Panny Młode 2009 cz.II - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-18, 14:28   #1021
201803111825
Konto usunięte

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 14:37   #1022
śliweńka
Zakorzenienie

Dawno was nie odwiedzałam.

Musiałam przemyśleć zachowanie mojej teściowej.
Po pierwsze myślałam że ona nigdy mi nawet złamanej kostki czekolady na urodziny nie dała z tego powodu że nie jesteśmy jeszcze rodziną ale zawsze głupio mi było gdy TŻ przy mnie składała życzenia i dawała ogromniastą bombonierę a mi tylko życzenia i tyle. Pomyślałam no trudno może po ślubie się zmieni jak będziemy rodziną ale wyobraźcie sobie teściowa była w szpitalu i na pożegnanie dała pielęgniarką bombonierkę, dwie kawy i ogromniaste czekolady. Byłam przekonana że zawsze mnie w urodziny traktowała bo nie jestem rodziną a tu wychodzi że ona obcych lepiej traktuje od przyszłej synowej.

Po drugie wtrąca się za bardzo w życie TŻ. Rozumiem że to jej syn ale nie że jak usłyszy tylko że jestem chora to od razu biega dookoła TŻ i daje mu pięć tysięcy różnych tabletek by chory nie był i pięć razy dziennie w gardło zagląda czy migdały nie powiększone. Też wtrąca się choćby do tego że TŻ zbiera od 3 lat na auto i chce sobie w końcu kupić a ona z teściem żeby kupił w przyszłym roku. Ale nie dociera do nich że w przyszłym roku to z TŻ będziemy mieć wydatki ślubne.

Myślałam że jakoś to że to tylko teściowie i z nimi mieszkać nie będę to oleje wszystkie zagrania ale teściowa powoli do szału mnie doprowadza. Najbardziej jak TŻ z domu ile razy chciała wyprowadzać i pakować bo spał dużo razy u mnie i dużo czasu ze mną przebywał a później dzwoniła jak kochająca mama jak na studia jechał i gadała pół godziny o pierdołach. Jak ona po ślubie będzie sie wtrącać w nasze życie to ją chyba potrącę autem albo zastrzelę!!!

a co do świąt zapewne zaprosi mnie na kolacje w sobotę z głupim fałszywym uśmiechem

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 15:39   #1023
fanta20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
Dawno was nie odwiedzałam.

Musiałam przemyśleć zachowanie mojej teściowej.
Po pierwsze myślałam że ona nigdy mi nawet złamanej kostki czekolady na urodziny nie dała z tego powodu że nie jesteśmy jeszcze rodziną ale zawsze głupio mi było gdy TŻ przy mnie składała życzenia i dawała ogromniastą bombonierę a mi tylko życzenia i tyle. Pomyślałam no trudno może po ślubie się zmieni jak będziemy rodziną ale wyobraźcie sobie teściowa była w szpitalu i na pożegnanie dała pielęgniarką bombonierkę, dwie kawy i ogromniaste czekolady. Byłam przekonana że zawsze mnie w urodziny traktowała bo nie jestem rodziną a tu wychodzi że ona obcych lepiej traktuje od przyszłej synowej.

Po drugie wtrąca się za bardzo w życie TŻ. Rozumiem że to jej syn ale nie że jak usłyszy tylko że jestem chora to od razu biega dookoła TŻ i daje mu pięć tysięcy różnych tabletek by chory nie był i pięć razy dziennie w gardło zagląda czy migdały nie powiększone. Też wtrąca się choćby do tego że TŻ zbiera od 3 lat na auto i chce sobie w końcu kupić a ona z teściem żeby kupił w przyszłym roku. Ale nie dociera do nich że w przyszłym roku to z TŻ będziemy mieć wydatki ślubne.

Myślałam że jakoś to że to tylko teściowie i z nimi mieszkać nie będę to oleje wszystkie zagrania ale teściowa powoli do szału mnie doprowadza. Najbardziej jak TŻ z domu ile razy chciała wyprowadzać i pakować bo spał dużo razy u mnie i dużo czasu ze mną przebywał a później dzwoniła jak kochająca mama jak na studia jechał i gadała pół godziny o pierdołach. Jak ona po ślubie będzie sie wtrącać w nasze życie to ją chyba potrącę autem albo zastrzelę!!!

a co do świąt zapewne zaprosi mnie na kolacje w sobotę z głupim fałszywym uśmiechem
Rozumiem Cię dobrze, tylko u nas sytuacja wygląda trochę inaczej... ja swoją tesiową nie znoszę, działa na mnie jak płachta na byka. "teściowa" zostawiła tż jak miał 12 lat i a jego siostra 13 z ojcem alkoholikiem a sama się wyprowadziła tż jak miał 18 wyprowadził się, wynajoł mieszkanie, zaczol studia i pracę. Niedawno na jakiś tydzień może trochę dłużej przenieśliśmy się do mnie bo mój tata był chory i nie chciałam żeby był sam. Teściowa i jej facet na ten czas przenieśli się do mieszkania Tż (bliżej mają do pracy) ok nie moje mieszkanie, nie moja sprawa, ale jak wróciliśmy to doznaliśmy szoku-nasze zadbane, czyściutkie mieszkanko przypominało chlew!! brudne naczynia z zlewie (nie chciało im się nawet zmywarki włączyc) kuchcnia cała zachlapana olejem, jakimś tłuszczem, na dywanie pełno paprochów, popielniczka pełna petów (my z tż nie palimy) prosiliśmy tego faceta żeby nie palił z mieszkaniu tylko na balkonie-gdzie tamNigdy nie dawała Tż pieniędzy (teraz już ich nie potrzebuje) ale kiedyś różnie bywało...za to ma taki tupet że do wszystkiego się wtrąca-ja mówię że chce miec skromną, prostą suknie a ona że ładniejsze taaakie wielkie, ja że chce miec welon do pasa-ona że powninnam miec do ziemi, i tak ze wszystkim do tego jest szalenie miła, taka fałszywa, pisze do tż smsy albo dzwoni że go kocha i kiedy ich odwiedzimy, bo się stęsknili (teraz jej się przypomniało!)
Przepraszam że się tak rozpisałam, ale musiałam się gdzies wyżalic...
fanta20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 16:46   #1024
jaga_2001
Zakorzenienie

Dziewczyny, to macie przeboje ze swoimi swiekrami. Mam nadzieje, ze moja bedzie w miare normnalna. Mowila mi, ze chciala miec corke, ale urodzila dwoch synow i w zwiazku z tym synowe bedzie kochac jak swoje wlasne corki... Ja na razie orpcz tego, ze kobieta ma bardzo silna depresje i w zwiazku z tym daje rozno popalic TZ, a on biedak stara sie jej pomoc jak moze , to nie moge zlego slowa powiedziec. Swego czasu nawet obiadki mi robila

U was tez pada snieg? Mnie to zaraz zasypie...
snieg3.jpg

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 16:51   #1025
kliwia
Zakorzenienie

jaga_2001 ładny storczyk w oknie
Padało ale już sucho. po śniego nie ma widu ni słychu.

Co do teściowych, to dziewczyny jestem w szoku. Moja przyszła to druga mama. Taka prawdziwa i kochana.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 16:53   #1026
zaaaabcia
Zakorzenienie

u mnie naszczescie tez nie mam zadnych prooblemow z tesciowa ... moze dlatego ze dzieli nas pare tysiecy km hehe no ale czesto z nia rozmawiam przez tel i traktuje mnie jak swoja corke i nawet nazywa mnie swoim serduczkiem
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 16:54   #1027
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a u mnie wszedzie snieg i jeszcze pada... a jak cce juz wiosne

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 16:55   #1028
annfas
Zakorzenienie

U mnie do południa czły czas padało, teraz już przestało i wszędzie jest szaro i brzydko

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 16:57   #1029
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a u mnie wszedzie snieg i jeszcze pada... a jak cce juz wiosne

a u mnie dzisiaj sliczna pogoda juz wiosne czuc
slyszalam ze Wielkanoc bedziecie spedzac w PL jak Boze Narodzenie
Stary 2008-03-18, 16:59   #1030
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
jaga_2001 ładny storczyk w oknie
Padało ale już sucho. po śniego nie ma widu ni słychu.

Co do teściowych, to dziewczyny jestem w szoku. Moja przyszła to druga mama. Taka prawdziwa i kochana.
a dziekuje

Mam 3 w pokoju Jeden dostalam od TZ na Dzien Kobiet, bo wie, ze kocham te kwiaty (z tym ze mowilam mu, ze teraz zadnych kwiatow nie chce tylko chce perfumy ). Niestety nie kupil doniczki lub przynajmniej podstawki i przez tydzien czesc w nim kwiatow opadla Teraz go ratuje jak moge... No i chce miec storczyki w bukiecie slubnym.
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
u mnie naszczescie tez nie mam zadnych prooblemow z tesciowa ... moze dlatego ze dzieli nas pare tysiecy km hehe no ale czesto z nia rozmawiam przez tel i traktuje mnie jak swoja corke i nawet nazywa mnie swoim serduczkiem
jak slicznie

AV by jaga_2001
Stary 2008-03-18, 17:00   #1031
zaaaabcia
Zakorzenienie

szczesciara ze mnie
Stary 2008-03-18, 17:27   #1032
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
a u mnie dzisiaj sliczna pogoda juz wiosne czuc
slyszalam ze Wielkanoc bedziecie spedzac w PL jak Boze Narodzenie
o nie ja chce wiooooooosneeeee

Stary 2008-03-18, 17:32   #1033
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
o nie ja chce wiooooooosneeeee

a to zaproszam do mnie
Stary 2008-03-18, 17:47   #1034
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
a to zaproszam do mnie
to uwazaj, bo jak wszystkie zjedziemy do Ciebie to po pieciu minutach bedziesz miala nas dosc

AV by jaga_2001
Stary 2008-03-18, 17:50   #1035
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
to uwazaj, bo jak wszystkie zjedziemy do Ciebie to po pieciu minutach bedziesz miala nas dosc

chyba nie bylo by az tak zle hehe w Pl naprawde az tak zimno?
Stary 2008-03-18, 18:04   #1036
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

oj tak. u mnie jest pełno sniegu (rano to normalnie zamiec sniezna była) i jest tylko 0 stponi buuu

Stary 2008-03-18, 18:08   #1037
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
oj tak. u mnie jest pełno sniegu (rano to normalnie zamiec sniezna była) i jest tylko 0 stponi buuu
ojj ale przeciez jeszcze nie dawno w PL bylo cieplutko
widze ze na odwrot jest jak w PL jest cieplo to my mamy snieg a jak u was jest snieg to w stanach cieplo
Stary 2008-03-18, 18:09   #1038
śliweńka
Zakorzenienie

ja się zastanawiam czy do Anglii nie wyjechać po ślubie bo teściowa nie będzie do nas dzwonić bo za drogo będzie miała i jej rachunki będą przychodzić wysokie to nie będzie dzwoniła to jest jedyne wyjście w moim wypadku

wyobraźcie sobie że moi teściowie są tak kochani że jak w szpitalu leżałam kiedyś to mnie nie odwiedzili nawet a w szpitalu pracują!! ja nie wróże różowej przyszłości z nimi, powiedziałam TŻ że jak urodzę nasze dziecko w przyszłości to oni tylko je przyjdą do szpitala zobaczyć tylko dlatego mnie wtedy odwiedzą

śniegu u mnie tylko kilka płatków spadło

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 18:11   #1039
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
ja się zastanawiam czy do Anglii nie wyjechać po ślubie bo teściowa nie będzie do nas dzwonić bo za drogo będzie miała i jej rachunki będą przychodzić wysokie to nie będzie dzwoniła to jest jedyne wyjście w moim wypadku

przyznam szczerze ze troszke desperackie wyjscie no ale jesli ma pomoc
Stary 2008-03-18, 18:15   #1040
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
ojj ale przeciez jeszcze nie dawno w PL bylo cieplutko
widze ze na odwrot jest jak w PL jest cieplo to my mamy snieg a jak u was jest snieg to w stanach cieplo
oj tak, jeszcze niedawno było ciepło (wczoraj u mnie było ok 10 stopni) a dzis zima ostra
Cytat:

wyobraźcie sobie że moi teściowie są tak kochani że jak w szpitalu leżałam kiedyś to mnie nie odwiedzili nawet a w szpitalu pracują!! ja nie wróże różowej przyszłości z nimi, powiedziałam TŻ że jak urodzę nasze dziecko w przyszłości to oni tylko je przyjdą do szpitala zobaczyć tylko dlatego mnie wtedy odwiedzą
ojoj az tak??

wiesz wyjazd to zawsze dobre rozwiązanie. Choc dorobicie sobie przed slubem a co TZ na postępowanie jego rodziców reagują??

Stary 2008-03-18, 18:18   #1041
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
a co TZ na postępowanie jego rodziców reagują??
no wlasnie o to samo mialam zapytac ....
Stary 2008-03-18, 18:24   #1042
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
co do spowiedzi ehh tez mialam przeprawe, nie dostalam rozgrzeszenia, ksiadz sie zapytal czy dziele z moim partenerm loze i sto, powiedzialam, ze tak, ze mieszkamy razem, chcemy sie pobrac itp...na to on, ze jesli tak bardzo sie kocham to moj TZ powinien sobie kupic oddzielne lozko zebysmy nie spoali razem, i dal mi tylko blogoslawiensto nic wiecej- od tej pory nie bylam u spow bo nie chce mi sie wsyluchiwac takich rzeczy, na szczescie niedlugo bedziemy po slubie cywilnym wiec chyba wtedy juz sie czepiac nie beda ehhh
Wtedy to się dopiero zaczną czepiać Według kościoła ślub cywilny tak jakby nie istnieje, także w świetle prawa owszem będziecie małżeństwem, ale w świetle prawa kościelnego dalej będziecie dwojgiem ludzi, którzy żyją w grzechu.

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Nigdy nie spowiadam się z seksu, bo musiałabym tego żałować, a nie żałuję. Robię to z miłości i nie wydaje mi się, żeby to był grzech. Z tym seksem jest różnie. Niektórzy księża uważają, że to grzech, a niektórzy mówią, że seks z ukochaną nam osobą nie jest wcale grzechem i nie należy z tego się spowiadać. I komu to wierzyć, skoro kościół jest jeden??PARANOJA. Chodzę do spowiedzi przed świętami, ale coraz częściej z niechęcią.
Mnie kiedyś ksiądz zjechał tak, że popłakałam się w konfesjonale, a znowu inny ksiądz powiedział do tż, że skoro i tak wiemy, że będziemy razem, że stworzymy rodzinę i jesteśmy pewni, że to już jest nasz partner na całe życie, to nie jest to grzechem, bo nawet nie ma to pod co podciągnąć mówiąc wprost. No bo códzołóstwem to nie jest, bo to jedyny partner do końca życia.
Więc od tamtej pory się z tego nie spowiadam. Zresztą tak jak anuulaa napisałaś, musiałabym tego żałować, a nie żałuję i wcale nie zamierzam tego zmieniać.
Stary 2008-03-18, 18:29   #1043
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Wtedy to się dopiero zaczną czepiać Według kościoła ślub cywilny tak jakby nie istnieje, także w świetle prawa owszem będziecie małżeństwem, ale w świetle prawa kościelnego dalej będziecie dwojgiem ludzi, którzy żyją w grzechu.
niestety to prawda. nam na naukach przedmałzenskich tez ksiądz mówil, ze prawdziwy slub, to slyb koscielny bo na zawsze, a cywliny to pewnien rodzaj umowy miedzy ludzmi i w kazdej chwili mozna te rozmowe zerwac

Stary 2008-03-18, 18:41   #1044
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
(...) Bardzo ciekawa jest historia medycyny. Np. w starozytnym egipcie kobiety aby nie zajsc w ciaze, o stosunku, w wiadome miejsce aplikowaly sobie odchody krokodyla. Dzis juz wiemy, ze ich odchody maja zwiazek, ktory ma dzialanie plemnikobojcze.
Czytałam o tym kiedyś w gazetce uniwersyteckiej. Było tam wiele podobnych i równie zaskakujących nas w dzisiejszych czasach sposobów, ale nie pamiętam żadnego na 100%, więc nie chcę kręcić.

Co do świąt, to, tak jak zawsze, pierwsze święto spędzamy z rodziną TŻa, a drugie z moją.

Jeśli chodzi o teściową, to nie ma co narzekać. Oczywiście zdarza się, że coś mi się nie podoba, ale w porównaniu z tym, co piszą niektóre dziewczyny, są to naprawdę błahostki! Zresztą nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, jaką do świadczacie Wy kochane, Śliweńko i Fanto20.

No, a pogoda? Rano, jak jechałam o 6.20 na uczelnię, to w miarę zbliżania się do Katowic widziałam za oknem coraz więcej śniegu. Sytuacja mnie trochę przeraziła, bo gdy wyjeżdżałam z domu, pogoda się w ten sposób nie zapowiadał i dlatego ubrałam niskie buty i wiosenny płaszczyk. Co tu dużo mówić... tyłek mi trochę przemarzł Dobrze, że TŻ o tym nie wie On mi się każe ciepło ubierać, a ja tak rzadko go w tej kwestii słucham
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 18:46   #1045
aga2111
Raczkowanie

Wczoraj i dzisiaj oglądałam sukienki w salonach Koleżanka mierzyła, a ja w między czasie patrzyłam na modele, które mogłabym zmierzyć, gdy przyjdzie mój czas

Jak na razie Lisa Ferrera wygrywa, koleżanka wszystkie sukienki porównuje do tych w Lisie Na pewno tam się wybiorę w poszukiwaniu mojej sukni. Dzisiaj w innym salonie spodobały mi się 2, pani mi dała numer i powiedziała, że w grudniu są przeceny, okazje, że warto wtedy przyjść Moje typy kosztowały 2600 i 2300, ciekawe jakie ceny będą w grudniu Wypożyczenie 2200 i 2100, więc nie wiem czy opłaci mi się wypożyczać...

aga2111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 18:46   #1046
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Dobrze, że TŻ o tym nie wie On mi się każe ciepło ubierać, a ja tak rzadko go w tej kwestii słucham
no ja tez nigdy nie sluchalam Mojego TZ w tej kwestii ale ostatnio dostalam zapalenie nerwu policzka i siedzialam w domu przez 2 tyg i od tego czasu ubieram sie cieplutko
Stary 2008-03-18, 18:54   #1047
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja to napewno bede kupowala suknie slubną. nie chce wypożyczac. bo przede wszytskim dlatego, ze suknie trzeba duzo wczesniej zamówić, w tym czasie juz 10000 osób ja bedzie nsoiło i jak w koncu wy ja dostaniecie to juz wcale taka sliczna nie bedzie

Stary 2008-03-18, 18:56   #1048
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga2111 Pokaż wiadomość
Wczoraj i dzisiaj oglądałam sukienki w salonach Koleżanka mierzyła, a ja w między czasie patrzyłam na modele, które mogłabym zmierzyć, gdy przyjdzie mój czas

Jak na razie Lisa Ferrera wygrywa, koleżanka wszystkie sukienki porównuje do tych w Lisie Na pewno tam się wybiorę w poszukiwaniu mojej sukni. Dzisiaj w innym salonie spodobały mi się 2, pani mi dała numer i powiedziała, że w grudniu są przeceny, okazje, że warto wtedy przyjść Moje typy kosztowały 2600 i 2300, ciekawe jakie ceny będą w grudniu Wypożyczenie 2200 i 2100, więc nie wiem czy opłaci mi się wypożyczać...
Ooo, super wiadomosc. To wiem, ze po moja kiecke powinnam isc wlasnie w grudniu

Musze zanotowac w kajeciku bo zapomne

Kurcze, tak chcialabym sie wygadac Wam z jednej rzeczy, ale nie moge, bo znajac zycie to zapesze.

AV by jaga_2001
Stary 2008-03-18, 18:56   #1049
iwi_83
Zadomowienie

u mnie tez padalo rano, sniegiem, ale potem przestalo ale za to jak zaczelo wiatrem ****ziec to masakra wlasnie sobie frencha zrobilam z nudow na pazurach a co :P trzeba o siebie dbac, no :P
z moja teesciowwa myslle, ze nie bede miec problemow...kiedys mi powiedziala ze jestem dla niej jak corka, ktorej nigdy nie miala no i jak nieraz moj genialny TZ cos przeskrobal to mnie za niego przepraszala ze taki glupituki jest
Stary 2008-03-18, 18:58   #1050
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
ja to napewno bede kupowala suknie slubną. nie chce wypożyczac. bo przede wszytskim dlatego, ze suknie trzeba duzo wczesniej zamówić, w tym czasie juz 10000 osób ja bedzie nsoiło i jak w koncu wy ja dostaniecie to juz wcale taka sliczna nie bedzie
No ale jak 10000 osób? Przecież jak zamawiasz do wypożyczenia to pierwsza w niej idziesz, chyba, że zamawiasz do wypożyczenia jako druga (wtedy jest taniej). Gdyby suknie źle wyglądały to nikt nie decydowałby się na wypożyczenie, a z moich znajomych sporo wypożycza...

aga2111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości