Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 218 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-19, 17:52   #6511
_Emi_
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez BeCiAq88 Pokaż wiadomość
Jak jeszcze raz ktoś napisze "dzisiaj założyłam/em aparat (...)" to nie ręczę za siebie bo ja muszę czekać do końca kwietnia A tak na serio to gratuluję zawsze to jeden dzień bliżej do ściągnięcia. Chociaż ostatnio kumpela którą ściągnęła rok temu aparat powiedziała że mi zazdrości że będę mieć aparat bo jak ona nosiła to czuła się wyjątkowa a teraz jest taka jak wszyscy

Oj dziewuszki CIERPIĘ!! Nie mogę się wyleczyć z zapalenia oskrzeli (już miesiąc mam antybiotyk) lekarka się załamała i chciałam mnie wysłać do szpitala ale że idą święta na razie dała dała mi zastrzyki. i tu sie zaczyna mój problem bo nie mogę siedzieć na tyłeczku Ale zawsze to jakieś przygotowanie na ból związany z aparatem
Przepraszam,ale ja dziś założyłąm aparat Jest cudowny... Mam przezroczyste gumki narazie Ale sie dziś wyleżałam u orto 2 godziny;p Jak tylko dorwę cos do robienia zdjec to wrzuce fotki)

Przpraszam, nie umiem usuwac postow:/
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 17:57   #6512
Piesio
Raczkowanie

_Emi_ Przepraszam,ale ja dziś założyłąm aparat Jest cudowny... Mam przezroczyste gumki narazie Ale sie dziś wyleżałam u orto 2 godziny;p Jak tylko dorwę cos do robienia zdjec to wrzuce fotki)

zazdroszczę druciaka ja też chcę no !! xD już powiedziałam nawet rodzicom że wolę sobie zęby wyprostować niż na wycieczkę jechać i oczywiście odpowiedź była taka "poczekamy,zobaczymy" denerwuję mnie juz xD a do czerwca(maja) jakby mi mieli zakładać to daleko xD każdy dzień jest daleko
Piesio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 18:01   #6513
BeCiAq88
Raczkowanie

GG do BeCiAq88

Oj żartowałam przecież Fajnie że macie już aparaciki i zazdroszczę wam niemiłosiernie Piesio nie martw się my też się doczekamy i też będziemy kozaczyć na forum w każdym razie ja nie będę sobie żałować w tym temacie

Dziękuję za życzonka
Stary 2008-03-19, 18:05   #6514
Piesio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BeCiAq88 Pokaż wiadomość
Oj żartowałam przecież Fajnie że macie już aparaciki i zazdroszczę wam niemiłosiernie Piesio nie martw się my też się doczekamy i też będziemy kozaczyć na forum w każdym razie ja nie będę sobie żałować w tym temacie

Dziękuję za życzonka

ale Ty już wiesz kiedy a ja nie wiem xD nie doczekam się xD okaże się że rodzice mi niezasponsorują i będzie git bo cosik marudzą ale jakoś się ich postaram przekonać

Siostra ma prościutkie ząbki chociaż w niektórych ząbkach ma wychylenia ale minimalne że prawie ich nie widać leczyła się aparatem ruchomym i piękne ma ząbki no ale sumiennie nosiła a ja mam gdzies bo go nienawidzę xD wady dużej nie miała ale wcześnie zaczęła i dlatego ma takie proste a ja już nic nie zdołam uzyskać tym ruchomym jak mi ciul wypada z gębki na początku nosiłam ten ruchomy ale później jakoś nie to mnie druty obcierały to sepleniłam to się plułam xD tragedia i teraz wypada mi i mnie uwiera o siódemki ja to mam normalnie xD ale może jakoś ubłagam rodziców ostatnio nawet jak pokazywałam mamie wasze ząbki to była pod wrażeniem aż jej broda opadła xD że takie cuda uzyskuje się tamim zwykłym drytem może jakoś kiedyś uda się

Edytowane przez Piesio
Czas edycji: 2008-03-19 o 18:10 Powód: dopisek
Stary 2008-03-19, 18:18   #6515
effciaa16
Zakorzenienie

A ja dzisiaj dzwoniłam do każdego ortodonty w Bdg. i żaden nie ma możliwości rat Tzn. do tego co idę to aparat metalowy jeden łuk 1500zł i jeżeli zakładałabym na dwa łuki to za jeden płacę gotówką, a za drugi można w ratach. Ech troszkę jestem zawiedziona. Mama też zadowolona nie jest No nic 24.04 pojedziemy i mam nadzieję, że rodzice się nie wycofają!!!Dzisiaj coś podłamana jestem :/ ta pogoda nie sprzyja, a jutro do dentysty zobaczymy co on powie....każdy co innego mówi wrrr.... Gdzie ta wiosna no??!!

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 18:22   #6516
smv
Zakorzenienie

a ja dzis umieram
nie jestem w stanie funcjonowac
jest mi duszno goraco zle sie czuje
glowa mnie boli non stop, normlanie od 11 nie wiem co jest grane ;/
jeszcze okres dostalam wiec wciazy raczej (tfu:P) nie jestem
łyknelam 2 tabletki i nic;( czy to cisnienie?
no i jeszcze jakby tego mało bylo to zeby mnie dzis bola i mam cohote wyrwac zelastwo z buzi!
wrrrrr
Stary 2008-03-19, 18:28   #6517
Piesio
Raczkowanie

effciaa16 będzie dobrze masz wizytę to poczekaj Ty przynajmniej będziesz mieć a ja dupa nie wiem i niezałamuj się nam koleżanko buŚ

smv nie martw się ja też się dziś tak słabo czuję okres dostałam :-/... mamy coś wspólnego xD ale że się tak słabo czujemy to ciśnienie jeszcze się przeziębiłam na Święta katar gorączka 39 prawie zmiana wiosna end zima :-/..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-19, 18:42   #6518
isis1
Raczkowanie

GG do isis1

Piesio na 3 i 5 (bo 4 górnych nie posiadam ) mam wosk, ociera mi cholerstwo o dziąsła więc wolę się zabezpieczyć coby nie poharatać

Smv współczuję samopoczucia takiego wstrętnego
isis1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 18:44   #6519
effciaa16
Zakorzenienie

Piesio już mi minęło, ale wcześniej ojj... nerwowo było, wkurzyłam się, popłakałam i takie tam bzdety. Przespałam się i jest dobrze Czasem to sama nie wiem co mi odbija. Ty też będziesz miała aparat, zobaczyć. Jak ja namęczyłam mamę to ty też dasz radę. A tak poza tym to ja piszesz co Twoi rodzice Ci odpowiadają, to tak jakbym swoich słyszała buŹka

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2008-03-19 o 18:45 Powód: pomyłka
effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 18:48   #6520
Piesio
Raczkowanie

effciaa16 ale zawsze jak czegoś chcę to osiągnę ten cel xD i napewno to osiągnę i będę mieć tylko to troszke kosztuję ale osiągnę cel i już nam więcej nie płacz biędziesz mieć i aparacik i prościutkie ząbki życzę Ci tego

isis1 pewnie lepiej się zabezpieczyc niż cierpieć bardzo ładnie Ci w aparatku
Stary 2008-03-19, 18:49   #6521
carla_87
Raczkowanie

już jestem po wizycie. Góra założona jak na razie nic nie boli, troche tylko pierścien mnie obciera, ale jest ok nawet nie seplenie hehe, tego sie bałam najbardziej

jeszcze zdazyłam na ta promocje w rossmanie, dwie pasty Colgate + płukanka za 9,99
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg góra.JPG (50,7 KB, 81 załadowań)

Ex - aparatka
carla_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 19:16   #6522
karolinusienka
Zakorzenienie

a ja dzisiaj po wizycie juz jestem na moich zabkach zagoscil mix:turkusowo-blekitno-fioletowo-rozowy hehe mialam przeklejany jeden zamek (wiec mialam namiastke tego jak sie sciaga aparacik hehhe - szczerze to nic nie boli tylko dziwne uczucie jest jak ci odlamuje zamek a pozniej ci szlifuje zabka)
zabki bola ale nie jest to taki bol, ze nie moge normalnie funkcjonowac nastepna wizyta dopiero za 1,5 miesiaca, chyba, ze poluzuja mi sie druciki to mam zawitac
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 19:20   #6523
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carla_87 Pokaż wiadomość
już jestem po wizycie. Góra założona jak na razie nic nie boli, troche tylko pierścien mnie obciera, ale jest ok nawet nie seplenie hehe, tego sie bałam najbardziej

jeszcze zdazyłam na ta promocje w rossmanie, dwie pasty Colgate + płukanka za 9,99
ale żeś sobie kolorek zafundowała jak na pierwszy dzień z aparacikiem na górze hehhe
Stary 2008-03-19, 19:32   #6524
Piesio
Raczkowanie

carla_87 fajny druciak fajne ząbki fajny kolorek wszystko w jak najlepszym porządku Życzę sukcesów w prostowaniu
Stary 2008-03-19, 19:43   #6525
Sylwia0404
Przyczajenie

Witam Wszystkich, i również przepraszam bo ja także założyłam dziś aparat.
Już czuję, że nie będzie łatwo, a separatory to był tylko wstęp... Ale nie ma odwrotu. Jak znajdę chwilę (czyli pewnie w Wielkanoc) załączę kilka fotek. Co do wcześniejszych pytań odnośnie irygatora mogę bardzo polecić. Moja sis ma aparat od 1,5 roku i nie może się bez niego obejść a ja też w d.. wyrzuciłam nitkę i używam irygatora bo to dużo wygodniejsze/ szybsze. Oczywiście problemem może być cena (słyszałam, że te tańsze są słabe i nieefektywne) za Waterpika dała ok 300zł. Ogólnie mam trochę łatwiej bo mam już zapas wosku, pasty orto i szczoteczek orto więc jakoś poleci... Tylko gęba kompletnie się nie domyka i wstydzę się iść jutro do pracy :-( Może urlop jakiś wykombinować?? Szybko się nauczę mówić z tym świństwem? Szczególne wyrazy sympatii dla wszystkich z hassami, wyciągami, i całą resztą. Podziwiam!!
Sylwia0404 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 19:51   #6526
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia0404 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich, i również przepraszam bo ja także założyłam dziś aparat.
Już czuję, że nie będzie łatwo, a separatory to był tylko wstęp... Ale nie ma odwrotu. Jak znajdę chwilę (czyli pewnie w Wielkanoc) załączę kilka fotek. Co do wcześniejszych pytań odnośnie irygatora mogę bardzo polecić. Moja sis ma aparat od 1,5 roku i nie może się bez niego obejść a ja też w d.. wyrzuciłam nitkę i używam irygatora bo to dużo wygodniejsze/ szybsze. Oczywiście problemem może być cena (słyszałam, że te tańsze są słabe i nieefektywne) za Waterpika dała ok 300zł. Ogólnie mam trochę łatwiej bo mam już zapas wosku, pasty orto i szczoteczek orto więc jakoś poleci... Tylko gęba kompletnie się nie domyka i wstydzę się iść jutro do pracy :-( Może urlop jakiś wykombinować?? Szybko się nauczę mówić z tym świństwem? Szczególne wyrazy sympatii dla wszystkich z hassami, wyciągami, i całą resztą. Podziwiam!!
witamy w gronie zadrutowanych
Stary 2008-03-19, 20:04   #6527
carla_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
ale żeś sobie kolorek zafundowała jak na pierwszy dzień z aparacikiem na górze hehhe
nieładny??? nie wiedziałam jakie wziać to wziełam błękitne....

Ex - aparatka
carla_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 20:10   #6528
Piesio
Raczkowanie

carla_87 bardzo ładny kolorek błekitny
Stary 2008-03-19, 20:29   #6529
Vic87
Rozeznanie

Wita Was była drutomaniaczka Ja już 6 lat po ściągnięciu drutów i muszę przyznać, że warto było, za co teraz mogę tylko dziękować moim rodzicom, i mojemu ukochanemu dentyście który zaczął sygnalizować że coś jest nie tak Gdyby nie druciaki, które na początku szczerze nienawidziłam, wolę nie myśleć jak wyglądałyby teraz moje zęby, tym bardziej przy tak dużej wadzie zgryzu jaką ja posiadałam i wysokim podniebieniu Powodzenia i wytrwałości dziewczyny!

Vic87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-19, 21:03   #6530
buddha.b
Raczkowanie

Będę mieć aparat Za miesiąc.
Strasznie się cieszę,nie spodziewałam się,że tak szybko Muszę jeszcze parę zębów wyleczyć i zaczynam odliczanie.
Na początek będę mieć założony dół,a na górę na kilka miesięcy hyraxa.Hyrax mnie co prawda przeraża,ale i tak nie jest w stanie zepsuć mojej radości!!!
Zapomniałam zapytać na wizycie o usuwanie kamienia/piaskowanie-pewnie warto to zrobić przed założeniem aparatu?
Już się nie mogę doczekać

Pozdrawiam
buddha.b

Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie.
Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze.
buddha.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 21:07   #6531
kasiek87
Kokon pro

gratuluje nowicjuszkom ha mnie dzis glowa napierdziela ze szkoda gadac ;/ denerwuje mnie to kazdy mocniejszy zapach i bol glowy kosmiczny jejjj kochana alergia ;/ w pt kolejne testy znow milion nakloc bleee ;( zeby stoja jak staly to denerwuje mnie jeszcze bardziej yh szkoda slow ;/ a jutro mam 21 urodziny i trzeba rano torta upiec :P

a teraz lece milego wieczoru ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 22:12   #6532
emeczka
Wtajemniczenie

rany ale wysyp nowo zadrutowanych wszystkim serdecznie gratuluję i życzę jak najmniej dyskomfortu

Cytat:
Napisane przez zlota rybka Pokaż wiadomość
Ja mam nie bardzo dużą wadę zgryzu ,ale z jednej strony chciałabym naprawić, gdyby nie strach. Boję się m.in. tego,że nie mogłabym zaakceptować swojego wyglądu i męczyć się tak przez jakieś 2-3lata. Napiszcie Kobitki czy jest czasem szansa,że po np po roku orto stwierdzi "można zdjąć"??
Prawdopodobnie musiałabym mieć wyrwane cztery 5. Bardzo boli mimo znieczulenia??
uwierz, wyrywanie naprawdę nic nie boli a jak czujesz że boli to dentysta daje drugą dawkę znieczulenia i już na pewno nie zaboli to bardzo silne znieczulenie, więc nie masz się czego bać. ja przy wyrywaniu miałam tak znieczulone, że nawet jak dotykałam tyłu głowy (!!!) czułam jedynie lekkie mrowienie (znieczulenie miało tak duży zasięg) jak więc widzisz, przy takim znieczuleniu nie ma mowy o bólu. a co do wyglądu. a akceptujesz swój teraźniejszy uśmiech? wbrew pozorom aparat to nie tragedia. kolorowe gumki, z każdym tygodniem ładniejszy uśmiech, wygląda naprawdę fajnie. noo i odejmuj trochę lat pracuję z ludźmi, studiuję i jeszcze nie zdarzyła mi się taka sytuacja, by ktoś mi powiedział coś przykrego. jeśli ktoś komentuje mój uśmiech, to albo prawi komplementy ("jaaa, ale masz już proste zęby" albo "o! Pani ma aparat!! ale efekty chyba są, bo zęby ma pani równiutkie") albo pyta o szczególy bo też chce założyć. znam masę osób, w różnym wieku, które noszą aparat i nie mają najmniejszych kompleksów na jego punkcie. no bo i nie ma powodu. ani nie szpeci, ani nie jest obciachem nooo trochę odwagi dziewczyno dla pocieszenia dodam że też trochę się bałam jak będę wyglądać w czymś takim, a teraz widzę że obawy były zupełnie niepotrzebne

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 06:53   #6533
Sylwia0404
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
gratuluje nowicjuszkom ha mnie dzis glowa napierdziela ze szkoda gadac ;/ denerwuje mnie to kazdy mocniejszy zapach i bol glowy kosmiczny jejjj kochana alergia ;/ w pt kolejne testy znow milion nakloc bleee ;( zeby stoja jak staly to denerwuje mnie jeszcze bardziej yh szkoda slow ;/ a jutro mam 21 urodziny i trzeba rano torta upiec :P

a teraz lece milego wieczoru ;]

kasiek 87 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! I PIĘKNYCH ZABKÓW JAK NAJPREDZEJ Jak tam tort?
Sylwia0404 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 07:14   #6534
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carla_87 Pokaż wiadomość
nieładny??? nie wiedziałam jakie wziać to wziełam błękitne....
ładny bardzo ladny tylko na zdjęciu się wydaje mocniejszy hehe ja sama mam błękitny w moim mixie
Stary 2008-03-20, 07:16   #6535
karolinusienka
Zakorzenienie

kasiek87 WSZYSTKIEGO NAJ
Stary 2008-03-20, 07:16   #6536
kliwia
Zakorzenienie

kasiek87 no to wszytskiego najlepszego w dniu urodzin

ja dzis zjem banana na śniadanie przełom haha. Po dwóch dniach jogurtów i zupy pierścionek mi lata, w sumie dobrze, ale zjadłabym coś porządnego
Ciekawe ile Czy w tym roku mi ściągnie aparat
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 07:48   #6537
_Emi_
Zakorzenienie

kasiek87 Wszystkiego najlepszego
A ja dziś normalnie zjadłam kanapeczke na sniadanko w sumie to bez problemu Ale ząbki już bolą Na nos musiałam przykleic troche wosku bo mnie drażniło :/
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-20, 08:12   #6538
tolek banan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ja dzis zjem banana na śniadanie.
Mam nadzieje, ze nie tolka.

Wszystkiego najlepszego kasiek87!
tolek banan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 08:23   #6539
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

kasiek87 wszystkiego naj naj najlepszego))

Hmm albo mi się wydaje albo zrobiła mi się minimalna szparka między jedynką a prawą dwojką:/ yhhh
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 08:29   #6540
kliwia
Zakorzenienie

ludzi nie jadam nie smaukją mi :P
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości