|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
|
|
#632 |
|
Zadomowienie
|
Mi koleżanka mowila ze po cc dłużej się czyści niż po sn
ja się nie nakręcam bo i tak to trzeba przeżyć byle dziecko zdrowe
|
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi mówiły, że to oni czyszczą. Więc nie wiem jak jest.
|
|
#634 |
|
Raczkowanie
|
Vadi ja mam 2 kocich dzieciat i 2 psich
![]() Moja gin odpisala mail, ze przeprasza bo myslala ze diagnostyka daje pappa z opisem i ze przeziornosc z usg tez ma wpisana w moich dokumentach tylko mi musiala za szybko druknac i ze wszystko mi da szczegolowo na nastepnej wizycie. Szkods ze to dopiero 13.02. No ale mam nadzieje, ze wtedy wszystko sie wyjasni. Ps. Majtki siatkowe sa straszne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz, to dobrze
|
#636 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze, tez sie ciesze bo tym porannym mailem zupelnie wyprowadzila mnie z rownowagi. Jeszcze raz dziekuje Wam za dobre slowa bo to uratowalo moj humor dzis ;*
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#637 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najważniejsze żeby maluch miał dużo miłości! A z tego co piszesz, będzie jej miał mnóstwo! ![]() Cytat:
.Cytat:
Ta dziewczyna, która jest u mnie w pracy w ciąży jest już w 5 miesiącu i jak była tak mniej więcej jak my w 3-4 też bardzo często czuła takie ciągnięcie, ale lekarz mówił jej, że to rozciągająca się macica. Więc spokojnje, ale jeśli się martwisz i boisz najlepiej skonsultować się z lekarzem. Jeśli chodzi o TSH, ja o niedoczynności dowiedziałam się chwilę dosłownie przed ciążą, jak lekarz zlecił mi badania żeby się do niej przygotować (a zaszłam tydzień po badaniach) i wyszło mi na krwi, że mam ponad 5 jakoś 5.6 jeśli się nie mylę. Od razu wysłał mnie do endokrynologa. Dostać się do lekarza o tej specjalizacji u mnie w Kielcach to naprawdę długie czekanie i na NFZ i prywatnie. A jak się okazało że jestem w ciąży musiałam iść natychmiast. Na szczęście przyjęła mnie pani Doktor na NFZ w przychodni, w ciąży TSH skoczyło mi do 10.1 dostałam dawkę 75/100 euthyrox na zmianę. Po miesiącu brania wyszło mi 3.6 i teraz codziennie biorę 100. I 14.02 mam kolejna wizytę i badania krwi mam nadzieję, że spadnie poniżej 2.5. Ogólnie chodzę na NFZ ale moja pani doktor przyjmuje też prywatnie i raz też tak zdarzyło mi się być. USG tarczycy robiłam też na NFZ. Jeju Was nadrobić to naprawdę... 150 postów ponad do przeczytania miałam a zaglądałam wczoraj wieczorem! . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
Czyszczą ale niby dłużej potem wychodzi
damy radę najadłam się frytek i zaraz zwymiotuje tak mi ciężko
|
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Ja mam od 2 dni ochotę na kefir....
|
|
#640 |
|
Zadomowienie
|
To masz zdrowe zachcianki nie to co ja
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
![]() 3 dni za to jadłam kapuśniak ![]() Frytki też bym zjadła
|
#642 |
|
Wtajemniczenie
|
woow tyle stron o gaciach z siatki jakby co najmniej nowa kolekcja victoria's secret wyszła hehee dobre jesteście
Ja się najbardziej boję ,że będą mnie badać 500 razy dziennie i to studenci a człowiek obolały zmęczony a tu świeć broszką i to w takim stanie.Mi koleżanki mówiły ,że to było najgorsze i jak tatusiowie i całe rodziny siedziały pół dnia przy łóżku a Ty masz leżeć z nogami w rozkroku i się wietrzyć a każdy włazi i sie gapi poza tym po cc podobno wzdęcia są straszne a nie jest się w stanie wstrzymać bo szwy i ból trauma podobno.W niektórych szpitalach na salę rodzinę nie ma wstępu tylko są specjalne świetlice do tego przeznaczone i myślę ,że tak powinno być... chodziło mi o rodziny innych dziewczyn na sali Edytowane przez Chilli Pepper Czas edycji: 2017-01-17 o 22:19 |
|
|
|
#643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ja sama nie wiem czy chce rodzić SN czy CC, jak miałam 22 lata lekarz usuwał mi nadżerkę i dla mnie to był koszmarny ból... Lekarz wtedy powiedział mi, że porodu nie wytrzymam... Więcej do niego nie poszłam. Ale nie powiem, że jego słowa nie dały mi do myślenia... Dlatego zastanawiam się czy nie lepiej jakoś załatwić CC. U mnie w pracy szef jest dziwny na co dzień. Ale odkąd jestem w ciąży zauważyłam, że jak mnie o coś ochrzani to potem jakby jak przemysli to przychodzi do mojego pokoju i próbuje mnie jakoś pochwalić czy coś (on raczej nikogo nie chwali). Hehe . * Zapisałam się na jedne warsztaty! Dzięki za info! |
|
|
|
|
#644 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie byłam u nikogo w szpitalu po porodzie. Uważam, że to czas tylko dla najbliższych. Nie wiem czy te sale to dobru pomysł jak ktoś się nie może ruszać. Ja już zapowiedziałam mamie i mężowi, że zawsze ktoś ma być kolo mnie i przynosić mi dziecko do karmienia ![]() Cytat:
W dodatku nie czuje tej całej otoczki cudu narodzin. Dla mnie to jest obrzydliwe. Może zmienię zdanie po, ale wątpię. Nie ma innego wyjścia jak chce się miec własne dzieci.
|
|
#646 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Frytki z sosem czosnkowym na wieczór nie polecam Cytat:
O dzięki zaraz sobie zrobię mój szef miły aż dziwne ale on kocha wszystkie dzieci. Wnuka już by chciał |
||
|
|
|
#647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w tamtym tygodniu 2 razy na obiad jadłam frytki... |
|
|
|
|
#648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już przez Was wczoraj ugotowałam kapuśniak hihi ale pyszny wyszedł . Chodzę senna, dziś w ciągu dnia po pracy spałam prawie 2h na wpół siedząc, tak po postu po obiedzie mnie uspilo na narożniku, a teraz w łóżku kręcę się z boku na bok, nie umiem znaleźć wygodnej pozycji... Kolejna taka nic. Rano boli mnie krzyż... Też tak macie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
Dlatego znajome mówią żeby zapłacić za swoją salę z wc swoim
|
|
|
|
#651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też bym chciała szybko do domu. Myślę, że ciężko zniosę sale z tyloma osobami. Moja mama zawsze miała 1 ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Tylko gdzie to się załatwia i kiedy
|
|
#652 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie, kiedy to załatwić?
Też bym wolała sama . Większy komfort. Tak mi się wydaje. Ale nie mam doświadczeń szczerze powiedziawszy, bo nigdy nie leżałam w Szpitalu. Edytowane przez elaweronika Czas edycji: 2017-01-17 o 22:41 |
|
|
|
#653 |
|
Wtajemniczenie
|
Z jednej strony fajnie mieć jedynkę no bo spokój komfort no i można siedzieć z rodzinką bez ograniczeń a z drugiej strony z opowiadań wiem ,że jak dzieli się z inną mamą salę to zawsze można poprosić żeby zerknęła na malucha i iść do wc czy pod prysznic czy nawet jak coś tfu tfu się dzieję to jest ktoś kto zareaguje i raźniej po prostu.
Ja bym nie chciała na jakąś dużą salę trafić tylko.Poza tym też bym nie chciała żeby mój TŻ przychodził na 15 minut a resztę czasu sama. No i takie to życie nie ma złotego środka chyba fizjologii nie przeskoczysz hehe Boję się tylko żółtaczki u dzidzi i ,że będzie pod inkubatorem u mnie kilka dzieci w rodzinie tak miało to mnie strasznie martwi.Najmłodsza sztuka też miała ale mogła być przy mamie bo była podłączona pod taką przenośną lampę zresztą od wośp |
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tam by nie przeszkadzało samej.
Moja mama i ja też jesteśmy wcześniaki.
|
#655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#656 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem kiedy trzeba spytać na szkole rodzenia
pewnie każdy szpital inaczej
|
|
|
|
#657 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą zastanawiam się, czy dalej chodzić do dwóch ginów, czy zostać tylko przy medicoverze, a jeśli mi tam pakiet odpadnie, to wtedy szukać kogoś na nfz. Jak tak dalej pójdzie to zgłupieję Wczoraj gin z nfz twierdził, że mogę ćwiczyć, a dzisiaj usłyszałam, że mam się przez miesiąc jeszcze wstrzymać i prowadzić oszczędny tryb życia. I weź bądź tu mądry![]() Cytat:
w ogóle ostatnio mam fazę ziemniaczaną![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba za bardzo się w nocy wiercę![]() Te majty trochę creepy
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę miała koszule jednak jest wygodniejsza niż piżamy i łatwiej do badań. A w przypadku cc nie uciska gumka brzucha i szwu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

ja się nie nakręcam bo i tak to trzeba przeżyć
byle dziecko zdrowe

na wieczór nie polecam
dzisiaj placki ziemniaczane z gulaszem