|
|
#2101 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2102 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;6911425]Aha, dzięki za informację, bo sama właśnie chciałam zamówić ten pakiet Christie. Jednak zrezygnuję i złożę zamówienie w czytajtanio.pl
[/QUOTE]Jeśli jeszcze nie zamawiałaś w czytajranio to chciałam poinformować, że przesyłka błyskawiczna zamawiałam tam dwa razy i w ciągu dwóch dni paczkę dostałam(oczywiście od pn do pt bo z sobotą i niedzielą to pewnie by było dłuzej ). Byłam mile zaskoczona
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;6911425]Aha, dzięki za informację, bo sama właśnie chciałam zamówić ten pakiet Christie. Jednak zrezygnuję i złożę zamówienie w czytajtanio.pl
[/quote]Przy pierwszym zamówieniu załatwili sprawę wzorcowo, wiec może to jakieś niedopatrzenie. Napisałam do nich dzisiaj maila ze względu na weekend odpowiedź dostane pewnie w poniedziałek. Jestem dobrej myśli, a w zeszłym tygodniu i tak nie miałabym czasu pojechać do ich siedzimy po odbiór. Zmykam szykować sie na nocne zakupy do Manufaktury.
|
|
|
|
#2104 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Super, że jest błyskawiczna przesyłka, bo nie lubię czekać na książki. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2105 |
|
Rozeznanie
|
szczerze to 00,00 zl
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
jeju muszę zacząć kupować jakieś książki bo bardzo lubię czytać, ale ograniczam się do wypożyczania książek z biblioteki... a nie ma to jak frajda posiadania własnej kolekcji i sięgnięcia po ulubioną lekturę kiedy ma się na to ochotę
teraz zarabiam bo pracuje to chyba zacznę sobie pozwalać na kupno książek ![]() a gdzie Wy kupujecie książki ?? bo ja swego czasu zastanawiałam się nad jakimś klubem książki albo klubem dla ciebie...
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Protka to są przecież te kryminały, które zamówiłam i opłaciłam zanim umówiłyśmy się kupować dopiero po przeczytaniu trzech. Tak przy okazji zgodnie z zasadą postu mogę już sobie kupić jedna książkę. A jak Tobie idzie, masz już trzy przeczytane?
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
chyba się też przyłączę do waszej zasady, ale zakupy odłożę w czasie, bo na razie z kasą bardzo krucho niestety.... tylko że w domu za dużo do przeczytania nie mam już
no ale coś się znajdzie
|
|
|
|
#2110 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też ż kasą krucho więc też sie przyłączam... tylko ja sobie przyjęłam, że jak przeczytam dwie to kupię jedną
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ładnie się tak śmiać z cudzego nieszczęścia?!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witamy scarlett A i u mnie teraz z kasą krucho, no ale na szczęście mam mały zapasik ![]() Cytat:
Tylko bez rewolucji proszę My mamy bardziej restrykcyjny odwyk, a tu taki sabotaż...?
|
|||
|
|
|
#2113 | |||
|
Zakorzenienie
|
Widziałam te priorytety u Ciebie na blogu
(Piękny stosik nabytków, jest czym cieszyć oczy Niet. A powinnam? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;6902675] Dzisiaj zaczynam czytać "Kolacje z Anną Kareniną". [/quote]I jak Ci się ją czyta? ![]() Cytat:
![]() O tym gdzie kupujemy książki bardzo często piszemy w tym wątku, przekartkuj go proszę. Generalnie w księgarniach stacjonarnych, internetowych, klubach czytelniczych, na aukcjach... wszędzie gdzie się da i jest okazyjnie tanio
|
|||
|
|
|
#2114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tego nie wiem ![]() Elizabeth Cleghorn Gaskell , z domu Stevenson (ur. 29 października1810 - zm. 12 listopada 1865), często nazywana po prostu Panią Gaskell, angielska pisarka z czasów wiktoriańskich. Najbardziej znana jest z biografii pisarki Charlotte Brontë. Jej powieści są portretem życia różnych warstw społecznych. (Wikipedia )W Polsce, jak podaje Biblionetka, ukazały się tylko dwie (! ) z jej powieści.Osobiście przyjemności nie miałam, ale pomyślałam, że może Cię zainteresować. Tym bardziej, że np. "North and South" porównuje się do "Dumy i uprzedzenia" ![]() Cytat:
![]() Edit: Muszę się wypłakać Nie mam już punktów na Podaju i poszła mi koło nosa książka "American Fuji" Sary Backer. A ja tak ją chciałam!
|
|
#2115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak kocha to wróci...
|
||
|
|
|
#2116 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zrobiłam sobie przerwę od niej i 3 inne książki przeczytałam... ale zamierzam ją skończyć I każdy ma inne gusta, może Tobie się spodoba ?
|
|
#2118 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie zanim zdobędzierz punkty ktoś ci ją podprowadzi, pewnie ja. ![]() Edit: Ger zreflektowałam się, apropo ma Yan i napisałam propozycje wymiany. A nóż....
|
||
|
|
|
#2119 | ||
|
Zakorzenienie
|
A nie znałaś wcześniej tej pisarki?
Bo ja dopiero ostatnio "wpadłam na nią" w necie i zastanawiam się, czy bardzo powinnam się wstydzić, skoro jestem już prawie po filologii ang... Cytat:
![]() Książka poszła niedługo po tym, jak się pojawiła. Nawet nie miałam okazji wystosować prośby do osoby, która ją wystawiła, żeby przetrzymała ją dla mnie, aż zdobędę punkty ![]() Cytat:
![]() Chciałam się pochwalić, że wyczaiłam dziś w lumpku "Keeping Faith" Jodi Picoult (po polsku "Jesień cudów") za 1zł ![]() Najfajniejsze jest to, że całe wieki nie grzebałam w lumpkach, a do tego weszło mi się tak spontanicznie, mimo że nigdy wcześniej tam książek nie widziałam ![]() Serio - trafić w miarę fajną książkę w ciucholandzie to amatorszczyzna; trafić książkę ze swojej listy "to buy" - to już jest sztuka
|
|
#2120 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Ci zazdroszczę! Po "Bez mojej zgody" mam ochotę na wszystkie jej książki....
|
|
|
|
|
#2122 |
|
Wtajemniczenie
|
No jutro powinnam dostać paczkę
![]() Aaa no i kurde czy coś jest dziwnego jak sobie czytam książkę w MKSie? Już któryś raz z kolei byłam obiektem drwin... ale mnie to nie rusza... zawsze z miasta do domu jadę pół godziny, to wolę poczytać niż się gapić w okno W sumie jeszcze nikogo nie widziałam z mojej okolicy, żeby jechał i czytał, dlatego dla innych jestem naprawdę dziwnym widokiem![]() Dobra dziewczyny.... bez żartów! Koniec odwyku! Wklejać swoje zakupy książkowe ![]()
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
gasta- ja czesto spotykam w autobusie innych moli ksiązkowych.... ech laski, wykańczam swoją pracę magisterską... nie mamc zasu na nic. Pisze o psach tropiących w Policji, niedługo sama zaczne szczekac :/
|
#2124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję udanego nabytku! ![]() Cytat:
Pewnie mnie uważają za maniaczkę, ale cóż zrobić... ![]() Jaki koniec odwyku?! To ja dopiero 3 książki zaliczyłam ![]() Gasta, ty kusicielko!!! ![]() Może te tortury przywołają koleżankę do porządku ![]() A swoją drogą jak ktoś (czyt. Gasta ) czyta jedną w książkę dwa dni, albo i jeden - no to pewnie, może sobie kupować...
|
||
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to masz ciekawy temat pracy Ja też ostatnio czasu mam coraz mniej, a tyle zaległości czeka... Nie łam się, wszystko nadrobisz jak skończysz pisać pracę |
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
niekoniecznie, potem się przeprowadzam
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem kiedy się za jakąś książkę wezmę, na razie mam tonę papierów do pracy...
![]() ![]()
|
|
|
|
#2128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chociaż mi się troszkę literki plątały ja się tam nie przejmuję, nawet jeśli ktoś mnie uważa za maniaczkę |
||
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze czytam na przerwach między wykłądami. mam taką znajomą z widzenia, która siada koło mnie i robi to samo. Czasem nawet nie opuszczamy sali wykładowej
wiem o niej tylko tyle, że ma na imię Ewa ale to bardzo miłe jest
|
#2130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Zimną górę" czytam trzeci dzień... a "Klątwę kościołów" męczę już tydzień z przerwami na inne książki...No i mam wolne wieczory bo TŻ za granicą
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.

zamawiałam tam dwa razy i w ciągu dwóch dni paczkę dostałam(oczywiście od pn do pt bo z sobotą i niedzielą to pewnie by było dłuzej
). Byłam mile zaskoczona

no ale coś się znajdzie

) z jej powieści.
Jak kocha to wróci...
To ja dopiero 3 książki zaliczyłam