|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Składam życzenia Krystynkom i Bożenkom
![]() dziekuję wszystkim za życzenia zdrowia, jest juz lepiej tylko ten kaszel uciażliwy zwłaszcza w nocy ![]() a teraz wspaniałe wiadomości od razu powiem że 10 000 Kwach = 6 zł :/ Pani Agnieszko!Zycze duzo zdrowia! Dobra wiadomosc-dzisiaj Maggi wziela do Lusaki pierwsze 10 sloiczkow masla orzeszkowego,z opisem o Arce.Cena byla dosyc wysoka K 10.000 za sloik bo za ten sam sloik placi sie w sklepie K 6.500 .mysmy wziely pod uwage ze jest to cel charytatywny +reklama Arki & HospicjumWszystko sprzedane od reki jeszcze dopisuje ze sa zamowienia na maslo orzeszkowe.Przy okazji prosze o naklejke na sloiczki z miodem:PURE HONEY z tych zaleglych zdjec zostaje nam jeszcze nr.313-doslemy.Dzisiaj bylysmy z S.Martha i Mr Moyo w Chimusanyi -po drodze odwiedzilismy :Esnart nr.21 nie zastalysmy jej w domu, potem Mainala Njobvu,Alick Phiri ,Assan ,Winfridah Mwape.Beda zdjecia -takie robione zwyklym aparatem-baterie sie wyczerpaly w tym cyfrowym.. Pozdrawiam serdecznie. s.JOZEFA ![]()
#4382 |
Rozeznanie
|
na chata nikt nie wchodzi dziś? bo ja nadal o tym albumie..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Rozeznanie
|
Witaj Schrek Wielkie brawa, dobrze odpowiedziałeś Amerykanom.Powodzenia w rozmowach z ambasadorem . Wysoko sięgasz, zresztą Mickiewicz sam pisał:"Tam sięgaj gdzie wzrok nie sięga" a Jan Paweł II mówił: "Wypłyńcie na głębię" do młodzieży
#4384 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zanim dostąpię zaszczytu rozmowy z Panem Ambasadorem, muszę przedstawic na tyle wyczerpujące, dokładne i wartościowe opracowanie by w ogóle zaproszono na spotkanie w ambasadzie. Mam teraz galop myśli i gryzdam po kartkach... To zakon o profilu wojskowym - byle hurra optymizm nie przejdzie...
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Raczkowanie
|
z tymi SZCZEPIENIAMI to jest tak: nie ma zadnych obowiazkowych, ale bezwzglednie musicie miec zaszczepione obie zaoltaczki (WZWA i WZWB). z teog co pamietam to któres z nich się powtrza, więc warto sie tym zainteresować nawet kilka miesięcy wcześniej. Ja miaam poza tym szczepienie na polio i na tyfus czyli dur brzuszny. Jesli chodzi o szcepienie na wscieklizne to nie ejst z tym tak łatwo, bo na takie szcepienie trzeba miec specjalne "skierowanie" a nie chca go dawac. Ja sie chcilam szczepic ale sie nie udalo mimo,ze widzieli,ze bede pracowac przy zwierzteach. Takze ja bym sobie to odpuscila, bo szkda narwow. Zaszcepili mnie w koncu jak sie okazalo,ze nietoperze, ktorego karmilam z pipetki się wściekł
![]() ![]() ps. wlasnie znalazlam swoja ksizeczke ze szczepieniami. Szczepilam sie w marcu, a wyjezdzialam z lipcu. Takze teraz akurat jest czas ![]() a tak na koniec dnia to wygłoszę moje ulubione powiedzenie" jak nie urok to sraczka". Wrócilam wczoraj ze szpiatala jak wiecie i polozylam sie spać koło 1:00. Dlugo nie polezalama, bo cos mi zaczelo smierdziec ![]() ![]() ![]()
#4386 |
Raczkowanie
|
o, to może jakieś wieści o moim michaelu albo nowe zdjęcie..
![]() mukashana, trzymaj się, kobietko kochana ![]()
#4387 |
Zakorzenienie
|
Mam zdj osób z nr kartoteki: 308,322,323,325,327
później powysyłam
![]() |
#4388 |
Zadomowienie
|
chciałam powiedzieć, ze nawiązałam kontakt z Panią, która ma fabrykę zabawek. bardzo chętnie nam coś podaruje. dziś będę wiedziała co to bedzie i ile tego będzie. ostrzegała że są to rzeczy dosyć przestrzenne, ale co myślę że naważniejsze, to są produktu z dmuchanego plastiku, a wiec leciuteńke
![]() pozdrawiam wszystkich cieplutko MAMA życzę zdrówka ![]()
![]() |
#4389 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Magdalena jesteś boska hehehe ale dzieciaki będą miały frajdę !!!!!! trzymam kciuki za udane negocjacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Rozeznanie
|
ostatnie poprawki w szablonie i podeślę
![]()
![]() |
#4391 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
każdy kolejny Rodzic mile widziany ![]() choć nie wiedziałam, że adopcje znowu ruszyły, bo na jakiś czas były zawieszone ![]() w razie pytan służymy radą, aczkolwiek jak poczytasz watek to sporoe info znajdziesz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Wtajemniczenie
|
byl listonosz i przyszlo wszystko oprocz mojego listu. super:/ nie wiem jak ta poczta dziala skoro Bogusia tez jest z Warszawy i dostala chyba 2dni temu. bez przesady zeby przez tyle dni list nie mogl dotrzec na miejsce?:/
#4394 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fabryka zabawek ![]() ![]() ![]() ![]() wielkie dzięki ![]() Cytat:
![]() zapraszam do czytania forum, w razie pytań pisz. Poczekasz kilka tygodni na dziecko ale w tym czasie dowiesz sie już wszystkiego i iedy przyjedzie pora na rozpoczęcie adopcji wszystko będzie jasne. Wrzucam najświeższe zdjęcia naszych nowych dzieciaczków ![]() ja też czekam na listonosza - następna porcja nowych dzieciaczków - tylu rodziców czeka - oby nie zaginęła ![]() Tereska jest córeczką Asienki ![]()
![]() |
#4395 |
Raczkowanie
|
Witajcie znowu, dzieki za ciepłe przyjęcie. Myślę, że pytań będę miała sporo. Na początek: Kiedy mam zacząć wpłacać pieniądze- już teraz, czy dopiero po przyznaniu dziecka? Jak często najlepiej pisać do dziecka? Czy paczki (wirtualne i realne) trafiają do konkretnego dziecka czy są rozdzielane?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 |
Raczkowanie
|
Witaj kajarabek
![]() Pieniądze na konkretne dziecko wpłacasz po tym jak je otrzymasz - wtedy w tytule wpłaty piszesz jego imię i nazwisko oraz numer ewidencyjny. Teraz jeśli chcesz, możesz wesprzeć finansowo jakąś akcję, na którą zbieramy środki: -budowa "Arki Noego" -dożywianie dzieci -edukacja zdolnych dzieci -fundusz studencki -mleko dla niemowląt -szpital -hospicjum lub na potrzeby misji - wtedy s.Józefa przeznaczy te środki na najpilniejsze potrzeby, które sama za takie uzna. Pisać do dziecka możesz tak często, jak tylko chcesz. To samo dotyczy paczek i to Ty decydujesz, czy dana paczka ma być przeznaczona dla konkretnego dziecka, czy rozdzielona pomiędzy różne dzieci (informację taką wkładasz do wewnątrz paczki). Zapoznaj się z cennikiem poczty, bo taka wysyłka trochę kosztuje: CENNIK POCZTY => Zagraniczne => Afryka • szybki cennik • ile co waży? Jeśli chodzi o "paczki wirtualne" - info o tym co i dla kogo ma być przeznaczone piszesz w tytule przelewu. (Chyba, że będzie tego na tyle dużo, że taki opis tam się nie zmieści ![]() Fajnie, że jesteś z nami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
listy, paczki zaadresowane do dziecka trafiają do adresata. jeśli chodzi o częstotliwość nie ma raczej żadnych ograniczeń ![]() zajrzyj też tutaj edit: hehe, markos - wyprzedziłeś mnie z odpowiedzią ![]() edit2: a dzieciaki na zdjęciach przecudne jak zwykle ![]()
![]() |
#4398 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() W FAQ jest napisane, że paczka musi być obszyta materiałem (a wcale nie musi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
Markos chciałam tylko podziekować Ci za profesjonalna odpowiedź na pytania
![]() zjawiaj sie częściej ![]() wiem że w FAQ jest kilka rzeczy do poprawki, jakoś zawsze brakuje czasu ... liczę na wyrozumiałość czytelników ![]()
#4400 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi na pytania, ja już kiedyś miałam dziecko z Rwandy (przez Maitri) i tam są trochę inne zasady, dlatego wolałam spytać jak jest tutaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Zadomowienie
|
była rozmowa z Pania od zabawek. dokładnie nie wiem ile tego będzie.
powiedziałam, że przyjmiemy kazdą ilosc. Pani wysłuchała o naszej misji i stwierdziła, ze skoro to ma lecieć tak daleko, to wybierze rzeczy najlżejsze. a co najlepsze nie będę musiała po to jechać ( a to baaaardzo daleko ode mnie) bo Pani przywiezie mi to do domu. poprostu kierowca będzie jechał z fabryki do hurtowni i zahaczy o mój dom, wyobrazacie sobie? ![]() rzeczy przyjadą w pierwszym bądź drugim tygodniu po swietach. ![]() ![]() czy nie będzieci mieli nic przeciwko temu jeśli wezmę kilka zdjeć naszych dzieciaczków, zrobie z nich kolaż i dołączke do kartki, którą kupiłam na naszej aukcji i w podziekowaniu wysle dla tej Pani? ![]()
![]() |
#4402 |
Zakorzenienie
|
madzia wspaniałe nowiny
![]() ![]() a ta Pani też jest wspaniała, oczywiście mozesz pobrać zdjęcia ![]() ja mam w większej rozdzielczości nawet ![]() tylko podaj nrki postaram sie przesłać
#4403 |
Raczkowanie
|
witam forumowiczów,dużo nowych wiadomości, .Nie wien czy ktoś pamięta,jakiś czas temu prosiłam o modlitwe w intencji małej Martynki,która miała operację usunięcia guza z oczka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Zadomowienie
|
Madziu wspaniale się czyta takie rzeczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Raczkowanie
|
dostałam wiadomość od siostry Marthy
![]() w czwartek, wraz z siostrą Józefą, odwiedziła Michaela i jego rodzinę. jako prezent urodzinowy chłopiec chciałby dostać materac (śpi na macie) i szkolne buty. muszę się tylko dowiedzieć, ile pieniędzy powinnam przesłać i zrobię, co w mojej mocy, żeby spełnić jego życzenie ![]() dobrego dnia, kochani ![]()
#4406 |
Zakorzenienie
|
To cudnie mieć taki niemal bezpośredni kontakt z dzieckiem
![]() kto wie , moze za jakiś czas będziemy z nimi rozmawiać na skype ![]() nic dziwnego ze codziennie dostaje e-maile od nowych osób, które też chca przyłączyć sie do naszej ogromnej adopcyjnej rodziny ![]() siostry wkładaja w ten projekt całe swoje serce i pewnie kilka osób o których niewiele wiemy a codziennie zbieraja informacje do formularzy, robia zdjęcia zanoszą nasze paczki i listy do dzieci, pomagaja pisać listy ....
#4407 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja tak się nieśmiało przymierzam może na drugą połowę przyszłego roku, tyle że panicznie boję się latać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hehe, właśnie nauczyłam się wielocytować ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich, dopiero teraz weszłam na forum. Wiecie, już nie mogę się doczekać kiedy poznam moje dziecko. Już dziś zastanawiam się co mu napiszę a co wyślę w paczce
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |||
Zakorzenienie
|
O rety Mukashana, Ty to nie możesz się nudzić
![]() Ja tylko na chwilę, dopadła mnie straszna grypa. Pozdrawiam Wszystkich i zmykam żeby nie zarazić Was ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Bomba!! Jeszcze chwila i każda Wizażanka odwiedzi swoje dziecko osobiście ![]() ![]() P.S. Bardzo ładnie Ci wychodzi multicytowanie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
czy ja dobrze zrozumiałam ???
Mikrejsza masz cos wspólnego z medycyną? jeśli tak to Fundacja Redemptoris Missio mogłaby sfinansować twój pobyt na misji - ale min. jest chyba 3 miesięczny pobyt :/
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.