|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 2
Cytat:
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
lukier mi nie wyszedl
i polewa na babke tez sie srednio udala
|
#3363 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro robię pierwsze muffinki z tego przepisu
Muffinki 2 szklanki maki 2 lyzeczki proszku do pieczenia (czubate) 3/4 szklanki cukru (jezeli maja byc na slodko)-ja dalam tylko pol szkl.cukru pol plaskiej lyzeczki soli (jak na slono, to wiecej) wymieszac Dodac 2 jajka, szklanke mleka, 100g stopionego masla (margaryny) i wklad wlasciwy (czyli to z czym je robisz: jablka z cynamonem, dowolne mrozone owoce, czekolada w kawalkach bakalie, lub cebule podsmazona, szynke, der zolty w kosteczke, oliwki itd...co ci sie zywnie podoba) wszystko szybciutko wymieszac (im szybciej tym lepiej) Powkladac do natluszczonych foremek lub filizanek lub foremek do babeczek do 3/4 wysokosci i piec w 210 stopniach 15-30 minut az beda rumiane. Będą z kawałkami czekolady. I teraz pytania: 2 jajka całe? Ubite, rozmieszane, jakie? jak łącze suchą część z morką to mieszam krótko a szybko tak, bo inaczej będą twarde? Czy ja mam moje papilotki czymkolwiek smarować? Boję się ![]() Dla zainteresowanych, wrażenie z tuszu More than Mascara Estee Lauder: Genialna, niewielka szczoteczka, stożkowata, włoski sztywne i dość gęsto ułożone. Konsystencja tuszu raczej rzadka, podobno po tygodniu ma zgęstniec i taka już zostać. Niezwykła, hipnotyzująca czerń (more black). Efekt po 1 warstwie: bardzo naturalne, rozdzielone rzęsy. Efekt po 2 warstwie: rzęsy naturalne, ale lepsze - czarne równiutko rozdzielone, wydłużone, jak się dłużej pomacha szczoteczką to mocno uniesione, lekkie Efekt po 3 warstwie (nałożonej po 7(!) godzinach noszenia 2 warstw) - nadal rozdzielone, czarniutkie firaneczki. Ogólnie jestem zachwycona, zwłaszcza łatwością malowania i trwałością - 7h sprzątania, ganiania i kucharzenia a nawet śladu kruszenia się itp. Tusz zdecydowanie nie daje teatralnego efektu i prawie w ogóle nie pogrubia, natomiast z łatwością dotrzeć można do każdej rzęsy i w efekcie rzęs są jakby udoskonaloną wersją naszych prawdziwych ![]() Trudno mi go porównac do jakiegokolwiek tuszu, może troszkę jak Telescopic CD, ale dużo lepiej rozdziela. |
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
ja bym je lekko rozbeltala
Cytat:
![]() papilotki wsadzasz w forme i tyle, niczym nie smarujesz ani papilotek ani foremki nie ma czego
|
|
#3365 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja mam jeszcze jedno pytanie z dziedziny ynteligentnych
![]() Jak się wstawia obrazki do PW? Chciałam Wam wysłać kurcoka, a nie umiem ![]() BTW, Ice, tego kłólika którego wysłałaś ja wczoraj rozsyłałam do znajomych z pracy Widać mamy podobny gust zwierzaczkowy
|
|
|
|
#3366 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Bo królik uroczy był.
![]() Pakosta, Twój opis tuszu brzmi szalenie kusząco, ale obawiam się, że ja mogę nie być zachwycona, bo chyba zupełnie mi nie odpowiadają tusze, które Tobie tak. (patrz: Telescopic)Masz w PW taką ikonkę, jak do wstawienia obrazka w treści wiadomości na gg? Bo tak sie wstawia. ![]()
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[mialam probke ] - clakiem fajny i porzadny
|
|
#3368 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
To może wpiszę EL na moją listę tuszy do przetestowania.
|
|
|
#3369 |
|
Wtajemniczenie
|
Poczyniłam muffinki
I.... nie bardzo Tzn. wszystko zgodnie z przepisem (tym wyżej) i wyszły takie... bez smaku. Ładnie wyrosły, ae nie są nalepsze ![]() Na pewno za dużo cukru, brakuje im też tego czegoś
|
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie nie lubie Swiat Wielkanocnych a dzisiejsze wydarzenie jeszcze bardziej mnie zniechecilo-stracilam swojego kochanego kocura,byl wypadek u mnie na ulicy i pojawil sie tam w nieodpowiednim czasie
![]() Gdzies tam,w srodku mnie cos zawsze sie liczylo,ze moze sie taka sytuacja pojawi poniewaz lubil przelazic na druga strone ulicy bo tam jest laka..... Byl to moj pierwszy kot i nie potrafie podzic sie z ta strata.Mam juz za soba decyzje o uspieniu psa i bylo to bardzo bolesne ale teraz czuje sie jakbym stracila czesc siebie.Bylam z Nim silnie zwiazana i czasami az mnie zadziwial swoimi reakcjami. Stracilam ochote na cokolwiek i choc wiem,ze z biegiem czasu inaczej bede na to patrzec to przestaje mnie cieszyc cokolwiek.... Poczulam,ze musze to z siebie wyrzucic-moze miejsce nie do konca odpowiednie ale tutaj bywam czesto a na wiZooż nie mam sily by wchodzic....
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Hexx
rozumiem Twoj bol wspolczuje Ci bardzo
|
#3372 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Hexx, strasznie współczuję.
|
|
#3373 |
|
Wtajemniczenie
|
Hexx
Kochania trzymaj się Nie umiem pocieszać zupełnie, i nie wyobrażam sobie coby było jakby moja Gapa... Ech, wolę nie mówić.Pomyśl sobie że on sobie teraz skacze za słynnym Tęczowy Mostem, drapie tam wszystkie meble i gania niewidzialnych przeciwników, i przeżywa kolejne ze swoich 9 żyć ![]() I choćbyś nie wiem jak walczyła, przylezie kiedyś do Ciebie kolejny kot, będzie całkiem inny, bardziej/mniej pstrokaty, o krótszym/dłuższym ogonie i zupełnie innych upodobaniach, ale coś w jego spojrzeniu będzie Ci przypominało tego Pierwszego. Bo, nie oszukujmy się, koty zawsze wracają. |
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Hexiu, wiem co czujesz
Sama jakiś czas temu tu pisałam, że moja kociczka Figa zginęła pod kołami TIR-a
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- tak aldnie to napisalas.u mnie samo myslenie o tym, ze moje futra... ze ich kiedys nie ebdzie... juz samo to powoduje, ze moje oczy sie bardzo, bardzo poca
|
|
#3376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit: Pytanie do Ice Ice, wiem że jesteś podobnie jak ja strasznym wrażliwcem. Wiem też, że stosujesz (stosowałaś?) Active C. Powiedz mi proszę czy po dłuższym stosowaniu nie spowodował on u Ciebie podrażnień? Ja stosuję go od września ub.r. i do tej pory było ok, ale od 5-6 dni zaczyna mnie podrażniać. Nałożony na twarz lekko szczypie (wcześniej tego nie było), a rano na buzi mam czerwone plamki . Nie jest to kwestia przeterminowania, złego przechowywania, etc.Długo się zastanawiałam czego to może być efekt no i niestety wyszło, że winowajcą jest Active C (zwłaszcza, że po ostatnim eksperymencie z nałożeniem go pod oczy miałam ślipka królika przez kilka dni). Nie wiem czy to efekt kuracji antybiotykowej jaką nadal przechodzę, czy może skóra zbyt długo jest nim traktowana i stąd te rewelacje? Zaczerpnę jeszcze opinii na biochemii, ale proszę Cię o odpowiedź.
"Mądra kobieta ma miliony naturalnych wrogów: wszystkich głupich mężczyzn." Marie von Ebner-Eschenbach Edytowane przez 0306 Czas edycji: 2008-03-23 o 14:22 |
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo Ci współczujęech.
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko na chwilkę, a tu taka smutna wiadomość... Hexx współczuję Ci bardzo
|
|
|
|
#3379 | |
|
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
|
|
#3380 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Na Twoim miejscu odstawiłabym go na kilka dni/tydzień, podleczyła cerę czymś, czemu ufasz w 100%, że Cię nie uczuli. Pisałaś ostatnio, że miałaś dużo stresu i że chorujesz, może to dlatego Twoja cera przestała tolerować to, co do tej pory dobrze jej służyło i potrzebuje odpocząć?
|
|
|
#3381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie stresy+choroba+antybiotyk i to kiepska kombinacja. Moja twarz wygląda tragicznie. Prócz podrażnień spowodowanych kosmetykami cera zrobiła się też potowrnie szara, zmęczona i wyskoczyły mi na policzkach takie podskórne grudki, a raczej grudy bo powierzchnią obejmują połowę policzka. Do tego podkrążone oczy i opuchlizna wokół nosa spowodowana zapaleniem zatok .A chciałam wypięknieć na wiosnę .
|
|
#3382 |
|
Wtajemniczenie
|
Hexx bardzo współczuję, wiem co to znaczy stracić ukochane futerko
. Trzymaj się.
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Hexx, trzymaj się ciepło
To straszne uczucie stracić zwierzaka
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
#3384 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziekuje Wam bardzo bardzo za wszystkie cieple slowa 0306-przy kuracji antybiotykowej odstawilabym Active C bo wg tego co piszesz dochodzi do podraznienia a jaki antybiotyk uzywasz?
|
|
#3385 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
ściskam mocno i przesyłam dużo siły
|
|
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie. Wczoraj zamówiłam Anthelios 50+, a dzisiaj się okazało, że nie mogę przy nim używać pudru klinika.. i najlepiej to niczego :/ ciekawe czym będę się malować przy kuracji Effaclarem
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
Duomox 1 g czyli najsilniejszy. Kurację kończę we wtorek. Chyba faktycznie to ten antybiotyk
Active C odstawiłam, dziś już tylko termalka i krem wiesiołkowy półtłusty. Wrócę jak mi się skóra nieco uspokoi. EDIT: Organzza, daj znać jak Ci idzie kuracja Ef. Dziś cały dzień spędziłam na wątku o Ef. bo sama zastanawiam się nad zakupem. Tylko nie wiem czy to najlepszy pomysł by zaczynać wiosną . Opinie są tu mocno podzielone. Poza tym zastanawiam się jeszcze dlatego, że generalnie nie mam problemów z cerą (nawet w okresie dojrzewania nie miałam trądziku), mam tylko mocno rozszerzone pory głównie z powodu papierochów. Same pory (poza okolicami nosa) są raczej czyste. Boję się, by sobie kwasami nie zaszkodzić, ale nie widzę innego sposobu na zwężenie tych "dziur".
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Hexxanko, tak mi przykro
![]() Trzymaj się
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Hexxanko - przytulam Cię wirtualnie :sciskam:. Bardzo mi przykro.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

. Fakt, jest jeszcze Satin Cream, mam 4 próbki zatem jak przetestuję skrobnę kolejne porównanie 
i polewa na babke tez sie srednio udala

rozumiem Twoj bol 
.