|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 2
Hexx, współczucia
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję wszystkim za odpowiedzi w sprawie podkładu MK
|
||
|
|
|
#3392 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Też myślałam kiedyś o kuracji Effaclarem, ale boję się wpływu kwasów na moją skórę. Mam dokładnie ten sam problem, trochę rozszerzonych porów plus na nosie tendencja do zaskórników. Mimo tego moja skóra jest sucha i wrażliwa i w sumie boję się, żeby jej bardziej nie zmarnować.
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Effaclarem smarowałam się trzy dni po zabiegu złuszczania kwasem TCA (a więc rzeźnickie obdzieranie do świeżej, delikatnej skórki) i nic a nic mnie nie szczypał. A może kwasy PHA?
|
|
|
|
#3394 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam prośbę.
Moja mama stwierdziła że potrzebuje skompletować "zestaw do makijażu" - podkład, puder w kamieniu / sypki i "to coś na worki", znaczy się korektor. Dodam, że mama maluje się zawsze tak samo - puder lentheric w ilościach nieco tynkowych, róż burżuj i brązowa kredka. Ale spotkała ostatnio dawną przyjaciółkę, kobitkę równiez po 50tce ale bardzo zadbaną, no i cóż - zazdrość poszła Mama ma cerę normalną, rozszerzone pory. Ma zdecydowanie ciepły odcień karnacji i ciemniejszy niż ja, natomiast bardzo unika żółtych pudrów.I teraz nie wiem co jej polecić? Na pewno średnia półka, myślę o prasowanym Lumene (Creme Puff są strasznie żółte), ale jaki podkład, jaki korektor? Zabawa polega na tym że to muszą być produkty łatwe w obsłudze, intuicyjne, bo mama nie lubi się bawić przed lustrem. |
|
|
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zgłaszam się skruszona dopiero teraz. Przyznaję się - jestem kosmetykoholiczką. Ostatnio staram się z tym walczyć, choć to raczej walka z wiatrakami
|
|
|
|
#3396 |
|
Konto usunięte
|
Hex - wiem co czujesz. Ja jako wielki miłośnik kotów w zeszłym roku też straciłam ukochanego przyjaciela. Bardzo Ci współczuję, trzymaj się cieplutko i myśl, że jest w lepszym dla kotów świecie, za tęczowym mostem.
|
|
|
|
#3397 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście wspomnę jak u mnie wygląda współpraca z Effaclarem, ale pewnie efekty nie będą szybko widoczne (chociaż po pierwszym razie niedoskonałości się jakby przesuszyły )Cytat:
Kupię jakąś Avenkę, na nią ponoć można.... Cytat:
- zmarszczki i linie ekspresji wygładzone - skóra delikatna - zminimalizowane cienie Od siebie powiem, że mają fajne kolory a korektor... Te nowe burżujkowe są nawet fajne (jaśniejszy odcień), łatwe w obsłudze. Pytanie czy dobre... Może dziewczyny coś sprawdzonego polecą, bo ja niezbyt zorientowana jestem w korektorach
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Hexxanko szczerze współczuję
![]() Pakosto, z podkładów to może nowy Rimmel? Niech mama przetestuje próbkę - ja i moja tak zrobiłyśmy i obie sobie go kupiłyśmy ![]() Ten Max Factor jest dość lekki i też rozświetla. Z sypkich może YR? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html Albo Paul Sagane https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...in-finish.html Nowy korektor Max Factora ma bardzo dobre recenzje - ale nie wiem, czy nie będzie za ciężki, może wchodzić w zmarszczki. L'oreal w pędzelku może być za lekki, ale z kolei korektory bardziej kryjące mogą uwidaczniać zmarszczki
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Haxxanko, wiem że nie ma teraz słów, które by były odpowiednie, albo które złagodziłyby twój ból po stracie przyjaciela, ale wiedz że bardzo ci współczujemy i jesteśmy z tobą
pakosta, strasznie ładnie napisałaś (aż mi łezka poszła)
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
pakosta myślę, że może jakiś liftingujący i jednocześnie lekki podkład będzie dobry, bo każdy mocno kryjący będzie właził w zmarszczki i je jeszcze bardziej podkreślał
![]() Też obstawałabym może za czymś z MF albo może też coś z ID?
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
Pakosto, jeśli ma być średnia półka to ja zgadzam się z Estellą - polecam sypańca Sagane. Używam go sama i jestem bardzo zadowolona. Na pewno nie podkreśli zmarszczek, a twarz wyda się wypoczęta.
Co do fluidu, faktycznie przyda się coś liftingującego. Myślę, ze faktycznie powinnna przetestować nowy MF, ewentualnie polecam leciutki Bell Anti Age (już kiedyś o nim pisałam). Korektor- tu mam małe doświadczenie, osobiście używałam do niedawna korektora z linii SkinLights w pędzelku http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1747. Zmarszczek nie zakryje, ale delikatnie rozświetli skórę wokół oczu i optycznie ją wygładzi. To zdecydowanie mój ulubiony korektor. Jedyny problem w tym, że ostatnio go nigdzie nie widzę no i wychodzi ciut drogo (jest go ledwie 1,45 ml a w tradycyjnej sprzedaży kosztuje na pewno powyżej 60 zł).
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem spokojnie powinnaś się malować na LRP (choć jak pewnie zauważysz - ciężko osiągnąć naturalny efekt na filtrach, podkłady w pudrowym kompakcie są łatwiejsze w obsłudze niż zwykłe płynne). Z koncernu Pierre Fabre polecam raczej filtr Klorane niż Avene - Klorane zużywam z przyjemnością
|
|
|
|
|
#3403 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podkład MF Age Renew mógłby jej się spodobać, kupiłam go kiedyś mojej mamie i była zachwycona (tylko niestety zgubiła, co u niej jest normą ). Albo może L'oreal Visible Lift? Ma dobre opinie w KWC.Cytat:
|
|
|
#3404 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Czy sypańska PS można nakładać tą gąbeczką? Czy konieczny jest pędzel? Korektor chyba faktycznie musi być lekki. Zaraz potestuję na mamie mojego magika HR, może akurat będzie pasować. Cytat:
Cytat:
![]() Bo mama jeszczze do tego alergiczką jest . |
||||
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w kolejne święto
![]() Ja muszę napisać że dzielnie zużywam moje zapasy. Kolejne to chyba dopiero na lato poczynię. Lubię się tak czasem ''oczyścić'', takie katarsis ![]() Obecnie to nawet nic mnie nie kusi, jedynie maczek który zamierzam nabyć, i może bambusek i koniec ![]() Ehhh... mało mnie było ostatnio na wizażu i kiedy tu weszłam i pobuszowałam trochę to natknęłam się na makijaż słoneczny Agi ![]() Poleciałam zobaczyć co to za nowe cudo i okazało się że wizażanki zapałały miłością wielką do bambuska, a ja nawet nie wiedziałam o jego istnieniu. Teraz już wiem co pewnie okaże się zgubą dla mojego portfela ![]() No ale maczek i bambusek muszą być. Mam prośbę: wielką .... Nie mam konta na ebayu, słabo orientuję się w zakupach internetowych a w Sephorze obie rzeczy wychodzą jednak nieco drogawo. Czy na allegro ustrzelę po okazyjnej cenie te dwie rzeczy czy nie bardzo ? ![]() Aaaa, zakupiłam ostatnio tusz Rimmela, Glam Eyes, jaki on ładniutki, dziś mi już 3 osoby skomplementowały moje oczy
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama się zastanawiałam nad tym tuszem, ale w końcu nie kupiłam
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To wątpię abym je tam dorwała, bo pewnie zanim je tam ujrzę i poproszę kogoś o kupno to już okazja minie
|
|
#3408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sypańca PS można używać tą gąbeczką. Pędzel nie jest konieczny. Sama miałam na początku obawy jak to wyjdzie, ale zostałam mile zaskoczona. Nabiera się go na gąbeczkę odpowiednia ilość, nakładany zgodnie z kierunkiem meszku na twarzy jest praktycznie niewidoczny (jest bardzo drobniusieńki). Do tego fenomenalnie ożywia twarz
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maczki można okazyjnie trafić na All
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Pozwolę sobie zacytować siebie z watku avonowego - rzecz dotyczy brązującej mozaiki
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, a powiedzcie mi cosik o tym nowym podkładzie Rimmela - nadaje się do cery mieszanej? dobrze kryje? są jakieś jasne kolory?
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Yennefer widziałam Twoją kolekcię w wątku różowo-rozświetlaczowym i muszę przyznać, że piękna i...spora
Vibeska a jak szczoteczka w tym tuszu, bo w Magnyfeyes(czy jak on się tam nazywał) podobno wypadały ząbki i dlatego go nie kupiłam A ten nowy mnie zaciekawił
|
#3412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jakaś dobra wizażowa dusza się nademną ulituje i mi kupi Cytat:
![]() Póki co zęby wszystkie się ostały ![]() Ale szczota wygląda na solidną, dla ostrożności obchodzę się z nią delikatnie.
|
|
#3413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On lekko rozświetla i sprawia, że skóra wygląda na wypoczętą. Ale w porównaniu z tym poprzednim nie zawiera tylu drobinek - po tamtym świeciłam sie niemiłosiernie. Cytat:
Przetestuj próbkę, mi sie bardzo spodobał
|
|
|
#3414 |
|
Zadomowienie
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.revlon.com/ProductCatalog...&ProductID=134
pomysł super kusi mnie
|
#3416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe kiedy to cudo trafi do sprzedaży w Polsce? Ja i tak będę tęsknić za Skinlightsem. Chyba porobię małe zapasy, póki jeszcze da się je kupić . Miałam zacząć zbierać na cienie Diora i podkład w kompakcie Prisme, ale życia bez SL sobie nie wyobrażam . Będę musiała coś wybrać, bo na wszystko mnie teraz nie będzie stać. Muszę trochę odświeżyć szafę no i przełożona zpowodu choroby wizyta u dentysty i tak mnie czeka 31.03, a wolę ząbki zrobić...
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
sprytne
widzę, że już nawet na allegro jestEDIT: 0306 niedawno pisałaś, że lubisz lekkie, niezbyt kryjące, absolutnie niewidoczne podkłady. IMHO Skinlights nie pasuje do tego opisu
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też zauważyłam. Cenę mają przyzwoitą
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
30ml
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
ja jakoś nie mogłam znaleźć..Właściwie pojemność normaln ale 30/5 to wychodzi po 6ml każdego odcienia pewnie ciężko przy takim przyzwyczaić się do jakiegoś koloru bo momentalnie zniknie
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

. Opinie są tu mocno podzielone. Poza tym zastanawiam się jeszcze dlatego, że generalnie nie mam problemów z cerą (nawet w okresie dojrzewania nie miałam trądziku), mam tylko mocno rozszerzone pory głównie z powodu papierochów. Same pory (poza okolicami nosa) są raczej czyste. Boję się, by sobie kwasami nie zaszkodzić, ale nie widzę innego sposobu na zwężenie tych "dziur".

Active C odstawiłam, dziś już tylko termalka i krem wiesiołkowy półtłusty. 
Mama ma cerę normalną, rozszerzone pory. Ma zdecydowanie ciepły odcień karnacji i ciemniejszy niż ja, natomiast bardzo unika żółtych pudrów.
(chociaż po pierwszym razie niedoskonałości się jakby przesuszyły
)

widzę, że już nawet na allegro jest