|
|
#421 | |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Mnie rozłożyła choroba, a tak dlugo wytrzymałam:/ ehhh... na razie nie mam siły iść do apteki, leczę sie cherbatkami, miodem, cytryną, wit C, czosnkiem ( o dziwo wszedł) za raz zrobie i halacje i ide spać... zatoki zawalone... migdał spuchniety...
Zerkne na te warsztaty może podjade do Wro, janp w niedzielę mam szkolenie o odżywianiu i suplementowaniu dzieci. ( prezent od męża) też we Wro. Jak tam ruchy? Coś sie u Was dzieje?? Karolinuuusia to słodko ze mąż t a k sie cieszy...noe widzę inaczej ale na pewno ci milo Kocha już maleństwo to samo sie tak dzieje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-01-17 o 08:48 |
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż nie wiem czy można.---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Zdrówka Mała!
|
|
#424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie od 6 do 10 bardzo męczyło Żr w końcu zdecydowałam się na tabletki i po nich było o niebo lepiej później w miarę się unormowało koedy przestałam je brać teraz 14 t zdarza mi się wymiotować ale raz na jakiś czas, osłabiona jestem nadal No ale lepsze to niż ciagle wymioty Ja tez na razie nic nie kupuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#425 |
|
*sportaddict*
|
A propos wyczuwania ruchów wyczytalam ze te z nas, które mają łożysko na przedniej scianie macicy (jak ja) mogą czuć ruchy później, bo w tym miejscu robi się coś w stylu amortyzujacej poduszki
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba też mam na przedniej...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytałam lekarza czy nie ma za mało miejsca
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#429 |
|
*sportaddict*
|
Bardzo bym już chciała czuć ruchy i znać płeć
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Ja ruchy nie, ale płeć tak
|
|
#431 |
|
MerDer 4ever
|
Hej
Byłam oddać krew do badań. Miałyście wszystkie wyniki tego samego/następnego dnia? Myślałam, że np na toxo czy oznaczenie grupy krwi czeka się kilka dni a mam mieć wszystkie wyniki jutro ![]() Słyszałam o tych warsztatach ale chciałam się na nie wybrać może kwiecień/maj Z tego co widzę to na Mamo to ja nie ma narazie zapisów, pokazuje mi tylko wrzesień/październik 2016 na Bezpieczny maluch są zapisy, w Kato będą 27 stycznia ale ciągle mi się wydaje, że to za szybko ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Śniło mi się, ze na czwartkowym usg dzieć tak ładnie się pokazywał, że było widać na 100% chłopczyk
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Czas odbioru wyników zależy od laboratorium.
|
#433 |
|
Wtajemniczenie
|
82 posty do nadrobienia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#434 |
|
MerDer 4ever
|
Dzwoniłam do szkoły rodzenia w moim szpitalu i położna powiedziała, że najlepiej zacząć chodzić po 26 tygodniu żeby był już brzuszek bo są też ćwiczenia oddechowe, pokazują jak przeć itp. No i od tego roku jest bezpłatna, wcześniej było 150 zł :P
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Jak będą napisy na Wrocław na mamo to ja to pomyśle tez
oczywiście jeśli będzie w dobrych dla mnie godzinach Mi na razie śni się dziewczynka imie tez tylko dla dziewczynki mam upatrzone i jakiś taki większy wybór :pWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zakręcona dzisiaj zapisałam się na warsztaty i nie wiem skąd ubzdurałam sobie termin 21 teraz weszłam w maila a tam 24 dobrze że luknełam bo bym pojechała i narobiła rabanu ze nie ma a miało być. Hehe.
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
We wszystkich szkołach u mnie był zapis o 21t. Inaczej.
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam, że wcześniej brałam Euthyrox raz w życiu przez miesiąc z 3 lata temu.
|
|
|
|
|
#439 |
|
*sportaddict*
|
Jak ja dzisiaj dzwoniłam do jednej ze szkół rodzenia to mi powiedzieli też 22-28tc. Napisałam maila na Żelazną, bo ma świetne opinie i może jednak tam bym rodziła.
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Każda szkoła widocznie ma inaczej
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Podsunełaś mi pomysł aby poszukać szkołę rodzenia w szpitalu w którym chcę rodzić. Nie pomyślałam o tym. Jest szkoła pod patronatem szpitalaMają 16 zajęć ale cena masakra 500 zł.
|
|
|
|
#442 |
|
Rozeznanie
|
Szkoła rodzenia fajna sprawa chodziłam w pierwszej ciąży z mężem ale jakoś późno koło 30 tc pamiętam że wszystkie miałyśmy już spore brzuszki
![]() Teraz nie zmierzam chodzić bo coś juz tam wiem poza tym będę miała cesarkę. Ja mam taką śpiaczke że szok, wieczorem nie funkcjonuje, zrobić coś w domu to też mega wyczyn a mam ci robić jesteśmy w trakcie przeprowadzki i przydałoby się popakować rzeczy do kartonów no ale zwyczajnie nie mam siły. Czekam z niecierpliwością kiedy to minie...wkońcu już drugi trymestr zaczęłam. Przynajmniej mdłości już tak nie męczą. Odliczam dni kiedy pójdę na l4 jeszcze 2 tygodnie
|
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
U nas polecana szkoła rodzenia jest od 21 tc. Zamierzam się tam zapisać, mąż pójdzie pewnie na kilka zajęć ze mną, choć nie na wszystkie, bo nie ma póki co w planie być przy porodzie - będę pewnie zatrudniać położną i/lub doulę.
Ja już dziś byłam z psem, w sklepie, zagniotłam chleb, posprzątałam kuchnię, zjadłam śniadanie, a teraz czekam na kawę od męża i siadam do pracy. I tak do 16-17, z przerwą na obiad ![]() Przyszła poducha ciążowa ta z Motherhood, trochę mnie kręgosłup po nocy boli, ale to dlatego, że nie bardzo wiedziałam, jak się ułożyć, żeby było idealnie Ale już przy samym siedzeniu w dzień daje mega ulgę dla kręgosłupa i miednicy.
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też nie będzie przy porodzie, ale chce iść na wszystkie. Przyda się jakby się nam odwidziało.
|
#445 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dziś mam wolne. Na razie jeszcze leżę i piję kawę. Po południu idziemy z Tżtem połazić po salonach jubilerskich i może w końcu zamówimy obrączki. A po godz.17 mam wizytę. W końcu zobaczę fasolkę i dowiem się jak tam moje wyniki krwi. Cytat:
Mój Tż jeszcze nie był ze mną w gabinecie. Dzisiaj mam wizytę to może teraz wejdzie? Chociaż ja planowałam żeby na połówkowym był bo wtedy chyba będzie już lepiej widać. Zobaczymy co tż powie. Wasi partnerzy chodzą z wami na wizyty? Wchodzą do gabinetu? Współczuje złego samopoczucia i wymiotów. Ja nie kupiłam niczego na wyprzedaży i nie planuje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Muszę jeszcze zadzwonić do innej szkoły rodzenia i zobaczyć jak u nich to wygląda.
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz pójdzie na połówkowe. Piżamę i szlafrok do szpitala juz kupiłam na początku %.
|
|
#447 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i moja ginekolog z medicoveru twierdzi, że moje wyniki tsh są ok.Swoją drogą sam lekarz z nfz nie wzbudził mojego zaufania. Byłam u niego drugi raz i znów nie zapytał o moje samopoczucie, dolegliwości itd. Myślałam, że to standardowe pytanie w ciąży Zasadniczo on nie mówi nic. Wyników też nie skomentował, tylko wypełniał te swoje papiery i na moje pytanie czy tsh jest prawidłowe powiedział, że "nie...nie jest złe, ale dobre też nie i damy tabletki". Chyba rozejrzę się za innym lekarzem z przychodni, tym bardziej jeśli zdecyduję, że nie będę brała tego euthyroxu, to jak przyjdę na kolejną wizytę i mu to powiem, to na bank się obrazi, że podważam jego kompetencje.
Edytowane przez electric blue Czas edycji: 2017-01-17 o 11:32 |
|||
|
|
|
#448 |
|
MerDer 4ever
|
Teściowa wysłała mi zdjęcie tego kosza Mojżesza który bede miała
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny taedio
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.