Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 37 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-13, 17:15   #2131
invisible_01
Zakorzeniona

Dot.: gdzie nowy watek "wszystko co chcecie wiedziec?"

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
Chcę zarejestrować numer telefonu w sieci. Złożyłam wniosek przez internet. Czekam na dokumenty do podpisania. W przyszłym tygodniu ma przyjechać kurier, ale najprawdopodobniej będzie chciał przyjechać wtedy, kiedy mnie nie będzie. Z domu wyjeżdżam wcześnie rano i wracam o 21. Czy kurier pojedzie 12 kilometrów dalej (do mojego miejsca pracy)? Jesli nie, to jak to rozwiazac?
A nie możesz od razu podać adresu do pracy?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 17:27   #2132
eibhlin87
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 37

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Do której godziny DPD dostarcza zazwyczaj paczki? Paczka miała być u mnie po 15:00, jest już 17:15, a po kurierze ani śladu. Normalnie przy 2-godzinnym "opóźnieniu" nie robiłabym afery, ale jest już późno i obawiam się, że kurier przełoży sobie dostarczenie mojej paczuszki na poniedziałek. Przy śledzeniu przesyłki pokazuje jedynie, że wydano ją kurierowi do dostarczenia dzisiaj po 8:00. Naprawdę zależy mi na odebraniu tej paczki dzisiaj, więc wolałabym, żeby się jednak zjawił...
Nie dostałaś sms z numerem tel. kuriera?
Stary 2017-01-13, 17:49   #2133
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Nie dostałaś sms z numerem tel. kuriera?
Dostałam, ale wolałam nie dzwonić, zwłaszcza, że pewnie prowadzi. Ale czekam do 19:00 i zadzwonię, bo to już trochę przesada Ciężko, żebym cały wieczór spędziła przyklejona do fotela czekając na kuriera.
Stary 2017-01-13, 17:51   #2134
763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29
Konto usunięte

Cytat:
Dostałam, ale wolałam nie dzwonić, zwłaszcza, że pewnie prowadzi. Ale czekam do 19:00 i zadzwonię, bo to już trochę przesada Ciężko, żebym cały wieczór spędziła przyklejona do fotela czekając na kuriera.
Zadzwon, moze zmieni troche trase jak uslyszy, ze jestes zniecierpliwiona lub mozesz zaraz wyjsc z domu.

To w Polsce dpd nie ma GPSa, znaczy aktualizowanej mapki na ktorej dokladnie widzisz, na jakiej ulicy znajduje sie samochod i ile paczek musi jeszcze nadac, zanim do mnie przyjedzie?
763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 17:53   #2135
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Hiiroko Pokaż wiadomość
To w Polsce dpd nie ma GPSa, znaczy aktualizowanej mapki na ktorej dokladnie widzisz, na jakiej ulicy znajduje sie samochod i ile paczek musi jeszcze nadac, zanim do mnie przyjedzie?
Pierwsze słyszę
Stary 2017-01-13, 17:59   #2136
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Po to wysyłają numer żeby móc się z danym kurierem skontaktować, trzeba było zadzwonić zaraz po tym jak minęła godzina dostarczenia Przecież logiczne, że nikt nie będzie siedział cały dzień w domu i czekał na paczkę Jak nie będzie mógł odebrać to oddzwoni (a przynajmniej mój kurier zawsze oddzwania)
Stary 2017-01-13, 18:32   #2137
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
W tym piśmie jest napisane że niby wzrosła wartość domu dzięki tym inwestycją. Żadnego rzeczoznawcy u nas nie było który by dom wycenił na konkretne kwoty. Wiec nie wiem skąd oni to wzieli.

Szambo nas wychodziło o wiele wiele taniej niz kanalizacja

Jak tak czytałam jakies artykuły w sieci to niby gmina moze takie cos kazać płacić. Nawet do 3 lat od wykonania.

Moich rodziców też nie stać ot tak zapłacic 600zł.

A to do nas w tamtym tygodniu przyszło też

A no płacą , i moja mama też by pewnie zapłaciła wszystko co jej przyjdzie do domu, stąd chce się dowiedzieć co to w ogóle jest.

Jest podpis burmistrza, pieczątki itd.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Pisze tutaj że wartość domu wzrosła o kwotę 1128 zł dzięki kanalizacji, i ta opłata to 50% tej wartości.

Chyba ja się na tą gminę przejade do tego burmistrza.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Opłata adiacencka to cos 'normalnego'. Samorząd w ten sposób odzyskuje czesc pieniędzy zainwestowanych np wlasnie w kanalizacje.

Ludzie czesto uważają ze cos takiego sie bierze z kosmosu, nikt ich nie poinformował itp. A tak naprawdę mało kto z nas interesuje sie planami gminy, strategiami rozwoju czy nawet zwykłymi spotkaniami informacyjnymi organizowanymi w gminie czy wsi .
Stary 2017-01-13, 18:38   #2138
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
A nie możesz od razu podać adresu do pracy?
No właśnie nie było żadnej ramki na wiadomość do operatora :/
Stary 2017-01-13, 19:49   #2139
samotny_t
BAN stały

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Opłata adiacencka to cos 'normalnego'. Samorząd w ten sposób odzyskuje czesc pieniędzy zainwestowanych np wlasnie w kanalizacje.

Ludzie czesto uważają ze cos takiego sie bierze z kosmosu, nikt ich nie poinformował itp. A tak naprawdę mało kto z nas interesuje sie planami gminy, strategiami rozwoju czy nawet zwykłymi spotkaniami informacyjnymi organizowanymi w gminie czy wsi .

Poza tym na litość, na przykład przy wyjeździe na drogę publiczną też nikt nie informuje o ustawie prawo o ruchu drogowym Tym niemniej może faktycznie przydałaby się jakaś kampania społeczna na temat opłat na rzecz gminy typu opłata adiacencka czy opłata od posiadania psów bo jak pokazał ten wątek świadomość społeczna jest niska.
samotny_t jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 20:43   #2140
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez samotny_t Pokaż wiadomość

Poza tym na litość, na przykład przy wyjeździe na drogę publiczną też nikt nie informuje o ustawie prawo o ruchu drogowym Tym niemniej może faktycznie przydałaby się jakaś kampania społeczna na temat opłat na rzecz gminy typu opłata adiacencka czy opłata od posiadania psów bo jak pokazał ten wątek świadomość społeczna jest niska.
No ja się nie dziwię, że jest niska świadomość społeczna, bo skąd mają wiedzieć, jak nikt im tego nie powie wcześniej
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 20:46   #2141
Devon_rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Ne masz łupieżu?
Takiego sypiącego się to nie mam ale ten,który da się zdrapać paznokciami to tak i to od dawna.

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 20:58   #2142
invisible_01
Zakorzeniona

Dziewczyny, historii z kurierem ciąg dalszy. Zadzwoniłam do niego, zapytał, czy mógłby dostarczyć tę paczkę jutro między 13:00 a 15:00. Byłam trochę wkurzona, no ale zgodziłam się. Siedziałam cały wieczór w domu. Coś mnie jednak tknęło, wchodzę na śledzenie przesyłki, a tam moja paczka DOSTARCZONA pod nazwisko nie mówiące mi absolutnie nic! Jako godzina doręczenia widnieje czas 10 minut temu! Dziewczyny, szlag mnie trafił, bo zamawiałam rzecz na "przetestowanie", którą muszę zwrócić już w poniedziałek, maksymalnie we wtorek. Od razu zadzwoniłam do tego kuriera, ale nie odbiera, napisałam SMS-a. Co mam robić? Czy mogę gdzieś to zgłosić?
Stary 2017-01-13, 21:02   #2143
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, historii z kurierem ciąg dalszy. Zadzwoniłam do niego, zapytał, czy mógłby dostarczyć tę paczkę jutro między 13:00 a 15:00. Byłam trochę wkurzona, no ale zgodziłam się. Siedziałam cały wieczór w domu. Coś mnie jednak tknęło, wchodzę na śledzenie przesyłki, a tam moja paczka DOSTARCZONA pod nazwisko nie mówiące mi absolutnie nic! Jako godzina doręczenia widnieje czas 10 minut temu! Dziewczyny, szlag mnie trafił, bo zamawiałam rzecz na "przetestowanie", którą muszę zwrócić już w poniedziałek, maksymalnie we wtorek. Od razu zadzwoniłam do tego kuriera, ale nie odbiera, napisałam SMS-a. Co mam robić? Czy mogę gdzieś to zgłosić?
1. Dostarczyc moze tylko sasiadowi, nie ma przy tym adresu?
2. Czasami pisza, ze dostarczono (albo, ze nie bylo odbiorcy w domu, mimo ze byl i nikt nie dzwonil), jak sie nie wyrobili. Spotkalam sie z czyms takim i zlozylam od razu skarge, ale nic nie zrobiono, przyjechal po prostu nastepnego dnia.
Stary 2017-01-13, 21:13   #2144
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
może wpisał swoje nazwisko bo inaczej musiałby odwieźć paczkę i dopiero w poniedziałek mógłby ją dostarczyć?
Stary 2017-01-13, 21:20   #2145
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Do której godziny DPD dostarcza zazwyczaj paczki? Paczka miała być u mnie po 15:00, jest już 17:15, a po kurierze ani śladu. Normalnie przy 2-godzinnym "opóźnieniu" nie robiłabym afery, ale jest już późno i obawiam się, że kurier przełoży sobie dostarczenie mojej paczuszki na poniedziałek. Przy śledzeniu przesyłki pokazuje jedynie, że wydano ją kurierowi do dostarczenia dzisiaj po 8:00. Naprawdę zależy mi na odebraniu tej paczki dzisiaj, więc wolałabym, żeby się jednak zjawił...
U mnie zawsze jest ok 9 rano. Fajny chlopak, jak problem z paczką jakis top zaraz dzwoni i oddaje.

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość

Nioe słyszałam ożadnych spotkaniach dotyczącychrozwoju gminy, itd. Przynajmniej nie dla mieszkańców.
Cytat:
Napisane przez samotny_t Pokaż wiadomość

Wybacz, skoro w życiu o takim czyms nie słyszałam to chce sie dowiedzieć co to, po co, jak i czy legalnie.

A skoro mi tow życiu nie było do niczego potrzebne to z jakiej racji muszę wiedzieć?

Znaczenia na żywności Eileś tam też znac nie muszę.

A co do bzdurnego porównania z drogą to owszem informują znaki oraz obowiązek odbycia kursu prawo jazdy, więc to akurat każdy kierowca musi znać.
Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
No ja się nie dziwię, że jest niska świadomość społeczna, bo skąd mają wiedzieć, jak nikt im tego nie powie wcześniej
A ty nie używając czegoś nigdy, pierwsze słysząc o czyms co nie jest nagłaśniane itd wiesz co to jest?

To samo z pismem od CeDGiF - poszukałam i wiem że oszustwo.
Stary 2017-01-13, 21:37   #2146
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Hiiroko Pokaż wiadomość
Wow! Rewelka! Kiedy u nas tak będzie?
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 23:12   #2147
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie okołożyciowe - czy ktokolwiek nazywa Was ciocią? Ja nie przepadam za tym słowem i w sumie nie lubię nazywania mnie jakkolwiek poza imieniem, tworzy to dla mnie pewien dystans (pewnie wyjątek zrobię dla nazywania mnie mamą), więc nigdy nie chciałam być nazywana ciocią przez żadne z dzieci w mojej rodzinie i nie sądzę, żebym tego chciała w przyszłości - każę do siebie mówić po prostu po imieniu. Podobnie robi większość moich znajomych (wiek: 30+), stąd to pytanie, jak jest u Was?
Ostatnio się nad tym zastanawiałam, bo niedługo zostanę pierwszy raz taką prawdziwą ciocią. I właśnie stwierdziłam, że chyba wolę, żeby dziecko mówiło do mnie po imieniu, chociaż raczej nie było u mnie w rodzinie coś takiego praktykowane. Jakoś mam wrażenie, że ciocia tworzyloby taki dystans między mną a dzieckiem, a tego nie chcę. Pewnie tak to odbieram, bo jak sama byłam dzieckiem, to wszystkie ciocie i wujkowie byli chyba ok. 40-tki, więc wydawali mi się starzy. No i nie miałam tak, że jakąś ciocię specjalnie lubiłam. Ja jestem jednak sporo młodsza i nie chcę się poczuć staro ale jednocześnie rozumiem, że ludziom nazywanie ciocią nie przeszkadza
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 23:21   #2148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Wow! Rewelka! Kiedy u nas tak będzie?
Nie mam pojecia, ale skoro wprowadzili to w innych krajach, to do Polski tez dojdzie (kazda komorka w dzisiejszych czasach ma GPS wiec nietrudno namierzyc kierowce).

Fajne bylo to, ze czas wysylki (przedzial jednej godziny) aktualizowal sie, jak spoznial sie czy przyspieszal.
Stary 2017-01-14, 06:10   #2149
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie zawsze jest ok 9 rano. Fajny chlopak, jak problem z paczką jakis top zaraz dzwoni i oddaje.

Nioe słyszałam ożadnych spotkaniach dotyczącychrozwoju gminy, itd. Przynajmniej nie dla mieszkańców.

Wybacz, skoro w życiu o takim czyms nie słyszałam to chce sie dowiedzieć co to, po co, jak i czy legalnie.

A skoro mi tow życiu nie było do niczego potrzebne to z jakiej racji muszę wiedzieć?

Znaczenia na żywności Eileś tam też znac nie muszę.

A co do bzdurnego porównania z drogą to owszem informują znaki oraz obowiązek odbycia kursu prawo jazdy, więc to akurat każdy kierowca musi znać.

A ty nie używając czegoś nigdy, pierwsze słysząc o czyms co nie jest nagłaśniane itd wiesz co to jest?

To samo z pismem od CeDGiF - poszukałam i wiem że oszustwo.
Ale czemu na mnie naskakujesz, skoro z mojej wypowiedzi wynika, że miałaś prawo nie wiedzieć, bo o wielu rzeczach się nie mówi na tyle często i głośno, żeby społeczeństwo było tego zagadnienia świadome?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-14, 07:16   #2150
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak pisze Hiiroko - moja paczka tez miala status "dostarczona", bo za dlugo zalegalaby na magazynie, a nie chcieli miec klopotow -.-'.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Dostarczono mi ja nastepnego dnia .

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-14, 08:22   #2151
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Pytanie okołożyciowe - czy ktokolwiek nazywa Was ciocią? Ja nie przepadam za tym słowem i w sumie nie lubię nazywania mnie jakkolwiek poza imieniem, tworzy to dla mnie pewien dystans (pewnie wyjątek zrobię dla nazywania mnie mamą), więc nigdy nie chciałam być nazywana ciocią przez żadne z dzieci w mojej rodzinie i nie sądzę, żebym tego chciała w przyszłości - każę do siebie mówić po prostu po imieniu. Podobnie robi większość moich znajomych (wiek: 30+), stąd to pytanie, jak jest u Was?
do mnie mówią ciocia dzieci mojej siostry (zrozumiałe) i dzieci sąsiadki nie przeszkadza mi to

------------------------
jakiego darmowego antywirusa polecacie?

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-14, 09:15   #2152
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Na pewno co najmniej dwa razy w roku jest zebranie wiejskie.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-14, 09:18   #2153
sabina1771
Raczkowanie

Cześć, mam pytanie urlopowe może ktoś będzie ogarniał.
Pierwszą pracę po studiach na umowę o pracę miałam 4-8.2016, później aż do połowy stycznia 2017 pracowałam na zleceniu. Od lutego będę zatrudniona na umowę o pracę i się zastanawiam-czy skoro 1.1.2017 nie byłam zatrudniona na umowę o pracę to od lutego znowu urlop będę wyrabiała za każdy miesiąc w nowej pracy? Pewnie tak, ale wolę dopytać, a w kadrach będę dopiero za 2tyg.
Ludzie się spotkali jak kręgi na wodzie
sabina1771 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-01-14, 09:20   #2154
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Ostatnio się nad tym zastanawiałam, bo niedługo zostanę pierwszy raz taką prawdziwą ciocią. I właśnie stwierdziłam, że chyba wolę, żeby dziecko mówiło do mnie po imieniu, chociaż raczej nie było u mnie w rodzinie coś takiego praktykowane. Jakoś mam wrażenie, że ciocia tworzyloby taki dystans między mną a dzieckiem, a tego nie chcę. Pewnie tak to odbieram, bo jak sama byłam dzieckiem, to wszystkie ciocie i wujkowie byli chyba ok. 40-tki, więc wydawali mi się starzy. No i nie miałam tak, że jakąś ciocię specjalnie lubiłam. Ja jestem jednak sporo młodsza i nie chcę się poczuć staro ale jednocześnie rozumiem, że ludziom nazywanie ciocią nie przeszkadza
Ja znowu wolę jak dzieci mówia "ciociu", jakoś tak lepiej się czuje.
Dla mnie ciotki były bliskie jak byłam dzieckiem, więc może to stąd jest.

Tak się czuje że jestem dla nich ważna po prostu i mnie szanują i lubią przede wszystkim.
Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Ale czemu na mnie naskakujesz, skoro z mojej wypowiedzi wynika, że miałaś prawo nie wiedzieć, bo o wielu rzeczach się nie mówi na tyle często i głośno, żeby społeczeństwo było tego zagadnienia świadome?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Przepraszam, musiałam Cię źle odebrać ☺
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;69655876]Na pewno co najmniej dwa razy w roku jest zebranie wiejskie.[/QUOTE]
To w takim razie widocznie chodzi tam "elyta" skoro nigdzie nie jest ogłaszane coś takiego.

Moja miejscowość to miasto, nie wieś 😊

Stary 2017-01-14, 09:34   #2155
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

I naprawdę na stronie urzędu miasta albo na portalu internetowym, czy BIP nie ma żadnych informacji o, np.spotkaniu z burmistrzem...?

Przepraszam, ale jakoś nie wierzę. Prędzej uwierzę, że nie zaglądałaś, bo nie było takiej potrzeby
Stary 2017-01-14, 09:35   #2156
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
To w takim razie widocznie chodzi tam "elyta" skoro nigdzie nie jest ogłaszane coś takiego.

Moja miejscowość to miasto, nie wieś 😊

To źle cię zrozumiałam, tak zauważyłam, że większość ludzi mówi "miejscowość" na wieś i myślałam, że ty też.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-14, 11:22   #2157
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabina1771 Pokaż wiadomość
Pierwszą pracę po studiach na umowę o pracę miałam 4-8.2016, później aż do połowy stycznia 2017 pracowałam na zleceniu. Od lutego będę zatrudniona na umowę o pracę i się zastanawiam-czy skoro 1.1.2017 nie byłam zatrudniona na umowę o pracę to od lutego znowu urlop będę wyrabiała za każdy miesiąc w nowej pracy? Pewnie tak, ale wolę dopytać, a w kadrach będę dopiero za 2tyg.
Urlopy nie przechodza ze starej pracy do nowej. Przychodzac do nowej pracy, wyrabiasz kolejne dni urlopu co miesiac, nie dostajesz od razu 20 dni czy 26-ciu.
Stary 2017-01-14, 12:12   #2158
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sabina1771 Pokaż wiadomość
Nie. Ten przepis dotyczy tylko pierwszej pracy (w ogóle, w życiu, nie w roku kalendarzowym). Jeśli przysługuje Ci urlop w wymiarze 20 dni, a umowę masz np. od lutego do końca roku to dostaniesz z góry : 20 / 12 * 11 miesięcy (luty-grudzień) = 19 dni urlopu bo to nie jest Twoja pierwsza praca.

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Urlopy nie przechodza ze starej pracy do nowej. Przychodzac do nowej pracy, wyrabiasz kolejne dni urlopu co miesiac, nie dostajesz od razu 20 dni czy 26-ciu.
Tylko w pierwszej pracy w życiu urlop wyrabia się z każdym miesiącem.

Cytat:
W przypadku podjęcia pierwszej w życiu pracy obowiązują odmienne zasady nabywania prawa do urlopu. Pracownik uzyskuje prawo do pierwszego urlopu jeszcze w tym roku, w którym podjął pracę. Następuje to z upływem każdego pełnego miesiąca pracy (czyli z dołu). Uznaje się, że termin miesiąca mija z upływem dnia bezpośrednio poprzedzającego dzień, który datą odpowiada dniowi, w którym pracownik podjął zatrudnienie.
źródło: http://kadry.infor.pl/kadry/indywidu...sza-praca.html

Edytowane przez Agg_s
Czas edycji: 2017-01-14 o 12:13
Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-14, 12:23   #2159
sabina1771
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Nie. Ten przepis dotyczy tylko pierwszej pracy (w ogóle, w życiu, nie w roku kalendarzowym). Jeśli przysługuje Ci u1rlop w wymiarze 20 dni, a umowę masz np. od lutego do końca roku to dostaniesz z góry : 20 / 12 * 11 miesięcy (luty-grudzień) = 19 dni urlopu bo to nie jest Twoja pierwsza praca.

Tylko w pierwszej pracy w życiu urlop wyrabia się z każdym miesiącem.

źródło: http://kadry.infor.pl/kadry/indywidu...sza-praca.html
Dziękuję bardzo za dobrą informację!właśnie nie byłam pewn jak to jest z proporcjjonalnym urlopem bo w poprzedniej pracy nie pracowałam pełnego roku.
Ludzie się spotkali jak kręgi na wodzie
sabina1771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-14, 12:28   #2160
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c
Konto usunięte

Czy jest na facebooku jakaś grupa w której ludzie wymieniają się/sprzedają woski zapachowe?
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości