![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Małżeństwo mi się sypie
tutaj jest jedno wyjście- ultimatum
niestety(albo stety)musisz sie liczyć z tym że wybierze popijawy z bratem. no bo przeciez nie jest ...pantoflarzem ![]() jesteś sama z tym problemem.skoro nawet jego matka się...Tobą rozczarowała.woli synów pijaków i synową pijaczkę.Ty w ich oczach jesteś ta zła.obawiam się ze to Ty jesteś czarną owcą czyli twarde ultimatum.może zagraj ich kartami i podpuść męża że on jest mięczak bo nie potrafi im odmówić ale tak naprawdę to wróżąc z fusów dobrze nie będzie -- swoją drogą skąd ludzie mają kasę i czas? piją na umór a jeszcze styka na działki ,stawianie domów (i pracę) no ja nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
Twój mąż jest w stanie wypić rano alkohol? Przecież zdrowy człowiek od razu by zwymiotował. Na luzie pić od rana mogą tylko alkoholicy i to w późnym stadium.
Oho, doczytałam. Żadnych wątpliwości. I nie używaj, proszę, słów obraźliwych, "pijacy" takim jest. Twój mąż się w chorobie od nich nie różni. To i szlachtę i chłopstwo łapie po równo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 201705080934 Czas edycji: 2016-12-26 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
pozwolę sobie tylko zauważyć, że opowieść o idealnie trzymającym abstynencję chłopcu, który na żadnej imprezie alkoholu nie tknął, to wcale dobrze może być portret trzeźwego alkoholika. Także tego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Nie wim życia już ktoś pytał - za co brat z bratowa kupili dzialke i dom wybudowali? Alkoholizm to drogi nałóg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Teść nie jest polakiem i przez kilka lat oni mieszkali z teściami za granicą. Teść miał firmę którą sprzedał i jakieś pieniądze też dla niego dał. W tej chwili ona prowadzi jakieś strony internetowe o swoim życiu, sprzedaje ciuchy z zagranicy, on obstawia w zakładach bukmacherskich. A na ile to jest prawda i czy z tego rzczywiście się tyko utrzymją to nie wiem, jemu niedawno skończył się wyrok w zawieszeniu bo po powrocie do kraju robił lewe interesy. Może i teraz tak jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | ||
Zakorzenienie
|
Jak również dla alkoholika który nie chce nic zmienić w swoim życiu. Nie chce iść na terapię. Na miejscu autorki postawiłabym jeszcze raz ultimatum albo ona albo brat i bratowa i byłabym konsekwentna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() |
#98 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Ultimatum. Przestajesz pic i przedkladac alkohol nad rodzine. Od dzis i od teraz. Nastepnym razem jak wyjdziesz zeby pic ja sie z toba rozwiode.
Tyle wystarczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Też mnie zastanawiało skąd oni mieli kasę na działkę i na budowę domu
![]() ![]()
#101 |
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;68955396]Tak, bronisz męża i tłumaczysz go w idiotyczny sposób, jakoby winę za jego alkoholizm ponosili inni ludzie. To dorosły facet. Pije, bo tak kiedyś postanowił. Nie ma znaczenia czy jakiś jego brat też pije czy nie. Gdyby ci ludzie zniknęli, to twój mąż nadal byłby alkoholikiem, zapewniam.[/QUOTE]
100% racji. Każdy człowiek podejmuje decyzję i oświadcza ją znajomym. Nikt nikomu na siłę do gardzieli nie wlewa. Człowiek mówi "NIE" i jego decyzja jest nieodwołalna. Ten facet jest rasowym alkoholikiem a Autorka musi natychmiast od kogoś takiego odejść bo sama psychicznie pójdzie na dno. RATUJ SIĘ kobieto!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
meliandra jeśli napisze ci że mieszkam razem z rodzicami w Polsce to rozumiem, że to dla ciebie oznacza że mieszkamy w tym samym domu a nie w tym samym kraju? Alternatywnie - brat męża mieszkał z teściami za granicą oznacza dla ciebie to, że nie mieszkali w tym samym kraju a w tym samym domu? Podziwiam zacięcie do szukania dziury w całym, serio. Zapewne masz cięzkie życie z takim charakterem.
Niedawno wróciłam od radcy prawnego i klops. Bardziej proponuje wystapienie do sądu o separacje aniżeli o rozwód. Bo podczas separacji bedzie mógł się wykazać i zerwać kontakty z bratem, pójść na terapie a jak się nie wykaże to tym gorzej dla niego bo bedzie można ubiegać się o rozwód z orzeczeniem o winie. |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Radca powinien też doradzić w kwestii podziału majątku/ rozdzielbosci majątkowej. Z tego co kojarze separacja rozdzielnosci nie gwarantuje. Przy alkoholiku rozdzielnosc to podstawa.
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
No właśnie chodzi o to abyśmy nie prowadzili już wspólnego gospodarstwa domowego. I mam się zastanowić i wybrac czy od razu wniosek o rozwód czy separacja. Tylko nie wiem od jakiej strony się zabrać... Bo ta separacja ma swoje plusy i minusy. Według radcy - jeśli męowi zależy na ratowaniu związku to się wystraszy i się opamieta - skieruje się go na odwyk, odetnie kontakty z bratem i może coś się ułoży, jak nie to tylko sam sobie zaszkodzi bo rozwód nastąpi z jego winy... Tylko ja się boję, że to takie odwlekanie na następne miesiące aja będę zmuszona dalej się przyglądać na to co się dzieje..
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
hej, masz nieciekawie. Ja mam męża alkoholika, i moja rodzina to toleruje, alkoholizuje się od 19:00, siedzi do 2-3 rano i pracuje.Pije 3-6piw. a różnie bywa....śpi do 13-15...ma własną działalność...nie brakuje nam póki co niczego,ale wszystko w domu i przy dziecku robię sama. On zarabia.
- znam naprawdę dużo alkoholików lekarzy!!!!!! mówią,że to relax, o ile nie mają dyżuru itp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
I co do tego mają lekarze, których znasz?
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarze- no cóż, ktoś myśli,że alkoholizm to tylko najniższe warstwy społeczne. Ja się nie zgodzę, bo alkoholicy, których znam to osoby z wykształceniem wyższym, z doktoratami, z własnymi firmami itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Naczelna Nastolatka
|
Możesz wyjaśnić co twoje posty mają tak naprawdę przekazać? Bo osobiście jestem w szoku, że piszesz jakby to było coś co po prostu jest elementem związku, który trzeba tolerować. Wychowujesz dziecko w rodzinie alkoholowej, fundujesz mu bycie DDA i wiele trudnych lat, okropny start w życie dorosłe. I piszesz o tym z taką obojętnością?
#111 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Szkoda dziecka, skoro nie widzisz tego, że w waszym domu brakuje normalności i stabilności. Na dziecko ma to ogromny, negatywny wpływ.
![]() |
#112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak widać nie widzę nic strasznego w związku z trzeźwym alkoholikiem. Za to małżeństwo Autorki mnie przeraża. Obstawiam, że nawet ultimatum nic tu nie da. Może kiedyś, jakoś, gdzieś facet dostanie w łeb i się opamięta, ale w związku ze współuzależnioną Autorką nie ma na to szans. Bardzo żałuję, że takie wnioski mogę wyciągnąć na podstawie własnych bolesnych doświadczeń. Autorce wątku doradzam - a jakże! - własną terapię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
Porada radcy brzmi równie idiotycznie jak większość "faktów" tu przedstawionych...
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
wańka wstańka
|
Jeśli już krytykujesz, warto byś przedstawiła inne rozwiązanie.
#117 |
Konto usunięte
|
Wizaz nie pozwala brać pieniedzy za porady
![]() Radca, ktory nie wspomina od razu o regulacjach majątkowych nie, przepraszam w głowie mi się to nie mieści. Podobnie, jak idealność Pana Ślubnego przed ślubem, przy takim stażu bycia razem. |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
wańka wstańka
|
Czyli w sumie niewiele wnosisz, pomijając lekkie zamieszanie.
#119 |
Konto usunięte
|
Nie, należy wrócić i uzyskać merytoryczną poradę. Nie wierzę w rozwiązanie "polecam separację" i na tym koniec zwłaszcza w takiej sytuacji. Są sytuacje gdy zaleca się mediację co może być budujące dla stron, ale propozycja samej separacji nie ma racji bytu w tym konkretnym ukladzie.
Rozumiem, że dla laika separacja i rozwód mogą być pojęciami tożsamymi i stąd trywializujesz moje wcześniejsze posty, co nie umniejsza ich wartości |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.