|
|
#4501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LX
Cytat:
JA, chociaż do majętnych nie należę, nie czekałabym ani dnia na badania, tfu! skierowania! tylko zrobiła ankietę na dobrego kardiologa prywatnego i zamówiła jak najszybciej wizytę. Przecież to jest zagrożenie życia! Nie ma co czekać! Cytat:
Odezwała się galeria - mogą wziąć tylko po 1 obrazie, i wiecie, się zdecydował gość na Jaskółkę - nie na Sosny, w ziązku z tym Sosny są na sprzedaż - a maluję jeszcze Sosnę w śniegu i o zachodzie - więc w sumie będzie ich 4, jeszcze może e mgle... ale już mnie nosi, już dość, już muszę coś nowego - może zacznę obrazy łączone...? (że i rys i malarstwo)
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem żywo zainteresowana tematem. 2. Tak powiedzieć jest najprościej. A ja uważam, że jest, wszędzie jest prawda, tylko ludzi prawdziwie mądrych, coby ją umieli wyłuszczać gdzie potrza jest jak na lekarstwo. To ludzie są za krótcy na tę prawdę. Bo łatwiej jest powielać wyuczone schematy i odrzucać/negować co do nich nie pasuje. Prawdziwie otwarte umysły szukają przyczyn, dowodów, zgłębiają materię, mają naturę "zgłębiacza", naukowca, pożądają dowodów. Mają niezależny umysł, który myśli swobodnie, a nie wedle knig. Mam tu na myśli nie tylko medycynę. Nie sztuką jest powtarzać po książkach. Sztuką jest szukać, badać i dowodzić.
|
|
|
|
|
#4503 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ale się u Was dzieje, wystawy, wyjazdy Gratulacje!
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Piers do przodu
|
Ju no lepiej 1 niż nic ale co to za galeria? Miejsca nie mają??
![]() Jakie nowe tematy Ci chodzą po główce?
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Ja jestem z tych, co uważają, że człowiek nie odkrył jeszcze o co w tym świecie chodzi (czy to w medycynie, dietetyce, fizyce itede itepe). Pojawiają się coraz to nowe teorie, czy po czasie okażą się trafione zobaczymy. Też chyba w sumie nie pomogłam ![]() Chłop mi woła, że mam mu pomóc. Rany, jak pomóc choremu menciźnie? Tylko dobicie przychodzi mi do głowy Tym bardziej mam na niego nerwa, bo wczoraj zapisałam go do lekarza (jak zobaczyłam w jakim stanie wrócił rano z pracy), a on odmówił wizytę (bo do popołudnia poczuł się lepiej) ![]() A dziecię wyjechane na ferie do dziadostwa
|
|
#4506 |
|
To ja :)
|
Justyna, masz nerwy, jak postronki. Ech...
A ja zostawię Wam zdjęcia z wernisażu
|
#4507 | ||||
|
Panaroja
|
snad kothy i oddanej sieciuni
)Cytat:
Cytat:
o, to tak jak mnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2.dooobra ![]() 3.będę czekać na zbiorowe grobowce zramolałych australopiteków 4.ojtam ![]() 5.masz osobnika z serii limitowanej ![]() 6.https://paleosmak.pl/insulina-nasz-c...ca/#more-14410 nie wierzę, że ta osoba jest lekarzem. Absolutnie każdy absolwent medycyny wie , że podstawą leczenia i kontroli cukrzycy II jest przede wszystkim i najpierw dieta , schudnięcie i aktywność fizyczna , i duża część chorych przestrzegająca tych zaleceń i trzymająca reżim w ogóle nie potrzebuje żadnych hipoglikemicznych . Następnie , że przed wprowadzeniem do leczenia insuliny cukrzyca była w 100% śmiertelna w krótkim czasie od zachorowania ponieważ żadna dieta nie pomagała, dlatego zaczęto podawać insulinę . Następnie, że z cukrzycą wcześnie wykrytą i prawidłowo prowadzoną i kontrolowaną można żyć i 100 lat . Oczywiście w cukrzycy I dieta jest konieczna , to jasne , ale niestety to , co tam jest napisywane nie pokrywa się z tym, co się dzieje naprawdę w organizmie chorym na cukrzycę i z udowodnionymi skutecznymi metodami postępowania . Powtarzam - gdyby to było takie proste, cukrzyca nigdy nie stanowiłaby problemu medycznego i nie istniałaby potrzeba podawania insuliny . Cyt."po wprowadzeniu insuliny poziom śmiertelności zaczął z każdym rokiem wzrastać. Paradoks? Dawniej cukrzykom zalecano dietę, która z nadejściem insuliny została odrzucona i od tej pory pacjenci mogli jeść wszystko, czego tylko chcieli, narażając się na przykre konsekwencje w dłuższej perspektywie. Jednak główną przyczyną wzrostu śmiertelności w ostatnich latach jest prawdopodobnie coraz częstsze występowanie obu typów cukrzycy, wraz z opłakanymi skutkami konwencjonalnej terapii (dzięki której zwiększają się autoagresywne ataki na trzustkę albo zwyczajnie wyczerpują jej zdolność do produkcji insuliny)." No brakuje mi jeszcze na zakończenie zdania, że cukrzycę u dzieci powodują szczepienia Absurd , absurd, absurd . Tutaj https://bibliotekadiabetyka.pl/artyk...sicy-ketonowej o tym , jak się zwykle zaczyna cukrzyca I - czyli u dzieci . Ciekawa jestem jak ta pani leczyłaby dziecko w kwasicy ketonowej dietą . Trzema tygodniami picia soku z cytryny ? Nieleczona kwasica ketonowa w cukrzycy prowadzi do zgonu . Internet wszystko zniesie i każdy może napisać wszystko co chce podpisując się jak chce . Łącznie z tym , że po odrobaczeniu człowieka spada mu ASO (antystreptolizyna paciorkowcowa , przeciwciało wytwarzane w trakcie zakażenia paciorkowcem ropotwórczym czyli w trakcie anginy lub liszajca zakaźnego) , sama widziałam, czytałam , strony teraz nie znajdę, ale bardzo podobna do tej http://www.pucilowscy.pl/nazdrowie/?pasozyty...,40 normalnie odrobacz się a będziesz od razu piękny młody i bogaty tylko dlaczego masa dzieci ma owsiki a nie ma astmy ani żadnych objawów opisywanych przez tę panią a tak zupełnie z innej strony - jakby kto chciał na egzotyczne wakacje, już jest mapa naszego najnowszego tropikalnego kraju sojuszniczego , można jechać ZapiszZapisz
Zapisz Zapisz
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
|
|
|
#4508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3. Czisas, duże dzieci. Nawet gorzej niż dzieci. ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4509 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przedstawiam trochę w karykaturze pewnie to wynika z tego, że fatalnie znoszą niemocCytat:
gratuluję wernisażu Nie, nie mam nerwów jak postronki - cierpliwość mi się kończy...dziś strasznie było... w sumie jakaś pani z telewizji może spowodować, że nagle drzwi się otwierają, a u mnie to wszystko to jak pchanie szafy pod górę... Aż mam ochotę w ogóle się schować i nikomu nic nie pokazywać z tego, co maluję, bo to bardziej frustrujące niż budujące... Gdybym mogła żyć bez sprzedaży, to bym plunęła na wszystko, ale sprzedawać muszę - albo obrazy, albo przyslowiową pietruszkę... Ale złości we mnie tyle, że łyżeczka spadnie na ziemię, a ja mam ochotę kogoś rozszarpać, o, tak wygladają moje nerwy wypłaczę się i pomaga, ale ile można???
|
|
#4510 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4511 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Wpadłem wieczorową porą pomachać Bo spać nie mogę łeb mi rozsadza i zęby...
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#4513 |
|
Piers do przodu
|
![]() snad latania do przybytku po wczorajszych sajgonkach
|
#4514 |
|
|
Znaczy działajo!
![]() Smutno mi jakoś. Wczoraj zirytował mnie przed snem jeden znajomy tak, że napisałam mu, że nie będę z nim więcej rozmawiać, bo nie chce sobie psuć humoru. Ale jednak humor zdążył się zepsuć. Kolega dziś rano przysłał sms z przeprosinami, ale niesmak został ![]() I do Opola muszę jechać na rekonesans, wcale mi się nie chce, po wczorajszych przygodach z PKP... Zapisz
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4516 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
no niefajnie A c znów PKP narobiło?? ![]() Betty - moje sajgonki były lidlowe, pewnie dlatego .... ale kupiłam papier ryżowy, będę sama kręcić
|
|
#4517 | |
|
|
Cytat:
No i jeszcze ten telefon zostawiony w pociągu, to też ich wina ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4518 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
|
|
#4519 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Ruszyłam sie dzisiaj w teren, konkretnie do fryzjera znaczy sie ściąć znowu włosy na long boba - jak ja uwielbiam ta fryzurę, ze szok, jak zadna inna
cieniowanie dobre było na pol roku tylko Z kondycja coraz lepiej, apetyt juz mi dzisiaj wrocil na całego, znaczy pacjent bedzie żył
|
#4520 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oczywiście jest to frustrujące, zwłaszcza że prywatnie, więc miliony monet sobie idą, ale jednak to są różne specjalizacje no i na tarczycy gin się nie musi tak super znać, a ja wolę żeby mój lekarz się super znał ![]() Ja mam cudowną gin, ufam jej w 100%, ale do endo chodzę osobno. Ona mi regulowała dawkę leku jak było coś oczywistego (bo u mnie góry i doliny to standard), ale jak się pojawiały jakieś mocniejsze zachwiania to zawsze kazała mi iść do endo. No taki lajf Cytat:
![]() Cytat:
Ju przytulam ![]() i spadam spać |
||||
|
|
|
#4521 | ||
|
Mother of Cats
|
Pierwsza?
![]() Na Biochemii Urody. Ponoć pobudzanie komórek, nawilżanie, ujędrnianie, spłycanie zmarszczek - no cud, miód i orzeszki ![]() Cytat:
Cytat:
Zapisz
|
||
|
|
|
#4522 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Wszystkim serdecznie dziękuje za troskę, dobre słowo, wsparcie, pozytywne wibracje i kule, podziałało, bo - serce czyste, nie ma infekcji jakiejkolwiek ALE jest druga strona medalu - przyczyna jest wysoki cholesterol, plus troszkę zawyzone tsh. Tym ostatnim Pani Dohtur by sie nie przejmowała, az tak, bo neiznacznie podwyższne, wskazujace niedoczynność, ale w połaczeniu z wysokiem cholesterolem i moja nerwowoscią to mieszanka taka, ze własnie stało sie, jak stało w niedziele. Cisnienie tez deczko poza norme wychodzi, ale minimalnie. Teraz mam zgryza, zdrowe zywienie, zeby zbic to swiństwo,, nim zagrozi miazdzycą
Poki co dziabneli mnie dzisiaj raz jeszcze, zeby konretne parametry tsh sprawdzić. We wtorek mam jeszcze usg tarczycy.
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2017-01-20 o 15:21 |
|
|
|
#4523 | |||
|
Panaroja
|
snad niczego
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zimno, ciemno, szklanka na ulicach, dobrzechociaż że dziś piątek
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||
|
|
|
#4524 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Nie wiem, ale to jest mimalnie poza norme, jednakze w połaczeniu z cholesterolem własnie niezbyt to wyglada ten duet. Generalnie wolałabym nie faszerować sie lekami, bo watrąbe mam na cenzurowanym Znaczy na ten cholesterol tzreba bedzie cos poradzić, na tsh zobaczymy po wynikach dokładniejszych krwi Bo reszta wyników, w tym cukier i inne rzeczy pieknei w normie. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Jasne, bo widzę, ze nie do końća jest jeszcze idealnie. W sensie rano po przebudzeniu mam te sensacje typu zoladek w kamien, czestoskurcz, etc. Generalnei stan jak przed waznych examem. Mijaja, jak sie rozluźnie. Ale cwiczenia wznowiłam, tylko juz nie tak intensywnie.
|
|
#4525 | |
|
|
Cytat:
![]() I teraz taka scena: wychodzę sobie z domu, rozmawiając przez telefon z kurierem, chwilę tańczę na lodzie, po czym rozjeżdżam się i z plaskiem się przewracam, a telefon nadal w dłoni i jakby nigdy nic nadal rozmawiam... Zapisz
|
|
#4526 |
|
Piers do przodu
|
O Mursz czyli na razie koniec z warsztatami??
![]() Ja już wczoraj tańczyłam po powrocie z dializy a dziś była powtórka z rozrywki w drodze do i ze sklepu i ciągle popaduje ![]() Corii dobrze, że wiadomo z czym walczyć ![]() Parabel
|
#4527 |
|
|
Na ten miesiąc pewnie tak, ale to raczej z przyczyn ekonomicznych, a potem... No cóż, warsztaty, to przecież nauka, a na nauce nie należy oszczędzać
![]() Zapisz
|
#4528 | ||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Loj dobrze ze nic Ci sie nie stało ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
Dziekuje
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Macham sę
Spałem do 15-tej...A teraz czas na obiad wcinam słoiki Gerbera
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#4530 |
|
Piers do przodu
|
Oj wiadomo, że w tym miesiącu to i u mnie portfel mówi veto ale taki np marzec to taki piękny miesiąc na uczenie się
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

jakos dam rade ten tydzien

i kulę wysłać
A ja uważam, że jest, wszędzie jest prawda, tylko ludzi prawdziwie mądrych, coby ją umieli wyłuszczać gdzie potrza jest jak na lekarstwo. To ludzie są za krótcy na tę prawdę. Bo łatwiej jest powielać wyuczone schematy i odrzucać/negować co do nich nie pasuje. Prawdziwie otwarte umysły szukają przyczyn, dowodów, zgłębiają materię, mają naturę "zgłębiacza", naukowca, pożądają dowodów. Mają niezależny umysł, który myśli swobodnie, a nie wedle knig. Mam tu na myśli nie tylko medycynę. Nie sztuką jest powtarzać po książkach. Sztuką jest szukać, badać i dowodzić.

oj tak tak 

no niefajnie
Oczywiście jest to frustrujące, zwłaszcza że prywatnie, więc miliony monet sobie idą, ale jednak to są różne specjalizacje no i na tarczycy gin się nie musi tak super znać, a ja wolę żeby mój lekarz się super znał