![]() |
#121 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Znajdę męża w 2017 r ;)
Cytat:
![]() Aczkolwiek niestety coraz więcej facetów i tu w Polsce którzy nawet żarówki wkręcić nie potrafią ![]() A co do mody na te 'otwarte związki' to wynika to z tego, że dzisiaj w modzie jest 'dobrze się bawić'. Poza tym relacje są coraz bardziej powierzchowne, kogoś się spotka tu, kogoś tam, ludzie dużo pracują, dużo podróżują, zmieniają miejsca zamieszkania i potem mamy takie skutki. Cytat:
![]() Roczny związek to już spory przebieg, więc może Twoje obawy są bezpodstawne ![]() A o co chodzi w tych sprawach intymnych, o których piszesz? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i ja poznałam jednego- wydaje się być sensowny, bo sama do niego napisałam. A drugi, ten z którym idę na łyżwy, wysłał mi zapytanie o rozmowę, i w sumie w tym samym czasie prawie do siebie napisaliśmy :P Ale oczywiście, to nie jest tak, że napisze do mnie/ ja napiszę do kogoś pierwszego lepszego z brzegu i już wielka miłość, czy coś :P To trzeba trafić, ale nie poddaję się! Cytat:
![]() ![]() No, i fajnie właśnie podchodzić do tych nowych relacji pod postacią nowego doświadczenia, które jeżeli nie zabije, to nas wzmocni :P Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym wszystko w związku było w porządku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez papciekapcie Czas edycji: 2017-01-03 o 14:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za odpowiedzi! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Współczuję, facet wydaje się jakiś mega niedojrzały. ![]() O takim przypadku to już dawno nie słyszałam ![]() Podziwiam Cię, że i tak tyle z nim wytrzymałaś. Ja bym już dawno straciła cierpliwość tym bardziej gdyby jeszcze nie daj Bóg u mnie pomieszkiwał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to nie mam cierpliwosci do nawiazywania znajomosci internetowych - wchodze, pisze pare dni a potem znikam na tydzien lub dwa 😂 bo mi sie juz nie chce odpisywac. Jednak wole poznawac ludzi w realnym swiecie 😊 Watpie zeby to bylo to ze zauwazyl ze sie zaangazowalam, tymbardziej ze zapytal czy juz sie zakochalam, ja nie odpowiedzialam na to pytanie i mam wrażenie ze to od tego momentu ochlodzil kontakt. Probowalam jeszcze to podtrzymac, ale nie widze zaangazowania z drugiej strony, wiec odpuszczam - nic na sile. Oczywiscie pytalam czy cos sie stalo - "nic" 😉 Daleka jestem od uszczesliwiania kogos na sile, widocznie to jeszcze nie ten, mimo ze zapowiadal sie super, ale jak to sie mowi nie wszystko zloto co sie swieci 😊 Dziewczyny ktore jestescie po przejsciach, jak podchodzicie do nowych znajomosci? Ja mam ten problem ze od kiedy wykopalam eksa (byl nawet watek) to wszystkie znajomosci w ktore wchodze sa bardzo powierzchowne, gdy tylko cokolwiek mi sie nie podoba - uciekam gdzie pieprz rosnie. Nie wiem czy to dobrze, czy zle, czy to kwestia tego ze jestem juz zepsuta? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie nie skreslałam faceta że jest niski, blondyn a nie brunet itd. Jesli cos z charakteru mi nie pasuje, jest natretem, narcyzem, emocjonalnie niestabilny, zainteresowany ale niewystarczająco, ma inna moralnosc, ma poglad ktory mi nie pasuje, czy powie cos co moze oznaczac że jest egoista lub arogancki lub szuka jedynie seksu, Nie wiem czy to dobrze, cięzko zaufac w momencie gdy sie kogos tak oglada pod mikroskopem z każdej strony. ![]() Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2017-01-04 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie męczące bo nie potrafie sie tak zatracic w tym wszystkim nadal mam ten mikroskop gdzie obok siebie ![]() ![]() W doszukiwaniu i analizowaniu ze z facetem jest cos nie tak jestem mistrzynią ![]() Tez udało mi sie wykrecic z kilku fatalnych znajomosci. Czasem sobie mysle że moze fajnie by było tak nic nie podejrzewac po prostu cieszyc sie znajomoscią i nie analizowac nie doszukiwac sie. Nie wiem czy to mi minie gdy upewnie sie że jest w porządku? A moze nigdy nie mija? Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2017-01-04 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trywialny przyklad? Nie odpisal na smsa a jest aktywny na fb.... i od razu scenariusz rodzi sie sam 😊 Od kiedy nie jestem z byłym, nie zdarzylo mi sie abym nie miala watpliwosci co do czyichs intencji. I zastanawiam sie czy kiedys przyjdzie taki dzien, taki facet, u ktorego sie przestane doszukiwac kombinatorstwa i bede sie czula bezpiecznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na poczatku tej znajomosci gdy sie spotykalismy ale jeszcze przed "zwiazkiem" nie odpisywał mi na wiadomosc z 12 min i był online juz w głowie miałam że pewnie podrywa inna i nie wiadomo co robi.Kiedys umówilismy sie i byłam pierwsza na miejscu spotkania. Mineło 5 minut bo sie spozniał bo jechał busem. Juz w mojej głowie mysli że mnie olał, zostawił, że mu sie znudziło. A ja tak stoje sama na tym przystanku jak kretynka. ![]() Najlepsze jest to że nie jest typem cwaniaka, kombinatora, ani nic z tych rzeczy. Wszystko jest w najlepszym porzadku. Męczy to strasznie. mogłabym ale sie boje.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam podobnie ...to chyba normalne po tym, jak dostanie sie po tylku tak, jak my. Pamietam jaka bylam w moim drugim zwiazku- ufna na maksa, nie dostrzegalam symptomow, wierzylam, ze 'nie jest wylewny' i dlatego nie okazuje uczuc, ze nic nie wyznaje, bo 'tak ma', ze stal sie chlodny 'bo nie lubi tyle sie przytulac'...nie dopuszczalam mysli, ze odejdzie. Przeciez zabiegal, mowil, ze jestem cudowna i wspaniala, mowil ludziom, ze taki zakochany. A tu zostawil z dnia na dzien, bez ostrzezenia, no bo to nie bylo to...myslalam, ze umre, nie dowierzalam, swiat mi sie zawalil. Dwa tygodnie wczesniej mowil o planach na wspolny dom, nawet w necie pokazywal, co najlepiej byloby kupic. Od tamtego czasu nie wierze facetom, mam wrecz przeswiadczenie, ze standardowo pozawracaja tylek pol roku i odejda. No i kolejny raz tez sie tak zdarzylo. Od samego poczatku nie umialam cieszyc sie zwiazkiem, duzo plakalam. Tez nie okazywal uczuc, bo 'taki jestem', ale 'zalezy mi'. No, ale nie mylilam sie. Odszedl, ale wiedzialam, ze to nastapi od pierwszego dnia naszej znajomosc. Ze jego zakochanie wypali sie szybciej niz zdazy zaplonac. I choc wiedzialam, ze tak bedzie, to i tak bolalo. Ech...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Hmmm.... No straszna jest ta ostrożność w stosunku do facetów (chociaż ja tak mam bardziej w stosunku do kobiet :P ). Tzn. oczywiście, np. na początku wiadomo, ze warto być czujną, ale nie koniecznie na siłę szukać haczyków. Wydaje mi się, że wszystkie kobiety zostały kiedyś przez kogoś zranione, i gdyby wszystkie miały się zamykać, bo są biedne i poszkodowane, to w życiu nikt nikogo by sobie nie znalazł
![]() Więc czasami, jeżeli facet wydaje się być spoko (tak jak ktoś tu wyżej pisał), to chyba warto wtedy się otworzyć, i zobaczyć co się stanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
I wlasnie chyba o to chodzi ze nie ma innej mozliwosci zeby sie przed tym ustrzec jak tylko obserwowac, analizowac i wyciagac wnioski
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Ja zawsze myślałam, że ta ostrożność, to przesada. rana po byłym, która ciągle się odzywa. Że przesadzam, sama sobie wmawiam, ale jak widać złe przeczucia co do facetów zawsze bły trafne, bo mój każdy ex był do bani...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Generalnie, dziewczyny... Jest masakra po świętach. Było tyle wolnego, i już myślałam, że wracam pomału do formy, jeżeli chodzi o złamane serce po moim byłym (tym, który mnie zdradzał pół roku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj rozmawialam z tym moim ktory ochlodzil kontakty - rozmawialismy normalnie czysto kolezensko typu co slychac itp, mialam wrazenie ze ucieszyl sie ze zadzwonilam. Ale to bylo kolo poludnia no i nie odzywa sie. Uznalam ze postaram sie utrzymac chociaz kolezenski kontakt bo chcąc nie chcąc będe go spotykac co jakis czas... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez to przerabiałam. Swojego byłego widywałam przez 1,5 roku bo bylismy w jednej grupie na studiach. Codziennie.Gdyby to potrwało dłużej to chyba skończyłabym z depresją. Troche jakby kazdego dnia sęp wydziobywał watrobe i znowu i znowu...dzień po dniu....Dobrze że to juz za mną ![]() Życzę Ci dużo siły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Niestety, nie mogę się przenieść do innej grupy, bo nasz rok liczy aż 13 osób, i nie ma grup
![]() ![]() wkroplideszczu, po co chcesz z nim jakiekolwiek kontakty utrzymywać, w sumie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
No to trzymam kciuki za tego erasmusa w takim razie😊
Wiesz to nie chodzi o utrzymywanie kontaktow tylko raczej po prostu zachowywanie sie jak normalni znajomi, skoro on czesto pracuje w miejscu w ktorym ja bywam rozrywkowo ze tak powiem i absolutnie nie mam zamiaru z tego miejsca zrezygnowac. Chodzi mi o takie poprawne relacje typu czesc/co slychac bez jakiegos udawania ze sie nie znamy nawet. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Dziewuchy, a jak zapomnieć o byłym? ja nie mogę, ciągle o nim myślę, rano, przed spaniem, w dzień...skrzywdził mnie, odrzucił. A ja nadal mam ochotę się z nim skontaktować, spotykać niby po koleżeńsku i wierzyć, ze coś drgnie. Jestem taka samotna, a gdzie lepiej jak nie w męskich ramionach...niedługo minie rok od porzucenia, pół od zerwania totalnie kontaktu, a ja nadal o nim myślę. Czy kiedś przestanę? Wiem z doświadczenia, że zapomniałabym, gdybym miała o kim myśleć, ale nie mam...nie spotkałam nikogo interesującego, a myśli na temat ex dosłownie gwałcą mój mózg. nie mam już siły
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Btw. byłam na tych łyżwach wczoraj, potem jeszcze na kawę poszliśmy, i mnie odwiózł. W sumie było fajnie, tylko końcówka najgorsza, bo mnie pocałował. I ogólnie z jednej strony czułam się super, że miło i w ogóle, a z drugiej słabo, że po 1. nie umiem całować, jestem w tym beznadziejna, a on zaraz się o tym zoerientuje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeszcze do pytania ostatniego, nie do mnie ale odpowiem. Jak dla mnie zakazane jest to, że takie realcje raczej nie są akceptowane społecznie. Ja w domu nigdy nie mówię z kim wychodzę jak wychodzę z nim i nikt nie wie, że się tak z kimś spotykam. Więc ma to w sobie coś "zakazanego" Edytowane przez Lua_Misteriosa Czas edycji: 2017-01-06 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Ja tak samo nikomu nie mowilam o tym, ze spotykam sie z exem. W domu absolutnie, znajomym tez nie. To wlasnie tez bylo b.meczace, ze ciagle musialam sie z tym ukrywac, klamac gdzie wychodze. Gdyby rodzina, znajomi sie dowiedzieli, to by mnie zrownali z ziemia, ze jestem nienormalna, ze nie mam szacunku do siebie, ze sie ponizam. Tak, takie relacje sa potepiane przez otoczenie wiec i w pewien sposob zakazane.
Drugi wymiar tego zakazania, to fakt, ze oni nas nie kochaja. Wiec jezelo bedziemy sie z nimi spotykac i kasac ten zakazany owoc, to zaplacimy za to prawdopodobnie baaaaardzo wysoka cene. Z punktu widzenis rozumu i rozsadku jest to jak najbardziej zakazany owoc, samobiczowanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, też jestem singielką od kilku dobrych lat i mam już dość tego stanu. Tak po prostu brakuje mi kogoś,do kogo mogłabym się przytulić,kto by mi okazywał uczucie, interesował się mną, z kim mogłabym spędzać czas. Moje koleżanki mają już chłopaków/narzeczonych a ja wiecznie sama. Na każdą imprezę rodzinną chodzę sama,strasznie to jest przygnębiające,jak się jest jedyną singielką w towarzystwie.
Chciałabym kogoś wreszcie poznać. Studiuję na typowo babskiej uczelni,nie mam czegoś takiego jak spotkania ze znajomymi,którzy zaproszą swoich znajomych,żeby się poznać,więc możliwość poznania kogoś na żywo jest utrudniona. Założylam sobie profil na portalu randkowym,ale moim ogromnym problemem jest to,że coś mnie blokuje przed wrzuceniem swojego zdjęcia. Boję się,że jacyś znajomi ze studiów (totalna mentalna gimbaza a nie dorośli ludzie) mnie tam odnajdą i będę pośmiewiskiem do końca studiów. W dodatku nie mam żadnego aktualnego swojego zdjęcia,bo nie cierpię się fotografować, nie mam kogo poprosić o zrobienie mi ładnego zdjęcia. Tu wiem,że się wykręcam i szukam sobie problemu na siłę. Chyba podświadomie nie chcę go wrzucać na portal. Mimo to kilka razy spotkalam się z facetami z internetu bez wysyłania zdjęcia. Niestety totalna katastrofa. Faceci totalnie oderwani od rzeczywistości. Na żywo też kilku facetów do mnie zagadało,chciało mnie poznać,zaprosili na kawę, niestety nic z tego nie wyszło. Wydaje mi się,że z moim wyglądem nei jest najgorzej. Subiektywnie sądzę,że mam świetną figurę, twarz też nie jest najgorsza,ale strasznie mnie blokują moje zęby-okropny kompleks od zawsze. Niby mam aparat,ale kolor zębów mnie dobija- są żółte,a dopóki mam aparat,to nic z tym nie zrobię. Naprawdę strasznie mnie to blokuje. Ogólnie nie jestem jakaś super śmiała. Nie wiem co mam ze sobą zrobić,żeby zmienić tę sytuację,bo naprawdę potrzebuję już bliskości i fizyczności faceta. Jakieś pomysły czy przypadek beznadziejny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Lizak, my tu wszystkie przypadki beznadziejne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogólnie ja na tym portalu, na którym jestem, znalazłam koleżankę z roku. I teraz siedzimy razem na fb i obgadujemy facetów z tego portalu, który może być, który nie, i jak do kogoś napisać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.