiście rzeczony basen nie miał w ogóle racji bytu, bo po kiego grzyba basen na statku, gdzie wszyscy ludzie (łącznie z załogą) mają spać przez 120 lat??

Jest jeszcze drzewo... które nie wiadomo skąd i jak znajduje i zasadza Jim – na pokładzie lecącego statku, of kors (drzewo na moje oko ogrodnika-amatora) ma już dobre 10-15 lat (?)

Ostatecznie w końcówce filmu znajdują się nawet kury, ale już się ich nie czepiam; po basenie i drzewie kury już nie zrobiły na mnie większego wrażenia.

Jeszcze mogłabym się czepnąć aspektów technicznych i fizycznych (rzekomo statek leci z prędkością równą połowie prędkości światła, ale jakoś to nie pasuje do różnych rzeczy).

No i zupełnie bzdurny i nieprzekonujący powód, dla którego Aurora znalazła się na statku – postanowiła sobie zrobić wycieczkę na odległą planetę – bagatela 12o lat (w jedną stronę!), spędzić na tej planecie rok, po czym wrócić na Ziemię.

W skrócie – film dla zupełnie niewymagającego odbiorcy.
Stary 2016-12-29, 11:41   #143
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
A największe wrażenie i tak zrobiła na mnie kartka świąteczna, którą otrzymałam od najbliższej koleżanki. Były na niej życzenia, do których dopisała "NIE ZMIENIAJ SIĘ" i zrobiło mi się niesamowicie miło gdy to czytałam.
maytha takie rzeczy sprawiają najwięcej radości - piękne słowa
Musi być z ciebie fajna dziewczyna

Cytat:
Najgorsze święta w moim życiu. Wstyd się przyznać, ale zupełnie niepotrzebnie i niespodziewanie pokłóciłam się z tatą... Poszło w sumie o pierdołę, a skończyło się źle.
Cat ale pogodziliście się już z tatą?

Cytat:
Właśnie gdzieś czytałam, że nie za dobry ten film.

Nowe fotki Mirandy:
źródło: JustJured/DailyMail/Bellazon

Stary 2016-12-29, 12:02   #144
Cat Lover
Zadomowienie

Cytat:
Cat ale pogodziliście się już z tatą?
Niestety nie.

Teo, Maytha, fajne prezenty. Ja dostałam kilka książek, upatrzony wcześniej koreański balsam do włosów (który okazał się klapą), świąteczny sweter, poduszkę z printem (głowy kota ), jeszcze jakieś inne kosmetyki i drobiazgi.

Cytat:
Napisane przez maytha
Na ten moment ze Skandynawią łączy mnie jedynie to, że bardzo podobają mi się mieszkania i domy urządzone w stylu skandynawskim. Taka przytulna prostota zdecydowanie do mnie przemawia
Ja też bardzo lubię skandynawskie wzornictwo
Stary 2016-12-29, 21:05   #145
teorema
Wtajemniczenie

Hej!
Cytat:
Teo fajne prezenty. Jestem ciekawa kuchni skandynawskiej, bo jakoś nie kojarzę potraw, za to włoską kuchnię uwielbiam. A może wrzucisz fotkę etui - kopertówki
Etui takie jak z linka poniżej:
http://mandel-store.com/kategoria/po...-grey-charcoal
http://mandel-store.com/strona/portphonetka-mandel
Przydatna rzecz.

Cytat:
Co do kwestii wydatków to ja również rozrzutna nie jestem i staram się wydawać z głową, jednakże zdarza mi się kupować takie drobnostki np. kosmetyczne, które niby niewiele kosztowały, ale po zsumowaniu kwota się uzbiera. Staram się jakoś sensownie zarządzać finansami, nie zawsze jest to łatwe. Chętnie przejrzę polecane blogi, zawsze chętnie poznam metody na jeszcze lepsze zarządzanie domowym budżetem.
Mam dokładnie ten sam problem. Tu lakier, tam ładny notatnik, nowy kubek... i tak co chwila, a kasa przecieka przez palce.

Cytat:
Nie przepadam za plotkami, ale ostatnio mało się u Mirandy dzieje więc poniżej wrzucam nowe fotki - według doniesień Miranda spędziła święta w towarzystwie Evana, ale również byłego męża Orlando (ze względu na syna).
źródło: bellazon/forumgwiazd.pl
Ile śnieguuuu! Ciekawe, gdzie fotki robione.

Cytat:
Ja też pod choinką znalazłam sporo drobiazgów, między innymi piżamę (tak się złożyło, że nawet 2 ), skórzane rękawiczki, kilka par świątecznych skarpet, świecę o pięknym lawendowym zapachu, a także trochę słodyczy i kosmetyków. Dostałam też czerwony futerkowy brelok do kluczy, dzięki któremu czuję, że moje życie będzie piękniejsze, zgadnijcie dlaczego! Do tej pory, mimo mojej dbałości o porządek w torebce, znalezienie kluczy zajmowało mi zdecydowanie za dużo czasu, z takim brelokiem powinno trwać to sekundę
Bardzo, bardzo chcę zobaczyć ten brelok!! Po mojej wtopie z kluczami do auta marzę o czymś takim i na pewni kupię.

Cytat:
Kuchnię włoską znam, ale o skandynawskiej w ogóle nie mam pojęcia. Masz już jakieś sprawdzone przepisy? Na ten moment ze Skandynawią łączy mnie jedynie to, że bardzo podobają mi się mieszkania i domy urządzone w stylu skandynawskim. Taka przytulna prostota zdecydowanie do mnie przemawia
Nie znam kompletnie tej kuchni. Próbowałam raz zrobić sałatkę z krewetkami, ale komlpetnie mi nie wyszła i nie smakowała...
http://whiteplate.com/2016/02/skagen...ka-ze-szwecji/

Cytat:
Chętnie poczytam te artykuły, dzięki za linki. Z blogów o podobnej tematyce znam jeszcze taki: http://jakoszczedzacpieniadze.pl/ - zajrzyj w wolnej chwili, może też Ci się spodoba
Dzięki, poczytam
Cytat:
Cześć Dziewczyny.

Ech, miałam kiedyś takie święta i również były najgorsze ever.
Trzymaj się, Cat.
Cytat:
Hhmm, tak myślałam. To ja się nawet nie będę teraz wybierać, poczekam, aż będzie w TV.

Edytowane przez teorema
Czas edycji: 2016-12-29 o 21:06
Stary 2016-12-30, 13:18   #146
PinkVanille
Zakorzenienie

Cytat:
ładny i przydatny, bo wszystko można posegregować - ja lubię mieć porządek w torbie, a ten gadżet bardzo to ułatwia. Tylko w moim przypadku nie sprawdziłoby się połączenie w jednym miejscu telefonu i kart kredytowych, funkcji typowo portfelowych - mój telefon w zasadzie non stop dzwoni i nie chciałabym za każdym razem wyciągać etui i wyjmować z niego telefonu.

Cytat:
Ile śnieguuuu! Ciekawe, gdzie fotki robione..
To ja chyba jestem odosobniona, ale w ogóle nie tęsknię za śniegiem i bardzo, bardzo się cieszę z obecnej pogody - bez śniegu z ok. 0 - 2 C bez siarczystego mrozu mam nadzieję, że cała zima upłynie w takiej aurze. Nie lubię zimna, śniegu - kompletnie nie moje klimaty więc cieszę się, że do nas zima nie przyszła i oby tak zostało.

maytha wrzuć fotkę breloka

EDIT: Jako, że wszystkie lubimy tu wnętrza podrzucam linka do nowojorskiego apartamentu Adriany Limy - jak wam się podoba:
http://www.elle.pl/s/elle-deco-ludzi...ski-apartament

Miranda poleciała do Sydney na ślub swojego brata:
źródło:bellazon

Stary 2016-12-30, 15:35   #147
Cat Lover
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teorema
Ech, miałam kiedyś takie święta i również były najgorsze ever.
Trzymaj się, Cat.
Dzięki, już niby wszystko wyjaśnione, ale i tak czuję się źle z tym wszystkim.
Cytat:
Napisane przez teorema

Hhmm, tak myślałam. To ja się nawet nie będę teraz wybierać, poczekam, aż będzie w TV.
A propos sci-fi, czytałam, że w maju będzie nowy Obcy

Cytat:
To ja chyba jestem odosobniona, ale w ogóle nie tęsknię za śniegiem i bardzo, bardzo się cieszę z obecnej pogody - bez śniegu z ok. 0 - 2 C bez siarczystego mrozu mam nadzieję, że cała zima upłynie w takiej aurze. Nie lubię zimna, śniegu - kompletnie nie moje klimaty więc cieszę się, że do nas zima nie przyszła i oby tak zostało.
Ja też się cieszę z obecnej pogody. Z reguły najbardziej siarczyste mrozy zaczynały się dopiero po Nowym Roku...

Nie chcę zrzędzić, tym bardziej, że jutro Sylwester, ale ten ostatni tydzień roku mam beznadziejny. Ta historia z tatą i jeszcze zaliczyłam kilka wpadek w pracy Buuuu.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Właśnie słucham sobie tego kawałka baaardzo głośno . Refren jest bardzo fajny.

https://www.youtube.com/watch?v=DS3UmyOA-u4

A ten kawałek, też z tej płyty, jest w sam raz, gdy jest się w sentymentalno-ckliwym nastroju :

https://www.youtube.com/watch?v=zXGUQ9kP7CA
Stary 2016-12-30, 20:07   #148
PinkVanille
Zakorzenienie

Ja miałam dzisiaj w pracy dyżur, ale na szczęście w ostatniej chwili czynności zostały odwołane i jestem już w domu.

Cytat:
Dzięki, już niby wszystko wyjaśnione, ale i tak czuję się źle z tym wszystkim.
Cat będzie dobrze, każdemu zdarzają się takie sytuacje, z rodzicami już tak jest, że nie zawsze się z nimi zgadzamy.

Cytat:
A propos sci-fi, czytałam, że w maju będzie nowy Obcy
i jeszcze Łowca Androidów z Gosilingiem

Cytat:
Nie chcę zrzędzić, tym bardziej, że jutro Sylwester, ale ten ostatni tydzień roku mam beznadziejny. Ta historia z tatą i jeszcze zaliczyłam kilka wpadek w pracy Buuuu.

Ja natomiast chcę żeby ten 2016 się już skończył - najgorszy rok w moim całym życiu, patrzę z nadzieją w 2017, że będzie dla mnie lepszy.

Cytat:
Właśnie słucham sobie tego kawałka baaardzo głośno . Refren jest bardzo fajny.
A mnie dzisiaj naszło na stare przeboje Kravitza - "I belong to you" i "Belive"

Stary 2016-12-30, 20:43   #149
Cat Lover
Zadomowienie

Cytat:
i jeszcze Łowca Androidów z Gosilingiem
Echh, Ł.A. to jeden z moich ulubionych filmów tego gatunku. Obawiam się, że choćby grało tam 10 Goslingów, to i tak nie byliby w stanie dorównać tamtej wersji

Cytat:
Ja natomiast chcę żeby ten 2016 się już skończył - najgorszy rok w moim całym życiu, patrzę z nadzieją w 2017, że będzie dla mnie lepszy.

Aż tak źle? Rozumiem, że ma to związek z tym wypadkiem (z wiosny?)? Ale zdaje się, że w tym roku poznałaś swoją miłość od pierwszego wejrzenia, to chyba nie mógł być aż tak kiepski?

No to życzę nam wszystkim, aby nowy rok 2017 był lepszy od tego.
Udanego Sylwestra i pomyślnego nowego roku, Dziewczyny!

Stary 2016-12-30, 21:24   #150
Malinowaslodycz
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Nie odzywam się, ale jak zawsze przygniata mnie nadmiar obowiązków.

Cieszę się że miło spędziłyście święta i jesteście zadowolone z prezentów, a Ty Cat zapomnij o problemach bo najważniejsze to pogodzić się z tatą, szkoda czasu na spory

Pink właśnie, przecież poznalas ukochanego więc ten rok chyba nie był aż tak beznadziejny

Dla mnie 2017 bedzie na pewno przełomowy, ślub, koniec studiów i na dodatek jeszcze planujemy ruszyć z budową domu! Tempo dla mnie jest szaleńcze jak na razie, wszystko zmienia się błyskawicznie i chcę też w miarę możliwości zwolnić.
A jutro z samego rana wyjeżdżam, żeby spędzić trochę czasu w górach.
Malinowaslodycz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości