Mamy majowe 2017 cz. III - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-02, 16:41   #301
marg0lcia
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz. III

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Tak pisałyście o tym McFlurry, że zadzwoniłam do Tz, żeby mi przywiózł po pracy
Najpyszniejsze lody na świecie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 16:51   #302
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
A co do kolejek z pierszenstwem, to zauważyłam, że mężczyźni są bardziej kulturalni i nie robią problemu, ale za to kobiety...

To prawda. Ostatnio miałam taką sytuację w Rossmannie, musiałam babie pokazać plakat, bo się do mnie rzuciła, że weszłam na początek kolejki. Ona na to, że w takim razie ona też jest w ciąży. Ja powiedziałam, że chyba spożywczej (w ciąży nie była, a na pewno już nie takiej wysokiej, jak my)... Myślałam, że się zagotuje, ale nic już więcej nie powiedziała.

Powiem szczerze, że ja rozmawiam z ludźmi krótko. Mam pierwszeństwo to mam i nie ma takiej opcji, żeby ktoś mi próbował się wciskać w kolejkę. Jak jest ze mną mąż, to nawet nikt nie próbuje dyskutować, bo mój mąż - mimo że to złoty człowiek - to wygląda mało sympatycznie, także nikt nie próbuje skakać. Jak jestem sama, to się to zdarza, ale ja sobie nie daję wchodzić na głowę, taki ze mnie typ. Także dialog jest krótki, ja stawiam na swoim i finito.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 16:52   #303
talusiax33
Zadomowienie

Margolcia - ostatnio w kinie dostaliśmy kupony i nie popatrzyłam nawet co tam na nich jest. Dobrze, że mówisz 😀 napewno skorzystam, już się doczekać środy nie mogę i mcflurry ♡

Kasiunialusia - witamy w gronie leniuchujących na l4 mam nadzieję, że choroba przeszła i już czuję się świetnie! Aa gratuluję synka imię wybrane?

Edytowane przez talusiax33
Czas edycji: 2017-01-02 o 16:55
talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 16:58   #304
ania9o
Zakorzenienie

Jestem w swoim łóżku Cudowne uczucie

Zwolnienie dostałam na 7 dni... Nie było nawet z kim rozmawiać po obchodzie. Wszyscy lekarze gdzies sie zmyli i nawet juz myślałam, że nawet wypisu nie dostane ale przyniosła sekretarka po 3h upominania się... W środę idę do mojej doktor, zobaczę co ona powie i szczerze nie chciałabym być w skórze tej lekarki z ip bo jak moja ją dorwie to biedna będzie. W wypisie ze szpitala nie ma słowa o szyjce macicy, jedynie że zgłaszałam bóle w podbrzuszu... A to jest nie prawda bo jechałam tam ze skierowaniem i zdjęciem usg od mojej lekarki. Mam jakieś dziwne przeczucie że mogę wrócić do szpitala... Moja doktor naprawdę była przerażona jak mnie zbadała, a ta na ip olała totalnie temat. Na szczęście przy wypisie dostałam luteine 100 dwa razy dziennie więc jakoś bezpieczniej się czuje z tym. Jutro nie wstaje z łóżka, w środę rano wizyta więc staram się być dobrej myśli. Jak coś będzie się działo to najwyżej wracam na ip, trudno.

Miałam ochotę iść do ordynatora jak zobaczyłam wypis i nawet zaczęłam go szukać żeby mu powiedzieć że tu nie ma żadnej informacji o problemie z który zostałam skierowana do,szpitala ale mąż powiedział, że może lepiej żebym do tej wizyty jeden dzień wytrzymała a moja ginka na pewno zrobi z tym porządek a ordynator tez mógłby mi powiedzieć że próbuje podważyć kompetencję lekarza i mieć w co ja mówię... Ten szpital utwierdza mnie w przekonaniu że nie chce tam jeszcze bardziej rodzić. Prócz mojej doktor reszta lekarzy o kant

Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk

Edytowane przez ania9o
Czas edycji: 2017-01-02 o 17:00
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 16:59   #305
kasiunialusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Margolcia - ostatnio w kinie dostaliśmy kupony i nie popatrzyłam nawet co tam na nich jest. Dobrze, że mówisz 😀 napewno skorzystam, już się doczekać środy nie mogę i mcflurry ♡

Kasiunialusia - witamy w gronie leniuchujących na l4 mam nadzieję, że choroba przeszła i już czuję się świetnie! Aa gratuluję synka imię wybrane?

dzięki, już jest lepiej a co do imienia, póki co postawiliśmy na Juliana i tak już raczej zostanie
Stary 2017-01-02, 17:02   #306
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiunialusia Pokaż wiadomość
dzięki, już jest lepiej a co do imienia, póki co postawiliśmy na Juliana i tak już raczej zostanie
Najpiękniejsze Ale mojemu mężowi się nie podoba

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 17:04   #307
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
jak tu się szybko tworzą kolejne strony jest co nadrabiać..

Dziękuję za miłe powitanie, dużo tu Mamusiek
i widzę, że nie ja jedna już siedzę na L4 (teoretycznie, bo praktycznie idę jutro do lekarza po zwolnienie ale od dziś ) + kontrolnie zbadać szyjkę.. odłożyłam nospę bo się naczytałam wstrętnych rzeczy, a brzuszek mi już nie twardnieje jak zaczęłam więcej leżeć i odpoczywać, poza tym nie czuję też już takiego kującego bólu.

Mały mi się wierci już od jakiegoś czasu, brzuszek skacze jak szalony szczególnie po jedzeniu zauważam taką aktywność..

Współczuję Aniu, że tak Cię potraktowano w szpitalu.. jak widać podejście do kobiet w ciąży nie jest u nas na takim poziomie, jak być powinno.. dziś w dzień dobry tvn oglądałam jak to badali różne sklepy/markety pod względem kolejki z pierwszeństwem.. kasjerki zamiast obsłużyć przyszłą mamę w pierwszej kolejności nie reagują, a po zapytaniu, czy można bez kolejki odpowiadają, że to zależy od klientów... ale podejście..
Mnie znów wysyłali w pracy na 'przymusowe' L4 bo mam um. o pracę + zlecenie, a jak odmówiłam, bo czułam się dobrze to zamienili mnie z pracownicą na magazynie i z biura poszłam pakować paczki, parę razy mnie pociągnęło w brzuszku .. załapałam katar i poszłam na 2 tygodniowe zwolnienie, ale teraz po wizycie u gin schodzę całkowicie.. no i muszę leżeć i odpoczywać. Wygrali ..

Odnośnie imienia - ja bym się bardzo cieszyła, gdyby moja siostra nazwała córkę moim imieniem wspaniale!

Dzisiaj spadł śnieg i zastanawiam się jak dojadę w sobotę na uczelnie, bo studiuje zaocznie .. a w sobotę mam egzamin. Okropnie się boję jeździć zimą a chciałam zaliczyć ten semestr normalnie...
Co do kolejek to masz rację niestety... Ja teraz jakoś się nie pcham na przód, bo nie czuję jakiejś niedogodności, ale też staram się robić zakupy jak jest luźno, no i w kurtce zimowej nie widać u mnie ciąży. Jedyny wyjątek to IKEA - tam są bardzo dobrze oznaczone kasy pierwszeństwa, kasjerki bez problemu przepuszczają. W poprzedniej ciąży miałam taką akcję w tramwaju- pan siedzący obok mnie (ja stałam) zmierzył mnie wzrokiem od stóp do głowy, zatrzymując się na dłuższą chwilę na moim brzuchu i stwierdził chyba że dam radę, bo miejsca mi nie ustąpi... A byłam w 8 miesiącu. A druga akcja - komunia siostrzenca Tz, byłam tydzień przed porodem, całe 1.5 h stałam, mimo że w ławkach siedzieli ludzie młodzi. Także złudzeń co do naszego społeczeństwa nie mam...

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
U Was też tak biało? Jak pięknie 😍

Ja gotuje dziś pierogi z kapusta i grzybami, świątecznie 😀 ale za mną chodzą lody z mc donalda.. z polewa czekoladowa mniam mniam albo mcflurry.. w środę po lekarzu wyciągne męża koniecznie!

Biało i pięknie 😊
Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Ja już po pracy wsuwam tosty

Umówiłam się w czwartek do gina, ale zwolnienie potrzebuję od poniedziałku i zastanawiam się czy skoro piątek to święto to wypisze mi je w czwartek z datą poniedziałkową
Jak byłam w poprzedniej ciąży na L4 to można było brać kilka dni wstecz, ale do przodu nie... Chyba się to nie zmieniło.

Cytat:
A co do kolejek z pierszenstwem, to zauważyłam, że mężczyźni są bardziej kulturalni i nie robią problemu, ale za to kobiety...

No niestety, przykre to, a teoretycznie powinno być na odwrót, bo te kobiety też pewnie były albo będą w ciąży...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 17:11   #308
kasiunialusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Najpiękniejsze Ale mojemu mężowi się nie podoba

u nas na szczęście nie ma takiego problemu bo to właśnie mąż wymyślił to imię
Stary 2017-01-02, 17:14   #309
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Jestem w swoim łóżku Cudowne uczucie

Zwolnienie dostałam na 7 dni... Nie było nawet z kim rozmawiać po obchodzie. Wszyscy lekarze gdzies sie zmyli i nawet juz myślałam, że nawet wypisu nie dostane ale przyniosła sekretarka po 3h upominania się... W środę idę do mojej doktor, zobaczę co ona powie i szczerze nie chciałabym być w skórze tej lekarki z ip bo jak moja ją dorwie to biedna będzie. W wypisie ze szpitala nie ma słowa o szyjce macicy, jedynie że zgłaszałam bóle w podbrzuszu... A to jest nie prawda bo jechałam tam ze skierowaniem i zdjęciem usg od mojej lekarki. Mam jakieś dziwne przeczucie że mogę wrócić do szpitala... Moja doktor naprawdę była przerażona jak mnie zbadała, a ta na ip olała totalnie temat. Na szczęście przy wypisie dostałam luteine 100 dwa razy dziennie więc jakoś bezpieczniej się czuje z tym. Jutro nie wstaje z łóżka, w środę rano wizyta więc staram się być dobrej myśli. Jak coś będzie się działo to najwyżej wracam na ip, trudno.

Miałam ochotę iść do ordynatora jak zobaczyłam wypis i nawet zaczęłam go szukać żeby mu powiedzieć że tu nie ma żadnej informacji o problemie z który zostałam skierowana do,szpitala ale mąż powiedział, że może lepiej żebym do tej wizyty jeden dzień wytrzymała a moja ginka na pewno zrobi z tym porządek a ordynator tez mógłby mi powiedzieć że próbuje podważyć kompetencję lekarza i mieć w co ja mówię... Ten szpital utwierdza mnie w przekonaniu że nie chce tam jeszcze bardziej rodzić. Prócz mojej doktor reszta lekarzy o kant

Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk
ooo matko te szpitale .. :/ tez bym nie chciala w takim rodzic.. ja wybralam szpital jakies 40km dalej, drugiego stopnia czy jak to sie mawia, bo najblizszy jest ok 20km ale to 3 stopnia, a opinie same za siebie mowily, nawet pod uwage nie biore...
lez i wypoczywaj jak najwiecej, nie stresuj sie ja jutro ide na kontrolna wizyte szyjki, no i brzuszka..
Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 17:18   #310
mileena5
Zadomowienie

Hej dziewczyny! Podczytuje cały dzien, ale nie miałam siły odpisać byłam dzis u lekarza jednak na "out of hours" bo przychodnia nadal zamknięta. Dzis jak wstałam to na termometrze miałam 34.8 oo
W życiu nie miałam tak niskiej temperatury, trochę pozniej 35.1, a potem sie juz unormowalo po śniadanku. Generalnie dzis jestem osłabiona strasznie, boli mnie głowa - rozdziera mi głowę, nie mówiąc o gardle. Ale miło sie Was czyta i mam wszystko na uwadze xx
mileena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 17:18   #311
marg0lcia
Zadomowienie

Co do szpitala, to jakaś masakra, ja w ogóle nie wiem,.który wybrać. Myślałam o sw.rodziny w Warszawie, mimo że mam tam 100km, ale Chazan wraca na stanowisko dyrektora, więc chyba zrezygnuje. U mnie w mieście to w ogóle porażka...

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-02, 17:20   #312
kasiunialusia
Zadomowienie

Aniu a który to szpital???

Margolcia a ty skąd jesteś?
Stary 2017-01-02, 17:25   #313
Martirybka
Rozeznanie

Esor dużo zdrowia i siły.

Vikunia trzymam kciuki żeby się twoja męczarnia w pracy skończyła.

Depilator taaa pamietam te powrastane włoski i krostki. Ból był znośny. Zrobiłam laser, pach już całkiem łyse a łydki zaczęłam w zeszłym roku, wzięłam tylko 4 zabiegi i efekt jest fajny. Wyrastają pojedyncze włoski także radzę sobie maszynka a jak juz urodzę to dokończę łydki i zrobię chyba bikini

A maszynki do golenia mi mąż zaczął porządne kupować bo jak zobaczył czym się gole to się za głowę łapał ;? Mnie było wszystko jedno.

Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 17:28   #314
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martirybka Pokaż wiadomość

Depilator taaa pamietam te powrastane włoski i krostki. Ból był znośny. Zrobiłam laser, pach już całkiem łyse a łydki zaczęłam w zeszłym roku, wzięłam tylko 4 zabiegi i efekt jest fajny. Wyrastają pojedyncze włoski także radzę sobie maszynka a jak juz urodzę to dokończę łydki i zrobię chyba bikini

Ooo, ale fajnie! Ja się właśnie wybieram po porodzie na nogi, pachy i bikini. Mam ciemne włosy z natury, więc laser powinien szybko sobie z nimi poradzić.
Stary 2017-01-02, 17:37   #315
decorail
Zakorzenienie

Black - nieźle pocisnęłaś

Ja to jestem pic*** grochowa i niestety nie umiem za bardzo walczyć o swoje
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 17:47   #316
BlackSanctum
Zakorzenienie

Decorail, no cóż, zdenerwowała mnie, bo od razu z mordą się rzuciła, a po mnie widać, że jestem w ciąży, mój brzuch jest naprawdę sporych rozmiarów. Nie da się pomylić go z ciążą spożywczą.
Stary 2017-01-02, 18:05   #317
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Decorail, no cóż, zdenerwowała mnie, bo od razu z mordą się rzuciła, a po mnie widać, że jestem w ciąży, mój brzuch jest naprawdę sporych rozmiarów. Nie da się pomylić go z ciążą spożywczą.
Pokazz

Stary 2017-01-02, 18:07   #318
Baambi
Zadomowienie

Ania szok, że też oni się nie obawiają jakichś konsekwencji?
Moja koleżanka też jest po laserowym usuwaniu i ma spokój, zazdroszczę jej :P gdybym miała ciemne włosy też bym sobie usunęła
W ogóle to jakiś błąd ewolucyjny te włosy na nogach, pod pachami i w innych miejscach powinny zniknąć :P

decorail
ja też nie umiem, do czasu :P wolę zwykle przemilczeć ale jak mnie ktoś mocno sprowokuje to wtedy potrafię być wredna. Ale to rzadko się zdarza i potem mam wyrzuty sumienia, wolałabym być po prostu asertywna

mileena rzeczywiście niska mocno była, nigdy takiej nie miałam. zdrowiej ładnie
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 18:10   #319
Mohnka
Rozeznanie

no na takim etapie to chyba każda z nas ma już brzuszek ? ja przynajmniej nie mam jak się ukryć doszło mi już chyba 6/7kg z tym, ze ja chyba w kwietniu urodze, bo spr teraz, ze podalam gin date ostatniego dnia cyklu a podaje sie date pierwszego dnia ostatniego cyklu wiec ten 1.05 to teraz dla mnie taki malo wiarygodny i szykuje sie na kwiecien .. bo te pare dni wstecz.. :P ale chyba nie bede juz wspominac lekarzowi..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-02, 18:13   #320
decorail
Zakorzenienie

Bambi - o to, to jak mi się nazbiera to też potrafię dowalić, ale potem właśnie mam moralnego kaca
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 18:21   #321
BlackSanctum
Zakorzenienie

To sprzed około 2 tygodni. Nie mam świeższego, a telefon akurat mi się ładuje w tym momencie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15624250_1171126366341671_4444947717185077248_n.jpg (135,5 KB, 74 załadowań)
Stary 2017-01-02, 18:23   #322
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:

Sypialnia Warszawy, miasto możliwości... już wiesz?

Cytat:
Ja też mam ogromny brzuch, mimo że przytyłam ledwo ponad 2kg od początku.

Stary 2017-01-02, 18:23   #323
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
To sprzed około 2 tygodni. Nie mam świeższego, a telefon akurat mi się ładuje w tym momencie.
Jaki piękny już 😍😍😍

Stary 2017-01-02, 18:23   #324
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
podobnych rozmiarów mam na kiedy masz termin? ja na 11-12maja

Stary 2017-01-02, 18:36   #325
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:

Radomski Szpital Specjalistyczny - nie polecam
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 18:38   #326
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Piękny brzusio

Stary 2017-01-02, 18:40   #327
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Ale śliczny brzusio
mileena5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-01-02, 18:45   #328
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Radomski Szpital Specjalistyczny - nie polecam
Masz na myśli ten tak jakby w centrum? Są dwa i żaden nie robi szału

Stary 2017-01-02, 19:15   #329
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:

Jaram sie Twoim brzuszkiem

U mnie tez juz dość spory mam problemy juz z butami i skarpetkami no i ze wstawaniem z lozka a o przekładaniu sie w nocy nie wspomnę hahah :p

Byłam z tz w sklepie po cos na chleb i niestety zrobiło mi sie tak słabo zimne poty mroczki przed oczami i nici z zakupów :/
W domu tz zrobił na obiad żeberka i zdrzemnęłam sie troche

Ania nie moge uwierzyć jak nasza służba zdrowia moze byc tak nieodpowiedzialna ://

Jutro wracam do pracy i obawiam sie czy dam radę bo na prawdę juz co raz ciężej mi stac tyle czasu na nogach
No i czeka mnie jutro rozmowa z moim ukochanym przełożonym na temat mojego urlopu który chce zacząć od marca

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 19:20   #330
Mumtobe
Raczkowanie

Cytat:
Sypialnia Warszawy, miasto możliwości... już wiesz?

Ja też mam ogromny brzuch, mimo że przytyłam ledwo ponad 2kg od początku.
Ja też! A ile rozstępów :P plus ostatnio są i w pionie poziomie więc mogę grać w kółko i krzyżyk :brzyda l:

Alesypnelo śniegiem w Krakowie :O nie cierpię zimy, myślałam ze w tym roku nas ominie
Mumtobe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości