|
|
#1531 |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Właśnie mi moja dobra koleżanka opowiedziała o historii z pracy jej męża (poza Polską) - mąż się zwolnił z pracy, żeby zawieźć do szpitala żonę z silnymi bólami kręgosłupa, okazało się, że... rodzi
![]() Babka była otyła i się nie zorientowała, że jest w ciąży. Matko i córko, XXI wiek... |
|
|
|
#1532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1533 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale szalejecie, niezłe tempo!
![]() Jaki fajny zwierzyniec! Cudnych macie pupili Ja mam kotkę, która ma już 15 lat, przeliczając na ludzki wiek to będzie gdzieś z 75 Mam ją jeszcze od liceum Staruszka, ale kondycję ma jak młódka Gratuluję wszystkich pięknych rosnących brzuszków i dobrych wyników badań! Adrianna fajnie Ci, że znasz już płeć, gratulacje! Po cichu liczę, że też dowiemy się co i jak na najbliższej wizycie Morelle co do karmienia to absolutnie nie stresuj się, jeśli będzie Ci na tym zależało, to nie ma takiej opcji żebyś nie miała pokarmu - ewentualnie może trzeba będzie popracować chwilę z doradczynią laktacyjną albo dobrą położną - o ile pojawiłyby się jakieś większe problemy. Mi na pewno też pokarm nie pojawiał się na sutkach w trakcie 1 ciąży. Myślę że nie jest to żaden wyznacznik. Jeszcze taka ciekawostka odnośnie karmienia: moi przyjaciele byli na konferencji dotyczącej laktacji i dowiedzieli się tam, że nawet kobieta, która nie jest biologiczną mamą tylko np. adoptowała dziecko, może pobudzić laktację i karmić maleństwo piersią! Także dziewczyny wszystko kwestia psychiki, fachowej pomocy położnej i determinacji - jeśli tylko będziecie chciały karmić piersią to zawsze jest to możliwe i możecie karmić tyle ile będziecie chciały! (oczywiście zdarzają się silne alergie kiedy trzeba przejść na specjalistyczne mleko modyfikowane lub traumatyczne sytuacje typu śmierć bliskiej osoby, które mogą zatrzymać laktacje itd. - ale to wyjątkowe przypadki). Z własnego doświadczenia mogę poradzić, że dobrze jest wcześniej znaleźć sobie polecaną w kwestii pomocy z karmieniem położną/doradczynię laktacyjną, żeby w razie problemu mieć już namiar i szybko móc zadzwonić. Dziewczyny z Lublina jakby co mam telefon do cudownej pani doradczyni i położnej w jednym
|
|
|
|
#1534 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1535 |
|
Wtajemniczenie
|
Świetne te ulotki. Ja na szkole rodzenia i po porodzie dostałam tego mnóstwo. Często zaglądałam jak nie wiedziałam czegoś przy małej. Do dziś mam zestawione te najważniejsze. I próbki super sprawa. Wszystko wykorzystałam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mała Chilli gdzie jesteś?
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
To u was dają coś innego. U nas też było palmers i szkola rodzenia od nich byly próbki. I jedna siatka od organizatorów u nas żółta z reklamami fotelików. A poźniej pokazywali butelki manela sokowirówke i Panie reklamowały sklep ze stanikami dla karmiących to wszystko.
|
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie szykuje się na wizytę do doktorka, założyłam ulubioną koszulę i ledwo co się dopinam!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1539 | |
|
MerDer 4ever
|
Hej
Zapisałam sie dzisiaj na te warsztaty bezpieczny maluch, w piątek bede siedzieć i słuchać :p Straaasznie chce mi sie dzisiaj spać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki! Koszula sie nie przejmuj maluszek musi mieć coraz więcej miejsca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1540 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak raczej trzymam się swojej połowy. Za to gdy tż wstaje rano do pracy to pies już jak słyszy budzik czeka i później wskakuje na jego miejsce. Cytat:
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym dopinaniem będzie już tylko gorzej ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Ja dziś Idę z koleżankami na miasto i dowiedzą się o mojej ciąży Jakoś ciągle nam nie wypalalo spotkanie, a chciałam im powiedzieć osobiście. Nie mogę się doczekać ich reakcji
|
|
#1542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak coś będziemy się po ciąży wspierać w traceniu zbędnych kilogramów ![]() Dziewczyny miałyście może takie przezroczyste, wodniste upławy? Dziś miałam tak obfite, że aż się wystraszyłam, że coś nie tak. Jakby woda... Teraz już ustało. Czuję się ok. Ale zastanawiam się czy to normalne takie upławy jak woda? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1544 |
|
*sportaddict*
|
Miałam taki 'płodny' śluz na początku ciąży, teraz już nie.
|
|
|
|
#1545 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
udanej wizyty! Daj znać co u maluszka Ja dziś pojechałam połazic po galerii i wróciłam z parą dresów i odżywką do włosów. Nie jarają mnie te wyprzedaże. A na maleństwo nie było nic takiego żeby na chłopca i dziewczynkę pasowało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie waga była na minusie, ale coś czuję że na najbliższej wizycie może być na plus Ważę się tylko na wizytach, bo w domu dziecię wagę mi rozbiło i jeszcze nie kupiłam nowej Co do upławów hymmm... Sama się nad tym zastanawiam... Mam od początku ciąży bardzo intensywne, choć raczej gęstsze i nie przezroczyste... Planuje na najbliższej wizycie spytać czy to normalne, że taka ilość codziennie... A Ty kiedy masz najbliższą wizytę u gin.? Gdyby coś Cię nadal martwiło zawsze możesz podjechać na izbę przyjęć położnictwa
|
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam takie wodniste upławy, a kolejnego dnia gęste i białe.
Vadi, niezła historia z tą ciążą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Był kiedyś program na tlc o kobietach które nie wiedziały ze są w ciazy :p
|
|
#1549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1550 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Warsztaty skończone. Prócz smoczka i próbek palmersa, którego już mam 2 butelki nic więcej nie było.
Na koniec losowanie nagród: pas do jazdy autem, poduszki, pokrowce i bon na 100 zł na sesje zdjęciową. Ogólnie jak dla mnie to przydatne były tylko info o bezpieczeństwie dziecka: montaż i wybór fotelika oraz udzielanie 1 pomocy. Reszta to dla mnie strata czasu. ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Edit: aha smoczek mi się trafił różowy
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie. U maluszka wszystko w porządku. Był zarzucony nóżkami do góry. Widziałam jak polyka płyn. Ale nie chciał pokazać Co ma między nogami
zaslonil się nóżkami a jak lekarz przerzucil obraz na 4D to zaslanil buzkie rączka także mam wstydliwe dziecko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A butelki chociaż do wykorzystania bo tą co dostałam ja to malutka. Smoczek różowy czyżby przepowiednia dziewczynki Edytowane przez darietta Czas edycji: 2017-01-25 o 21:25 |
|
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Ej dziewczyny jestem zdania ze jak kobieta chce karmić to Będzie karmić dziecko piersią, kłócę się o to z koleżanka bo ta twierdzi ze jej mama nie miała pokarmu i musiała przejść na butelkę, podsunięcie mi jakaś obronę ?
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama nie mogła mnie i brata karmić bo w obu przypadkach dostała zapalenia brodawek. |
|
|
|
|
#1557 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Różowy smoczek to chyba jakiś znak co? ciekawe czy się sprawdzi Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale fajny maluch ciekawe czy mu tak wygodnie
|
|
|
|
|
#1559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie mam od początku ciąży tylko od pewnego czasu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1560 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy u Ciebie też się przedłużyły tak jak u kogoś wcześniej? Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

Cudnych macie pupili
Ja mam kotkę, która ma już 15 lat, przeliczając na ludzki wiek to będzie gdzieś z 75
Mam ją jeszcze od liceum
Staruszka, ale kondycję ma jak młódka

maluszek musi mieć coraz więcej miejsca 

udanej wizyty! Daj znać co u maluszka 

ale nie mam od początku ciąży tylko od pewnego czasu