|
|
#1441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Dziewczyny ale lecicie z postami, podczytuję ale cieżko się wbić
![]() Tak jak piszecie taras/ogródek dobra rzecz my mamy domek w bardzo spokojnej okolicy, teraz w lecie bardzo często córka spała na dworze pod oknem a ja coś sobie w domu ogarniałem. Straszny komfort wrócić ze spaceru i nie musieć spiacego dziecka wyciągać/budzić i wnosić do domu tylko móc zostawić spokojnie w pobliżu w zasięgu oka My zwierząt nie mamy i chyba prędko mieć nie bedziemy. W domu rodzinnym psy i koty były zawsze, spały z nami i sa do tej pory strasznymi pupilami. Jednak moj mąż czegoś takiego nie za bardzo toleruje, ma alergię, zreszta ja tez teraz widzę jak wyglada dom bez zwierząt i ze zwierzętami (chodzi o czystość, o sierść, w domu rodzinnym jej jej pełno ). Choć nie chciałabym zeby moje dzieci wychowywały sie bez zwierząt i kiedyś myśle wypracujemy jakiś kompromis w tym temacie.Dziewczyny jak tam wasza waga? Ja jeszcze nic nie przytyłam, myśle ze to ze względu na to ze cały czas karmię starszą córkę, w pierwszej ciąży na tym etapie (16tydzien) miałam juz chyba z piec kilo na plusie albo i więcej a w sumie przytyłam 23 wiec cieszy mnie to teraz ze waga nie idzie w górę.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Nonie nareszcie
witamy ![]() U mnie waga w dół
|
#1443 |
|
Zadomowienie
|
Obiecuje poprawę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1445 |
|
Zadomowienie
|
U mnie na razie +2kg (15tydz)
|
|
#1446 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tez +2 i tez 15 tydz
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie zważę w czwartek w gabinecie - obstawiam +5kg
|
|
|
#1448 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() heh. naklejka dzielnego pacjenta. Ciekawe czy to jeszcze dają? To bardzo miłe, że tak się o nas troszczą ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też nie znosiłam dentysty. Jednak tego bardzo lubię i się dzięki niemu nie stresuje. Oczywiście,że można wziąć znieczulenie. Tylko trzeba uprzedzić dentystę,że jest się w ciąży to da takie specjalne(łagodniejsze). Ja nic nie dam sobie zrobić bez znieczulenia. Cytat:
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie termometrów - wasze opinie potwierdziły się z komentarzami jakie czytałam - do ucha dokładniejsze od tych bezdotykowych, ale tez podobno ciezko zmierzyć. Dzisiaj kupiłam zwykły elektroniczny, zeby mieć na teraz, a potem na spokojnie coś kupię.
|
|
|
#1450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam to gdzieś w sumie dziś nawet do lidla nie doszłam bez wstąpienia po bułkę i kabanosy po drodze ale pyszneee były na świeżym powietrzu mniam
|
|
|
|
|
#1451 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do zwierząt to ja jestem straszna psiara. Moja psina dostaje zawsze udka z rosołu i brat, który u mnie bywa wyzywa mnie, że Luśka ma lepiej niż on, bo ja jej jeszcze mięso z kości obiorę Co do sierści to akurat mojej suni sierść nie leci, ale też do domu nie wejdzie dopóki łapek jej nie umyję/wytrę. Dodatkowo moja teściowa uwielbia psinkę i chętnie bierze ją do siebie, gdy z Tż wyjeżdżamy.---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#1452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja przy Bartku mialam ten bezdotykowy i jak mierzylam i wynik byl powyzej 37,5 to mierzylam jeszcze elektrycznym o miękkiej końcówce w pupce tylko odejmujesz wtedy 0,5 stopnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- U mnie 14t6d i -2kg 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1453 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Serio dziewczyny, to już drugi raz w roku jak plomba wypadła mi przy jedzeniu krówek! Po pierwszym razie nie jadłam ich aż do wczoraj i znów zonk. U mnie też waga nie skończyła, maksymalnie mam 0.5 kg do przodu. Ale u mnie to chyba dobrze, bo mam lekką nadwagę. Po tym jak w 2015r odstawiłam tabletki anty przytyłam w ciągu roku mimo braku w zmianie diety prawie 10kg . Ale chyba nie tylko odstawienie ale i niedoczynność tarczycy, o której nie wiedziałam miała na to wpływ. Po ciąży planuje wrócić do formy z 2015 . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1454 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moze tak być, pokarm ponoć jest w piersiach od ok.polowy ciazy. Cytat:
nie myśl tak że nie będziesz mieć pokarmu, nie ma czegoś takiego ![]() W ogóle polecam dziewczyny blog Hafiji ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Czekam na męża, pojechał do pizzerii po moja ulubiona pizzę
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mniam mniam
|
|
#1456 |
|
Zadomowienie
|
A no właśnie, miałam tez do kp nawiązać - nie nastawiajcie się od początku na to ze pokarmu nie bedzie. Laktacja zaczyna się w głowie! Dużo daje spokój, cierpliwość, fakt początki mogą nie byc kolorowe ale jak ma człowiek nastawienie dobre i chce karmić to warto to przezwyciężyć
nam karmienie poszło od początku super, ale ja przeczytałam praktycznie od deski do deski bloga hafiji, teoretycznie byłam przygotowana jak na egzamin, wiedziałam o trudnościach i czego mniej więcej się spodziewać takze nastawienie daje bardzo bardzo dużo. Nie miałam doświadczenia z żadną doradczynią laktacyjną, nawet w szpitalu do mnie nie zajrzała, do wszytskiego doszłam sama, wiec macie przykład ze jesli się chce to się da. Osobiście siara w pierwszej ciąży leciała mi tylko wtedy jak ścisnelam mocno sutek - także na pewno nie jest to żaden wyznacznik. Widzę ze wszytskie z waga w miarę podobnie mamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1457 |
|
Wtajemniczenie
|
Potwierdzam ja podeszlam do kp ze jak sie nie uda to dam butle i tym sposobem butla wjechala wieczorem po wyjsciu ze szpitala teraz juz czytam HAFIJE od poczatku jej istnienia i powiedzialam do sobie ze tym razem nie kupie ani butelek ani smoczkow zeby mnie nie korcilo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym znieczuleniem to nawet jakby wziąć zwykle to nie powinno zaszkodzić
przy tak małej dawce .Ale jak są łagodniejsze to czemu nie Mnie brzuch latem tez trochę przeraża ale nie tak jak ciagle karmienie dziecka i nie spanie w nocy :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam w takim razie teraz kciuki za powodzenie 🏻Mnie dziwi trochę moja jedna znajoma która tak strasznie niby chciała karmić i od początku było gadanie jak mi zazdrości tej bliskości z córka, a jak sama urodziła i pojawiły się pierwsze trudności to nie słuchała moich rad i przy pierwszej lepszej okazji podała butlę karmiła dwa tygodnie i do tej pory jęczy ze 'pokarm jej zanikl' Bzdura totalna a tak jak mówisz, jak mm i butla jest w domu to kusi ja nie miałam. Smoczek był ale córka sama go odrzuciła i nie chciała od początku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma jakiegoś krótkiego wpisu na tym blogu? Jakiegoś podsumowania? Nie jestem w stanie przez to przebrnąć....
|
#1461 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dzisiaj lecicie z postami
W nawiązaniu do zwierząt w domu- ja mam dużego chłopca i nie śmierdzi co trzy miesiące się niestety lini ale go czeszę i jakoś dajemy radę.W nawiązaniu do wagi to u mnie stanęła w tym tyg na -5kg teraz pewnie będzie szła w górę ![]() A jeśli chodzi o karmienie to poczytam tego bloga, o którym piszecie, ale moja mama ma takie nastawienie że pokarm się zawsze znajdzie więc będę na pewno słuchać jej rad w razie gdyby było coś nie tak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mama karmiła piersią? ![]() Moja mama z naszej trójki karmiła tylko mnie 10 miesięcy i do tej pory jest zdziwiona i nie wie jak to zrobiła przy rodzeństwie miała zastoje i zapalenie piersi, wiec gorączka i te sprawy a jak wiemy dawniej nie pozwalano karmić gdy kobieta miała gorączkę. Wiec jesli chodzi o kp to nie odzywała sie bo stwierdziła ze nie ma podstaw zeby mi coś doradzać czy sugerować.W ogóle mam kochaną mamę która się nie wtrąca i mówi co myśli tylko wtedy kiedy ją o coś zapytam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1463 |
|
Rozeznanie
|
1485289603325.jpg1485289616777.jpg
Ja bym nie miala serca zeby psa na dworze trzymac. Moja Psotka jest czlonkiem rodziny i nie smierdzi. Moze i sie lini i wszedzie jest siersc ale ale.. nie oddalabym jej za zadne skarby swiata. Tyle radosci co daje to nie mozna tego opisac ja sie wychowywalam z psem to i moje dziecko/dzieci (kiedys) tez beda ze zwierzakami.Aa i nie moge sie zgodzic ze psi jezyk to siedlisko zarazkow. Jak polize po ranie to sie szybciej zagoi. U mnie waga -3kg (16tydz) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1465 |
|
Raczkowanie
|
Potwierdziło się! Jednak będzie synek 😊 Ładnie się dziś pokazał.
Poza tym wszystko jest w jak najlepszym porządku, ładnie rośnie waży około 165 gram. Odstawiam w tym tygodniu stopniowo duphaston cieszę się bardzo 😊😊😊 Na następnej wizycie będę miała badania połówkowe szczegółowe mierzenie sprawdzanie itp takie drugie badania prenatalne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja się trochę boję ,że dużo przytyję i że jak będzie malec to nie będę się wysypiać to mnie chyba najbardziej przeraża może to głupie ale jak jestem niewyspana to jestem okropna nie do życia i pewnie będę chodzić jak zombie...porodu też się nie boję traktuję to jako naturalną fizjologię i bardzo chce to przeżyć. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

my mamy domek w bardzo spokojnej okolicy, teraz w lecie bardzo często córka spała na dworze pod oknem a ja coś sobie w domu ogarniałem. Straszny komfort wrócić ze spaceru i nie musieć spiacego dziecka wyciągać/budzić i wnosić do domu tylko móc zostawić spokojnie w pobliżu w zasięgu oka
). Choć nie chciałabym zeby moje dzieci wychowywały sie bez zwierząt i kiedyś myśle wypracujemy jakiś kompromis w tym temacie.
a w sumie przytyłam 23
wiec cieszy mnie to teraz ze waga nie idzie w górę.
witamy 

. Mam paniczny lęk przed dentystą od dziecka, teraz mam wizytę na 14.02 i zastanawiam się czy możliwe jest jakieś znieczulenie, czy lepiej przetrzymać na żywca...?

🏻