Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-13, 12:23   #1381
PikPik09
Raczkowanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

i po śniegu, deszcz go zalał wszystko rozmokło. jedna breja nie znosze takiej pogody.
Rafal poprawil na 4 ale pani musiala mu sugerowac a sprawdz to , tamto, czy na pewno tak? czyli jeszcze dluga droga... u niego jest niesamoiwty brak skupienia. na to pani glownie zwraca uwage, spieszy sie bo inni maja i glupoty wpisuje.
Stary 2017-01-13, 14:56   #1382
CarycaKatharina
Zadomowienie

Ooo to w lidlu juz na bank nie kupię bielizny. Moim zdaniem bielizny nie powinno się zwracać. Brr

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-01-13, 14:57   #1383
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Śliweczko, a nie myślałaś, że Ignas może być faktycznie głodny po kp i dlatego tak się budzi?
Ja wiem, że to co piszę to jak gadanie starszego pokolenia ale ja już mam swoje lata więc mi wolno😝
A wracając do tematu... Ja wiem że mleko matki jest teoretycznie dobrane do wieku itp ale...
Mój Kuba, odkąd regularnie dostaje kleik to rzadko kiedy ( teraz pewnie pożałuje bo znów się pogorszą) ma sto pobudek.
Wypija przed 20 tą butle kleiku i potrafi przespać po niej nawet 6 godzin a najmniej 4 godziny. Na początku tak nie spał , dopiero po kilku dniach, tak jakby glowa dostała sygnał, że brzuch już jest bardziej syty i może spać😉 potem kolejna pobudka po 3 godzinach.
I zobacz jaki jest duży.
Tak jak pisałam, ja jestem wylajtowana w temacie kp i wg mnie 8 mczne dzieci powinny już zajadać coś konkretniejszego niż mleko. A Twój Ignas chyba też rekordów nie bije jeśli o rozszerzenia chodzi więc może spróbuj ten kleik.
Aktualnie to myślę, że raczej JEST głodny po kp, bo serio ilość mleka nie jest taka jak przedtem. Wcześniej jak mleko zaczęło mocno lecieć to mały pił dosyć długo i jak sprawdzałam ręką potem czy jeszcze leci to tryskało. Teraz po przyssaniu, później zaczyna lecieć, mały chwilkę pije i zaczyna się wkurzać. Sprawdzam wtedy ręką i okazuje się że cycki suche.
Podaję mu dzisiaj co jakiś czas butelkę z mlekiem żeby się nauczył pić i może mi się uda przed moim pójściem spać dać mu mm.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 15:28   #1384
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Aktualnie to myślę, że raczej JEST głodny po kp, bo serio ilość mleka nie jest taka jak przedtem. Wcześniej jak mleko zaczęło mocno lecieć to mały pił dosyć długo i jak sprawdzałam ręką potem czy jeszcze leci to tryskało. Teraz po przyssaniu, później zaczyna lecieć, mały chwilkę pije i zaczyna się wkurzać. Sprawdzam wtedy ręką i okazuje się że cycki suche.
Podaję mu dzisiaj co jakiś czas butelkę z mlekiem żeby się nauczył pić i może mi się uda przed moim pójściem spać dać mu mm.
Ale mi bardziej chodzi o to, że nasze mleko jest dla naszych chłopców za mało kaloryczne i za szybko się trawi . I stąd ciągły głód.
Moim zdaniem potrzebują jakiegoś "schabowego w wersji light" żeby trochę na dłużej zaspokoil głód.
Ale to moje sugestie. Zrób jak uważasz 😉

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 15:31   #1385
201711281320
Konto usunięte

Po krótkiej przerwie podałam dzisiaj Ignasiowi po raz pierwszy brokuła i fasolkę szparagową. O dziwo zdecydował się dotknąć, chociaż miałam niezły ubaw, bo już dotykając się krzywił

Potem nawet wziął do ust, poniżej fotki ze smakowania
PS. Raczej nic nie połknął albo ew. minimalne ilości...

Edytowane przez 201711281320
Czas edycji: 2017-01-16 o 21:53
Stary 2017-01-13, 15:36   #1386
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Ale mi bardziej chodzi o to, że nasze mleko jest dla naszych chłopców za mało kaloryczne i za szybko się trawi . I stąd ciągły głód.
Moim zdaniem potrzebują jakiegoś "schabowego w wersji light" żeby trochę na dłużej zaspokoil głód.
Ale to moje sugestie. Zrób jak uważasz 😉
Może tak być. Ja kiedy bym nie przystawiła Małego do cyca to on jest chętny do jedzenia. Przydałoby się go tak zatkać po korek chociaż na noc
Stary 2017-01-13, 15:54   #1387
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Jestem starsza. Mama zawsze mówiła, że nie na wszystko ma się wpływ i nie zawsze wszystko jest tak jakbyśmy chcieli, ale generalnie się z tego śmiała. Teraz tak myślę, że cieszyła się pewnie, że byłam pojedyncza, bo ciężko byłoby ogarnąć dwie pary bliźniąt z taką niewielką różnicą wiekową. Znajomi rodziców mieli chłopca. Miał dwa lata, gdy urodziły im się bliźniaczki,a za 1,5 roku kolejne Mega wesoła rodzinka, ale nie mam pojecia, jak ogarniali.

Honcia, ja myślę, ze powinni nawet bez paragonu przyjąć, jak każda para w innym rozmiarze.
O matko, to musiał być hardcore.

Cytat:
Po krótkiej przerwie podałam dzisiaj Ignasiowi po raz pierwszy brokuła i fasolkę szparagową. O dziwo zdecydował się dotknąć, chociaż miałam niezły ubaw, bo już dotykając się krzywił

Najważniejsze, że Ignaś się przemógł, naje się później jak się nauczy. Miny robi przednie, czy mi się wydaje czy na ostatnim zdjęciu, gdzie się uśmiecha, podobny jest do Ciebie?

Honcia daj znać jak tam reklamacja.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 15:56   #1388
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

O Jeżu Jeżu!!! Jaki z niego słodziak!! Nie szukasz żonki dla niego?

Mina przy konsumpcji bezcenna

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 16:30   #1389
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Z każdym ujęciem coraz lepiej 😉
Brawo!
Mój miał taką minę w pierwszych dniach i teraz czasami przy pierwszym kęsie

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Może tak być. Ja kiedy bym nie przystawiła Małego do cyca to on jest chętny do jedzenia. Przydałoby się go tak zatkać po korek chociaż na noc
No mój już tak chętnie nie je.
Czasami próbuję bo np. jęczy ale nie je.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość

Hahaha

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość

Najważniejsze, że Ignaś się przemógł, naje się później jak się nauczy. Miny robi przednie, czy mi się wydaje czy na ostatnim zdjęciu, gdzie się uśmiecha, podobny jest do Ciebie?

Dopiero co to samo na fb napisalam, że Ignas to cała mama

Żabinek
Stary 2017-01-13, 17:05   #1390
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Rewelka! U nas taki grymas jest przy ziemniaku

Cytat:

Też mi się tak wydaje
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 17:13   #1391
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry

Zebrah a może u Rafka to jest jakieś uczulenie na coś w przedszkolu? Bo coś to dziwne oby szybko przeszło
Honcia, ale to by nie miał dwa dni gorączki po 39 Któraś z mam alergików wie? Dzisiaj wysypka zeszła, lekki stan podgorączkowy i to chyba jednak znowu trzydniówka była. Marudny jest taki, że święty by stracił cierpliwość...

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Zebrah u mnie to samo strasznie glodna jestemm przy kp stale cos zajadam.a do tego mam dni ze caly czas slone a to znowu tylko slodkie.nie pytaj co sie dzieje na okres... W ciaze zaszlam mialam 60 na starcie.przytylam okolo 16 kg juz po porodzie mialam 65. Teraz niestety 67... Jak wroce do pracy i odstawie od piersi to moze sie zmieni cos.narazie kicha.
Pikpik szczerze mówiąc... jak ja Cię rozumiem... też liczę że odstawienie do piersi coś zmieni, ale jak na razie mój mały glonojad taki jest przywiązany do cyca że nie wiem jak to zrobić.
Brawa dla Twojego Rafała za 4

Śliweczka- z każdym dniem będzie lepiej jadł Też bym gostka flachą na noc zapchała, ale jak możesz to karm w ciągu dnia i w nocy żeby miał wszystkie przeciwciała od Ciebie i inne dobre rzeczy.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 17:41   #1392
201711281320
Konto usunięte

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Z każdym ujęciem coraz lepiej 😉
Brawo!
Mój miał taką minę w pierwszych dniach i teraz czasami przy pierwszym kęsie

Dopiero co to samo na fb napisalam, że Ignas to cała mama
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Rewelka! U nas taki grymas jest przy ziemniaku

Też mi się tak wydaje
Wygląda na to że chyba trochę podobny do mamusi

MariaF, tak tak, wiem, że na początku to nie jest jedzenie tylko nauka i zabawa i z czasem będzie się w ten sposób najadał. Jednak przez to że wcześniej jadł papki i potrafił całkiem dużo wchłonąć, gdzieś w środku mam wątpliwości czy nie powinnam mu potem tego co nie zjadł pognieść i podać jeszcze raz

Honcia, a Marcelinka byłaby zainteresowana?

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Honcia, ale to by nie miał dwa dni gorączki po 39 Któraś z mam alergików wie? Dzisiaj wysypka zeszła, lekki stan podgorączkowy i to chyba jednak znowu trzydniówka była. Marudny jest taki, że święty by stracił cierpliwość...

Pikpik szczerze mówiąc... jak ja Cię rozumiem... też liczę że odstawienie do piersi coś zmieni, ale jak na razie mój mały glonojad taki jest przywiązany do cyca że nie wiem jak to zrobić.
Brawa dla Twojego Rafała za 4

Śliweczka- z każdym dniem będzie lepiej jadł Też bym gostka flachą na noc zapchała, ale jak możesz to karm w ciągu dnia i w nocy żeby miał wszystkie przeciwciała od Ciebie i inne dobre rzeczy.
No mój też bardzo cycusiowy, zresztą tak zasypia i nie chce całkiem przestać karmić. Ale może faktycznie butla na noc pomogła by nam obojgu się wyspać.
Stary 2017-01-13, 17:55   #1393
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Wiesz, ja jako dziecko, dopóki mi nie zdiagnozowano alergii, a to były czasy kiedy nie była popularna, miałam po 40 stopni gorączki. Więcej niestety nie pomogę, ale jak będzie się to powtarzać to moze, jak radzi Honcia, rozważ taką opcję.

Śliweczka niezłe masz te rozkminy z jedzeniem, sprawdzisz jutro w pieluszce czy cos trafilo. Teraz mi się dopiero przypomniało, że dziewczyna, z którą leżałam w szpitalu opowiadała, że przy pierwszym dziecku też miała ciężko, bo cycoholik. I położna poradziła właśnie butlę na noc, a reszta cycy i u niej się sprawdzilo, więc może warto.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 19:23   #1394
Honcia
Zakorzenienie

Śliweczko no ja jestem bardzo zainteresowana Ignasiem na zięcia zakochałam się w tych oczkach także jak by co to odganiaj tam inne konkurentki. My pierwsze!

Australia nie dziwne, że się Marysia krzywi przy ziemniaku, w końcu to takie pospolite warzywo też bym wolala brokuła czy bakłażana

Zebrah dobrze, że Rafkowi przeszło tak z tą alergią sugeruję, bo siostrzeniec dosyć ostro reagował na coś w szkole, puchł i nie mógł złapać tchu. Oby to faktycznie tylko trzydniówka

Stary 2017-01-13, 20:25   #1395
201711281320
Konto usunięte

Honcia spoko, Wy pierwsze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-01-14, 07:02   #1396
PikPik09
Raczkowanie

Honcia i sliweczka to teraz juz wiecie jak wygladalo w dawnych czasach tylko tam szlo o kase albo ziemie rodowe biedaki jak im to przypomnicie za jakies pietnascie lat to dopiero beda sie krzywic!

Noc paskudna.co godzina pobudka z krzykiem jedynie spal jak lezal na mnie.10 kg na klacie to juz nie przyjemnosc ewidentnie idzie 3 ząb... Mam dosc glowa mnie boli chce z powrotem spac.
Stary 2017-01-14, 07:25   #1397
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Honcia i sliweczka to teraz juz wiecie jak wygladalo w dawnych czasach tylko tam szlo o kase albo ziemie rodowe biedaki jak im to przypomnicie za jakies pietnascie lat to dopiero beda sie krzywic!

Noc paskudna.co godzina pobudka z krzykiem jedynie spal jak lezal na mnie.10 kg na klacie to juz nie przyjemnosc ewidentnie idzie 3 ząb... Mam dosc glowa mnie boli chce z powrotem spac.
He he my mamy 88a łąki pod lasem więc jakieś ziemie to są

Współczuję nocki

Stary 2017-01-14, 08:31   #1398
201711281320
Konto usunięte

No ja niestety nie mam żadnych ziem

PikPik współczuję. 10 kg. na klacie to już na pewno nie przyjemność

U mnie dzisiaj nocka lepsza i to nie za sprawą mm... Zasnął o 21. Jak szłam spać o 23:30 to jeszcze spał bez żadnej pobudki co już jest sukcesem. Nie wiem o której się obudził oczywiście ale wypił z 2 cyców i zasnął. o 3:30 po wypiciu znowu z 2 dalej płakał to wstałam i zrobiłam 60 ml. mm, wypił z tego jakieś 10 ml i więcej nie chciał. Ale to za mocno dla niego leci. Kupiłam smoczki 6m+ i on się krztusi i w ogóle po każdym zassaniu puszcza i robi z tego co ma w buzi 2 łyki.
Zasnął potem sam- bez cycka Nad ranem jeszcze też jakieś karmienia były i pospał do 8:50
Stary 2017-01-14, 10:35   #1399
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
No ja niestety nie mam żadnych ziem

PikPik współczuję. 10 kg. na klacie to już na pewno nie przyjemność

U mnie dzisiaj nocka lepsza i to nie za sprawą mm... Zasnął o 21. Jak szłam spać o 23:30 to jeszcze spał bez żadnej pobudki co już jest sukcesem. Nie wiem o której się obudził oczywiście ale wypił z 2 cyców i zasnął. o 3:30 po wypiciu znowu z 2 dalej płakał to wstałam i zrobiłam 60 ml. mm, wypił z tego jakieś 10 ml i więcej nie chciał. Ale to za mocno dla niego leci. Kupiłam smoczki 6m+ i on się krztusi i w ogóle po każdym zassaniu puszcza i robi z tego co ma w buzi 2 łyki.
Zasnął potem sam- bez cycka Nad ranem jeszcze też jakieś karmienia były i pospał do 8:50
No to super, że nocka lepsza! Moja nadal używa smoczków, które są niby do 4 miesiąca, bo z tamtych dla starszych też jej za dużo leci
Stary 2017-01-14, 11:03   #1400
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No to super, że nocka lepsza! Moja nadal używa smoczków, które są niby do 4 miesiąca, bo z tamtych dla starszych też jej za dużo leci
My używany Avent trojprzeplywowe.
A do samego mleka długo używaliśmy 2 bo dziecko nieprzyzwyczajone i tak jak u Was, krztusil się i powietrze lykał

Żabinek
Stary 2017-01-14, 11:34   #1401
201711281320
Konto usunięte

Ech, mogłam przed kupieniem się Was poradzić
Stary 2017-01-14, 12:08   #1402
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ech, mogłam przed kupieniem się Was poradzić
Jeszcze nie pije regularnie z butli więc wpisuj na listę zakupów 😉
Tak czy inaczej dobrze, że Wasza nocka lepsza.

U mnie, jak zawsze po info na wizażu, nocka gorsza. 😎

A dodatkowo Maks wstal kichajacy więc witamy Katar, again 😥
A chciałam w środę szczepić Kubusia.
Może uda się go ochronić, może zadziała cudowne mleko mamy😉

Żabinek
Stary 2017-01-14, 13:03   #1403
australia87
Zakorzenienie

U nas druga noc z rzędu z pobudkami tylko o 2 i o 5/6 Nie wiem czy to przypadkiem nie dlatego, że od dwóch nocy śpi w śpiworku w samym body Wcześniej zakładałam jej pajacyka, to miała nogi mega spocone i tak samo przy pajacyku bez stopek. Budziła się często, no a jak zmieniłam na body, to od razu takie czary mary, ciekawe czy to przypadek

Cytat:
My używany Avent trojprzeplywowe.
A do samego mleka długo używaliśmy 2 bo dziecko nieprzyzwyczajone i tak jak u Was, krztusil się i powietrze lykał
No my mamy te od 6.miesiąca Chicco trójprzepływowe i na razie żadne ustawienie panience nie pasuje Mnie wkurza, że trzeba patrzeć jak butelkę ustawić, więc w sumie się cieszę, że Marysia ich na razie nie toleruje, bo to takie upierdliwe Bo teraz mamy taki z dwiema dziurkami i jest spokój, daję butelkę i tyle, bez kombinowania

Poszedł mąż z teściem na spacer z Marysią, więc mam co najmniej godzinę dla siebie
Stary 2017-01-14, 13:31   #1404
201711281320
Konto usunięte

miszka może się Kuba nie zarazi od Maksa.
Już mam w koszyku na allegro te smoczki.

Znalazłam też nosidło ergobaby za 150 zł. używkę na licytacji i się nad nim zastanawiam. W dni marudy rzuciłabym Małego na plecy i mogłabym normalnie coś zrobić.
A ceny Tuli mnie rozwalają. Są nawet z jakichś serii limitowanych, używane za tysiaka!

Dzisiejsze blw znowu nieudane. Brokuła dotknął tylko jednym paluszkiem krzywiąc się niemiłosiernie, fasolkę wziął do ręki i zrobił nią pac pac o tackę Potem już zaczął się denerwować i po posiłku.
Kurczę dlaczego nie chce wziąć jedzenia do buzi, a jak dorwie mój kapeć to od razu cały wylizany

australia miłego odpoczynku
Stary 2017-01-14, 14:12   #1405
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie pije regularnie z butli więc wpisuj na listę zakupów 😉
Tak czy inaczej dobrze, że Wasza nocka lepsza.

U mnie, jak zawsze po info na wizażu, nocka gorsza. 😎

A dodatkowo Maks wstal kichajacy więc witamy Katar, again 😥
A chciałam w środę szczepić Kubusia.
Może uda się go ochronić, może zadziała cudowne mleko mamy😉
Oby Kubuś się nie zaraził a Maks szybko wyzdrowiał
Cytat:
U nas druga noc z rzędu z pobudkami tylko o 2 i o 5/6 Nie wiem czy to przypadkiem nie dlatego, że od dwóch nocy śpi w śpiworku w samym body Wcześniej zakładałam jej pajacyka, to miała nogi mega spocone i tak samo przy pajacyku bez stopek. Budziła się często, no a jak zmieniłam na body, to od razu takie czary mary, ciekawe czy to przypadek

No my mamy te od 6.miesiąca Chicco trójprzepływowe i na razie żadne ustawienie panience nie pasuje Mnie wkurza, że trzeba patrzeć jak butelkę ustawić, więc w sumie się cieszę, że Marysia ich na razie nie toleruje, bo to takie upierdliwe Bo teraz mamy taki z dwiema dziurkami i jest spokój, daję butelkę i tyle, bez kombinowania

Poszedł mąż z teściem na spacer z Marysią, więc mam co najmniej godzinę dla siebie
I co zrelaksowałaś się? Czy internety nadrobiłaś
Cytat:
miszka może się Kuba nie zarazi od Maksa.
Już mam w koszyku na allegro te smoczki.

Znalazłam też nosidło ergobaby za 150 zł. używkę na licytacji i się nad nim zastanawiam. W dni marudy rzuciłabym Małego na plecy i mogłabym normalnie coś zrobić.
A ceny Tuli mnie rozwalają. Są nawet z jakichś serii limitowanych, używane za tysiaka!

Dzisiejsze blw znowu nieudane. Brokuła dotknął tylko jednym paluszkiem krzywiąc się niemiłosiernie, fasolkę wziął do ręki i zrobił nią pac pac o tackę Potem już zaczął się denerwować i po posiłku.
Kurczę dlaczego nie chce wziąć jedzenia do buzi, a jak dorwie mój kapeć to od razu cały wylizany

australia miłego odpoczynku
Ignacjo ma po przyszlej teściowej niechęć do dotykania jedzenia ja nie bardzo lubię dotykać czegokolwiek poza kanapkani, owocami i warzywami na samą myśl, ze muszę ogarnąć mięso na obiad mnie dźwiga

Stary 2017-01-14, 14:23   #1406
201711281320
Konto usunięte

Ja też nie znoszę dotykać surowego mięsa. I nie lubię też wyrabiać ciasta które oblepia palce, czy mieszania sałatki ręką. O mielonym to już w ogóle nie wspomnę.
Myślałam, że dzieci to nie dotyczy
Stary 2017-01-14, 14:38   #1407
australia87
Zakorzenienie

Dziewczyny, bardzo się zrelaksowałam, posprzątałam 3 szafki w kuchni!
Od razu mi się przypomniał mem z internetu, który niedawno widziałam: tatusiu, dlaczego mamusia się z nami nie bawi? - mamusia teraz ma czas dla siebie. Robi pranie i sprząta
Stary 2017-01-14, 14:41   #1408
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Od razu mi się przypomniał mem z internetu, który niedawno widziałam: tatusiu, dlaczego mamusia się z nami nie bawi? - mamusia teraz ma czas dla siebie. Robi pranie i sprząta
Dziś jak Hania zasnie też się tak zrelaksuje. Kupiłam w Pepco koszyczki będą wieczorem porządki ;D

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-14, 15:39   #1409
CarycaKatharina
Zadomowienie

Nooo ceny Tuli powalają. Ja sobie chwalę to nosidlo turystyczne ze stelazem. Jak dziecko w nim siedzi to mozna postawic na podlodze, dodatkowo pod siedziskiem jest praktyczny schowek i są dodatkowe kieszenie. Nosi się jak duży plecak- pas biodrowy dodatkowo odciaza kręgosłup. Tylko nie wiem jak cenowo, bo dostaliśmy.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-01-14, 16:09   #1410
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
O to to

Ja mam chwilę dla siebie i jem obiad w ciiiszyyy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości