Nałogowe kosmetykoholiczki - część 2 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-23, 23:42   #3391
agnieska
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 2

Hexx, współczucia

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
Fajnie. Wczoraj zamówiłam Anthelios 50+, a dzisiaj się okazało, że nie mogę przy nim używać pudru klinika.. i najlepiej to niczego :/ ciekawe czym będę się malować przy kuracji Effaclarem
Jeśli chcesz długo żyć w zgodzie z filtrami, to szybko stracisz takie nastawienie

Cytat:
Napisane przez 0306 Pokaż wiadomość
EDIT: Organzza, daj znać jak Ci idzie kuracja Ef. Dziś cały dzień spędziłam na wątku o Ef. bo sama zastanawiam się nad zakupem. Tylko nie wiem czy to najlepszy pomysł by zaczynać wiosną . Opinie są tu mocno podzielone. Poza tym zastanawiam się jeszcze dlatego, że generalnie nie mam problemów z cerą (nawet w okresie dojrzewania nie miałam trądziku), mam tylko mocno rozszerzone pory głównie z powodu papierochów. Same pory (poza okolicami nosa) są raczej czyste. Boję się, by sobie kwasami nie zaszkodzić, ale nie widzę innego sposobu na zwężenie tych "dziur".
Effaclar jest słabiutki, śmiało się nim smaruj

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi w sprawie podkładu MK
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 23:47   #3392
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Duomox 1 g czyli najsilniejszy. Kurację kończę we wtorek. Chyba faktycznie to ten antybiotyk Active C odstawiłam, dziś już tylko termalka i krem wiesiołkowy półtłusty.
Wrócę jak mi się skóra nieco uspokoi.
EDIT: Organzza, daj znać jak Ci idzie kuracja Ef. Dziś cały dzień spędziłam na wątku o Ef. bo sama zastanawiam się nad zakupem. Tylko nie wiem czy to najlepszy pomysł by zaczynać wiosną . Opinie są tu mocno podzielone. Poza tym zastanawiam się jeszcze dlatego, że generalnie nie mam problemów z cerą (nawet w okresie dojrzewania nie miałam trądziku), mam tylko mocno rozszerzone pory głównie z powodu papierochów. Same pory (poza okolicami nosa) są raczej czyste. Boję się, by sobie kwasami nie zaszkodzić, ale nie widzę innego sposobu na zwężenie tych "dziur".
Brałam kiedyś ten Duomox, schudłam po nim (i ogólnie po chorobie) jakieś 2 kg.

Też myślałam kiedyś o kuracji Effaclarem, ale boję się wpływu kwasów na moją skórę. Mam dokładnie ten sam problem, trochę rozszerzonych porów plus na nosie tendencja do zaskórników.

Mimo tego moja skóra jest sucha i wrażliwa i w sumie boję się, żeby jej bardziej nie zmarnować.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 00:41   #3393
agnieska
Zakorzenienie

Ja Effaclarem smarowałam się trzy dni po zabiegu złuszczania kwasem TCA (a więc rzeźnickie obdzieranie do świeżej, delikatnej skórki) i nic a nic mnie nie szczypał. A może kwasy PHA?
Stary 2008-03-24, 01:45   #3394
pakosta
Wtajemniczenie

Dziewczyny, mam prośbę.

Moja mama stwierdziła że potrzebuje skompletować "zestaw do makijażu" - podkład, puder w kamieniu / sypki i "to coś na worki", znaczy się korektor.

Dodam, że mama maluje się zawsze tak samo - puder lentheric w ilościach nieco tynkowych, róż burżuj i brązowa kredka. Ale spotkała ostatnio dawną przyjaciółkę, kobitkę równiez po 50tce ale bardzo zadbaną, no i cóż - zazdrość poszła Mama ma cerę normalną, rozszerzone pory. Ma zdecydowanie ciepły odcień karnacji i ciemniejszy niż ja, natomiast bardzo unika żółtych pudrów.

I teraz nie wiem co jej polecić? Na pewno średnia półka, myślę o prasowanym Lumene (Creme Puff są strasznie żółte), ale jaki podkład, jaki korektor? Zabawa polega na tym że to muszą być produkty łatwe w obsłudze, intuicyjne, bo mama nie lubi się bawić przed lustrem.

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 02:59   #3395
Queen
Wtajemniczenie

Ja zgłaszam się skruszona dopiero teraz. Przyznaję się - jestem kosmetykoholiczką. Ostatnio staram się z tym walczyć, choć to raczej walka z wiatrakami

Mój wątek z wymianą kosmetyczną:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723489

Queen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 07:27   #3396
201607150859
Konto usunięte

Hex - wiem co czujesz. Ja jako wielki miłośnik kotów w zeszłym roku też straciłam ukochanego przyjaciela. Bardzo Ci współczuję, trzymaj się cieplutko i myśl, że jest w lepszym dla kotów świecie, za tęczowym mostem.
201607150859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 08:21   #3397
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że skoro on jest taki delikatny (w porównaniu do innych tego typu produktów) to możesz go spokojnie używać, nawet tylko na wybrane partie twarzy.
Oczywiście wspomnę jak u mnie wygląda współpraca z Effaclarem, ale pewnie efekty nie będą szybko widoczne (chociaż po pierwszym razie niedoskonałości się jakby przesuszyły )

Cytat:
Napisane przez agnieska Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz długo żyć w zgodzie z filtrami, to szybko stracisz takie nastawienie
Po prostu spostrzegłam, że przy tym nie mogłabym się malować, a nie chcę z tego rezygnować
Kupię jakąś Avenkę, na nią ponoć można....

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam prośbę.

Moja mama stwierdziła że potrzebuje skompletować "zestaw do makijażu" - podkład, puder w kamieniu / sypki i "to coś na worki", znaczy się korektor.

Dodam, że mama maluje się zawsze tak samo - puder lentheric w ilościach nieco tynkowych, róż burżuj i brązowa kredka. Ale spotkała ostatnio dawną przyjaciółkę, kobitkę równiez po 50tce ale bardzo zadbaną, no i cóż - zazdrość poszła Mama ma cerę normalną, rozszerzone pory. Ma zdecydowanie ciepły odcień karnacji i ciemniejszy niż ja, natomiast bardzo unika żółtych pudrów.

I teraz nie wiem co jej polecić? Na pewno średnia półka, myślę o prasowanym Lumene (Creme Puff są strasznie żółte), ale jaki podkład, jaki korektor? Zabawa polega na tym że to muszą być produkty łatwe w obsłudze, intuicyjne, bo mama nie lubi się bawić przed lustrem.
Może podkład Max Factor Age Renew? jego działanie to niby:

- zmarszczki i linie ekspresji wygładzone
- skóra delikatna
- zminimalizowane cienie
Od siebie powiem, że mają fajne kolory

a korektor... Te nowe burżujkowe są nawet fajne (jaśniejszy odcień), łatwe w obsłudze. Pytanie czy dobre...
Może dziewczyny coś sprawdzonego polecą, bo ja niezbyt zorientowana jestem w korektorach
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 09:42   #3398
Estella
Zakorzenienie

Hexxanko szczerze współczuję

Pakosto, z podkładów to może nowy Rimmel? Niech mama przetestuje próbkę - ja i moja tak zrobiłyśmy i obie sobie go kupiłyśmy
Ten Max Factor jest dość lekki i też rozświetla.
Z sypkich może YR? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html
Albo Paul Sagane https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...in-finish.html
Nowy korektor Max Factora ma bardzo dobre recenzje - ale nie wiem, czy nie będzie za ciężki, może wchodzić w zmarszczki. L'oreal w pędzelku może być za lekki, ale z kolei korektory bardziej kryjące mogą uwidaczniać zmarszczki

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 11:05   #3399
evitka21
Zakorzenienie

Haxxanko, wiem że nie ma teraz słów, które by były odpowiednie, albo które złagodziłyby twój ból po stracie przyjaciela, ale wiedz że bardzo ci współczujemy i jesteśmy z tobą

pakosta, strasznie ładnie napisałaś (aż mi łezka poszła)

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 11:21   #3400
isa666
Zakorzenienie

pakosta myślę, że może jakiś liftingujący i jednocześnie lekki podkład będzie dobry, bo każdy mocno kryjący będzie właził w zmarszczki i je jeszcze bardziej podkreślał Poza tym nie ma cudów - zmarszczek nie da się "wyprasować" a najważniejsze żeby tylko ich bardziej nie podkreślać, tak myślę
Też obstawałabym może za czymś z MF albo może też coś z ID?
Stary 2008-03-24, 11:36   #3401
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Pakosto, jeśli ma być średnia półka to ja zgadzam się z Estellą - polecam sypańca Sagane. Używam go sama i jestem bardzo zadowolona. Na pewno nie podkreśli zmarszczek, a twarz wyda się wypoczęta.
Co do fluidu, faktycznie przyda się coś liftingującego. Myślę, ze faktycznie powinnna przetestować nowy MF, ewentualnie polecam leciutki Bell Anti Age (już kiedyś o nim pisałam). Korektor- tu mam małe doświadczenie, osobiście używałam do niedawna korektora z linii SkinLights w pędzelku http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1747. Zmarszczek nie zakryje, ale delikatnie rozświetli skórę wokół oczu i optycznie ją wygładzi. To zdecydowanie mój ulubiony korektor. Jedyny problem w tym, że ostatnio go nigdzie nie widzę no i wychodzi ciut drogo (jest go ledwie 1,45 ml a w tradycyjnej sprzedaży kosztuje na pewno powyżej 60 zł).

0306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 12:17   #3402
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu spostrzegłam, że przy tym nie mogłabym się malować, a nie chcę z tego rezygnować
Kupię jakąś Avenkę, na nią ponoć można....
Ale Avenki mają a) niższą ochronę przed UVA właśnie ze względu na brak Parsolu b) są dla większości osób cięższe w obsłudze niż filtry LRP - na mnie np. robią sztywną maskę
Moim zdaniem spokojnie powinnaś się malować na LRP (choć jak pewnie zauważysz - ciężko osiągnąć naturalny efekt na filtrach, podkłady w pudrowym kompakcie są łatwiejsze w obsłudze niż zwykłe płynne). Z koncernu Pierre Fabre polecam raczej filtr Klorane niż Avene - Klorane zużywam z przyjemnością
Stary 2008-03-24, 12:33   #3403
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez agnieska Pokaż wiadomość
Ja Effaclarem smarowałam się trzy dni po zabiegu złuszczania kwasem TCA (a więc rzeźnickie obdzieranie do świeżej, delikatnej skórki) i nic a nic mnie nie szczypał. A może kwasy PHA?
Praktycznie nic nie wiem o kwasach, więc nic mi to nie mówi.

Cytat:
Prasowany Lumene jest fajny (z tego co pamiętam i z tego, jak obserwuję zużycie u mojej mamy) albo możesz zamówić jej na Allegro puder Nivea Beaute - sypki ma dobre opinie, a prasowany miała moja mama i bardzo chwaliła.

Podkład MF Age Renew mógłby jej się spodobać, kupiłam go kiedyś mojej mamie i była zachwycona (tylko niestety zgubiła, co u niej jest normą). Albo może L'oreal Visible Lift? Ma dobre opinie w KWC.

Cytat:
Napisane przez Queen Pokaż wiadomość
Ja zgłaszam się skruszona dopiero teraz. Przyznaję się - jestem kosmetykoholiczką. Ostatnio staram się z tym walczyć, choć to raczej walka z wiatrakami
Witamy.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 12:37   #3404
pakosta
Wtajemniczenie

Cytat:

Może podkład Max Factor Age Renew? jego działanie to niby:

- zmarszczki i linie ekspresji wygładzone
- skóra delikatna
- zminimalizowane cienie
Od siebie powiem, że mają fajne kolory

a korektor... Te nowe burżujkowe są nawet fajne (jaśniejszy odcień), łatwe w obsłudze. Pytanie czy dobre...
Może dziewczyny coś sprawdzonego polecą, bo ja niezbyt zorientowana jestem w korektorach
Muszę się zastanowić nad tym podkładem, sama go testowałam i mi się podobał Tylko ja zawsze mam wrażenie że MFy takie żółte są, a mamie chyba coś z różem bardziej by ożywiło zmęczoną cerę...

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Pakosto, z podkładów to może nowy Rimmel? Niech mama przetestuje próbkę - ja i moja tak zrobiłyśmy i obie sobie go kupiłyśmy
Ten Max Factor jest dość lekki i też rozświetla.
Z sypkich może YR? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html
Albo Paul Sagane https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...in-finish.html
Nowy korektor Max Factora ma bardzo dobre recenzje - ale nie wiem, czy nie będzie za ciężki, może wchodzić w zmarszczki. L'oreal w pędzelku może być za lekki, ale z kolei korektory bardziej kryjące mogą uwidaczniać zmarszczki
A ten nowy Rimmel jst tak mocno rozświetlający jak tamten poprzedni?
Czy sypańska PS można nakładać tą gąbeczką? Czy konieczny jest pędzel? Korektor chyba faktycznie musi być lekki. Zaraz potestuję na mamie mojego magika HR, może akurat będzie pasować.

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
pakosta myślę, że może jakiś liftingujący i jednocześnie lekki podkład będzie dobry, bo każdy mocno kryjący będzie właził w zmarszczki i je jeszcze bardziej podkreślał Poza tym nie ma cudów - zmarszczek nie da się "wyprasować" a najważniejsze żeby tylko ich bardziej nie podkreślać, tak myślę
Też obstawałabym może za czymś z MF albo może też coś z ID?
Myślałam nad Velvet Touchem z ID, sprawdzę jak się mój spisuje na maminem buźce. Albo ten w piance? Jego się chyba łatwo nakłada, ruchami jak "mycie twarzy", a mama taka nakłada wszystko

Cytat:
Pakosto, jeśli ma być średnia półka to ja zgadzam się z Estellą - polecam sypańca Sagane. Używam go sama i jestem bardzo zadowolona. Na pewno nie podkreśli zmarszczek, a twarz wyda się wypoczęta.
Co do fluidu, faktycznie przyda się coś liftingującego. Myślę, ze faktycznie powinnna przetestować nowy MF, ewentualnie polecam leciutki Bell Anti Age (już kiedyś o nim pisałam). Korektor- tu mam małe doświadczenie, osobiście używałam do niedawna korektora z linii SkinLights w pędzelku https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-pedzelku.html. Zmarszczek nie zakryje, ale delikatnie rozświetli skórę wokół oczu i optycznie ją wygładzi. To zdecydowanie mój ulubiony korektor. Jedyny problem w tym, że ostatnio go nigdzie nie widzę no i wychodzi ciut drogo (jest go ledwie 1,45 ml a w tradycyjnej sprzedaży kosztuje na pewno powyżej 60 zł).
O, zupełnie zapomniałam o tym Bell. Czy on na pewn nie uczula? Mnie kiedyś kredka Bell zaserwowała oczy królika

Bo mama jeszczze do tego alergiczką jest .

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 12:43   #3405
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Witam w kolejne święto
Ja muszę napisać że dzielnie zużywam moje zapasy.
Kolejne to chyba dopiero na lato poczynię.

Lubię się tak czasem ''oczyścić'', takie katarsis
Obecnie to nawet nic mnie nie kusi, jedynie maczek który zamierzam nabyć, i może bambusek i koniec

Ehhh... mało mnie było ostatnio na wizażu i kiedy tu weszłam i pobuszowałam trochę to natknęłam się na makijaż słoneczny Agi
Poleciałam zobaczyć co to za nowe cudo i okazało się że wizażanki zapałały miłością wielką do bambuska, a ja nawet nie wiedziałam o jego istnieniu.
Teraz już wiem co pewnie okaże się zgubą dla mojego portfela

No ale maczek i bambusek muszą być.
Mam prośbę: wielką ....
Nie mam konta na ebayu, słabo orientuję się w zakupach internetowych a w Sephorze obie rzeczy wychodzą jednak nieco drogawo.
Czy na allegro ustrzelę po okazyjnej cenie te dwie rzeczy czy nie bardzo ?

Aaaa, zakupiłam ostatnio tusz Rimmela, Glam Eyes, jaki on ładniutki, dziś mi już 3 osoby skomplementowały moje oczy
Stary 2008-03-24, 12:52   #3406
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
No ale maczek i bambusek muszą być.
Mam prośbę: wielką ....
Nie mam konta na ebayu, słabo orientuję się w zakupach internetowych a w Sephorze obie rzeczy wychodzą jednak nieco drogawo.
Czy na allegro ustrzelę po okazyjnej cenie te dwie rzeczy czy nie bardzo ?

Aaaa, zakupiłam ostatnio tusz Rimmela, Glam Eyes, jaki on ładniutki, dziś mi już 3 osoby skomplementowały moje oczy
Na allegro większość osób ma te rzeczy właśnie z Truskawy i ich ceny są dwukrotnie wyższe niż te na Tru.. Moim zdaniem lepiej żeby ktoś Ci upolował te kosmetyki nie na allegro bo po prostu przepłacisz

sama się zastanawiałam nad tym tuszem, ale w końcu nie kupiłam
Double with me?
Stary 2008-03-24, 13:03   #3407
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Cytat:
Na allegro większość osób ma te rzeczy właśnie z Truskawy i ich ceny są dwukrotnie wyższe niż te na Tru.. Moim zdaniem lepiej żeby ktoś Ci upolował te kosmetyki nie na allegro bo po prostu przepłacisz

sama się zastanawiałam nad tym tuszem, ale w końcu nie kupiłam
Ojej
To wątpię abym je tam dorwała, bo pewnie zanim je tam ujrzę i poproszę kogoś o kupno to już okazja minie
Stary 2008-03-24, 13:15   #3408
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:

Czy sypańska PS można nakładać tą gąbeczką? Czy konieczny jest pędzel?
O, zupełnie zapomniałam o tym Bell. Czy on na pewn nie uczula? Mnie kiedyś kredka Bell zaserwowała oczy królika

Bo mama jeszczze do tego alergiczką jest .
Nie uczula . Ja jestem wyjątkowym wrażliwcem i alergikiem, u mnie spisuje się świetnie, polecam zatem z czystym sumieniem . Do tego przy odpowiednio dobranym kolorze nie trzeba się bawić w dokładne rozcieranie, wklepywanie, etc. Jeśli chcesz (bo nie wiem czy w KWC podali skład) mogę Ci go przepisać.

Sypańca PS można używać tą gąbeczką. Pędzel nie jest konieczny. Sama miałam na początku obawy jak to wyjdzie, ale zostałam mile zaskoczona. Nabiera się go na gąbeczkę odpowiednia ilość, nakładany zgodnie z kierunkiem meszku na twarzy jest praktycznie niewidoczny (jest bardzo drobniusieńki). Do tego fenomenalnie ożywia twarz . Na prawdę spisuje się jak górnopółkowiec. Niestety jego cena też taka jest, ponieważ kosztuje chyba 59 zł bez przesyłki, a jest go ledwie 7g! Jednak ja używam go od prawie 2 m-cy, co prawda na zmianę z sypańcem Clarinsa, ale ubytku praktycznie nie widzę.

Stary 2008-03-24, 13:49   #3409
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
Ojej
To wątpię abym je tam dorwała, bo pewnie zanim je tam ujrzę i poproszę kogoś o kupno to już okazja minie
na tru bambuska można było kupić za 50ileś, a na allegro chcą 110-139zł.

maczki można okazyjnie trafić na All
Double with me?
Stary 2008-03-24, 14:45   #3410
YenneferD
Zakorzenienie

GG do YenneferD

Pozwolę sobie zacytować siebie z watku avonowego - rzecz dotyczy brązującej mozaiki

Cytat:
Napisane przez YenneferD Pokaż wiadomość
Wypróbowałam mozaikę bardziej dogłębnie i tak:
-tutaj makijaż wykonany za pomocą mozaiki brązującej http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=244133
-tutaj zdjęcia obu mozaiek http://www.wizaz.pl/forum/showthread...97#post6996297
-tutaj opis efektu mozaiki brązującej http://www.wizaz.pl/forum/showthread...92#post6995992

Mam nadzieję że się przyda
Korzystając ze świąt porobiłam też foty moich aktualizacji w wątkach: zbiorowym i rozświetlającym

Dziewczyny, a powiedzcie mi cosik o tym nowym podkładzie Rimmela - nadaje się do cery mieszanej? dobrze kryje? są jakieś jasne kolory?
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.

TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
YenneferD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 14:56   #3411
isa666
Zakorzenienie

Yennefer widziałam Twoją kolekcię w wątku różowo-rozświetlaczowym i muszę przyznać, że piękna i...spora

Vibeska a jak szczoteczka w tym tuszu, bo w Magnyfeyes(czy jak on się tam nazywał) podobno wypadały ząbki i dlatego go nie kupiłam A ten nowy mnie zaciekawił
Stary 2008-03-24, 15:41   #3412
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Cytat:
na tru bambuska można było kupić za 50ileś, a na allegro chcą 110-139zł.

maczki można okazyjnie trafić na All
Uuu to przebicie cenowe niezłe, będem polować
Może jakaś dobra wizażowa dusza się nademną ulituje i mi kupi

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Yennefer widziałam Twoją kolekcię w wątku różowo-rozświetlaczowym i muszę przyznać, że piękna i...spora

Vibeska a jak szczoteczka w tym tuszu, bo w Magnyfeyes(czy jak on się tam nazywał) podobno wypadały ząbki i dlatego go nie kupiłam A ten nowy mnie zaciekawił
Hm... tusz mam od soboty
Póki co zęby wszystkie się ostały
Ale szczota wygląda na solidną, dla ostrożności obchodzę się z nią delikatnie.
Stary 2008-03-24, 18:06   #3413
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Korektor- tu mam małe doświadczenie, osobiście używałam do niedawna korektora z linii SkinLights w pędzelku http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1747. Zmarszczek nie zakryje, ale delikatnie rozświetli skórę wokół oczu i optycznie ją wygładzi. To zdecydowanie mój ulubiony korektor. Jedyny problem w tym, że ostatnio go nigdzie nie widzę no i wychodzi ciut drogo (jest go ledwie 1,45 ml a w tradycyjnej sprzedaży kosztuje na pewno powyżej 60 zł).
Z tego co wiem to wycofują linie sSkinLights.
Cytat:
A ten nowy Rimmel jst tak mocno rozświetlający jak tamten poprzedni?
On lekko rozświetla i sprawia, że skóra wygląda na wypoczętą. Ale w porównaniu z tym poprzednim nie zawiera tylu drobinek - po tamtym świeciłam sie niemiłosiernie.
Cytat:
Napisane przez YenneferD Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a powiedzcie mi cosik o tym nowym podkładzie Rimmela - nadaje się do cery mieszanej? dobrze kryje? są jakieś jasne kolory?
Jest lekki i rozświetla skórę. Mojej mieszanej nie matuje bardzo - ale dopiero po kilku godzinach muszę poprawić makijaż, czyli raczej nie przetłuszcza jej dodatkowo. Ma jasne odcienie, w Rossmannie można kupić w promocji za ok. 20-25zł. Lekko kryje.
Przetestuj próbkę, mi sie bardzo spodobał

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 18:15   #3414
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to wycofują linie sSkinLights.
Uwielbiam ten korektor, puder też, całą linię uwielbiam

Stary 2008-03-24, 18:36   #3415
Organzza
Zakorzenienie

http://www.revlon.com/ProductCatalog...&ProductID=134
pomysł super jeden podkład 5 odcieni tego samego koloru
kusi mnie
Double with me?
Stary 2008-03-24, 18:48   #3416
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
http://www.revlon.com/ProductCatalog...&ProductID=134
pomysł super jeden podkład 5 odcieni tego samego koloru
kusi mnie
Widziałam, ciekawe rozwiązanie .
Ciekawe kiedy to cudo trafi do sprzedaży w Polsce?
Ja i tak będę tęsknić za Skinlightsem. Chyba porobię małe zapasy, póki jeszcze da się je kupić . Miałam zacząć zbierać na cienie Diora i podkład w kompakcie Prisme, ale życia bez SL sobie nie wyobrażam .
Będę musiała coś wybrać, bo na wszystko mnie teraz nie będzie stać. Muszę trochę odświeżyć szafę no i przełożona zpowodu choroby wizyta u dentysty i tak mnie czeka 31.03, a wolę ząbki zrobić...

Stary 2008-03-24, 18:49   #3417
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

sprytne widzę, że już nawet na allegro jest

EDIT:
0306 niedawno pisałaś, że lubisz lekkie, niezbyt kryjące, absolutnie niewidoczne podkłady. IMHO Skinlights nie pasuje do tego opisu
Stary 2008-03-24, 19:18   #3418
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam, ciekawe rozwiązanie .
Ciekawe kiedy to cudo trafi do sprzedaży w Polsce?
Pewnie za jakiś czas będą w "normalnej" sprzedaży
Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
sprytne widzę, że już nawet na allegro jest
Też zauważyłam. Cenę mają przyzwoitą ciekawe jak z pojemnością
Double with me?
Stary 2008-03-24, 19:30   #3419
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Cytat:
Pewnie za jakiś czas będą w "normalnej" sprzedaży

Też zauważyłam. Cenę mają przyzwoitą ciekawe jak z pojemnością
30ml
Stary 2008-03-24, 19:39   #3420
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
30ml
Dzięki ja jakoś nie mogłam znaleźć..
Właściwie pojemność normaln ale 30/5 to wychodzi po 6ml każdego odcienia pewnie ciężko przy takim przyzwyczaić się do jakiegoś koloru bo momentalnie zniknie
Double with me?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości