![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz. III
A to mój brzusio
![]() ![]() Wydaje mi sie ze juz trochę przytyłam, aczkolwiek jak tylko urodzę i poczuje sie dobrze i sie wszystko pogoi wracam na moje treningi ![]() PS. Nie wiem czemu one sie tak przestawiają te zdjęcia, zawsze tutaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, ten w centrum. Podobno obydwa średnie ale ten za miastem trochę ma lepsze opinie, chociaż sama nie wiem w co wierzyć...
![]() |
#333 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, mieszkam w Rdm. Właśnie nie wiem jak ten szpital na Józefowie, tzn. leżałam tam 14lat temu jako nastolatka z ogromnymi bólami podbrzusza, okazało się, że torbiele mi się porobiły i leżałam na chirurgii dziecięcej i byłam pod obserwacją ginekologa, wtedy to byl dla mnie koszmar, musiałam się rozbierać z majtek przy mężczyźnie lekarzu, a ostatecznie naprawde nie było tak strasznie. Byl delikatny jak robił usg, rozmawial ze mną, mówił co i jak itd. Ostatecznie wspominam calkiem pozytywnie ten szpital. Na Tochtermana leżałam teraz pierwszy raz i naprawdę jestem zniesmaczona podejściem lekarzy (lekceważącym), obchód wyglądał następująco"jak się pani czuje?" "dobrze" "to dobrze"... Po obchodzie... Ani jednego badania więcej nie miałam prócz usg na ip i badania z krwi i moczu. Żenada... Poszłam do,domu nie wiedząc jaką mam długość szyjki. Gdyby nie środowa wizyta to bym nie pozwoliła się wypisać ale serio nie było z kim tam gadać więc wolę konsultacje z moją doktor. marg0lcia, jesteś z Rdm czy okolic?
03.10.2015 żonka ![]() 26.04.2017 mamusia ❤ 02.08.2018 mamusia ❤ Edytowane przez ania9o Czas edycji: 2017-01-02 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6919588 1]Jaram sie Twoim brzuszkiem
![]() U mnie tez juz dość spory mam problemy juz z butami i skarpetkami no i ze wstawaniem z lozka a o przekładaniu sie w nocy nie wspomnę hahah :p Byłam z tz w sklepie po cos na chleb i niestety zrobiło mi sie tak słabo zimne poty mroczki przed oczami i nici z zakupów :/ W domu tz zrobił na obiad żeberka i zdrzemnęłam sie troche ![]() Ania nie moge uwierzyć jak nasza służba zdrowia moze byc tak nieodpowiedzialna :// Jutro wracam do pracy i obawiam sie czy dam radę bo na prawdę juz co raz ciężej mi stac tyle czasu na nogach ![]() No i czeka mnie jutro rozmowa z moim ukochanym przełożonym na temat mojego urlopu który chce zacząć od marca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jedziemy na tym samym wozku! Ja mojemu dzisiaj powiedzialam, ze od 31/03 jestem juz na przymusowym zwolnieniu, a od 10/03 biore urlop, bo mi sie nalezy urlop do lipca i tak wychodzi. O L4 nie wspominalam. Jak uslyszal slowo URLOP to od razu mowi, ze mam sobie zalatwic zwolnienie i juz, a nie bawic sie w urlopy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#336 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tez nie rozumiem problemu w prący z urlopem który Ci sie należy... Żadna z nas raczej do końca roku nie wróci do pracy a musi ten urlop wykorzystać... Ja mam 5 tygodni do wykorzystania i mam zamiar tak zrobić jeszcze nie wiem czy od 1 marca zacznę urlop czy np od połowy marca a zaraz jak sie skończy to zaczynam macierzynski tak zeby wrócić do pracy w styczniu bo na święta chcemy lecieć do Polski ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj byłam w pracy i mile zaskoczona jestem bo żona mojego dyrektora mnie zagadała i życzyła wszystkiego naj i że trzymają za mnie kciuki xD oczywiście jak mnie moja kierowniczka zje**** za pójście na zwolnienie i dostałam boleści brzucha w 9tc to nikt nie zareagował a teraz wielce kciuki trzymają
![]() Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk
#338 |
Rozeznanie
|
Co do naszej służby zdrowia to mnie już nic nie zdziwi. Pracowałam kawał czasu w szpitalu i przyrzekłam sobie, że nigdy tam nie wrócę.
Mój Tż ma dzisiaj urodziny. Biedny jest jeszcze w pracy. W weekend zabiorę go na dobrą kolację do lokalu w którym mięliśmy wesele ![]() Jutro wizytuję i mam +5kg. Póki co poszło w brzuszek i biust. A to dopiero 20 tc. Będę się turlać w maju ![]() Pod Krakowem też ładnie sypnęło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zadomowienie
|
Zazdroszczę Wam śniegu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6919761 6]Tez nie rozumiem problemu w prący z urlopem który Ci sie należy...
Żadna z nas raczej do końca roku nie wróci do pracy a musi ten urlop wykorzystać... Ja mam 5 tygodni do wykorzystania i mam zamiar tak zrobić jeszcze nie wiem czy od 1 marca zacznę urlop czy np od połowy marca a zaraz jak sie skończy to zaczynam macierzynski tak zeby wrócić do pracy w styczniu bo na święta chcemy lecieć do Polski ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No problem taki, ze za urlop i L4 musi mi placic (za L4 30%), a jak "wyżydzę" zwolnienie, to nie zaplaci nic. Dzisiaj powiedzialam, ze ja 8h na nogach mie wystoje, ba, ja po 2h mam bole plecow (a wyslano mnie na sklep). Wroze Ci, ze tez raczej nie dasz rady stac, wiem po sobie. Dziewczyny, w Sylwestra zmarla moja ciocia, po 10 letniej walce z rakiem. Nikt z rodziny mi nie chcial powiedziec (ciocia mieszkala w Rosji, wiec na pogrzeb i tak bym nje pojechala), ale ja to czulam i dzisiaj w koncu mama pękla i mi powiedziala. Plakalam, ale potem pomyslalam, ze musze zadbac o kruszynka, a ciocia naprawde sie meczyla-co jakis czas odciagano jej do 1,6l wody z ciala, takie miala zastoje :-(. Spala tylko na siedzaco, bo nie mogla oddychac. Wycierpiala sie okrutnie :-(. Teraz jest jej lepiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#341 | |
Zadomowienie
|
Dla młodej dziewczyny, nastolatki, musiało to być mega stresujące. Ja pierwszy raz byłam u ginekologa po18tych urodzinach i się bałam
![]() Też z Rdm ![]() ![]() kingaluna ale masz pięknie przystrojony ogródek i dom ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Przykro mi ![]() ![]()
![]() |
#342 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuje straty ;( teraz napewno jest jej lepiej, juz nie cierpi. Boli tylko tych co zostali ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
Moje kondolencje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj tak, ja tez mam ciemne i grube włoski także laser chwyta pięknie. Tylko nie daj się naciągnąć na IPL bo to guzik daje, może i osłabia włosy ale chyba trzeba ze 100 tych zabiegów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam wtedy 13lat więc koszmar w głowie przeżywałam ![]() Fajnie że też jesteś stąd, jesteś pierwsza na forum właśnie Rdm bo wcześniej nie spotkałam żadnej dziewczyny na innym wątku od nas ![]() Marg0lcia, vikunia bardzo współczuję straty ![]()
![]() |
#345 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Tz najlepiej by chciał żebym w domu siedziała ale póki daje radę i lekarz nie zabronił pracowac ale uważać na siebie to chce pracowac bo na macierzyńskim wtedy grosze bym dostawała :/ (i tu od jutra pojawi sie kolejny problem bo w związku z niskim łożyskiem mam na siebie uważać ale nikt mi tutaj nie napisze tego wiec bede musiała robić minimum w pracy ale nie zamierzam sie przejmować zwolnić i tak Mnie nie mogą wiec lata mi to brzydko mówiąc ![]() Przykro mi z powodu cioci ![]() Cytat:
Przykro mi ![]() Ps tz robi mi budyń malinowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Śliczny!!! Mój mniejszy, choć dziś pani w labie zauważyła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Ale jak któraś z Was napisała wyżej, że osoba, która długo chorowała, teraz już nie cierpi... ania9o Możemy się kiedyś spotkać na jakiś sok i ciacho ![]()
#348 |
Zakorzenienie
|
A powiedzcie ile taki laser kosztuje? Ja mam ciemne włoski i na dodatek szybko odrastają, nogi sobie jestem w stanie zrobic depilatorem ale reszty nie dam rady, za bardzo boli. Chodziłam kiedyś regularnie na wosk, ale i tak po 3 tygodnia od nowa.
Ja idę zrobic sobie tortillę, mam mięsko warzywa tylko mało sałaty ale jakos dam radę. Jutro jedziemy w końcu do szwagierki, idą mrozy to Tz opony zmienia xd Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#349 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Bardzo to przykre, ale masz racje. Wysłane z aplikacji mobilnej. 22.02.2016 Hania ![]() 24/40 Agatka ![]()
![]() |
#350 |
Wtajemniczenie
ski
|
Pogralam z mężem w karty i to na tyle z wieczora. W tv nic nie leci. Z reszta jak zwykle...
Moje kondolencje dla Was.. W środę mam prenatalne i już się doczekać nie mogę! Jak się potwierdzi płeć to biedny mój portfel ![]() Co do lasera to mój mąż chce mi po ciąży go ufundowac na strefe bikini i może pachy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez słodki, wydaje mi się ze mój mniej więcej właśnie taki ![]() Ja się boje wejść na wagę, a jutro musze bo mam wizytę. Ostatnio było mniej więcej +3,5kg. Start z 62,5kg. Zjadłam cztery pianki w czekoladzie z lidla, taka miałam ochotę ze mąż specjalnie po nie jechał, a przecież mnie od słodyczy odrzuciło.... I wiecie co? Niedobrze mi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo chetnie! A jeszcze fajniej by było na soczek i ciasteczko a potem na spacerek z wózeczkami ![]() ![]()
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, ja już jestem po szkole rodzenia i po usg połówkowym. W szkole ok., ale byliśmy tylko 1 godz., miały być dwie, a nikt nam nie powiedział, że druga jest w innym budynku
![]() ![]() Na usg połówkowym dobrze, dzidziuś ma parametry w normie i ładnie się rozwija, waży 450 g., anatomicznie wszystko dobrze. Ale spał i ciężko było go zmobilizować do poruszania się, lekarz go próbował obudzić, trochę się poruszał, między innymi pokazał nam ![]() Moja szyjka ma 3,5 cm, więc ok. Mam zrobić posiew z moczu, a potem brać przez 5 dni urefuraginum. Za 3 tyg. test obciążeniowy glukozy. |
![]() ![]() |
![]() |
#354 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Moja siostra robiła pełne bikini i łącznie łącznie cos koło 450 zł wyszło. Wysłane z aplikacji mobilnej. 22.02.2016 Hania ![]() 24/40 Agatka ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Super ze połówkowe ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej. 22.02.2016 Hania ![]() 24/40 Agatka ![]()
![]() |
#355 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hm... jak tak piszecie profesjonalnie o tych badaniach, lekach, testach itd, to czuję się jak głupia, bo ja nie pamiętam, jak to wszystko się nazywa ![]() ![]()
![]() |
#356 |
Rozeznanie
|
Margolcia, Vikunia wyrazy współczucia. Cieżko to przechodzi przez gardło, ale czasem tak lepiej... Ja tez znam walkę z rakiem - moja babcia, ale juz dawno bardzo: ( coś okropnego.
Gornek co do lasera to za łydki płaciłam 195zl za pachy 95zl. Zabieg raz w miesiącu. Żeby był trwały efekt to tak 5-6zabiegow trzeba. Czasem się zdarza ze np. Po roku trzeba zrobić jeszcze jeden zabieg "przypominający" bo włoski mogą gdzieś tam pojedynczo odrosnąć. Effpe jak czytam o twojej pracy, to dochodzę do wniosku ze jednak mamy w Polsce lepiej. To aż nie zrozumiałe ze podejście do ciężarnych może się tak różnic w innych krajach, przecież to ogromny wysiłek dla organizmu i każda z nas inaczej to znosi. Uważaj na siebie. Urlop musi Ci dać i tyle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#357 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
To co ja mam powiedzieć? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
W UK maja dziwne podejście do rożnych rzeczy. Ciąża to nie choroba i tyle ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kochana ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#359 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super ze na połówkowych wszystko dobrze i ze ze szkoły jesteś zadowolona. No widzę tylko ze przekaz informacji fajny. Ile razy w tygodniu bedą zajęcia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Od smarowania się kremami i oliwką wyskakują mi okropne syfki na dekolcie :/
Co do depilacji to ja depilatora nie używam, bo za dużo czasu to zajmuje. Wosk robiłam przed urlopem i byłam zadowolona ![]() Tak to cisnę zwykłą maszynką i zauważyłam w ciąży, że bardzo wolno i mniej rosną mi włosy na nogach ![]() Mój brzuch jeśli nie jestem w kurtce jest zdecydowanie widoczny dla otoczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.