|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D
Hej dziewczyny. ponieważ juz doszłam do siebie to oczywiście zaczęłam kombinować i Stworzyłam dziś miksturę na włosy...
Maska gloria, olejek kokosowy, oliwa z oliwek, drozdże, mleko, sok z cytryny i zółtko jajka. Zapach drozdży a konsystencja wodnista - oto co mi wyszło... Nałożyłam na włosy, na to folia i ręcznik. Tylko skubaństwo wypływało... Musiałam polezeć w dziwnej pozycji żeby jakoś utrzymać to na włosach. Wytrzymałam tak prawie godzinę. Potem dwa razy myłam głowę szamponem, który akurat świetnie zmywa wszystko z włosów. Po myciu nie mogłam włosów doczesać. Jak już wyschły stały się błyszczące, gładkie i miękkie ale niestety zapach drożdży pozostał... Moze będę częściej stosować tą maseczkę tylko co tu zrobić żeby tak nie wypływała? Zmiana konsystencji przez dodanie drozdży odpada, bo musiałabym dać chyba 3 paczki (dziś dałam pół) a to dopiero by śmierdziało! Macie jakieś pomysły?
|
|
|
|
|
#2942 |
|
Zadomowienie
|
Blonde...nie wiem czy mamy piotra i pawła... co co chodzi właściwie?
![]() Milka-nie zauważyłam z tym Bomi. Tylko gdzie to jest ![]() Ja w miarę się wstrzymywałam z jedzeniem, ale i tak co swoje to zjadłam Teraz parzę herbatkę puerh i zaraz idę ćwiczyćJutro rajd po księgarniach i poszukiwanie oleju
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
#2943 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do świąt to czuje podobnie. Gdzieś ta magia w trakcie dorastania znikła. Pewnie dużo zależy od nastawienia i ogólnie rodzinnej atmosfery. W sumie sprzątać zazwyczaj nie muszę, bo często w ostatnim momencie na święta się pojawiam, gotowanie nie dla mnie - najlepiej czuje się z dala od kuchni, chociaż czasami się zdarza, ze zaszaleje i coś tam upichce a rodzinne zjazdy - no cóż niezbyt dobrze mi się kojarzą, bo rodzina ogólnie żyje w jednej, wielkiej niezgodzie. I gdzie ten świąteczny urok![]() Cytat:
![]() Cytat:
podziwiam Ja dziś zaszalałam z kokosem i przy okazji spojrzałam na date ważności i termin upłynął wczoraj Ale chyba włosom nie zaszkodzi taki lekko przeterminowany olej kokosowy![]() ![]() Cytat:
Bomi jest w galerii solvay Mój ulubiony sklep - jest tam wszystko co lubie, a czego gdzie indziej nie moge znaleźć Ale jeśli alme masz bliżej to spróbuj tamPiotra i Pawła chyba nie mamy Przynajmniej nigdy się nie spotkałam z takim sklepem.Oj mi też się marzy i gdyby tak te mięśnie od leżenia rosły to bym zamieniła się w Pudziana ![]() |
|||||
|
|
|
|
#2944 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ależ wszystkie twardo świętowały, bo nie ma dużo nadrabiania ![]() To będziesz zaskoczona, bo zaledwie jedna strona ![]() Włosomaniaczki przerwę świąteczną miały Cytat:
Raz na czas zdaj relację, jak tam Ci leci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie chadzam do Solvaya i nie wiedziałam, że tam jest Bomi, ale w Zakopiance jestem często, więc nabędę przy okazji
|
|
|
#2945 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kiedyś juz robiłam, skończyłam nawet całość ![]() Cytat:
||||
|
|
|
|
#2946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bywam w Zakopiance, ale ostatnio sporadycznie, bo nie lubie kolejek.Cytat:
![]() Uciekam na Majewskiego a potem spać Dobranoc |
||
|
|
|
|
#2947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
A jakiej firmy ten twarożek domowy
? Bo skoro taki pyszny to sie skuszę
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Piątnica
Te twarożki dosyć szybko znikają i często kilka dni mija zanim sprowadzą nową partie więc może ich akurat nie być a nie będzie na pewno jak jutro się tam zjawie wcześniej od Ciebie, bo ja je hurtowo kupujePolecam jeszcze tą kawe w saszetkach
|
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może za tydzień dowiozą jak wrócę Dzięki za info, będę polować na te wszystkie specjały
|
|
|
#2951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że przekroczenie terminu ważności o 1 dzień nie zaszkodzi, spokojnie Zdarzało mi się używać rzeczy bardziej przeterminowanie i nic mi sie nigdy nie stało Cytat:
Spróbuję inaczej dodawać te składniki, tak jak piszesz, choć też będzie ciężko bo w zasadzie wszystko oprócz drożdży ma wodną konsystencję... Ale bedę kombinować bo włosy mi sie teraz podobają... bardzo tylko ten zapach...
|
||
|
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się sama sobie dziwie, że sobie konkurencje tworze ... bo jak Ci tak zasmakują to mniej dla mnie zostanieUciekam spać
|
|
|
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nie wolno mi jesć nabiału choć go uwielbiam!Dobranoc! |
|
|
|
|
|
#2954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To miłego odsypiania
|
|
|
#2955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyżby nietolerancja laktozy Cytat:
![]() Jestem skołonna do negocjacji Dziękuje
|
||
|
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to nie jest podobne do serka wiejskiego? bo serka wiejskiego nie cierpie EDIT: Dobranoc |
|
|
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również, więc myślę, że się dogadamy
Na prawdę miłego odsypiania
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twarożek jest gęstszy od serka wiejskiego i ma bardziej zwartą konsystencje (nie taki steropian czy granulki jak w serku wiejskim), ale skoro wieśniaczków nie trawisz to nie wiem czy twarożek Ci będzie smakować ![]() Już jedno oko mam zamknięte
|
|
|
|
|
|
#2959 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam takie male pytanko do jolie... jesli mam do jakiejs maseczki, ktora ma miec dzialanie rozjasniajace, mam dodac olejek eteryczny z rumianku rzymskiego to moge dodac zamiast niego hydrolat z rumianku rzymskiego...?
bo ja nigdzie takiego olejku dostac nie moge a u thanatosa zakupilam ten hydrolat
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idealnie oddaje obraz tego serka Też mi się zawsze ze steropianem kojarzyło No jeszcze tylko kilka postów napykasz... ![]() A jak zamkniesz drugie, to my Cię telepatycznie doprowadzimy, gdybyś miała problem
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale głową nie ręczę![]() Ło matko no i znowu się zaczęło. W pół godziny prawie cała strona postów. Rozkręcacie się. Ja zaraz zmykam spać, miałam ambitne plany potłumaczyć kilka abstraktów, ale przebrnęlam przez 2 i padam
|
|
|
#2962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oj nie marudz, chcialas to masz ![]()
|
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam, nie marudzę. Cieszy mnie, że wątek odżył
![]() No nic, tymczasem pomykam spać. Kolorowych everyone
|
|
#2964 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez juz powoli mykam, nawet koty mnie juz oblazly i spia. to znak, ze juz pozna pora
![]() dobranocnik
|
|
|
#2965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, przez wiele lat jadłam w zasadzie sam nabiał, serki pod różnymi postaciami. Ale niedawno lekarka stwierdziła ze cos jest nie tak, zainteresowała sie moim jezykiem i nie tylko i stwierdzila, ze moja śledziona jest w kiepskim stanie a i cały przewód pokarmowy w nienajlepszym. jak dowiedziała się co jem to za głowę sie złapała, bo przy różnych objawach które miałam nie powinnam tak jesć. kazała mi jesc mięso i inne rzeczy, potem spytała sie mnie o grupę krwi i okazało sie ze dieta wg grupy mojej krwi idealnie pasuje do tego co mówiła mi wczesniej. ni i teraz tak staram sie odzywiac, nabiał pojawia sie czasem , ale rzadko. jedno co moge przyznać to to, ze jakos lepiej sie czuje na tej diecie, ale to moze dlatego ze lepiej sie odzywiam, wiecej warzyw, a wczesniej tylko nabiał i nabiał. bardzo monotonnie. Cytat:
mnie to nigdy do głowy nie przyszło a obydwa twarozki lubię
|
||
|
|
|
|
#2966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam Włosomaniaczki po świętach. Obiecałam sobie, że się nie będę obżerać na święta, ale wiecie co...no, nie wyszło
Cytat:
Cytat:
Myślę, że olejek rozmarynowy czy lawendowy dodany w odpowiedniej ilości (kilka kropelek, około 5) nie wpłynie niekorzystnie, szczególnie, że Twoje maski są treściwe i stężenie tego olejku nie będzie wysokie. |
||
|
|
|
|
#2967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Good morning everyone
![]() Cytat:
Cytat:
). No i miesza się również ze skrobią- przyciemnia ją nieco i już nie wychodzi tzw. córka młynarza Chociaż mnie sama skrobia odpowiada
|
|
|
#2968 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie po Świętach
![]() Dziewczyny dziękuje Wam za wszystkie słowa otuchy.Już czuje sie znacznie lepiej.Chodzenie spać o 21 i wygrzewanie pomogło,został tylko ząbek (ale kiedyś urośnie i przejdzie ) Cytat:
Wątek znowu rusza |
|
|
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo ostatnio w śmieciah wylądowały 2 wiejskie którym skończyła się data ważności;/ Widze, że wątek powraca ![]() DZieńdobry |
|
|
|
|
|
#2970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Nigdy nie miałam wyrywanego zęba, domyślam się, że musi boleć, ale może lepiej troszkę pocierpieć, niż później mieć większe problemy ![]() Ja też na święta przyjeżdzam do domu często na ostatnią chwile, ale w tym roku moja mama się rozchorowała i musiałam się wybrać wcześniej, żeby jej pomóc ze wszystkim. Gotować akurat lubię Rodzina za to dobija mnie tymi samymi pytaniami co święta.. Jak słyszę po raz dziesiąty pytanie, czy wychodzę za mąż, to mnie coś trafia Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

Maska gloria, olejek kokosowy, oliwa z oliwek, drozdże, mleko, sok z cytryny i zółtko jajka. Zapach drozdży a konsystencja wodnista - oto co mi wyszło... Nałożyłam na włosy, na to folia i ręcznik. Tylko skubaństwo wypływało... Musiałam polezeć w dziwnej pozycji żeby jakoś utrzymać to na włosach. Wytrzymałam tak prawie godzinę. Potem dwa razy myłam głowę szamponem, który akurat świetnie zmywa wszystko z włosów. Po myciu nie mogłam włosów doczesać. Jak już wyschły stały się błyszczące, gładkie i miękkie ale niestety zapach drożdży pozostał...
Moze będę częściej stosować tą maseczkę tylko co tu zrobić żeby tak nie wypływała? Zmiana konsystencji przez dodanie drozdży odpada, bo musiałabym dać chyba 3 paczki (dziś dałam pół) a to dopiero by śmierdziało! Macie jakieś pomysły?

Nie dość, że miałam pełno nauki, to jeszcze walczyłam z bólem zęba.. ehh.. Mam nadzieję, że szybko Ci minie.
a rodzinne zjazdy - no cóż niezbyt dobrze mi się kojarzą, bo rodzina ogólnie żyje w jednej, wielkiej niezgodzie. I gdzie ten świąteczny urok
podziwiam
Mój ulubiony sklep - jest tam wszystko co lubie, a czego gdzie indziej nie moge znaleźć

Te twarożki dosyć szybko znikają i często kilka dni mija zanim sprowadzą nową partie