Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-17, 21:40   #631
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
W moim szpitalu po sn w 3 dobie wychodzisz a po cc w 7 ,w obu przypadkach jak jest ok

To wyobraźcie ze u mnie w szpitalu w ogole nie wolno majtek , nawet tych siatkowych

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Właśnie czytałam, że we wro w niektórych szpitalach też tak jest.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 21:54   #632
AnnaPaula87
Zadomowienie

Mi koleżanka mowila ze po cc dłużej się czyści niż po sn ja się nie nakręcam bo i tak to trzeba przeżyć byle dziecko zdrowe
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 21:56   #633
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Mi koleżanka mowila ze po cc dłużej się czyści niż po sn ja się nie nakręcam bo i tak to trzeba przeżyć byle dziecko zdrowe
Dobre podejście.

Mi mówiły, że to oni czyszczą. Więc nie wiem jak jest.
Stary 2017-01-17, 22:03   #634
KociaMatka
Raczkowanie

Vadi ja mam 2 kocich dzieciat i 2 psich

Moja gin odpisala mail, ze przeprasza bo myslala ze diagnostyka daje pappa z opisem i ze przeziornosc z usg tez ma wpisana w moich dokumentach tylko mi musiala za szybko druknac i ze wszystko mi da szczegolowo na nastepnej wizycie. Szkods ze to dopiero 13.02. No ale mam nadzieje, ze wtedy wszystko sie wyjasni.

Ps. Majtki siatkowe sa straszne

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 22:04   #635
morelle_
Zakorzenienie

No widzisz, to dobrze
Stary 2017-01-17, 22:06   #636
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
No widzisz, to dobrze
Dobrze, tez sie ciesze bo tym porannym mailem zupelnie wyprowadzila mnie z rownowagi. Jeszcze raz dziekuje Wam za dobre slowa bo to uratowalo moj humor dzis ;*

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 22:06   #637
elaweronika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Piżamki! dzięki nie pomyślałam jakoś o tym to ja też może kupię ze dwie

Ja również nie kupiłam jeszcze nic dla dziecka ale mam trochę odmienną sytuację niż Wy i będę sama wychowywać Maleństwo.
Ja właśnie zastanawiam się czy kupować większe czy koszule czy z spodniami. Jak byłam na prenatalnych w szpitalu, to 90% dziewczyn miało koszule nocne, a ja mam tak samo jak jedna z Was pisała, że takowe mi się podwijają i z dupką na wierzchu bym skończyła... Z drugiej strony do jakichś badań czy coś to wygodniej w koszuli. Sama nie wiem na co się decydować.

Najważniejsze żeby maluch miał dużo miłości! A z tego co piszesz, będzie jej miał mnóstwo!

Cytat:

ja nie mogę mieć koszuli nocnej bo budzę się z nią pod szyją i bałabym się, że będę w szpitalu świecić tyłkiem
O no właśnie dokładnie to. A tu te majtki i wkłady... Choć chyba tak jak piszecie będzie to normalka, bo wszystkie będziemy mieć takie same .

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Dziewczynki ,które boli brzuch jak za długo coś robią albo się przemeczą jaki to ból i gdzie dokładnie możecie opisać?bo ja nadal mam to ciągnięcie szczególnie wieczorami dzwoniłam do położnej i mówiła ,że jak nie plamię i brzuch nie twardnieje to pewnie w tym tyg. czyli 17 więzadła macicy się rozciągają ale i tak mam lekką schizę...poszłam na posiew dziś i w czw pójdę do lekarza i chyba mu powiem żeby mi coś dał na te bakterie bo zaczynam się denerwować już...
Ja jak czuję jakieś silniejsze skurcze podobne jak przed okresem się czuje albo na samym początku to biorę nospe, ale zdarzyło mi się tylko dwa razy i oba były po sytuacji mocno dla mnie stresującej i nerwowej. Mój ginekolog kazał mi mieć nospe zawsze przy sobie. Więc noszę. Ale np. jak w pracy dużo pochodzę to czuję takie spięcie w dole brzucha, to pomaga mi po prostu posiedzieć i odpocząć.
Ta dziewczyna, która jest u mnie w pracy w ciąży jest już w 5 miesiącu i jak była tak mniej więcej jak my w 3-4 też bardzo często czuła takie ciągnięcie, ale lekarz mówił jej, że to rozciągająca się macica. Więc spokojnje, ale jeśli się martwisz i boisz najlepiej skonsultować się z lekarzem.

Jeśli chodzi o TSH, ja o niedoczynności dowiedziałam się chwilę dosłownie przed ciążą, jak lekarz zlecił mi badania żeby się do niej przygotować (a zaszłam tydzień po badaniach) i wyszło mi na krwi, że mam ponad 5 jakoś 5.6 jeśli się nie mylę. Od razu wysłał mnie do endokrynologa. Dostać się do lekarza o tej specjalizacji u mnie w Kielcach to naprawdę długie czekanie i na NFZ i prywatnie. A jak się okazało że jestem w ciąży musiałam iść natychmiast. Na szczęście przyjęła mnie pani Doktor na NFZ w przychodni, w ciąży TSH skoczyło mi do 10.1 dostałam dawkę 75/100 euthyrox na zmianę. Po miesiącu brania wyszło mi 3.6 i teraz codziennie biorę 100. I 14.02 mam kolejna wizytę i badania krwi mam nadzieję, że spadnie poniżej 2.5.
Ogólnie chodzę na NFZ ale moja pani doktor przyjmuje też prywatnie i raz też tak zdarzyło mi się być. USG tarczycy robiłam też na NFZ.

Jeju Was nadrobić to naprawdę... 150 postów ponad do przeczytania miałam a zaglądałam wczoraj wieczorem! .

elaweronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 22:06   #638
AnnaPaula87
Zadomowienie

Czyszczą ale niby dłużej potem wychodzi damy radę najadłam się frytek i zaraz zwymiotuje tak mi ciężko
Stary 2017-01-17, 22:09   #639
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Dobrze, tez sie ciesze bo tym porannym mailem zupelnie wyprowadzila mnie z rownowagi. Jeszcze raz dziekuje Wam za dobre slowa bo to uratowalo moj humor dzis ;*

Nie ma za co

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Czyszczą ale niby dłużej potem wychodzi damy radę najadłam się frytek i zaraz zwymiotuje tak mi ciężko
Ja mam od 2 dni ochotę na kefir....
Stary 2017-01-17, 22:09   #640
AnnaPaula87
Zadomowienie

To masz zdrowe zachcianki nie to co ja
Stary 2017-01-17, 22:12   #641
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

3 dni za to jadłam kapuśniak

Frytki też bym zjadła ale jednak potrzebuje kefir
Stary 2017-01-17, 22:12   #642
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

woow tyle stron o gaciach z siatki jakby co najmniej nowa kolekcja victoria's secret wyszła hehee dobre jesteście
Ja się najbardziej boję ,że będą mnie badać 500 razy dziennie i to studenci a człowiek obolały zmęczony a tu świeć broszką i to w takim stanie.Mi koleżanki mówiły ,że to było najgorsze i jak tatusiowie i całe rodziny siedziały pół dnia przy łóżku a Ty masz leżeć z nogami w rozkroku i się wietrzyć a każdy włazi i sie gapi poza tym po cc podobno wzdęcia są straszne a nie jest się w stanie wstrzymać bo szwy i ból trauma podobno.W niektórych szpitalach na salę rodzinę nie ma wstępu tylko są specjalne świetlice do tego przeznaczone i myślę ,że tak powinno być...

chodziło mi o rodziny innych dziewczyn na sali

Edytowane przez Chilli Pepper
Czas edycji: 2017-01-17 o 22:19
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 22:13   #643
elaweronika
Rozeznanie

Cytat:
Miętowa herbata .

Ja sama nie wiem czy chce rodzić SN czy CC, jak miałam 22 lata lekarz usuwał mi nadżerkę i dla mnie to był koszmarny ból... Lekarz wtedy powiedział mi, że porodu nie wytrzymam... Więcej do niego nie poszłam. Ale nie powiem, że jego słowa nie dały mi do myślenia... Dlatego zastanawiam się czy nie lepiej jakoś załatwić CC.

U mnie w pracy szef jest dziwny na co dzień. Ale odkąd jestem w ciąży zauważyłam, że jak mnie o coś ochrzani to potem jakby jak przemysli to przychodzi do mojego pokoju i próbuje mnie jakoś pochwalić czy coś (on raczej nikogo nie chwali). Hehe .

*
Zapisałam się na jedne warsztaty! Dzięki za info!
Stary 2017-01-17, 22:16   #644
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
ja dziś zachaczyłam o mc
więc nie tylko Ty masz niezdrowe zachcianki

dzięki dziewczyny za info odnośnie tych bolączek
Stary 2017-01-17, 22:18   #645
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
woow tyle stron o gaciach z siatki jakby co najmniej nowa kolekcja victoria's secret wyszła hehee dobre jesteście
Ja się najbardziej boję ,że będą mnie badać 500 razy dziennie i to studenci a człowiek obolały zmęczony a tu świeć broszką i to w takim stanie.Mi koleżanki mówiły ,że to było najgorsze i jak tatusiowie i całe rodziny siedziały pół dnia przy łóżku a Ty masz leżeć z nogami w rozkroku i się wietrzyć a każdy włazi i sie gapi poza tym po cc podobno wzdęcia są straszne a nie jest się w stanie wstrzymać bo szwy i ból trauma podobno.W niektórych szpitalach na salę rodzinę nie ma wstępu tylko są specjalne świetlice do tego przeznaczone i myślę ,że tak powinno być...
Boże jaka wiedza
Nigdy nie byłam u nikogo w szpitalu po porodzie. Uważam, że to czas tylko dla najbliższych.

Nie wiem czy te sale to dobru pomysł jak ktoś się nie może ruszać.

Ja już zapowiedziałam mamie i mężowi, że zawsze ktoś ma być kolo mnie i przynosić mi dziecko do karmienia

Cytat:
Napisane przez elaweronika Pokaż wiadomość
Miętowa herbata .

Ja sama nie wiem czy chce rodzić SN czy CC, jak miałam 22 lata lekarz usuwał mi nadżerkę i dla mnie to był koszmarny ból... Lekarz wtedy powiedział mi, że porodu nie wytrzymam... Więcej do niego nie poszłam. Ale nie powiem, że jego słowa nie dały mi do myślenia... Dlatego zastanawiam się czy nie lepiej jakoś załatwić CC.

U mnie w pracy szef jest dziwny na co dzień. Ale odkąd jestem w ciąży zauważyłam, że jak mnie o coś ochrzani to potem jakby jak przemysli to przychodzi do mojego pokoju i próbuje mnie jakoś pochwalić czy coś (on raczej nikogo nie chwali). Hehe .

*
Mam podobne podejście.

W dodatku nie czuje tej całej otoczki cudu narodzin. Dla mnie to jest obrzydliwe. Może zmienię zdanie po, ale wątpię. Nie ma innego wyjścia jak chce się miec własne dzieci.
Stary 2017-01-17, 22:18   #646
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

3 dni za to jadłam kapuśniak

Frytki też bym zjadła ale jednak potrzebuje kefir

Frytki z sosem czosnkowym na wieczór nie polecam
Cytat:
Miętowa herbata .

*

O dzięki zaraz sobie zrobię
mój szef miły aż dziwne ale on kocha wszystkie dzieci. Wnuka już by chciał
Stary 2017-01-17, 22:20   #647
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość

To wyobraźcie ze u mnie w szpitalu w ogole nie wolno majtek , nawet tych siatkowych
wow

Cytat:
Ja w tamtym tygodniu 2 razy na obiad jadłam frytki...
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 22:32   #648
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Boże jaka wiedza
Nigdy nie byłam u nikogo w szpitalu po porodzie. Uważam, że to czas tylko dla najbliższych.

Nie wiem czy te sale to dobru pomysł jak ktoś się nie może ruszać.

Ja już zapowiedziałam mamie i mężowi, że zawsze ktoś ma być kolo mnie i przynosić mi dziecko do karmienia .
W szpitalu nakłaniają do jak najszybszego wstawania i po cc i po sn bo mówią,że szybciej się goją rany i szybciej się dochodzi do siebie ja bym nie chciała leżeć na sali z 4,5 dziewczynami gdzie u każdej byłaby rodzina.Myślę ,że po porodzie potrzeba spokoju i komfortu żeby dojść do siebie odpocząć ,odespać...a powikłania każda ma inne i każda czuję się inaczej.Znajoma po cc miała takie rewolucje w jelitach ,że mówiła ,że płakać jej się chciało bo nie mogła wstać i wyjść musiała leżeć a obok tatuś obcy siedział caly dzień... nie będę Wam opisywać szczegółów...ale po operacjach tak jest otwiera się człowieka grzebie we wnętrznościach i zamyka a znieczulenie tez robi swoje i leki po.
Stary 2017-01-17, 22:34   #649
elaweronika
Rozeznanie

Cytat:
Frytki z sosem czosnkowym na wieczór nie polecam

O dzięki zaraz sobie zrobię
Zjadłabym frytki.
Już przez Was wczoraj ugotowałam kapuśniak hihi ale pyszny wyszedł .

Chodzę senna, dziś w ciągu dnia po pracy spałam prawie 2h na wpół siedząc, tak po postu po obiedzie mnie uspilo na narożniku, a teraz w łóżku kręcę się z boku na bok, nie umiem znaleźć wygodnej pozycji... Kolejna taka nic. Rano boli mnie krzyż... Też tak macie?

Stary 2017-01-17, 22:34   #650
AnnaPaula87
Zadomowienie

Dlatego znajome mówią żeby zapłacić za swoją salę z wc swoim
Stary 2017-01-17, 22:37   #651
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
W szpitalu nakłaniają do jak najszybszego wstawania i po cc i po sn bo mówią,że szybciej się goją rany i szybciej się dochodzi do siebie ja bym nie chciała leżeć na sali z 4,5 dziewczynami gdzie u każdej byłaby rodzina.Myślę ,że po porodzie potrzeba spokoju i komfortu żeby dojść do siebie odpocząć ,odespać...a powikłania każda ma inne i każda czuję się inaczej.Znajoma po cc miała takie rewolucje w jelitach ,że mówiła ,że płakać jej się chciało bo nie mogła wstać i wyjść musiała leżeć a obok tatuś obcy siedział caly dzień... nie będę Wam opisywać szczegółów...ale po operacjach tak jest otwiera się człowieka grzebie we wnętrznościach i zamyka a znieczulenie tez robi swoje i leki po.
Wiem, wiem ale znam siebie i wiem, że nie wstanę
Też bym chciała szybko do domu.
Myślę, że ciężko zniosę sale z tyloma osobami.
Moja mama zawsze miała 1

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Zjadłabym frytki.

Chodzę senna, dziś w ciągu dnia po pracy spałam prawie 2h na wpół siedząc, tak po postu po obiedzie mnie uspilo na narożniku, a teraz w łóżku kręcę się z boku na bok, nie umiem znaleźć wygodnej pozycji... Kolejna taka nic. Rano boli mnie krzyż... Też tak macie?

Budzę się w nocy

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Dlatego znajome mówią żeby zapłacić za swoją salę z wc swoim
Tylko gdzie to się załatwia i kiedy
Stary 2017-01-17, 22:39   #652
elaweronika
Rozeznanie

Cytat:

Tylko gdzie to się załatwia i kiedy
Dokładnie, kiedy to załatwić?
Też bym wolała sama .
Większy komfort. Tak mi się wydaje.

Ale nie mam doświadczeń szczerze powiedziawszy, bo nigdy nie leżałam w Szpitalu.

Edytowane przez elaweronika
Czas edycji: 2017-01-17 o 22:41
Stary 2017-01-17, 22:45   #653
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Z jednej strony fajnie mieć jedynkę no bo spokój komfort no i można siedzieć z rodzinką bez ograniczeń a z drugiej strony z opowiadań wiem ,że jak dzieli się z inną mamą salę to zawsze można poprosić żeby zerknęła na malucha i iść do wc czy pod prysznic czy nawet jak coś tfu tfu się dzieję to jest ktoś kto zareaguje i raźniej po prostu.
Ja bym nie chciała na jakąś dużą salę trafić tylko.Poza tym też bym nie chciała żeby mój TŻ przychodził na 15 minut a resztę czasu sama. No i takie to życie nie ma złotego środka chyba fizjologii nie przeskoczysz hehe

Boję się tylko żółtaczki u dzidzi i ,że będzie pod inkubatorem u mnie kilka dzieci w rodzinie tak miało to mnie strasznie martwi.Najmłodsza sztuka też miała ale mogła być przy mamie bo była podłączona pod taką przenośną lampę zresztą od wośp
Stary 2017-01-17, 22:46   #654
morelle_
Zakorzenienie

Mi tam by nie przeszkadzało samej.

Moja mama i ja też jesteśmy wcześniaki.
Stary 2017-01-17, 22:48   #655
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Zjadłabym frytki.

ja też mam teraz problem ze spaniem nawet cebuszkę odstawiłam, zazwyczaj śpie na wznak czyli najzdrowiej ale rano bardzo mnie boli krzyż i lędźwie ale jak wstanę to w porzo
Stary 2017-01-17, 22:56   #656
AnnaPaula87
Zadomowienie

Nie wiem kiedy trzeba spytać na szkole rodzenia pewnie każdy szpital inaczej
Stary 2017-01-17, 22:58   #657
electric blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
U mnie i gin, i endo są tego samego zdania. Ginekolog prywatny nie zalecił... Tak że ten. Ja tam ufam swojemu enefzetowemu ginowi bardziej, bo działa na wielu płaszczyznach zdrowotnych, nie tylko kobiecych. sam się z raka wyleczył w końcu
Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Ja biorę Euthyrox 25 pon.-pt. oraz 50 sob.-niedz. - moj wynik to 1,37. Wczesniej miałam powyżej 3 i wtedy brałam 25 przez 7 dni w tyg. Brałam lek zanim zaszłam w ciążę.
Byłam dziś na wizycie u mojej gin w medi, dostałam skierowanie na m.in. ponowne tsh. Według niej należy je monitorować czy nie ma tendencji rosnącej, dlatego daje mi skierowania co miesiąc. Jeśli przekroczy 2,5 trzeba będzie wprowadzić leki (nie wspominałam nic o zaleceniach drugiego gina). To wydaje mi się sensowne, bo o normie 2,5 dla ciężarnych czytałam w necie, że takie jest zalecenie instytutu endokrynologicznego (czy jakoś tak), a osobom które wcześniej chorowały zbija się je bardziej do ok 1.

Swoją drogą zastanawiam się, czy dalej chodzić do dwóch ginów, czy zostać tylko przy medicoverze, a jeśli mi tam pakiet odpadnie, to wtedy szukać kogoś na nfz. Jak tak dalej pójdzie to zgłupieję Wczoraj gin z nfz twierdził, że mogę ćwiczyć, a dzisiaj usłyszałam, że mam się przez miesiąc jeszcze wstrzymać i prowadzić oszczędny tryb życia. I weź bądź tu mądry

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Mąż wrocil i wracam do domu na gotowe obiadki dzisiaj placki ziemniaczane z gulaszem
zjadłabym w ogóle ostatnio mam fazę ziemniaczaną

Cytat:
Ile kosztuje u Ciebie żłobek prywatny? U mnie ok 1200 -1500 zł miesięcznie.
u mnie żłobek to też koszt ok 1200 zł + chyba jedzenie dodatkowo jeszcze płatne

Cytat:

ja nie mogę mieć koszuli nocnej bo budzę się z nią pod szyją i bałabym się, że będę w szpitalu świecić tyłkiem
mam to samo, zawsze budzę się z tyłkiem na wierzchu i koszulą zrolowaną po cycki Chyba za bardzo się w nocy wiercę

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
3 strony o majtach!
Przestańcie bo uciekam
Te majty trochę creepy
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 23:01   #658
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
Byłam dziś na wizycie u mojej gin w medi, dostałam skierowanie na m.in. ponowne tsh. Według niej należy je monitorować czy nie ma tendencji rosnącej, dlatego daje mi skierowania co miesiąc. Jeśli przekroczy 2,5 trzeba będzie wprowadzić leki (nie wspominałam nic o zaleceniach drugiego gina). To wydaje mi się sensowne, bo o normie 2,5 dla ciężarnych czytałam w necie, że takie jest zalecenie instytutu endokrynologicznego (czy jakoś tak), a osobom które wcześniej chorowały zbija się je bardziej do ok 1.

Swoją drogą zastanawiam się, czy dalej chodzić do dwóch ginów, czy zostać tylko przy medicoverze, a jeśli mi tam pakiet odpadnie, to wtedy szukać kogoś na nfz. Jak tak dalej pójdzie to zgłupieję Wczoraj gin z nfz twierdził, że mogę ćwiczyć, a dzisiaj usłyszałam, że mam się przez miesiąc jeszcze wstrzymać i prowadzić oszczędny tryb życia. I weź bądź tu mądry

zjadłabym w ogóle ostatnio mam fazę ziemniaczaną

u mnie żłobek to też koszt ok 1200 zł + chyba jedzenie dodatkowo jeszcze płatne

mam to samo, zawsze budzę się z tyłkiem na wierzchu i koszulą zrolowaną po cycki Chyba za bardzo się w nocy wiercę

Te majty trochę creepy
2.5 to dopiero w 3 trymestrze powinno być w 1 i 2 są niższe normy dziewczyny wyrzucały normy z laboratorium.
Stary 2017-01-17, 23:01   #659
electric blue
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem kiedy trzeba spytać na szkole rodzenia pewnie każdy szpital inaczej
ja się zapisałam już na koniec marca, ale do takiej, do której mam blisko z domu, a nie przyszpitalnej. Koleżanka chodziła do przyszpitalnej, z myślą, że będzie tam rodzić, a jak doszło do porodu, to tam nie mieli miejsca i odesłali ją na drugi koniec miasta do drugiego szpitala
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 23:03   #660
karolinuuusia
Zakorzenienie

Ja będę miała koszule jednak jest wygodniejsza niż piżamy i łatwiej do badań. A w przypadku cc nie uciska gumka brzucha i szwu

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości