|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Wiosna-Lato 2006 :-)
Edycia to kup jej rowerek i wsio .Jest taka sytuacja jaka jest Mala ma 3 latka i do rowerka mozesz dokupic za 50 zloty jakas pamiatke chrztu
|
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
monka o kurde niezly pomysl
zobaczymy co i jak bedzie, to sie siosry zapytam czy chca, bo oni narazie wbloku mieszkaja, ale juz buduja dom |
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Ale te ramki sa super nie?nawet tanie
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Edycia i masz z glowy takie rowerki nie sa drobie bedzie mala miala na kilka lat A bez sensu kupowac prezent na tzw przyszlosc Ramke dokupisz czy cos w tym stylu A mala bedzie z rowerka zadowolona
Ale mam lenia niechce mi sie juz tego robic |
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Oki to juz wszytko wiem, rowerek bylby najlepszym prezentem
no i zobaczymy kiedy w ogole to mialo by byc i jeszcze co powie siostra Dziewczynki ide sie myc, bo jutro musze wstac wczejniej. Jeszcze tu zajrze za chwile. |
|
|
|
#2168 |
|
Rozeznanie
|
Monka ma rację, rowerek byłby dobrym prezentem. A tak swoją drogą to moja siostra też myślała i myśli nad adopcją. Narazie to wszyscy się cieszymy bo zaszła w ciąże i jest w 8tyg
Myślę, że to jest ciężka decyzja zaadoptowanie dziecka, co Wy o tym myślicie?? |
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mysle ze mnie plecy bola i przydalby mi sie masaz i masazysta
![]() Zancia gratulacje dla siostry Z ta adopcja to jest tak tzeba byc na 100 % pewny ze bedzie sie kochac to dziecko taka sama miloscia jak wlasne Dzieci czuja takie cos Jezeli ktos nie jest gotowy i pewny to niepotrzebnie sie za adopcje brac Bo jedyna pokrzywdzona osoba bedzie wlasnie ten dzieciak A juz wystarczajaco dostal po dupie od zycia zeby przezywac jakies nowe rozczarowania Ja nie mysle o adopcji narazie moze kiedys cos sie stanie ze pomysle albo bedzie taka sytuacja ze zaadoptuje dzieciaka Nigdy nic nie wiadomo co zycie da albo zabierze ![]() Edycia a czemu rano musisz wstac? na te badania? Ja dzis kupilam pojemniki na siki haha i jak sie skleje z ranca to idziemy z dzidkiem a i oczywiscie jak mi nasika do pojemnika i kupsztalka szczeli
|
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
zancia dla mnie to jest o tyle ciezka decyzja, ze musialabym miec kaske, zeby adoptowac
Siostra juz adoptowala drugie i jest super i super sie zgrali, nie widac ze to nie biologiczne dzieci. monka jutro wybieram sie na zakupy, a moge tylko z rana, zebym sama sobie jechala, bo mama mi zostanie z Zosia. A chcepokupic pare rzeczy, moze nie bedzie szalu. Nie palme musze Zosi kupic na niedziele i chce cos do koszyczka kupic i jeszczemoze do spowiedzi bym poszla, zobaczymy jak sie sytuacjia rozwinie
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Edycia jak juz tak kupujesz to kup mi dwa jajca
albo cos innego wazne zeby bylo cos haha .Czemu z mala nie bujasz na zakupy? Ja z dzidkiem tutaj to nontoper bo nie mam opcji niani w menu haha Malego na czteroturbo kolowiec siadam i smigamy jak rakiety hehe .A co do koszyka chcesz kupic ? jajca wkladasz sol kielbase itd hehe ja malemu jeszcze wsadzie jajko niespodzianke bo uwielbia a za kielbase beda robic lentylki haha
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
monka ja zazwyczaj z Zosia chodze na zakupy, ale dzis byla taka pogoda, ze masakra, na zmiane snieg, deszcz, lekki grad, slonce no i u nas ciagle jeszcze mocno wieje. A chcialabym zebysmy w swieta mogli sie ruszyc wszyscy razem gdzies, zeby ja chorobsko niedopadlo.
To jakie te jaja chcesz?
|
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Edycia tak zazartowalam czemu malej nie bierzesz
Tez czasem jak mam okazje to sama wyskakuje zeby szybko cos kupic zalatwic Jajca stu procentowa zawartosc jajca w jajku haha o takie chce heheSniezynka nam chyba padla i sklejaja jej teraz wszystkie kosci hehe Doridee pewnie zasnela z Aluska Wiecie co ostatnio Lucky pisala ze jej Maxsiu bije sie po glowie i moj dzidek tez normalnie liscie sobie sprzedaje Mam nadzieje ze mu to minie .I dzisiaj zjadl kilka klusek slaskich haha Co robicie na swieta jakie dania? Ide spac Milego ...... bo ja tylko pospac moge hehe
|
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uciekam spac, papa Do jutra dziewczyny.
No i teraz pewnie Doridee zamierza wlaczyc kompa Pa |
|
|
|
#2175 |
|
Rozeznanie
|
To dobranoc tym które się już kładą, śpijcie dobrze
Monka ja w lany poniedziałek przylauje do Polski więc zjem to co moja mama przygotuje Oskar narazie się nie biję hehe ale jak się wnierwia to odrazu kładze się na podlogę, w domu, sklepie, na podwórku |
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Hallo, no zasnęłam z Alutką
Po 21.00 wstałam, umyłam sie i o 22.00 poszłam już spać Nie wiem co sie ze mną dzieje Co do spania Ali to.... ok. 20.00 idzie jeść kaszę (ciagle z butli niestety), potem dopiero idziemy się myć lub kąpać, zawsze myję jej zęby przed spaniem a Wy???? Lubia to wasze dzieciaki bo Aluta nie bardzo ale nie odpuszczam Między innym dlatego odstawiłam tak szybko smoka bo boję sie o zgryz Ala zazwyczaj zasypia ok. 21.00 ale jest OK bo śpi często do 8.00. Niestety musimy ja usypiać, ale pogadamy jak odstawicie smoczki i pieluszki, haha Jak Ala ciagnęła smoka to też sama zasypiała w łóżeczku ![]() U nas też pogoda beznadziejna, non stop od wczoraj pada deszcz
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
Padlam wczoraj, jak kawka A dzisiaj znowu nie moglam sie dostac na Wizazyk.A teraz musze Olivii naszykowac jedzenie, bo dopiero wstala !! I jade do pracy na 14.00, wiec bede szybciej w domku ok 17.00 ![]() Milego dnia... |
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Witka
Zancia to uwazaj na lotnisku zeby nikt cie nie oblal a na ile przylatujesz?Moj zaczol bic sie tak od tyg ciekawe kiedy mu to przejdzieDoridee pewnie to przesilenie wiosenne ![]() Sniezynka daj sobie moze troszke loozu bo sie wykonczysz Moj dzidek znowu wstal o 6 tragedia Nie wstalam z lozka moja mam do 8 z nim siedziala poszla do pracy i mnie budzili. |
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wkurzaja mnie te reklamy ani posta nie idzie napisac ![]() Doridee z moich dzieci tylko Weronika najstarsza by;la przyzwyczajona do usypiania sama bralam ja do lozka bo tz byl wtedy w wojsku a mnie samej w lozku smutno bylo wiec mala bralam,juz raz o tym pisalam![]() Ale juz Bartek i Daria zasypiali sami ![]() U nas z nocnikiem nie tak dobrze jak na poczatku,Daria nie wola sama ,musze ja sadzac co jakis czas to zrobi,nieraz sie zapomni to robi w majty ![]() W niedzielke jedziemy do mamy uwielbi am swieta-pamietacie nie tak dawno pisalysmy co robimy na wigilie a teraz juz wielkanoc czas leci jak niewiemZaraz lece robic zupe owocowa,dzieci ja uwielbiaja ![]() Jutro a raczej juz dzis w nocy bede sama bo tz o 2.00 w nocy jedzie w trase i zjedzie dopiero w niedziele nad ranem
|
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Monika jak Ala spała ze smokiem i pieluchą to też nie było problemów ale o tym też już pisałam
![]() Laski ponawiam pytanie - jak u Was wyglada mycie zębów?? Jak długo myjecie, kiedy, ile razy dziennie?? No chyba ze nie myjecie
|
#2181 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
![]() Doridee myjemy, myjemy zawsze po wieczornej i porannej kaszce. Myjemy od pierwszych ząbków czyli już około roku. Na początku bardzo mu się to podobało, teraz jest coraz gorzej, ale nie poddajemy się i myjemy czasmi nawet na siłę.Monka dobra będę uważała ale dla małego kupiłabym takie jajko które pryska i może na dzien dobry dziadków by oblał...hehe Przylatuję na około miesiąc, zapisałam się na kurs groomerski (pielęgnacja i syrzyżenie piesków) w Krakowie i tam spędzę 2 tyg.
Edytowane przez zancia03 Czas edycji: 2008-03-14 o 11:35 Powód: literówki |
|
|
|
#2182 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam napisać, że nie poszliśmy na spotkanie z dziećmi
Oskar wstał z gorączką i miał 38°C podałam mu Nurofen i teraz jest już ok, ale nie wiem czemu i skąd mu sie to wzięło. A tak się cieszyłam z tego spotkania no nic poczekamy i w poniedziałek pójdziemy ![]()
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Doridee mny tez myjemy dalej nie przerwalismy Czasem nie umyjemy bo cos tam ale ogulnie jest to u nas normalna rzecz Malemu ja myje Mama szczoteczke elektryczna ze spidermanem i jakos szorujemy Sa dni ze mu pomyje a sa dni ze to trwa sekunde Nie ma co od takich dzieci wymagac dyscypliny w myciu zebow Ja tez mam fiola na punkcie zebo Moje mi sie strasznie nie podobaja i chce zeby maly mial zdrowe bialutkie zabki
Monika ja pamietam jak korka wodna robilam uszka na boze narodzenie jak sie meczylam nad nimi i polowe farszu lyzeczka zjadlam a tu juz siwieta wielkanocne i nie ma takiej babraniny sto jajek ugotuje i wsio haha Zancia a co to malemu sie stalo? moze zabek albo go cos bierze Kij tam ze spotkaniem nadrobicie A masz tam duzo kolezanek pl a jak z angielkami Co cie wzielo na taki kurs
|
|
|
|
#2184 |
|
Rozeznanie
|
Monka właśnie nie wiem co mu się stało, bo teraz jest już ok, kiełki juz mu wyszły i nie gorączkował przy tym, a na piątki to chyba trzeba jeszcze troche poczekać
Jeżeli chodzi o te spotkania to w środe było sześcioro Polskich dzieci w tym 2 moje koleżanki i my. Z Angielkami nie rozmawiałam Na kurs namówila mnie moja siostra, ona jest w tym zawodzie juz pare lat i twierdzi że jest opłacalny i takie tam... więc co mi szkodzi spróbować
|
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
To widzę z tym myciem wszędzie podobnie, Ala nie lubi jak ja jej myję więc trwa to tylko chwilę
Ale sama mogłaby ssać tą szczoteczkę pół dnia Chodzi tu też o nawyk, ze zawsze przed spaniem jest szczotkowanie zębów i później nie ma juz jedzenia i picia niczego prócz wody Może trudno w to uwierzyć ale jestem zszokowana jak wiele ludzi o to nie dba, przed snem lub nawet w nocy jedzą słodycze Wydaje mi sie, ze nikt ich po prostu nie nauczył właściwej higieny Aa, nieważne ![]() U nas świeta tez na spokojnie Nigdzie nie jedziemy, pewnie podjadę z Alutka do mojej mamy Żancia no kurs ciekawy Może to jednak od ząbków ta gorączka?
|
#2186 |
|
Rozeznanie
|
Doridee coraz więcej jest chętnych i w Polsce. Moja siostra miała swój salon otwarty w Ełku, około 60 tyś mieszkańców. I naprawdę chętnych było mnóstwo miała dziennie 3 psy do zrobienia. Po jej wyjeździe pół roku jeszcze dzwonili żeby umówic się na strzyżenie
Mam nadzieję, że to nic powaznego ale na wszelki wypadek podam jeszcze Nurofen.Ale ślicznie u nas sloneczko świeci |
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Doridee mozemy pogadac juz
zosia juz 3 dni bez smoka, slicznie zasypia. Tyle tylko, ze wieczorem do spania wlaczam jej kolysanki-utulanki Turnaua i Umer. Nic nie pisalam, zeby nie zapeszyc, a stalo sie to tak po prostu, raz nie dalam jej smoka, tylko po kapieli jak sie ubieralysmy, to juz muzyczka szla i przy okazji ubierania bylo przytulanie, no i zasypia bez smoka, nawet od tych kilku dni nie wspomniala o nim Nas wieczrony rytual: ok. 20tej wlaczam te piosenki i sie rozbieramy, potem kapiel, ubieranie, robimy mleko (z kaszka), potem mycie zebow, buzi mamie i tacie i do spania. Zeby myjemy dwa razy dziennie, zazwyczaj po jedzeniu, a przed spaniem w poludnie i przed spaniem nocnym. Monika jak robisz zupe owocowa? Daj przepis mamusko ![]() Odpoczniesz od tz-ta troszke, bediesz miala czas na tylko swoje sprawy. zancia moze jednak to od zebow, Zosi ida wlasnie dwie piatki ciekawy ten kurs. Zosia wczoraj i dzis zrobila do nocnika kupe No i sika tez do nocnika, tyle tylko, ze nie wola, a ja ja sadzam co jakis czas. Ale i tak sie ciesze. |
|
|
|
#2188 |
|
Wtajemniczenie
|
Edytcia no to gratuluję braku smoka my juz jesteśmy 10 dni bez dziś 11
|
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Doridee bo to jest tak , ja tak mysle jezeli ktos nie zostal nauczony higieny chodzi mi o mycie regularne zebow to nie nauczy dziecka Jest tak napewno w wiekszosci wypadkow Moja mam nas pilnowala ale jak sie ma 7 czy 11 lat to podchodzi sie do tego z olewka Tez spotykam sie z takim podejsciem o ktorym mowisz Nie ma o tym myslec Bedzie widac w przyszlosci kto dbal a kto nie Ja tez bardziej malego ucze tego nawyku ktory ma byc poprostu normalna czynnoscia tak jka mycie kapanie czy wizyta w toalecia Dzieciaki nasze sa za male zeby to zrozumiec do konca ale czym skorupka za mlodu ...... wiecie o co chodzi
. Jak moj dzidek bedzie wiekszy bardziej opanowany to wprowadze nici dentystyczne a potem plukanie jamy ustnejZancia ja pare dni temu pisalam ze moj dzidek mial ponad 39 stopni a potem nastepnego dnia spadlo mu do 28 i w koncu calkowicie zeszlo I tez bij mnie nie wiem co to bylo Dawalam syropy na zbicie i przedzlo Oby u was tez tak poszloEdycia porobilas zakupy? ja nie bylam z malym na badaniach mam zamiar w poniedzialek isc No musze w koncu Pozatym mi kupsztala z rana nie zrobil ![]() Sniezynka a ty co? Monika jak tam zupa ? jak ja robisz? Kieys chyba pisalas ![]() Ja po 16 bujam do Opola lo matko len taki ze juz bym chciala miec to za soba i caly ten weekend ![]() No to mi sie wbila w post Edycia z Magda hahah wy wpychaczki jedne hehe |
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
magda no i super, poszlo i zalatwione juz na dobre. Ja narazie w domu wprowadzilam zakaz pytania Zosi gdzie ma smoka, zeby sie jej nie odwidzialo
![]() monka no porobilam zakupy i przelecialam po miescie jakie wpychaczki? hm? ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

zobaczymy co i jak bedzie, to sie siosry zapytam czy chca, bo oni narazie wbloku mieszkaja, ale juz buduja dom 

Mam nadzieje ze mu to minie .
Milego ...... bo ja tylko pospac moge hehe
Oskar narazie się nie biję hehe ale jak się wnierwia to odrazu kładze się na podlogę, w domu, sklepie, na podwórku
Po 21.00 wstałam, umyłam sie i o 22.00 poszłam już spać
Lubia to wasze dzieciaki bo Aluta nie bardzo ale nie odpuszczam