|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II
Boszeeee ale jestem zła. No zaraz się rozpłacze chyba
![]() Zamówiłam mamie na prezent szminkę z Bobbie Brown - dałam za nią 134 zł i co? Nie ten kolor przyszedł. Już nic nie zrobię z nią, bo u nas w Douglasie nie ma tej firmy, a do Krakowa 120 km przecież nie będę jechać ![]() ![]() Wróciłam do domu właśnie, byłam na pazurkach, kupiłam moim czworonożnym dziewczynkom prezenty pod choinkę, odebrałam prezent dla siebie, kupiłam jeszcze lampki na choinkę na zewnątrz i jestem tak zmęczona że szok. Poruszać się dzisiaj po mieście to tragedia, nie mówiąc już o miejscach parkingowych. Zmęczyła mnie ta koncentracja ![]() Maajjaa - ja idę we wtorek do lekarza z tym samym problemem czyli twardnienie brzucha. Od wczoraj już wiem co to za uczucie. Bierze mi się to chyba po dłuższym chodzeniu. Wczoraj cały dzień na nogach i na wieczór myślałam że umrę. Dzisiaj ledwo co przeszłam pół galerii i znów to samo. Czuję jak by mi ktoś ścisnął rękami talię, i mam wrażenie że w brzuchu mam kilo kamieni i to wszystko tak mi ciąży. Wizyta we wtorek, zobaczymy co mój lekarz powie. Porównamy diagnozy ![]() Vanessa - i jak? Napisz nam koniecznie co powiedział lekarz! Jelonek - ale Was rozłożyło na same święta. Kurujcie się szybciutko! ![]() U nas wszystko jeszcze w proszku. Wszyscy pracują, będą w domu dopiero wieczorem, jedynie co to kapusta i groch ugotowany. A i uszka zamrożone. A reszta w lesie.... musimy przystroić resztę pierników, ugotować barszcz biały, zrobić chrzany, sos tatarski, zapakować prezenty, ubrać choinkę na zewnątrz, posprzątać całą kuchnie, umyć kabiną prysznicową, odkurzyć cały dom i umyć podłogi. Trudno... najwyżej się nie posprząta. Wczoraj przesadziłam, dzisiaj już nie będę tak szaleć.
![]() |
#3482 |
Wtajemniczenie
|
Nasze pierniczki
![]()
![]() |
#3483 |
Zadomowienie
|
Piękne ;-)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3484 |
Zakorzenienie
|
Vela pierniczki ekstra ale te lapki...zakochalam sie ..
Oklaski dla mnie. Posprzatalam pol szafy..zrobilam obiad zostało jeszcze pol i ryba po grecku. Zmieniam sie z mama z kuchni bo dwie osoby w niej to za duzo. . ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Pozbylam sie juz dwoch workow ciuchów. . hehe Vela..s...j to.. B Najwyżej cos nie będzie ogarnięte..u mnie tez idealnie nie ma.. W koncu ch. P. Domu ![]() Edytowane przez pannaanna_87 Czas edycji: 2016-12-23 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zadomowienie
|
Vela u mnie brzuch twardnieje nawet w nocy przy zmianie pozycji, nie tylko przy wysilku ale zobaczymy co Tobie powie! Boerz magnez na zas. Moj lekarz mowil, ze magnez nie zaszkodzi a warto go brac w ciazy.
Paula w tamtym roku mialam przy wyproznieniu takie bole jelit, zwlaszcza w jednym miejscu, ze myslalam ze umre! Wtedy stwierdzilam ze jak tak boli porod to nie chce dzieci. Cos okropnego. Bolalo nawet przy chodzeniu ale duzo mniej. Chirurg wystraszyl sie, na usg nic nie wyszlo. W dodatku twardnialo mi jelito po prawej stronie. Dostalam skoerowanie na kolonoskopie w trybie pilnym ( czekalam miesiac czasu ![]() Pozniej na kontroli trafilam na innego chirurga i mowil, ze mam obserwować to twardnienie i bol jelita (zdecydowanie slabszy bol niz ten przed antybiotykiem no i w innym miejscu, kolo wyrostka) i przyjsc wrazie co do kontroli. Bylo troche lepiej, wiec nie szlam juz a pozniej zaszlam w ciaze. Dlatego mysle o kontroli, moze te teardnienie to wlasnie jelito. Bylam na malych zakupach z TZ. Pojechalismy przed 10 a wrocilismy o 13. Bylismy w jednym sklepie i sterczelismy 40 minut do kasy. Pozniej skroilam salatke i obralam pieczarki a zaraz posmaze placki na krokiety ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Musze przymierzyc sukienke czy zmieszcze sie w nia. Jak nie to dopiero bede kombinować co jutro ubrac ![]() Vela jak nie robilas to moze zrob badanie moczu. Moj gin sie wczoraj zdenerwowal, ze przy przyjeciu do szpitala zrobili tylko morfologie a moczu juz nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
A wiec piszę
![]() Wróciłam od lekarza i musiałam małą położyć spać, bo siedział A z nią moja siostra ze swoją córka, więc gdziezby moje dziecię poszło spać skoro była u niej najulubiensza siostra cioteczna. No i jak żeśmy zaczęły się usypiac to ja usnelam pierwsza ![]() Lekarz pobrał cytologie, założył krążek i stwierdził że dopóki brzuch się nie napina to święta mogę spędzić przy stole a nie w łóżku. Byle nie cały dzień ![]() Po drugie mam wrażenie że od wczoraj chyba zaczynam czuc ruchy ![]() Chyba że jelita mnie w balona robią. W pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam w Mikołaja to teraz na Gwiazdkę ![]() Vela cudne pierniczki. Wez namiary na kuriera od Zuzi i dawaj ich trochę ![]() A po trzecie moje drogie mamusie, w związku z tym że część juz tu nie zagląda, jutro pewnie będzie was jeszcze mniej chciałam życzyć Wam cudownych świąt, Zdrowych, wesołych i przede wszystkim spokojnych oraz spędzonych z najbliższymi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawo Ty! ![]() Jutro na Wigilii i tak będzie armagedon bo będą dwa duże psy więc nas czeka sprzątanie raczej po Wigili ![]() Dzisiaj spróbuję poodkurzac tylko i tyle. Nie mam zamiaru się przemęczac. Ch. Pani Domu rządzi ![]() Cytat:
![]() Niestety mnie coś nie chce przejść dzisiaj. Leżę już od 2 godzin j nic. Wezmę No-Spe bo coraz bardziej mnie ten brzuch boli. Tak miałam mocz badany w tamtym tygodniu. I dodatkowo zrobiony posiew. Bakterii nie ma ale wyszła jakaś grzybica. Pokazałam to lekarzowi zadzwonił że wyniki są dobre i widzimy się na wizycie. Nie wiem czy nie zauważył czy co? We wtorek się dowiem wszystkiego. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
![]() Vanessa czyli w sumie dobre wieści. Najważniejsze że będziesz mogła poswietowac przy stole z rodziną! ![]() A po świętach no cóż. Jak mus to mus. Ale nie masz nakazu całkowitego leżenia? Jej i te ruchy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zadomowienie
|
Teraz siadalam i znowu kamien
![]() Vanesska ale ciagle jest napiety,nie puszcza na chwile? U mnie pyszczalo i znowu sie napinal, tak z przerwami. A no spe wzielas 40 czy 80 mg? Ja bralam ta silniejsza. Oszczedzaj sie przez swieta a wrazie co jedz do szpitala na kontrol. Fajtycznie pisalas o tym posiewie, wybacz nie pamietalam. Moze uznal, ze grzybica nie jest grozna? |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Piękne pierniczki i super lampki!! Ja robiłam piericzki pierwszy raz i popełniłam błąd, że je od razu ozdobiłam. Po 3 tygodniach większość poodpadało. Cytat:
![]() Cytat:
Zapisz
![]() |
#3490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty łykaj magnez jak masz i no spe na to twardnienie brzucha. Magnezu w ciąży naprawdę potrzeba sporo więc łykaj bez obaw. ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
Wyleguję się na kanapie, zjadłam kilka krakersów, popiłam pepsi i trochę mi ulżyło.
Dziewczyny, gratuluję wizyt i życzę wspaniałego samopoczucia nie tylko w Święta, ale też do samiutkiego czerwca. Dużo spokoju, odpoczynku i śmiechu w rodzinnym gronie od całej Jelonkowej rodziny ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam No-Spe 40 mg, ale nie zdążyłam wziąć bo zwymiotowałam. Jak wyszłam z toalety to puściło na chwilę, teraz znów zaczyna boleć i twardnieć ![]() Wczoraj puściło jak chwilę polezalam a dzisiaj od południa cały dzień był napięty aż do wymiotów. I teraz znowu. Zobaczymy jak będzie jutro. Najwyżej przeleze większość czasu. Też mi się tak wydaje że nie jest to coś pilnego ta grzybica i może chce mnie zbadać zanim da jakieś leki.
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
Ale tu cicho😊 wszyscy sie przygotowują 🎄 ja juz jestem obrobiona...ide urzadzic domowe spa haha olejek, maseczka, te sprawy...
Mam nadzieje ze ta opryszczka magicznym sposobem do jutra mi zejdzie albo przynajmniej da sie zatuszować bo jutro bede piekna💄😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
Ale Panie domu zapracowane. Tylko ja nic nie robię i pojadę na gotowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
Ryba po grecku gotowa. Mmona szmina musi byc takze powodzenia z opryszczka. Pol szafy zostawiam na jutrk co by vela sama nie sprzatala
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Zadomowienie
|
Tak mialo byc do Veli. Pomylilam sie
![]() Vanesska oby takie wiesci byly juz do konca ciazy i nic gorszego sie nie dzialo. Ide zaraz lepic uszka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Wtajemniczenie
|
Obrobiłam się
![]() zaraz do łóżka się kładę, bo kręgosłup daje o sobie znać. Jednak za długie takie stanie w kuchni. Nie umiem składać życzeń, to ja tak krótko Zdrowych i Wesołych Świąt dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kochane, ja również składam najserdeczniejsze życzenia ![]() ![]() ![]() Wesołych i spokojnych Świąt ![]() Mam nadzieję, że mnie pamiętacie, rzadko się udzielam, bo często piszecie o dzieciach, których ja na razie nie mam (oprócz tego w brzuchu) i za bardzo nie mam się co wypowiadać, ale na bieżąco Was podczytuję. Całuski ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Konto usunięte
|
Ja właśnie zapakowalam sałatkę warzywna do lodówki. Chwila relaksu pod prysznicem
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 |
Wtajemniczenie
|
Ale jestem wykonczona tymi kuchennymi pracami
![]() Dziewczyny to ostatnia chwila ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Konto usunięte
|
Co do ruchów mnie wczoraj obudziło mrowienie w brzuszku. Dziwne to było, aż się wystarczyła że to jakiś skurcz ale to nie bolało wcale. I też zastanawiam się czy to była dzidzia bo jestem w 14tc i 4d.
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Życzę wam jeszcze raz radosnych zdrowych świat Bożego Narodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6891145 6]Co do ruchów mnie wczoraj obudziło mrowienie w brzuszku. Dziwne to było, aż się wystarczyła że to jakiś skurcz ale to nie bolało wcale. I też zastanawiam się czy to była dzidzia bo jestem w 14tc i 4d.
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Życzę wam jeszcze raz radosnych zdrowych świat Bożego Narodzenia ![]() Dla mnie pierwsze ruchy przypominały trzepocząca rybkę zamknięta w dłoniach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zadomowienie
|
Zdrowych spokojnych świąt Bożego narodzenia! Wszelkich łask od dzieciątka Jezus.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3504 |
Raczkowanie
|
Ja również życzę wszystkim spokojnych świąt, a przede wszystkim zdrowych dla nas i naszych maluszków
![]() Dziś po miesiącu pobiłam rekord, 3 godziny aktywne bez odpoczynku w łóżku... Niby nic ale moja doopka przyzwyczaila się do łóżka i czuje się padnięta jak 3 dniowym melanżu ![]() Na jutro zostaje tylko sałatka, śledź w śmietanie i placki na krokiety i mamy już wszystko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Raczkowanie
|
AAA, giovanemamma pytała, na jakiej wysokości znajduje się dziecko, tu fajnie rozpisane, w jakim miejscu spodziewać się pierwszych muśnięć
![]() 1482524591377.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Raczkowanie
|
U mnie też
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie miałam tak niziutko. I po prawej stronie tylko a przy usg i detektorze też dziecko po prawej dlatego pomyślałam że może to to...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- A ja dzisiaj chciałam poćwiczyć. To myślę sobie zobaczę co mama ma za nowe treningi z Chodakowska. Myślałam że mnie już biust nie boli ale jednak boli jak cholera... Musiałam go przytrzymać aż miałam ubaw:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.