Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-23, 16:34   #1591
karla_92
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Wodę pokrzywową mam z Barwy, a ekstrakty od Thanatosa. Obawiam się, że poza sklepami internetowymi ich nie dostaniesz
Estelle pisala kiedyś ze można dostac, ale w olbrzymich ilościach może po pare kilo

Cytat:
Napisane przez Mortishia Pokaż wiadomość
WESOŁYCH ŚWIĄT WSzyTSKIM I UDANEGO ZAPUSZCZANIA WŁOSÓW
I nawzajem
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 17:09   #1592
ulna
Raczkowanie

Oby włosy rosły długie i szczęśliwe!
Stary 2008-03-24, 10:45   #1593
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Terpsychoraa Pokaż wiadomość
a czy ktoras z was stosuje nisim fast przy malowanych wloskach (tzn. z odrostami:P) bo wiem, ze na farbowane nie działa(tak jest napisane przy produkcie) jednak pan z firmy napisal, ze jesli sa odrosty to mozna go stosowac. jednak czy na pewno bedzie on dzialal tak jak powinien? i ile cm powinny miec odrosty? bo zastanawiam sie nad jego kupnem i nie chce wyrzucic pieniedzy w bloto
tak, ja. zaczelam stosowac przy 5cm odrostow.
Cytat:
a potem dochodź po czym najlepiej rosły
wlasnie ostatnio doszlam do tego, ze bedzie z tym chyba problem chyba zaczne powoli to wszystko rozdzielac tak po 3 tygodnie kazde i bede badac przyrost jak jakis naukowiec
Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Estelle pisala kiedyś ze można dostac, ale w olbrzymich ilościach może po pare kilo
ciekawe tylko gdzie...?
Stary 2008-03-24, 11:10   #1594
beoneself
Zakorzenienie

Hej no ale niby dlaczego nie można stosować Nissimu przy farbowanych włosach?
Co ma cały włos do skóry głowy, cebulek, pobudzenia porostu włosów itd? Bo czegoś nie czaję
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 12:05   #1595
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Co ma cały włos do skóry głowy, cebulek, pobudzenia porostu włosów itd? Bo czegoś nie czaję
Ja też tego nie rozumiem i nie wiem dlaczego na farbowane włosy nie można stosować Nisimu... A taka miałam na niego chrapkę swojego czasu.
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 12:22   #1596
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak farbuje sie wlosy to farba do cebulek tez sie przeciez dostaje. Myśle że lepiej zaufac producentowi bo raczej nie sciemnia Przecież przez to ze "nie pozwala" na farbowane ma mniej klientów
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 12:48   #1597
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Ale jak farbuje sie wlosy to farba do cebulek tez sie przeciez dostaje. Myśle że lepiej zaufac producentowi bo raczej nie sciemnia Przecież przez to ze "nie pozwala" na farbowane ma mniej klientów
Jestem podobnego zdania. Producent jest rzetelny i informuje, że na farbowane nie działa, przez co na pewno nie zwiększa sprzedaży. A nisim z tego co wiem można stosować już przy niewielkim odroscie. Nie musi być kilka cm, 0,5-1 powinno wystarczyć żeby składniki czynne mogły się przedostać do cebulki.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-24, 13:47   #1598
maluutka90
Przyczajenie

Dziewczęta mam naprawde poważny problem
Farbuje wloski na brazowo a swoje mam ciemne blond, ostatnio bardzo mocno zaczelam tracic wloski naprawde mam juz takie przeswity ze to koniec nie wiem co mam juz robic jem skrzyp pije pokrzywke.. czyalam juz o tym WAXIE i Seboradinie czy to naprawde pomaga w zageszczeniu? moze ktos mial taki problem jak ja.. Blagam HELP nie chce byc lysa(
maluutka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 13:54   #1599
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maluutka90 Pokaż wiadomość
Dziewczęta mam naprawde poważny problem
Farbuje wloski na brazowo a swoje mam ciemne blond, ostatnio bardzo mocno zaczelam tracic wloski naprawde mam juz takie przeswity ze to koniec nie wiem co mam juz robic jem skrzyp pije pokrzywke.. czyalam juz o tym WAXIE i Seboradinie czy to naprawde pomaga w zageszczeniu? moze ktos mial taki problem jak ja.. Blagam HELP nie chce byc lysa(
To nieco nienormalne. Jakichs farb używałaś?
To raczej zdrowotne...badania...
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 15:10   #1600
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem podobnego zdania. Producent jest rzetelny i informuje, że na farbowane nie działa, przez co na pewno nie zwiększa sprzedaży. A nisim z tego co wiem można stosować już przy niewielkim odroscie. Nie musi być kilka cm, 0,5-1 powinno wystarczyć żeby składniki czynne mogły się przedostać do cebulki.
Dzięki za odpowiedź, dziewczyny. Nie pomyślałam, że farba wnika również w same cebulki włosa...
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 15:15   #1601
ulna
Raczkowanie

aj waj! Lepiej wybierz się do dermatologa!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-24, 18:25   #1602
Ewa_20
Raczkowanie

Dziewczyny czy tej wcierki z wody pokrzywowej i ekstraktu z jabłek od Jolie mogę sobie zrobić na zapas i zostawić w lodówce czy tylko kręcić na bieżąco? Bo skoro w wodzie pokrzywowej jest alkohol, to myślę sobie, że to może stać. Dobrze myślę? (jak o niej przeczytałam to nie mogłam sie oprzeć i od razu zamówiłam ekstrakty a jutro lece po wode)
Ewa_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 18:59   #1603
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewa_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy tej wcierki z wody pokrzywowej i ekstraktu z jabłek od Jolie mogę sobie zrobić na zapas i zostawić w lodówce czy tylko kręcić na bieżąco? Bo skoro w wodzie pokrzywowej jest alkohol, to myślę sobie, że to może stać. Dobrze myślę? (jak o niej przeczytałam to nie mogłam sie oprzeć i od razu zamówiłam ekstrakty a jutro lece po wode)
Zasadniczo dobrze myślisz. Ja do wcierki daję też olejek rozmarynowy, który to również ją lekko konserwuje. Tylko ciężko mi powiedzieć jak długo to może stać, jakoś nie czuję potrzeby sprawdzać jak szybko taka wicerka ulega zepsuciu Myślę, że 100ml na raz można robić. Więcej nie ma sensu, chociaż to też zależy jak szybko będziesz ją zużywać. Poza tym przygotowanie tego nie jest wybitnie czaso- i pracochłonne. Sądzę, że 3 tyg powinno wytrzymać, czy więcej? nie mam pojęcia.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-24, 20:08   #1604
szumasima
Raczkowanie

To co, blonndee pochwalisz się swoimi wlosami? Jestem ciekawa strasznie, ile wlosy ci urosly po FAST'cie i innych specyfikach x)).
szumasima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 20:33   #1605
Ewa_20
Raczkowanie

Dzięki Jolie. Czekam w takim razie na zamówienie i przystępuję do mieszania, bo się strasznie napaliłam na ten specyfik Wiem, że to nie takie czasochłonne, ale jednak jestem leń i lubię sobie na raz zrobić więcej i zachomikować niż otwierać produkcje co mycie
Ewa_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 20:50   #1606
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewa_20 Pokaż wiadomość
Dzięki Jolie. Czekam w takim razie na zamówienie i przystępuję do mieszania, bo się strasznie napaliłam na ten specyfik Wiem, że to nie takie czasochłonne, ale jednak jestem leń i lubię sobie na raz zrobić więcej i zachomikować niż otwierać produkcje co mycie
Nie co mycie mnie 50ml wystarcza na ok. 5 aplikacji, a nie jestem oszczędna
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-24, 21:00   #1607
Terpsychoraa
BAN stały

....

Edytowane przez Terpsychoraa
Czas edycji: 2008-05-09 o 11:33
Terpsychoraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 21:17   #1608
virka
Zakorzenienie

Cytat:
oooo widzę, że nie tylko ja jestem ciekawa ale narazie blonndee trzyma nas w niepewności .
No, a jak wpadnie tu zaraz z liczbą dwucyfrową, to z krzeseł pospadamy (Może też być jedna powyżej 4 i już spadnę )

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 21:46   #1609
Terpsychoraa
BAN stały

....

Czas edycji: 2008-05-09 o 11:34
Stary 2008-03-24, 21:54   #1610
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szumasima Pokaż wiadomość
To co, blonndee pochwalisz się swoimi wlosami? Jestem ciekawa strasznie, ile wlosy ci urosly po FAST'cie i innych specyfikach x)).
Cytat:
i jak było już mierzenie? .
oooo widzę, że nie tylko ja jestem ciekawa ale narazie blonndee trzyma nas w niepewności .
Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
No, a jak wpadnie tu zaraz z liczbą dwucyfrową, to z krzeseł pospadamy (Może też być jedna powyżej 4 i już spadnę )
haha, tak wiec juz mowie. rowno 3tyg temu mialam wloski na czubku dlugosci 15 cm a na dole, nad karkiem 5cm. tadadadam, dzis mam na gorze rowne 18 a na dole 8cm
a stosowalam regularnie[codziennie] nisim, z 6razy wtarlam rzepke z rozmarynem i lopianem, ok 6razy maseczke z drozdzy,mleka kokosowego,jaja,rycynki,m iodu,jantara i innych takich dodatkow, ze 4razy pokrzepol i ze 3seboradin. tak wiec nie jest zle, wczesniej rosly mi ok 2cm na miesiac, teraz poszlo 3cm w 3tyg zobaczymy za tydzien ile wyjdzie, wtedy bede miala jasno podana zmiane szybkosci porostu wlosa na miesiac mam nadzieje, ze bedzie 4cm, wtedy by to znaczylo, ze 2xszybciej

dziewczyny, a gdzie wy kupujecie ta wode pokrzywowa czy jakatam?

edit: zapomnialam dodac, ze lykalam vitapil, tauryne i biotyne ale o tm wspominalam juz wczesniej.
a, no i pije pokrzywe i skrzyp

Edytowane przez blonndee
Czas edycji: 2008-03-24 o 22:28
blonndee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 22:07   #1611
Terpsychoraa
BAN stały

....

Czas edycji: 2008-05-09 o 11:38
Stary 2008-03-24, 22:07   #1612
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
haha, tak wiec juz mowie. rowno 3tyg temu mialam wloski na czubku dlugosci 15 cm a na dole, nad karkiem 5cm. tadadadam, dzis mam na gorze rowne 18 a na dole 8cm
a stosowalam regularnie nisim, z 6razy wtarlam rzepke z rozmarynem i lopianem, ok 6razy maseczke z drozdzy,mleka kokosowego,jaja,miodu,jan tara i innych takich dodatkow, ze 4razy pokrzepol i ze 3seboradin. tak wiec nie jest zle, wczesniej rosly mi ok 2cm na miesiac, teraz poszlo 3cm w 3tyg zobaczymy za tydzien ile wyjdzie, wtedy bede miala jasno podana zmiane szybkosci porostu wlosa na miesiac mam nadzieje, ze bedzie 4cm, wtedy by to znaczylo, ze 2xszybciej

dziewczyny, a gdzie wy kupujecie ta wode pokrzywowa czy jakatam?
No no- nieźle tylko jak już mówiłam, dojdź no teraz do tego czyja to zasługa
Wodę pokrzywową zakupiłam w takim małym sklepiku z kosmetykami i chemią. Mozna podobnież nabyć ja także w kioskach
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-24, 22:17   #1613
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
noo to ładnie, gratuluję he

czyli muszę zaopatrzyć się w nisim! ) może miałabym 6 albo 7cm w te 7 tygodni, a nie tylko 3cm ) .
tylko pamietaj, ze byly rozne opinie. niektore dziewczyny nie zauwazyly roznicy, a jednej [tulipannie bodajze] urosly 4cm w 3tyg. glowa glowie nierowna a ja z reka na sercu przyznam, ze nigdy nie mialam problemow z porostem wlosow, zawsze rosly mi dosc szybko no i musze dodac, ze miesiac temu je scielam, z 45-50 cm do tych 15-5 wiec je bardzo odciazylam, a z tego co wiem to ma znaczenie...
Cytat:
No no- nieźle tylko jak już mówiłam, dojdź no teraz do tego czyja to zasługa
Wodę pokrzywową zakupiłam w takim małym sklepiku z kosmetykami i chemią. Mozna podobnież nabyć ja także w kioskach
chyba naprawde rozpoczne te badania na kazdy specyfik 3tygodnie
dziekuje, to bardzo cenna informacja. moze w aptece tez by byla...?
o, wlasnie, mam jeszcze jedno pytanko bo ostatnio w sklepie stojac nad rzepa rozkminialam ten problem. czy na porost dziala tylko CZARNA rzepa/rzodkiew? bo ja widzialam zwykla rzepe, a nie wiem czy to sie czyms rozni [w wygladzie i dzialaniu]?
Stary 2008-03-24, 22:24   #1614
beoneself
Zakorzenienie

Super, że zaczynają rosnać.
Mnie tak tylko zaczęło zastanawiać - czy to, co urosło, tak mocno pobudzone do wzrostu przez jakiśtam specyfik - jest tak samo dobrej "jakości", jak to, co urosłoby własnym tempem?
Nie wiem, może skoro miało mniej czasu na... wykształcenie się ,to stało się to kosztem czegoś - np jakości.

Co wy na to ?
Stary 2008-03-24, 22:25   #1615
Terpsychoraa
BAN stały

Cytat:
tylko pamietaj, ze byly rozne opinie. niektore dziewczyny nie zauwazyly roznicy, a jednej [tulipannie bodajze] urosly 4cm w 3tyg. glowa glowie nierowna a ja z reka na sercu przyznam, ze nigdy nie mialam problemow z porostem wlosow, zawsze rosly mi dosc szybko no i musze dodac, ze miesiac temu je scielam, z 45-50 cm do tych 15-5 wiec je bardzo odciazylam, a z tego co wiem to ma znaczenie...

hihi ja tez scielam jakies dwa miesiace temu tak włosy sporo najgorzej jest u mnie z puszeniem sie wlosow;/ zawsze z przodu mi sie pusza:[ i traktowalam je zawsze prostownica, ale na szczescie juz z 3miesiace temu ja odstawilam i suszarke tez nie chce ciagle chodzic w kucyku, ale nie wiem co zrobic, zeby przestaly sie tak puszyc (na pewno nie bede prostowac:P) .

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2008-06-27 o 16:37 Powód: przywrócenie postu
Stary 2008-03-24, 22:35   #1616
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie tak tylko zaczęło zastanawiać - czy to, co urosło, tak mocno pobudzone do wzrostu przez jakiśtam specyfik - jest tak samo dobrej "jakości", jak to, co urosłoby własnym tempem?
Nie wiem, może skoro miało mniej czasu na... wykształcenie się ,to stało się to kosztem czegoś - np jakości.

Co wy na to ?
mi sie wydaje, ze to nie ma znaczenia, ale to moje nie potwierdzone naukowo zdanie naukowcy twierdza, ze te wszystkie pobudzacze wzrostu wlodow to bujda, no ale jak im wierzyc skoro mamy na to dowody w postaci dluzszych wlosow? i ja mam wrazenie, ze ten odrost jest lepszy niz reszta wlosow
Cytat:
hihi ja tez scielam jakies dwa miesiace temu tak włosy sporo najgorzej jest u mnie z puszeniem sie wlosow;/ zawsze z przodu mi sie pusza:[ i traktowalam je zawsze prostownica, ale na szczescie juz z 3miesiace temu ja odstawilam i suszarke tez nie chce ciagle chodzic w kucyku, ale nie wiem co zrobic, zeby przestaly sie tak puszyc (na pewno nie bede prostowac:P) .
oj moje tez sie pusza. a wlasciwie puszyly, bo puszylo sie to co zniszczone, a teraz tego juz zwyczajnie nie ma. odkad scielam [a zrobilam to tylko w celu poprawy kondycji] tez nie uzywam i suszarki i prostownicy. a jak widac odzywiam bardzo. no i chyba zrozumialy, ze to dla ich dobra, bo sie odwdzieczaja zdrowym, nienapuszonym, mieciutkim wygladem
Stary 2008-03-24, 22:57   #1617
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
mi sie wydaje, ze to nie ma znaczenia, ale to moje nie potwierdzone naukowo zdanie naukowcy twierdza, ze te wszystkie pobudzacze wzrostu wlodow to bujda, no ale jak im wierzyc skoro mamy na to dowody w postaci dluzszych wlosow? i ja mam wrazenie, ze ten odrost jest lepszy niz reszta wlosow
Nic dziwnego w sumie, odrost zawsze chyba jest o wieele lepszej formie niż końcówki, które już swoje przeszły

Tak czy siak gratuluję porostu
Stary 2008-03-25, 08:51   #1618
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:

Co wy na to ?
Już tu kiedyś ktoś miał podobne wątpliwości Przyspieszane włosy nie są gorszej jakości. Często gesto są grubsze i mocniejsze niż te rosnące samoczynnie.
Cytat:
A gdzie tam dużo jest badań naukowych i przyspieszeniu porostu. Jeszcze jakiś czas temu faktycznie większość uważała, że tempo wzrostu to geny. Teraz już wiadomo, że jest inaczej i chwała tym, którzy doszli do tego jakie związki się ku temu nadaja
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-25, 09:50   #1619
beoneself
Zakorzenienie

Chwała im chwała
Zaraz się muszę wzgłębić na poważnie w wątek i znaleźć coś na przyśpieszenie porostu dla siebie
Stary 2008-03-25, 10:19   #1620
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
A gdzie tam dużo jest badań naukowych i przyspieszeniu porostu. Jeszcze jakiś czas temu faktycznie większość uważała, że tempo wzrostu to geny. Teraz już wiadomo, że jest inaczej i chwała tym, którzy doszli do tego jakie związki się ku temu nadaja
ja ostatnio strasznie sie wkrecilam w czytanie o pielegnacji wlosow i dorawalam w empiku taka ksiazke, tytul bodajze 'piekne wlosy'. no i wyczytalam tam, ze te wszystkie rzepy, wcierki itp nie maja wplywu. tak sobie pomyslalam, ze w takim razie jakim cudem rosna mi szybciej niz kiedys? chyba musze sprawdzic rok wydania tej ksiazki bo poglady wygladaja mi na jakies czasy wojenne

ponawiam pytanko o rzepke/rzodkiew bo pewnie zostalo nieazuwazone w tym gaszczu. czy koniecznie musi byc to CZARNA rzodkiew/rzepa?
a, i kiedys wspominalam, ze do rzepki dodalam starty chrzan, tj sok wycisniety z chrzanu, no i imbir. czy to tez moze byc jakis sposob? bo wydawalo mi sie, ze byla mowa o wszystkim co powoduje pieczenie, tak w wolnym tlumaczeniu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości