Włosomaniaczki :D - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-14, 12:53   #2221
xyoko
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki :D

Dzień dobry Kochane U mnie słońce świeci, ale wiatr trochę mnie przewiał i lekko zmarzłam.

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość

Załączam zdjęcia włosów. Nie krytykujcie za dużo

Pierwsze to z dzisiaj - kolor chyba przekłamany troszkę, bo ciemno i robiłam z lampą.

Drugie to z przed paru miesięcy (prostowania mi się zachciało) przepraszam za piżamkę

Pięęęękne loki
Cytat:
Napisane przez madziunia80 Pokaż wiadomość
Obudziłam się dzisiaj z takim kukuryku, że i Matka Boska Forumowa nic nie poradzi. Może i to leżenie na podłodze dobrze robi na kości, ale na włosy niekoniecznie

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość

No i niestety musze troszkę ostudzić entuzjazm panujący w tym temacie, ale mi do śmiechu ostatnio nie jest bo moja babcia zachorowała i leży w szpitalu
Przykro mi z powodu babci, ale bądź dobrej myśli
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 13:02   #2222
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
Świętujcie zwycięstwo. Przekonałyście mnie, nie obcinam
ZA to macie za zadanie polecic mi coś gotowego (zioła same w sobie mnie uczulają, tak samo jak drozdze :\).
Coś gotowego na wzmocnienie włosów...hmmmm.... znam dwa dobre specyfiki (u mnie się sprawdzają):
- tonik rzepa z Joanny (coś koło 7zł) buteleczka z niesamowicie wygodnym aplikatorem
- tonik Neril z Garniera (coś koło 20zł) większa pojemność niż Joanna, ale mniej wygodna butelka.

Edit: zapomniałam jeszcze o seboradinie
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 13:03   #2223
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Coś gotowego na wzmocnienie włosów...hmmmm.... znam dwa dobre specyfiki (u mnie się sprawdzają):
- tonik rzepa z Joanny (coś koło 7zł) buteleczka z niesamowicie wygodnym aplikatorem
- tonik Neril z Garniera (coś koło 20zł) większa pojemność niż Joanna, ale mniej wygodna butelka.
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 13:16   #2224
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80

Cytat:

Edit: zapomniałam jeszcze o seboradinie
Tonik Joanny też mam w planach, ale jak będę go tak skutecznie kupować, jak olej kokosowy to zdążą mi wszystkie włosy wypaść.

Edit: O Seboradin dobra rzecz, miałam ampułki byłam bardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez atsenka
No i niestety musze troszkę ostudzić entuzjazm panujący w tym temacie, ale mi do śmiechu ostatnio nie jest bo moja babcia zachorowała i leży w szpitalu
nie ostudzaj entuzjazmu, tylko czerp z niego pozytywną energię dla babci Dużo, dużo zdrówka
Stary 2008-03-14, 13:45   #2225
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Edit: O Seboradin dobra rzecz, miałam ampułki byłam bardzo zadowolona
Ja mam tonik. Wlosy rosna jak szalone i naprawde mniej wypadają, chociaż niestety nadal.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 13:57   #2226
tigresska
Zakorzenienie

Znowu kombinowałam - po umyciu włosow zmieszałąm na rece odrobinke olejku kokosowego z odżywką i wtarłam we włosy. No i mimo ze to odrobina była to chyba jednak troszke za duzo bo teraz włosy sobie schna ale jakies takie wydają mi się że tłustawe będa. Moze nie tłuste ale jakieś takie dziwne

Naczytałam sie wczoraj ze podobno dobra jest maska Gloria polleny malwy któa jest w Auchanie a ponieważ dziś się tam wybieram to nie omieszkam zerknąć choć zapas maseczki mam I tak się zastanawiam czy np nie dodawać do maseczki którą mam olejku kokosowego...
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 13:59   #2227
Luna83
Zadomowienie

Cytat:
Świętujcie zwycięstwo. Przekonałyście mnie, nie obcinam
ZA to macie za zadanie polecic mi coś gotowego (zioła same w sobie mnie uczulają, tak samo jak drozdze :\).

Jolie już o tym pisała, ja polecam serię Seboradin Niger, zarówno szampon, jak i Lotion do wcierania w skóry głowy. Po kilku miesiącach spędzonych w Hiszpanii włosy garściami wypadały, mój narzeczony przywióżł mi do Hiszpanii szampon i tonik i to one mnie uratowały, lotion do dziś zresztą używam. Szampon sam w sobie plącze mocno włosy i nieco wysusza, ale z dobrą odżywką dasz radę. Lotion śmierdzi rzepą, ale czyni cuda i jest meeeega wydajny, poza tym wyrasta mi po nim pełno nowych włosków po nim
Jako suplement polecam Ci dodatkowo tabletki Silica.

Tak poza tym to dzień dobry kobietki.
Mam do Was interes, a zwłaszcza do Jolie do Ciebie, bo Ty chyba najlepeij znasz się na tym. Chciałabym prosić Ciebie o szczegółową analizę składników paru moch kosmetyków do włosów, co prawdy na biochemii dziewczny juz pomogly ale jakbys jeszcze mogla spojrzec

Szampon Farouk CHI Nourish Intense: (ja widzę jeden silikon)

Water, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Laurel Sulfate, Cocamide MEA, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Guarm Hydroxypropyltrimonium Chloride, Citric Acid, Tetrasodium EDTA, Bis PEG/PPG - 20/20, Dimethicone, Guanine, TEA- Lauryl Sulfate, Isopropyl Alkochol, Methylparaben, Parfum (Frangrance), Yellow No.5

Farmavita Life - odżywka do włosów z beta - carotenem:

Aqua, ceateryl alkochol, cetrimonium chloride, polysorbate 20, polyquaternium -6, laurdomonium hydrozypropyl, hydrolized weat protein, amodimethicone, trideceth - 12, tocopheryl, acetate, beta - carotene, arachis hypogaea (peanut oil), acorbic acid, citric acid, bha, imidazolidinyl urea, methylisothiazoline, methylchloroisothiazoline , magnesium nitrate, magnesium chloride, linalool, benzyl salicylate, parfum (fragrance), c.i.16035.

Farmavita Denique Sooting Shampoo - szamponi łagodzący podrażnienia:

Water, SLS, Cocamidopropyl, Betaine, Coco - Glucoside, Gliceryl Oleate, Cocamide DEA, Dimethicone Copolyol, Polyquaternium - 7, Gilicerin, Propylene Glycol, Helychrysum Italicium Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazoline, Magnesium Chloride, Magnesium Nitrate, Imisazolidinyl Urea, Sodium Chloride, Aminomethyl Propanol, Benzin Salicylate, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisoheksyl 3- Cyclohexine Carboxaldehyde, Parfum.

Helen Seward Oleo Mask - Maska odżywcza do włosów (moja ulubiona, więc się martwię...)

Water, Catearyl Alcohol, Behentrinonium chloride, Amodimethiconem Glycerin, Glyceryl laurate, Olea Europea Oil, Hydroxypropytrinonium hydrolized weat protein, Sunflower Seed Extract, PEG - 150/ Decyl Alcohol/SMDI Copolymer, Propylene Glycol, Octyldodecanol, Hydrogenated coco - glycerides, Hydroxethylcellulose, Isopropyl alcohol, Trideceth - 12, Cetrimonium chloride, Citric acid, Parfum, Disodium EDTA, CI 15985.

Mój blog modowy - zapraszam

http://ana-collection.blogspot.com

Mój instagram: https://instagram.com/anacollection83/

Luna83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 14:02   #2228
Luna83
Zadomowienie

I na poprawe humoru, moje nowe odkrycie, podoba sie Wam, celowo nie edytowalam postu by link byl widoczny

http://www.youtube.com/watch?v=qF0PKC9NRgM

Mój blog modowy - zapraszam

http://ana-collection.blogspot.com

Mój instagram: https://instagram.com/anacollection83/

Luna83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 14:22   #2229
atsenka
Zadomowienie

Dziękuję wszystkim za miłe słowa kochane jesteście Mam nadzieję że z babcią wszystko bedzie dobrze.

virtual_reality --> mi na wzmocnienie pomogły tabletki Revalid (ale zapewne możesz je zastąpić innymi ze skrzypem itp), lotion Seboradin Niger (właśnie zauważyłam że mam go w domu z datą ważności do 05.2009r.- zaraz wystawie na targowisko, może komuś się przyda) no i ogólnie zaprzestanie używania prostownicy/suszarki/produktów dop stylizacji. Wcześniej mi wypadały jak głupie a teraz są super, po rozjaśnianiu dosłownie parę włosów wylatuje po myciu więc myślę że jest dobrze.

blonndee ja też myślałam że Wax jest jeden dopóki nie przeczytałam tego wątku Ja miałam chyba zagraniczny, o taki jak tu:
http://www.zdrowko.com.pl/sklep,1772,,,03,,pl-pln,197798,0.html --> ale efekty i tak widziałam, chociaż niebardzo zadowalające (poza tym niewiem co działało bo sotsowałam w/w specyfiki wtedy, co zalecałam virtual_reality).

A tak w ogóle to juz mnie korci żeby znowu coś nwoego do włosów kupić hihi A dopeiro co zamówiłam Kallosa Latte i szampon silver.

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 14:30   #2230
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję wszystkim za miłe słowa kochane jesteście Mam nadzieję że z babcią wszystko bedzie dobrze.

virtual_reality --> mi na wzmocnienie pomogły tabletki Revalid (ale zapewne możesz je zastąpić innymi ze skrzypem itp), lotion Seboradin Niger (właśnie zauważyłam że mam go w domu z datą ważności do 05.2009r.- zaraz wystawie na targowisko, może komuś się przyda) no i ogólnie zaprzestanie używania prostownicy/suszarki/produktów dop stylizacji. Wcześniej mi wypadały jak głupie a teraz są super, po rozjaśnianiu dosłownie parę włosów wylatuje po myciu więc myślę że jest dobrze.

blonndee ja też myślałam że Wax jest jeden dopóki nie przeczytałam tego wątku Ja miałam chyba zagraniczny, o taki jak tu:
http://www.zdrowko.com.pl/sklep,1772,,,03,,pl-pln,197798,0.html --> ale efekty i tak widziałam, chociaż niebardzo zadowalające (poza tym niewiem co działało bo sotsowałam w/w specyfiki wtedy, co zalecałam virtual_reality).

A tak w ogóle to juz mnie korci żeby znowu coś nwoego do włosów kupić hihi A dopeiro co zamówiłam Kallosa Latte i szampon silver.
ja chetnie ten lotion przyjme, a czegos poszukujesz? kurcze, jeszcze nigdy w te wymiany sie nie bawilam
[jak sie go w ogole stosuje?]
Stary 2008-03-14, 14:37   #2231
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne włosy, zdrowe, błyszczące- duzo lepiej wyglądaja niż po prostowaniu A pidżamka sexy

Ehhh widzę, że szukasz wymówki;) Prostowanie samej grzywki zaszkodzi samej grzywce. Jak będzi wysuszona od prostownicy to tym bardziej nie będzie chciała być prosta.To jest Twój wbór, z tym, że wypada znać konsekwencje

Ja tez zmykam
Kolorowych i niech włos będzie z Wami na właściwym miejscu
najpierw spróbuje sobie z nimi poradzic, a prostownica będzie w awaryjnych sytuacjach i tylko na grzywke to znaczy ze jak znisczone włosy mi odrosną to grzywka zrobi się prosta?

Cytat:
Napisane przez Narek
Szkoda mi tej dziewczyny... Ale, skoro zgodziła się na umieszczenie takich zdjęć w Internecie, to cóż...
nie w temacie jestem

Cytat:
Dla mnie beznadziejny, spróbowałam, bo córcia go ma i Jej służy fenomenalnie, a ja miałam przyklapnięte tłuściochy na drugi dzień, dla mnie zdecydowanie niewypał
no to cos czuje ze znowu zaczne szukac bebi

Cytat:
Zastanawiam się jak ta Twoja grzywka naturalnie się układa jak jej nie wyprostujesz? Może nie wygląda az tak źle.
po pierwsze robi mi się okropny pagórk
jest strasznie napuszona i ucieka całkowicie na bok nie zakrywając czoła;/
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-14, 14:45   #2232
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
Znowu kombinowałam - po umyciu włosow zmieszałąm na rece odrobinke olejku kokosowego z odżywką i wtarłam we włosy. No i mimo ze to odrobina była to chyba jednak troszke za duzo bo teraz włosy sobie schna ale jakies takie wydają mi się że tłustawe będa. Moze nie tłuste ale jakieś takie dziwne
Może nie będą tłuste. Ale jeśli chodzi o kokos to jego dosłownie tyle co brudu za paznokciami
Cytat:
Napisane przez Luna83 Pokaż wiadomość

Szampon Farouk CHI Nourish Intense: (ja widzę jeden silikon)

Water, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Laurel Sulfate, Cocamide MEA, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Guarm Hydroxypropyltrimonium Chloride, Citric Acid, Tetrasodium EDTA, Bis PEG/PPG - 20/20, Dimethicone, Guanine, TEA- Lauryl Sulfate, Isopropyl Alkochol, Methylparaben, Parfum (Frangrance), Yellow No.5
Hmmm bardzo przeciętny szampon- nie dość, że ma dużo detergentów (w tym SLS) to jeszcze zawiera SLES, który jest jeszcze bardziej agresywny. Co wrażliwszych będzie podrażniał. Jest jeden silikon, ale pod koniec składu. A tak poza tym, to tu na dobrą sprawę nie ma nic.
Cytat:
Farmavita Life - odżywka do włosów z beta - carotenem:

Aqua, ceateryl alkochol, cetrimonium chloride, polysorbate 20, polyquaternium -6, laurdomonium hydrozypropyl, hydrolized weat protein, amodimethicone, trideceth - 12, tocopheryl, acetate, beta - carotene, arachis hypogaea (peanut oil), acorbic acid, citric acid, bha, imidazolidinyl urea, methylisothiazoline, methylchloroisothiazoline , magnesium nitrate, magnesium chloride, linalool, benzyl salicylate, parfum (fragrance), c.i.16035.
Całkiem, całkiem. Sporo nawilżaczy, proteinka, beta-karoten (jak w nazwie)olej arachidowy , jeden silikon, ale łatwo zmywalny, nie ma parabenów za to są izotiazoliny no i konserwant mocznikowy- z tego co wiem, to rozkłada się z wydzieleniem formaldehydu (wł. rakotwórcze)
Cytat:
Farmavita Denique Sooting Shampoo - szamponi łagodzący podrażnienia:

Water, SLS, Cocamidopropyl, Betaine, Coco - Glucoside, Gliceryl Oleate, Cocamide DEA, Dimethicone Copolyol, Polyquaternium - 7, Gilicerin, Propylene Glycol, Helychrysum Italicium Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazoline, Magnesium Chloride, Magnesium Nitrate, Imisazolidinyl Urea, Sodium Chloride, Aminomethyl Propanol, Benzin Salicylate, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisoheksyl 3- Cyclohexine Carboxaldehyde, Parfum.
Hmmmm nie wiem co myśleć o tym szamponie. Z jednej strony lepszy niż poprzedni, bo nie ma SLES, no i ma trochę nawilżaczy i ekstraktów, ale z drugiej strony ma wysoko w składzie izotiazoliny i znowu konserwant mocznikowy- te składniki mogą uczulać
Cytat:
Helen Seward Oleo Mask - Maska odżywcza do włosów (moja ulubiona, więc się martwię...)

Water, Catearyl Alcohol, Behentrinonium chloride, Amodimethiconem Glycerin, Glyceryl laurate, Olea Europea Oil, Hydroxypropytrinonium hydrolized weat protein, Sunflower Seed Extract, PEG - 150/ Decyl Alcohol/SMDI Copolymer, Propylene Glycol, Octyldodecanol, Hydrogenated coco - glycerides, Hydroxethylcellulose, Isopropyl alcohol, Trideceth - 12, Cetrimonium chloride, Citric acid, Parfum, Disodium EDTA, CI 15985.
Bardzo fajny skład, teochę chemii jest (ale gdzie nie ma), powinna ładnie nawilżać. Ma oleje, proteiny i gicerydy no i nie ma parabenów, izotiazolin ani konserwantów mocznikowych. Wydaje mi się ok.

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
najpierw spróbuje sobie z nimi poradzic, a prostownica będzie w awaryjnych sytuacjach i tylko na grzywke to znaczy ze jak znisczone włosy mi odrosną to grzywka zrobi się prosta?
Nie wiem tego na pewno, ale dobrze odżywione i nawilżone włosy powinny być bardziej zdyscyplinowane
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-14, 14:53   #2233
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80

No to ja też chcę zgrzeszyć. Nie wytrzymam chyba i poddam się mojej tęsknocie za ciemnym zimnym brązem
Stary 2008-03-14, 14:53   #2234
blonndee
Wtajemniczenie

jolie, mialas kiedys jakies problemy z thanatosem...?
Stary 2008-03-14, 14:57   #2235
atsenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
ja chetnie ten lotion przyjme, a czegos poszukujesz? kurcze, jeszcze nigdy w te wymiany sie nie bawilam
Sama niewiem czego poszukuję, coś co mi w oko wpadnie Ale jeśli o pielęgnacje włosów chodzi to hmm szampon bez SLSów, olej kokosowy, a tak to coś z pielęgnacji ciała. A ja też się nie bawiłam, zaczęłam ze 2 dni temu hihi Za dużo kosmetyków na zbyciu miałam.
A lotion bierzesz na rękę i na skórę głowy hyc wmasowujesz i zostawiasz I tak codziennie.

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 14:58   #2236
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
wcierasz w skórę głowy. nie spłukuje się.

Nie śmierdzi! Ja si od tego zapachu uzależniłam, świetny jest

No i ja miałam fajne włosy po szamponie z czarnej rzepy firmy Barwa,ale cięzko go dostac, przynajmniej u mnie.
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2008-03-14, 14:59   #2237
19agusia91
Zakorzenienie

atsenka,
Cytat:
3. Serum wygładzająco-regenerujące do końcówek włosów- Joanna z Apteczki Babuni- uzyte ze 2 razy- zostało prawie całe opakowanie
mooge zapytac, czemu nie używasz juz?
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2008-03-14, 15:01   #2238
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
jolie, mialas kiedys jakies problemy z thanatosem...?
Z thanatosem nie- z pocztą poslką tak. A czemu pytasz? Składałaś już zamówienie, czy dopiero planujesz?
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-14, 15:02   #2239
blonndee
Wtajemniczenie

taak, tylko czy to nie bedzie za duzo? bo ja juz uzywam nisimu codziennie [szampon i odzywka] i co dwa dni jakas maseczka przed, albo z jaja,rycynki,cytrynki,mio dku i kokosa, albo z rzepki,rozmarynu i lopianu. no i plukanki z rumianku co 2mycie i pokrzepol [wtedy kiedy nie robie zadnych masek i plukanek]. nie wspominam juz o kallosie, waxie itp

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-14, 15:03   #2240
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Z thanatosem nie- z pocztą poslką tak. A czemu pytasz? Składałaś już zamówienie, czy dopiero planujesz?
zlozylam, a nawet dostalam. ale problem z tym, ze czesc rzeczy jest nieczytelnie podpisana, a na jednej rzeczy nie ma napisu wcale i chyba dostalam jakies gratisy a to mi jeszcze bardziej skomplikowalo sprawe
Stary 2008-03-14, 15:06   #2241
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
zlozylam, a nawet dostalam. ale problem z tym, ze czesc rzeczy jest nieczytelnie podpisana, a na jednej rzeczy nie ma napisu wcale i chyba dostalam jakies gratisy a to mi jeszcze bardziej skomplikowalo sprawe
Hmmm nie miałam takiego problemu- wszystko opisane, kompiuterowo Może napisz do niego, opisz produkty co do których masz wątpliwość a co konkretniej zamawiałaś?
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-14, 15:12   #2242
blonndee
Wtajemniczenie

tak wiec skusilas mnie tym swoim psikadlem [btw, moglabys mi przypomniec gdzie ty pisalas o proporcjach i 'jak to sie je'? albo skromniutko prosze o mala powtorke...]
zamowilam mleczko owsiane, mleczko waniliowe, keratyne, proteiny jedwabiu i proteiny mleka. dostalam nadprogramowe 3 pudeleczka z czego udalo mi sie wywnioskowac, ze sa to probki: gelmoistu, NMF i mleczka pszczelego [co ja mam z tym zrobic]. rzeczy, ktore zamowilam rowniez udalo mi sie odszyfrowac juz, ale brakuje mi protein mleka. ale, ale... mam jedno tajemnicze pudelko bez etykietki, w ktorym jest brazowy plyn o nieciekawym zapachu. czy to jest sa moze moje zaginione proteiny mleka?
Stary 2008-03-14, 15:21   #2243
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
tak wiec skusilas mnie tym swoim psikadlem [btw, moglabys mi przypomniec gdzie ty pisalas o proporcjach i 'jak to sie je'? albo skromniutko prosze o mala powtorke...]
zamowilam mleczko owsiane, mleczko waniliowe, keratyne, proteiny jedwabiu i proteiny mleka. dostalam nadprogramowe 3 pudeleczka z czego udalo mi sie wywnioskowac, ze sa to probki: gelmoistu, NMF i mleczka pszczelego [co ja mam z tym zrobic]. rzeczy, ktore zamowilam rowniez udalo mi sie odszyfrowac juz, ale brakuje mi protein mleka. ale, ale... mam jedno tajemnicze pudelko bez etykietki, w ktorym jest brazowy plyn o nieciekawym zapachu. czy to jest sa moze moje zaginione proteiny mleka?
Na to wygląda, proteiny mleka to właśnie taki brunatny płyn. Co do ilości- zmienszyłam je nieco. Na ok 50ml wody destylowanej daję jakies 0,5 cm3 wszystkich protein i po ok. 1cm3 mleczek. Skoro dostałaś mleczko pszczele to też go możesz dorzucić (albo też dodawać odrobinę do kremu przed aplikacją), NMF to dobry nawilżasz- też możesz dorzucić ze 3kropelki do psikacza.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-14, 15:23   #2244
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Na to wygląda, proteiny mleka to właśnie taki brunatny płyn. Co do ilości- zmienszyłam je nieco. Na ok 50ml wody destylowanej daję jakies 0,5 cm3 wszystkich protein i po ok. 1cm3 mleczek. Skoro dostałaś mleczko pszczele to też go możesz dorzucić (albo też dodawać odrobinę do kremu przed aplikacją), NMF to dobry nawilżasz- też możesz dorzucić ze 3kropelki do psikacza.
a proteiny mleka maja podobny zapach i kolor jak keratyna? wtedy by mi sie zgadzalo
i rozumiem, ze to wszystko strzykawa odmierzac?
Stary 2008-03-14, 15:34   #2245
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
a proteiny mleka maja podobny zapach i kolor jak keratyna? wtedy by mi sie zgadzalo
i rozumiem, ze to wszystko strzykawa odmierzac?
Proteiny mleka są jaśniejsze niż keratyna, kolor jest taki jak protein jedwabiu, ale zapach jest podobny do keratyny. Odmierzać strzykawką, tak będzie chyba najprościej.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-14, 15:39   #2246
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Proteiny mleka są jaśniejsze niż keratyna, kolor jest taki jak protein jedwabiu, ale zapach jest podobny do keratyny. Odmierzać strzykawką, tak będzie chyba najprościej.
no to lipa. to to napewno nie ma koloru jak proteiny jedwabiu [taki zloty] tylko ewidentnie ciemny karmel jak keratyna... zaraz chyba do nich zadzwonie! pytania pomocnicze:
a.dostane proteiny mleka w aptece?
b.ten psikacz bez protein mleka za to z mleczkiem pszczelim i NMF bedzie tez dobry?
Stary 2008-03-14, 15:51   #2247
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
no to lipa. to to napewno nie ma koloru jak proteiny jedwabiu [taki zloty] tylko ewidentnie ciemny karmel jak keratyna... zaraz chyba do nich zadzwonie! pytania pomocnicze:
a.dostane proteiny mleka w aptece?
b.ten psikacz bez protein mleka za to z mleczkiem pszczelim i NMF bedzie tez dobry?
No wychodzi na to, że nie są to proteiny mleka (może 2x Ci sie dostała keratyna)
ad.a chyba nie
ad.b oczywiście, nawet bez mleka dajesz 2rodzaje protein, pozatym mleczka i NMF doskonale nawilzą więc bez obaw.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-14, 15:55   #2248
blonndee
Wtajemniczenie

kurcze, ja juz nie wiem nie no, tak niucham i niucham i ogladam i racja, to chyba to samo nie chce mi sie robic nawet awantury bo zabawa z poczta jest malo przyjemna i za wiele zachodu jak na kilka zlotych
aha, a moge dodac kilka kropel olejku 'kawa i czekolada'? bo kocham ten zapach a zapaszki tych cudow lekko mnie odrzucaja

edit: a na ich stronie nie moge znalezc do nich telefonu
Stary 2008-03-14, 16:01   #2249
Narek
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
dzien dobry kochane, jaka u was pogoda?
Pochmurno, strasznie wieje wiatr(ale u mnie zawsze wieje ), od czasu do czasu pokropi trochę deszcz

Cytat:
A virtual ma nowa zachcianke
Obciąć 10cm i zafarbować henną na złoto (ewentualnie pomieszać zoto z miedzią)
Co myślicie?
Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Ja myślę, że nie ma potrzeby, masz ładne włoski i nie kombinuj
Zgadzam się z Virką Nie ma takiej potrzeby.

Cytat:
Witam maniaczki U mnie pogoda conajmniej piękna, słońce świeci, ptaszki śpiewają a Zuzannę ciągnie na chłopy
Patison ostatnio wrócił z bab po 2 dniach nieobecności Myślałam, że ukatrupię dziada

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 16:05   #2250
Mirelkaaa
Zakorzenienie

ide do apteki po olejek, ale kupie narazie jedn na próbe, ale niewiem czy lepsza bedzie lawenda czy ten na r?
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości