|
|
#1021 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Treść usunięta
|
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno was nie odwiedzałam.
Musiałam przemyśleć zachowanie mojej teściowej. Po pierwsze myślałam że ona nigdy mi nawet złamanej kostki czekolady na urodziny nie dała z tego powodu że nie jesteśmy jeszcze rodziną ale zawsze głupio mi było gdy TŻ przy mnie składała życzenia i dawała ogromniastą bombonierę a mi tylko życzenia i tyle. Pomyślałam no trudno może po ślubie się zmieni jak będziemy rodziną ale wyobraźcie sobie teściowa była w szpitalu i na pożegnanie dała pielęgniarką bombonierkę, dwie kawy i ogromniaste czekolady. Byłam przekonana że zawsze mnie w urodziny traktowała bo nie jestem rodziną a tu wychodzi że ona obcych lepiej traktuje od przyszłej synowej. Po drugie wtrąca się za bardzo w życie TŻ. Rozumiem że to jej syn ale nie że jak usłyszy tylko że jestem chora to od razu biega dookoła TŻ i daje mu pięć tysięcy różnych tabletek by chory nie był i pięć razy dziennie w gardło zagląda czy migdały nie powiększone. Też wtrąca się choćby do tego że TŻ zbiera od 3 lat na auto i chce sobie w końcu kupić a ona z teściem żeby kupił w przyszłym roku. Ale nie dociera do nich że w przyszłym roku to z TŻ będziemy mieć wydatki ślubne. Myślałam że jakoś to że to tylko teściowie i z nimi mieszkać nie będę to oleje wszystkie zagrania ale teściowa powoli do szału mnie doprowadza. Najbardziej jak TŻ z domu ile razy chciała wyprowadzać i pakować bo spał dużo razy u mnie i dużo czasu ze mną przebywał a później dzwoniła jak kochająca mama jak na studia jechał i gadała pół godziny o pierdołach. Jak ona po ślubie będzie sie wtrącać w nasze życie to ją chyba potrącę autem albo zastrzelę!!! a co do świąt zapewne zaprosi mnie na kolacje w sobotę z głupim fałszywym uśmiechem
|
#1023 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tż jak miał 18 wyprowadził się, wynajoł mieszkanie, zaczol studia i pracę. Niedawno na jakiś tydzień może trochę dłużej przenieśliśmy się do mnie bo mój tata był chory i nie chciałam żeby był sam. Teściowa i jej facet na ten czas przenieśli się do mieszkania Tż (bliżej mają do pracy) ok nie moje mieszkanie, nie moja sprawa, ale jak wróciliśmy to doznaliśmy szoku-nasze zadbane, czyściutkie mieszkanko przypominało chlew!!![]() do tego jest szalenie miła, taka fałszywa, pisze do tż smsy albo dzwoni że go kocha i kiedy ich odwiedzimy, bo się stęsknili (teraz jej się przypomniało!) Przepraszam że się tak rozpisałam, ale musiałam się gdzies wyżalic...
|
|
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, to macie przeboje ze swoimi swiekrami. Mam nadzieje, ze moja bedzie w miare normnalna. Mowila mi, ze chciala miec corke, ale urodzila dwoch synow i w zwiazku z tym synowe bedzie kochac jak swoje wlasne corki...
Ja na razie orpcz tego, ze kobieta ma bardzo silna depresje i w zwiazku z tym daje rozno popalic TZ, a on biedak stara sie jej pomoc jak moze , to nie moge zlego slowa powiedziec. Swego czasu nawet obiadki mi robila ![]() U was tez pada snieg? Mnie to zaraz zasypie... ![]() snieg3.jpg
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
jaga_2001 ładny storczyk w oknie
![]() Padało ale już sucho. po śniego nie ma widu ni słychu. Co do teściowych, to dziewczyny jestem w szoku. Moja przyszła to druga mama. Taka prawdziwa i kochana. |
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie naszczescie tez nie mam zadnych prooblemow z tesciowa ... moze dlatego ze dzieli nas pare tysiecy km hehe
no ale czesto z nia rozmawiam przez tel i traktuje mnie jak swoja corke i nawet nazywa mnie swoim serduczkiem
|
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie wszedzie snieg i jeszcze pada... a jak cce juz wiosne
|
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie do południa czły czas padało, teraz już przestało i wszędzie jest szaro i brzydko
|
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam 3 w pokoju Jeden dostalam od TZ na Dzien Kobiet, bo wie, ze kocham te kwiaty (z tym ze mowilam mu, ze teraz zadnych kwiatow nie chce tylko chce perfumy Teraz go ratuje jak moge... No i chce miec storczyki w bukiecie slubnym. Cytat:
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
szczesciara ze mnie
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chce wiooooooosneeeee
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
to uwazaj, bo jak wszystkie zjedziemy do Ciebie to po pieciu minutach bedziesz miala nas dosc
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak. u mnie jest pełno sniegu (rano to normalnie zamiec sniezna była)
i jest tylko 0 stponi buuu
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widze ze na odwrot jest jak w PL jest cieplo to my mamy snieg a jak u was jest snieg to w stanach cieplo
|
|
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zastanawiam czy do Anglii nie wyjechać po ślubie bo teściowa nie będzie do nas dzwonić bo za drogo będzie miała i jej rachunki będą przychodzić wysokie to nie będzie dzwoniła to jest jedyne wyjście w moim wypadku
wyobraźcie sobie że moi teściowie są tak kochani że jak w szpitalu leżałam kiedyś to mnie nie odwiedzili nawet a w szpitalu pracują!! ja nie wróże różowej przyszłości z nimi, powiedziałam TŻ że jak urodzę nasze dziecko w przyszłości to oni tylko je przyjdą do szpitala zobaczyć tylko dlatego mnie wtedy odwiedzą śniegu u mnie tylko kilka płatków spadło
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyznam szczerze ze troszke desperackie wyjscie no ale jesli ma pomoc
|
|
|
|
|
#1040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiesz wyjazd to zawsze dobre rozwiązanie. Choc dorobicie sobie przed slubem a co TZ na postępowanie jego rodziców reagują??
|
||
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według kościoła ślub cywilny tak jakby nie istnieje, także w świetle prawa owszem będziecie małżeństwem, ale w świetle prawa kościelnego dalej będziecie dwojgiem ludzi, którzy żyją w grzechu.Cytat:
Więc od tamtej pory się z tego nie spowiadam. Zresztą tak jak anuulaa napisałaś, musiałabym tego żałować, a nie żałuję i wcale nie zamierzam tego zmieniać. |
||
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
niestety to prawda. nam na naukach przedmałzenskich tez ksiądz mówil, ze prawdziwy slub, to slyb koscielny bo na zawsze, a cywliny to pewnien rodzaj umowy miedzy ludzmi i w kazdej chwili mozna te rozmowe zerwac
|
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do świąt, to, tak jak zawsze, pierwsze święto spędzamy z rodziną TŻa, a drugie z moją Jeśli chodzi o teściową, to nie ma co narzekać. Oczywiście zdarza się, że coś mi się nie podoba, ale w porównaniu z tym, co piszą niektóre dziewczyny, są to naprawdę błahostki! Zresztą nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, jaką do świadczacie Wy kochane, Śliweńko i Fanto20. No, a pogoda? Rano, jak jechałam o 6.20 na uczelnię, to w miarę zbliżania się do Katowic widziałam za oknem coraz więcej śniegu. Sytuacja mnie trochę przeraziła, bo gdy wyjeżdżałam z domu, pogoda się w ten sposób nie zapowiadał i dlatego ubrałam niskie buty i wiosenny płaszczyk . Co tu dużo mówić... tyłek mi trochę przemarzł Dobrze, że TŻ o tym nie wie
|
|
|
|
|
#1045 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj i dzisiaj oglądałam sukienki w salonach
Koleżanka mierzyła, a ja w między czasie patrzyłam na modele, które mogłabym zmierzyć, gdy przyjdzie mój czas ![]() Jak na razie Lisa Ferrera wygrywa, koleżanka wszystkie sukienki porównuje do tych w Lisie Wypożyczenie 2200 i 2100, więc nie wiem czy opłaci mi się wypożyczać...
|
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
ja to napewno bede kupowala suknie slubną. nie chce wypożyczac. bo przede wszytskim dlatego, ze suknie trzeba duzo wczesniej zamówić, w tym czasie juz 10000 osób ja bedzie nsoiło i jak w koncu wy ja dostaniecie to juz wcale taka sliczna nie bedzie
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musze zanotowac w kajeciku bo zapomne ![]() Kurcze, tak chcialabym sie wygadac Wam z jednej rzeczy , ale nie moge, bo znajac zycie to zapesze.
|
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
u mnie tez padalo rano, sniegiem, ale potem przestalo ale za to jak zaczelo wiatrem ****ziec to masakra
wlasnie sobie frencha zrobilam z nudow na pazurach a co :P trzeba o siebie dbac, no :P z moja teesciowwa myslle, ze nie bede miec problemow...kiedys mi powiedziala ze jestem dla niej jak corka, ktorej nigdy nie miala no i jak nieraz moj genialny TZ cos przeskrobal to mnie za niego przepraszala ze taki glupituki jest
|
#1050 |
|
Raczkowanie
|
No ale jak 10000 osób? Przecież jak zamawiasz do wypożyczenia to pierwsza w niej idziesz, chyba, że zamawiasz do wypożyczenia jako druga (wtedy jest taniej). Gdyby suknie źle wyglądały to nikt nie decydowałby się na wypożyczenie, a z moich znajomych sporo wypożycza...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

tż jak miał 18 wyprowadził się, wynajoł mieszkanie, zaczol studia i pracę. Niedawno na jakiś tydzień może trochę dłużej przenieśliśmy się do mnie bo mój tata był chory i nie chciałam żeby był sam. Teściowa i jej facet na ten czas przenieśli się do mieszkania Tż (bliżej mają do pracy) ok nie moje mieszkanie, nie moja sprawa, ale jak wróciliśmy to doznaliśmy szoku-nasze zadbane, czyściutkie mieszkanko przypominało chlew!!
(teraz jej się przypomniało!)
Ja na razie orpcz tego, ze kobieta ma bardzo silna depresje i w zwiazku z tym daje rozno popalic TZ, a on biedak stara sie jej pomoc jak moze 

no ale czesto z nia rozmawiam przez tel i traktuje mnie jak swoja corke 

Dobrze, że TŻ o tym nie wie