Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-23, 12:14   #3241
coijak
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3

No więc teraz ja...
Moje cykle trwają zazwyczaj 30 dni, ostatni zaczął sie 7.03. Natomiast 14.03 troche za bardzo zaszaleliśmy i chłopak wszedł we mnie dwa razy bez zabezpieczenia. Oczywiście nie mial wytysku, ale ja juz zaczynam świrować tym bardziej, ze jestem chyba nieco rozregulowana przez ostatnie podróże - moj poprzedni cykl trwał 22 dni:/ Od paru dni ciągle boli mnie brzuch i już nie wiem czy to stres czy może coś więcej. Po świętach oczywiście lecę do gina, ale ponieważ w piatek wyjeżdżam za granicę na dłuuuuugo, to chciałam zapytać jak długo trzeba czekać na wyniki testów z krwi i czy będą one wiarygodne po tak krótkim czasie? ehh...myslicie, że mogę być w ciąży?
coijak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 13:00   #3242
ojejka89
Zadomowienie

a wiec "wszedl w Ciebie" w 7 dniu cyklu, nie mial wytrysku, wiec mysle ze ciaza jest malo prawdopodobna...

ale TEORETYCZNIE jakas tam szansa jest.
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 15:10   #3243
ania2903
Raczkowanie

GG do ania2903

Jak wg mnie to możesz być spokojna, ale jeśli faktycznie jedziesz na bardzoooo dluuuga podroz, to nic nie zaszkodzi pojsc przed nia na chocby zwykla kontrole, pozdrawiam
ania2903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 15:33   #3244
Poppet
Zadomowienie

ani jedna ani druga moim zdaniem powodów do stresu nie ma, ale przy pieszczotach też trzeba uważać.

Poppet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 16:15   #3245
NowaIza
Raczkowanie

jesli mialas plodny dzien-to mozliwe. Bo pleminiki sa w sluzie juz duzo wczesniej, jak tylko facet zacznie go wydzielac. Wiecej rozwagi na przyszlosc-zajsc w ciaze latwo a potem tyle lamentu!!
NowaIza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 18:20   #3246
coijak
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny za szybkie i pokrzepiajace odpowiedzi. Oczywiście do gina pójdę i tak, ale chciałam jeszcze dopytać o testy b-hcg - jak długi jest czas oczekiwania na wyniki i czy test moze być wiarygodny 11 dni po stosunku?
Pozdrawiam.
Stary 2008-03-24, 09:36   #3247
Poppet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NowaIza Pokaż wiadomość
jesli mialas plodny dzien-to mozliwe. Bo pleminiki sa w sluzie juz duzo wczesniej, jak tylko facet zacznie go wydzielac. Wiecej rozwagi na przyszlosc-zajsc w ciaze latwo a potem tyle lamentu!!
nie strasz dziewczyn i nie pleć bzdur. Poczytaj kilka stron wcześniej gdzie było napisane, że w tym śluzie plemników nie ma. Pojawia się na chwilę przed wytryskiem kropelkowanie - i tam jedynie znajdują się plemniki zdolne zapładniać.

Stary 2008-03-24, 11:58   #3248
karusia1990
Przyczajenie

Jestem Nie Odpowiedzialna Wiem.. Ale Prosze O Pomoc.

PYTANIE 1:

Okres powinnam dostać 16 marca.
Nie dostalam go do dziś..
15 marca współżyłam z chłopakiem..
Współżyłam.. no w sumie to to trwało z 5 minut..
i chłopak wyszedł..
i było koniec..
czy to moze przez to spozniac mi sie okres?
czy moge byc w ciazy ?

PYTANIE 2:
Czy testy moga klamac..?
w styczniu mialam takze głupia sytuacje ale 4 testy wysły negatywnie?
karusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 12:05   #3249
laura87
BAN stały

Dot.: Jestem Nie Odpowiedzialna Wiem.. Ale Prosze O Pomoc.

duze prawdopodobienstwo ciazy skoro sie nie zabezpieczyliscie
laura87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 12:48   #3250
zlotarybka27081987
Przyczajenie

oj niestety mozesz byc w ciazy... mialas dostac okres 16go, ale musisz wziac pod uwage, ze mogl Ci sie z roznych powodow przedluzyc cykl i ten 15sty moglbyc jeszcze dniem plodnym...
Bardzo wiele czynnikow ma wplyw na dlugosc cyklu, a z drugiej strony sama wiele razy mialam tak, ze wmawialam sobie, ze jakis stosunek byl "niebezpieczny" i przez to ze dwa tygodnie nie mialam okresu...
..wiec zrob test.

Co do pytania drugiego i wiarygodnosci testow to moge one sklamac ale w pierwszym tygodniu po zaplodnieniu. A jak zrobilas 4 to ..hehe...raczej napewno nie zmowily sie wszystkie

Moja rada...test. Ja zawsze robie jak mam chociaz najmniejsze watpliwosci... uspokoisz sie i jezeli okaze sie, ze dzidziola nie bedzie to zapewniam cie, ze okresik przyjdzie lada moment

Glowa do gory
zlotarybka27081987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 12:52   #3251
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

ciąża jest możliwa. zrób test za 2-3 tygodnie.

co do drugiego pytania. 4 testy raczej się nie mylą pod warunkiem, że są robione 2-3 tygodnie po niebezpiecznym stosunku.

pozdrawiam i następnym razem radzę nie wyłączać myślenia.

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 12:56   #3252
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karusia1990 Pokaż wiadomość
PYTANIE 1:

i chłopak wyszedł..
i było koniec..
czy moge byc w ciazy ?

PYTANIE 2:
Czy testy moga klamac..?
w styczniu mialam takze głupia sytuacje ale 4 testy wysły negatywnie?
nie bede gderac bo sama wiesz jak postapilas ,najgorsze ze stracilas w styczniu 40 zl na testy i obecnie znowu to samo zrobilas,nie wyciagasz wnioskow a to juz bym nazwala inaczej niz nieodpowedzialnosc.

skoro okres powinnas dostac 16 marca rozumiem ze masz cykle regularne?

nie sadze aby doszlo do zaplodnienia po stosunku 15 marca, testy nie wykaza ciazy wczesniej niz po ok. tygodniu od stosunku.

nie sadze aby byla to ciaza skoro testy wyszly negatywne ,idz jutro do gina.

a na przyszlosc kup zapas gumek lub popros o recepte na pigulki.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 13:01   #3253
baska201
Zadomowienie

GG do baska201

Test mozesz zrobic juz teraz powinien wyjsc wiarygodny, poniewaz okresu nie masz juz tydzien czasu.. nalepiej zrob go z rannego moczu, wychodzi wtedy najbardziej prawdopodobny..

co dp pytania czy mozesz być w ciąży to ja uwazam, ze raczej masz szanse 50-50.. jesli chlopka nie mial wytrysku to raczej malo prawdopodobny - a jesli zajdziesz w ciaze to byabys szczesciara..
wiec glowa do gory.. idz jutro kup test i zrob go sobie nastepnego dnia rano
baska201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 13:03   #3254
NowaIza
Raczkowanie

No to powiedz, dlaczego dzieje sie tak, ze pomimo braku wytrysku wiele dziewczyn zachodzi w ciaze i pozniej dziwi sie jak to sie stalo?
Stary 2008-03-24, 13:25   #3255
_Emi_
Zakorzenienie

Moim zdaniem nie jesteś w ciązy.Masz regularne cykle? Bo to wiele zmienia.
Zrób test
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 13:30   #3256
kosmiteczka
Zadomowienie

bo faceci "wychodza" chwile przed wytryskiem, a plyn zapladniajacy jest wlasnie kilka sekund (nie kilkanascie minut) przed wytryskiem i nie zawsze zdazaja wysunac sie przed tym płynem
kosmiteczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 15:24   #3257
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez Poppet Pokaż wiadomość
nie strasz dziewczyn i nie pleć bzdur. Poczytaj kilka stron wcześniej gdzie było napisane, że w tym śluzie plemników nie ma. Pojawia się na chwilę przed wytryskiem kropelkowanie - i tam jedynie znajdują się plemniki zdolne zapładniać.
Cytat:
Napisane przez kosmiteczka Pokaż wiadomość
bo faceci "wychodza" chwile przed wytryskiem, a plyn zapladniajacy jest wlasnie kilka sekund (nie kilkanascie minut) przed wytryskiem i nie zawsze zdazaja wysunac sie przed tym płynem
To na ile wystąpi "kropelkowanie" przez ejakulacja jest sprawa indywidualna każdego organizmu. BZDURA! jest to ze występuje tuż przed wytryskiem. Przez takie "wypowiedzi" (czytane przez naiwne nastolatki) później są nastoletnie matki.

Cytat:
Napisane przez coijak Pokaż wiadomość
No więc teraz ja...
Moje cykle trwają zazwyczaj 30 dni, ostatni zaczął sie 7.03. Natomiast 14.03 troche za bardzo zaszaleliśmy i chłopak wszedł we mnie dwa razy bez zabezpieczenia. Oczywiście nie mial wytysku, ale ja juz zaczynam świrować tym bardziej, ze jestem chyba nieco rozregulowana przez ostatnie podróże - moj poprzedni cykl trwał 22 dni:/ Od paru dni ciągle boli mnie brzuch i już nie wiem czy to stres czy może coś więcej. Po świętach oczywiście lecę do gina, ale ponieważ w piatek wyjeżdżam za granicę na dłuuuuugo, to chciałam zapytać jak długo trzeba czekać na wyniki testów z krwi i czy będą one wiarygodne po tak krótkim czasie? ehh...myslicie, że mogę być w ciąży?
1. Jeżeli cykle potrafią sie skrócić do 22 dni to istnieje ryzyko zajścia w ciążę jeżeli w tym dniu dojdzie do zbliżenia.
Prawdopodobieństwo przy niepełnym stosunku i "2 wejsciach" zwłaszcza jak nie doszło do wystąpienia" preejakulatu" (co jest mało prawdopodobne przy tych 2 no chyba ze chłopka bardzo łatwo szybko sie podnieca i może cierpieć na przypadłość przedwczesnych wytrysków) jest baaardzo małe.
2. Prawdopodobnie stres. Za wcześnie jest na jakiekolwiek objawy.
3. Na wynik testu "siusianego" czeka sie kilka minut z tym ze wynik wiarogodny wychodzi nie wcześniej niz po 14 dniach od zblizenia.
Testy z krwi przed 14 tygodniami tez nie są zbyt wiarygodne tzn. mogą nie wykazać istniejącej ciąży.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 15:46   #3258
gwiazdka1888
Raczkowanie

witam!
tez sie boje ze moge byc w ciązy, zreszta chyba to czuje jakos..
a wiec tak.Ostatni okres mialam 22 lutego, to był ostatni okres z tabletkami anty. Teraz odstawilam, miesiac nie biore.Czekam teraz na @ ale sie nie pojawia, choc wg moich wyliczen powinna byc 19 marca. Wiem ze po odstwieniu moze mi sie spozniac okres dosyc dlugo, raz kiedy odstawilam czekalam na @ dwa tygodnie. Dodam ze z partnerem nie zabezpieczalismy sie wcale.Stosowalismy stosunek przerywany. Wiem, ze to bardzo bardzo prawdopodobne ze moge byc w ciazy. Bylabym spokojna w tej sytuacji bo wiem ze @ moze mi sie spozniac, ale strasznie boli mnie brzuch, i to nie tak jak przed okresem, mam takie skurcze krótkotrwale i bolace , ale caly czas dyskomfort dziwnego bólu.szczególnie prawy jajnik, ale to ze wzgledu na budowe mojej macicy, prawy jajnik mam jakos przylegajacy do scianki czy cos w tym stylu.
I cos czuje ze chyba bedzie dzidzius.Jak myslicie kiedy zrobic test?

gwiazdka1888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 17:39   #3259
NowaIza
Raczkowanie

Cytat:
No wlasnie, wiec po co ryzykowac, ze a nuz sie uda! trzeba myslec wczesniej i tyle
Stary 2008-03-24, 17:44   #3260
NowaIza
Raczkowanie

[quote=Eenax;6996896]To na ile wystąpi "kropelkowanie" przez ejakulacja jest sprawa indywidualna każdego organizmu. BZDURA! jest to ze występuje tuż przed wytryskiem. Przez takie "wypowiedzi" (czytane przez naiwne nastolatki) później są nastoletnie matki.[quote]

Brawo Eenax
a do kolezanki, ktora pisala,ze moja odp to bzdura-nie wiemy kim jestes, ile masz lat, jakie jest twoje doswiadczenie-ale nie wprowadzaj w blad-chyba ze robisz to zlosliwie
Stary 2008-03-24, 18:26   #3261
Poppet
Zadomowienie

eenax bardzo szanuję twoje wypowiedzi, uważam je za prawdziwie naukowe, ale jak pisałam o tym kropelkowaniu wcześniej to się nie sprzeciwiałaś. Ja sprawdziłam tą informację w bardzo wielu źródłach. I tego się będę trzymać.

Stary 2008-03-24, 18:38   #3262
karusia1990
Przyczajenie

i chłopak wyszedł..
i było koniec..
czy moge byc w ciazy ?

PYTANIE 2:
Czy testy moga klamac..?
w styczniu mialam takze głupia sytuacje ale 4 testy wysły negatywnie
karusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 18:41   #3263
coijak
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość

1. Jeżeli cykle potrafią sie skrócić do 22 dni to istnieje ryzyko zajścia w ciążę jeżeli w tym dniu dojdzie do zbliżenia.
Prawdopodobieństwo przy niepełnym stosunku i "2 wejsciach" zwłaszcza jak nie doszło do wystąpienia" preejakulatu" (co jest mało prawdopodobne przy tych 2 no chyba ze chłopka bardzo łatwo szybko sie podnieca i może cierpieć na przypadłość przedwczesnych wytrysków) jest baaardzo małe.
2. Prawdopodobnie stres. Za wcześnie jest na jakiekolwiek objawy.
3. Na wynik testu "siusianego" czeka sie kilka minut z tym ze wynik wiarogodny wychodzi nie wcześniej niz po 14 dniach od zblizenia.
Testy z krwi przed 14 tygodniami tez nie są zbyt wiarygodne tzn. mogą nie wykazać istniejącej ciąży.
dziękuje za odpowiedz
trochę sie już uspokoiłam i brzuch tez przestał mnie bolec...
niemniej jednak jutro lecę do gina, za wczesnie na test, ale chyba jednak zobię juz teraz... w piatek wyjeżdżam, wiec ozniej moze byc kiepsko
pozdrawiam
Stary 2008-03-24, 19:17   #3264
baska201
Zadomowienie

GG do baska201

Cytat:
Napisane przez NowaIza Pokaż wiadomość
No to powiedz, dlaczego dzieje sie tak, ze pomimo braku wytrysku wiele dziewczyn zachodzi w ciaze i pozniej dziwi sie jak to sie stalo?
Bo pewnie faceci nie potrafia wyczuc tego "odpowiedniego" momentu i potem wmawiaja lasce , ze wyszli a tak sie nie stalo:/
i napewno nie jest to regułą.. ja nie znam takiej dziewczyny, ktora zaszla tak w ciaze.. a jesli im sie udalo to sa wielkiemi szczesciarami..
przeciez zajsc w ciaze w cale nie jest tak latwo.. i napewno sie nie zachodzi w taki sposob..
baska201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 21:03   #3265
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Witam, ja moze zaczne od poczatku, wiec w tamtym miesiacu okres spoznil mi sie 11 dni powinien byc 3 lutego jakoś (mam nie regularny , ale nie az tak) a byl 14 wkoncu, poszlam do gina 13 i dostalam luteine dzieki ktorej chyba tego okresu dostalam, wtedy gdy robil USG powiedzial ze ciazy nie ma napewno a teraz jak bylam tydzien temu to powiedzial ze albo ciaza albo okres... no ale okresu nie ma.:/ Nawet po luteinie, brzuch mnie pobolewa delikatnie jak przed okresem. Zrobilam w sobote test i wyszedl negatywnie, juz sama niewiem co mam myslec, jutro ide do gina bo sie strasznie martwie :/ dodam ze 3 tygodnie jakies temu stosowalismy stosunek przerywany, innymi razami z zabezpieczeniem zawsze.
Aha i gin w tamtym miesiacu wspominanym wykry torbiela na jajniku i mowil ze mozliwe od tego sie okres spoznia, a teraz gdy bylam mowil ze juz go nie ma wiec od czego moze sie okres spoznic nie wspominajac o stresie ?

Poradzcie cos.Pozdrawiam i nie musicie mi mowic ze jestesmy nie odpowiedzialni a teraz sie stresujemy. Prosze tylko o rady a nie uszczypliwe komentarze na ten temat.
Stary 2008-03-24, 21:39   #3266
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

hej
mam pytanko, znacie jakas stronke z solidnie opisanymi objawami ciazy? mam np pytanie: jak sie ma mdlosci rano - ile musi miec ciaza, zeby wystapily? wogole jak to wyglada? ze sie budzi np o 5 rano idzie zwymiotowac i spokoj? czy np ze do poludnia jest sie 'nie do zycia'?
czytuje czasem watek i nie widzialm tu odpowiedzi na tego typu pytanie.
Stary 2008-03-24, 21:52   #3267
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
hej
mam pytanko, znacie jakas stronke z solidnie opisanymi objawami ciazy? mam np pytanie: jak sie ma mdlosci rano - ile musi miec ciaza, zeby wystapily? wogole jak to wyglada? ze sie budzi np o 5 rano idzie zwymiotowac i spokoj? czy np ze do poludnia jest sie 'nie do zycia'?
wklep z google :"objawy ciazy"

jednak jest to sprawa b. indywidualana,u jednych nie ma mdlosci ,inne tylko raz odwiedzaja wc rano i inne mdli caly dzien.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 21:53   #3268
kosmiteczka
Zadomowienie

Cytat:
hej

akurat z wymiotami to u każdego sprawa wygląda inaczej. Ciocia wymiotowała jak kot,w ogole nie mogła patrzeć na jedzenie, moja mama niewiele, a kuzynka jest w 3 miesiacu i nie wymiotowała ani razu.
a duzo jest stronek o objawach ciazy, np

http://www.biomedical.pl/ciaza/objawy-ciazy-76.html

http://www.ciaza-pierwsze-objawy.info/objawy-ciazy.html

zreszta wygugluj sobie objawy ciazy sporo wynikow Ci wyskoczy
kosmiteczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 12:54   #3269
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
hej
Czytanie stron z objawami ciąży jest troszkę takie hmmm "zwodnicze".
Jeżeli chce się być w ciąży lub jej się nie chce mieć to można mimo tego na siłę sie objawów doszukać.

Większość objawów ciążowych jest ze tak powiem "domniemanych". Bo mogą ale nie muszą być objawami ciąży.

Tak naprawdę realnymi objawami ciąży są :
- podwyższony (znacznie) poziom hormonów hCG
- wykrycie pęcherzyka ciążowego
- wykrycie akcji serca dziecka
i ostatnie wyczucie ruchów maluszka.

Wszystkie inne objawy są objawami niepewnymi.

Z mdłościami jest u każdej kobiety inaczej. Nie ma 2 kobiet identycznie przechodzących ciążę mających podobne objawy.
Nudności występują jak się im podoba. Kiedy chcą i jak chcą.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 13:40   #3270
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
wklep z google :"objawy ciazy"
Cytat:
zreszta wygugluj sobie objawy ciazy sporo wynikow Ci wyskoczy
dzieki, ale chcialam jakies takie sprwdzone bo jak wpisze w google to nie wiadomo nigdy co wyskoczy

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości