|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
BAN stały
|
Dot.: Re: dieta kopenhadzka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozdrawiam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Zadomowienie
|
rozumiem. To był żart.
![]() |
#874 |
Zadomowienie
|
jak na raazie wszystko ok, zamiast schabu zjadlam kotlecika:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Zadomowienie
|
A gdzie w tej diecie schab?
![]() |
#876 |
Zadomowienie
|
DZIEŃ 1, 8
Śniadanie:1 kubek kawy, 1 kostka cukru Lunch:2 jajka na twardo, gotowany szpinak , 1 pomidor Obiad:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dieta kopenhaska
ja nie jadłam tych befsztyków.
A podobno jest jeszcze jakas inna wersja tej diety. Juz od którejś osoby słysze, ze w kopenhaskiej trzeba zjeść CAŁEGO ugotowanego kurczaka. Mówi to moja koleżanka, która była na tej diecie oraz ojciec znajomej tez podobno jadł całego kurczaka. Słyszałyście o czyms takim?
![]() |
#878 |
Zadomowienie
|
tak bo tak jest w kopenhaskiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dieta Kopenhaska - Zbieram Chetne Do Towarzystwa
Poczytałam trochę tego wątku, szczególnie pierwsze strony.
Najbardziej dziwi mnie fakt, że dziewczyny, które są wiecznie na diecie i nie potrafią na niej wytrwać, ewentualnie później rzucają się na jedzenie twierdzą potem, że dieta jest beznadziejna, że wyniszcza, że jo-jo... ![]() Wracając bardziej do tematu ![]() ![]() Stosowałam ją 3 lata temu przed wakacjami. Jednak największym problemem okazał się mój wegetarianizm oraz straszna wybredność. Jeśli chodzi o kawę to uwielbiałam i każda ilość była mi niestraszna. Mięso próbowałam zastępować kotletami sojowymi, soją, soczewicą. Jeśli chodzi o rzeczy, których nie jadam, np. pomidory, których nienawidzę, po prostu omijałam posiłek. Nie czułam się najedzona, ale nie cierpiałam też głodu mimo pominięcia niektórych posiłków. Nawet nie odczuwałam tego, miałam akurat dużo stresów i jedzenie niewiele mnie obchodziło, dlatego ta dieta mi wychodziła. Nie zrealizowałam całego programu, doszłam bodajże do 7 czy 8 dnia. Nie czułam się słabo, nic mi nie doskwierało, całkiem spokojnie przechodziłam tą dietę. Zrezygnowałam z niej bo stwierdziłam, że nie osiągnę poprawnych rezultatów, właśnie przez te zamiany i omijanie posiłków. Myślałam, żeby zacząć inną kurację zamiast tej. Ale o efektach: - Schudłam jakieś 3-4 kg - Potem odżywiałam się normalnie, nie jakoś bardzo niedbale - Nie przytyłam ![]() - Następnie po jakimś miesiącu były wakacje i okres wytężonej pracy dla mnie, kolejne kilogramy poleciały same z siebie - A po wakacjach z powodu zaostrzenia się jednej z moich przewlekłych chorób dostałam takie leki, po których przytyłam z nawiązką - -" Nie mogłam się znowu odchudzać, na szczęście teraz mam terapię za sobą i mogę o siebie zadbać ![]() ![]() To chyba tyle na ten temat. Nie potępiam dziewczyn, które stosują tą dietę, jesteście dorosłe i odpowiedzialne, wsłuchujcie się w swój organizm a wszystko będzie dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Zadomowienie
|
No to wygląda na to, że ja byłam na innej wersji kopenhaskiej. W moim jadłospisie nie kazali całego kurczaka gotować i go go zjadac. tyle to chyba nawet przed dietą bym w siebie nie zmiesciła :/
![]()
![]() |
#881 |
Zadomowienie
|
a ja daje sobie spokoj z ta dieta... pierwszy dzien a juz mi sie krecilo w glowie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Zadomowienie
|
MySSaaa, to trochę dziwne, imo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MySSaaa, moim zdaniem dobrze zrobiłaś, Twój organizm reaguje widać na tę dietę fatalnie (i jak szybko dał o tym znać). Zapraszam na ogólną Dietetykę bądź na Wspólne Odchudzanie, i żadnych głodówek ![]()
![]() |
![]() |
#884 |
Zadomowienie
|
Ludowa, no jasne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Drastyczne diety nie służą przecież nikomu, niektórzy po prostu są już przyzwyczajeni/bagatelizują pewne objawy/mają spowolniony metabolizm... i tak dalej.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Zadomowienie
|
A czepiaj się, proszę bardzo
![]() Co do drastycznych diet czy głodówek, gdyby nie dawały u niektórych ludzi, dla których organizmów są odpowiednie i dla nich przeznaczone, efektów to zginęłyby śmiercią naturalną. Każdy ma inny organizm, inny metabolizm czy inne podejście do odchudzania. A naukowcy i lekarze są podzieleni co do ich oceny. Więc proponuję zostawić takie kwestie indywidualnej ocenie każdej dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Zadomowienie
|
ludowa dziekuje CI kochana ;* Ide szukac jakies dobrej diety
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zajrzyj do tego wątku - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=234267. W pierwszym poście masz małe vademecum odchudzania. Zapraszam też do publikowania swoich jadłospisów, dziewczyny chętnie skorygują i doradzą.
![]() |
![]() |
#889 |
Zadomowienie
|
oki dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
dzieczyny ja się tak przymieżałam do tej diety i znowu naszła mnie chęć, tylko nie wiem za bardzo co moge na niej jesc.
moze podpowiecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładny jadłospis znajdziesz na wielu stronach internetowych. Zastępowac możesz między sobą kalafior, brokuły, szpinak...wg uznania. Są mało kaloryczne więc gdy będziesz nadal głodna to nie wachaj sie tylko zjedz sobie jeszcze troche. Pozatym maja dużo błonnika. Befsztyk, kurczak i ryba tez wymiennie. I cała reszta dokładnie była opisana juz wcześniej....
![]() |
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czy masz z czego chudnąć tak wogóle, może wystarczy więcej aktywności fizycznej? ![]() Mam nadzieje, że przemyślisz wszystko jeszcze raz i jednak nie zdecydujesz się na tą głodówkę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
No dobrze, dietka fajna, skuteczna, lecz... tylko na chwilkę. Jak przeczytacie cały wątek to będziecie wiedziały, że i ja ją stosowałam i zaciekle broniłam jej rewelacyjnych efektów. Byłam na tej diecie na początku stycznia, schudłam wówczas 12 kg przez 13 dni, dziś mamy koniec marca - wszystko wróciło + 2 kg
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, dobrze Wam radzę, NIE STOSUJCIE TEJ DIETY BO TO ZBRODNIA PRZECIW WŁASNEMU ORGANIZMOWI.
![]() |
#894 |
BAN stały
|
Kurczę ilu tu postów przybyło od mojej ostatniej wizyty, rozgadałyście się
![]() Ja dzisiaj jestem na pierwszym dniu, nie powiem, rano ciężko mi było aby nie skusic się na sniadanko ale że późno wstałam jakos dałam radę ![]() a zdania na temat kopenhaskiej są podzielone, jedni polecają, inni nie bo przytyli potem. To przeciez zalezy od organizmu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() 12kg w trzynascie dni to starsznie dużo! Zreszta ludzie którzy sie odchudzaja... w sumie nie mogą powrocic do normalnego jedzenia i złych nawyków.. bo przytyją znowu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli masz na myśli jedzenie do syta i bogato to mogą, a nawet powinni.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 |
Zadomowienie
|
A ja choć nie schudłam bardzo duzo na tej diecie. Bo w sumie nie wiedziałam ile tego kurczaka jeśc to zjadałam pól piersi:P Warzywek dokładałam bo co mam sie męczyć:P I skończyłam chyba na 11 dniu...
To i tak jestem bardzo z siebie dumna. Dla mnie to był wstęp do nowego etapu w życiu... Byłam świadoma że po diecie efekt może być krotkotrwały a potem może wrocić stara waga a nawet jeszcze większa. A jednak się na nią zdecydowałam. Bo logiczne ze jak sie idzie na diete i człowiek się meczy przez jakis okres czasu to nie poto zeby potem wrócić do starych nawyków. Bo wtedy cały wysiłek, silna wola itp idzie na marne. Teraz mam minus 3kg i jem zdrowo (tak sądzę ![]() ![]() Jakoś zmieniłam zdanie co to tego co jem. Coraz więcej sie uczę o zdrowym odżywainiu czytając to forum... I przedewszystkim jestem bardziej świadoma tego co jem, czytam etykietki, wybieram zdrowsze produkty...i jem bardziej jak królik niż jak pasibrzuch:P
![]() |
#899 |
Raczkowanie
|
witam po swietach i pozdrawiam pelne brzuszki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
BAN stały
|
Ja jestem na drugim dniu kopenhaskiej i pocieszam się tym, że jeszcze TYLKO 11 dni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.